Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 12-04-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"A leader is a dealer in hope"
-- Napoleon Bonaparte

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 47
Ahli: 0
Jumlah: 47




  Yang Masuk Ke Sini
Kang: 6 hari yang lalu
lidah-penghunus: 8 hari yang lalu
muslimin23: 16 hari yang lalu


Kaki Jiwang Karat!!
Topik: kalau kahwin lambat lagi...


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» kalau kahwin lambat lagi...

Please Mendaftar To Post


Oleh kalau kahwin lambat lagi...

nasrun_qalbi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.12.2007
Ahli No: 31989
Posting: 104
Dari: baiti jannati

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 16-11-08 09:18


salam...
hanya nak minta pendapat..
kalau kahwin lambat lagi, untuk apa kita terima seseorang tu jadi pakwe or makwe kita sekarang??
em, alam percintaan ni untuk apa sebenarnya?
huhuuu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nasrun_qalbiProfil   Hantar PM kepada nasrun_qalbi   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-11-08 10:08


agak-agak kalau jawab... kena delete user id tak???


erm...
soalan :kalau kahwin lambat lagi, untuk apa kita terima seseorang tu jadi pakwe or makwe kita sekarang??

jawapan: sebab gatal...

soalan: em, alam percintaan ni untuk apa sebenarnya?

jawapan: untuk cari pasal

Bookmark and Share

    


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA SETIA
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29304
Posting: 486
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 16-11-08 11:15


kalau kita ada makwe atau pakwe, bukan dasar untuk bernikah dengannya, memang lah gatal namanya 2...

sebaiknya, just kenal hati budi, dan teros kawin, untuk elakkan dari berlaku nya kemaksiatan

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 16-11-08 12:31


Assalamualaikum
hmm...sokong kak eni...:hammer:
tak akan kena dilit kak eni..:jangan:

P/S : tak suka lah cakap pasal pakwe makwe ulo sawe ni..alam percintaan lah..apa benda tah...macam ada pulak yang membenarkan nanti apa yang tak ada dalam syariat..aduih..:garu: sekali sekala..emosi jugak..tah betul ke tak tempat saya letakkan emosi ni..geram jugak..:tak



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 16-11-08 12:57


hmm...maybe untu cop mengecop agaknya.. last2..jadi macam kawan saya..haha..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

shaf-a
Warga Rasmi
Menyertai: 13.11.2008
Ahli No: 35867
Posting: 19
Dari: kajang

malaysia  


posticon Posting pada: 16-11-08 13:20


kalau kawin lambat lagi,baik xya bercouple dulukn..berkawan bia beribu..bercinta bia 1..sekali da jumpa yang serasi..terus kan saja ke alam perkahwinan..kalau tak nak kawin awal-awal..berkawan dengan ramai-ramai dulu..baru pilih mana yang sesuai..tu saja..alam percintaan untuk menggugat iman..huhu..setuju??


-----------------
~shafafellaz~


Bookmark and Share

    


  Member Information For shaf-aProfil   Hantar PM kepada shaf-a   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-11-08 13:29


Nak kata pemula posting ni baru menjadi ahli, tak juga.. dah nak dekat setahun dah.. tapi masih lagi ulang topik yang sama.. tak baca ke lagi dalam Ukhwah ni dah berlambak cerita pasal cinta sebelum nikah ni? jawapannya ada di sana.. buat apa nak tambah topik baru.. menyemak ukhwah saja..

Lagi satu.. hakikat sebenar semua kita ni teringin nak bercinta.. tapi sebab ada org bpegang pada pendapat bercinta sebelum nikah tu tak boleh, maka kita pun buat-buat setuju atau pun timbulkan persoalan macam ni.. tujuannya supaya dapatlah tahu ada tak org lain yang bpendapat cinta sebelum nikah tu boleh ke tak.. hurm..

Alih-alih.. kita akan dapat jawapan yang sama saja.. buatlah tajuk postingnya berbeza macam mana pun, tapi kalau asas persoalannya sama, maka ahli ukhwah akan jawab sama juga.. takkanlah dalam berlambak-lambak topik bincang pasal cinta sebelum nikah tu, satu pun tak ada yang menjawab persoalan di hati?? :berfikir: Boleh rujuk skema-skema jawapan persoalan topik ni di sana.. panjang lebar dah pakar-pakar cinta Ukhwah jawab di sana..


p/s: No offense..


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

daboyz8
Warga 1 Bintang
Menyertai: 27.02.2007
Ahli No: 28935
Posting: 37
Dari: Melaka.....JayBee(kerja kat sini....!!)

Melaka  


posticon Posting pada: 16-11-08 15:12


Pada 16-11-08 13:20 , shaf-a posting:

!!! QUOTE !!!

kalau kawin lambat lagi,baik xya bercouple dulukn..berkawan bia beribu..bercinta bia 1..sekali da jumpa yang serasi..terus kan saja ke alam perkahwinan..kalau tak nak kawin awal-awal..berkawan dengan ramai-ramai dulu..baru pilih mana yang sesuai..tu saja..alam percintaan untuk menggugat iman..huhu..setuju??



ahahahaha.. :lol:
setuju sangat-sangat..
nak kahwin ni bukannya senang, kena pilih yang betul-betul, jangan serkap jarang saja.. :jangan:


-----------------
Salam Ukhwah untuk semua..


Bookmark and Share

    


  Member Information For daboyz8Profil   Hantar PM kepada daboyz8   Quote dan BalasQuote

nasrun_qalbi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.12.2007
Ahli No: 31989
Posting: 104
Dari: baiti jannati

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 16-11-08 21:35


yup...
eniway, shukran kerana sudi juga bagi pendapat...
maksud ana kat sini sebenarnya bagi muda-mudi yang baru belasan tahun tapi dah berpakwe dan bermakwe dan ular sawe apa lagilahh...
salam ukhwah semua..!

Bookmark and Share

    


  Member Information For nasrun_qalbiProfil   Hantar PM kepada nasrun_qalbi   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.094682 saat. Lajunya....