Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 06-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Tidak hidup dek puji; tidak mati dek keji
-- SMNA (Warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 36
Ahli: 0
Jumlah: 36




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 4 hari yang lalu
wyd1014: 12 hari yang lalu
haykal77: 20 hari yang lalu
Kakngah: 20 hari yang lalu
lidah-penghunus: 22 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: ...PeNGaPiT...


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» ...PeNGaPiT...

Please Mendaftar To Post


Oleh ...PeNGaPiT...

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 28-11-09 23:48


salam..

start esok sampai habis tahun ni tetiap minggu berderet org kawin..ishk..leteh betul..erm..kalian pun sama, kan? silap hari bulan kalian juga lah yang kawin jugak dalam cuti sekolah ni..tol tak?

saya ada d offer jadi pengapit pada sepupu saya..tapi saya tolak..ishk..segan lah..nanti rasa tak bebas..huhu..

soalnye best ke? apa saja tugas hakiki sebagai pengapit ni ek slain mengipas sang raja pada hari tu ek? dengar macam glamor..iyalah..dressing pun boleh saa taraf macam pengantin..huhu..

korank pernah jadi pengapit ke..cerita lah sikit.. :-P


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

nhuda
Warga 2 Bintang
Menyertai: 29.11.2009
Ahli No: 38441
Posting: 47

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-11-09 07:07


pengapit ni kena payungkan pengantin masa berarak. Masa bersanding kena kipas lah pengantin, tak taulah pengantin tu panas ke tidak sebenarnya. Kena lap2 kan muka pengantin agaknya kalau berpeluh. Yang lain-lain tak tau lah saya.

Adik beradik saya kawin tak ada bersanding, jadi tak ada pengapit dan tak pernah jadi pengapit.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nhudaProfil   Hantar PM kepada nhuda   Pergi ke nhuda's Website   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-11-09 09:05


bercerita pasal pengapit ni, housemate nak saya jadi pengapit dia masa walimah dia nanti.. :malu: . tapi saya menolak. seganlah. masa dia tunang dulu, beria-ia setuju nak jadi pengapit, alih-alih saya minta adik sepupu dia ganti. nasib baik dia tak ambil hati.. :lol:


-----------------
hIdUP mEsTi TeRuS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

azuhaf_82
Warga Rasmi
Menyertai: 19.11.2009
Ahli No: 38316
Posting: 8

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-11-09 14:58


pernah jadi pengapit, tapi buat malu org saja..sebab saya yang banyak berpeluh dr pengantin..so saya kipas and lapkan diri sendiri sajalah...nervous lah katakan ramai org tengok saya..ahahaha

Bookmark and Share

    


  Member Information For azuhaf_82Profil   Hantar PM kepada azuhaf_82   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-11-09 17:29


Pada 28-11-09 23:48 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

salam..

start esok sampai habis tahun ni tetiap minggu berderet org kawin..ishk..leteh betul..erm..kalian pun sama, kan? silap hari bulan kalian juga lah yang kawin jugak dalam cuti sekolah ni..tol tak?

saya ada d offer jadi pengapit pada sepupu saya..tapi saya tolak..ishk..segan lah..nanti rasa tak bebas..huhu..

soalnye best ke? apa saja tugas hakiki sebagai pengapit ni ek slain mengipas sang raja pada hari tu ek? dengar macam glamor..iyalah..dressing pun boleh saa taraf macam pengantin..huhu..

korank pernah jadi pengapit ke..cerita lah sikit.. :-P

jadi pengapit saja ke..bila nak diapit pula..hahaha..percepatkan lah ye.


-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)


Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 29-11-09 17:50


hehe.. segan sbnenarnya jadi pengapit ini.. rasa macam kita pula yang kahwin.. kalau kat kampung saya , paling segan sekali bila jadi pengapit lelaki lah.. kena hulur duit kat sedara2 belah perempuan.. orang kata sebagai duit tol sebelum naik pelamin.. :D kalau tak hulur, jawabnye tak boleh masuk rumah lah.. atau senang kata, tak boleh naik pelamin sama-sama..



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 29-11-09 21:20


Pada 29-11-09 17:29 , sya_ryn posting:

!!! QUOTE !!!


jadi pengapit saja ke..bila nak diapit pula..hahaha..percepatkan lah ye.



alahai syarin..ambo masih mudo..ilmu mengapit pun tak lepas apalgi nak d apit.. :-P


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

ardani
WARGA SETIA
Menyertai: 24.06.2008
Ahli No: 33778
Posting: 451
Dari: queensland lake

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 30-11-09 12:48


Pada 29-11-09 09:05 , sadiqah posting:

!!! QUOTE !!!

bercerita pasal pengapit ni, housemate nak saya jadi pengapit dia masa walimah dia nanti.. :malu: . tapi saya menolak. seganlah. masa dia tunang dulu, beria-ia setuju nak jadi pengapit, alih-alih saya minta adik sepupu dia ganti. nasib baik dia tak ambil hati.. :lol:



nanti saya nak apit akak pula ehh..sanggup saja p sabah 2 hehe..



Bookmark and Share

    


  Member Information For ardaniProfil   Hantar PM kepada ardani   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.106109 saat. Lajunya....