Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 10-08-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Naikkan layar anda sekaki, anda akan mendapat angin sepuluh kaki
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 46
Ahli: 0
Jumlah: 46




  Yang Masuk Ke Sini
wakjaman: 10 hari yang lalu
muslimiman: 15 hari yang lalu
tornado: 35 hari yang lalu


Bincang Kenderaan
Topik: ...no plat kereta da nak ke penghujungnya..?


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Bincang Kenderaan
    »» ...no plat kereta da nak ke penghujungnya..?

Please Mendaftar To Post


Oleh ...no plat kereta da nak ke penghujungnya..?

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 19-12-08 22:59


salam..

dalam suasana kononnya kemelesetan ekonomi rasanya rakyat malaysia ni masih berada dalam ekadaan selesa juga ek..

cuba lihat..pembelian kereta2 dan pertambahannya di jalan raya..semakin hari semakin banyak..

saya lihat benda pun pasal tengok keadaan keliling saya... tegok plat nombor untuk kl yang bermula dengan W.. tahun lepas jiran saya beli kereta dengan plat WPT xxxx..tapi tahun ni (tadi) kereta yang baru samapai di perkarangan rumah saya (my mom order minggu lepas) telah berplatkan WSC xxxx..ishk..baru setahun..da banyak abjad terlangkau..tak perasan pula saya..

so..untuk 2 3 tahun akan datang bagaimana lah ek..nanti bila da WYY xxxx nak pakai abjad apa lagi ek..? begitu juga dengan 'P' bagi penang dan 'J' bagi johor yang turut sama keadaaannya.. :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 20-12-08 00:29


Erk yang kat dalam paper tu iklan untuk tarik kereta pun banyak syemarly.. huhu cuba peratikan..
nak kata-kata masing-masing selesa tu tak lah juga.. kadang-kadang mereka ini memang suka tukar2 kereta.. nak merasa belaka... dah bosan yang ini,ambik yang baru... tak begitu? ke salah? :berfikir:

saya rasa kalau untuk W dan B dah habis,mereka akan promosikan no plat yang negeri lain punyaa agaknya.. macam K,A,T,D,C..
saya usaha menunggu no plat CCC tapi tak dapat.. Erm sedih juga.. tak ada rezeki lah itu.. :roll:



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

lebai_y2k
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.09.2003
Ahli No: 3792
Posting: 176
Dari: Pokok Sena

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 20-12-08 02:30


nak kata suka tukar kereta tu salah,tidak lah,tapi kan lebih baik sedekah pada yang lebih memerlukan?hm..kalau habis semua,start dari awal balik lah..start dari J 1 ke,contohnya lah..ke guane?

Bookmark and Share

    


  Member Information For lebai_y2kProfil   Hantar PM kepada lebai_y2k   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-12-08 08:28


sekarang kat KK plat no baru da SAA...V
dulu SA saja.....
pas ni entah nak tambah 3A lagi ke apa.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

PerMataHiJau
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.10.2007
Ahli No: 31471
Posting: 295
Dari: MELAKA

Pahang  


posticon Posting pada: 20-12-08 10:36


Pada 20-12-08 00:29 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

Erk yang kat dalam paper tu iklan untuk tarik kereta pun banyak syemarly.. huhu cuba peratikan..
nak kata-kata masing-masing selesa tu tak lah juga.. kadang-kadang mereka ini memang suka tukar2 kereta.. nak merasa belaka... dah bosan yang ini,ambik yang baru... tak begitu? ke salah? :berfikir:

saya rasa kalau untuk W dan B dah habis,mereka akan promosikan no plat yang negeri lain punyaa agaknya.. macam K,A,T,D,C..
saya usaha menunggu no plat CCC tapi tak dapat.. Erm sedih juga.. tak ada rezeki lah itu.. :roll:



Assalamualaikum ....emm plat CCC dah lama habis kan...lupa pula kat pahang sekarang pula apa latest....lama tak balik... 8-) :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For PerMataHiJauProfil   Hantar PM kepada PerMataHiJau   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 20-12-08 10:41


Awal tahun hari tu masih sempat lagi dengan no plat CCC.. Sekarang ini yang paling latest saya nampak CCH.. Tak tahu lah pula kalau dah ada yang CCJ..



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 21-12-08 21:55


Assalamualaikum
kalau dah habis sampai WYY...lepas tu WAAA lah pulak....waaaa.... :cry: :sopan: tak ada masalah lah...JAAA ke..dan yang semusim dengannya..

huhu..saya dulu nak ambil CCC4422..ada orang bid lagi tinggi..gewamnya..:hammer: sekarang dah ada CCE4422 dan CCH4422...kuikuikui.. :sopan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-12-08 11:42


Pada 21-12-08 21:55 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!





Eh awak punya kereta ke?
nak check kat JPJ lah.. kot2 ada saman.. ke langgar apa-apa ke? :sopan: :sopan:
nak tengok berhemah or tak berhemah ini..

kuang..kuang.. :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

faryd
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.12.2003
Ahli No: 5968
Posting: 95
Dari: Proton RnD S. Alam

Johor  


posticon Posting pada: 26-12-08 12:28


huhu..saya dan ambil JJJ 1922..masa tu pakai motor tahun 2006...lepas itu JKT212 ambil kereta tahun ni bulan 2, ayah pula ambil JKR 212...sekarang dah JLJ..cepat betul xdan

Bookmark and Share

    


  Member Information For farydProfil   Hantar PM kepada faryd   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 29-12-08 21:06


Pada 26-12-08 11:42 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

Eh awak punya kereta ke?
nak check kat JPJ lah.. kot2 ada saman.. ke langgar apa-apa ke? :sopan: :sopan:
nak tengok berhemah or tak berhemah ini..

kuang..kuang.. :-D



Assalamualaikum
hepp... :jangan: mana ada kereta saya..tu adalah nombor yang ditawarkan di JPJ... :roll: lalala...
no kereta saya ialah...
WAWASAN 2020..
sebuah kereta sorong yang berumur 12 tahun..masih 'hijau'
uhuk..

dongeng yang tak berkesudahan... :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 29-12-08 22:12


ha ni dia update no terbaru mengikut negeri dan kawasan..




uucp://img81.imageshack.us/img81/5258/platety3.jpg


-----------------
http://sukatolong.wordpress.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-12-08 22:18


nak kejar WSR....huhu..:sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 29-12-08 22:24


KUALA LUMPUR.. BARU JUMAAT LEPAS kereta AKU WSC..LETEST DA WSD? MEMANG CEPAT..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 29-12-08 22:45


Assalamualaikum
wahh..mana rdwira tahu tentang no plet kereta tu ye?? :berfikir: dulu ada dipaparkan dalam sotkaba metro...tapi sekarang dah tak ada... :berfikir:
P/S : melihatkan keadaan jalan di KL...memamng sangat tak mustahil, pertukaran abjad no plet berlaku dengan begitu cepat...pernah dengar dan baca tentang kenyataan bahawa satu hari nanti, nisbah kereta : manusia akan jadi 1:1...uish...banyaknya kereta... :-o



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 29-12-08 22:55


sayatetapsaya...list plat tu ada saja Kalau tengok web jpj..memang ada latest plat number dipaparkan..

amira-aqilah..awat nak nunggu WSR..ada apa-apa meaning ke??

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

wahidatulfarahah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32315
Posting: 328
Dari: malaysia

morocco   avatar


posticon Posting pada: 30-12-08 08:40


saya nak tunggu WST.tkpun WSH... tapi macam tak sempat saja..

sapa tau ek berapa hrga Kalau nak 3 nombor.. agak-agak berapa kena bajet untuk bid no. yang cntik? contohnya WSH 580 KE..berapa kena bayar?

Bookmark and Share

    


  Member Information For wahidatulfarahahProfil   Hantar PM kepada wahidatulfarahah   Quote dan BalasQuote

strawberri
Warga 5 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13269
Posting: 391
Dari: Alaska Timur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 30-12-08 10:59


Pada 29-12-08 22:45 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
wahh..mana rdwira tahu tentang no plet kereta tu ye?? :berfikir: dulu ada dipaparkan dalam sotkaba metro...tapi sekarang dah tak ada... :berfikir:




dalam JPJ punya portal ada..



Bookmark and Share

    


  Member Information For strawberriProfil   Hantar PM kepada strawberri   Pergi ke strawberri's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 30-12-08 11:26


erk.. cepatnya.. Orang sekarang tukar kereta macam tukar baju.. betul ke?
:berfikir: :berfikir:



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

nie_nadia
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8745
Posting: 133
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 30-12-08 11:40


plat penang pun dah PJA. memang laju lah gerak. ehm.... nak tungu PNG. lambat lagi lah agaknya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nie_nadiaProfil   Hantar PM kepada nie_nadia   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 30-12-08 12:56


geri pahang yang terluas d semananjung pun baru setakat CCJ..erm..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

ardani
WARGA SETIA
Menyertai: 24.06.2008
Ahli No: 33778
Posting: 451
Dari: queensland lake

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 30-12-08 13:41


Pada 20-12-08 10:41 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

Awal tahun hari tu masih sempat lagi dengan no plat CCC.. Sekarang ini yang paling latest saya nampak CCH.. Tak tahu lah pula kalau dah ada yang CCJ..



semalam masa otw balik bangi dah ada nampak CCJ..dulu pun plan nak CCC tapi tak ada rzki..apa kata kita sm2 tunggu WWW..dah tak lama dah pun kan...



Bookmark and Share

    


  Member Information For ardaniProfil   Hantar PM kepada ardani   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 30-12-08 13:49


.. tunggu no pendaftaran Z saja lah.. Z tak habis lagi.. askar pun askar lah:lol:..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 31-12-08 07:37


Pada 30-12-08 13:49 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. tunggu no pendaftaran Z saja lah.. Z tak habis lagi.. askar pun askar lah:lol:..


Assalamualaikum
alahai..cik KS ni... :lucu:

syemarly : walaupun negeri Pahang sangat luas, tapi penduduknya sama ramai dengan penduduk KL yang kecil kemetot tu...pulak tu, kuasa membeli penduduk Pahang ni tak beso macam KL tu...
wahidatulfarahah : nak start bid no boleh dari RM200..tapi, tengoklah kalau ada orang bid lagi tinggi, maka dengan sesungguhnya tak dapatlah awak nak ambil no tu... :-P

P/S : lorr...ada dalam laman web JPJ eh... :malu:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 31-12-08 10:09


Pada 29-12-08 22:55 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

amira-aqilah..awat nak nunggu WSR..ada apa-apa meaning ke??
ada kaitan dengan hidup..hihi..WSR....its cool huh?...
nak tukar dengan no plat kereta yang ada sekarang...banyak duit nampak..:sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 31-12-08 14:14


MSn 5005..nak tunggu yang ini.. (tapi bila fikir-fikir balik bertanduk lah nak nunggunya..ye lah..kuasa pembeli d melaka pun tak berapa nak beso..baru setakat MBS..erm...)

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 31-12-08 21:40


saya nak kejar no plat best untuk kaw Tawau..
tnga berpikir STbla..bla..bla..
apa yang best ek? :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 02-01-09 16:17


Pada 31-12-08 21:40 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

saya nak kejar no plat best untuk kaw Tawau..
tnga berpikir STbla..bla..bla..
apa yang best ek? :berfikir:


ummu nak beli plat sabah ye.. erm habis tu nanti duduk sana lah ye.. takmo duduk semenanjung lagi ke? erm.. atau ummu bawa kereta ke sini..



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-01-09 16:23


saya nak tunggu WSY... huhuhu. nak satu :(

duduk KL ni memang... rasa macam every 2 weeks dah nampak nombor plat baru... baru 2 hari lepas nampak WSD....

p/s: sekarang musim plat nombor nama saya.

WSY, WSA, WSH, WSD, WSK.. haha. tapi satu pun tak mampu lah saya nak miliki.


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

are_dik
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.11.2004
Ahli No: 12567
Posting: 93
Dari: student

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-01-09 16:34


rasa anala...dah tak ikut dah agaknya..ada ana tengok ada saja yang dah pakai no plat lain kat KL..pernah tanya, dia kata beli kat neg lain pakai kat sini, ada pula yang pindah sebab tukar kerja....ana pun tak sure tol ke tak tu...hehehehe

yang penting boleh pakai kereta....no plat tak tengok...tapi sekarang ni org akan tengok no plat yang cantik contoh nama org, PUTRAJAYA XXXX, baru nampak kagum..hehehe..yang bawa kita tu yang rasa suka..hehehe..

1 lagi, ada dengar kat mana entah, lupa...macam no plat kereta yang akhir contoh dia wcM-M tadi tu kira kluaran terbaru ntok taun ni, taun depan pula wcN-dan lagi yang terbaru, tol ke?hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For are_dikProfil   Hantar PM kepada are_dik   Pergi ke are_dik's Website   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-01-09 16:37


KK da 4abjad dan 4 nombor.........lepas ni tak tahula apa lagi......

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

wirrna
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.12.2008
Ahli No: 36544
Posting: 31

blank   avatar


posticon Posting pada: 12-01-09 17:16


nak nunggu nombor plat WWS hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For wirrnaProfil   Hantar PM kepada wirrna   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 15-01-09 15:04


jelesnye dengan adik yang dapat no plat lawa.. uhuk.. bagus betul time dia membeli.. tak ada nak gado2 tak pueh hati.. tak kira.. tak kira,nak plat no lawa juga.. tak kira... 8-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

sitishairah
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2007
Ahli No: 29948
Posting: 513
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-01-09 16:22


WSS 2102....wilayah sitishairah...perasannyer...

**nak beli plat dulu...later baru beli kereta..huhu...kalau tempah plat abang kata 350...adoi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sitishairahProfil   Hantar PM kepada sitishairah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.112413 saat. Lajunya....