Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 26-06-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kalau Hidup Tidak Boleh Menyenangkan Orang, Jangan Menyusahkan Orang

-- Meow (Warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 51
Ahli: 0
Jumlah: 51




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 13 hari yang lalu
Daeng_Jati: 33 hari yang lalu
Kang: 37 hari yang lalu


Klinik Ukhwah
Topik: walk on sleep


Carian Forum

Moderator: Administrator, Meow, dramian219
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Klinik Ukhwah
    »» walk on sleep

Please Mendaftar To Post


Oleh walk on sleep

jumjumatonne
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.02.2008
Ahli No: 32561
Posting: 119
Dari: Johor Darul Takzim

Johor  


posticon Posting pada: 27-11-08 21:35


salam.....
ana sekadar ingin bertanya kepada antum semua mengenai
"walk on sleep"....
bahaya ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For jumjumatonneProfil   Hantar PM kepada jumjumatonne   Quote dan BalasQuote

srikandi_86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2007
Ahli No: 28923
Posting: 188
Dari: united kingdom

uk  


posticon Posting pada: 27-11-08 22:01


w'salam..

hehe..ana rasa nak tergelak cakap pasal sleep walking ni..waktu kat asrama zaman sekolah dulu-dulu, ana pernah berpndah tempat tidur ke katil kawan ana..ana tidur tengah-tengah antara dua katil..bila ana bangun pagi tu, ana tya mereka, ' eh, kenapa anda tidur kat sini?'..pulak dah.. :-D

dr segi kajian perubatan, sleep walking ni ada kaitan dengan gangguan peringkat tidur manusia (it can be during REM - rapid eye movements, or non REM sleep stages)..

Kalau nak kata pasal bahaya nya tu..depends lah agaknya..Kalau setakat pndah katil, pergi bilik sebelah, tak ada masalah agaknya..tapi Kalau sampai nak terjun bangunan..ana rasa tu dah sampai tahap kronik..

apa pun, baca lah doa setiap kali sebelum tidur, Kalau apa-apa berlaku waktu tengah tidur, sekurang2nya mati dalam iman..(ana gurau saja..hehe~)

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_86Profil   Hantar PM kepada srikandi_86   Quote dan BalasQuote

mujahadah_solehah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.10.2008
Ahli No: 35601
Posting: 49
Dari: UKM, Bangi

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 27-11-08 23:39


selalunya..jalan waktu tidur ini kes mengigau...hehehe
tapi, ada juga penyakit..

?????
before tidur ambil wodhu',baca al-mulk, baca fatihah, 3 pukul,ayat kursi doa tidur..dan tidur..

wallahua'lam

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahadah_solehahProfil   Hantar PM kepada mujahadah_solehah   Pergi ke mujahadah_solehah's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.083459 saat. Lajunya....