Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 26-06-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Keep your friends close, and your enemies closer
-- Sun-Tzu

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 56
Ahli: 0
Jumlah: 56




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 13 hari yang lalu
Daeng_Jati: 33 hari yang lalu
Kang: 37 hari yang lalu


Komputer dan IT
Topik: Sapa tau software untuk convert dr page maker ke format pdf?


Carian Forum

Moderator: Administrator, ibnuyahya
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Komputer dan IT
    »» Sapa tau software untuk convert dr page maker ke format pdf?

Please Mendaftar To Post


Oleh Sapa tau software untuk convert dr page maker ke format pdf?

simi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.08.2008
Ahli No: 34474
Posting: 119
Dari: bumi ciptaan Ilahi

bahrain  


posticon Posting pada: 25-01-09 15:19


Salam
Ana nak tanya sapa tau software untuk convert dr page maker kepada format pdf?
Ana da try install adobe distiller tapi tak reti guna

Bookmark and Share

    


  Member Information For simiProfil   Hantar PM kepada simi   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 25-01-09 15:24


kalau dr word pergi pdf tau lah sikit-sikit..hehe...yang ni nak tau juga lah..boleh belajar juga....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

simi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.08.2008
Ahli No: 34474
Posting: 119
Dari: bumi ciptaan Ilahi

bahrain  


posticon Posting pada: 25-01-09 15:36


Salam
Lecturer ana bagi tau benda ni tak ramai pun org tau
Dia pernah buat presentation guna pdf yang ditukar dr format page marker
Dia ad tunjuk cara nak tukar hari tu tapi ana tak berapa ingat
So Kalau ad sesiapa yang tau boleh kongsi sama-sama

sya_ryn, bagaimana nak tukar dr word ke pdf tu?
Ana tak berapa tau

Bookmark and Share

    


  Member Information For simiProfil   Hantar PM kepada simi   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 26-01-09 00:19


tak silap boleh cari adobe acrobat version8 ...
kalau kat opis saya da guna... acrobat maker.. kalau tak silap. lupa nama dia...sebab jarang pakai

Bookmark and Share

    


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-01-09 00:45


Pada 25-01-09 15:36 , simi posting:

!!! QUOTE !!!

Salam
Lecturer ana bagi tau benda ni tak ramai pun org tau
Dia pernah buat presentation guna pdf yang ditukar dr format page marker
Dia ad tunjuk cara nak tukar hari tu tapi ana tak berapa ingat
So Kalau ad sesiapa yang tau boleh kongsi sama-sama

sya_ryn, bagaimana nak tukar dr word ke pdf tu?
Ana tak berapa tau
guna software...entah kat mana da software tu....dalam cd simpanan saya...


-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)


Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 26-01-09 11:51


Ana biasa guna PDF995, try cari s/w ni... senang saja nak guna...click print and select "pdf995" so, dia akan print as pdf... Jdlah file itu pdf file....


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-01-09 12:45


Pada 26-01-09 11:51 , niza_ati posting:

!!! QUOTE !!!

Ana biasa guna PDF995, try cari s/w ni... senang saja nak guna...click print and select "pdf995" so, dia akan print as pdf... Jdlah file itu pdf file....

yang ni jenis terus print kan...kalau nak save word pas taip tu rasanya ada software....bila install automatik ada link kat word tu..nak cari dulu kat mana cd tu...hehe...


-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)


Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

advastrade
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.11.2008
Ahli No: 35882
Posting: 55

blank   avatar


posticon Posting pada: 29-01-09 12:10


salam..saya mencari sesiapa di dalam bidang it yang berminat untuk menjadi agen tunggal untuk setiap negeri..pendapatan lumayan..produk terbaru dalam dunia..produk anti virus yang tak perlukan update dan produk yang dapat menghalang virus dari menceroboh ke dalam komputer serta dapat menghalang hackers dan memusnahkan hackers itu semula..ini terbaru dan tercanggih..hanya pada yang berminat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For advastradeProfil   Hantar PM kepada advastrade   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-01-09 12:22


Bismillahirrahmanirrahim..


Check free software kat sini..

http://www.primopdf.com/



Bila nak convert eg dari m.s word ke pdf..
Just pergi ke print page.. pilih printer primopdf..


-----------------
.: Allahumma Sollia'l a Saiyyidina Muhammad :. "Ya ALLAH kurniakanlah kejayaan, kegemilangan, kecemerlangan & kebangkitan teguh Islam dalam rahmatMu"


Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

simi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.08.2008
Ahli No: 34474
Posting: 119
Dari: bumi ciptaan Ilahi

bahrain  


posticon Posting pada: 29-01-09 14:42


Salam
Thanks untuk semua ikhwah dan akhowat sekalian
mudah-mudahan semua pun akan dapat maklumat dan informasi yang brguna.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For simiProfil   Hantar PM kepada simi   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.090715 saat. Lajunya....