Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita seringkali melihat bagaimana jemaah-jemaah haji mengikuti kursus-kursus yang diadakan sebagai persiapan untuk menempuhi suasana haji yang sebenar, begitu juga dengan pelajar-pelajar yang akan menempuhi peperiksaan, dilatih dengan pelbagai tuisyen dan kelas tambahan untuk menempuhi peperiksaan, maka kehidupan akhirat dan peperiksaan di padang mahsyar lebih patut lagi diadakan kursus persediaan dan kelas tuisyennya yang tersendiri..Persediannya ialah iman serta amalan soleh dan kelas tuisyennya ialah majlis-majlis ilmu.
-- Tuan Guru Nik Aziz (Menteri Besar Kelantan)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 62
Ahli: 0
Jumlah: 62




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 2 hari yang lalu


Copy & Paste
Topik: say no to maxis


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Copy & Paste
    »» say no to maxis

Please Mendaftar To Post


Oleh say no to maxis

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 29-03-08 16:14


RPK 'buang' Maxis kerana BN
Abdul Halim Mohd Rashid
Fri | Mar 28, 08 | 10:06:38 pm MYT

KUALA LUMPUR, 28 Mac (Hrkh) - Editor Malaysia Today, Raja Petra Kamarudin menukar nombor telefon tangannya kerana tidak mahu lagi menggunakan perkhidmatan Maxis yang dimiliki Tan Sri Ananda Krishnan.

"Maxis dimiliki oleh Ananda Krishnan, kroni Umno. Dan saya diberitahu bahawa dalam pilihan raya yang lalu beliau menyumbangkan beratus-ratus juta ringgit kepada Umno. Itu menjadikan beliau musuh rakyat," dakwa beliau.

Ananda, dakwa beliau lagi, 'menentang' perubahan yang dikehendaki rakyat dengan menyumbangkan beratus-ratus juta ringgit kepada Umno di dalam usaha untuk mematahkan perjuangan rakyat yang mahukan perubahan.

Mengenai tindakan memboikot akhbar-akhbar, beliau menyatakan usaha tersebut tidak sepatutnya terhenti setakat memboikot akhbar-akhbar sahaja.

"Kita (juga) mesti memboikot kesemua produk yang diiklankan dalam akhbar-akhbar tersebut. Jangan beli apa juga produk yang diiklankan dalam akhbar-akhbar Barisan Nasional (BN).

"Inilah satu-satunya cara untuk menyakitkan mereka, di bahagian yang paling menyakitkan, (iaitu) di dalam poket mereka," tegas beliau.

Menurut beliau, itulah yang dimaksudkan dengan keingkaran awam (civil disobedience).

"Boikot semua makanan, perkhidmatan dan produk yang dimilki kroni-kroni, syarikat-syarikat dan sesiapa juga yang menyokong BN dengan dana politik bernilai beratus-ratus juta ringgit. Mereka mendapat duit dari kita dan kemudian memberikannya kepada BN.

"Mengapa membantu mereka membuat duit, yang kemudiannya digunakan untuk menentang rakyat? Mulakan boikot itu sekarang. Biar keingkaran awam yang berkuasa," kata Raja Petra lagi.


http://www.harakahdaily.net/index.php?option=com_content&task=view&id=13594&Itemid=28

ha bagaimana? semua ?? berapa ramai yang kat dalam ukhwah masih menyokong maxis ni?? jom tukar pada celcom dan digi...


-----------------
http://sukatolong.wordpress.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

RijaludDeen
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2006
Ahli No: 27105
Posting: 305
Dari: Perak..

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-03-08 16:19


Assalamualaikum..
Setuju2..say no to maxis!!!
dulu masa kat matrik,ana pakai maxis..dah nak hbis sem 1, baru dapat tau,siapa sebenarnya anada krishna ni,dapat ksedaran sikit,terus tukar ke celcom...
say no to maxis!!!


-----------------
"Put Our Trust In ALLAH"




Bookmark and Share

    


  Member Information For RijaludDeenProfil   Hantar PM kepada RijaludDeen   Pergi ke RijaludDeen's Website   Quote dan BalasQuote

Kokseikokde
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.03.2008
Ahli No: 32873
Posting: 48

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-03-08 16:35


Celcom tu bukan BN punya ke..

Bookmark and Share

    


  Member Information For KokseikokdeProfil   Hantar PM kepada Kokseikokde   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 29-03-08 16:38


celcom tu ..tm punya... bukan BN punya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-03-08 18:28


hehe....lepas itu say no to semua talian telefon...lepas itu, cipta talian sendiri....ok apa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 29-03-08 18:29


tapi saya tengok kedua-duanya pun sama..
maxis dengan jom hebohnya..
celcom dengan program mentornya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 29-03-08 19:21


kedua-duanya aku pakai..maxis dengan celcom
untuk kawan pakai maxis,aku bls pakai maxis,untuk kawan pakai celcom aku bls pakai celcom..
nanti aku ambil digi pula.. :-D
hehehe...


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

alornk
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31510
Posting: 133
Dari: atas bukit bawah angin

madagascar  


posticon Posting pada: 29-03-08 21:39


Kalau macam tu gayenyer..alamatnye boikot tu tinggal nama saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alornkProfil   Hantar PM kepada alornk   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-03-08 23:22


bagaimana nak boikot sedangkan yang 2 kperluan kita dalam khdpn?selemah2 iman kita tak redha dengannya..wallahualam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

Cik_Liyana
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.03.2008
Ahli No: 32802
Posting: 239
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 01-04-08 12:03


dulu pernah pakai celcom tapi terus saya stop kan..sebab lepas matikan talian pun kena cas..pernah juga pakai digi tapi line tak berapa ok..setakat ni maxis saja yang bertahan..terpaksalah sebab nak guna hanset~

Bookmark and Share

    


  Member Information For Cik_LiyanaProfil   Hantar PM kepada Cik_Liyana   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 01-04-08 13:33


Pada 29-03-08 18:29 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

tapi saya tengok kedua-duanya pun sama..
maxis dengan jom hebohnya..
celcom dengan program mentornya..


betul tu... kat tempat saya kerja ni langsung susah nak dapat line... nasib baik ada maxis.. kalau tak, susah lah nak call parent...


-----------------
http://aisyahumaira-masayu.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 01-04-08 13:36


kat kg saya lagi lah, kalau pakai celcom, letak atas lantai pun tak berapa nak naik bar dia. kalau maxis, letak kat dapur pun clear... so, pakai saja lah... janji boleh cakap..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

wahidatulfarahah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32315
Posting: 328
Dari: malaysia

morocco   avatar


posticon Posting pada: 01-04-08 13:38


selamat duduk kat kawasam yang dapat semua line telefon..
tapi sekarang memang kurang pakai maxis.banyak pakai celcom..

Bookmark and Share

    


  Member Information For wahidatulfarahahProfil   Hantar PM kepada wahidatulfarahah   Quote dan BalasQuote

swordofdeen
WARGA SETIA
Menyertai: 11.06.2003
Ahli No: 1307
Posting: 632
Dari: Somewhere on this earth

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-04-08 13:41


Pada 29-03-08 18:29 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

tapi saya tengok kedua-duanya pun sama..
maxis dengan jom hebohnya..
celcom dengan program mentornya..


Dan DIGi dengan sumbangan direct kepada churchnya


So, yang mana nak pakai?


bagi yang belajar fiqh keutaman, rasanya anda boleh buat listing pr dan cons dan ambil yang mudarat paling kurang antara ketiga-tiganya. Solusi terakhir ialah apabila ISLAM memerintah, maka bolehlah dibuat perubahan terhadap saham2 tersebut


Anda mampu mngubahnya, walaupun lagi 5 tahun untuk peluang seterusnya. tapi, tak salah bergerak dari sekarang :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For swordofdeenProfil   Hantar PM kepada swordofdeen   Pergi ke swordofdeen's Website   Quote dan BalasQuote

najwa_mnor
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.11.2003
Ahli No: 5313
Posting: 148
Dari: gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-04-08 14:39


aiii..ini kena tukar topic dr boikot ke promote..semua sibuk promote lebih dr boikot..
kalau tak boleh boikot..kurangkan penggunaan pun ok dah

Bookmark and Share

    


  Member Information For najwa_mnorProfil   Hantar PM kepada najwa_mnor   Quote dan BalasQuote

RijaludDeen
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2006
Ahli No: 27105
Posting: 305
Dari: Perak..

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-04-08 15:30


Nak seribu daya..tak nak seribu dalih..

Bookmark and Share

    


  Member Information For RijaludDeenProfil   Hantar PM kepada RijaludDeen   Pergi ke RijaludDeen's Website   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 01-04-08 15:47


Dah boikot baru dua bulan..dah tukar celcom..dah lama tahu pasal tan sri ananda ni, cuma masa tu tak sanggup tukar sebab sayang dengan no.tu..tapi akhirnya saya bertukar juga..lagi pun celcom lebih murah berbanding maxis..

Cuma saranan RPK untuk boikot semua produk2 berkaitan kerajaan BN itu agak sukar barangkali..itu bagi saya dah terlalu taksub..wallahua'lam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

arip
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15436
Posting: 35
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 11-04-08 03:13


oooo bagus lah anda nihhhh...


tapi kan! celcom tu bawah TM , syarikat GLC pun under gov juga..kan kan??????

Bookmark and Share

    


  Member Information For aripProfil   Hantar PM kepada arip   Pergi ke arip's Website   Quote dan BalasQuote

arip
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15436
Posting: 35
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 11-04-08 03:14


oooo bagus lah anda nihhhh...


tapi kan! celcom tu bawah TM , syarikat GLC pun under gov juga
cuma ananda tu boleh kata dia kongker seorang saja maxis tu.... magkuk hayun lah

Bookmark and Share

    


  Member Information For aripProfil   Hantar PM kepada arip   Pergi ke arip's Website   Quote dan BalasQuote

arip
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15436
Posting: 35
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 11-04-08 03:14


oooo bagus lah anda nihhhh...


tapi kan! celcom tu bawah TM , syarikat GLC pun under gov juga
cuma ananda tu boleh kata dia kongker seorang saja maxis tu.... Salam hormat lah

Bookmark and Share

    


  Member Information For aripProfil   Hantar PM kepada arip   Pergi ke arip's Website   Quote dan BalasQuote

arip
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15436
Posting: 35
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 11-04-08 03:15


oooo bagus lah anda nihhhh...


tapi kan! celcom tu bawah TM , syarikat GLC , pun under gov juga
cuma ananda tu boleh kata dia kongker seorang saja maxis tu.... magkuk hayun lah

Bookmark and Share

    


  Member Information For aripProfil   Hantar PM kepada arip   Pergi ke arip's Website   Quote dan BalasQuote

RijaludDeen
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2006
Ahli No: 27105
Posting: 305
Dari: Perak..

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-04-08 09:11


Assalamualaikum..
Celcom bakal keluar daripada menjadi anak syarikat TM..
Jika tak salah,celcom akan keluar secara rasmi pada bulan 6 or 7 ni..
Info ni ana dapat daripada staf TM sendiri,memandangkan ana sekarang ni pun tengah praktikal kat TM ni..paling tidak pun,CEO celcom ni org ISLAM..Allahua'lam..


-----------------
"Put Our Trust In ALLAH"




Bookmark and Share

    


  Member Information For RijaludDeenProfil   Hantar PM kepada RijaludDeen   Pergi ke RijaludDeen's Website   Quote dan BalasQuote

shinfay_de
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2007
Ahli No: 31653
Posting: 616
Dari: Wilayah Persekutuan

blank   avatar


posticon Posting pada: 11-04-08 20:17


celcom dulu diasaskan oleh tan sri tajuddin ramli.......... masa krisis kewangan 1997/1998, bukankah dia yang dituduh menerima pakej menyelamat (bail-out) dari pihak kerajaan?

Kenapa bersikap double-standard?

Bookmark and Share

    


  Member Information For shinfay_deProfil   Hantar PM kepada shinfay_de   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 11-04-08 22:09


dulu ada time cel hampa reject..so sekarang ni nak pakai apa...pakai walkie talkie lah jawabnye..huuhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 11-04-08 22:39


Pada 29-03-08 18:28 , sya_ryn posting:

!!! QUOTE !!!

hehe....lepas itu say no to semua talian telefon...lepas itu, cipta talian sendiri....ok apa..


betul-betul...ana setuju lah!hahahhahaha... :-D :lol: :lol: :lol:


-----------------




Bookmark and Share

    


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 11-04-08 23:05


kalau dah begini....

mari lah kita bersama2 memanfaatkan public phone balik....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

mahyuddin
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.08.2005
Ahli No: 18382
Posting: 126
Dari: UIAM, Gombak

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 11-04-08 23:42


Line maxis tak elok sangat lah....bila call...asyk putus-putus saja....pas tu macam-macam janji yang mereka cakap pasal nak tingkatkan mutu coverage...tapi still macam tu juga.

***DULU MAXIS...SEKARANG CELCOM****:D:D

Bookmark and Share

    


  Member Information For mahyuddinProfil   Hantar PM kepada mahyuddin   Quote dan BalasQuote

sahlon
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.03.2005
Ahli No: 15287
Posting: 281
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-08-08 16:54


salam..same saja. mana anda tahu celcom and digi tak sumbang duit. tak yahla tertipu, guna berpada-pada saja

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahlonProfil   Hantar PM kepada sahlon   Quote dan BalasQuote

Aind
Warga Rasmi
Menyertai: 09.01.2004
Ahli No: 6342
Posting: 13
Dari: kuching,sarawak

Sarawak  


posticon Posting pada: 17-08-08 17:14


assalamualaikum...ana setuju..ana pun pakai celcom saja sekarang ini...

Bookmark and Share

    


  Member Information For AindProfil   Hantar PM kepada Aind   Pergi ke Aind's Website   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-08-08 19:13


Pada 01-04-08 13:36 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

kat kg saya lagi lah, kalau pakai celcom, letak atas lantai pun tak berapa nak naik bar dia. kalau maxis, letak kat dapur pun clear... so, pakai saja lah... janji boleh cakap..


tu kat kampung anti..
kampung ana memang tak ada line lgsung maxis ini...
bukan celc0m ke c0verage paling besar kat Malaysia ni...
ananda krishnan is giving 10% of profit untuk pembinaan kuil di malaysia...eventhough cel ada buat ment0r..
a least ada juga bg0snye daripada maxis...
e.pergi. pembelian mesej hadith dr celc0m..sedikit sebanyak ada lah jugak islamicnyer....ayuh ikhwah wa akhwat sekalian..kita gunekan cel dan b0ik0t maxis...

p/s: tak ada kaitan dengan p0litik Malaysia....
     cel sekarang tengah buat maintenance k0wt...


-----------------

"prevention is better than cure"




Bookmark and Share

    


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 17-08-08 21:42


celcom & digi pun ada bahagiannye untuk agama mereka...bukan setakat maxis sahaja.

wallahua'lam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 17-08-08 21:54


apa kata kita gunakan perkhidmatan maxis ni sebagai senjata makan tuan?.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

nie_nadia
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8745
Posting: 133
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 17-08-08 22:49


Pada 17-08-08 21:54 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

apa kata kita gunakan perkhidmatan maxis ni sebagai senjata makan tuan?.


macam mana tu?

Bookmark and Share

    


  Member Information For nie_nadiaProfil   Hantar PM kepada nie_nadia   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-08-08 22:55


salamun alaik..
hmm dalam perancangan nak tukar no baru..tapi tak tahu nak plh yang mana 1.ana memang pakai no maxis dan celcom.tapi celcom jarang aktif..maxis tpksa ana tukar atas sebab-sebab tertntu..ada cadangan tak hendak beli line mana 1?ingat bila balik hometown nak cari no baru..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 17-08-08 23:20


Pada 17-08-08 22:49 , nie_nadia posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 17-08-08 21:54 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

apa kata kita gunakan perkhidmatan maxis ni sebagai senjata makan tuan?.


macam mana tu?



gunakan keudahan2 yang ada lepas tu serang tuan dia balik


kira senjata makan tuan


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

nie_nadia
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8745
Posting: 133
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 18-08-08 00:07


oh macam tu ke. tapi semua org kena bersatu hati lah dalam hal ni kan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nie_nadiaProfil   Hantar PM kepada nie_nadia   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-08-08 09:52


oh...
seolah-olah kita suap dia makan sampai mati kekenyangan lah ... mati tersenyum lah dia Kalau begitu ;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 18-08-08 13:34


Pada 18-08-08 09:52 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

oh...
seolah-olah kita suap dia makan sampai mati kekenyangan lah ... mati tersenyum lah dia Kalau begitu ;)




yes.saya pakai maxis ni pun niat nak kenakan balik tuan punya syarikat maxis.begitu juga dengan produk2 dari yahudi.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-08-08 13:40


Pada 18-08-08 13:34 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-08-08 09:52 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

oh...
seolah-olah kita suap dia makan sampai mati kekenyangan lah ... mati tersenyum lah dia Kalau begitu ;)




yes.saya pakai maxis ni pun niat nak kenakan balik tuan punya syarikat maxis.begitu juga dengan produk2 dari yahudi.


menarik ni, boleh tak Rashdin cerita sikit macam mana kita boleh kenakan balik syarikat maxis dengan menggunakan produk maxis sendiri... :kelip:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

naulofar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.05.2007
Ahli No: 30116
Posting: 79
Dari: muar

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-08-08 04:05


Pada 11-04-08 22:09 , muslimin23 posting:

!!! QUOTE !!!

dulu ada time cel hampa reject..so sekarang ni nak pakai apa...pakai walkie talkie lah jawabnye..huuhuhu


salam..........
pakai cawan or tin yang sambung dengan benang ar. klasik sikit.
:lucu: :lucu: :lucu:

Bookmark and Share

    


  Member Information For naulofarProfil   Hantar PM kepada naulofar   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-08-08 05:07


:) SAY NO to MODERN TECHNOLOGY!

sebab semua benda moden ni mengkhayalkan umat saja kan?
say no handset- sebab nanti handset buat guna untuk sms or chat lagha
say no to komputer-laptop-internet sebab nanti asyik nak tengok web porno
say no to radio-nanti nak dengar lagu cintan-cintun..lagha lagi..
erm..banyaklah nak say no..huhu...

nampak macam melalut- tapi boleh tak nak dikaitkan dengan penggunaan MAXIS ni?CELCOM? atau mana-mana pautan komunikasi..

kita guna sebab keperluan dan terdesak (kalau boleh dikira terdesak)..

kalau nak halal suci murni-tak perlu guna apa-apa.. kan kita ni alim dan warak kabir..
guna saja telefon awam, simpan syiling banyak-banyak.. :)

konklusi: GUna apa yang anda mampu & perlu dan anda pasti tahu Kenapa anda gunakannya..(kalau niat nak jahanamkan syarikat, itu niat masing-masing lah, cuma mampu ke tidak saja lah..huhu)

p/s: KAMI-ada celcom, ada maxis

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 20-08-08 08:57


sesiapa yang pakai DIGI mesti ada org gemuk warna kuning tu... hehehe... Bersamamu......

Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 20-08-08 09:13


Pada 20-08-08 08:57 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

sesiapa yang pakai DIGI mesti ada org gemuk warna kuning tu... hehehe... Bersamamu......



kalau beli ada ke orang gemuk tu?.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

AmrinHakeem
Warga 5 Bintang
Menyertai: 29.04.2008
Ahli No: 33363
Posting: 386
Dari: GreenyEarth

Selangor  


posticon Posting pada: 20-08-08 12:53


orang gemuk tu line lah. sebab tu line tak banyak sebab orang gemuk tu dah penat jalan banyak-banyak :P

p/s : dah selamat dah guna celcom. this is my no 019xxxxxxx

Bookmark and Share

    


  Member Information For AmrinHakeemProfil   Hantar PM kepada AmrinHakeem   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-08-08 13:06


KKKAAHHKKAAHHH!!! KKIIHHKKUUII!!
Lawaaakk dooowwwhh.... Mula-mula mas_ayu posting.

!!! CODE !!!


sesiapa yang pakai DIGI mesti ada org gemuk warna kuning tu... hehehe... Bersamamu......


Then... Rashdin reply pllaakk....

!!! CODE !!!


kalau beli ada ke orang gemuk tu?.


Owl jawab: Kelakar tengok iklan orang kuning gemookk DIGI sengal tuuee
dalam iklan Olimpik.... HHHEEE... HHEE....

p/s: Its quite fun and inspiring laaahh that advertisement.... HHEE...
And superb creative with sports element....

ADDUUHHH!! Macam-macam mas_ayu dan Rashdin niiiee...
HHEEE... Bebuddaakk ukhwah... HHEE.... Join JK joomm!!!
Sabtu niie.. MMeehh.. Meehh.. datang Bangi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: Terengganu+Selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-08-08 13:35


Hehe..dah tukar pakai Celcom sekarang setelah bertahun2 jadi pelanggan setia Maxis..tu pun sebab dapat tahu yang Maxis org non-muslim yang jadi kepala dia..

Celcom sekurang-kurangnya dia ada jugak taja program2 agama...Tapi Maxis ada ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 20-08-08 14:42


Pada 18-08-08 13:34 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-08-08 09:52 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

oh...
seolah-olah kita suap dia makan sampai mati kekenyangan lah ... mati tersenyum lah dia Kalau begitu ;)




yes.saya pakai maxis ni pun niat nak kenakan balik tuan punya syarikat maxis.begitu juga dengan produk2 dari yahudi.



ajarlah kami bagaimana? nak kenakan semula ni.... ajrah ..ajralah wahai rashdin yang bijaksana dan bijaksini


-----------------
http://sukatolong.wordpress.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-08-08 17:11


saya, dah guna line maxis sejak tahun 2001.... sayang pula nak tukar nombor ni....

hurm, nak kena tukar ke celcom ke ekkk... :(

nak ada dua line, tak mampu... huhu


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 20-08-08 17:17


ala pakai saja lah cs...memang lah sayang...macam ana lagi pula,,,012 2 pakai bil,,,,,,019 prepaid....sekali 012 melambung bil,.,tepuk dahi saja lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-08-08 23:30


tapi comfirm ke pengarah celcom tu tak sokong BN????

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 21-08-08 00:15


TM tu kan syarikat telekom melaysia, syarikat separa kerajaan. haiyoo.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

pemburu_harimau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2008
Ahli No: 33850
Posting: 559
Dari: Di kawasan yang ada Harimau

blank   avatar


posticon Posting pada: 21-08-08 00:44


banyak barangan dan perkhidmatan harian yang memberi
sumbngan kepada BN...

kalau nak boikot semua... silakan..
paling baik duduk dalam hutan... heheheh...

ingat CELCOM tu baik sangat ke?
CELCOM buat judi SMS... rancangan DEAL OR NO DEAL...
rancangan perempuan pakai seksi... sama saja..

aku pakai nombor MAXIS...
sesiapa yang guna CELCOM atau DIGI... terpulang...
tiada masalah pun...


-----------------
Harimau adalah makhluk Tuhan,
Kenapa mahu memburu harimau yang comel ini?



    


  Member Information For pemburu_harimauProfil   Hantar PM kepada pemburu_harimau   Quote dan BalasQuote

pemburu_harimau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2008
Ahli No: 33850
Posting: 559
Dari: Di kawasan yang ada Harimau

blank   avatar


posticon Posting pada: 21-08-08 00:46


Pada 20-08-08 17:11 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

saya, dah guna line maxis sejak tahun 2001.... sayang pula nak tukar nombor ni....

hurm, nak kena tukar ke celcom ke ekkk... :(

nak ada dua line, tak mampu... huhu



aku nasihatkan... tak payah tukar!
:jangan:


-----------------
Harimau adalah makhluk Tuhan,
Kenapa mahu memburu harimau yang comel ini?



    


  Member Information For pemburu_harimauProfil   Hantar PM kepada pemburu_harimau   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-08-08 10:38


Pada 20-08-08 05:07 , RuMaishaaa posting:

!!! QUOTE !!!


kita guna sebab keperluan dan terdesak (kalau boleh dikira terdesak)..

kalau nak halal suci murni-tak perlu guna apa-apa.. kan kita ni alim dan warak kabir..
guna saja telefon awam, simpan syiling banyak-banyak.. :)

konklusi: GUna apa yang anda mampu & perlu dan anda pasti tahu Kenapa anda gunakannya..(kalau niat nak jahanamkan syarikat, itu niat masing-masing lah, cuma mampu ke tidak saja lah..huhu)

p/s: KAMI-ada celcom, ada maxis

huhuhu...
ni perang antara maxis-celcom, kita yang guna ni tak perlu lah nak berperang, ngeh3...

dalam adanya celcom, kena ada juga maxis & digi, sebab kalau ada celcom saja nanti tak ada persaingan... macam talian telekom malaysia, dia nak letak mahal mana pun orang terpaksa guna juga...

sama juga, dalam adanya petronas, kena ada shell, esso, mobil, caltex and so on... biarlah mereka bersaing dan berikan perkhidmatan yang berkualiti supaya masing-masing dapat menarik perhatian pengguna.

tapi, tang ada saham kepada agama lain tu saya memang risau sikit, sebab tu saya guna celcom, tapi masing-masing buatlah penilaian sendiri, sebab semua memang ada unsur positif dan negatif, pilihlah yang lebih kurang negatifnya dan lebih banyak posifitnya.

wassalam.


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 25-09-08 09:12


saya pengguna celcom..
anyway, setakat ni celcom is the best..
lebih murah berbanding network yang lain..
huhu.,

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-09-08 10:19


Macam kata Rumaishaaa juga prof setuju. Ikut kemampuan memasing. Juga benar apa komen dari ibnu musa. Biarkan persaingan itu ada dan membuatkan akan kita sendiri tentukan pilihan.

Prof sendiri dah pakai Celcom sebelum ni pernah TM Touch ( sekarang bergabung dengan Celcom ). Bukan nak promosi mana-mana tetapi sendiri membuat pilihan.

Macam komen pemburu harimau.. Memang lah Celcom menaja Deal Or No Deal tetapi itukan persaingan bisnes masing. Hotlink ( bersama Maxis ) kan juga menaja JomHeboh pun mengundang maksiat juga...

Ibarat kata NABIL Raja Lawak..... Lu fikir lah Sendiri.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 25-09-08 10:51


Pada 25-09-08 09:12 , syahadahtul_nur posting:

!!! QUOTE !!!

saya pengguna celcom..
anyway, setakat ni celcom is the best..
lebih murah berbanding network yang lain..
huhu.,

Betul... Saya pun pengguna Celcom... 8-)


-----------------
Kerbau adalah kerbau... Lembu adalah lembu... Kambing adalah kambing... Dan..., Aku adalah aku...


Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

imni_1612
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34904
Posting: 336
Dari: Kuala Lumpur

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-09-08 12:19


Pada 25-09-08 10:51 , mizie_hafiz80 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-09-08 09:12 , syahadahtul_nur posting:

!!! QUOTE !!!

saya pengguna celcom..
anyway, setakat ni celcom is the best..
lebih murah berbanding network yang lain..
huhu.,

Betul... Saya pun pengguna Celcom... 8-)




betul saya pun sama
kampus saya kat tepi laut..siapa guna maxis dengan digi..tengoklah..bercinta dengan tingkap..:lol:
tambah2 kalau hari hujan..kalau guna celcom..dok atas katil pun boleh gayut..tak payah tarik katil letak tepi tingkap..:-D
celcom..segalanya di tangan anda:kelip:

Bookmark and Share

    


  Member Information For imni_1612Profil   Hantar PM kepada imni_1612   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-09-08 12:36


saya sedang berpikir-fikir untuk tukar ke celcom... tapi, line maxis dah pakai selama 8 tahun.. :(

hukhuk~

kawan-kawan lama di IPTA dan sekolah semua pakai maxis. kawan-kawan baru di ukhwah semua celcom. mak ayah maxis. kakak celcom. abang digi. maka, harus bagaimana?

kalau orang2 pakai kedua-duanya line, maxis dan celcom, tu bukan boikot maxis dah tu namanya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

AziziYa-Habib
Warga 1 Bintang
Menyertai: 12.11.2007
Ahli No: 31669
Posting: 37
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 25-09-08 12:45


Ish..guna tak guna bukan masalah nya..cuba tanya diri kita ni,adakah kita memboikot barang dari produk yahudi..dari kecilkah kita dididik memboikot semua yang berkaitan penentangan terhadap islam..usah di cakap,asal ianya keperluan memang sukar untuk kita laksanakan..melainkan kesedaran kepada pemimpin dan rakyat,dimana sama-sama kita menghasilkan ekonomi kita dan produk hasilan kita sendiri di kalangan negara2 islam,agar perdagangan kita berlaku sesama kita..insyaallah..Sekadar pandangan

Bookmark and Share

    


  Member Information For AziziYa-HabibProfil   Hantar PM kepada AziziYa-Habib   Quote dan BalasQuote

ardani
WARGA SETIA
Menyertai: 24.06.2008
Ahli No: 33778
Posting: 451
Dari: queensland lake

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 25-09-08 12:47


KUALA LUMPUR, 28 Mac (Hrkh) - Editor Malaysia Today, Raja Petra Kamarudin menukar nombor telefon tangannya kerana tidak mahu lagi menggunakan perkhidmatan Maxis yang dimiliki Tan Sri Ananda Krishnan.
btul3..
kan ke ananda krishnan 2 org hindu..ada pendapat mengatakan duit hasil keuntungan maxis 2 dia buat patung emas yang kat kuil batu caves 2..
kalau kita sokong maxis sama lah macam bantu hindu..
nath2 1 hari nanti ada sekor lagi patubg macam itu kat batu caves..saja pakguard kat tangga kuil batu caves

so, keputusan ditangan anda..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ardaniProfil   Hantar PM kepada ardani   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 25-09-08 14:59


!!! QUOTE !!!

konklusi: GUna apa yang anda mampu & perlu dan anda pasti tahu Kenapa anda gunakannya..(kalau niat nak jahanamkan syarikat, itu niat masing-masing lah, cuma mampu ke tidak saja lah..huhu)

p/s: KAMI-ada celcom, ada maxis


erm.. setuju dengan rumaishaa..

tapi..ayat hujung.. kami..
tukar pada saya ehehe..
ana have 2 lines... digi.. pakoh..dok minat.. :sopan:


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-09-08 15:29


Nak potong line mana tak kisah. Fikirkan untuk perjuangan agama kita juga. Malah Double line jangan dipotong, nanti kena saman.....

012 & 017 - Maxis & Hotlink

013 & 019 - Celcom & TMTouch

016 - Digi ( Mambang kuning )

018 - Umoblie

015 - Suka dengan nombor lima ....

010 - Lupa dah apa dulunya...

014 - Siapa cepat dia dapat

011 - Tak tahu jika ada yang ini...

p/s: Prof pernah ada line Indonesia masa pergi Medan. Tapi apa namanya lupa pula..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

norli
Warga Rasmi
Menyertai: 07.01.2006
Ahli No: 21753
Posting: 10
Dari: kemaman

Terengganu  


posticon Posting pada: 25-09-08 15:55


guna nombor mn2 pun same saja..cuba jangan cmpurkan perkara2 yang tak sepatutnya dicmpur adukkan...
apa ada pada nombor?
bagi saya, guna nombor hanya untuk kemudahan berhubung..sejajar dengan zaman sekarang...takkan nak guna walkie talkie..haha
jangan "memberatkan" apa yang boleh "diringankan"..banyak lagi perkara yang lebih PENTING untuk kepentingan umat Muhammad yang perlu difikirkan... :-)
wallahua'lam

Bookmark and Share

    


  Member Information For norliProfil   Hantar PM kepada norli   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 25-09-08 15:59


010 tu telefon atur lah prof..

018 dulu,teponnye macam telefon rumah tapi boleh bawa ke mana-mana.. biasanya orang-orang kampung yang tak ada line pakailah telefon 018 tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 25-09-08 16:03


susah susah sangat,,,pakai saja tel rumah,,,atas telekom punya rencana,,,,,macam dulu tak ada hp,..hidup saja...hehehehe....kalau nak apa-apa,,guna public phone.....hurm.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 25-09-08 16:36


Pada 21-08-08 10:38 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!


tapi, tang ada saham kepada agama lain tu saya memang risau sikit, sebab tu saya guna celcom, tapi masing-masing buatlah penilaian sendiri, sebab semua memang ada unsur positif dan negatif, pilihlah yang lebih kurang negatifnya dan lebih banyak posifitnya.

wassalam.



saya suka pendapat ini...
dalam islam, kita ada fiqh aulawiyat...dan ada banyak konsep yang boleh digunakan..(saya tak ingat)..antaranya ialah mengambil kemungkaran yang sedikit..jika didapati kedua-dua atau lebih pilihan itu, semuanya mengandungi kemungkaran...

dalam hal Celcom dan Maxis ni...umum mengetahui bahawa setiapnya terdapat keburukan tersendiri..nak pilih yang asli, tulen, baik suci murni memang tak mampu...sebab kedua-duanya terbabit dalam perkara yang ada haramnya dan ada syubhahnya..tapi, jalan yang terbaik ialah kita melihat sejauh mana keburukan itu dibawa...kalau tanya saya, pasti saya takkan menyokong Maxis kerana pendapat yang sama seperti IM..bukan sebab dia menyokong kerajaan pun...tapi SEBAB DIA lah YANG MENYUMBANGKAN KEPADA ORANG HINDU DI KASHMIR UNTUK MEMBUNUH ORANG ISLAM DI SEMPADAN INDIA-PAKISTAN...mungkin ada yang akan mempersoalkan kenyataan ini..benar atau tidak..tapi, satu lagi sebab ialah..Tan Sri Ananda Krishnan sendiri itu bukanlah orang Islam..pasti dia akan menjaga kepentingan kaum bangsa agamanya lebih daripada dia menjaga kepentingan kita orang Islam....

dibandingkan dengan Celcom, sekurang²nya pemiliknya masih orang Islam...masih ada ruang dia membantu agamanya (walaupun dia tu jahat ke..lainlah kalau macam Mustapha Kamal Attarturk)..jadi, saya lebih ralat untuk menyumbangkan duit saya kepada orang bukan Islam...sedangkan ada pilihan orang Islam di situ...

saya tak masuk hal-hal politik,ekonomi...kerana memasing memang mempunyai kepentingan..

satu lagi perkara..seperti yang telah dilakarkan oleh kak RuMaishaaa, dan sebahagian ahli lain...kena lihat kemampuan kita..dan sekeliling...takkanlah taknak pakai handphone langsung kalau tempat tu tak ada Celcom dan ada Maxis saja.. :jangan: melainkan anda memang orang yang mempunyai kemampuan kuat untuk tidak hidup bergantung kepada tlian handphone..bolehlah guna public phone..huhu..

apapun, segalanya kembali kepada iman kita..di mana kita meletakkan agama sebagai asas tertinggi kehidupan..

Islamu ya'lu wala yu'lah 'alaih...

jangan meringankan agama..dan jangan membebankan pula..Islam itu mudah, tapi jangan terlalu memudahkan... :jangan:

P/S : saya masih mampu hidup tanpa Maxis..so..I say..no to Maxis.. ;-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

najdahsuraya
Warga 1 Bintang
Menyertai: 06.10.2008
Ahli No: 35253
Posting: 36
Dari: sepanyol

mexico  


posticon Posting pada: 12-10-08 12:54


saya guna cel dan max....tapi saya lebih suka guna cel...sebab lebih banyak kelebihannye.....
max saya jarang menggunakannya......8-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For najdahsurayaProfil   Hantar PM kepada najdahsuraya   Quote dan BalasQuote

nur_ila
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12660
Posting: 34
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-10-08 15:19


maaf bertanya,saya tak tahula, cetek saja pengetahuan

erm siapa ananda krisnan ni?

apa yang dia buat yang menyebabkan ramai tak suka padanya?

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_ilaProfil   Hantar PM kepada nur_ila   Quote dan BalasQuote

panglima_azam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.09.2008
Ahli No: 35073
Posting: 139
Dari: pertemuan antara 3 benua lautan

Kedah  


posticon Posting pada: 12-10-08 15:38


salam....

ana setuju, ana dulu pun pakai maxis jugak.. macam-macam masalah yang timbul.. macam tak dibenarkan pakai maxis saja.. lalu anan pun tukarla pakai celcom..

buat pertanyaan nur_ila.. ananda krisnan ini adalah pemilik syarikat maxis.. kalau tak silap ana lah kan.. kalau salah tolong betolkan ye...

Bookmark and Share

    


  Member Information For panglima_azamProfil   Hantar PM kepada panglima_azam   Quote dan BalasQuote

islamic_gil
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14692
Posting: 427
Dari: SATU KAWASAN DI SATU MASA

Selangor  


posticon Posting pada: 13-10-08 10:42


Pada 20-08-08 17:11 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

saya, dah guna line maxis sejak tahun 2001.... sayang pula nak tukar nombor ni....

hurm, nak kena tukar ke celcom ke ekkk... :(

nak ada dua line, tak mampu... huhu



:-( SAMA LAH..TAPI TAK BOLEH KE kalau guna untuk keperluan.tak perlu fikir sapa owner setiap comp ni???tap macam guna benda tak halal pulak.huhuhuhu :berfikir: :berfikir: :cry: sayang nya nak stop no.maxis niiii :cry: :cry: :cry:


-----------------
don't forget to say THANK YOU ALLAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_gilProfil   Hantar PM kepada islamic_gil   Quote dan BalasQuote

lailasuhaila
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2008
Ahli No: 35134
Posting: 351
Dari: my heart...

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 13-10-08 11:27


salam...pilihan ditangan anda..saya pengguna setia celcom..setakat mana tak ada masalah...murah dan jimat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For lailasuhailaProfil   Hantar PM kepada lailasuhaila   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 13-10-08 11:31


dah lama bertukar ke celcom....banyak menjimatkan berbanding guna maxis....

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

lailasuhaila
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2008
Ahli No: 35134
Posting: 351
Dari: my heart...

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 13-10-08 11:33


ok lah tu, jom kita promote celcom..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lailasuhailaProfil   Hantar PM kepada lailasuhaila   Quote dan BalasQuote

yoep
Warga Rasmi
Menyertai: 18.10.2008
Ahli No: 35453
Posting: 6
Dari: kuale

Perak  


posticon Posting pada: 18-10-08 14:27


ana setuju tkar maxis..tapi kalau kita nak boikot semua tak boleh juga..ini hal kmudahan yang sangat penting..cara phubungan yang sangat bagus pada dekad ini..pkaila apa-apa talian pun..cma jangan membazir saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For yoepProfil   Hantar PM kepada yoep   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-10-08 15:19


alhamdulillah dari dulu lagi ana guna celcom,keluarga ana semua guna celcom


......................................................................................................
http://www.e-jariah.net/wafie86

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-10-08 16:09


Pada 13-10-08 10:42 , islamic_gil posting:

!!! QUOTE !!!

SAMA LAH..TAPI TAK BOLEH KE kalau guna untuk keperluan.tak perlu fikir sapa owner setiap comp ni???tap macam guna benda tak halal pulak.huhuhuhu :berfikir: :berfikir: :cry: sayang nya nak stop no.maxis niiii


sekarang dah boleh tetap stay dengan nombor lama walaupun kita nak tukar line..... ;-)

tukar lah ke network celcom tapi masih menggunakan nombor maxis yang lama... :)

tapi saya belum buat lagi. tak sure lagi nak buat apa.


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 18-10-08 23:19


ALHAMDULILLAH SEKARANG DAH PAKAI LINE CELCOM tapi STIL NO MAXIS LAGI...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 18-10-08 23:21


ALHAMDULILLAH SEKARANG DAH PAKAI LINE CELCOM tapi STIL NO MAXIS LAGI...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 19-10-08 14:58


kalau kita memang guna celcom sejak dari mula lagi..lebih selesa guna celcom sebab murah dan mudah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-10-08 16:50


alhamdulillah, ana pengguna setia maxis, dulu, kini dan selame2nye InsyaAllah :)
guna maxis pun selese, sebab murah dan mudah :) :D :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-10-08 17:05


Pada 18-10-08 16:09 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-10-08 10:42 , islamic_gil posting:

!!! QUOTE !!!

SAMA LAH..TAPI TAK BOLEH KE kalau guna untuk keperluan.tak perlu fikir sapa owner setiap comp ni???tap macam guna benda tak halal pulak.huhuhuhu :berfikir: :berfikir: :cry: sayang nya nak stop no.maxis niiii


sekarang dah boleh tetap stay dengan nombor lama walaupun kita nak tukar line..... ;-)

tukar lah ke network celcom tapi masih menggunakan nombor maxis yang lama... :)

tapi saya belum buat lagi. tak sure lagi nak buat apa.



tak payah tukar, nanti kita sesama pakai Maxis kan2? :kelip: heh! :-P


-----------------
Web, Graphic, Multimedia & Animation Service


Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

syna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.12.2003
Ahli No: 5623
Posting: 138
Dari: hilton, adelaide

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 19-10-08 19:18


alahai... Kalau nak kira macam itu.. pening lah... Kalau antum bayar cukai... ingat kuil dan gereja dan masjid yang nak dibina itu dr duit mana??? duit antum juga... so.. jangan lah mender kecik macam ini antum boleh penin2 fikir kan.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For synaProfil   Hantar PM kepada syna   Pergi ke syna's Website   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 20-10-08 03:11


TT: saya rasa TT tersalah tulis agaknya ayat ini "tapi, jalan yang terbaik ialah kita melihat sejauh mana keburukan itu dibawa...kalau tanya saya, pasti saya takkan menyokong CELCOM kerana pendapat yang sama seperti IM..bukan sebab dia menyokong kerajaan pun"...

CS: betulah sekarang dah tak payah risau...dah start boleh tukar company tanpa menukar no tolefon, tapi kalau tak silap saya yang ada dalam iklan hari itu digi saja kan...yang dah tawar khidmat itu.. iaitiu tak perlu menukar no. telefon...


p/s: sama yang tak nak pakai telefon untuk maxis,telekom,digi, umobile dan celcom boleh ambik lesen amateur radio(murah saja rasanya tak sampai rm100), dan boleh beli alat dia dalam rm 2000 lebih tapi tak ada yang kecik ada yang besar boleh pilih..tapi xmobile sangat.....tiada bayaran dikenakan..kalau tak silap macam teksi yang guna radio untuk komunikasi sesama mereka...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-10-08 22:12


wah....kepada sesiapa yang nak tukar kepada celcom boleh berbuat demikian tanpa menukar nombor telepon....

maxis convert kepada celcom.......

012 pun celcom juga...hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

dhiyaulislam
Warga Rasmi
Menyertai: 05.12.2007
Ahli No: 31927
Posting: 20

Kedah  


posticon Posting pada: 23-10-08 22:51


salam...
ana pengguna setia celcom...hehe
erm, alah...xksahla nak gna mana-mana talian pun. sama saja...
kita bukannya gna tak support apa mereka buat, tapi niat kita cuma nak berhubung dengan orang...kalau dah semua nak boikot, tak payahlah guna hp...huhu...
anyway, terpulang pada individu masing-masing yang mana dia nak guna...fikir baik buruknya sendiri...
tapi nak promo juga lah...
celcom dan maxis, celcom lagi murah...hehe...sekarang dah ada upax, sekolah pax celcom blue...hehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For dhiyaulislamProfil   Hantar PM kepada dhiyaulislam   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-10-08 18:02


ana akan setia dengan Maxis...
tengok dalam link ni http://www.maxis.com.my/islamic/truetune_nasyid_1.asp
nasyid aeman, in-team, hijjaz dan lelain pun bagi sumbangan pada Maxis :)
mari sesama kita convert semula kepada Maxis... :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 06-11-08 05:21


pakailah saja mana-mana yang kita dah selese.
ni semua perang antare syarikat telco saja.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.187316 saat. Lajunya....