Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 01-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Fungsi jangkaan bukanlah meramalkan masa depan, sebaliknya jangkaan mencipta masa depan itu sendiri
-- W W Wagar

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 62
Ahli: 0
Jumlah: 62




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 4 hari yang lalu


Rawatan Alternatif
Topik: Panduan untuk rawatan jika sakit akibat sihir.


Carian Forum

Moderator: Administrator, Prof_Muslim
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Rawatan Alternatif
    »» Panduan untuk rawatan jika sakit akibat sihir.

Please Mendaftar To Post


Oleh Panduan untuk rawatan jika sakit akibat sihir.

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 09-01-04 11:04


Assalammualaikum
panduan pertama , kita buat solat hajat, mohon pertolongan dari Allah, berdoa dengan doa yang mustajab dipetik dari al quran dan Al Hadis dengan memahami makna doa tersebut.
2. tambahkan pengetahuan tentang ilmu tauhid, aqidah supaya menjadi mantap.
3.bersedekah.
4. belajar doa dan ayat perisai diri diri.
5. Berubat dengan cara rawatan AsSyifa' menggunakan ayatul Qur'an.
Peringatan: Jangan sesekali pergi kepada bomoh yang fasik, penipu dan seru makhluk lain yang ternyata tiada boleh menolong manusia. bahkan manusialah khalifah di bumi ini. sesungguhnya Bumi ini diwariskan kepada hambanya yang solih.

Mintalah pertolongan dengan jalan sabar dan solat.

Selidik dulu sebelum pergi ke satu-satu bomoh.
Jika dah terpergi kebomoh yang salah dan bile menyedarinya segeralah balik semula ke rumah, tinggalkan bomoh yang sesat tersebut.

Jangan pergi ke bomoh yang menyeru makhluk lain.
Mintalah pertolongan hanya pada Allah.
Mohonlah Syafaat dari hamba Allah yang dibenarkan seperti hafiz Al Quran, sebab doa Hafiz Al Quran mustajab di sebabkan sifat taqwa mereka dan sentiasa bertaqarrub pada Allah.

Minta sahabat lain tambahkan lagi petua cara membaik pulihkan diri dari sakit akibat sihir.

makanlah makanan yang halal dan berkhasiat.
bacalah Al Quran dan hayatai maknanya.

Muhasabah diri, jika ada kesilapan lalu perbaiki diri, bertaubat. sesungguhnya Allah menerima taubat hambanya yang bertaubat.

jika ada nazar yang tidak ditunaikan , tunaikanlah.
Jika ada sumpah yang dilanggar, maka buatlah kifarahnya supaya diampuni Allah.
Tuntutlah Ilmu yang banyak di dalam Al Quran dan Al Hadis.
Bersahabatlah dengan sahabat yang baik.
Hindari dari berkawan dengan orang yang fasik.



Bookmark and Share

    


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 09-01-04 11:05


Berpuasa, kerana puasa dapat membersihkan rohani dan jasmani kita.

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

sahabat_amin
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 123
Posting: 1288
Dari: Bumi Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-01-04 12:08


Waalaikumsalam

syukran jazilan
gunakanlah pendekatan agama..
Insya-Allah,pulih sediakala..

-Setiap penyakit ada penawarnya-

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_aminProfil   Hantar PM kepada sahabat_amin   Pergi ke sahabat_amin's Website   Quote dan BalasQuote

nur_islami
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 858
Posting: 991
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 10-01-04 12:29


syukran.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Pergi ke nur_islami's Website   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 09-02-04 13:55



Bagus juga tip2 disini.Sbb sy pun mmg dah lama sakit akibat sihir.InsyaAllah akan saya usahakan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

khuwailid
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.11.2003
Ahli No: 5241
Posting: 139
Dari: marakka, mareisha

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 22-04-04 15:55



Sekadar berkongsi ilmu yg tak seberapa dari ana.
anda sebelum tidur pastikan dalam keadaan berwuduk (wanita haidh x perlu) dan selalu mengamalkan surah al-falaq pagi dan petang. Ayat ini sungguh berkhasiat utk elakkan diri terkena sihir dan ganguan jin.
amalkan wirid dan doa dlm al-mathurat serta ayat Ruqyah spt as-Saffat, al-Jin , ayatul kursi dan tak silap ana ad-Dukhan.
inilah dia khasiat al-Quran.

-----------------
Mirai e mukatte yukkuri to aruite yukou...

Bookmark and Share

    


  Member Information For khuwailidProfil   Hantar PM kepada khuwailid   Pergi ke khuwailid's Website   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 01-12-04 22:43


yes, informasi yg besh.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 18-12-04 17:02


bagus, bagus...!

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

farabi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2004
Ahli No: 9005
Posting: 247
Dari: kelana jaya

Pahang  


posticon Posting pada: 18-12-04 17:10




yakinlah ...bahawa kepada Allah lah sandaran kita...
usah di selaputi dengan benteng2 yang bisa meragukan iman kita.......
buat saudara ku yang terkena penyakit ini....ku doakan semoga Allah sentiasa melindungimu dengan syarat kau sandarkan segala pengharapan dan kepercayaan hanya pada Allah..........

-----------------
WARDAH.....SALAM UKHWAH UNTUK SEMUA

Bookmark and Share

    


  Member Information For farabiProfil   Hantar PM kepada farabi   Pergi ke farabi's Website   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 04-01-05 23:20



syukran atas info.. memang sangat berguna

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

nauwirQalbana
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.01.2005
Ahli No: 13556
Posting: 39
Dari: jelapang yang permai

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 14-02-05 23:02




Just nak kongsi secubit ilmu jer nih..
Setiap orang mempunyai cara masing2 untuk rawatan @ pencegahan dari terkena sihir ni. Dan bagi ana, ana selalu amalkan membaca ayat ke-81 dari Surah Yunus sebanyak 21kali, seusai solat Maghrib..setiap hari.
Sekian..
WallahuA`lam..

-----------------
kebanyakan manusia..ketika hidup sentiasa tidur, apabila sudah mati baru terjaga..
kitakah antaranya??

Bookmark and Share

    


  Member Information For nauwirQalbanaProfil   Hantar PM kepada nauwirQalbana   Quote dan BalasQuote

mazharaswad
Warga Rasmi
Menyertai: 08.04.2005
Ahli No: 15658
Posting: 1
Dari: Rantau Allah

Terengganu  


posticon Posting pada: 15-04-05 08:55




Banyakkan banyak Al- Ma'thurat pagi dan petang. kalau tak sempat yg Kubra, baca yg sughra pun dah cukup bagus. Perkataan Ma'thur bermakna lebih kurang doa atau zikir dari Rasulullah saw yang sahih....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mazharaswadProfil   Hantar PM kepada mazharaswad   Quote dan BalasQuote

telekung
Warga 5 Bintang
Menyertai: 28.07.2003
Ahli No: 2666
Posting: 386
Dari: pusat bandaraya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 10-07-06 08:11


amalkan bacaan ma'thurat...surah yaasin& dukhan lepas subuh dan surah assofat & aljin lepas maghrib...insyaallah...baca dengan yakin mohon prlindunagn Allah

Bookmark and Share

    


  Member Information For telekungProfil   Hantar PM kepada telekung   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.097347 saat. Lajunya....