Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 29-07-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Orang yang takut ditakluki pasti akan kalah
-- Napoleon Bonarpate

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 84
Ahli: 0
Jumlah: 84




  Yang Masuk Ke Sini
izad: 8 hari yang lalu
the_brOtherz: 36 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Berapa collection duit raya anda tahun ni?


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Berapa collection duit raya anda tahun ni?

Please Mendaftar To Post


Oleh Berapa collection duit raya anda tahun ni?

lidah-penghunus
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 407
Posting: 1306
Dari: Parlimen Kapar, Dun Meru.

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-11-03 22:40


.

Berapa collection duit raya anda pada tahun ni? Mesti banyak kan? Saya pulak dapat tak hulur pun tak. Sebab saya dah melepasi umur layak terima duit raya, nak menghulur pulak saya baru sahaja habis belajar, tak dapat kerja lagi. Jadi makan ketupat je la . Yang tuan2 kat ukhwah ni pulak mesti banyak dapat duit raya kan? Lebih2 lagi brader Kang ni kita ni he he he
. Beberapa peratus dari collection tuan2 tu boleh la salurkan ke dana pembelian server ukhwah.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For lidah-penghunusProfil   Hantar PM kepada lidah-penghunus   Pergi ke lidah-penghunus's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-11-03 00:14




duit raya.. tak banyak pun.. muka dah tua agaknya.. hehe...
kalau sahabat2 dapat banyak tu bolehlah sumbang sedikit pada tabung ukhwah.com

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

aniisa_tasnim
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 11
Posting: 441
Dari: bumi mutiara

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 29-11-03 00:23




duit raya... nak kata byk... ada la juga... walau pun dah besar masih dapat raya.. hehe tu yg best...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aniisa_tasnimProfil   Hantar PM kepada aniisa_tasnim   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-11-03 12:00



tak dapat duit raya, dah tua dah... Insya Allah, saya akan bagi sumbangan pada tabung komuniti ukhwah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

sinarshams
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2003
Ahli No: 3491
Posting: 200
Dari: kmns

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-11-03 12:32


dah besar pun....dapat duit raya juga....maklumlah adik-beradik skit...malu juga nak terima pada mulanya tapi dalam malu-malu..ambil juga...tak bagilah skit-skit...maklumlah dah besar...dapatlah duit colour merah&hijau...biru..tue kadang-kadang je......



-----------------
ikan Di LaUt,
AsAm di DarAt,
DalaM pEriuK,
Bikin MuafAkAT.

SALAM UKHWAH FILLAH...

[ Posting ini telah di edit oleh: sinarshams pada 2003-11-29 12:33 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For sinarshamsProfil   Hantar PM kepada sinarshams   Quote dan BalasQuote

muslimahsejati
WARGA SETIA
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1091
Posting: 1009
Dari: kota tinggi,johor

Johor  


posticon Posting pada: 29-11-03 12:38


Tahun nie kuranglah dapat colection duit raya banyak beri orang duit raya adalah

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimahsejatiProfil   Hantar PM kepada muslimahsejati   Quote dan BalasQuote

zahratul_ikhwan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.11.2003
Ahli No: 4985
Posting: 235
Dari: Chendering

Terengganu  


posticon Posting pada: 29-11-03 13:08



he..he.. ana nie walau dan besar panjang....masih dapat duit rayer...best gak....

Bookmark and Share

    


  Member Information For zahratul_ikhwanProfil   Hantar PM kepada zahratul_ikhwan   Pergi ke zahratul_ikhwan's Website   Quote dan BalasQuote

islamic_princess
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 45
Posting: 736
Dari: johor bahru ke UPSI

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-11-03 14:07




duit raya tu dapat tapi tak lah sebanyak masa kecil2 dulu..
itu pun mak ayah jer yg kasi..maklumlah dah besar
wassalam

-----------------
HaRaPanKu MoGa DikuRniAkaN
MaNiSnyA IMAN BerPanJanGaN
MoGa LauTaN HiLanG GeLoRa UnTuK BeLaYaR..

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_princessProfil   Hantar PM kepada islamic_princess   Pergi ke islamic_princess's Website   Quote dan BalasQuote

sahabat_amin
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 123
Posting: 1288
Dari: Bumi Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-11-03 18:43



masih dapat lagi duit raya...
tapi nilainya setiap tahun semakin berkurang...
maklumlah,usia semakin naik...dah x laku...
dengkilah pulak bila tengok duit raya adik....fuh...banyak gila...
sabar jelah....


Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_aminProfil   Hantar PM kepada sahabat_amin   Pergi ke sahabat_amin's Website   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 29-11-03 19:43


Rasanya duit raya makin bertambah. Maklumla dah besar. Duit pun kena besar.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

putera_manis
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 22
Posting: 593
Dari: Segamat

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-11-03 20:47




duit raya??....tak leh nak cakap lagi....sebab raya belum habis lagi.....tapi rase2 kureng.....maklumlah...dah besar...tapi tak tentu jugak....

-----------------

MAta BErtENTanG,kAn tIMBul kaSIH SAyanG....
HAti berTEMU HatI,KAn laHIr rASa kaSIh.....
BiLA dAHI BERtemu SEjaDah,BAruKAN teRAsA KeBESaraN iLAhi...
KetENAngan Jua DiPerolehi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For putera_manisProfil   Hantar PM kepada putera_manis   Quote dan BalasQuote

Aisyamin
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 194
Posting: 108
Dari: Kota Bharu,Kelantan

pakistan  


posticon Posting pada: 29-11-03 21:24


Dah besar-besar ni...malu la nak minta duit raya...tapi kalau orang dah bagi takkan nak tolak kan...
Kalau dapat pun kurang RM 10 la....

-----------------
`Syurga itu di bawah tapak kaki ibu`

Bookmark and Share

    


  Member Information For AisyaminProfil   Hantar PM kepada Aisyamin   Pergi ke Aisyamin's Website   Quote dan BalasQuote

kamal_82
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.08.2003
Ahli No: 3201
Posting: 462
Dari: KUALA LUMPUR

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-11-03 21:46


emmmm
duit raya tak byk....
dah besar ler......
but kekadang dapat lebih sbb msh perlukan wang
hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For kamal_82Profil   Hantar PM kepada kamal_82   Pergi ke kamal_82's Website   Quote dan BalasQuote

bisikan_nurani
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.06.2003
Ahli No: 1173
Posting: 121
Dari: Balik Pulau

PulauPinang  


posticon Posting pada: 29-11-03 23:08


..

Thn ni macam sahabiah ukhwah yg lainlah, dpt taklah banyak drpd thn2 yg lepas.. tp seratus lebih lah tu yg best tue.. yg bagi tu family, saudara mara dan kalau gi raya rumah kengkawan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For bisikan_nuraniProfil   Hantar PM kepada bisikan_nurani   Quote dan BalasQuote

nanalah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.10.2003
Ahli No: 4591
Posting: 93
Dari: sungai besar

Selangor  


posticon Posting pada: 30-11-03 16:19


kurang la bbanding dulu

al maklum la .....dah besar....100 tu ada la

Bookmark and Share

    


  Member Information For nanalahProfil   Hantar PM kepada nanalah   Quote dan BalasQuote

pErMaIsUrI_hAtI
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 244
Posting: 116
Dari: IIUM KuAnTaN CamPuS

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 30-11-03 18:12


duit raya??....

herm...seronok tahun nih...duit raya semakin bertambah....mungkin sbb ana dah besar, dewasa, dah nak masuk U, so duit raya lebih sket dr adikĀ² yg masih sekolah....

-----------------
Kuli kepada Dakwah...
Hamba kepada Allah...
hidup mulia @ mati syahid..!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For pErMaIsUrI_hAtIProfil   Hantar PM kepada pErMaIsUrI_hAtI   Quote dan BalasQuote

Putra_Aiman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.11.2003
Ahli No: 5086
Posting: 995
Dari: 698,Ruby Avenue,08000 Sungai Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 30-11-03 18:18



ana tak sangka..dah nak msk pom 4 pun org kasi duit raya gak...ana ada dapat lam 50 ringgit...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putra_AimanProfil   Hantar PM kepada Putra_Aiman   Pergi ke Putra_Aiman's Website   Quote dan BalasQuote

BrotherMon
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.07.2003
Ahli No: 2708
Posting: 1087
Dari: Kuala Lumpur

congo   avatar


posticon Posting pada: 30-11-03 19:54



"Sebenarnya lagu tua lagi tinggi nilai angpownya..!"
Tapi bergantung kpd keadaan jugak...
kalau yang budak2 dpat RM2...yang tua skit ni dapat la double...like that la..
dah orang bagi kan ? bukannnya kita pi huluq tangan mintak duit ghaya..hehe
tahun ni punya ghaya bro tak dpt banyak pun...cukup la nak beli skyline gtr sebijik..

p/s : kalau dpt duit byk tu simpan la dlm bank....jgn enjoy !

Bookmark and Share

    


  Member Information For BrotherMonProfil   Hantar PM kepada BrotherMon   Pergi ke BrotherMon's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-11-03 21:24


Quote:

On 2003-11-30 19:54, BrotherMon wrote:
"Sebenarnya lagu tua lagi tinggi nilai angpownya..!"



bergantung pada family.. biasanya yang ada anak remaja yang akan bagi duit lebih pada yang tua.. kalau orang2 tua dia akan bagi pada kanak2 sahaja...

siapa dapat duit banyak belanjalah ana..

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

aza
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 27
Posting: 834
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 30-11-03 22:40



hmmm...tahun ni dapat..takla banyak sangat...tak sampai RM 150 lagi...hehehe ye ke lagi tua lagi besar angpownye? ana rasa biasanya orang dah tak kasi kat orang yang dah dewasa ni...abg ana pun baru nak masuk form 5 dah ada yang tak kasi dah... tu yangbest tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azaProfil   Hantar PM kepada aza   Quote dan BalasQuote

kens2005
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 715
Posting: 647
Dari: Kyoto

japan   avatar


posticon Posting pada: 30-11-03 22:52


hoho... hamba dapat duit raya paling banyak berbanding tuan hamba sekalian!! ^_^x
setelah di tolak segala kerugian.. hamba kira hamba dah dapat duit raya sebanyak 5 ringgit!! yes yess!!

-----------------
:: Selamat Menyambut Ramadhan al-Mubarak ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For kens2005Profil   Hantar PM kepada kens2005   Pergi ke kens2005's Website   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 30-11-03 23:07


Duit raya??? dah beberapa tahun kena bagi duit raya je...banyak juga budget raya tahun ni... bestnya klu yg dah besar pun boleh dapat duit raya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

kHaLiFaH_aLaM_MaYa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.05.2003
Ahli No: 802
Posting: 106
Dari: Capri Island

Kelantan  


posticon Posting pada: 01-12-03 08:24


haha!...bab ni!!...duit raya!!....tahun ni...org dok hulur dah satu sampul...but 2 and sometimes 3...alhamdulillah...bulih support makanan ikan!!..rezeki mereka agaknya!!!...

-----------------
http://www.cash-banker.com/promo.php?from=khalifah03 -Money Machine

Jika Hati Disinari HidaYah,Membujur Lalu

Bookmark and Share

    


  Member Information For kHaLiFaH_aLaM_MaYaProfil   Hantar PM kepada kHaLiFaH_aLaM_MaYa   Quote dan BalasQuote

liss
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 3923
Posting: 85
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 01-12-03 11:32



wah nie mengenai duit raya ana boleh dikatakan dapatlah jugak.......dlm RM250 sbb boss tempat ana keje dia bagi RM100...utk duit raya..dan mak saudara pun kasi jugak....selagi tak kahwin diaorang akan kasi jugak....mana tak nya kakak saya pun dapat jugak....walaupun dah keje...

Bookmark and Share

    


  Member Information For lissProfil   Hantar PM kepada liss   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-12-03 11:35


Quote:

On 2003-11-30 23:07, izdham wrote:
Duit raya??? dah beberapa tahun kena bagi duit raya je...banyak juga budget raya tahun ni... bestnya klu yg dah besar pun boleh dapat duit raya..



untuk ana tak ada ke.. tambahlah dalam budget tu..

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 01-12-03 12:52


ermm.. hanya rm10.. Alhamdulillah.. sbb sudah bekerja.. jadi.. memberilah sepadan dgn hasil keringat kita..

-----------------
" we support anti zionist movement "

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

lidah-penghunus
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 407
Posting: 1306
Dari: Parlimen Kapar, Dun Meru.

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-12-03 13:18


assalamualaikum.
alhamdulillah, bagi yg dah makin besar tapi makin banyak dapat duit raya best la ye tak, tak kira la banyak ke sikit ke, itu dah rezeki anda.
pergh bradermoon duit raya blh beli skyline gtr ye skyline gtr kawal pakai radio ke

Bookmark and Share

    


  Member Information For lidah-penghunusProfil   Hantar PM kepada lidah-penghunus   Pergi ke lidah-penghunus's Website   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 01-12-03 14:00


dpt duit raye la best.
umur saye sudah penghujung remaje pun masih dihulur. saye terime dgn senang hati.
cume inilah yg tinggal drpd kenang2an zaman kanak2. kalu tak dpt duit raye ape yg tinggal.?

tips untuk dpt duit raye:
pastikan anda beraye bersame family.
jgn beraye berseorangan atau bersame teman2 sebaye.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

fairudz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 06.09.2003
Ahli No: 3322
Posting: 40
Dari: Timur Semenanjung Malaysia

iraq   avatar


posticon Posting pada: 01-12-03 14:19




Alhamdulillah....
Ade la rezeki sket tahun ni...
Tak sangka la, dah besor panjang pun dapat duit raye gak..
Ni la rezeki namanya...




Bookmark and Share

    


  Member Information For fairudzProfil   Hantar PM kepada fairudz   Quote dan BalasQuote

ma_N
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3948
Posting: 85
Dari: No 49 Persiaran Temenggong,Taman Koskam,13220 Kepala Batas,Pulau Pinang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 01-12-03 14:36


akum...wbt..
ermm...duit raya?duit raya ni utk budak2 jer..org yg dah `tua` mana bleh dapat dah...hehe...saye duit raye skit jer,tu pon bukan saye yg mintak,diaorg yg nak kasi,so kebas je laaa....hehehe...duit raye saye dalam 70 lebih jer...tak banyak pon,tapi saye tetap bersyukur laaa...tapi duit tu dah abis pon,isi duit minyak kete time raye ari tuh...heheheh.....

-----------------
-=TakE iT oR LEavE iT=--=bE sErioUS oR jusT quiT=-

Bookmark and Share

    


  Member Information For ma_NProfil   Hantar PM kepada ma_N   Pergi ke ma_N's Website   Quote dan BalasQuote

nurilyana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 31.10.2003
Ahli No: 4815
Posting: 142
Dari: Alor Setar

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-12-03 16:05



alhmdulliah,rupa2nya lg besar lg byk dpt duit raya...mcmana 2....rezki kot...insyaAllah akn dsmbgkn klau berkesempatan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurilyanaProfil   Hantar PM kepada nurilyana   Pergi ke nurilyana's Website   Quote dan BalasQuote

AyuHumaira
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 12.06.2003
Ahli No: 1342
Posting: 294
Dari: IIUM, Garden of Knowledge & Virtue.

egypt   avatar


posticon Posting pada: 01-12-03 16:12



duit raya yg paling ciput sepanjang hidup ini ialah pada tahun ini....iaitu...RM1 je...
syukur ALHAMDULILLAH...tu pun mujur org nak bagi...

-----------------
Bilaku menjejak tapak ke pasir,
Ikutlah dibelakangku sebagai pejuang,
Bila kuseru,"Perjuangan itu pahit!!"
Maka kau sahut kembali,"Syurga itu manis!!!"
HADIAHKANKU DARAH SYAHIDMU...

Bookmark and Share

    


  Member Information For AyuHumairaProfil   Hantar PM kepada AyuHumaira   Quote dan BalasQuote

sahabiah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 18.09.2003
Ahli No: 3632
Posting: 30
Dari: syurga yang fana

Melaka  


posticon Posting pada: 02-12-03 00:51


ana pon ingat dpt sket jerr, yelah org dah besa ,baru abis spm,lgpon waktu awal2 raya dpt sket2 jerr.tadi pi kira blk,rupa2nya bykla gak.mmg x sangka leh dpt byk camtu.bestnyerr


-----------------
i miss u mom!i really miss u!

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabiahProfil   Hantar PM kepada sahabiah   Pergi ke sahabiah's Website   Quote dan BalasQuote

hajidah_aiman
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 358
Posting: 542
Dari: Perlis Indera Kayangan

Perlis  


posticon Posting pada: 02-12-03 01:46



Bercakap pasal duit raya ni lain laa selarang dah besor...takde la dapat duit banyak pun...setakat bapa saudara tu ada laa bagi....jiran-jiran takde laa dah....dah dewasa laa katakan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For hajidah_aimanProfil   Hantar PM kepada hajidah_aiman   Pergi ke hajidah_aiman's Website   Quote dan BalasQuote

mafish_84
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4287
Posting: 120
Dari: serambi madinah

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-12-03 07:13


hehehehe.... duit raya???? besar2 ni lagi besar lah duit raya yang dapat... selagi tak keje mesti dapat lagi duit raya.... kalau dah keje tuuuu.... tak der lah nak ambik duit raya.... kene bagi lah pulak....wassslamm

Bookmark and Share

    


  Member Information For mafish_84Profil   Hantar PM kepada mafish_84   Quote dan BalasQuote

dinulhuda1422h
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 19.07.2003
Ahli No: 2447
Posting: 793
Dari: Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-12-03 11:21


Dah lama ana tak dapat duit raya ni....tahun ni dapat lak 100 ringgit....tu pun bos tempat keje yang bagi....terus jer pi beli tiket ketepi...haha...kebetulan masa tu duit tengah kering......rezeki.....rezeki.....rezeki.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For dinulhuda1422hProfil   Hantar PM kepada dinulhuda1422h   Quote dan BalasQuote

i_shahdamaii
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 931
Posting: 243
Dari: iium,gombak

egypt  


posticon Posting pada: 02-12-03 12:11


tahun ni tak banyak dapat duit raya sebab dah besar panjang dah sape nak bagi lagi kan?Cuma ada mak saudara yang mmg tiap2 tahun bagi...thanks la kat diorang.Tapi kalau tak bagi pun saya tak kisah sangat sebab saya tak banyak nak guna duit,kalau ada pun simpan jer la.Dulu masa kecik2 pun tak banyak sangat yang dapat sebab malas nak gi jalan umah orang...dah biasa la kalau dapat sikit tu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For i_shahdamaiiProfil   Hantar PM kepada i_shahdamaii   Quote dan BalasQuote

ayuazar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.07.2003
Ahli No: 2390
Posting: 171
Dari: kuala lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-12-03 02:26



dapat duit raya dari mak abah ngan saudara je....bila pergi ray tak dapt pun..ialah dah besar panjang malu pulak rasanya kalu org kasi..ialah tak layak dah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayuazarProfil   Hantar PM kepada ayuazar   Quote dan BalasQuote

safiee_iiu
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.07.2003
Ahli No: 2434
Posting: 339
Dari: 475, felda air tawar 1, 81920 kota tinggi, johor

Johor  


posticon Posting pada: 05-12-03 09:19


sikitlah tahun ni sebab tak balik kampung kat terengganu.bawah rm50 je

Bookmark and Share

    


  Member Information For safiee_iiuProfil   Hantar PM kepada safiee_iiu   Pergi ke safiee_iiu's Website   Quote dan BalasQuote

nur_indah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 7
Posting: 393
Dari: N9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 05-12-03 14:07




hehehe, duit raya??? ingatkan dah beso pjg gini x dapat dah... rupa2nye dapat gak lagi duit raya... agaknye muke akak ni cam budak skolah kot... hehehe.... best gak ek...

-----------------
"ukhwah PENGGERAK DAKWAH..."

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_indahProfil   Hantar PM kepada nur_indah   Quote dan BalasQuote

putera81
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 549
Posting: 153
Dari: SaBAh

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-12-03 14:32


assalamualaikum......
ada la jgk, cukup buat makan di hostel 1-2 minggu... itupun makcik bagi, syukur, syukur.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For putera81Profil   Hantar PM kepada putera81   Pergi ke putera81's Website   Quote dan BalasQuote

hubbun_najah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 27.08.2003
Ahli No: 3124
Posting: 33
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 05-12-03 16:08


duit raya....ada laaa barang sposeng duaposeng...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hubbun_najahProfil   Hantar PM kepada hubbun_najah   Quote dan BalasQuote

nawra_albahira
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.08.2003
Ahli No: 3005
Posting: 141
Dari: taman tun dr ismail

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 05-12-03 17:32


uwaaa..

thn ni paling sikit.....tak sampai 200 pun..isk isk isk...nak wit raye...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nawra_albahiraProfil   Hantar PM kepada nawra_albahira   Pergi ke nawra_albahira's Website   Quote dan BalasQuote

SuFiE
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.07.2003
Ahli No: 2307
Posting: 55
Dari: taman ilmu dan budi

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 07-12-03 14:52


....
bg ana umur makin b'tambah dan duit raya pon b'tambah...sebab duit raya ana lebih bnyk drpd adik ana yg darjah dua tu...he..he..he..
ana setuju sangat la ngan BRO MON, tapi ana gunakan duit yg ana dpt utk p'belanjaan harian je...

Bookmark and Share

    


  Member Information For SuFiEProfil   Hantar PM kepada SuFiE   Quote dan BalasQuote

Sab
Warga 1 Bintang
Menyertai: 27.09.2003
Ahli No: 3805
Posting: 30
Dari: TTDI

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 08-12-03 20:52


undefined...alhamdulillah thn nie ana dpt 10 juta......tatau la knape thn nie ramai yg bermurah hati sgt......manade laa...!

Bookmark and Share

    


  Member Information For SabProfil   Hantar PM kepada Sab   Quote dan BalasQuote

Afiza_Ahmad
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 09.11.2003
Ahli No: 5031
Posting: 53
Dari: Ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-12-03 21:10


Duit raya...? hermm..ada la sikit..tak sampai RM10 pun..tapi alhamdulillah..ada juga org nak bagi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Afiza_AhmadProfil   Hantar PM kepada Afiza_Ahmad   Pergi ke Afiza_Ahmad's Website   Quote dan BalasQuote

fawwaz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 523
Posting: 38
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-12-03 00:54


.........
duit raya ???adalah sket2...w/pon dh besar org x nak kasi lebih...sbb adek2 ramai...aler...
tapi duit raya bukan agenda utama raye...
org hulur amek jgak....
insya Allah...ader lebih ana bagi kat tabung ukhwah...

-----------------
I want 2b what I was when I wanted 2b what I am not!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For fawwazProfil   Hantar PM kepada fawwaz   Quote dan BalasQuote

MuTTaQiN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 203
Posting: 594
Dari: ::Gombak @ Bumi Ilmu::

Selangor  


posticon Posting pada: 09-12-03 01:20




masa kekecik dulu selalulah gak berlumba-lumba kumpul duit raya.Sekarang ni dah besar malu pula,dulu keinginan nak kumpul ada sekarang dah tak de.Biasalah kita membesar.makin lama,makin matang.

tapi kalau orang kasi tu ana ambilah.

P/S:Malu dah ana nak kumpul duit raya,dah besar pajang dah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuTTaQiNProfil   Hantar PM kepada MuTTaQiN   Quote dan BalasQuote

sobrey7
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.08.2003
Ahli No: 3068
Posting: 33
Dari: penang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 09-12-03 01:36



Alhamdulillah...tahun ni ana dpt duit raya mcm slalu gak...mencecah la gak angka 100 tu...

-----------------
::salam ukhwah::

-"Sesuatu yang murni itu hanya lahir dari hati yang suci"-

Bookmark and Share

    


  Member Information For sobrey7Profil   Hantar PM kepada sobrey7   Pergi ke sobrey7's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-03-04 07:45




ana penyimpan mohor kecik raja-raja
dengan ini mengumumkan hasil pengumpulan duit raya bagi tahun 2003adalah...erkk.. singgit, dua inggit, tiga inggit, seposen, duaposen,3posen... ermm.... alamak.. tak reti bilang la pulak.. hehehee...

erm, ana tahun ni alhamdulillah... boleh la tapi takde la sampai 10 juta.. keskes.. rasa nye makin besa makin banyak pulak hasil kutipan duit raya ni.. alhamdulillah..

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 08-09-08 11:21


Pada 13-03-04 07:45 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!




ismi...ismi....

besor2 pun nak duit raya ye? tu 4 tahun dahulu. Sekarang ni dah nak jadi mak orang dapat lagi tak?


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 16-09-08 09:00


tau ini...
1st time raya tak dapat duit raya...
dala tak dapat duit raya...
siap kena hulur lagi!addeeeessss...


-----------------




Bookmark and Share

    


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

najah_musla
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2006
Ahli No: 26198
Posting: 319
Dari: Gunung Semanggol

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-09-08 09:35


Duit raya....dulu sebelum kerja dapatlah duit raya....ni dah kerja saya lah yang kena hulur...anak sedara ramai...hehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For najah_muslaProfil   Hantar PM kepada najah_musla   Quote dan BalasQuote

guelderose
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24616
Posting: 336
Dari: Ayer Keroh

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-09-08 10:18


duit raya..tahun ni raya..kena bagi duit lah pulak..kat org..huhu..sb dah kawin

Bookmark and Share

    


  Member Information For guelderoseProfil   Hantar PM kepada guelderose   Quote dan BalasQuote

guelderose
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24616
Posting: 336
Dari: Ayer Keroh

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-09-08 10:25


duit raya..tahun ni raya..kena bagi duit lah pulak..kat org..huhu..sb dah kawin

Bookmark and Share

    


  Member Information For guelderoseProfil   Hantar PM kepada guelderose   Quote dan BalasQuote

azilla
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.04.2004
Ahli No: 8536
Posting: 112
Dari: selangor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-09-08 13:33


nila bab yang paling best bila raya...tapi dulu lah..sekarang dah kena bagi duit raya kat orang pulak..heheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For azillaProfil   Hantar PM kepada azilla   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-09-08 13:11


Pada 16-09-08 09:35 , najah_musla posting:

!!! QUOTE !!!

Duit raya....dulu sebelum kerja dapatlah duit raya....ni dah kerja saya lah yang kena hulur...anak sedara ramai...hehe...


Saya pula tiada lagi anak saudara. Huhuhu! Bagi kat sepupu2 yang masih kecil dan sesiapa yang masih kecil yang datang menziarah rumah saya di rumah terbuka. Saya juga bagi kepada adik2 saya walau mereka sudah besar dan sudah kerja. Ialah, saya anak sulung. Tapi tak mengapa, seronok melihat mereka seronok.
Duit raya dah lama tak dapat sejak sekolah menengah. Tambah pula saya mempunyai fizikal yang tinggi. Lagilah mereka ingat waktu tu saya dah besar. Huhuhu!
Tapi seronok dapat beri duit raya ni. Tanda kita sudah bekerja dan mempunyai rezeki sendiri dan boleh kongsi dengan org lain. Syukur dapat kerja setelah tanam anggur buat seketika...
Nak bagi duit raya kat anak saudara Najah Musla sedikit boleh tak? Hehehe!

:-P


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

najah_musla
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2006
Ahli No: 26198
Posting: 319
Dari: Gunung Semanggol

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-09-08 11:08


kecik tapak tangan...negeri perak saya tadahkan...hehe....silakan2

Bookmark and Share

    


  Member Information For najah_muslaProfil   Hantar PM kepada najah_musla   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-09-08 11:18


dah tak dapat duit raya dah......dah besar....biar belajar lagi pun...hhuhuhuhu


-----------------
"Jadilah manusia luar biasa,gah jiwanya,kental imannya,tertib solatnya & al-Quran juadah....."


Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

panglima_azam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.09.2008
Ahli No: 35073
Posting: 139
Dari: pertemuan antara 3 benua lautan

Kedah  


posticon Posting pada: 22-09-08 11:28


salam....

rasa-rasa nya macam tak banyak lah agaknya duit raya tahun ini....

kalau masa budak-budak dulu bestla agaknya...

dah macam pemintak hutang lah....hehehehe....

Bookmark and Share

    


  Member Information For panglima_azamProfil   Hantar PM kepada panglima_azam   Quote dan BalasQuote

buttermaid
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.05.2008
Ahli No: 33476
Posting: 22
Dari: Perak

malaysia  


posticon Posting pada: 22-09-08 17:34


Pada 16-09-08 09:35 , najah_musla posting:

!!! QUOTE !!!

Duit raya....dulu sebelum kerja dapatlah duit raya....ni dah kerja saya lah yang kena hulur...anak sedara ramai...hehe...


kita serupa..kita serupa..
tapi saya kena hulur duit raya pada adik beradik, emak dan ayah, nenek,atuk dan sepupu yang masih kecil. anak sedara tak ada lagi.


-----------------
".. LiFe iS grEaT, WhEn U FiNd tHe RiGhT PeRsOn.."


Bookmark and Share

    


  Member Information For buttermaidProfil   Hantar PM kepada buttermaid   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.156391 saat. Lajunya....