Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-09-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
If we don't succeed, we run the risk of failure
-- Dan Quayle

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: mengintaisyurga
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43096

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 46
Ahli: 0
Jumlah: 46




  Yang Masuk Ke Sini
IbnuKhaldun: 10 hari yang lalu
alongmina: 14 hari yang lalu
muslimin23: 19 hari yang lalu
kasih_kekasih: 24 hari yang lalu
budakbesar: 30 hari yang lalu
azemi: 34 hari yang lalu


Jejak Dapur
Topik: ada makanan yang anda tak boleh makan?


Carian Forum

Moderator: Administrator, anis_zulaikha
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Dapur
    »» ada makanan yang anda tak boleh makan?

Please Mendaftar To Post


Oleh ada makanan yang anda tak boleh makan?

amancalledboy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.07.2008
Ahli No: 33940
Posting: 128
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-09-08 18:03


salam,

abang saya tak makan daging..tak to lah Kenapa..tapi daging berger makan saja pula.. :berfikir: bila time raya korban saja, kena ad sekor ayam khas tok dia saja..huhu..

yang mbr saya ni pula tak makan ikan..entah lah Kenapa pula seorang ni..entah dr mana dia nak ambil sumber iodin..( ambil kat lab agaknya :lol: )

saya pula..tak makan bayam..sebab...............entah.. :-D tapi syur lain makan saja..

Bookmark and Share

  


  Member Information For amancalledboyProfil   Hantar PM kepada amancalledboy   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-09-08 18:07


Hmm, daging arnab lah..

Never and ever..
Huh. Aku kasihan kat kucin-kucin aku kat rumah..
Tengok kucin teringat arnab, tengok arnab teringat kucin..

Hmm..

Bookmark and Share

  


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

rabiatuladawiyahabdlatif
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.12.2006
Ahli No: 27800
Posting: 77
Dari: n9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-09-08 21:52


Alhamdulillah, semua boleh makan.. yang pantang pun, makan saja.. buat kata orang, pantang jumpa.. :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For rabiatuladawiyahabdlatifProfil   Hantar PM kepada rabiatuladawiyahabdlatif   Quote dan BalasQuote

scenario
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2007
Ahli No: 31016
Posting: 181
Dari: Inti nilai..

Perak  


posticon Posting pada: 08-09-08 22:05


assalamualaikum..ana pula tak makan makanan laut..
semua jenis lah....melainkan sesetengah ikan..
sebab tak tahan...maklumlah alergi kulit

Bookmark and Share

  


  Member Information For scenarioProfil   Hantar PM kepada scenario   Pergi ke scenario's Website   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-09-08 00:41


salamun alaik..
hmm setakat ini masih tak tahu tak boleh makan apa..salah makan saja jawapannya naikla ruam2 kat pipi..huhu..stil cari2 penyebab utama..rasanya di kalangan seafood juga kut tapi tak tahu spesies yang mana 1 sebab sekali makan seafood campur macam-macam..hehe..

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

ladylolida_aina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.08.2008
Ahli No: 34562
Posting: 162
Dari: Johor

malaysia  


posticon Posting pada: 09-09-08 08:37


suami akak tak makan tempe... dia kata tak boleh masuk dalam tekak dia. kawan akak pulak ada yang tak makan nasi. katanya alergik nasi... macam-macam lah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For ladylolida_ainaProfil   Hantar PM kepada ladylolida_aina   Quote dan BalasQuote

nisa_iman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.01.2008
Ahli No: 32305
Posting: 341
Dari: sintok..>>..bangi

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-09-08 08:59


Pada 08-09-08 18:07 , Muddathsir787 posting:

!!! QUOTE !!!

Hmm, daging arnab lah..

Never and ever..
Huh. Aku kasihan kat kucin-kucin aku kat rumah..
Tengok kucin teringat arnab, tengok arnab teringat kucin..

Hmm..



ana pun sama..tak kan makan arnab..
macam tak boleh masuk.. betul kata muddathir, tengok arnab terbayang kucing...
dah lah kucing tu, ana anggp macam adik ana,
nanti kalau ana makan arnab, ana akan anggp makan "adik " ana.. :cry: :cry: :cry: :cry:


-----------------
ISLAM is my life, my life is for ISLAM.... takbir!!! ALLAHUAKBAR


Bookmark and Share

  


  Member Information For nisa_imanProfil   Hantar PM kepada nisa_iman   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-09-08 09:23


tak boleh makan makanan laut kecuali ikan...allergic....

Bookmark and Share

  


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

kelantanz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34447
Posting: 91

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-09-08 09:47


Makan tu tak tahulah tapi saya tak boleh minum air teh susu, kalau teh gula tak apa. Bila minum teh susu, mulalah nak muntah tak tahulah sebab apa

Bookmark and Share

  


  Member Information For kelantanzProfil   Hantar PM kepada kelantanz   Quote dan BalasQuote

adeq3101
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.07.2008
Ahli No: 34183
Posting: 45
Dari: S.T.P

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 09-09-08 11:41


seafood...hu...tak boleh makan langsung...Kenapa entah...semua orang kata sedap...tapi teringin pun nak rasa...

Bookmark and Share

  


  Member Information For adeq3101Profil   Hantar PM kepada adeq3101   Quote dan BalasQuote

adeq3101
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.07.2008
Ahli No: 34183
Posting: 45
Dari: S.T.P

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 09-09-08 11:41


seafood...hu...tak boleh makan langsung...Kenapa entah...semua orang kata sedap...tapi tak teringin pun nak rasa...

Bookmark and Share

  


  Member Information For adeq3101Profil   Hantar PM kepada adeq3101   Quote dan BalasQuote

nazliahnazeer
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.09.2008
Ahli No: 34872
Posting: 56
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-09-08 15:54


Pada 09-09-08 11:41 , adeq3101 posting:

!!! QUOTE !!!

seafood...hu...tak boleh makan langsung...Kenapa entah...semua orang kata sedap...tapi tak teringin pun nak rasa...


rugi betul lah tak boleh makan..cuba lah try test.. :kelip: 8-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For nazliahnazeerProfil   Hantar PM kepada nazliahnazeer   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 11-09-08 15:57


ikan patin! :jangan:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

  


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 11-09-08 15:57


Assalamualaikum
hmm...saya tak boleh makan makanan berasaskan durian..serta asalnya sendiri iaitu durian... :cry:



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

srikandi_khaulah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.07.2007
Ahli No: 30520
Posting: 139
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 11-09-08 16:00


Pada 09-09-08 08:37 , ladylolida_aina posting:

!!! QUOTE !!!

suami akak tak makan tempe... dia kata tak boleh masuk dalam tekak dia. kawan akak pulak ada yang tak makan nasi. katanya alergik nasi... macam-macam lah..


teringat kawan kat sekolah dulu pun tak boleh makan nasi. makan roti dan sebagainya. sampai ada yang gelar dia mr bread. makan nasi saja muntah. erm, bahagian masing-masing. tempe? cubalah tempe yang garing. kalau sesetengah org masak basah2 tu memang ada yang tak boleh pergi. masakan tempe di utara yang pelik.he.

Bookmark and Share

  


  Member Information For srikandi_khaulahProfil   Hantar PM kepada srikandi_khaulah   Pergi ke srikandi_khaulah's Website   Quote dan BalasQuote

srikandi_khaulah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.07.2007
Ahli No: 30520
Posting: 139
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 11-09-08 16:02


Pada 08-09-08 18:03 , amancalledboy posting:

!!! QUOTE !!!

salam,

abang saya tak makan daging..tak to lah Kenapa..tapi daging berger makan saja pula.. :berfikir: bila time raya korban saja, kena ad sekor ayam khas tok dia saja..huhu..

yang mbr saya ni pula tak makan ikan..entah lah Kenapa pula seorang ni..entah dr mana dia nak ambil sumber iodin..( ambil kat lab agaknya :lol: )

saya pula..tak makan bayam..sebab...............entah.. :-D tapi syur lain makan saja..


sekejap dulu abang ipar tak boleh makan daging. kalau makan gusi jadi bengkak. tapi sekarang dah boleh. alhamdulillah...

rugilah tak makan bayam. banyak khasiat! org puteh sibuk buat kartun popye nak didik anak makan bayam. he.

Bookmark and Share

  


  Member Information For srikandi_khaulahProfil   Hantar PM kepada srikandi_khaulah   Pergi ke srikandi_khaulah's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 11-09-08 16:58


saya tak boleh makan KERBAU BALAU,,,PADI BUKIT dan PISANG apa entah,,lupa NMMNYE......ni lah da hidup jadi anak jati adat perpatih...ado saja pantang larang eh......kalau makan,,,ado lah efect yang den kono.....antara pcy dan tidak saja ni...

Bookmark and Share

  


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

nie_nadia
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8745
Posting: 133
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 12-09-08 02:47


tak boleh makan udang, sotong dan ketam. dulu-dulu masa kecil makan, tapi tah bila umur 4 tahun dah tak makn. kalau makan juga dia automatik muntah. huhuhu...

Bookmark and Share

  


  Member Information For nie_nadiaProfil   Hantar PM kepada nie_nadia   Quote dan BalasQuote

Haslan
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10945
Posting: 402
Dari: banting

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-09-08 07:31


makanan laut dan benda yang gatal2 kalau tak effect dia...

tapi selalunya belasah saja...lepas tu sakit pun datangla...

Bookmark and Share

  


  Member Information For HaslanProfil   Hantar PM kepada Haslan   Quote dan BalasQuote

fateha_82
Warga 2 Bintang
Menyertai: 29.07.2008
Ahli No: 34202
Posting: 41
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 12-09-08 08:11


salam..

saya tak boleh makan daging..kalau makan pasti sakit perut.. tapi yang peliknyer, daging korban (masa raya haji) ok pulak..may be hanya boleh makan daging yang fresh saja agaknya..

Bookmark and Share

  


  Member Information For fateha_82Profil   Hantar PM kepada fateha_82   Pergi ke fateha_82's Website   Quote dan BalasQuote

adeq3101
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.07.2008
Ahli No: 34183
Posting: 45
Dari: S.T.P

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 12-09-08 08:47


Pada 11-09-08 15:54 , nazliahnazeer posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-09-08 11:41 , adeq3101 posting:

!!! QUOTE !!!

seafood...hu...tak boleh makan langsung...Kenapa entah...semua orang kata sedap...tapi tak teringin pun nak rasa...


rugi betul lah tak boleh makan..cuba lah try test.. :kelip: 8-)


dah try test..tapi tekak tak nak terima...hu...

Bookmark and Share

  


  Member Information For adeq3101Profil   Hantar PM kepada adeq3101   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 12-09-08 09:14


Salam..tak boleh makan ikan gulai atau seangkatan dengannya (ikan berkuah, mesi bergoreng) dari kecik hinggalah sekarang, kerang memang tak boleh makan sebab kalau makan tekak ana akan rasa semacam saja (loya nak muntah) :-) macam-macam karenah kan, makan pun nak memilih..:-)


-----------------
Sesejuk Mata Memandang, Seindah Akhlak terpampang


Bookmark and Share

  


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

budakbesar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.05.2005
Ahli No: 16407
Posting: 98
Dari: labuan

Sabah  


posticon Posting pada: 12-09-08 10:15


Telur!!!

bau dia tak boleh tahan lah.

jangan kan saya yang makan,
tengok org makan / terbau org makan pun saya boleh muntah.

apalagi kalau breakfast kat asrama dulu, kalau di hidang roti dan telur setengah masak, memang kena jauhi dewan makan lah, semerbak bau telur satu dewan makan tu.

hik

Bookmark and Share

  


  Member Information For budakbesarProfil   Hantar PM kepada budakbesar   Quote dan BalasQuote

budakbesar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.05.2005
Ahli No: 16407
Posting: 98
Dari: labuan

Sabah  


posticon Posting pada: 12-09-08 10:16


yang tak boleh makan nasi / roti itu mungkin sakit agaknya. allergic.
ada penyakit yang hypersensitif dengan complex carbohydate macam dalam nasi / roti. lupa apa nama dia.

memang akan mengganggu sistem pencernaan lah.

kalau saya tak makan telur, sebab phobia =D psikologi

Bookmark and Share

  


  Member Information For budakbesarProfil   Hantar PM kepada budakbesar   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 12-09-08 11:23


Pada 12-09-08 10:16 , budakbesar posting:

!!! QUOTE !!!


kalau saya tak makan telur, sebab phobia =D psikologi

telur?

jgnkan makan, minum air telur pun saya boleh, makan saja pun best juga, kalau separuh masak, fuh... nyum2 :sopan:

budak besar ni, kalau kahwin nanti bunga telur tu kena tukar dengan benda lain lah ek, bunga tomato ke, ngeh3


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

  


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-09-08 11:28


Pada 12-09-08 11:23 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-09-08 10:16 , budakbesar posting:

!!! QUOTE !!!


kalau saya tak makan telur, sebab phobia =D psikologi

telur?

budak besar ni, kalau kahwin nanti bunga telur tu kena tukar dengan benda lain lah ek, bunga tomato ke, ngeh3



:lol: :lol: takkan pegang telur pun alergic agaknya.ada ke ibnu_musa! :sopan:

saya tak boleh makan: DAGING KAMBING. confirm demam!kalau tak demam, huyung-hayang :oops:


-----------------

::KASIH SAYANG KUNCI KEAMANAN SEJAGAT::


Bookmark and Share

  


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-09-08 12:45


saya tak boleh tak makan ulam (makanan favourite).hehehe..hm.entahlah, saya rasa saya boleh makan semua jenis makanan, asalkan yang halal dan baik..dulu masa kecil-kecil tak boleh minum teh susu..mual2..sekarang ok saja..asalnya tak manis sangat..

Bookmark and Share

  


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

imni_1612
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34904
Posting: 336
Dari: Kuala Lumpur

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-09-08 12:51


Alhamdulilah..:welcome:
setakat semua saya boleh makan..
Syukur Allah bagi saya kenikmatan untuk merasa semua makanan yang ada di dunia ni..(yang halal lah kan):-)
tapi orang tetap kata saya ni memilih..:-?
bukan sebab apa..
saya tengok juga cara hidangan..
kalau nampak tak lalu nak masuk mulut..
minta maaf lah kan..
tapi hobi saya makan..itulah sebab makan tak ada pantang..:-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For imni_1612Profil   Hantar PM kepada imni_1612   Quote dan BalasQuote

randz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.08.2008
Ahli No: 34360
Posting: 23
Dari: bumi barakah

Kelantan  


posticon Posting pada: 22-09-08 13:05


ana pula tak minum susu dan semua makanan yang ada susu macam puding ke...tauhu... soya...dll...kalau ana makan juga...tak tau lah...pernah dulu ana try minum susu...1minggu ana demam...lepas 2 ana da serik...

Bookmark and Share

  


  Member Information For randzProfil   Hantar PM kepada randz   Quote dan BalasQuote

pak_ali
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2005
Ahli No: 18734
Posting: 256
Dari: Hollywood Records, 500 S. Buena Vista Saints Burbank, Los Angeles, California 91521.....

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-09-08 13:24


gua baham semua except yang tak halal......
bak kata org tua2, makan sementara boleh, nanti dah sakit, macam-macam nak kena pantang....huhu

Bookmark and Share

  


  Member Information For pak_aliProfil   Hantar PM kepada pak_ali   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-09-08 13:27


makanan yang tak boleh makan?..
itik..memang tak boleh masuk. 1st time masa berkunjung kerumah abang ipar, mak dia hidangkan gulai itik..tak sentuh langsung.

Bookmark and Share

  


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 22-09-08 13:38


itu bukan tak boleh makan, tapi tak mahu makan. heheheheh cuba dulu makan itik baru tau

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-09-08 13:43


Pada 22-09-08 13:38 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

itu bukan tak boleh makan, tapi tak mahu makan. heheheheh cuba dulu makan itik baru tau


tak lalu dan tak mahu makan daeng..kat rumah pun mak tak pernah masak. makanan yang tak pernah makan kat rumah, tapi bila datang sini dah menjadi kebiasaan. ikan keli dan patin..sodap.. :sopan:


-----------------
hIdUP mEsTi TeRuS..


Bookmark and Share

  


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 22-09-08 13:46


orang2 vietnam ni suka makan anjing, kalau kat kawasan kome ni banyak anjing, boleh cari orang vietnam. Tengoklah dalam masa 2 ke 3 minggu, anjing2 yang berkeliaran akan semakin hilang.

sanggup depe makan anjing

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

pak_ali
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2005
Ahli No: 18734
Posting: 256
Dari: Hollywood Records, 500 S. Buena Vista Saints Burbank, Los Angeles, California 91521.....

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-09-08 13:54


anjing...????
wekkkkk...
wekkk.....
ayatnya bukan suka makan anjing, tapi mereka memang terdesak...
apa saja yang melintas, lauk lah tu...

Bookmark and Share

  


  Member Information For pak_aliProfil   Hantar PM kepada pak_ali   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-09-08 13:59


alhamdulillah saya makan semua makanan dan minuman. cuma jenis macam budu,cencaluk,belacan tu kurang sikit sebabnya bila makan alamat gatal lah seluruh muka tapi kalau teringin belasah saja... lagi satu kalau jenis makanan macam jamu2 saja ataau air rebus akar kayu ke.. usahkan nak makan/minum nak bau pun tak boleh..

Bookmark and Share

  


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 22-09-08 14:00


tak ada lah, kat sini memang macam tu, mereka tetap mencari anjing. Dulu kawasan tempat teman ni banyak anjing, tetapi secara ansur2 anjing hilang. Memang orang vietnam ni sukekan anjing.

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

bintanghati2008
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.07.2008
Ahli No: 34147
Posting: 217
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-09-08 14:02


assalammualaikum

saya tak suka makan sayur kecuali kangkung dan pucuk paku. itu pun kalau mak masak, saya makan lah. yang lain saya hentam saja janji halal dan sedap.

Bookmark and Share

  


  Member Information For bintanghati2008Profil   Hantar PM kepada bintanghati2008   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-09-08 14:05


Pada 22-09-08 14:00 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

tak ada lah, kat sini memang macam tu, mereka tetap mencari anjing. Dulu kawasan tempat teman ni banyak anjing, tetapi secara ansur2 anjing hilang. Memang orang vietnam ni sukekan anjing.



cerita daeng ni saya teringat jiran saya ( cina ) menyiang daging khinzir di depan rumah.. ish memang menggelikan tapi auntie tu buat tak kisah saja janji layan... :sopan:



Bookmark and Share

  


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

fantasi87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.10.2008
Ahli No: 35300
Posting: 77
Dari: bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 13-10-08 16:20


saya tak makan sayur.......
tak tau lah Kenapa.......?
hihihihihihi......pelik tak...?

Bookmark and Share

  


  Member Information For fantasi87Profil   Hantar PM kepada fantasi87   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 06-11-08 13:10


Bismillahhirrahmanirrahim..

erm,ana tak suka makan sayur..seingat ana,hanya 4 jenis sayur saja ana makan..kangkung,kailan,kobis,dengan bayam..yang lain minta maaf banyak-banyak.. lagi satu,ana pantang betul bau soya..maunya loya..nak makan apatah lagi.. memang minta maaf banyak2lah..


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

  


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 06-11-08 13:22


semua boleh...

tak boleh mkanan basi...hehehe...
nanti sakit perut....

Bookmark and Share

  


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA SETIA
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29304
Posting: 486
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 13-11-08 20:11


saya pula, memang tak makan daging... kecuali, daging ayam...

kalau ikan, tengok ikan apa... kalau ikan sungai, langsong tak boleh telan... masuk pun tak boleh...

kalau, kerang, sotong, udang, siput, suka makan.... tape tak boleh makan... elergic pada kulit dan mata.... lagi pun, kadang-kadang, kena sempot...

kalau makan makanan basi, sesiapa pun tak boleh makan... haha

Bookmark and Share

  


  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 13-11-08 20:36


Pada 11-09-08 15:57 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
hmm...saya tak boleh makan makanan berasaskan durian..serta asalnya sendiri iaitu durian... :cry:


:berfikir: nampaknya kita ada persamaan disini. saya juga tak boleh makan makanan berasaskan durian..apatah lagi buah durian..bau saja boleh muntah dan pening2 :roll: . Kekadang kawan gelakkan sebab saya tak makan durian yang di gelar raja buah...dah memang tak boleh makan so tak dapat nak kata lah..
:-( lagi satu saya memang tak boleh makan ikan air tawar...tak masuk tekak..

Bookmark and Share

  


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

nuzra_awatif
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14676
Posting: 99
Dari: Bumi Allah

Perak  


posticon Posting pada: 13-11-08 22:01


saya tak boleh makan sushi..tak boleh masuk langsung..huhu

Bookmark and Share

  


  Member Information For nuzra_awatifProfil   Hantar PM kepada nuzra_awatif   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 13-11-08 22:34


Assalamualaikum..ana tak boleh makan berlemak sangat...mulalah nak muntah..ana jenis makan sikit tapi kerap..kalau makan banyak-banyak ana akan muntah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 13-11-08 22:44


tak boleh makan udang dan ketam.takut lah tengok sepit dia besar sangat dengan sesungut lagi.campur dengan kaki lagi.tapi kalau hot dog perisa udang dengan ketam boleh saja makan.

sayur pun tak makan sangat tapi salad makan saja.slambe saja boleh makan kalau campur dalam nasi goreng.

yang lelain,boleh saja makan sedap hingga menjilat jari. :-D


-----------------

= think Islam , think Globally , think Reality =


Bookmark and Share

  


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

fathiha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.11.2005
Ahli No: 20306
Posting: 178
Dari: penang+perak+melaka+n9

Perak  


posticon Posting pada: 16-11-08 20:31


Pada 13-11-08 22:44 , trouver_99 posting:

!!! QUOTE !!!

tak boleh makan udang dan ketam.takut lah tengok sepit dia besar sangat dengan sesungut lagi.campur dengan kaki lagi.tapi kalau hot dog perisa udang dengan ketam boleh saja makan.

sayur pun tak makan sangat tapi salad makan saja.slambe saja boleh makan kalau campur dalam nasi goreng.

yang lelain,boleh saja makan sedap hingga menjilat jari. :-D




takut dengan sepit ke or alergic sebenarnya :-P :sopan:


-----------------
Prepaid4U.Net Your Mobile Lifestyle


Bookmark and Share

  


  Member Information For fathihaProfil   Hantar PM kepada fathiha   Pergi ke fathiha's Website   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-11-08 22:16


teman anything pun boleh
yang pelik nya, doyan (durian) teman makan sampe tak ingat dunia
tapi lempuk doyan memang teman tak minat
kalau koi2 ada lempuk memang tak makan
tak tau kenapa..........

Bookmark and Share

  


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

aleyamaisara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.05.2007
Ahli No: 30035
Posting: 186
Dari: skudai,johor

Sabah  


posticon Posting pada: 16-11-08 22:26


Pada 09-09-08 08:37 , ladylolida_aina posting:

!!! QUOTE !!!

suami akak tak makan tempe..


ana pun tak makan tempe. tak boleh nak terima. nama saja orang jawa.. jawa celup tak makan tempe :-D


-----------------
Image Hosted by ImageShack.us



Bookmark and Share

  


  Member Information For aleyamaisaraProfil   Hantar PM kepada aleyamaisara   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-11-08 22:54


saya tak makan betik, timun, ikan darat, kacang bendi, telur yang tak masak, sardin.. kalau ada benda ni semua kat atas meja, agak kurang sikit seleraku.. kena letak jauh sikit especially kacang bendi..

p/s: Walau pun daku bukan Jawa, tapi tempe boleh pula kutelan.. hoho.. :-D


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

  


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-11-08 23:05


ada. tak Boleh makan ketam dan udang.... huhu...

yang lain semua Boleh makan...

ulam? ulam ratah dengan cicah budu sahaja pun boleh. :)
sayur memang semua jenis sayur makan... kecuali yang warna putih2... suka yang sayur selain warna putih jeq :sopan:
kalau bagi saya makan sup sayur semata-mata jeq pun saya boleh makan...


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

madyie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.06.2007
Ahli No: 30270
Posting: 106
Dari: tranung

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-11-08 23:18


AMBE tak boleh makan apa YANG AMBE tak mampu BELI....
TAPI makan ADALAH MY HOBI....

Bookmark and Share

  


  Member Information For madyieProfil   Hantar PM kepada madyie   Pergi ke madyie's Website   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-11-08 23:41


Pada 16-11-08 23:05 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

ada. tak Boleh makan ketam dan udang.... huhu...

yang lain semua Boleh makan...

ulam? ulam ratah dengan cicah budu sahaja pun boleh. :)
sayur memang semua jenis sayur makan... kecuali yang warna putih2... suka yang sayur selain warna putih jeq :sopan:
kalau bagi saya makan sup sayur semata-mata jeq pun saya boleh makan...



ooo suka makan ulam ye?????
ulam apa yang favourite???

p/s: kena buat satu topik untuk ulamania......huhuhuhu
untuk para pencinta ulam-ulaman.......


-----------------
"Let Allah be the ruler over your hearts"


Bookmark and Share

  


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 17-11-08 00:14


Pada 16-11-08 22:54 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

saya tak makan betik, timun, ikan darat, kacang bendi, telur yang tak masak, sardin.. kalau ada benda ni semua kat atas meja, agak kurang sikit seleraku.. kena letak jauh sikit especially kacang bendi..

p/s: Walau pun daku bukan Jawa, tapi tempe boleh pula kutelan.. hoho.. :-D



macam pernah dengar jeq ayat ni.......tetap sama macam dulu... :-)


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

  


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 17-11-08 00:41


Pada 17-11-08 00:14 , awan_biru85 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-11-08 22:54 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

saya tak makan betik, timun, ikan darat, kacang bendi, telur yang tak masak, sardin.. kalau ada benda ni semua kat atas meja, agak kurang sikit seleraku.. kena letak jauh sikit especially kacang bendi..

p/s: Walau pun daku bukan Jawa, tapi tempe boleh pula kutelan.. hoho.. :-D



macam pernah dengar jeq ayat ni.......tetap sama macam dulu... :-)



Semuanya dah berubah..


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

  


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 17-11-08 00:49


Pada 17-11-08 00:41 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 17-11-08 00:14 , awan_biru85 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-11-08 22:54 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

saya tak makan betik, timun, ikan darat, kacang bendi, telur yang tak masak, sardin.. kalau ada benda ni semua kat atas meja, agak kurang sikit seleraku.. kena letak jauh sikit especially kacang bendi..

p/s: Walau pun daku bukan Jawa, tapi tempe boleh pula kutelan.. hoho.. :-D



macam pernah dengar jeq ayat ni.......tetap sama macam dulu... :-)



Semuanya dah berubah..



berubah, berubah lah........moga perubahan tu ke arah kebaikan...aminnnx3 :-)


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

  


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 19-11-08 02:28


saya memilih sangat nak makan ikan jenis apa, sardin tu memang saya anti...
cili pun xgemar ... tak minat sangat/tak boleh makan pedas... saya seorang saja dalam famili begitu..
& banyak pergi yang tak perlu diceritakan...
sampaikan MakAbah kata saya boleh hidup kat Arab & kat barat sebab kena dengan taste mereka....

Bookmark and Share

  


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 19-11-08 06:37


Assalamualaikum

saya pula sejak 2 tahun ini tak boleh makan benda-benda yang berasakan UBI KAYU~

pernah jugak nak lawan...makan saja....
Allah saja yang tahu bagaimana effect nya~ :oops:



Bookmark and Share

  


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 14-12-09 00:12


ada makanan yang anda tak boleh makan?

- semua makanan haram lah yang tidak boleh makan. hihi.




Saya, alhamdulillah, tidak alergik apa-apa makanan. Semua boleh makan.
Yang tak makan itu antara tak suka atau tak mahu saja tapi saya jenis bukan pemilih. Kalau pergi rumah orang, hidang sajalah apapun, tuan rumah tak payah risau :D


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

nisa_iman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.01.2008
Ahli No: 32305
Posting: 341
Dari: sintok..>>..bangi

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-12-09 16:31


ada...minuman (tak boleh nak telan susu, yogurt, dan seankatan dengan susu)..
kalau paksa minum juga, keluar balik alamatnya..
makanan pula. tak boleh nak masuk ikan air tawar, cheese, ..tapi batu dengan kayu boleh.. ubi kayu, jambu batu..hehehhe...


-----------------
ISLAM is my life, my life is for ISLAM.... takbir!!! ALLAHUAKBAR


Bookmark and Share

  


  Member Information For nisa_imanProfil   Hantar PM kepada nisa_iman   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 15-12-09 08:42


saya tak boleh makan makanan laut kecuali ikan...sebab alergic..tapi kadang-kadang makan saja sebab tak tahan godaan...memang pantang tapi pantang jumpa..hehehe :p...bila dah makan..emm...gatal habis lah tangan sebab alergic saya kat tangan saja..selain tu saya alergic juga dengan budu,cencalok dan belacan..


-----------------
"Jadilah manusia luar biasa,gah jiwanya,kental imannya,tertib solatnya & al-Quran juadah....."


Bookmark and Share

  


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

lailasuhaila
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2008
Ahli No: 35134
Posting: 351
Dari: my heart...

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 03-01-10 18:26


saya suka makan ikan fresh. ..terutama ikan siakap..sedapnya goreng 3rasa...sedap sangat-sangat..


-----------------
http://www.dapatwang.com/?id=laila82


Bookmark and Share

  


  Member Information For lailasuhailaProfil   Hantar PM kepada lailasuhaila   Quote dan BalasQuote

shah_hidayah86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.03.2008
Ahli No: 32774
Posting: 84
Dari: SHAH ALAM

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-01-10 20:19


SALAM....

Saya tak boleh makan benda-benda masam, terutamanya jeruk...

Agak pelik bila perempuan tak makan jeruk, tapi saya memang tak boleh makan

jeruk......

Bookmark and Share

  


  Member Information For shah_hidayah86Profil   Hantar PM kepada shah_hidayah86   Quote dan BalasQuote

aiNa85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.11.2009
Ahli No: 38304
Posting: 94
Dari: negeri jelapang padi

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 04-01-10 08:48


saya suka benda-benda yang masam, especially mangga muda.. :terliur: :terliur:

tapi saya tak boleh makan seafood--> udang, sotong dan ketam..takut gatal mata dan jadi merah..tapi kadang-kadang makan jugak, bila mak masak.... :sopan:


-----------------
-PermataAyahBonda-


Bookmark and Share

  


  Member Information For aiNa85Profil   Hantar PM kepada aiNa85   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 04-01-10 14:44


tak makan udang dan ketam rugi..sedapp :terliur:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-01-10 15:12


Pada 15-12-09 08:42 , insyirah_hr posting:

!!! QUOTE !!!

saya tak boleh makan makanan laut kecuali ikan...sebab alergic..tapi kadang-kadang makan saja sebab tak tahan godaan...memang pantang tapi pantang jumpa..hehehe :p...bila dah makan..emm...gatal habis lah tangan sebab alergic saya kat tangan saja..selain tu saya alergic juga dengan budu,cencalok dan belacan..



makan tetap makan.. kalau gatal, kan ada ubatnya.. :-D



Bookmark and Share

  


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 771
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-01-10 15:14


petai.. saya tak makan petai..

tapi sambal petai saya boleh makan..

:-) :-) :-)


-----------------
SENYUMLAH SELALU.. SENYUM ITU SEDEKAH.. :-)


Bookmark and Share

  


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Pergi ke hafiz_along_83's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-01-10 15:18


Pada 14-12-09 00:12 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

ada makanan yang anda tak boleh makan?

- semua makanan haram lah yang tidak boleh makan. hihi.




Saya, alhamdulillah, tidak alergik apa-apa makanan. Semua boleh makan.
Yang tak makan itu antara tak suka atau tak mahu saja tapi saya jenis bukan pemilih. Kalau pergi rumah orang, hidang sajalah apapun, tuan rumah tak payah risau :D



pendek kata, campak kat mana-mana pun takkan lapar.. :-D



Bookmark and Share

  


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-01-10 15:25


Pada 16-11-08 22:26 , aleyamaisara posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-09-08 08:37 , ladylolida_aina posting:

!!! QUOTE !!!

suami akak tak makan tempe..


ana pun tak makan tempe. tak boleh nak terima. nama saja orang jawa.. jawa celup tak makan tempe :-D



makan tempe banyak-banyak boleh awet muda.. hihi.. :sopan:



Bookmark and Share

  


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

aisyahfarhah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.05.2007
Ahli No: 29995
Posting: 62

malaysia  


posticon Posting pada: 04-01-10 20:14


alhamdulilah ..
saya boleh makn apa saja..tolak kayu dan batu dan yang haram..
tapi tak suka makan makanan masam seperti mangga muda..
tapi makanan pahit macam peria boleh saja telan..
pergi mana-mana pun boleh makn...
org rumah pun tak susah nak masak.. hehe:D

Bookmark and Share

  


  Member Information For aisyahfarhahProfil   Hantar PM kepada aisyahfarhah   Quote dan BalasQuote

nana87
Warga Rasmi
Menyertai: 30.12.2009
Ahli No: 38888
Posting: 2
Dari: negeri sembilan

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 04-01-10 21:38


nana tak boleh makan daging...
kalau makan saja tak boleh nak lawas...susah nak buang air besar...
yang hairan tu mkanan lain k saja...

baru-baru ini pula tak boleh makan petai...cirit birit dan muntah2...huhu...

dah serik makan kedua-duanya makanan 2...
sekarang tak berani nak usik...trauma...hehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For nana87Profil   Hantar PM kepada nana87   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.200213 saat. Lajunya....