Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 03-08-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bila sesuatu telah sempurna akan mulalah kelihatan cacat celanya.

-- Saidina Abu Bakar

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 150
Ahli: 0
Jumlah: 150




  Yang Masuk Ke Sini
izad: 14 hari yang lalu
the_brOtherz: 41 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Dunia akhir zaman ~ kaum hawa terancam


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Dunia akhir zaman ~ kaum hawa terancam

Please Mendaftar To Post


Oleh Dunia akhir zaman ~ kaum hawa terancam

mujahadah85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.12.2009
Ahli No: 38834
Posting: 149
Dari: shah alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 17-05-10 23:05


bila mendapat tau berita kurang elok ini dari ibuku, meremang bulu roma ku...sambil beristighfar.......

Hari Ahad, jam 0900 pagi waktu malaysia, bertempat di sebuah masjid (berhampiran kediamanku).......mencatat sejarah hitam,,

Kaum hawa, dengan tekun dan tawaduknya memilih masjid sebagai tempat studynya..alhamdulillahh...mungkin, ada hikmahnya...malang xberbau...kaum hawa ini telah dirompak didalam masjid...wang kertas RM100+hp+barang kemas....kaum hawa ini dirompak dengan pisau. Pisau tersebut diletakkan dileher kaum hawa tersebut..manusia bertopengkan syaitan, perompak itu melalukan seks oral terhadap kaum hawa tersebut.....buktinya, air mani merata2 di satu sudut di dalam masjidku...sungguh biadap!!

tak tahu lah siapa yang report police, police datang saja...ambil bahan2 bukti..cap jari di pintu2, di meja (meja ustaz berdekatan dengan tempat kejadian), dan carpet yang bersisa air mani...

Amat2 berharap, agar perompak itu secepat mungkin dihadapkan kemuka pengadilan....biar dihukum setimpalnya..rejam ke

sama-sama lah kita berdoa agar, kaum hawa tersebut pulih dengan cepat sebab beliau akan menduduki peperiksaan...insyaALLAH..

Kenapa Malaysia tak ada skuad CSI....senang lah nak trace org saja, based on DNA bank....Kenapa malaysia tak nak tubuhkan DNA bank...boleh kenalpasti ibubapa bayi yang terbuang...kes-kes rogol..banyak lagi lah...

Now, nak pergi masjid pun, saya akan fikir 2x..So, kaum hawa..dimana anda berada, jangan fikir selamat..bersediala sebarang kemugkinan akan berlaku...dan jangan duduk seorang-seorang, 2better than 1 alright..allahualamm =)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahadah85Profil   Hantar PM kepada mujahadah85   Quote dan BalasQuote

engrfeez
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.02.2010
Ahli No: 39324
Posting: 244
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 17-05-10 23:17


Ini lah balsan bila Allah turunkan Quran sebagai undang-undang org buat main-main...Tidak ada hukuman sebaik Hudud.

Kita menolak kita menanggung!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For engrfeezProfil   Hantar PM kepada engrfeez   Quote dan BalasQuote

Nurizmi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20156
Posting: 539
Dari: utara...

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-05-10 23:41


Satu muhasabah di sini..

kaum hawa perlu beringat..jangan sering bersendirian even ke masjid brseorangan..
Islam tak galakkan kaum hawa keluar ke masjid walaupun untuk bribadat ini pula keseorangan....di bilik lebih selamat...kalau nak ke masjid dan cari ktenangan di sana..bertemanlah....

musibah di mana-mana boleh berlaku..tapi pilihan selalunya di tangan kita...

dunia akhir zaman..kemungkaran boleh berlaku dimana2 pun...even di masjid...

ya Allah..selamatkanlah kami...


-----------------
“muslimah sejati bukan dilihat dari sifat ramahnya dalam berbicara,tetapi dilihat dari sejauhmana ia bisa menjaga kehormatan dirinya dalam menutur kata”


Bookmark and Share

    


  Member Information For NurizmiProfil   Hantar PM kepada Nurizmi   Pergi ke Nurizmi's Website   Quote dan BalasQuote

mohdazri
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.04.2010
Ahli No: 39608
Posting: 73
Dari: selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-05-10 08:42


Salam,

Saya menasihatkan kepada semua kaum hawa agar menjaga etika pemakaian sebaik yang mungkin apabila keluar daripada rumah dan yang paling penting pastikan anda berteman walau kemana jua anda pergi

www.jutawankertas.blogspot.com


-----------------
http://cahayakehidupan-kebenaran.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdazriProfil   Hantar PM kepada mohdazri   Quote dan BalasQuote

SiNaRaBaDi
WARGA SETIA
Menyertai: 07.02.2010
Ahli No: 39229
Posting: 621

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-05-10 09:07


Bismillah
Salam


Kisah yang membawa kepada pengajaran & peringatan. Syukran ukhti.


Kadang terasa juga kaki ini mengatur langkah menuju ke tempat ibadah tersebut, tapi bila difikir bagi wanita..keselamatan itu lebih aula' , tak jadi meneruskan.

Boleh....jika nak pergi ditemani oleh mahram, ayah, adik lelaki @ suami. Ini lebih selamat lagi terjaga bila seorang wanita itu hendak keluar dari rumah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For SiNaRaBaDiProfil   Hantar PM kepada SiNaRaBaDi   Quote dan BalasQuote

pejuang_terakhir
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30837
Posting: 533
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 18-05-10 09:07


masyarakat kita dah rosak teruk sekarang....walaupun aurat dah terjaga tetapi ingat pada zaman mana kita berada sekarang.manusia ramai telah menjadi binatang.....Kalau nak kemana-mana itu bertemanlah.walaupun anda bertudung labuh tapi zaman sekarang tiada jaminan anda tidak diminati manusia haiwan.....


-----------------
abu muadz


Bookmark and Share

    


  Member Information For pejuang_terakhirProfil   Hantar PM kepada pejuang_terakhir   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-05-10 09:13


Pada 17-05-10 23:05 , mujahadah85 posting:

!!! QUOTE !!!


Kenapa Malaysia tak ada skuad CSI....senang lah nak trace org saja, based on DNA bank....Kenapa malaysia tak nak tubuhkan DNA bank...boleh kenalpasti ibubapa bayi yang terbuang...kes-kes rogol..banyak lagi lah...


CSI ada..cuma tak dibuat siri TV..heheh..
penubuhan DNA bank nak dibuat,tapi mendapat tentangan hebat..
kononnya melanggar hak asasi ke apa entah


-----------------
the key is ignorance to negativity..


Bookmark and Share

    


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

madyie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.06.2007
Ahli No: 30270
Posting: 106
Dari: tranung

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-05-10 11:16


banyak iktibar yang boleh dirungkaikn dr kejadian ni...
beware,,,male or female...hazard everywhere

Bookmark and Share

    


  Member Information For madyieProfil   Hantar PM kepada madyie   Pergi ke madyie's Website   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-05-10 13:36


Pada 18-05-10 09:07 , pejuang_terakhir posting:

!!! QUOTE !!!

masyarakat kita dah rosak teruk sekarang....walaupun aurat dah terjaga tetapi ingat pada zaman mana kita berada sekarang.manusia ramai telah menjadi binatang.....Kalau nak kemana-mana itu bertemanlah.walaupun anda bertudung labuh tapi zaman sekarang tiada jaminan anda tidak diminati manusia haiwan.....



doa pun senjata dan perlindungan juga....

elok amalkan doa pelindung diri dari bahaya dan bencana....ada satu doa dari himpunan doa-doa mathurat susunan imam hasan al banna dan ia diamalkan untuk perlindungan dari wabak penyakit dan apa-apa bahaya juga... elok benar jadikan kelaziman.


-----------------
orang-orang yang apabila disebut nama Allah gementarlah hati-hati mereka & apabila dibacakan pada mereka ayat-ayatNya, bertambah keimanan mereka. (Al-Anfal :2)


Bookmark and Share

    


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

mujahadah85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.12.2009
Ahli No: 38834
Posting: 149
Dari: shah alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-05-10 22:11


Pada 18-05-10 09:13 , mimi_eniliana posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 17-05-10 23:05 , mujahadah85 posting:

!!! QUOTE !!!


Kenapa Malaysia tak ada skuad CSI....senang lah nak trace org saja, based on DNA bank....Kenapa malaysia tak nak tubuhkan DNA bank...boleh kenalpasti ibubapa bayi yang terbuang...kes-kes rogol..banyak lagi lah...


CSI ada..cuma tak dibuat siri TV..heheh..
penubuhan DNA bank nak dibuat,tapi mendapat tentangan hebat..
kononnya melanggar hak asasi ke apa entah




..pernah dengar juga lah penentangan tu..
tapi, kita kena fikir +ve & -ve dia juga...
mungkin, akan mencungkil lebih banyak semut hitam dalam gula....Semt itam yang berselindung dengan gula dari pandangan kasar manusia.....natijahnya, manusia juga merasa (uwekk, geli lah pula terminum semt).

Saya mengimpikan negara demokrasi dan berparliment yang sebenarnya..bukan sekadar hiasan, bukan sekadar omong2 kosong....jangan lah sekadar nak batuk kat tangge saja..oh Malaysiaku.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahadah85Profil   Hantar PM kepada mujahadah85   Quote dan BalasQuote

engrfeez
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.02.2010
Ahli No: 39324
Posting: 244
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-05-10 22:24


Maaflah, isu kusut sosial ini dah makin hari makin menjadi...kita rakyat jelata ini macam mangsa...mana pergi hak kita sebagai rakyat?

Suami/Ayah adalah ketua keluarga, seorang anak yang cedera disakiti, terus mengadu pada ayah untuk perlindungan..

Begitulah kerajaan/pemimpin dan rakyat jelata... ketika rakyat mengemis, meminta belas kasihan agar gejala sosial ini dikurangkan dan dikenakan hukuman yang setimpal..

Ada siapa yang kesah? Jawapan standard... diharap semua rakyat lebih berhati-hati ketika keluar rumah dan pergi mana-mana..jagalah keselamatan anda...

cettt.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For engrfeezProfil   Hantar PM kepada engrfeez   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 19-05-10 08:56


Pada 18-05-10 09:07 , pejuang_terakhir posting:

!!! QUOTE !!!

masyarakat kita dah rosak teruk sekarang....walaupun aurat dah terjaga tetapi ingat pada zaman mana kita berada sekarang.manusia ramai telah menjadi binatang.....Kalau nak kemana-mana itu bertemanlah.walaupun anda bertudung labuh tapi zaman sekarang tiada jaminan anda tidak diminati manusia haiwan.....



"Jika kita lihat dengan teliti, ayat tadi sebenarnya ditujukan kepada seluruh kaum wanita. Ini bermaksud, jika sebahagian besar wanita tidak mentaatinya dan memakai pakaian seksi pula. Di ketika itu, faedah dan kebaikan dari tutup aurat bagi menjaga semua kaum wanita dari disakiti secara umum akan tergugat dari mencapai matlamat umumnya. Sebenarnya, ayat itu nak beritahu bahawa seluruh wanita bertanggung jawab menjaga keselamatan kaum sejenisnya dengan menjaga aurat masing-masing" Jelas saya

"Maka bila ada yang seksi, ini bermakna, ia sedang mengancam kaum sejenisnya yang lain dan di tempat lain kerana telah menghidupkan nafsu kebinatangan lelaki jahat yang sedang tidur"

petik dari artikel ustaz.Zaharuddin


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.109799 saat. Lajunya....