Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 13-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Never explain yourself to anyone, the one who likes you don't need it, the one who hates you won't believe it
-- -- Snickers (warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 50
Ahli: 0
Jumlah: 50




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 11 hari yang lalu
wyd1014: 19 hari yang lalu
haykal77: 27 hari yang lalu
Kakngah: 28 hari yang lalu
lidah-penghunus: 29 hari yang lalu


Kaki Jiwang Karat!!
Topik: Lelaki berbaju pink?....sesuai?


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» Lelaki berbaju pink?....sesuai?

Please Mendaftar To Post


Oleh Lelaki berbaju pink?....sesuai?

angkabut
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18897
Posting: 251
Dari: KampungKU

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-11-07 15:02


nampak macam ok saja.......tapi tak sesuai, bagaimana tu ek?kadang-kadang org nampak macam perempuan....hehhe

Bookmark and Share

    


  Member Information For angkabutProfil   Hantar PM kepada angkabut   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-11-07 15:04


Assalammualaikum
Entahlah.. tak pernah pula perhati lelaki

Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

arebie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.03.2006
Ahli No: 23558
Posting: 207
Dari: bp ------> kl

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-11-07 15:05


eh ok saja.. asal jangan striking its ok... tak kisah saja
cntik bju melayu warna pink he9

Bookmark and Share

    


  Member Information For arebieProfil   Hantar PM kepada arebie   Quote dan BalasQuote

najah85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26692
Posting: 338
Dari: kuantan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-11-07 15:57


Pada 03-11-07 15:02 , angkabut posting:

!!! QUOTE !!!

nampak macam ok saja.......tapi tak sesuai, bagaimana tu ek?kadang-kadang org nampak macam perempuan....hehhe


biasanya warna pink dikaitkan dengan perempuan..
tapi bagi saya ok saja..tapi biarlah pink tu yang dull sikit untuk laki..
angkabut suka colour pink ke?? :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For najah85Profil   Hantar PM kepada najah85   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 03-11-07 15:59


ok saja, warna pink 2 sesuai untuk semua, hak individu nak pakai baju warna apa pun kan. Asalkan seseorang itu berasa yakin dengan penampilan dan warna baju yang digayakannya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

angkabut
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18897
Posting: 251
Dari: KampungKU

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-11-07 15:59


xsukerrrrrr lah.....hihihi, mana lah tau nak tengok saya pakai ke?hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For angkabutProfil   Hantar PM kepada angkabut   Quote dan BalasQuote

Ninja85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2007
Ahli No: 31536
Posting: 218
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 03-11-07 16:01


salam. bagi pihak lelaki, saya tak suka bju wrna pink sebab wrna pink lebih sesuai u pom.setuju tak kaum adam?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Ninja85Profil   Hantar PM kepada Ninja85   Quote dan BalasQuote

arebie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.03.2006
Ahli No: 23558
Posting: 207
Dari: bp ------> kl

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-11-07 16:14


Pada 03-11-07 16:01 , Ninja85 posting:

!!! QUOTE !!!

salam. bagi pihak lelaki, saya tak suka bju wrna pink sebab wrna pink lebih sesuai u pom.setuju tak kaum adam?



ada lah muslimat yang pakai bju pink.. macam dr hm tuah tu... confident saja dia pakai... so warna pink bukan lah warna tok muslimah saja

Bookmark and Share

    


  Member Information For arebieProfil   Hantar PM kepada arebie   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 03-11-07 16:18


Pada 03-11-07 15:59 , angkabut posting:

!!! QUOTE !!!

xsukerrrrrr lah.....hihihi, mana lah tau nak tengok saya pakai ke?hehehe


ye, awak pakailah baju pink, teringin nak tengok... hehehehe... :kelip:

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 03-11-07 16:20


Pada 03-11-07 16:14 , arebie posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-11-07 16:01 , Ninja85 posting:

!!! QUOTE !!!

salam. bagi pihak lelaki, saya tak suka bju wrna pink sebab wrna pink lebih sesuai u pom.setuju tak kaum adam?



ada lah muslimat yang pakai bju pink.. macam dr hm tuah tu... confident saja dia pakai... so warna pink bukan lah warna tok muslimah saja


betul-betul...

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

najwa_mnor
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.11.2003
Ahli No: 5313
Posting: 148
Dari: gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-11-07 17:45


kalau yang perwatakan keras tak apa warna pink..
tapi takut kalau yang perwatakan lembut org salah paham pula..
padalah dia seorang yang bersopan-santun kann..

bagi saya warna ini kadang-kadang boleh melambangkan perwatakan seseorang
ini hanya pandangan saya berdasarkan pemerhatian..
k next opinion>>

Bookmark and Share

    


  Member Information For najwa_mnorProfil   Hantar PM kepada najwa_mnor   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-11-07 17:48


pink kalau baju melayu ok..tapi baju lain...isk2 :-D tak sesuai..


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 03-11-07 22:58


lelaki kalau pakai baju Melayu warna pink lembut nampak ok saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

Qaisar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2006
Ahli No: 27543
Posting: 266
Dari: Darul Aman

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 04-11-07 01:02


hm.. ana pun tak suka baju warna pink..
tapi ana besar tengok ada seorang hamba allah ni pakai baju t shirt warna pin, tapi besar lah.. nampak cantik pulak..
seorang lagi pakai baju warna pink ketat, jalan pula macam nak ter#[email protected] (bapuk lah tu)
huduh sangat rupanya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For QaisarProfil   Hantar PM kepada Qaisar   Quote dan BalasQuote

raihan2004
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6388
Posting: 375
Dari: kedah

egypt   avatar


posticon Posting pada: 04-11-07 01:08


pink lebih sinonim dengan perempuan...tak tau lah pulak Kalau ada lelaki yang suka pink...hehe;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For raihan2004Profil   Hantar PM kepada raihan2004   Quote dan BalasQuote

najah85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26692
Posting: 338
Dari: kuantan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-11-07 02:13


ada tak sahabat2 lelaki kat sini yang suka pink...

Bookmark and Share

    


  Member Information For najah85Profil   Hantar PM kepada najah85   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-11-07 07:26


aduh.. harap kaum lelaki tolonglah jangan pakai pink... huhu.

lebih baik mengelak daripada dipandang 'slack' atau dipandang pelik oleh orang lain... warna lain kan banyak lagi... maka sila lah pakai yang warna yang menjadi kebiasaan.. seperti biru, hitam, kelabu, putih, dan biru lagi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

Hibatullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.04.2007
Ahli No: 29793
Posting: 305
Dari: bumi Allah-sumut

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 04-11-07 07:28


kaum adam and warna pink, ok saja kut hihi.
sesetengah orang tu tak kisah suka saja pakai baju warna pink, sesetengah orang tu tak suka. kurang lah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HibatullahProfil   Hantar PM kepada Hibatullah   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 04-11-07 08:06


Pada 03-11-07 15:02 , angkabut posting:

!!! QUOTE !!!

nampak macam ok saja.......tapi tak sesuai, bagaimana tu ek?kadang-kadang org nampak macam perempuan....hehhe


emm suka saja, anis sengaja belikan asben kemeja pink. dah lama idamkan si dia pakai pink... akhirnya berjaya juga, still juga nampak kemaskulinan walopun pakai pink...

so, lelaki2, jangan takut sesekali pakai pink :berfikir: :berfikir: :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

princeyoong07
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.11.2007
Ahli No: 31595
Posting: 122
Dari: rumah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-11-07 08:10


Kenapa nak takut pulak pakai baju colour pink?
o.k saja...
tak ada apa-apa kesalahan pun...

Bookmark and Share

    


  Member Information For princeyoong07Profil   Hantar PM kepada princeyoong07   Quote dan BalasQuote

cahaya_hatiku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2007
Ahli No: 31094
Posting: 217
Dari: serambi mekah...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-11-07 08:12


tengok keadaan juga..kadang-kadang ok jugak org laki ni pakai baju pink... :sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya_hatikuProfil   Hantar PM kepada cahaya_hatiku   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 04-11-07 08:50


bunyi macam tak menarik saja pakai baju pink....hjuhuhuhuh

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 04-11-07 09:42


Assalamualaikum...tengok orang baru sesuai...

Bookmark and Share

    


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

fiera_mz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.10.2007
Ahli No: 31386
Posting: 299
Dari: Sg.Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 04-11-07 10:19


warna adalah sekadar pilihan~`

ok what pink..jangan buat-buat lembut dhla

perempuan tak apalah lemah gemalai~~
:) :) :)


-----------------
Allah menciptakan wanita dari tulang rusuk laki-laki, dekat dengan lenganya untuk dilindunginya, dan dekat dengan hatinya untuk dicintainya.
[ Telah diedit oleh: fiera_mz pada 04-11-07 10:20 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For fiera_mzProfil   Hantar PM kepada fiera_mz   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-11-07 21:29


tadi masa JK Aidilfitri... nampak ramai passer-by lelaki yang pakai baju warna pink... dengan couple2 mereka. huhuhu.... sedondon belaka... hmmm

ada pink terang.. ada pink lembut... ish ish... saya tergelak saja... teringat topik ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-11-07 22:24


idokle salahnye pun..
seumpama perempuan memakai warna biru juga....

p/s : jenuh lah nak kena rendam varnish white SEEMUA jubah, tudung,baju kurung, beg, bla bla bla yang SEDONDON belaka dengan hubby Kalau tak boleh pakai warna biru ni.. ish ish!~~ :P


-----------------

[ Telah diedit oleh: nurkamar pada 04-11-07 22:25 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

asroal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.04.2006
Ahli No: 24359
Posting: 352
Dari: bumi ALLAH

france   avatar


posticon Posting pada: 05-11-07 00:18


huhuhu jangan lah bagi baju pinkkkkk...tak nakkkkk :cry: :cry: :cry:
[ Telah diedit oleh: asroal pada 05-11-07 00:19 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For asroalProfil   Hantar PM kepada asroal   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-11-07 10:55


comellll lah lelaki pakai baju pink... hihik!! :sopan:
nampak lembut, baik begitu... (yang baik lah..) macam..macam....fitri unic tu lah...dia minat pink apa...??eheh! :malu: 8-)


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 05-11-07 11:07


pink tu kan comey:-)
Laki boleh saja pakai baju warna pink..tapi pink yang lembut lah..
kalau baju mlayu..lagi comey:-):-)
raya 2 tahun lepas..kami 1 family pakai pink..comey saja abah dan adik bongsu laki pakai pink:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-11-07 11:09


pernah terima hadiah dr seseorang baju berwarna pink...pakai pun ok saja..hehe....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 05-11-07 11:12


eerrkkk....

baju pink?.

maaf lah...

mohamad tolak awal-awal....

mohamad lebih rela memakai baju warna lain, selain dari warna pink.

pink lebih sesuai dengan perempuan ye...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-11-07 12:07


Pada 05-11-07 11:12 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

eerrkkk....

baju pink?.

maaf lah...

mohamad tolak awal-awal....

mohamad lebih rela memakai baju warna lain, selain dari warna pink.

pink lebih sesuai dengan perempuan ye...


masa kecil-kecil dulu...mesti comel pakai pinkkan mohammad... :-D :-D


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

ann_1
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7574
Posting: 304
Dari: utm,johor

Selangor  


posticon Posting pada: 05-11-07 12:37


kiut :)
pernah kawan pakai kemeja pink pergi cls ok saja :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ann_1Profil   Hantar PM kepada ann_1   Pergi ke ann_1's Website   Quote dan BalasQuote

najah85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26692
Posting: 338
Dari: kuantan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 05-11-07 12:44


Pada 04-11-07 21:29 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

tadi masa JK Aidilfitri... nampak ramai passer-by lelaki yang pakai baju warna pink... dengan couple2 mereka. huhuhu.... sedondon belaka... hmmm

ada pink terang.. ada pink lembut... ish ish... saya tergelak saja... teringat topik ni...


nak sama nya hal..ok lah gamaknya..
:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For najah85Profil   Hantar PM kepada najah85   Quote dan BalasQuote

mujahidah_muslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 693
Posting: 678
Dari: Bumi Allah

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 06-11-07 07:11


Assalamualaikum

ok saja... tapi temgok event juga lah and jangan striking


-----------------
I'm glad to be me..
Jaga diri, jaga iman, Jaga hati. Tebarkan salam
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_muslimahProfil   Hantar PM kepada mujahidah_muslimah   Quote dan BalasQuote

kamalhisyam
WARGA SETIA
Menyertai: 10.06.2003
Ahli No: 1259
Posting: 526
Dari: dari satu tempat ke satu tempat

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-11-07 08:28


Dulu memang agak pelik kalau lelaki pakai kemeja warna pink. Ana pun rasa macam tak sesuai. Tapi dalam satu kursus yang ana hadiri ada seorang peserta yang pakai kemeja warna pink. Nampak smart.

Disebabkan itu, ana beli kemeja warna pink bulan lepas. Bila ana pergi kerja, ramai yang kata ana nampak berbeza dan lebih smart. Mungkin sebab sebelum tu kemeja ana hanya warna putih, hijau cair dan warna2 biasa.

Cuma anda kena berhati-hati memilih warna pink yang sesuai.... Sekarang ni banyak kemeja warna pink yang dijual...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kamalhisyamProfil   Hantar PM kepada kamalhisyam   Quote dan BalasQuote

izzahtulsakinah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.11.2006
Ahli No: 27515
Posting: 112
Dari: Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-11-07 09:05


betul jugak tu..kalau pakai kemeja warna pink yang sesuai memang nampak smart..pelbagaikan warna tetapi mestilah sesuai dengan diri..:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzahtulsakinahProfil   Hantar PM kepada izzahtulsakinah   Pergi ke izzahtulsakinah's Website   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-11-07 10:07


Assalamualaikum

ana tak kisah pun...
insyaAllah sesuai...
lagi sesuai kalau pasangan suami isteri pakai color pink..
sehati sejiwa..


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'


Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-11-07 10:08


Assalamualaikum

pakai jeqlah..


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'
[ Telah diedit oleh: ika2410 pada 06-11-07 10:10 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-11-07 10:08


Assalamualaikum

sorry terposting banyak..
kesilapan teknikal tadi


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'
[ Telah diedit oleh: ika2410 pada 06-11-07 10:09 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 06-11-07 15:20


ok juga warna pink...tapi pink yang macam pudar sikit cantikla..kalau pink yang fresh tu macam tak sesuai juga lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 06-11-07 16:22


Assalamualaikum
insyaAllah ok..cuma jangan jadi lembut sudahlah.... :lol:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-11-07 16:28


pagi tadi saya nampak lelaki pakai baju melayu warna pink..ok saja..tu doktor pakai kemeja pink pun ok juga


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 07-11-07 10:31


Assalamualaikum
teringat kereta warna pink..kancil....huhu...jambu batu sungguh..... :bye:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 10:35


ok sebenarnya kalau lelaki memakai baju berwarna pink..

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

gadis_islam
Warga 1 Bintang
Menyertai: 28.09.2005
Ahli No: 19389
Posting: 28

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-11-07 22:09


salam...em..bila laki pakai baju pink,nampak cute lah..hehe
[ Telah diedit oleh: gadis_islam pada 07-11-07 22:10 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For gadis_islamProfil   Hantar PM kepada gadis_islam   Quote dan BalasQuote

Asward_hafiz
WARGA SETIA
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8743
Posting: 597
Dari: Kuantan pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 08-11-07 00:01


ok...ok sesangat.....hikhikhik... :sopan:


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Asward_hafizProfil   Hantar PM kepada Asward_hafiz   Pergi ke Asward_hafiz's Website   Quote dan BalasQuote

CaHAyaMAtaku86
Warga Rasmi
Menyertai: 19.10.2005
Ahli No: 19960
Posting: 12
Dari: muar, Johor..now Mache Kelantan

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-11-07 00:09


salam...nampak ok saja tak ada yang pelik pun....semua warna sesuwei tapi kena matching dengan kulit juga......tapi yang penting apa-apa warna pun, gaya janganlah mengalahkan perempuan.....tak tahan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For CaHAyaMAtaku86Profil   Hantar PM kepada CaHAyaMAtaku86   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-11-07 02:49


Pada 04-11-07 21:29 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

tadi masa JK Aidilfitri... nampak ramai passer-by lelaki yang pakai baju warna pink... dengan couple2 mereka. huhuhu.... sedondon belaka... hmmm

ada pink terang.. ada pink lembut... ish ish... saya tergelak saja... teringat topik ni...


teringt masa jk...
cik syahidatul sokmo terperasan orang-orang couple ni... uhuk uhuk..

pakai baju pink...
tengok pada ke'pink'annya...
kalau pink yang tak macam pnk sangat tu.. oklah tu...
kalau pink2 peach tu lawa jugak...

p/s: pakai kale apapun, kalau lembut2 saja warnanya, rasanya ok saja agaknya... :-D


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

iana
Warga Rasmi
Menyertai: 27.02.2008
Ahli No: 32741
Posting: 19
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 27-02-08 23:13


pink tak semestinya untuk perempuan...
em...tapi kalau laki pakai pun apa salahnya...encem juga.. :lol:
betul tak?? :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ianaProfil   Hantar PM kepada iana   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-10-08 13:59


tak sesuai... jangan yang pekat.... jangan lah pakai masa temuduga...salah paham nanti... warna lain banyak kan...
tapi warna yang pudah, tak pela....agak-agak lah dengan warna kulit...
ukur baju kat badan sendiri... bukan kek badan orang....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-10-08 14:10


ha..boleh tanya kat owl..dia mesti boleh jawab nya...hehheee.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

panglima_azam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.09.2008
Ahli No: 35073
Posting: 139
Dari: pertemuan antara 3 benua lautan

Kedah  


posticon Posting pada: 08-10-08 14:10


salam...

bagi saya macam tak sesuai saja.... kalaupun lelaki tu memakai baju warna pink, mungkin dia berhati lembut...hehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For panglima_azamProfil   Hantar PM kepada panglima_azam   Quote dan BalasQuote

panglima_azam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.09.2008
Ahli No: 35073
Posting: 139
Dari: pertemuan antara 3 benua lautan

Kedah  


posticon Posting pada: 08-10-08 14:12


salam...

bagi saya macam tak sesuai saja.... kalaupun lelaki tu memakai baju warna pink, mungkin dia berhati lembut...hehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For panglima_azamProfil   Hantar PM kepada panglima_azam   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-10-08 14:14


xponah umur den berhajat or tergerak nak boli baju warna pink ni.....betul kata muja tu,,,tanya owl..owl mesti ada pendapat yang jitu dalam hal ni...yang tak suka warna tu memang tak suka lah pndptnye,,,yang suka kat tak tahu,,tapi pada ana tak ada masalah lah,,,org suko fikir bukan2..

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

darkside
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.09.2008
Ahli No: 35022
Posting: 106

blank   avatar


posticon Posting pada: 08-10-08 15:31


pastel pink saja ok....

bright pink is a big no-no....

Bookmark and Share

    


  Member Information For darksideProfil   Hantar PM kepada darkside   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 08-10-08 15:40


Assalamualaikum
yup..setuju dengan UK :hammer: cuba tanya OU...musti dia ada pendapat yang tepat dalam hal ni... :sopan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 08-10-08 15:40


Pada 08-10-08 15:31 , darkside posting:

!!! QUOTE !!!

pastel pink saja ok....

bright pink is a big no-no....


setuju!!...
tapi laki pakai pink..
ok saja...
lawa saja ira tengok dowg pakai..
tak nampak lembut pun...
sekarang ini..
pink bukan hnye untuk perempuan saja...
kaum adam pun da mula pakai...
oke saja lah...cute2 saja..
:malu:


-----------------




Bookmark and Share

    


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 08-10-08 15:51


To b honest, Lelaki yang pakai baju warna pink.. nampak macam Penyayang .. :-) Wawa suka sangat tengok lelaki yang pakai baju warna pink (tapi bukan seluar Pink ... hehe) Lagi 1, walaupun Pink warna lembut tapi .. bagi si kaum Adam yang memakainya tampak... seprti lelaki 'Berani' dan lelaki sejati .. :-) ..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 08-10-08 16:18


comey apa owl pakei baju merah jambu. nampak jambu saja....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

syna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.12.2003
Ahli No: 5623
Posting: 138
Dari: hilton, adelaide

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 08-10-08 20:36


hello!!!!... antum ini...sure lah ok.. tak pernah dengar ke.. 'pink is a new black'?? update2


-----------------
ukhuwahfillah hanya hadir dengan keikhlasan hati, kasih sayang termetri dengan kepercayaan disanubari...............


Bookmark and Share

    


  Member Information For synaProfil   Hantar PM kepada syna   Pergi ke syna's Website   Quote dan BalasQuote

hurul_inn
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.03.2008
Ahli No: 32879
Posting: 107
Dari: Darul Iman-Darul Naim-Darul Ehsan-Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-10-08 20:45


lelaki pakai pink...ok saja..
abang ipar saya suka warna pink..
tapi tak ada lah semua benda nak warna pink
tapi memang betul kata Wawa...lelaki yang pakai baju pink nampak penyayang...jiwa halus.. :-) tapi bukan beraksud lembut

Bookmark and Share

    


  Member Information For hurul_innProfil   Hantar PM kepada hurul_inn   Quote dan BalasQuote

jumjumatonne
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.02.2008
Ahli No: 32561
Posting: 119
Dari: Johor Darul Takzim

Johor  


posticon Posting pada: 08-10-08 21:41


salam...
ana pnyr baju ghaya taun ni warna pink.
haha, setuju benar dengan wawa, "lelaki yang pakai baju pink nampak penyayang...jiwa halus..... tapi bukan bermaksud lembut"
infact, warna pink menimbulkan MOOD ceria kepada si pemakainya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For jumjumatonneProfil   Hantar PM kepada jumjumatonne   Quote dan BalasQuote

saidatul_aisyah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 02.07.2008
Ahli No: 33897
Posting: 34
Dari: Bidor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-10-08 22:57


erm,cute apa....pink kan warna yang menimbulkan confident....pink buat lelaki nampak berani and confident...pernah tengok exec kat opis pakai pink...dia nampak matang sangat dan optimis...

Bookmark and Share

    


  Member Information For saidatul_aisyahProfil   Hantar PM kepada saidatul_aisyah   Pergi ke saidatul_aisyah's Website   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-10-08 09:37


by: mujahid007

!!! QUOTE !!!


ha..boleh tanya kat owl..dia mesti boleh jawab nya...hehheee.


by: umar_khalil

!!! QUOTE !!!


xponah umur den berhajat or tergerak nak boli baju warna pink ni.....betul
kata muja tu,,,tanya owl..owl mesti ada pendapat yang jitu dalam hal ni...
yang tak suka warna tu memang tak suka lah pndptnye,,,


by: sayatetapsaya

!!! QUOTE !!!


yup..setuju dengan UK :hammer: cuba tanya OU...musti dia ada pendapat yang
tepat dalam hal ni... :sopan:


by: Daeng_Jati

!!! QUOTE !!!


comey apa owl pakei baju merah jambu. nampak jambu saja....




pre-p/s: Bebudak niie memang suka singkatkan nama... muja (mujahid007),
UK(umar_khalil), TT(sayatetapsaya), DJ / P.D(Daeng_Jati), OU(owl_UM). HAHHAHA!!!

OOIII... OOII... Ngumpat terang-terang dalam posting eekk... HHAHHAA!!!
Jahat betul. HUURRMM... Yaa.. Saya memang suka pink. Kalau dalam JK ukhwah.com
bila saya datang pun saya pakai pink. Memang saya suka pink dari keciik...
Baju-baju saya pun banyak pink... Tak salah kaaan?? Nampak comeell... HUHUUEE!!
(PERASAAANN!!!) So there is no need to discriminate of guys who likes pink
because Im a masculine man... Okaaayy??? HUUHH!!! Dan lagi... saya suka sebab its
looks gorgeous... I feel better when wearing it... Hari tuuee masa Raya Pertama
pun saya pakai baju Melayu pink... HUUEEHHUUEE!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-10-08 09:39


Daaannn... Ini botol susu pink yang ibu saya
belikan... Saya mintaakk masa jalan-jalan ngaan
ibu kaaatt Jaya Jusco Ipoh (near my house)....
Lepas tuue ibu terus belikan untuk saya...
HHUUUHHUUEE!!! Tengok.. Comel kaan?
Images displayed below....



Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

Penama
Deleted User


posticon Posting pada: 09-10-08 10:21


botol susu pink? alolololo manjanya.... bagaimana nak bagi kahwin ni.... ekekekeke :lucu:

ps: jom balik ipoh this deepavali..
jangan tumpahkan susu dalam kereta macik eni ye??? :lol:



Bookmark and Share

    


  Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-10-08 10:34


ok saja...tak nampak janggal pun...namapak sedap saja mata memanadang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-10-08 10:38


by: eniliana

!!! QUOTE !!!


ps: jom balik ipoh this deepavali..
jangan tumpahkan susu dalam kereta macik eni ye??? :lol:


Deepavali balik Ipoh? InsyaAllah kalau tiada urusan saya ikut Kak... Apapun,
terima kasih kepada Kak Eniliana dan suaminya, Abang rdwira kerana menumpangkan
saya balik Ipoh ketika sebelum menyambut Aidilfitri... Dan kepada warga
ukhwah yang lain, sesiapa yang nak join saya dan Daeng_Jati makan satay Kajang
Sabtu niiee, joom aarr... Area berdekatan dengan Bangi, Serdang, Seri Kembangan
dan juga Cheras, joomm... Yang dekat-dekat seperti mujahid007 (Putrajaya),
trouver_99(Cyberjaya), umar_khalil (Cheras), sirat82(Bukit Jalil), ibnu_musa
(Cheras kaan??), Rashdin (Gombak) daaann lain-lain lagi termasuk pemburupokok
(Bangi ke Cheras haa?), mmeeehh aarr jooinn... Meraikan Daeng yang datang dari
Manjung... Nak tiddoor UKM sekali pun blleey tumpang bilik Daeng... HHEEE....

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

ardani
WARGA SETIA
Menyertai: 24.06.2008
Ahli No: 33778
Posting: 451
Dari: queensland lake

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 09-10-08 10:51


Pada 08-10-08 16:18 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

comey apa owl pakei baju merah jambu. nampak jambu saja....


hahahhahahh
saya suka pendapat ni...masa belajar dulu ada saja kaum adam pakai warna ni...tapi yang pakai 2 geng2 lembut saja..memang jambu gila..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ardaniProfil   Hantar PM kepada ardani   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-10-08 10:59


Pada 09-10-08 10:51 , ardani posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-10-08 16:18 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

comey apa owl pakei baju merah jambu. nampak jambu saja....


hahahhahahh
saya suka pendapat ni...masa belajar dulu ada saja kaum adam pakai warna ni...tapi yang pakai 2 geng2 lembut saja..memang jambu gila..


ye ke?? :berfikir:
tapi xjugak..nampak cool.. tapi jangan pakai selalu hehe :sopan:


-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH



Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 09-10-08 12:03


pink ?? ok saja.. tengok pada penampilan juga.. kalau betul-betul lelaki smart lah.. kalau 1/2 lelaki tu buruk sesangat...



p/s: org handsome pakai warna apa pun tetap handsome ...hahahah

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-10-08 12:45


Pada 09-10-08 09:39 , owl_UM posting:

!!! QUOTE !!!




uhuk... comeyy.. comeyy...:sopan:
boleh simpan duit bebanyak eh dik...

hmm.. tak jadi masalah pun lelaki yang pakai baju pink ni.. cuma kena tengoklah akan ke'pink'an baju tersebut...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

zeman
Warga Rasmi
Menyertai: 07.10.2008
Ahli No: 35277
Posting: 2
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-10-08 12:57


tak sesuai langsung........dok nampak macho :jangan:


-----------------
zeman in the house


Bookmark and Share

    


  Member Information For zemanProfil   Hantar PM kepada zeman   Quote dan BalasQuote

nique_hanna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5934
Posting: 141
Dari: darul takzim.

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-10-08 09:28


salam....

hehe...saya tak ada masalah besar pun kalau kaum adam nak pakai pink...
sekarang ini..kaler2 yang dulu kalau padan'dan rasa macam tak sesuai..tapi sekarang nampak sangat-sangat unique! so..lelaki & pink...agak comey lah juga.. :kelip:

bila owl beritahu baju raya warna pink..teringat pula member saya kata..baju pink hanya untuk raya saja...kalau pakai hari lain..ada kesilapan teknikal lah itu.. :-D


-----------------
'gantikanlah yang telah hilang..tumbuhkanlah yang telah patah..ku inginkan bahagia..di dunia dan akhirat..pada Mu tuhan ku mohon segala.......'


Bookmark and Share

    


  Member Information For nique_hannaProfil   Hantar PM kepada nique_hanna   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 10-10-08 09:38


Pada 09-10-08 10:38 , owl_UM posting:

!!! QUOTE !!!

by: eniliana

!!! QUOTE !!!


ps: jom balik ipoh this deepavali..
jangan tumpahkan susu dalam kereta macik eni ye??? :lol:


Deepavali balik Ipoh? InsyaAllah kalau tiada urusan saya ikut Kak... Apapun,
terima kasih kepada Kak Eniliana dan suaminya, Abang rdwira kerana menumpangkan
saya balik Ipoh ketika sebelum menyambut Aidilfitri... Dan kepada warga
ukhwah yang lain, sesiapa yang nak join saya dan Daeng_Jati makan satay Kajang
Sabtu niiee, joom aarr... Area berdekatan dengan Bangi, Serdang, Seri Kembangan
dan juga Cheras, joomm... Yang dekat-dekat seperti mujahid007 (Putrajaya),
trouver_99(Cyberjaya), umar_khalil (Cheras), sirat82(Bukit Jalil), ibnu_musa
(Cheras kaan??), Rashdin (Gombak) daaann lain-lain lagi termasuk pemburupokok
(Bangi ke Cheras haa?), mmeeehh aarr jooinn... Meraikan Daeng yang datang dari
Manjung... Nak tiddoor UKM sekali pun blleey tumpang bilik Daeng... HHEEE....


satay?????????????????mafsu makan ku da tersuntik ni....huhuhu,...tapi apekan dya...den kono balik kampung,,tanggjwab kat adik den,,,lagi ponting dr makan satay....xpo,,nanti kat makan lain kali yo



Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

qiu90
Warga Rasmi
Menyertai: 07.10.2008
Ahli No: 35282
Posting: 20
Dari: TERENGGANU

Terengganu  


posticon Posting pada: 13-10-08 13:43


ok saja kalau laki pakai bju pink,handsome jugak.......tapi tak ksahlahlh pakai bju apa-apa pun..asalkn menarik mata memandang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qiu90Profil   Hantar PM kepada qiu90   Quote dan BalasQuote

nur_kamila
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.10.2008
Ahli No: 35250
Posting: 62
Dari: kemaman

Terengganu  


posticon Posting pada: 14-10-08 13:12


hehehe...gane erk hehehe....atas org yang mengayakannya hehehehe......tak salah pun Kalau lelaki nak pakai hehehehe....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_kamilaProfil   Hantar PM kepada nur_kamila   Quote dan BalasQuote

areyien
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34006
Posting: 168
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-10-08 13:25


pink mungkin lebih sesuai untuk perempuan tapi ok saja kalau ada lelaki yang memakai baju pink..
no problem.. :kelip:
nampak lelaki tersebut lebih soft tapi bukan bapuk lah..hehe


-----------------
Insan yang mulia ialah insan yang selalu mengakui kelemahannya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For areyienProfil   Hantar PM kepada areyien   Quote dan BalasQuote

fantasi87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.10.2008
Ahli No: 35300
Posting: 77
Dari: bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 14-10-08 21:04


ok saja........sbnrnyer lelaki pakai baju warna pink.......
lantak lah mereka 2 nak pakai baju warna apa......
asalkan tidak melanggar hukum syara'...........sudah

Bookmark and Share

    


  Member Information For fantasi87Profil   Hantar PM kepada fantasi87   Quote dan BalasQuote

nurzakiah
Warga Rasmi
Menyertai: 06.10.2008
Ahli No: 35252
Posting: 13
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 15-10-08 12:51


ok saja org lelaki pakai pink....tak salah kan..nampak semakin hnsem adalah...hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzakiahProfil   Hantar PM kepada nurzakiah   Quote dan BalasQuote

Ezairy_z
Warga Rasmi
Menyertai: 04.11.2008
Ahli No: 35741
Posting: 1

blank   avatar


posticon Posting pada: 04-11-08 18:27


baju pink pun salah ea...pink tu salah satu jenis warna saja pun...so xkisahla siapa nak pakai...mind set org sekarang ni..memang susah nak di ubah..PINK asek dikaitkan dan perempuan atau lelaki lembut..huhu...tau lah..zaman dan berubah dunia semakin maju..dan mind set masing-masing pun kena ubah juga..jangan asek bawah tempurung saja...hahahaha

Bookmark and Share

    


  Member Information For Ezairy_zProfil   Hantar PM kepada Ezairy_z   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 04-11-08 18:39


Kalau lelaki tu berkulit cerah sesuai lah pakai baju pink...Kalau berkulit gelap macam saya tak berapa sesuai agaknya...Sama lah perempuan...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 04-11-08 21:21


Pada 04-11-08 18:39 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Kalau lelaki tu berkulit cerah sesuai lah pakai baju pink...Kalau berkulit gelap macam saya tak berapa sesuai agaknya...Sama lah perempuan...



:-D setuju dengan sailormoon..if lelaki yang kulit gelap guna baju pink...aduh tak sesuainye...

Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

Kokseikokde
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.03.2008
Ahli No: 32873
Posting: 48

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-11-08 22:10


Cakap pasal pink ni teringat cerita SUTUN...selipar pun pink..seluar dalam pun mesti pink okey..okey...
tapi aku pun ada 1helai baju pink...beli secara xsengaja..ingatkan color merah..dah pakai ada awek tegur baru perasan..bagaimana lah boleh buta warna di hari itu....sekarang simpan dalam almari saja lah..malu lah pula nak pakai... 8-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For KokseikokdeProfil   Hantar PM kepada Kokseikokde   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-11-08 00:15


saya selalu pakai...haha...pemberian seseorang...pelik ke?..entahlah ..kadang-kadang masa pakai baju tu sekeliling asyik tengok saja...hehe...macam-macam..bagi saya just pakaian saja....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 05-11-08 01:01


ish antum ni stereotype betul lah,pink mesti untuk perempuan...sekarang tengah trend lelaki kai baju pink, dan meminati warna pink, lagi-lagi lelaki yang metrosexual..dan sweet kalau lelaki kai pink, tapi jangan lah striking...

ps: i like pink!a lott...

Bookmark and Share

    


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-11-08 08:43


:kelip: :-) ok saja lelaki pakai baju warna pink..tak jadi masalah..dulu memang orang lelaki tak pakai tapi sekarang dah ramai yang pakai..cari pink yang lembut lah.jangan terlalu terang..tu memang tak sesuai..tapi lelaki pakai pink lembut, lawa juga..dah banyak kali tengok..smart..tambah kalau dikenakan dengan seluar slack hitam.. :-) sekarang dah tak kisah..kat kolej tempat saya kerja ni pun, ramai student lelaki yang belajar nursing.. ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

IrisS
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.03.2004
Ahli No: 7866
Posting: 57
Dari: PuLaU MuTiaRa

PulauPinang  


posticon Posting pada: 08-11-08 00:00


Pada 09-10-08 09:39 , owl_UM posting:

!!! QUOTE !!!

Daaannn... Ini botol susu pink yang ibu saya
belikan... Saya mintaakk masa jalan-jalan ngaan
ibu kaaatt Jaya Jusco Ipoh (near my house)....
Lepas tuue ibu terus belikan untuk saya...
HHUUUHHUUEE!!! Tengok.. Comel kaan?
Images displayed below....




kagumnyer.. saya suka sangat warna pink. even wedding saya nanti pun tema pink. tng saya xkesah pun :)


-----------------
(ingat kata: IBNU TAMIYYAH) "JiKa Di PenJaRa. Aku KhaLiFah.. JiKa DibUaNg. Aku HijraH ..JiKa DiBunUh. Aku sYaHiD"


Bookmark and Share

    


  Member Information For IrisSProfil   Hantar PM kepada IrisS   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-11-08 00:06


Pada 05-11-08 01:01 , Farishah posting:

!!! QUOTE !!!

ish antum ni stereotype betul lah,pink mesti untuk perempuan...sekarang tengah trend lelaki kai baju pink, dan meminati warna pink, lagi-lagi lelaki yang metrosexual..dan sweet kalau lelaki kai pink, tapi jangan lah striking...

ps: i like pink!a lott...


:malu: wah baking sesangat topik ni ye..rupanya peminat warna pink..sama lah saya..tapi saya muslimah lah ye..

Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

shaf-a
Warga Rasmi
Menyertai: 13.11.2008
Ahli No: 35867
Posting: 19
Dari: kajang

malaysia  


posticon Posting pada: 14-11-08 03:51


hm..tak ada masalah pun pada saya..ok saja..pink tu pun warna juga kan..apa salah nya..huhu.. 8-)


-----------------
~shafafellaz~


Bookmark and Share

    


  Member Information For shaf-aProfil   Hantar PM kepada shaf-a   Quote dan BalasQuote

Al-Qarni
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.01.2004
Ahli No: 6699
Posting: 296
Dari: fakulti ekonomi

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 14-11-08 09:57


haaa
ana kenal lelaki yang selalu berPINK.....

penuh badan dia dengan PINK....dia lah PINK PANTHER!

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-QarniProfil   Hantar PM kepada Al-Qarni   Pergi ke Al-Qarni's Website   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 14-11-08 10:04


Pada 14-10-08 21:04 , fantasi87 posting:

!!! QUOTE !!!

ok saja........sbnrnyer lelaki pakai baju warna pink.......
lantak lah mereka 2 nak pakai baju warna apa......
asalkan tidak melanggar hukum syara'...........sudah


handsome jugak pakai warna pink..last week my friend wedding baju pengantin warna pink..uhuhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

nurul_wardina
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.08.2005
Ahli No: 18153
Posting: 40
Dari: sarawak

Sarawak  


posticon Posting pada: 14-11-08 10:32


tengok keadaaan lah,,hahaha
kesesuaian,kulit
Kalau pink terlampau ,,,tak ke huduh..comey sangat,,hahaha
lepas tu, kalau pink cair ok agaknya,
ikutla
tapi ,,,Kalau laki gue,,enggak mahu deng,,kuikuikuikui
gue enggak mahu,,,huhuuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_wardinaProfil   Hantar PM kepada nurul_wardina   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 14-11-08 13:43


lain benar tinguk lelaki pakai pink...heheh nda macho..
tapi suka tinguk pakai putih..

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-11-08 14:09


jangan pink pekat sangat, langsung tak sesuai..pink pudar2 tak mengapalah..kira ok sikit..tapi jika pakaipun tak melanggar hukum pun..asalkan menutup aurat..jangan baju pink, tapi seluar pendek sudahlah.hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.226664 saat. Lajunya....