Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 26-06-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kalau hanya memikirkan "Apa kata orang..." bila pula masa nak mengenengahkan, "Apa kata saya..."

-- Hanan

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 48
Ahli: 0
Jumlah: 48




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 13 hari yang lalu
Daeng_Jati: 33 hari yang lalu
Kang: 37 hari yang lalu


Komputer dan IT
Topik: Saya Ada Masalah Dengan Starcraft.


Carian Forum

Moderator: Administrator, ibnuyahya
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Komputer dan IT
    »» Saya Ada Masalah Dengan Starcraft.

Please Mendaftar To Post


Oleh Saya Ada Masalah Dengan Starcraft.

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-12-08 21:02


Asssalamualaikum kepada warga ukhwah sekalian, especially the gamers...
Owl baru lepas install Starcraft niie, BroodWar Expansion... Game yang telah lama
saya tinggalkan dan last sekali main masa form 5... Maka semua skill
saya telah hilang - senang cakap tak terorr daah laah... Saya cuba practice,
I took 5-6 hours tapi asyiiikk kalaaahh saja... Sakit hati betul.... Skeet-skeet
kalah. Saya mula guna dengan Terran dan lawan dengan Zerg. Mula-mula ok
Owl boleh pertahankan semua aaalll my base... Tapi bila Zerg daah start build dia
punya Queen, abiih semua army saya kena Parasites. ADDEEHH!! One by one.
Kemudian daah laah Parasites, dia guna Broodlings pula abiis army saya
jadi dua ekor enemy Broodlings berjangkit. IIEEE... Geram betuulll!!!
Then I lose aaalll of my army... Ada apa-apa cadangan tak bagi yang dah
professional main Starcraft niih? Terutamanya bagaimana menggunakan Terran
dengan baik. Tenseen tuull!! Sebab bila belajar apa-apa pun Owl akan gunakan
Human units dulu. Sama macam Warcraft jugaak.

p/s: trouver_99, your Red Alert 3 punya DVD tuue memang beess!! Thanks. Nanti
saya pulang balik. Hang sabaq dulu noo...



Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-12-08 21:20


HURRM... Di sini pula saya display one of the Starcraft screen. Cantik kan pics
di bawah niie... HUHHUEE... Bila daah start main time makan pun daah tak ingat,
handset ada call dan SMS pun tak reply. HHEEE... Seolah-olah mengalami...
Ketagihan ala-ala menghirup caffeine. ADDEEHH....



p/s: Susur galur sejak form 3: Starcraft -> Red Alert 2 -> General -> Warcraft III -> Rise of Nations

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 13-12-08 21:53


Salam..

eerrmm... ana bukanlah orang yang pandai sangat dalam Game2 ini..
sikit-sikit boleh lah..
cuma, apa yang ana buat bila main permainan strategi ini..
practice selalu...:-p
Practice make perfect...

*jangan sampai leka, bila main game ini.... (peringatan)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 13-12-08 22:25


tu dia...game berkurun dah tu.try lah buat bebanyak jet.takpun buat bebanyak army terus serang ramai-ramai.

ataupun nak best,tekan enter taip saja ayat ni

"power overwhelming"

ngeh ngeh ngeh

layan need for speed undercover mahsyuk juga


-----------------

= think Islam , think Globally , think Reality =


Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-12-08 22:37


CEEHH!! Setakat pakai cheat power overwhelming baik takyaah main...
KIHHHKKIHH!!! Adeeehhh... Dah try daah pakai banyak jet... Tapi kan Zerg
punya air defense one of the best... Susah betul... Especially Spore Colony tuue
haa... Dia letak tiga-empat bijik, Owl bubuh sampai 7 Wraith (Terran aircraft) tuue
pun hancuurr... ADDEHH!! Memang tekanan abiiss!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 13-12-08 22:41


hehe....

sebab tu lah, depa cipta banyak kelengkapan untuk setiap pasukan...
tak kira lah terren, protos mahupun zerg...

cuba lah serang gunakan kekuatan darat dan udara secara serentak...
masing-masing boleh back-up, segala kelemahan yang ada..
bila darat kena serang dengan zerg(udara), ada defend dari jet..
begitu lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-12-08 22:50


EEII mohamad, darat pun siap hantar 5-6 Terran Siege Tanks. Sekali tak
perasan ada Lurker yang terbenam bawah tanah tuuh... Daah laah long-range
jugaak. Memanglah ada ComSat boleh detect tapi berapa lama jeeq. Tak
sempat apa-apa Hydralisks dia yang termuntah-muntah "CHHOOIITT!!
CHOOIITT!!" tuuh plaak masuk. PPEERRGHH!! Hangin betul Owl...!!!
Memang hancuus laah... Marines plaak nyawa pendek sangat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 13-12-08 22:54


hehe...
starting kena cepat..
zerg ini, kalau kita biawkan dia lama-lama..
memang payah nak tewaskan...

kalau dapat buat serangan diawal permainan..
itu yang terbaik...
hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3084
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 13-12-08 23:41


hekhek...pakai cheat sudah..kan senang..alah..macam tak biasa saja..hakhakhak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

ashraf
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.12.2003
Ahli No: 5427
Posting: 89
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 14-12-08 02:34


main game need for speed undercover ke?saudara trouver_99...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ashrafProfil   Hantar PM kepada ashraf   Pergi ke ashraf's Website   Quote dan BalasQuote

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-12-08 07:16


awak Ada Masalah Dengan Starcraft?
soryla, saya tak ada Masalah Dengan Starcraft.

sebab saya tak pernah cari pasal dengan starcraft..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 14-12-08 14:04


Pada 13-12-08 23:41 , muslimin23 posting:

!!! QUOTE !!!

hekhek...pakai cheat sudah..kan senang..alah..macam tak biasa saja..hakhakhak..


betul tu...pakai saja mentera "show me the money"... :-D


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3084
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 15-12-08 03:52


Pada 14-12-08 14:04 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-12-08 23:41 , muslimin23 posting:

!!! QUOTE !!!

hekhek...pakai cheat sudah..kan senang..alah..macam tak biasa saja..hakhakhak..


betul tu...pakai saja mentera "show me the money"... :-D



tak pun main lah mode easy atau bigener dulu...jangan lah main hard ataupun insane...



Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-12-08 09:26


salam owl
wah still maen starcraft lagi
terran nak lawan zerg memang tak dapat lah kalau nak tunggu
kalau pakai terran memang kena pagi serang awal
sebab zerg kan boleh double mereka nya zerglings kan
tapi ambil masa sikit....tapi terran askar (tak ngat name)
dia tu cepat buat....memang tak ada ffel lah nanti
tapi kata nak menang.....so need to do everything to win alright?
kalau nak best sikit pakai cheat 'show me the money saja'
lain-lain cheat jangan pakai
lepas itu lawan lah sampe pecah keyboard
tapi jangan dilupakan 'keyboard diri' untuk Yang Maha Esa dah lah
zerg....supper offensive tapi lemah bab defend
terran... overall ok....medium for both
protoss....tak pasti nak cakap jarang pakai defensive agak bagus...offensive bagus bila start ada dark templar...sebelum tu kerang sikit

p/s:any way happy 'starcraft'ing


-----------------
"Let Allah be the ruler over your hearts"


Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-12-08 09:46


AAARGGHH!! I played again for three hours then lost again. Benci betuull!! I
built three Terran bunkers and side by side with Terran Missile Turret (as a
detector) but lot, looootttt of Hydralysks (makhluk bodoh yang muntah
"CHOOITT!! CHHOOIITT!!") tuuh. ADDEHHH... Sementara my army
hancurkan Hydralysks tuuh, dia benamkan Zerg Lurkers plaak bawah tanah dan
attack my base dari long distance. PPEERRGGH!!! Zerg siap hantar Mutalisks
(dragon terbang) tuue banyak-banyak jugaak untuk eliminate my Terran Siege
Tanks. Saya niie kalau strategy game memang minat tapi macam slow skeet. So
Zerg pula armynya memang murah, so dia bleey build army dalam masa yang
singkat walaupun armynya lemah namun dalam kuantiti yang banyak.
HUHUUEE....

p/s: Tolonglaahh jangan cakap pasaal cheat lagi... ERRMM... My housemate
hari tuue pergi Singapore untuk Battlefield and Call of Duty Tournament. Fully
support wwwooo... Hadiah ribu-ribu dollar...

Standard gamers RAM PC 3 Gig wwwooo... HAHHAHA!! Graphic
card mahal-mahal... My graphic card - ATII Radeon HD 3200
Graphics.... I spent about RM350 untuk graphic niie... Ada
banyak lagi yang mahal-mahal... Tak mampu lagi macam
trouver_99....

p/s: Tunggu Starcraft 2... Coming soon.

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-12-08 09:48


apa kata sebelah terran missile letak 2 bunker + siege tank?????

kasi siege tank yang deploy lah beb.....jangan lupa spare satu scv untuk maintanance

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

i-shah03
Warga 1 Bintang
Menyertai: 14.02.2010
Ahli No: 39274
Posting: 34
Dari: Puchong

blank   avatar


posticon Posting pada: 05-04-10 03:13


mungkin tips ni boleh pakai agaknya...
saya pun tak pernah main tapi boleh lah try agaknya sebab saya ada test main kat cyber cafe semalam...
1) mulakan dengan pertahanan
2) bina missile dan tanker dalam jarak yang agak jauh sikit
3) upgrade weapon diutamakan
susah juga nak cakap kat sini tapi tak sangka saya dapat menang.


-----------------
Nur kasih impian kasih
Hingga termakbul Impian Kasih
http://i-shah03.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For i-shah03Profil   Hantar PM kepada i-shah03   Pergi ke i-shah03's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.120569 saat. Lajunya....