Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 14-04-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Every closed eye is not sleeping and every open eye is not seeing

-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 67
Ahli: 0
Jumlah: 67




  Yang Masuk Ke Sini
Kang: 8 hari yang lalu
lidah-penghunus: 10 hari yang lalu
muslimin23: 18 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: dalam kenangan (8283)


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» dalam kenangan (8283)

Please Mendaftar To Post


Oleh dalam kenangan (8283)

putera_durranie
Warga Rasmi
Menyertai: 27.05.2005
Ahli No: 16732
Posting: 9
Dari: bumi limpahan rahmat

syria  


posticon Posting pada: 16-09-05 14:10


assalamualaikum,,

10 disember 2001: 11.00 pm. rumah guru sek,ren,islam,........ . semua murid2 sudah tidur. saya bangun ke bilik air untuk berwuduk dan terus menunaikan solat sunat hajat dan disusuli sunat istikharah. dalam hati ini ada keinginan untuk sambung belajar keperingkt U. saya bermunajat semoga ALLAh perkenankan isi hatiku. saya juga mengadapnya supaya DIA memberi petunjuk kepadaku bakal calon isteriku.


15 disember 2001: 10,30 am. kerani sek memanggilku, katanya ada panggilan telefon ( rupa2nya panggilan dari IPT, katanya saya harus mendaftar segera kerana ini adalah panggilan kedua) YA ALLAH rupa2nya berjaya juga saya sambung keperingkat lebih tinggi "diploma syariah" tiada kata yang dapat kuucapkan melainkan saya barwudhuk dan sujud syukur kepadaNYA.

18 disember 2001: 8.00 am. saya bertolak dengan family ke pantai timur kerana IPT itu terletak disana.

17 januari 2002: 10.00 am semasa turun dari bilik kuliah saya tersempak dengan seorang student(perempuan) eemmm!!!! saya cuba untuk mengingatkan, dimana saya pernah berjumpa gadis ini.

17 januari 2002: 11.30pm (kat umh sewa. saya termenung memikirkan gadis tadi, siapakah gerangan insan bak bidadari itu. oooo!!! rupanya2 saya pernah bermimpi semasa saya buat soalt istikharah dulu. jeng..jeng.jeng? adakah ini bakal isteriku nanti. oh alangkah indahnya kalau saya memilikinya.

------------------------                                 -------------------------
--------------------             ----------- -----------             -----------

nak tahu kisah selanjutnya...    tunggu lah novel (AYUNAJWA 8283) YANG akan ada dipasaran tidak lama lagi

P/S: buat insan yang pernah bertahta dihati ini izinkan daku melakarkan novel ini untuk dijadikan kenangn antara saya dan dirimu, ketahuilah sesungguhnya walaupun kini saya berada nun jauh di rantau orang. perasaan cinta, kasih dan segalanya masih utuh dijiwa ini. hanya namamu AYUnnajwa yang layak bertahta dihati ini>

wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For putera_durranieProfil   Hantar PM kepada putera_durranie   Quote dan BalasQuote

puteri_huda
Warga Rasmi
Menyertai: 10.09.2005
Ahli No: 18862
Posting: 15
Dari: Ipoh,Pay-rock

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-09-05 18:49


ermmm...
macam best saja novel ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_hudaProfil   Hantar PM kepada puteri_huda   Quote dan BalasQuote

m_aisya
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15383
Posting: 107
Dari: hoMe

mauritius  


posticon Posting pada: 17-09-05 14:01


waduss..!!!:-D :-D
putera_durranie penulis novel ni ke??

Bookmark and Share

    


  Member Information For m_aisyaProfil   Hantar PM kepada m_aisya   Quote dan BalasQuote

nurfara
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7219
Posting: 56
Dari: Kuala Lumpur/Muar

Johor   avatar


posticon Posting pada: 17-09-05 17:16


bila berada di pasaran?macam best saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurfaraProfil   Hantar PM kepada nurfara   Quote dan BalasQuote

cintamadinah_82
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2005
Ahli No: 16646
Posting: 265
Dari: pulau pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 13:52


Pada 16-09-05 14:10 , putera_durranie posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum,,

10 disember 2001: 11.00 pm. rumah guru sek,ren,islam,........ . semua murid2 sudah tidur. saya bangun ke bilik air untuk berwuduk dan terus menunaikan solat sunat hajat dan disusuli sunat istikharah. dalam hati ini ada keinginan untuk sambung belajar keperingkt U. saya bermunajat semoga ALLAh perkenankan isi hatiku. saya juga mengadapnya supaya DIA memberi petunjuk kepadaku bakal calon isteriku.


15 disember 2001: 10,30 am. kerani sek memanggilku, katanya ada panggilan telefon ( rupa-rupanya panggilan dari IPT, katanya saya harus mendaftar segera kerana ini adalah panggilan kedua) YA ALLAH rupa-rupanya berjaya juga saya sambung keperingkat lebih tinggi "diploma syariah" tiada kata yang dapat kuucapkan melainkan saya barwudhuk dan sujud syukur kepadaNYA.

18 disember 2001: 8.00 am. saya bertolak dengan family ke pantai timur kerana IPT itu terletak disana.

17 januari 2002: 10.00 am semasa turun dari bilik kuliah saya tersempak dengan seorang student(perempuan) eemmm!!!! saya cuba untuk mengingatkan, dimana saya pernah berjumpa gadis ini.

17 januari 2002: 11.30pm (kat rumah sewa. saya termenung memikirkan gadis tadi, siapakah gerangan insan bak bidadari itu. oooo!!! rupanya2 saya pernah bermimpi semasa saya buat soalt istikharah dulu. jeng..jeng.jeng? adakah ini bakal isteriku nanti. oh alangkah indahnya kalau saya memilikinya.

------------------------                                 -------------------------
--------------------             ----------- -----------             -----------

nak tahu kisah selanjutnya...    tunggu lah novel (AYUNAJWA 8283) YANG akan ada dipasaran tidak lama lagi

P/S: buat insan yang pernah bertahta dihati ini izinkan daku melakarkan novel ini untuk dijadikan kenangn antara saya dan dirimu, ketahuilah sesungguhnya walaupun kini saya berada nun jauh di rantau orang. perasaan cinta, kasih dan segalanya masih utuh dijiwa ini. hanya namamu AYUnnajwa yang layak bertahta dihati ini>

wassalam


adakah ini kisah benar..?
siapakah bidadari itu?


-----------------
'Tidak kamu akan berperasaan gundah walaupun sekali.. jika kamu tahu apa yang dicari...'


Bookmark and Share

    


  Member Information For cintamadinah_82Profil   Hantar PM kepada cintamadinah_82   Pergi ke cintamadinah_82's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 24-10-07 14:07


Assalamualaikum
ini dah cerita lama....valid lagi ke.... :-?



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Asward_hafiz
WARGA SETIA
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8743
Posting: 597
Dari: Kuantan pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 24-10-07 14:09


huuuyo...
ada penulis novellah kat sini...
bila nak keluarkan novel itu...
:kelip: :kelip:

Bookmark and Share

    


  Member Information For Asward_hafizProfil   Hantar PM kepada Asward_hafiz   Pergi ke Asward_hafiz's Website   Quote dan BalasQuote

nafas
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29298
Posting: 355
Dari: kl

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 24-10-07 14:36


lau nak ikutkan da 2 taun ini.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nafasProfil   Hantar PM kepada nafas   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.128027 saat. Lajunya....