Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Keep your friends close, and your enemies closer
-- Sun-Tzu

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 81
Ahli: 0
Jumlah: 81




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 2 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: ...nilaian sentimental...


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» ...nilaian sentimental...

Please Mendaftar To Post


Oleh ...nilaian sentimental...

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 19-12-08 22:18


..salam..sentimental...bukan sakit mental tau..apa kalian faham ek?

saya pun tak paham the exactly meaning, tapi biasanya org nyebut tentang lagu sentimental..atau juga perasaan sentimental..dan lelain lah..

agak-agak..kalian termasuk dalam golongan yang bersentimental tak? apa perasaan...best ke? atau ia sumthing yang jadi masalah pada anda..?

ada juga yang memfokuskan pada sebarang objek yang memberi nilai sentimental..kan? so..sejauhmanakah pada anda sesuatu itu patut menjadi sesuatu yang sentimental pada anda? apa antara kolexi2 kalian yang menggambarkan kesentimentalannya?

ada anatar kita ni kadang-kadang brag2 yang dianggap punya nilai sentimental tu terlampau banyak sampai ada yang kena masuk stor..tol tak?hehehe..ngaku saja lah...

:-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

ainur_armaniz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26187
Posting: 24
Dari: [email protected]

Kedah  


posticon Posting pada: 20-12-08 03:04


dulu-dulu pernah jadi seorang yang sangat sentimental... atau pun sensitif.. mudah tersentuh... hehe.

tapi lama2 dah kurang sikit bila dah mula kenal realiti dunia dan kehidupan. susah nak hidup dengan gembirakalo jiwa terlalu sentimental.. kalau tak ada nilai sentimental pun tak boleh juga.. jadi manusia tanpa perasaan pulak nanti.. hehe.

barang-barang yang ada nilai sentimental tu, biasanya barang yang dapat dari orang-orang yang tersayang or penting dalam hidup kita agaknya. pada saya. org lain allahu a'lam. kerap juga rasa sedih bila barang yang org kesayangan hadiahkan hilang.. huhuhu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainur_armanizProfil   Hantar PM kepada ainur_armaniz   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 20-12-08 08:31


Wawa pun dulu macam tu juga .. Kumpul hadiah2 dan surat2 sampai My Lovely Mom pening tengok bilik ..

But now, Wawa dah kurang sikit .. In fact, banyak benda-benda yang Wawa sayang tapi tak ada guna Wawa dah kumpul dalam plastik dan bagi pada siapa yang nak ..

Buat apa lah nak simpan perkara2 yang hanya mendatangkan kesediahan kita .. @ jangan sesekali u all simpan 'kenangan manis' u all dengan xbf or xgf u all.. Bhaya tuu...!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 20-12-08 09:44


Saya jenis hati kering.. susah nak sentimental ini.. Tapi bila sekali dah ter'sentimental',memang payah nak balancekan perasaan ni balik... Hanya tuhan sajalah yang tahu.. :roll:



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-12-08 10:03


Pada 20-12-08 09:44 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

Saya jenis hati kering.. susah nak sentimental ini.. Tapi bila sekali dah ter'sentimental',memang payah nak balancekan perasaan ni balik... Hanya tuhan sajalah yang tahu.. :roll:



hahahahaha hati kering ni jenih susah mahu cari

jangan riso type hati kering begini sekali sentimental

kalah Mr. Casanova........

hahahaha

:lol:


-----------------
"Let Allah be the ruler over your hearts"


Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 20-12-08 10:53


Pada 20-12-08 10:03 , alwalid posting:

!!! QUOTE !!!


hahahahaha hati kering ni jenih susah mahu cari

jangan riso type hati kering begini sekali sentimental

kalah Mr. Casanova........

hahahaha

:lol:



takmo..takmo.. :jangan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

PerMataHiJau
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.10.2007
Ahli No: 31471
Posting: 295
Dari: MELAKA

Pahang  


posticon Posting pada: 20-12-08 11:02


Assalamualaikum ....kalau pada pendapat saya ..saya lebih kepada sentimental dengan barang2 yang org bagi especially orang-orang yang rapat dengan kita,....barang itu ada sentimental value kata orang.....saya jadi sayang walaupun dah lama ..walaupun dah ada yang baru.....contoh macam jam ke... 8-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For PerMataHiJauProfil   Hantar PM kepada PerMataHiJau   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-12-08 11:08


Pada 20-12-08 11:02 , PerMataHiJau posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum ....kalau pada pendapat saya ..saya lebih kepada sentimental dengan barang2 yang org bagi especially orang-orang yang rapat dengan kita,....barang itu ada sentimental value kata orang.....saya jadi sayang walaupun dah lama ..walaupun dah ada yang baru.....contoh macam jam ke... 8-)



haha nothing but the truth

saya ada satu jam ni, mak kasi saya masa masuk sek main dulu
sampai still pakai lagi sebab saya hanya suka jam ni.............

walaupun jam2 lain nampak lagi masyuk tapi macam tak ada nafsu saja tengok.............12 tahun di tangan......6 tahun ditangan kiri
kini hanya terlekat di tangan kanan ku sahaja...........


-----------------
"Let Allah be the ruler over your hearts"


Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

PerMataHiJau
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.10.2007
Ahli No: 31471
Posting: 295
Dari: MELAKA

Pahang  


posticon Posting pada: 20-12-08 11:29


Pada 20-12-08 11:08 , alwalid posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-12-08 11:02 , PerMataHiJau posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum ....kalau pada pendapat saya ..saya lebih kepada sentimental dengan barang2 yang org bagi especially orang-orang yang rapat dengan kita,....barang itu ada sentimental value kata orang.....saya jadi sayang walaupun dah lama ..walaupun dah ada yang baru.....contoh macam jam ke... 8-)



haha nothing but the truth

saya ada satu jam ni, mak kasi saya masa masuk sek main dulu
sampai still pakai lagi sebab saya hanya suka jam ni.............

walaupun jam2 lain nampak lagi masyuk tapi macam tak ada nafsu saja tengok.............12 tahun di tangan......6 tahun ditangan kiri
kini hanya terlekat di tangan kanan ku sahaja...........



Bagus2...saya pun masih simpan especially apa-apa yang parents bagi ...walau dah ada yang baru..huhu...sebenarnya sem lepas masa koku..saya pernah jatuh dan jam yang saya pakai retak teruk surface dia saya sedih dan macam-macam rasa masa itu..lupa pula masa bersukan tak boleh pakai jam..jam itu abah yang bagi dah lama pakai....patut pakai jam biasa saja time macam itu atau tak payah pakai langsung lebih selamat...saya pergi kedai dan ganti balik sebab sayang walaupun kena keluarkan duit sikit tapi tak apalah....nilai sentimental itu susah nak cakap kita sayang kat barang itu.....walaupun dah ada yang baru ish.. 8-) :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For PerMataHiJauProfil   Hantar PM kepada PerMataHiJau   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 21-12-08 09:40


jam casio my dad bagi masa dapat masuk U dulu sampai kini masih pakai..i meants amapi da kerja da..everyday Kalau pepagi nak p btugas tu dia Kalau terpandang jam tu tak ada kat tangan dia tanya mana..takkan da tak suka agaknya..hehehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

salamuNajah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.02.2005
Ahli No: 14358
Posting: 98
Dari: darul ridwan

Perak  


posticon Posting pada: 21-12-08 12:23


salam..sekadar comment..bagi ana, sentimental tu merupakan satu nilai juga..kadang-kadang blkt sedih..dan teringat balik kisah dulu-dulu..kat boleh jadi CERIA..

Bookmark and Share

    


  Member Information For salamuNajahProfil   Hantar PM kepada salamuNajah   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-12-08 12:26


tak tau lah ana tergolong dalam golongan sentimental ni ke tak,,,,,saya biasa-biasa saja neutral agaknya....ana tak tau lah membezakannya....cuma yang ana tau barang pemberian orang lain kena hargai,macam jam betul lah tu .

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 21-12-08 18:01


Pada 20-12-08 09:44 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

Saya jenis hati kering.. susah nak sentimental ini.. Tapi bila sekali dah ter'sentimental',memang payah nak balancekan perasaan ni balik... Hanya tuhan sajalah yang tahu.. :roll:



Tahukah anda, bahawa org yang hati kering adalah orang yang sangat sentimental? :kelip:


p/s: Dan tahukah anda.. ottak burung unte lagi kecciiik dari matanye.. :-D :-D


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-12-08 18:39


oh. barang2 nilaian sentimental ek?

masih lagi simpan barang2 yang ada sentimental value. tapi tengok jenis barang jugak lah. kalau berguna, kita simpan. kalau tak berguna simpan, bakal dibuang sahaja.

hanya ada satu yang paling istimewa buat masa ni. sebuah Al-Quran yang dihadiahi orang. tambahan pula di sebaliknya ada nilaian sentimental itu dan ada kenangan. dan yang penting ada makna dan ada sebab. hoho


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

ainanursafiya
Warga Rasmi
Menyertai: 17.11.2008
Ahli No: 35917
Posting: 18
Dari: sh alam

Johor  


posticon Posting pada: 22-12-08 09:14


sayang sangat kat jam yang abah bagi.hadiah sebab dapat no 1 masa darjah 6.masih gunakan sampai sekarang..dah berusia 17tahun jam tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainanursafiyaProfil   Hantar PM kepada ainanursafiya   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-12-08 11:25


hoho.. semua bagitahu barang2 yang ada nilai sentimental ye..
saya?.. tak ada rasanya barang sentimental.. uhukk.. sadisnya.. :-(
kalau ada pun sekarang ini.. yang beli sendiri saja..

p/s : tahukah anda.. dragon ball ada tujuh biji semuanya.. :sopan: :sopan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-12-08 11:53


barang2 yang ada nialaian sentimental??..erm..
ada..sejadah pemberian ustaz ana masa sekolah rendah dulu (darjah 4)..
color favourite pula tu, hijau. sampai sekarang masih dalam simpanan. tiap kali gunakan sejadah tu, mesti teringat kat ustaz ana. Ustaz pun dah meninggal beberapa tahun lepas, semoga ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman..amin


-----------------
hIdUP mEsTi TeRuS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 22-12-08 12:00


As salamualaikum wbt dan salam ukhwahfillah,

Sebenarnya saya ingin mengetahui apakah yang dimaksudkan dengan sentimental? saya tak tau lah...

Milimental ada tak?

(Tera, Giga, Mega, Kilo, Senti, Mili, Mikro, Nano, Piko, Femto) mental heheheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

pyee
Warga Rasmi
Menyertai: 18.08.2003
Ahli No: 2983
Posting: 11
Dari: kk

Kelantan  


posticon Posting pada: 22-12-08 19:59


bukan jiwang ke? tak pun sesuatu yang menyentuh hati dan perasaan

Bookmark and Share

    


  Member Information For pyeeProfil   Hantar PM kepada pyee   Pergi ke pyee's Website   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-12-08 20:05


hm..saya suka benda-benda yang sentimental, macam gambar2 bersejarah..tapi adakah sentimental itu berkait dengan sejarah secara umumnya?hehe..tapi setakat ni tak ada pula benda yang sentimental saya simpan..adalah dua tiga, tapi tak ada signifikannya..sekadar saja jadi simpanan..Kalau disimpan pun, tak ada masa pula nak 'menyentimentalkan' nya..hehehe..sebab sentimental pun memerlukan masa untuk menghayatinya.ekeke..

Bookmark and Share

    


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 25-12-08 21:38


Pada 22-12-08 19:59 , pyee posting:

!!! QUOTE !!!

bukan jiwang ke? tak pun sesuatu yang menyentuh hati dan perasaan


e'eh..bukan..eh..iyakah..bukan lah..lain... :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

Aezza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.09.2005
Ahli No: 18979
Posting: 264
Dari: Klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-01-09 00:09


barang sentimental = barang kenangan..

bila tengok barang2 ni.. mesti teringat sesuatu..

lagi satu, org macam saya ni.. memang susah nak buang benda yang dah lama dipakai.. kadang-kadang pen yang dah hbis ink pun..susah nak buang..

p/s:bagaimana ek..? kalau tiap kali pen habis ..tak buang2.. nampaknya.. kena bagitahu kat uncle 'oldnewspaper' tambah barang baru lah.. 'old empty pen'.. :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For AezzaProfil   Hantar PM kepada Aezza   Pergi ke Aezza's Website   Quote dan BalasQuote

are_dik
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.11.2004
Ahli No: 12567
Posting: 93
Dari: student

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-01-09 00:20


lagu yang sentimental pun sodap juger...apa-apa saja lah..hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For are_dikProfil   Hantar PM kepada are_dik   Pergi ke are_dik's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-01-09 00:59


dilayari kerana keindahannya, diklik kerana keceriaannya, dijaga kerana manfaatnya, difikirkan kerana kebenarannya.

sentimental juga ke ni??haha

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 03-01-09 07:10


Assalamualaikum
sentimental dengan sensitif ni sama ke? :berfikir:
kenapa ramai yang anggap sentimental ni sebagai bayangan kepada kesensitifan eh?? :berfikir:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Aezza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.09.2005
Ahli No: 18979
Posting: 264
Dari: Klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-01-09 10:42


Pada 03-01-09 07:10 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
sentimental dengan sensitif ni sama ke? :berfikir:
Kenapa ramai yang anggap sentimental ni sebagai bayangan kepada kesensitifan eh?? :berfikir:



bila fikir2.. memang logik sentimental ni jadi 'bayangan' kesensitifan..

biasanya.. orang yang mempunyai tahap 'kesensitifan' yang tinggi ni mempunyai banyak perkara atau benda yang sentimental..

jiwa mereka halus.. senang 'jiwa' kacau dengan benda-benda yang bagi org lain..'it's small matter' :D

P/S: sekadar pendapat saja..


-----------------
Surah Muhammad: 7


Bookmark and Share

    


  Member Information For AezzaProfil   Hantar PM kepada Aezza   Pergi ke Aezza's Website   Quote dan BalasQuote

ayu_humaira
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.01.2009
Ahli No: 36948
Posting: 39
Dari: bumi ciptaan Allah

Perak  


posticon Posting pada: 07-02-09 23:02


ayu suka layan lagu sentimental..
walaupun membe2 ayu rmay budak indie..
dpe suka sangat-sangat kutuk lgu sentimental..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayu_humairaProfil   Hantar PM kepada ayu_humaira   Quote dan BalasQuote

ayu_humaira
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.01.2009
Ahli No: 36948
Posting: 39
Dari: bumi ciptaan Allah

Perak  


posticon Posting pada: 07-02-09 23:06


ayu suka layan lagu sentimental..
walaupun membe2 ayu rmay budak indie..
dpe suka sangat-sangat kutuk lgu sentimental..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayu_humairaProfil   Hantar PM kepada ayu_humaira   Quote dan BalasQuote

kayu_Manis86
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.11.2008
Ahli No: 35876
Posting: 65
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 08-02-09 09:51


sentimental?apa 2 ye?hehe..saya pun ada juga barang2 yang membawa kepada nilai setimental pada diri..pensil mekanikal yang abang saya bagi masa saya form 4 sampai sekarang masuk u saya guna..Alhamdulillah tak pernah rosak..pernah hilang sekali..habis adik-adik kena marah..akhirnya baru perasan yang saya lupa letak kat mana lepas guna..sekarang ni,walaupun saya beli pensil yang baru,pensil yang abang saya bagi 2 jugak yang saya guna..dah sebati dengan tangan ni..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For kayu_Manis86Profil   Hantar PM kepada kayu_Manis86   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.123988 saat. Lajunya....