Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 03-08-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
If we don't succeed, we run the risk of failure
-- Dan Quayle

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 136
Ahli: 0
Jumlah: 136




  Yang Masuk Ke Sini
izad: 14 hari yang lalu
the_brOtherz: 41 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: pasangan mati...anda kawin lain ke lagi?


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» pasangan mati...anda kawin lain ke lagi?

Please Mendaftar To Post


Oleh pasangan mati...anda kawin lain ke lagi?

cikgu_azhar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.12.2009
Ahli No: 38867
Posting: 180
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-02-10 13:06


Assalamualaikum
jika ditakdirkan nanti pasangan hidup kita mati dulu dari kita.....adakah anada akan kawin lain????atau akan jaga anak sehingga anda mati juga???dengar kata bagi perempuan...mereka ni susah nak kawin lain.....sebab nak jaga anak sebaiknya...tapi kalau lelaki...kubur isteri masih lagi merah...dah nak kawin lain...apa pendapat kalian tentang isu ini....ada pandangan...ini salah satu polemik dalam masyarakat kita.....kita akan lambat laun mengalami kematian ini...jadi apa pandangan antum bagi masa akan datang itu??? :-? :-? :-?

Bookmark and Share

    


  Member Information For cikgu_azharProfil   Hantar PM kepada cikgu_azhar   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-02-10 13:17


kawin sajalah..baik lelaki atau perempuan....
kenangan or memori boleh lah dibawa sampai tua.. tapi hidup mesti terus :)


-----------------
the key is ignorance to negativity..


Bookmark and Share

    


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-02-10 13:20


Mmmm...susah mahu d jawab...tak tau lagi hati & perasaan time itu...tak tau sapa dulu pergi...saya ke suami...


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

ikhwan_islam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.02.2009
Ahli No: 37043
Posting: 360
Dari: KUIS Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-02-10 23:59


eh, mesti lah kahwin.rugi xkawen. nak seorang-seorang?

Bookmark and Share

    


  Member Information For ikhwan_islamProfil   Hantar PM kepada ikhwan_islam   Quote dan BalasQuote

NurArisha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.03.2005
Ahli No: 15005
Posting: 278
Dari: Wangsa Maju, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-02-10 07:48


kalau boleh..dan seboleh mungkin tak kahwin lagi..
tapi kalau jumpa pengganti yang sangat-sangat ikhlas.., mungkin berbeza..
pendapat saja..lagipun tak kahwin lagi..

apapun, tetap setia.., dan tunggu sampai syurga. InsyaAllah..


-----------------
Assalalualaikum..
Kejujuran adalah sebahagian dari insan yang cintakan Allah s.w.t.


Bookmark and Share

    


  Member Information For NurArishaProfil   Hantar PM kepada NurArisha   Pergi ke NurArisha's Website   Quote dan BalasQuote

hafieza25
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.11.2009
Ahli No: 38215
Posting: 133
Dari: USJ

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-02-10 09:36


Kalau saya tengok keadaan..kalau tak ada anak lagi mungkin saya akan cuba cari lain..tapi kalau anak da 2 3 org kena cari org yang betul-betul ikhlas..boleh terima kita & abk2 kita seadanya...


-----------------
Fieza


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafieza25Profil   Hantar PM kepada hafieza25   Quote dan BalasQuote

cikgu_azhar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.12.2009
Ahli No: 38867
Posting: 180
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-02-10 09:58


polemik sekarang ni banyak yang tak mati lagi pasangannya pun nak kawin lagi....bagi yang setia mungkin tak kawin lepas pasangan pergi dulu....tapi hidup perlu diteruskan bukan???

Bookmark and Share

    


  Member Information For cikgu_azharProfil   Hantar PM kepada cikgu_azhar   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 18-02-10 10:38


Pada 18-02-10 09:58 , cikgu_azhar posting:

!!! QUOTE !!!

polemik sekarang ni banyak yang tak mati lagi pasangannya pun nak kawin lagi....
ya sekarang ni yang paling banyak berlaku....

!!! QUOTE !!!

bagi yang setia mungkin tak kawin lepas pasangan pergi dulu....tapi hidup perlu diteruskan bukan???


tapi hidup masih boleh diteruskan walaupun kita sendiri tanpa pasangan kan? jadi rasanya bagi yang mampu hidup sendiri bolehlah habiskan sisa hidup dengan menjaga anak-anak sebaik mungkin.. tapi bagi yang memerlukan seseorang untuk teruskan hidup carilah pasangan suami/isteri yang terbaik untuk anda...


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

SNMA
Warga 5 Bintang
Menyertai: 08.12.2009
Ahli No: 38572
Posting: 379
Dari: SELANGOR

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-02-10 11:49


Tengok keadaan.. kalau berkahwin lebih suffer dari hidup mem'bujang', better hidup membujang saja.. :-D


-----------------
~~Wonder Mom to be~~ "Aku akan tetap melayanmu dengan baik, kerana aku tak mahu kebaikanku hilang kerana sikap burukmu itu" - ReMiNDeR -


Bookmark and Share

    


  Member Information For SNMAProfil   Hantar PM kepada SNMA   Quote dan BalasQuote

cikgu_azhar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.12.2009
Ahli No: 38867
Posting: 180
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-02-10 12:09


tapi bila kita dah tua ni....kita biasanya nak berteman...anak-anak mungkin kerja jauh...jarang-jarang balik....biasanya ramai juga org jodohkan dengan org yang pasangannya mati juga....taklah kita seorang-seorang saja kat rumah...jadi apa-apa kan susah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For cikgu_azharProfil   Hantar PM kepada cikgu_azhar   Quote dan BalasQuote

sakinah283
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26864
Posting: 260
Dari: Ampang-Bangi

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-02-10 12:15


Pada 17-02-10 13:06 , cikgu_azhar posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
jika ditakdirkan nanti pasangan hidup kita mati dulu dari kita.....adakah anada akan kawin lain????atau akan jaga anak sehingga anda mati juga???dengar kata bagi perempuan...mereka ni susah nak kawin lain.....sebab nak jaga anak sebaiknya...tapi kalau lelaki...kubur isteri masih lagi merah...dah nak kawin lain...apa pendapat kalian tentang isu ini....ada pandangan...ini salah satu polemik dalam masyarakat kita.....kita akan lambat laun mengalami kematian ini...jadi apa pandangan antum bagi masa akan datang itu??? :-? :-? :-?


Assalamualaikum :-?
......ada jugak soalan begini kan.............bagaimana nak tau sebab future tak siapa yang tau............ :-D


-----------------
"The way to love anything is to realize that it might be lost"


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinah283Profil   Hantar PM kepada sakinah283   Pergi ke sakinah283's Website   Quote dan BalasQuote

nor_207
Warga 1 Bintang
Menyertai: 10.01.2010
Ahli No: 39013
Posting: 36
Dari: Selangor

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-02-10 13:58


Cinta tu kadang susah nak duga. siapa tahu kalau hati kitA akan terbuka untuk kahwin lagi


-----------------
Ya Allah, bantulah aku untuk redha dengan apa yang belum Engkau tentukan untukku dan jadikanlah aku hamba yang bersyukur atas nikmat-Mu


Bookmark and Share

    


  Member Information For nor_207Profil   Hantar PM kepada nor_207   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.098166 saat. Lajunya....