Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-05-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita bergerak ke arah apa yang difokus
-- Dari filem Kung Fu Panda

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 53
Ahli: 0
Jumlah: 53




  Yang Masuk Ke Sini
Abdullah: 22 hari yang lalu
muslimin23: 25 hari yang lalu
MTMKi: 38 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 51 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Bonsai Kitten... Subhanallah !


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Bonsai Kitten... Subhanallah !

Please Mendaftar To Post


Oleh Bonsai Kitten... Subhanallah !

qaulah_atrah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 79
Posting: 646
Dari: gombak

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 30-05-03 14:58


Fwd dr e-mel :- ( Ringkasan )

Bismillahhirrahmanirrahim..
Assalamu'alaikum wbt.

Utk pengetahuan insan2 yg mempunyai hati dan perasaan...

Terdapat seorang Jepun di New York sedang menjual suatu produk baru; yg dikenali sebagai 'Kucing Bonsai'. Apa yang orang Jepun ini buat ialah memadatkan seekor anak kucing ke dalam balang atau botol yang diperbuat daripada kaca.

Kemudian, dua batang straw akan dimasukkan ke dalam balang itu melalui dua lubang kecil yg ditebuk di atas penutup balang itu. Tujuan dua straw itu ialah satu utk memberi makanan kepada anak kucing itu, dan satu lagi utk mengeluarkan najisnya.

Untuk memastikan anak kucing itu membesar dan mengikut rupa dan saiz balang atau botol itu, dia akan memberi anak kucing itu makan sejenis dadah yang akan menjadikan tulangnya lembut, supaya badannya mudah utk mengikut bentuk dalaman balang itu. Dia hanya akan berhentikan pemberian makanan dadah ini sekiranya anak kucing itu mati.

Adakah penganiayaan dan pengzaliman seperti ini dapat dihentikan? Anak kucing itu pasti tidak boleh bergerak di dalam balang itu, apatah lagi utk membersihkan badannya, dan langsung tak boleh membuat apa-apa. Kalau dia menjerit sekalipun, siapa yang akan mendengar jeritan batinnya di dalam balang itu?

Barangan yang zalim seperti ini telah dipasarkan secara meluas di serata New York, Indonesia dan New Zealand.

Jika nada ingin melihat gambar2 kekejaman tersebut dan mendapatkan maklumat selanjutnya sila ke :-

Bonsai Kitten

Bonsai Kitten -index-


Orang Jepun ini ingat dia mempunyai daya kreativiti yang tinggi utk membuat duit, padahal perangainya itu tak ubah seperti orang gila lagi zalim.

Apa yang lebih menyedihkannya ialah, dia menganiaya haiwan yang tidak dapat mempertahankan diri mereka. Padahal masih banyak lagi objek lain yang boleh dikormesialkan. Bukan menzalimi benda hidup seperti anak-anak kucing itu!

Kami benar-benar mengharap penganiayaan seperti ini dapat dihentikan secepat mungkin. Jika 'kucing bonsai' seperti ini menjadi trend baru dan setiap orang ingin membelinya, tiada apa lagi yang dapat kami katakan lagi jika unsur-unsur kemanusiaan sudah hilang dalam sanubari manusia itu sendiri

- Pencinta Haiwan -



-----------------
"kutemui diriku, apabila mencariMu."

Bookmark and Share

    


  Member Information For qaulah_atrahProfil   Hantar PM kepada qaulah_atrah   Quote dan BalasQuote

nuriz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 128
Posting: 205
Dari: rumah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-05-03 15:10


assalammualaikum....subhahanallah
dahsyat betul manusia ni tergamak mereka melakukan keerja yang terkutuk ni bukannya diorang tak de keroje lain.negare maju tapi perangai masyarakatnye yang maju tu bertukar menjadi terkutuk pulak......semoga raakyat kite tak terpedaye dengan semuaa ni....
wassalam

-----------------
[img]http://smilies.networkessence.net/s/kao/otn/pbubbles.gif[/img]

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurizProfil   Hantar PM kepada nuriz   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: Terengganu+Selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 30-05-03 15:28


Assalamualaikum....

topik ini ana dah pnah posting dulu...kalu taksilap dalam forum ehwal semasa..apapun, bagus jugak ianya dikeluarkan kembali....moga2 menjadi pengajaran dan iktibar kpd kita semua ttg penganaiyaan terhadap binatang yg jugak merupakan makhluk Allah ini....wallahua'lam....

-----------------
:: Salam Persaudaraan Untuk Semua :) ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

sayasarah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 225
Posting: 294
Dari: atas tanah jeh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 03-06-03 01:16


a'kum


mmg tak de keje..

naye kan kuicng je

-----------------
Pimpin daku dalam Redha-Mu
Kasihi daku dalam Rahmat-Mu

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayasarahProfil   Hantar PM kepada sayasarah   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 03-06-03 01:54


itulah manusia tak pernah puas dan bersyukur dgn yg ada

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

icah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 215
Posting: 120
Dari: batu caves

Selangor  


posticon Posting pada: 03-06-03 02:18


Assalamualaikum....
mmg x patut...
nauzubillahi min zalik...
wassalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For icahProfil   Hantar PM kepada icah   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-06-03 13:08


zalimya.. dah habis ke pokok kat dunia nih untuk dibonsaikan.. nak aje kusumbat orang2 yang tak bertanggungjawab tu dalam botol tuh..

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

qaulah_atrah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 79
Posting: 646
Dari: gombak

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 06-06-03 14:30


x berhati perut langsung !!
cube kalau diorang kite sumbat balik dlm balang..
aper diorang rase !!

huhh.. hanya Allah yg tahu balasan azab utk diorang nanti...

wassalam

-----------------
"kutemui diriku, apabila mencariMu."

Bookmark and Share

    


  Member Information For qaulah_atrahProfil   Hantar PM kepada qaulah_atrah   Quote dan BalasQuote

ikhqoi
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 266
Posting: 60
Dari: klang, selangor

taiwan  


posticon Posting pada: 06-06-03 17:00


giler-giler dan giler
takder perkaTAAN lain selaian dari giler belaka..takder otak ker diorang nier...
mmg bangang pader mereka yang membuatnyer

-----------------
sesungguhnya...pertemuan tidak menjanjikan percintaan tetapi percintaan terbit dari sebuah pertemuan.. itulah realitinya

Bookmark and Share

    


  Member Information For ikhqoiProfil   Hantar PM kepada ikhqoi   Pergi ke ikhqoi's Website   Quote dan BalasQuote

faithfuller
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20137
Posting: 270
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-12-05 13:53


makk oii..kita dok dalam penjara yang ada tempat tidur, makan pun dah rasa terseksa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For faithfullerProfil   Hantar PM kepada faithfuller   Pergi ke faithfuller's Website   Quote dan BalasQuote

maisarahlisa
WARGA SETIA
Menyertai: 29.12.2003
Ahli No: 6068
Posting: 466
Dari: Pahang~Selangor~Dubai

Pahang  


posticon Posting pada: 30-12-05 14:24


satu hari sya nak bonzaikan pula orang yang pernah bonzaikan kucin.. bio deme rasa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For maisarahlisaProfil   Hantar PM kepada maisarahlisa   Quote dan BalasQuote

shinobi
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17265
Posting: 425
Dari: bangi,gombak...

blank  


posticon Posting pada: 30-12-05 15:02


assalamualaikum warahmatullah...

just untuk makluman sahabat-sahabat semua, isu 'bonsai kitten' ini pernah keluar dalam The Star beberapa tahun lepas, di dalam section 'prank of the year' (lebih kurang begitu lah).

Menurut The Star website ini sengaja dibuat sebagai prank. Sebenarnya tiada kucing yang diseksa atau pun diawetkan seperti yang gambar tu tunjuk. Gambar-gambar itu adalah gambar palsu/direka. Menurut The Star lagi, banyak report telah dibuat tentang Bonsai Kitten ni menyebabkan FBI sendiri terpaksa siasat, dan apabila siasatan dibuat, semua ini adalah 'prank' semata, dibuat oleh orang yang tak ada kerje lain. Tiada kucing yang diawet atau diperlakukan seperti yang terdapat di website tu.

(Moga insyaALLAH apa yang dilaporkan The Star ini adalah tepat).

wallahualam

Bookmark and Share

    


  Member Information For shinobiProfil   Hantar PM kepada shinobi   Pergi ke shinobi's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-12-05 16:29


kucing tu pun makhluk Allah juga......dia pun ada hak untuk hidup atas muka bumi ini........lihatlah manusia sekarang,di beri akal fikiran tapi menggunakan untuk kezaliman.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

faithfuller
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20137
Posting: 270
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-12-05 16:44


tapi gambar2 tu macam real saja

Bookmark and Share

    


  Member Information For faithfullerProfil   Hantar PM kepada faithfuller   Pergi ke faithfuller's Website   Quote dan BalasQuote

shinobi
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17265
Posting: 425
Dari: bangi,gombak...

blank  


posticon Posting pada: 30-12-05 17:43


jangan katekan gambar, kalau nak buat video tipu tapi macam real pun tak susah :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For shinobiProfil   Hantar PM kepada shinobi   Pergi ke shinobi's Website   Quote dan BalasQuote

idie04
WARGA SETIA
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20831
Posting: 413
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 30-12-05 18:36


subhanallah
cuba masukkan dia pula

Bookmark and Share

    


  Member Information For idie04Profil   Hantar PM kepada idie04   Pergi ke idie04's Website   Quote dan BalasQuote

alexander
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13282
Posting: 747
Dari: Bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-12-05 20:37


:-) Assalamualaikum.....


Moga2 cerita ni tak benar.....kasihan kat kucing2 tu...Kenapa nak aniaya kat binatang yang semestinya tak boleh nak pertahankan diri dari kezaliman sebegitu......


-----------------
Mengharap Cinta Sejati,Mendamba Kasih ILAHI......


Bookmark and Share

    


  Member Information For alexanderProfil   Hantar PM kepada alexander   Pergi ke alexander's Website   Quote dan BalasQuote

cadetofficer
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.04.2004
Ahli No: 8275
Posting: 129
Dari: LENGGONG

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-12-05 20:44


astaghfirullah hal a'zimmm.... berbAra baca website tu. geram betul.

boleh mereka bayangkan tak stressnya hidup macam tu selama sejam? seminggu? sepanjang hidup?

saluran penghadaman dan pernafasan yang tak sempurna...gangguan hormon dan tekanan emosi..hak asasi, fitrah dan kemanusiaan

istighfar banyak2..

Bookmark and Share

    


  Member Information For cadetofficerProfil   Hantar PM kepada cadetofficer   Pergi ke cadetofficer's Website   Quote dan BalasQuote

ilham_thahurah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.05.2005
Ahli No: 16605
Posting: 207
Dari: sumatera-malaysia-London

indonesia  


posticon Posting pada: 30-12-05 21:23


haiwan pun lebih sayangkan anak mereka...

manusia tak bertamadun...!!!!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilham_thahurahProfil   Hantar PM kepada ilham_thahurah   Quote dan BalasQuote

nikmudkb
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.12.2005
Ahli No: 20630
Posting: 81
Dari: kuala balah

malaysia  


posticon Posting pada: 30-12-05 21:55


janagan duk layan & hiraukan orang kapir tu.....
mereka memang dah macam tu...
yang ptg....kita kena jaga agama kita ni haaaa.....malam esok entah apa nak jadi tak tahu lagi ni....anak2 muda duk rancang macam-macam jenis maksiat 4 malam sok ni....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nikmudkbProfil   Hantar PM kepada nikmudkb   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2026
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 30-12-05 23:18


:-| :-| hhuuuuhh.kejam sungguh mereka semua nii....tak ada perasaan kasih kan mahkluk2 lain langsung!!! :-|


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 31-12-05 09:13


huhu siannye xsampai hati nak tengok isk3

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.124556 saat. Lajunya....