Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 17-01-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Rahsia kejayaan hidup adalah persediaan seseorang untuk menyambut datangnya kesempatan.
-- Benjamin Disraeli

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 40
Ahli: 0
Jumlah: 40




  Yang Masuk Ke Sini
Martyr: 44 hari yang lalu
Muslim1987: 51 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: Pendapat anda.....


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» Pendapat anda.....

Please Mendaftar To Post


Oleh Pendapat anda.....

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 04-02-09 13:36


Salam..
sahabat ukhwah yang dirahmati Allah..boleh berikan sedikit opinion and suggestion, Ana berkenan benar Myvi SE yang terbaru...dan bercadang nak ambil lah 1.boleh kongsi tips2 dan petua2 elak di tipu salesman yang rancak dok promote suruh/paksa beli under mereka tak.....??ada sesiapa yang berpengalaman kat sini tak???boleh kongsi tips dan pengalaman anda :-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-02-09 13:40


wah..myvi SE..suka lah..tak ada pengalaman tapi beli lah kat kedai perodua sendiri..insyaALLAH tak kena lah..kalau beli kat kedai biasa ni, mereka promote macam-macam..pernahla ikut abang ipar dan kakak pergi kedai proton..ok saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-02-09 13:52


myvi SE.. :-o
nice.. harga dia pun nice juga.. :sopan:
hmm pengalaman saya,saya beli kat kedai perodua terus..
bukan pada salesman kat shopping mall or kat tempat2 lain..
hmm harga on the road SE berapa ek?



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 04-02-09 13:54


kadang-kadang mereka ni suka ambil untung atas angin....nak percaya yang mana satu pun tak tau...

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

Meshaal
Warga 1 Bintang
Menyertai: 26.10.2008
Ahli No: 35602
Posting: 40
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-02-09 13:55


MyVi ini dalam ketagory kereta kecil molek..

Sebelum beli, bandingkan harga..tapi kebanyakannya sama sahaja.

Satu lagi, cuba cari yang dapat buat loan dengan cepat, mudah dan selamat.

Harga kereta akan susut setiap tahun, secara puratanya 10% setiap tahun.

Cuba tunggu dan lihat. Ini baik sebab tak tahu lagi kebaikan dan kekurngan. Terkadang rosak sana rosak sini. tapi, Kalau MyVi ok saja.

:-D


-----------------
Jana Wang USD dengan blog anda di http://pakej-jana-wang-adsense.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeshaalProfil   Hantar PM kepada Meshaal   Pergi ke Meshaal's Website   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 04-02-09 13:57


Pada 04-02-09 13:52 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

myvi SE.. :-o
nice.. harga dia pun nice juga.. :sopan:
hmm pengalaman saya,saya beli kat kedai perodua terus..
bukan pada salesman kat shopping mall or kat tempat2 lain..
hmm harga on the road SE berapa ek?


kalau SE terbaru tu special metallic colour pearl white punya almost 54000 lah...tapi tak payah nak tambah apa-apa lagi..memang dah cukut sporty daa....

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 04-02-09 14:03


Pada 04-02-09 13:55 , Meshaal posting:

!!! QUOTE !!!

MyVi ini dalam ketagory kereta kecil molek..

Sebelum beli, bandingkan harga..tapi kebanyakannya sama sahaja.

Satu lagi, cuba cari yang dapat buat loan dengan cepat, mudah dan selamat.

Harga kereta akan susut setiap tahun, secara puratanya 10% setiap tahun.

Cuba tunggu dan lihat. Ini baik sebab tak tahu lagi kebaikan dan kekurngan. Terkadang rosak sana rosak sini. tapi, Kalau MyVi ok saja.

:-D


thank you my friend....tips yang berguna :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 04-02-09 14:24


kalau tengok dari rupa MyVi SE memang cute lah...cuba tengok yang warna oren memang menonjol lah kecutean nya..hehe..saya survey2 juga MyVi SE tu..memang nice dan harga pun nice macam kata nursoleh...

kalau erwina nak beli better direct beli kat perodua..lagi terjamin..

Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 04-02-09 14:32


Pada 04-02-09 14:24 , shimaku posting:

!!! QUOTE !!!

kalau tengok dari rupa MyVi SE memang cute lah...cuba tengok yang warna oren memang menonjol lah kecutean nya..hehe..saya survey2 juga MyVi SE tu..memang nice dan harga pun nice macam kata nursoleh...

kalau erwina nak beli better direct beli kat perodua..lagi terjamin..


Shimaku minat oren ye... ok cantik..tapi ana minat pearl white..bila malam kena cahaya...perghhh!dia punya sinaran tak tahan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

Abdullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 261
Posting: 248
Dari: Malaysia

blank  


posticon Posting pada: 04-02-09 14:37


Assalamualaikum,

Minta free macam-macam kat salesman tu.
Memang mereka boleh bagi, kalau tak minta biasanya mereka diam.
Antaranya cermin tinted, cushion cover dan lain-lain.

Sajala demand sikit kat salesman tu sebelum kita confirm beli.
Then compare antara beberapa salesman yang mana offer paling best.

Dari segi harga, biasanya standard.

Bookmark and Share

    


  Member Information For AbdullahProfil   Hantar PM kepada Abdullah   Quote dan BalasQuote

Abdullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 261
Posting: 248
Dari: Malaysia

blank  


posticon Posting pada: 04-02-09 14:37


Dari segi loan, kalau tak silap interest rate dah tetap untuk kereta buatan Malaysia..

Bookmark and Share

    


  Member Information For AbdullahProfil   Hantar PM kepada Abdullah   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 04-02-09 14:45


thank you saudara Abdullah....selepas ini ana akan makesure minta dia isikan tangki minyak penuh.....interest rate standard lah gov dan swasta sama saja....

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-02-09 07:34


Pada 04-02-09 13:55 , Meshaal posting:

!!! QUOTE !!!

MyVi ini dalam ketagory kereta kecil molek..

Sebelum beli, bandingkan harga..tapi kebanyakannya sama sahaja.

Satu lagi, cuba cari yang dapat buat loan dengan cepat, mudah dan selamat.

Harga kereta akan susut setiap tahun, secara puratanya 10% setiap tahun.

Cuba tunggu dan lihat. Ini baik sebab tak tahu lagi kebaikan dan kekurngan. Terkadang rosak sana rosak sini. tapi, Kalau MyVi ok saja.

:-D



harga kereta susut setiap tahun??tengok dalam surat khabar hari tu, harga kereta naik beberapa peratus untuk tahun ni..survey harga kereta proton saga baru ni..dah naik..yang tahun 2008 punya, harga murah lagi..tengok harga untuk 2009, naik beberapa ribu.. :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-02-09 07:36


Pada 04-02-09 14:32 , erwina posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-02-09 14:24 , shimaku posting:

!!! QUOTE !!!

kalau tengok dari rupa MyVi SE memang cute lah...cuba tengok yang warna oren memang menonjol lah kecutean nya..hehe..saya survey2 juga MyVi SE tu..memang nice dan harga pun nice macam kata nursoleh...

kalau erwina nak beli better direct beli kat perodua..lagi terjamin..


Shimaku minat oren ye... ok cantik..tapi ana minat pearl white..bila malam kena cahaya...perghhh!dia punya sinaran tak tahan...


pearl white cantik juga..tapi white lagi cantik..putih bersih saja..warna merah lagi cantik.. :sopan: (sebab minat kereta merah)

Bookmark and Share

    


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

Abdullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 261
Posting: 248
Dari: Malaysia

blank  


posticon Posting pada: 05-02-09 08:31


Bapaku pulang dari kota
Bapaku belikan kereta
Kereta kecil warna merah

Lagu darjah satu ni....hehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For AbdullahProfil   Hantar PM kepada Abdullah   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 05-02-09 08:42


Pada 05-02-09 08:31 , Abdullah posting:

!!! QUOTE !!!

Bapaku pulang dari kota
Bapaku belikan kereta
Kereta kecil warna merah

Lagu darjah satu ni....hehehehe

boleh ku bawa ke sekolah :-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

Abdullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 261
Posting: 248
Dari: Malaysia

blank  


posticon Posting pada: 05-02-09 08:57


Thanks sambung.
Abdullah lupala baris akhir tu :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For AbdullahProfil   Hantar PM kepada Abdullah   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 05-02-09 15:14


Pada 05-02-09 07:36 , adieq85 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-02-09 14:32 , erwina posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-02-09 14:24 , shimaku posting:

!!! QUOTE !!!

kalau tengok dari rupa MyVi SE memang cute lah...cuba tengok yang warna oren memang menonjol lah kecutean nya..hehe..saya survey2 juga MyVi SE tu..memang nice dan harga pun nice macam kata nursoleh...

kalau erwina nak beli better direct beli kat perodua..lagi terjamin..


Shimaku minat oren ye... ok cantik..tapi ana minat pearl white..bila malam kena cahaya...perghhh!dia punya sinaran tak tahan...


pearl white cantik juga..tapi white lagi cantik..putih bersih saja..warna merah lagi cantik.. :sopan: (sebab minat kereta merah)


macam kakak ana lah...suka warna merah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.108348 saat. Lajunya....