Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 02-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"Kebahagiaan yang sebenar lagi utama terletak pada kemenangan dalam memerangi hawa nafsu dan menahan kehendak-kehendak yang berlebih-lebihan."
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 66
Ahli: 0
Jumlah: 66




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 5 hari yang lalu


Teka-Teki
Topik: Siapa pembunuh datuk??


Carian Forum

Moderator: Administrator, nordalily
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Teka-Teki
    »» Siapa pembunuh datuk??

Please Mendaftar To Post


Oleh Siapa pembunuh datuk??

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-03-10 10:52


pada 21 mac 2010,di JB..berlaku pembunuhan di rumah banglo datuk AAA...
-mangsa dibunuh ialah datuk AAA

-dijangka pukul 9.30 pagi dibunuh

-terdapat 4 suspek yang disyaki membunuh datuk AAA iaitu datin,orang gaji,anak lelaki,anak perempuan

-selepas disoal siasat 4 org tersebut di jawapan 4 org tersebut:-
Alasan dan jawapan 4 org

*Datin pergi GYM
*orang gaji pergi pejabat pos
*anak lelaki pergi main fulsal
*anak perempuan pergi shooping

SIAPA PEMBUNUH DATUK AAA...?

Bookmark and Share

    


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 27-03-10 11:27


saya rasa... anak perempuan agaknya.. pasal mana ada shopping komplex bukan pagi2..biasanya kol 10 baruuuuuuuuu nak buka..so dalam waktu tu sure dia tu ada d rumah.. melainkanla Kalau dia shoppin kat kedai runcit saja..haha..tol tak?


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-03-10 11:41


salah..maaf,boleh cuba lagi...ni jawapan yang logic dan boleh diterima akal....bukan xlogik ye

Bookmark and Share

    


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

nathirah-sadiqah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.03.2010
Ahli No: 39470
Posting: 60
Dari: Labuan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-03-10 13:19


Suspek ada empat orang kan... Salah seorang daripada mereka berbohong...

Mengikut teknik penyingkiran, anak perempuan disingkirkan daripada menjadi suspek kerana jawapan syemarly di atas salah.

Orang gaji kata dia pergi pejabat pos.
Anak lelaki pula kata dia main futsal (mulanya saya suspek juga).
Datin pula kata dia pergi GYM...

Suspek utama saya buat masa ni menjurus kepada datin. Sebab... Agak-agak logik tak datin pergi GYM ya? mungkin logik lah juga... tapi saya syak datin lah... :D

Jadi, jawapan saya ialah datin...


-----------------
Create your own banner at mybannermaker.com!


Bookmark and Share

    


  Member Information For nathirah-sadiqahProfil   Hantar PM kepada nathirah-sadiqah   Pergi ke nathirah-sadiqah's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 27-03-10 13:29


k lah Kalau macam tu..

sepertimana jawapan athirah sadiqah, datin boleh jadi susoek utama kerana takkan lah datin tu pergi gym.. tapi saya musykil kenapa lah GYM tu guna huuf besar...?


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

nathirah-sadiqah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.03.2010
Ahli No: 39470
Posting: 60
Dari: Labuan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-03-10 13:41


Pada 27-03-10 13:29 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

k lah Kalau macam tu..

sepertimana jawapan athirah sadiqah, datin boleh jadi susoek utama kerana takkan lah datin tu pergi gym.. tapi saya musykil Kenapa lah GYM tu guna huuf besar...?



saya pun musykil juga sebenarnya... dalam teka-teki tu, huruf yang lain semua huruf kecil...Kenapa GYM saja huruf besar...?
macam ada maksud lain...tapi, tunggulah balasan daripada pemberi teka-teki...


-----------------
Create your own banner at mybannermaker.com!


Bookmark and Share

    


  Member Information For nathirah-sadiqahProfil   Hantar PM kepada nathirah-sadiqah   Pergi ke nathirah-sadiqah's Website   Quote dan BalasQuote

wafa_503
Warga 1 Bintang
Menyertai: 31.12.2009
Ahli No: 38899
Posting: 32
Dari: Bumi Allah

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 27-03-10 15:09


Saya rasa, yang membunuh tu Datin lah, sebbnya, GYM dia ada kat rumah, jadi dia guna kesempatan guna angkat berat bunuh suami dia..Hehe..


-----------------
Kehidupan di dunia ini hanyalah sementara


Bookmark and Share

    


  Member Information For wafa_503Profil   Hantar PM kepada wafa_503   Quote dan BalasQuote

fAraH_exaPIuM
Warga 2 Bintang
Menyertai: 25.12.2007
Ahli No: 32096
Posting: 56
Dari: wilayah darul makmur

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 27-03-10 15:15


Pada 27-03-10 15:09 , wafa_503 posting:

!!! QUOTE !!!

Saya rasa, yang membunuh tu Datin lah, sebbnya, GYM dia ada kat rumah, jadi dia guna kesempatan guna angkat berat bunuh suami dia..Hehe..



betul-betul..saya sokong...
gym dia kat rumah saja..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For fAraH_exaPIuMProfil   Hantar PM kepada fAraH_exaPIuM   Quote dan BalasQuote

nathirah-sadiqah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.03.2010
Ahli No: 39470
Posting: 60
Dari: Labuan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-03-10 15:30


Pada 27-03-10 15:15 , fAraH_exaPIuM posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-03-10 15:09 , wafa_503 posting:

!!! QUOTE !!!

Saya rasa, yang membunuh tu Datin lah, sebbnya, GYM dia ada kat rumah, jadi dia guna kesempatan guna angkat berat bunuh suami dia..Hehe..



betul-betul..saya sokong...
gym dia kat rumah saja..hehe


tapi, agak-agak kalau dah jadi suspek pembunuhan, dia tak akan memberikan alibi yang boleh menjadikan dia dianggap sebagai pembunuh... kalau gym dia kat rumah dan dia kata kononnya dia pergi gym... awal-awal lagi polis akan syak dialah pembunuh sebenar. Dah tentu ahli forensik dah siasat semua peralatan kat rumahnya yang disyakki digunakan sebagai alat pembunuhan. apabila ujian lominol dilakukan, bukankah kesan darah yang sudah dilap tu akan ditemui...


-----------------
Create your own banner at mybannermaker.com!


Bookmark and Share

    


  Member Information For nathirah-sadiqahProfil   Hantar PM kepada nathirah-sadiqah   Pergi ke nathirah-sadiqah's Website   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 27-03-10 18:34


mari dektektif conan cuba selesai, mengikut kejadian berlaku di johor, datin dan anak-anak ada alasan yang logik, yang tak lgiknya org gaji. kalau kita fikir betul-betul 21 mac tu hari ahad, dan kes pula di johor, ada ke pejabat pos buka pada hari ahad di johor?????

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

nathirah-sadiqah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.03.2010
Ahli No: 39470
Posting: 60
Dari: Labuan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-03-10 18:43


Pada 27-03-10 18:34 , izdham posting:

!!! QUOTE !!!

mari dektektif conan cuba selesai, mengikut kejadian berlaku di johor, datin dan anak-anak ada alasan yang logik, yang tak lgiknya org gaji. kalau kita fikir betul-betul 21 mac tu hari ahad, dan kes pula di johor, ada ke pejabat pos buka pada hari ahad di johor?????


a'ah kan...betul juga... pejabat pos tak buka lah hari ahad (tu lah tak tengok tarikh)... saya tidak pula perasan alasan tu sebelum ni...

maklumlah...saya bukannya detektif conan a.k.a shinichi... haibara saja...hahahaha...


-----------------
Create your own banner at mybannermaker.com!


Bookmark and Share

    


  Member Information For nathirah-sadiqahProfil   Hantar PM kepada nathirah-sadiqah   Pergi ke nathirah-sadiqah's Website   Quote dan BalasQuote

wafa_503
Warga 1 Bintang
Menyertai: 31.12.2009
Ahli No: 38899
Posting: 32
Dari: Bumi Allah

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 27-03-10 18:54


Kalau begitu, detektif Conan perlukan Mouri untuk menyamar.. Siapa nak jadi?? Hehe..


-----------------
Kehidupan di dunia ini hanyalah sementara


Bookmark and Share

    


  Member Information For wafa_503Profil   Hantar PM kepada wafa_503   Quote dan BalasQuote

nathirah-sadiqah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.03.2010
Ahli No: 39470
Posting: 60
Dari: Labuan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-03-10 19:08


ala... asyik mouri saja... professor pun boleh lah...
tak pun, conan sendiri saja bongkarkan kes... hahahaha... kalau ada bukit-bukti lagi best ... :lol:


-----------------
Create your own banner at mybannermaker.com!


Bookmark and Share

    


  Member Information For nathirah-sadiqahProfil   Hantar PM kepada nathirah-sadiqah   Pergi ke nathirah-sadiqah's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-03-10 20:29


Pada 27-03-10 18:34 , izdham posting:

!!! QUOTE !!!

mari dektektif conan cuba selesai, mengikut kejadian berlaku di johor, datin dan anak-anak ada alasan yang logik, yang tak lgiknya org gaji. kalau kita fikir betul-betul 21 mac tu hari ahad, dan kes pula di johor, ada ke pejabat pos buka pada hari ahad di johor?????


hari ahad memang pejabat pos tak buka. tapi peti surat yang dekat luar pjbt pos tu 24 jam buka..hehe..tempat masukkn sampul tu..so, orang gaji bukan suspek utama sebab mungkin dia pergi pejabat pos untuk masukkn surat ke apa ke dalam peti pos...

datin pula pergi GYM..gym 2 kemungkinan boleh diperhtikn, satu gym kat rumah dan satu lagi gym kat mana-mana kedai yang ada prkhidmtan gym..so datin pula, bukan suspek utama berdasarkan kemungkinan datin pergi gym kat kedai..

anak lelaki, biasa hari ahad budak-budak remaja main futsal..so maybe bukan suspek utama juga...

anak perempuan pula memang logiklah pergi shopping...

cuma yang menjadi persoalan adalah, ke semua suspek ini pergi ke lokasi yang mereka katakan tiada dinyatakan masa.(mengikut urutan posting).

persoalan juga wujud, dikatakan pembunuhan tapi jenis pembunuhan apa? adakah terminum racun? ataupun datuk AAA kena serangan jantung(kot2lah tengah jalan kat tangga tiba-tiba kena serangan jantung terus tergolek,so diklasifikasikan sebagai bunuh? atau banyak lagi jnis pembunuhan trncng...

so, maybe ada orang lain slain suspek ...hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

wafa_503
Warga 1 Bintang
Menyertai: 31.12.2009
Ahli No: 38899
Posting: 32
Dari: Bumi Allah

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 27-03-10 20:40


ha ah lah.. dia punya maklumat tak cukup.. minta maklumat lebih akhi jubah hijau..bagi memudahkan penyiasatan kami berjalan..hehe


-----------------
Kehidupan di dunia ini hanyalah sementara


Bookmark and Share

    


  Member Information For wafa_503Profil   Hantar PM kepada wafa_503   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 27-03-10 20:41


amboi...makin ramai geng conan dok mikir jawapan... so mana dia encik jubah hijau ni...banyak kemusykilan jugak ni..makin menarik..haha


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

nathirah-sadiqah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.03.2010
Ahli No: 39470
Posting: 60
Dari: Labuan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-03-10 21:06


Sebenarnya, dalam kronologi penyiasatan sepatutnya maklumat yang diberikan terperinci. Salah satu maklumatnya, benda yang disyaki digunakan sebagai alat membunuh. Benda tumpul ke, pisau ke, atau racun... atau mungkin alatan membunuh tu tertinggal di tempat kejadian.

Dari segi alibi pula, unsur masa perlu ada sebab pengesahan alibi perlu kukuh. Saksi untuk menguatkan alibi juga perlu dipastikan.

"D.i.e in message"(mesej kematian) juga adakalanya sempat ditinggalkan oleh si mati. Perlu juga diperhatikan keadaan sekeliling tempat kejadian.

Dari segi suspek pula, Kenapa keempat-empat orang tu yang jadi suspek penting? Apa kaitannya? mungkin kerana reaksi si mati (keadaan si mati seperti ada tanda-tanda pergelutan atau sebagainya)... Sebab, kalau si mati didapati mati ketika tiada orang lain di rumah, boleh juga dikatakan kes rompakan. Seperti yang dikatakan saudara sya_ryn, mungkin ada pembunuh lain selain daripada suspek.
Selain itu, motif yang disyaki menyebabkan berlaku pembunuhan pula apa?

Bagaimana pula hasil laporan pakar forensik? Mungkin mengenai cap jari atau sebagainya... Sebab kalau kes bunuh akan melibatkan pakar forensik...

Ehh... dah jadi perbincangan kaedah penyiasatan pula daa...
Saya minat benda-benda macam ni sebenarnya... tengah tak sabar tunggu apa yang hendak diperkatakan oleh insan yang mengemukakan persoalan ni sebenarnya...


-----------------
Create your own banner at mybannermaker.com!


Bookmark and Share

    


  Member Information For nathirah-sadiqahProfil   Hantar PM kepada nathirah-sadiqah   Pergi ke nathirah-sadiqah's Website   Quote dan BalasQuote

mutmainah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.09.2009
Ahli No: 37471
Posting: 96
Dari: sbh-kedah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-03-10 21:07


:berfikir: :berfikir: hmmm...rasa-rasanya...datin tu...tak pun...anak lelaki tu...tak pun org gaji tu...anak perempuan dah kat tak...so salah satu dr tiga....(ini jawapan ke soalan..) :-D :-D :-D


-----------------
there is no such thing as a safe journey life is full of ups dan downs


Bookmark and Share

    


  Member Information For mutmainahProfil   Hantar PM kepada mutmainah   Quote dan BalasQuote

wafa_503
Warga 1 Bintang
Menyertai: 31.12.2009
Ahli No: 38899
Posting: 32
Dari: Bumi Allah

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 27-03-10 21:19


Mungkin pembunuhnya lebih dari seorang agaknya..


-----------------
Kehidupan di dunia ini hanyalah sementara


Bookmark and Share

    


  Member Information For wafa_503Profil   Hantar PM kepada wafa_503   Quote dan BalasQuote

nathirah-sadiqah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.03.2010
Ahli No: 39470
Posting: 60
Dari: Labuan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-03-10 21:30


Pada 27-03-10 21:19 , wafa_503 posting:

!!! QUOTE !!!

Mungkin pembunuhnya lebih dari seorang agaknya..



Eh...tu mengingatkan saya pada kes pembunuhan dalam kereta api entah kat mana (dah lupa dah) dalam cerita bersiri Siri Poirot... Detektifnya bernama Hercule Poirot... Dalam kes tu, si mati mendapat 13 tikaman... dan pembunuhnya pula ada 13 orang.

Kronologi penyiasatannya agak sukar kerana setiap orang ada alibi. Mana taknya ada alibi... sebab semua yang ada dalam blok kereta api tu kecuali Hercule Poirot dan rakannya adalah pembunuh... Jadi, sama-sama menyelamatkan antara satu sama lain... :lol:
Walaupun ada suspek, tapi agak mengelirukan... suspek tu dilihat berdasarkan barang mereka yang tertinggal di dalam bilik si mati tu(tempat kejadian). Tapi, disebabkan masing-masing ada alibi (palsu), penyiasatan menjadi bertambah sukar...

Haa... itu kisah penyiasatan yang ditulis oleh penulis barat, Agatha Crystie...

lah... manalah pula saudara jubah_hijau ni...tak muncul-muncul lagi... tengah buat penyiasatan kat tempat kejadian ke? atau baru mendapat keputusan daripada hasil bedah siasat? :berfikir:


-----------------
Create your own banner at mybannermaker.com!


Bookmark and Share

    


  Member Information For nathirah-sadiqahProfil   Hantar PM kepada nathirah-sadiqah   Pergi ke nathirah-sadiqah's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 27-03-10 21:40


huhu...jubah hijau mesti confiz kan...leklok dia tanya sebab teka teki akhirnya kote take serius pula..hehe..


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-03-10 21:46


rasanya jawapan simple saja agaknya.... cuma ianya membuatkan org yang mnjwab tu berfikir
persoalan dalam teka teki ni. hehe...

pjg2 kita analisis, akhirnya simple saja jawapan...hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

nathirah-sadiqah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.03.2010
Ahli No: 39470
Posting: 60
Dari: Labuan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-03-10 21:47


hehe...bukan apa...orang excited nak cari pembunuhnya...hehehe...


-----------------
Create your own banner at mybannermaker.com!


Bookmark and Share

    


  Member Information For nathirah-sadiqahProfil   Hantar PM kepada nathirah-sadiqah   Pergi ke nathirah-sadiqah's Website   Quote dan BalasQuote

hasanrijal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.11.2009
Ahli No: 38117
Posting: 201
Dari: LaNd bEloW ThE WinD

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-03-10 22:04


Pada 27-03-10 10:52 , jubah_hijau posting:

!!! QUOTE !!!

pada 21 mac 2010,di JB..berlaku pembunuhan di rumah banglo datuk AAA...
-mangsa dibunuh ialah datuk AAA

-dijangka pukul 9.30 pagi dibunuh

-terdapat 4 suspek yang disyaki membunuh datuk AAA iaitu datin,orang gaji,anak lelaki,anak perempuan

-selepas disoal siasat 4 org tersebut di jawapan 4 org tersebut:-
Alasan dan jawapan 4 org

*Datin pergi GYM
*orang gaji pergi pejabat pos
*anak lelaki pergi main fulsal
*anak perempuan pergi shooping

SIAPA PEMBUNUH DATUK AAA...?


Kalau GYM tu letaknya kat rumah saya suspek Datin pembunuhnya tapi kalau GYM tu kat luar kemungkinan datuk AAA mati bunuh diri...


-----------------
Somewhere, something incredible is waiting to be seen


Bookmark and Share

    


  Member Information For hasanrijalProfil   Hantar PM kepada hasanrijal   Quote dan BalasQuote

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-03-10 09:47


Pada 27-03-10 18:34 , izdham posting:

!!! QUOTE !!!

mari dektektif conan cuba selesai, mengikut kejadian berlaku di johor, datin dan anak-anak ada alasan yang logik, yang tak lgiknya org gaji. kalau kita fikir betul-betul 21 mac tu hari ahad, dan kes pula di johor, ada ke pejabat pos buka pada hari ahad di johor?????


BETUL JAWAPAN ENTA...PEMBUNUHNYA ADALAH ORANG GAJI TU..
SEBAB PEJABAT POS MANA BUKA HARI AHAD...HEBAT2

ORANG GAJI PERGI PEJABAT POS YE...BUKAN PERGI PETI SURAT PEJABAT POS

Bookmark and Share

    


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 28-03-10 11:59


Pada 28-03-10 09:47 , jubah_hijau posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-03-10 18:34 , izdham posting:

!!! QUOTE !!!

mari dektektif conan cuba selesai, mengikut kejadian berlaku di johor, datin dan anak-anak ada alasan yang logik, yang tak lgiknya org gaji. kalau kita fikir betul-betul 21 mac tu hari ahad, dan kes pula di johor, ada ke pejabat pos buka pada hari ahad di johor?????


BETUL JAWAPAN ENTA...PEMBUNUHNYA ADALAH ORANG GAJI TU..
SEBAB PEJABAT POS MANA BUKA HARI AHAD...HEBAT2

ORANG GAJI PERGI PEJABAT POS YE...BUKAN PERGI PETI SURAT PEJABAT POS


lebih kurang sama saja tu...hehe..peti surat pos, ada kat pos ofis...logik juga...haha

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

nathirah-sadiqah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.03.2010
Ahli No: 39470
Posting: 60
Dari: Labuan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-03-10 12:27


Pada 28-03-10 09:47 , jubah_hijau posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-03-10 18:34 , izdham posting:

!!! QUOTE !!!

mari dektektif conan cuba selesai, mengikut kejadian berlaku di johor, datin dan anak-anak ada alasan yang logik, yang tak lgiknya org gaji. kalau kita fikir betul-betul 21 mac tu hari ahad, dan kes pula di johor, ada ke pejabat pos buka pada hari ahad di johor?????


BETUL JAWAPAN ENTA...PEMBUNUHNYA ADALAH ORANG GAJI TU..
SEBAB PEJABAT POS MANA BUKA HARI AHAD...HEBAT2

ORANG GAJI PERGI PEJABAT POS YE...BUKAN PERGI PETI SURAT PEJABAT POS


hahaha...dah ada jawapan dah pun... akhirnya conan juga yang selesaikan :lol:


-----------------
Create your own banner at mybannermaker.com!


Bookmark and Share

    


  Member Information For nathirah-sadiqahProfil   Hantar PM kepada nathirah-sadiqah   Pergi ke nathirah-sadiqah's Website   Quote dan BalasQuote

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-03-10 15:30


akan datang SIAPA PEMBUNUH DATUK SIRI ke ll...

ana akan pos nanti

Bookmark and Share

    


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.11092 saat. Lajunya....