Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 25-10-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita adalah kaum yang dimuliakan oleh Allah dengan Islam, jikalau kita mencari kemuliaan selain dari kemuliaan yang diberi oleh Allah, maka Allah akan menghinakan kita
-- -- Pesan Saidina Umar semasa pembukaan Kota Baitul Maqdis

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 69
Ahli: 0
Jumlah: 69




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 6 hari yang lalu
Daeng_Jati: 13 hari yang lalu
skater: 16 hari yang lalu
HIKAL: 35 hari yang lalu


Kelakar
Topik: jangan lah pakai baju...


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» jangan lah pakai baju...

Please Mendaftar To Post


Oleh jangan lah pakai baju...

hanishumaira
WARGA SETIA
Menyertai: 11.02.2004
Ahli No: 7196
Posting: 546
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-03-04 01:38



alkisah, bertemulah pak imam dgn seorang datin yg rugged berpakaian...

Pak Imam: MasyaAllah...segeralah tukar pakaianmu...

Datin: nape plak..?? Allah itu memandang hambaNya dr niat, bukan pd pakaian...

Pak Imam: kalau camtu, pakai je la niat, jgn pakai baju...

Datin: (insaf....)

*kisah ini lebih berbentuk dakwah

-----------------
.:. sesungguhnya orang² yang beriman itu adalah bersaudara, maka damaikanlah diantara dua saudara kamu yang bertelagah itu dan bertaqwalah kepada Allah

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanishumairaProfil   Hantar PM kepada hanishumaira   Pergi ke hanishumaira's Website   Quote dan BalasQuote

fainis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.02.2004
Ahli No: 7590
Posting: 275
Dari: ardhil-lah

Selangor  


posticon Posting pada: 11-03-04 02:00


hmm.........
ada betul,ada betul......org skrang kebanyakannya begitu......

Bookmark and Share

    


  Member Information For fainisProfil   Hantar PM kepada fainis   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-03-04 03:33




tu la masalah yang sedang melanda masyarakat sekarang..

p/s: niat tak menghalalkan cara..

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Syahmushroom
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.11.2003
Ahli No: 5132
Posting: 478
Dari: earth

japan  


posticon Posting pada: 11-03-04 07:20


Quote:

On 2004-03-11 03:33, ismi_atikah wrote:


tu la masalah yang sedang melanda masyarakat sekarang..

p/s: niat tak menghalalkan cara..

-----------------
http://singabeng.blogspot.com



betul tu atiqah... ana sokong enti...

Bookmark and Share

    


  Member Information For SyahmushroomProfil   Hantar PM kepada Syahmushroom   Pergi ke Syahmushroom's Website   Quote dan BalasQuote

nemo
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.08.2003
Ahli No: 2879
Posting: 241
Dari: Bandar Diraja

Pahang  


posticon Posting pada: 11-03-04 12:37



kalau semua bnda kt dunia ni pakai niat sng la kan..kalau lapar niat je makan..so trus kenyang

-----------------
jangan dikesali pada perpisahan kerana tanpa pertemuan tiadalah perpisahan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nemoProfil   Hantar PM kepada nemo   Quote dan BalasQuote

aza
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 27
Posting: 834
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 11-03-04 22:47


ye tak ye jugak tu kan nemo.... senang je..tak yah nak keluar kan duit...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azaProfil   Hantar PM kepada aza   Quote dan BalasQuote

lepat
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 26.09.2003
Ahli No: 3772
Posting: 209
Dari: jawa meru

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-03-04 17:36


walaupun setiap amal di dahului dengan niat,
tapi kalo niat jenis macam tu
lain le jadi kat atas muka bumi ni kan...

-----------------
ya Allah tuhan yang menjaga hati baikilah hatiku agar mazmumahku
tidak merosakkan agamaku dan juga tidak merosakkan kehidupan orang lain

Bookmark and Share

    


  Member Information For lepatProfil   Hantar PM kepada lepat   Quote dan BalasQuote

hanishumaira
WARGA SETIA
Menyertai: 11.02.2004
Ahli No: 7196
Posting: 546
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-03-04 17:52


WALAUPUN NIAT BAIK, YG HARAM TETAP HARAM..

-----------------
.:. sesungguhnya orang² yang beriman itu adalah bersaudara, maka damaikanlah diantara dua saudara kamu yang bertelagah itu dan bertaqwalah kepada Allah

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanishumairaProfil   Hantar PM kepada hanishumaira   Pergi ke hanishumaira's Website   Quote dan BalasQuote

hanishumaira
WARGA SETIA
Menyertai: 11.02.2004
Ahli No: 7196
Posting: 546
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-03-04 17:53


WALAUPUN NIAT BAIK, YG HARAM TETAP HARAM..

-----------------
.:. sesungguhnya orang² yang beriman itu adalah bersaudara, maka damaikanlah diantara dua saudara kamu yang bertelagah itu dan bertaqwalah kepada Allah

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanishumairaProfil   Hantar PM kepada hanishumaira   Pergi ke hanishumaira's Website   Quote dan BalasQuote

namirah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5920
Posting: 232
Dari: Ardhillah

singapore  


posticon Posting pada: 12-03-04 21:27


klau niat baik, buat perkara tu mesti lah kene baik....takkanlah niat nak sedekah tapi curi utk nak sedekah

-----------------
Our readiness strengthens our security
Our adaptability ensures our success
Our unity strengthens our nation
Total Defence S'pore

Bookmark and Share

    


  Member Information For namirahProfil   Hantar PM kepada namirah   Quote dan BalasQuote

darul_numan81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 239
Posting: 1548
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-03-04 11:32




erm.. niat tak menghalalkan cara.. walaupun berniat baik tp jelas perkara yg hendak dibuat itu menyalahi hukum agama.. ianya tetap dianggap salah dan boleh membawa kepada dosa. walllahualam.
wassalam

-----------------
Kehidupan adalah satu ujian...

Bookmark and Share

    


  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Pergi ke darul_numan81's Website   Quote dan BalasQuote

shanazz
Warga Rasmi
Menyertai: 14.03.2004
Ahli No: 7980
Posting: 11
Dari: Malaysia

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 17-03-04 18:24


cerita yang simple tetapi menginsafkan

Bookmark and Share

    


  Member Information For shanazzProfil   Hantar PM kepada shanazz   Quote dan BalasQuote

al_farisi
WARGA SETIA
Menyertai: 18.01.2004
Ahli No: 6556
Posting: 608
Dari: Tiada kepada ada & ada kepada tiada

iran   avatar


posticon Posting pada: 17-03-04 18:34


Insafffffffff. Betul jugak. Ini mengingatkan pada kes org sembah matahari kat penang satu ketika dulu. semua ibadat pakai niat jer.

Bookmark and Share

    


  Member Information For al_farisiProfil   Hantar PM kepada al_farisi   Quote dan BalasQuote

khairi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 920
Posting: 147
Dari: ::selatan semenanjung::

Johor   avatar


posticon Posting pada: 31-03-04 13:46


ish x susah kalau suma pakai niat je.nak tanye skit bole kenyang ke makan pakai niat.mest xleh kan???tapi ada gak yang kate amal ibadat adalah antara dia ngan Allah,tp x pelik ke klu aurat dedah sane sini bole cakap mcm 2?mcm pandai.rambut plak [email protected], mcm mane nak semayang????suaah nak caye.hai2 manusia.ntah ape2 buat tapi masih ingat betul.bole melawan lak tuh.x tau kita same2 la belajar.tol tak???

Bookmark and Share

    


  Member Information For khairiProfil   Hantar PM kepada khairi   Quote dan BalasQuote

ummu_qistina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 398
Posting: 283
Dari: bumi ALLAH

egypt  


posticon Posting pada: 20-07-04 21:17


assalammulaikum ....
kelakar ..tapi cerita ni berbentuk dakwah ..teruskan ..cayo!cayo!

-----------------
IJLIS BINA NU'MIN SAAH......BeSt 4 iSlAm...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummu_qistinaProfil   Hantar PM kepada ummu_qistina   Quote dan BalasQuote

Usmad
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2004
Ahli No: 7517
Posting: 597
Dari: Parit Buntar

libya   avatar


posticon Posting pada: 23-08-04 12:50


Ringkas je tapi menusuk ke kalbu. Aduh sakitnya

Bookmark and Share

    


  Member Information For UsmadProfil   Hantar PM kepada Usmad   Pergi ke Usmad's Website   Quote dan BalasQuote

abuzayd
Warga 1 Bintang
Menyertai: 30.04.2004
Ahli No: 8710
Posting: 32
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 23-08-04 23:18


hmmmm.... ini mcm ideologi the sister je... kononnye Allah pandang niat je... sesat, sesat....

Bookmark and Share

    


  Member Information For abuzaydProfil   Hantar PM kepada abuzayd   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 28-08-04 07:36


...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

jumjumatonne
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.02.2008
Ahli No: 32561
Posting: 119
Dari: Johor Darul Takzim

Johor  


posticon Posting pada: 11-08-08 21:55


salam...
ana setuju dengan usmad...
ringkas tetapi menusuk kalbu....
agak sadisla ayat ustadz tu ye....
huhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For jumjumatonneProfil   Hantar PM kepada jumjumatonne   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 11-08-08 23:47


hih hi hi hi hi aha hah hah ha ha..
canggeh.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-08-08 10:32


hukum tetap hukum....jangan mempersendakannya...ambil pengajaran melalui kisah tadi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 12-08-08 13:10


Assalamualaikum
sahaja aku niat memakai baju kerana Allah Taala...(tanpa memakai baju..)... :berfikir:

P/S : selalunya orang akan tegur dengan cara macam ni..
"Cuba kamu niat saja makan..kenyang tak?"



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

annamuslimah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1423
Posting: 149
Dari: Kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 12-08-08 13:30


buatnya datin tu tak faham.....dia tak pakai tol baju lepas tu....apa komen pak imam tu agaknya kan?:-) pepun ada pengajaran tersirat dalam cerita ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For annamuslimahProfil   Hantar PM kepada annamuslimah   Quote dan BalasQuote

fizal86_anakpadi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.07.2006
Ahli No: 25417
Posting: 179
Dari: sg petani

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 12-08-08 16:31


hehehehe.....
sokong pak imam,.
kadang-kadang kita berhikmah.
kadang-kadang kena loyar buruk jugak.
org "terpaham"

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizal86_anakpadiProfil   Hantar PM kepada fizal86_anakpadi   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: Terengganu+Selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 17-08-08 15:57


Pak Imam yang bijak :)


-----------------
:: Salam Persaudaraan Untuk Semua :) ::


Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

atirazah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.07.2008
Ahli No: 34224
Posting: 80

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 17-08-08 17:13


Dalam berdakwah perlu pandai atur strategi..
Jangan buat tangkap muat saja..

Baguslah Tok Imam ni..pandai jaga hati sesama manusia.
Walaupun dalam nada sindiran, asalkan dapat tangkap
maksud dengan jelas dan faham dah memadai..

Teruskan perjuangan menegak Agama Allah!!
ALLAHUAKHBAR!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For atirazahProfil   Hantar PM kepada atirazah   Quote dan BalasQuote

Aind
Warga Rasmi
Menyertai: 09.01.2004
Ahli No: 6342
Posting: 13
Dari: kuching,sarawak

Sarawak  


posticon Posting pada: 17-08-08 17:20


ana sokong..sekarang ni pun da macam-macam fesyen baju..ada yang pakai baju tapi macam tak pakai..tu yang pelik..kenapa org suka buat benda yang dilarang ek????

Bookmark and Share

    


  Member Information For AindProfil   Hantar PM kepada Aind   Pergi ke Aind's Website   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA SETIA
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29304
Posting: 486
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 06-09-08 12:56


betulll... yang haram tetap haram... kadang-kadang, kita perlu tegas dengan agam kita... kalau tak, orang senang-senang saja nak pijak... betul tak???

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

pak_ali
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2005
Ahli No: 18734
Posting: 256
Dari: Hollywood Records, 500 S. Buena Vista Saints Burbank, Los Angeles, California 91521.....

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-09-08 13:05


ambik lu mak datin, kena sebijik dengan pak imam...hakhak

Bookmark and Share

    


  Member Information For pak_aliProfil   Hantar PM kepada pak_ali   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.114959 saat. Lajunya....