Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Seekor ikan di tangan lebih berharga dari dua ekor ikan di kolam
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 65
Ahli: 0
Jumlah: 65




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 2 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: Subject: ANTARA CINTA DAN KAWAN


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» Subject: ANTARA CINTA DAN KAWAN

Please Mendaftar To Post


Oleh Subject: ANTARA CINTA DAN KAWAN

alam_kubur24
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.11.2008
Ahli No: 35967
Posting: 36

blank   avatar


posticon Posting pada: 10-12-08 03:09


Satu hari CINTA & KAWAN berjalan dalam kampung... Tiba-tiba CINTA terjatuh dalam telaga... Kenapa??
Kerana CINTA itu buta.. Lalu KAWAN pun ikut terjun dalam telaga... Kenapa??
Kerana... KAWAN akan buat apa sahaja demi CINTA !! Di dalam telaga CINTA hilang... Kenapa??
Kerana... CINTA itu halus, mudah hilang kalau tak dijaga, sukar dicari apatah lagi dalam telaga yang gelap...Sedangkan KAWAN masih lagi tercari-cari dimana CINTA & terus menunggu.. Kenapa??
Kerana... KAWAN itu sejati & akan kekal sebagai KAWAN yang setia... kan ?? so, hargai lah KAWAN kita selagi kita terasa dia BERERTI....
Walau kita punya couple, teman still paling setia..
Walau kita punya harta banyak, teman still paling berharga.
frenz never break............

Bookmark and Share

    


  Member Information For alam_kubur24Profil   Hantar PM kepada alam_kubur24   Quote dan BalasQuote

ainur_armaniz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26187
Posting: 24
Dari: [email protected]

Kedah  


posticon Posting pada: 10-12-08 03:11


tapi kebanyakan org yang bercinta, lebih pentingkan cinta dari kawan... realiti yang perlu dihadapi walaupun sukar... huhu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainur_armanizProfil   Hantar PM kepada ainur_armaniz   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 10-12-08 08:11


betul tu ainur_armaniz, dulu jue pun macam tu, bila da dapat cinta yang dicari, kawan di tinggal pergi tapi bila cinta berlalu pergi, kawan juga yang jue cari.....tapi syukur Alhamdulillah sebab kawan-kawan jue memang sahabat yang sejati, terima jue walau apa kelemahan dan kekurangan jue....
Alhamdulillah berkat doa kawan-kawan jue, jue dapat lalui saat paling pahit dalam hidup jue bersama sokongan mereka...Inilah satu pengajaran yang paling bermakna dalam hidup jue...
terima kasih sahabatku wawa, aness & linda.....
mereka lah sahabat2ku yang bersama-sama dalam susah dan senangku....
teman sejatiku.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 10-12-08 09:18


Assalamualaikum
CINTA DAN KAWAN juga telah banyak kali berjalan dalam UC ni..minta kerjasama ye, untuk cek terlebih dahulu posting sebelum ni, terutama yang melibatkan copy and paste..apapun, diharapkan dapat menerima teguran dengan hati yang terbuka..jangan putus asa untuk terus berposting yang baik-baik... :welcome:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

bintanghati2008
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.07.2008
Ahli No: 34147
Posting: 217
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 10-12-08 12:01


assalammualaikum

cinta membawa kepada kesetiaan... bukan hanya setia pada pasangan tetapi juga untuk setia pada kawan... bercinta mengajar erti persahabatan cuma ianya bergantung pada diri kita sendiri..

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintanghati2008Profil   Hantar PM kepada bintanghati2008   Quote dan BalasQuote

akuhambaALLAH
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.11.2008
Ahli No: 35981
Posting: 163
Dari: land below the wind

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 10-12-08 12:58


kawan yang sejati adalah kawan yang bersama-sama kita bila kita dalam kesusahan.....
tapi biasanya memang kawan akan lupakan kawan dia bila dia da dapat cinta yang dia cari..... :cry:



Bookmark and Share

    


  Member Information For akuhambaALLAHProfil   Hantar PM kepada akuhambaALLAH   Quote dan BalasQuote

sikinshaharudin
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.11.2008
Ahli No: 36109
Posting: 87
Dari: zi ji l0ng p0

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 10-12-08 14:23


betol3......
memang sahabat dicari bila hanya diperlukan saja....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sikinshaharudinProfil   Hantar PM kepada sikinshaharudin   Quote dan BalasQuote

leeya89
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.08.2008
Ahli No: 34493
Posting: 44
Dari: seremban

Johor  


posticon Posting pada: 10-12-08 15:18


cinta dengan kawan.....
mana lagi penting........
cinta boleh dicari.....
kawan sukar ditukar ganti.......
betul tak ...............................................

Bookmark and Share

    


  Member Information For leeya89Profil   Hantar PM kepada leeya89   Quote dan BalasQuote

unanjaga
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.08.2008
Ahli No: 34507
Posting: 190
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-12-08 15:39


Antara cinta dan kawan....aku hanya melihat titian luka dari hasrat cinta itu,namun pada kawan,itu lah bahu tempat kita meluahkan isi hati.

Bookmark and Share

    


  Member Information For unanjagaProfil   Hantar PM kepada unanjaga   Pergi ke unanjaga's Website   Quote dan BalasQuote

cikgu84
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.07.2008
Ahli No: 34057
Posting: 186
Dari: Bumi ALLAH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-12-08 16:08


Pada 10-12-08 09:18 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
CINTA DAN KAWAN juga telah banyak kali berjalan dalam UC ni..minta kerjasama ye, untuk cek terlebih dahulu posting sebelum ni, terutama yang melibatkan copy and paste..apapun, diharapkan dapat menerima teguran dengan hati yang terbuka..jangan putus asa untuk terus berposting yang baik-baik... :welcome:



kalau macam tu..kunci saja lah... :kelip:


-----------------
diriku...hamba ALLAH
banyak kekurangan & kelemahan...


Bookmark and Share

    


  Member Information For cikgu84Profil   Hantar PM kepada cikgu84   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 11-12-08 14:19


JiKA hARi iNi DirikU teRlalU gEMbirA dengan dUNiaWi...sEDarkANlaH aKU dengan aMAraN ALLaH.
JiKA aKu beRSediH .... puJUkLaH aKu dengan TarBiAH PeNcipTA.
JiKA aNTaRa KitA aDa teMboK peMisAH .... LeRAikaN ia dengan ukHWah. Dan ......
JiKA peRNaH haTimU teRluKa LaNTarAN siKApku LuaHKanLaH aGar aKU bERuBaH.
NaMuN sATu PinTAku, bERjanjiLaH ..... uKHwaH kiTa UnTuk SeLAmANya .......

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.100738 saat. Lajunya....