Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 01-07-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Cukuplah Allah bagiku, tidak ada Tuhan selain daripada-Nya. Hanya kepada-Nya aku bertawakkal.
-- at-Taubah: 129

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 60
Ahli: 0
Jumlah: 60




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 18 hari yang lalu
Daeng_Jati: 39 hari yang lalu
Kang: 43 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Jejaka Lombok: Segakkah mereka?


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Jejaka Lombok: Segakkah mereka?

Please Mendaftar To Post


Oleh Jejaka Lombok: Segakkah mereka?

cikgu_azhar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.12.2009
Ahli No: 38867
Posting: 180
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-02-10 12:43


Assalamualaikum
apa pendapat antum?ada yang sudah terkena..atau pernah jumpa org lombok??bukan sikit yang tertipu...dekat 500 org anak dara lari rumah.. Assalamualaikum :berfikir: :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For cikgu_azharProfil   Hantar PM kepada cikgu_azhar   Quote dan BalasQuote

cikgu_azhar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.12.2009
Ahli No: 38867
Posting: 180
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-02-10 13:10


ada pandangan???atau mungkin ini salah anak dara kita yang tak serik2 dari khabar yang selalu kita dengar dari media massa

Bookmark and Share

    


  Member Information For cikgu_azharProfil   Hantar PM kepada cikgu_azhar   Quote dan BalasQuote

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 22-02-10 13:28


kekadang jejaka lombok ni main jampi-jampi lah... buat peringatan gadis-gadis... elakkan hirup asap rokok yang di hembuskaanke arah kita oleh orang yang tidak dikenali, bertentang mata, elakkan jalan berdekatan dengan lelaki yang tidak dikenali.... mereka ni... pantang nampak wanita cantik, kalau dia sentuh kita gerenti automatik kita gila bayang dengan mereka.


-----------------
http://biarbetulblog.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

sakinah283
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26864
Posting: 260
Dari: Ampang-Bangi

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 22-02-10 19:54


Pada 22-02-10 13:28 , tou_aii posting:

!!! QUOTE !!!

kekadang jejaka lombok ni main jampi-jampi lah... buat peringatan gadis-gadis... elakkan hirup asap rokok yang di hembuskaanke arah kita oleh orang yang tidak dikenali, bertentang mata, elakkan jalan berdekatan dengan lelaki yang tidak dikenali.... mereka ni... pantang nampak wanita cantik, kalau dia sentuh kita gerenti automatik kita gila bayang dengan mereka.



em...alhamdulillah...2tahun lepas, saya pernah kena tegur dengan someone lah kat bus stop...nak minta no telefon lah...tapi saya ingat pesan akak, jangan pandang lama-lama sangat muka org yang tak dikenali takut terkena...baru saja dia nak datang rapat dengan saya....akak dah tiba nak jemput saya...alhamdulillah terselamat....syukur sangat-sangat sebab cara org tu memang mencurigakan...walaupun muka handsome...hehe
8-)


-----------------
"The way to love anything is to realize that it might be lost"


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinah283Profil   Hantar PM kepada sakinah283   Pergi ke sakinah283's Website   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-02-10 20:00


kira yang kat kinah tu bukan jejaka lombok lah tu.. sebab selalunya bila tengok muka-muka yang masuk paper tu..mereka tak handsome pun...huhuhu...

tadi baru baca seorang lagi yang lari kesana kat metro online.. bella ke apa nama..
sampai ayah kandung sakit..
bayangkan ye..kalau kita buat hati ibu ayah kita tersinggung sikit saja..dah taktahu lah besar mana dosanya..inikan pula kalau sampai ayah jatuh sakit sebab risaukan anak..
namun rencana Allah tidaklah kita tahu..mungkin ia platform untuk wanita-wanita ni insaf dan jadi sangat baik berbanding wanita-wanita lain..wallahualam..


-----------------
the key is ignorance to negativity..


Bookmark and Share

    


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

cikgu_azhar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.12.2009
Ahli No: 38867
Posting: 180
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-02-10 10:44


tapi seringkali kita terbaca berita ini didada akhbar...cerita anak dara lari makin menjadi-jadi...bila entah nak sunyi dari isu ini???adakah kita org melayu ni memang mudah lupa...walaupun dah jelas dan nyata.....tapi unsur sihir atau pukau kita tak boleh nafikan juga...selaulah baca ayat pendinding...

Bookmark and Share

    


  Member Information For cikgu_azharProfil   Hantar PM kepada cikgu_azhar   Quote dan BalasQuote

hajime_kindaichi
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5955
Posting: 575
Dari: Bumi Allah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-02-10 11:43


ala perempuan tu yang gatal nak berzina.. padahal baru sekolah lagi.. ni mesti dah terpengaruh dengan sumber2 yang negatif terlebih dahulu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hajime_kindaichiProfil   Hantar PM kepada hajime_kindaichi   Quote dan BalasQuote

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 23-02-10 11:51


Pada 23-02-10 11:43 , hajime_kindaichi posting:

!!! QUOTE !!!

ala perempuan tu yang gatal nak berzina.. padahal baru sekolah lagi.. ni mesti dah terpengaruh dengan sumber2 yang negatif terlebih dahulu..


saudara.... tak baik kita menuduh seseorang tanpa mengetahui situasi seseorang... saudara, jika kita dalam situasi beliau kita mesti mahu orang ramai memahami apa yang sebenar-benarnya yang terjadi pada diri kita.... mana tahu dia kena jampi ke... kena paksa ke atau sebaliknya... kan dah berdosa bukan????


-----------------
http://biarbetulblog.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 23-02-10 14:46


Pada 23-02-10 11:51 , tou_aii posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-02-10 11:43 , hajime_kindaichi posting:

!!! QUOTE !!!

ala perempuan tu yang gatal nak berzina.. padahal baru sekolah lagi.. ni mesti dah terpengaruh dengan sumber2 yang negatif terlebih dahulu..


saudara.... tak baik kita menuduh seseorang tanpa mengetahui situasi seseorang... saudara, jika kita dalam situasi beliau kita mesti mahu orang ramai memahami apa yang sebenar-benarnya yang terjadi pada diri kita.... mana tahu dia kena jampi ke... kena paksa ke atau sebaliknya... kan dah berdosa bukan????



tak dinafikan memang betul kata awak..

tapi budak zaman sekarang ni tak boleh nak kata apa lagi...
pakat geleng kepala saja lah mendengar cerita2 ini...

kebanyakkannya sedar bila dah rasa susah hidup kat sana..
sebab tu baru nak insaf..



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 23-02-10 19:04


kat sana macam lah tak ada perempuan lagi nak d larikan...buat apa lah susah payah mereka tu..bawa saja lah anakd ara dari jakarta ke..palembang ke...jawa ke...bandung ke...senang, tak ada melepasi imegresen..tak jugak berpayahan merentas laut...lagi nyusahkan adalah..malah boleh jadi kesalahan besar lalu menghidupkan sentimen perkauman antara due negara...ceh,entah hape2 entah!


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 23-02-10 19:09


macam-macam kes.. da pernah dan banyak kali da berlaku kes macam ni...ada lagi yang kena...nasiblah da pulang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 23-02-10 20:24


Pada 23-02-10 14:46 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-02-10 11:51 , tou_aii posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-02-10 11:43 , hajime_kindaichi posting:

!!! QUOTE !!!

ala perempuan tu yang gatal nak berzina.. padahal baru sekolah lagi.. ni mesti dah terpengaruh dengan sumber2 yang negatif terlebih dahulu..


saudara.... tak baik kita menuduh seseorang tanpa mengetahui situasi seseorang... saudara, jika kita dalam situasi beliau kita mesti mahu orang ramai memahami apa yang sebenar-benarnya yang terjadi pada diri kita.... mana tahu dia kena jampi ke... kena paksa ke atau sebaliknya... kan dah berdosa bukan????



tak dinafikan memang betul kata awak..

tapi budak zaman sekarang ni tak boleh nak kata apa lagi...
pakat geleng kepala saja lah mendengar cerita2 ini...

kebanyakkannya sedar bila dah rasa susah hidup kat sana..
sebab tu baru nak insaf..



mudah-mudahan mereka segera bertemu jalan kebenaran.... amiinnn....


-----------------
http://biarbetulblog.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 23-02-10 20:25


Pada 23-02-10 19:04 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

kat sana macam lah tak ada perempuan lagi nak d larikan...buat apa lah susah payah mereka tu..bawa saja lah anakd ara dari jakarta ke..palembang ke...jawa ke...bandung ke...senang, tak ada melepasi imegresen..tak jugak berpayahan merentas laut...lagi nyusahkan adalah..malah boleh jadi kesalahan besar lalu menghidupkan sentimen perkauman antara due negara...ceh,entah hape2 entah!



nak tukar taste agaknya....


-----------------
http://biarbetulblog.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

cikgu_azhar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.12.2009
Ahli No: 38867
Posting: 180
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-02-10 12:00


katanya sudah budaya jejaka lombok larikan anak dara untuk jadi isteri....budaya sesuatu masyarakat memang kadang-kadang pelik...tapi lebih rela ikut budaya dari agama....ish..ish

Bookmark and Share

    


  Member Information For cikgu_azharProfil   Hantar PM kepada cikgu_azhar   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 24-02-10 12:12


terkena "buatan' agaknya. Mana lah tau, perempuan sekarang terlalu rapuh .....

Simpang 44 dari benda ni semua


-----------------
My love commitment to myself, my family and my fellow men becomes me the courage and strength to face the challenges of life....


Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

cruncing
Warga 1 Bintang
Menyertai: 09.02.2010
Ahli No: 39239
Posting: 29
Dari: Kuala Lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 24-02-10 13:35


Pada 22-02-10 13:28 , tou_aii posting:

!!! QUOTE !!!

kekadang jejaka lombok ni main jampi-jampi lah... buat peringatan gadis-gadis... elakkan hirup asap rokok yang di hembuskaanke arah kita oleh orang yang tidak dikenali, bertentang mata, elakkan jalan berdekatan dengan lelaki yang tidak dikenali.... mereka ni... pantang nampak wanita cantik, kalau dia sentuh kita gerenti automatik kita gila bayang dengan mereka.



Salam....
Memang saya setuju sangat, kalau tak guna benda macam tu takkan lah anak gadis kita sampai gila bayang dengan mat seberang.


-----------------
Kita adalah apa yang kita fikirkan.......


Bookmark and Share

    


  Member Information For cruncingProfil   Hantar PM kepada cruncing   Quote dan BalasQuote

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 24-02-10 13:37


SEPANG: "Saya mohon maaf dan menyesal tinggalkan keluarga dan pergi (ke Lombok) tanpa izin keluarga."

Demikian kata pelakon remaja, Salsabila Yunan, 15, atau Bella, sejurus tiba di Terminal Penerbangan Tambang Murah (LCCT) dari Lombok, Jawa Tengah, Indonesia petang tadi selepas tujuh bulan dilarikan teman lelakinya yang berasal dari situ.

Pelakon yang membintangi beberapa drama tempatan termasuk Gerak Khas, Ke Syurga Cinta dan Renjis itu juga menyatakan kekesalan atas tindakannya yang banyak menyusahkan keluarga.

Beliau yang kini mengandung lima bulan, tidak dapat menahan sebak dan melahirkan rasa gembira apabila melihat wajah bapanya, Yunan Mat Ayat, 77 yang sudah tujuh bulan ditinggalkannya.

Selepas dilarikan ke Lombok, Bella dipaksa berkahwin dengan lelaki terbabit, Hafiz Sukma, 26, di sana dan kini mengandung lima bulan anak sulungnya.

Difahamkan, tindakan melarikan kanak-kanak bawah umur adalah melanggar Akta Kanak-Kanak 2001.


-----------------
http://biarbetulblog.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

ellina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12348
Posting: 129
Dari: bumi ijau

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-02-10 13:39


ayat yang mereka guna agak power kut..sampai semua boleh jatuh dalam cinta si lombok..


-----------------
''jika asal benih baik gugur di sahara menjadi samudera...gugur di lautan pasti menjadi pulau...''


Bookmark and Share

    


  Member Information For ellinaProfil   Hantar PM kepada ellina   Pergi ke ellina's Website   Quote dan BalasQuote

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 24-02-10 13:39


SEPANG: "Saya mohon maaf dan menyesal tinggalkan keluarga dan pergi (ke Lombok) tanpa izin keluarga."

Demikian kata pelakon remaja, Salsabila Yunan, 15, atau Bella, sejurus tiba di Terminal Penerbangan Tambang Murah (LCCT) dari Lombok, Jawa Tengah, Indonesia petang tadi selepas tujuh bulan dilarikan teman lelakinya yang berasal dari situ.

Pelakon yang membintangi beberapa drama tempatan termasuk Gerak Khas, Ke Syurga Cinta dan Renjis itu juga menyatakan kekesalan atas tindakannya yang banyak menyusahkan keluarga.

Beliau yang kini mengandung lima bulan, tidak dapat menahan sebak dan melahirkan rasa gembira apabila melihat wajah bapanya, Yunan Mat Ayat, 77 yang sudah tujuh bulan ditinggalkannya.

Selepas dilarikan ke Lombok, Bella dipaksa berkahwin dengan lelaki terbabit, Hafiz Sukma, 26, di sana dan kini mengandung lima bulan anak sulungnya.

Difahamkan, tindakan melarikan kanak-kanak bawah umur adalah melanggar Akta Kanak-Kanak 2001.


-----------------
http://biarbetulblog.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 24-02-10 13:39


SEPANG: "Saya mohon maaf dan menyesal tinggalkan keluarga dan pergi (ke Lombok) tanpa izin keluarga."

Demikian kata pelakon remaja, Salsabila Yunan, 15, atau Bella, sejurus tiba di Terminal Penerbangan Tambang Murah (LCCT) dari Lombok, Jawa Tengah, Indonesia petang tadi selepas tujuh bulan dilarikan teman lelakinya yang berasal dari situ.

Pelakon yang membintangi beberapa drama tempatan termasuk Gerak Khas, Ke Syurga Cinta dan Renjis itu juga menyatakan kekesalan atas tindakannya yang banyak menyusahkan keluarga.

Beliau yang kini mengandung lima bulan, tidak dapat menahan sebak dan melahirkan rasa gembira apabila melihat wajah bapanya, Yunan Mat Ayat, 77 yang sudah tujuh bulan ditinggalkannya.

Selepas dilarikan ke Lombok, Bella dipaksa berkahwin dengan lelaki terbabit, Hafiz Sukma, 26, di sana dan kini mengandung lima bulan anak sulungnya.

Difahamkan, tindakan melarikan kanak-kanak bawah umur adalah melanggar Akta Kanak-Kanak 2001.


-----------------
http://biarbetulblog.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 24-02-10 16:20


Pada 24-02-10 13:39 , tou_aii posting:

!!! QUOTE !!!

SEPANG: "Saya mohon maaf dan menyesal tinggalkan keluarga dan pergi (ke Lombok) tanpa izin keluarga."

Demikian kata pelakon remaja, Salsabila Yunan, 15, atau Bella, sejurus tiba di Terminal Penerbangan Tambang Murah (LCCT) dari Lombok, Jawa Tengah, Indonesia petang tadi selepas tujuh bulan dilarikan teman lelakinya yang berasal dari situ.

Pelakon yang membintangi beberapa drama tempatan termasuk Gerak Khas, Ke Syurga Cinta dan Renjis itu juga menyatakan kekesalan atas tindakannya yang banyak menyusahkan keluarga.

Beliau yang kini mengandung lima bulan, tidak dapat menahan sebak dan melahirkan rasa gembira apabila melihat wajah bapanya, Yunan Mat Ayat, 77 yang sudah tujuh bulan ditinggalkannya.

Selepas dilarikan ke Lombok, Bella dipaksa berkahwin dengan lelaki terbabit, Hafiz Sukma, 26, di sana dan kini mengandung lima bulan anak sulungnya.

Difahamkan, tindakan melarikan kanak-kanak bawah umur adalah melanggar Akta Kanak-Kanak 2001.



dia di paksa berkahwin beerti dia juga di culik


-----------------
http://biarbetulblog.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

cikgu_azhar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.12.2009
Ahli No: 38867
Posting: 180
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-02-10 09:40


tapi dia kata dia amat rindu kepada suaminya walaupun dah balik...maknanya penangan cinta jejaka lombok menusuk ke kalbu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For cikgu_azharProfil   Hantar PM kepada cikgu_azhar   Quote dan BalasQuote

shah_hidayah86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.03.2008
Ahli No: 32774
Posting: 84
Dari: SHAH ALAM

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-02-10 22:11


Pada 25-02-10 09:40 , cikgu_azhar posting:

!!! QUOTE !!!

tapi dia kata dia amat rindu kepada suaminya walaupun dah balik...maknanya penangan cinta jejaka lombok menusuk ke kalbu....


SALAM...

Kata seorang pengamal perubatan islam yang menjadi rakan baik p.cik saya berkata, sesetengah "PATI" yang datang ke Malaysia ada memakai "sesuatu"....Beliau ada menyuruh kami berhati-hati...WALLAHuaklammmm

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_hidayah86Profil   Hantar PM kepada shah_hidayah86   Quote dan BalasQuote

sakinah283
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26864
Posting: 260
Dari: Ampang-Bangi

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-02-10 11:18


Pada 22-02-10 20:00 , mimi_eniliana posting:

!!! QUOTE !!!

kira yang kat kinah tu bukan jejaka lombok lah tu.. sebab selalunya bila tengok muka-muka yang masuk paper tu..mereka tak handsome pun...huhu



em...itu saya tak pastilah...tapi dari cara dia bercakap tu macam org dari sana saja.....apa pun, kita berhati-hati saja kan.... :berfikir:


-----------------
"The way to love anything is to realize that it might be lost"


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinah283Profil   Hantar PM kepada sakinah283   Pergi ke sakinah283's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.12105 saat. Lajunya....