Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 01-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika kamu ingin tinggi, jangan hanya merenung gunung, panjatlah. Jika kamu ingin bijaksana, jangan merenung kitab, amalkanlah.
-- Meow (warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 52
Ahli: 0
Jumlah: 52




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 4 hari yang lalu


Rawatan Alternatif
Topik: air liur lebah... bukti bahawa kejadian tuhan mujarab untuk menyembuhkan penyakit


Carian Forum

Moderator: Administrator, Prof_Muslim
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Rawatan Alternatif
    »» air liur lebah... bukti bahawa kejadian tuhan mujarab untuk menyembuhkan penyakit

Please Mendaftar To Post


Oleh air liur lebah... bukti bahawa kejadian tuhan mujarab untuk menyembuhkan penyakit

ikhqoi
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 266
Posting: 60
Dari: klang, selangor

taiwan  


posticon Posting pada: 06-06-03 15:40


Assalamualaikum..
Pernah dengar tak PROPOLIS GOLD

Air liuh lebah sangat mujarab sebagai penawar segala jenis penyakit. Propolis adalah hasil penemuan sains perubatan dan gabungan sumber alam semulajadi..
Firman ALLAH (Surah AnNahl ayat 68-69)"Dan Tuhanmu telah mewahyukan kepada lebah. Buatlah sarang-sarang di bukit-bukit dan di pohon-pohon kayu dan dari apa yang mereka jadikan atap. Kemudian makanlah dari tiap-tiap macam buah-buahan lalu berjanlah di jalan-jalan Tuhanmu dengan merendah diri. Akan keluar darinya minuman yang beraneka warna, padanya ada ubat bagi manusia. Sesungguhnya yang demikian itu, adalah tanda (kebesaran ALLAH) bagi mereka yang berfikir

So per pendapat korang??
nak tahu lebeh lanjut
my h/p :017-3217278(selepas 16.6.2003)
atau my email :[email protected]


-----------------
sesungguhnya...pertemuan tidak menjanjikan percintaan tetapi percintaan terbit dari sebuah pertemuan.. itulah realitinya

Bookmark and Share

    


  Member Information For ikhqoiProfil   Hantar PM kepada ikhqoi   Pergi ke ikhqoi's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-06-03 16:16


waalaikumussalam ikhqoi...

anta jual ke propolis nih... camne rasanya...

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

SyAhEeDa
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 207
Posting: 571
Dari: Kelate

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-06-03 16:29


PROPOLIS GOLD? dibuat dr air liur lebah ek... canner diorg kutip ek? I wonder how?
Anyway... semua yg diciptakan oleh Allah tidak sia┬▓... sehingga air liur lebah pon berguna..
SubahanAllah

-----------------
++ 'Aish 'Azeezan au Mut Syaheedan ++ Live a glory life, or die a noble death ++

Bookmark and Share

    


  Member Information For SyAhEeDaProfil   Hantar PM kepada SyAhEeDa   Quote dan BalasQuote

ikhqoi
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 266
Posting: 60
Dari: klang, selangor

taiwan  


posticon Posting pada: 06-06-03 16:48


rasernyer boleh lah tahan... nak try ker.. jgn malu-malu hubungilah sayer..tp itulah kejadian tuhan + akal manusia yang ALLAH beri.. tiap segala kejadian ALLAH itu bukan sia-sia... betul tak
Quote:
Anyway... semua yg diciptakan oleh Allah tidak sia┬▓... sehingga air liur lebah pon berguna..
SubahanAllah



-----------------
sesungguhnya...pertemuan tidak menjanjikan percintaan tetapi percintaan terbit dari sebuah pertemuan.. itulah realitinya

Bookmark and Share

    


  Member Information For ikhqoiProfil   Hantar PM kepada ikhqoi   Pergi ke ikhqoi's Website   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1920

usa   avatar


posticon Posting pada: 06-06-03 18:41


Bagus....
Yang lebih bagus, menurut ikhqoi sebahagian dari keuntungan jualan akan disalurkan untuk membeli server ukhwah.com.

Jadi, ahli komuniti sekelian, mari sokong perniagaan ini. Sihat dan menderma!

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

jilul_QURAN
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 112
Posting: 213
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-06-03 07:37


Bagus!tingatkan usaha dalam menjaga kualitinya

Bookmark and Share

    


  Member Information For jilul_QURANProfil   Hantar PM kepada jilul_QURAN   Quote dan BalasQuote

ikhqoi
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 266
Posting: 60
Dari: klang, selangor

taiwan  


posticon Posting pada: 07-06-03 13:09


ha... per lagi tunggu.. cepat-cepatlah order... bagus tau untuk otak... makin byk korang beli, makin banyak korang derma untuk ukhwah.com...
kirer win-win situation...lah...
aku untung,korang sihat.. ukhwah.com still beroperasi.. pandai tak aku.. cepat tau...
hehe

-----------------
sesungguhnya...pertemuan tidak menjanjikan percintaan tetapi percintaan terbit dari sebuah pertemuan.. itulah realitinya

Bookmark and Share

    


  Member Information For ikhqoiProfil   Hantar PM kepada ikhqoi   Pergi ke ikhqoi's Website   Quote dan BalasQuote

qaulah_atrah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 79
Posting: 646
Dari: gombak

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 07-06-03 14:32


Menurut kotak ROYAL PROPOLIS yg mak ayah qaulah beli tue, katanya :-

Lebah mengumpulkan komponen ini dr tumbuhan dan daun muda dan kemudiannya mencampurkannya dgn air liur dan lilin lebah utk menjadikan propolis. Propolis asli mengandungi 50-70 % resin, 30-50 % lilin. 5-10 % pollen dan 10% minyak. Ia kaya dengan mineral. Di peringkat ini ia mengandungi 500 kali lebih byk bioflavaniod drpd oren. Dr kajian dan penyelidikan selama ini telah membuktikan bahawa propolis memainkan peranan sebagai antiseptic, antibiotic, antibacterial , antifungal dan antiviral.

Fungsi2 propolis termasuklah : Melicinkan kulit, melambatkan proses penuaan, melembutkan saluran darah, membersihkan darah, mempergiatkan sistem metabolisma tisu, mmepercepatkan pemulihan cedera, meningkatkan daya kecerdasan dan fungsi penghadaman, mengurangkan lemak darah dan glukosa darah, mmebunuh bekteria, mempergiatkan peredaran darah, menyingkirkan toksid dr badan kita dll.

Sekian dulu.. beli2.. jgn x beli.. ehehe..
ermm.. 1 kotak ader 7 botol kecik...

Wassalam.

-----------------
"kutemui diriku, apabila mencariMu."

Bookmark and Share

    


  Member Information For qaulah_atrahProfil   Hantar PM kepada qaulah_atrah   Quote dan BalasQuote

icah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 215
Posting: 120
Dari: batu caves

Selangor  


posticon Posting pada: 08-06-03 01:15


Assalamualaikum...
hmm...cakap pasal propolist gold nie...ayah kite pon jual ubat nie...ayah kite pon amalkan jugak ubat nie...alhamdulillah...ayah kite kate elok...sesaper yang nak cuber...elok jugak...ubat nie pon buatan org melayu...bukannye org barat...
ok laa...
wassalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For icahProfil   Hantar PM kepada icah   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 16-09-06 16:35


sekarang ubat gigi propolis pun dah ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
ę Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.119628 saat. Lajunya....