Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 12-04-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Ibnu al-Qayyim al-Jauziyah pernah berkata: Tidak dimungkiri bahawa hati itu dapat berkarat seperti berkaratnya besi dan perak. Alat yang dapat membersihkan hati berkarat adalah zikir. Zikir dapat membersihkan hati berkarat sehingga dapat berubah menjadi bening seperti cermin yang bersih. Apabila seseorang meninggalkan zikir, hatinya akan berkarat. Dan apabila ia berzikir, hatinya akan bersih.
--

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 51
Ahli: 0
Jumlah: 51




  Yang Masuk Ke Sini
Kang: 6 hari yang lalu
lidah-penghunus: 8 hari yang lalu
muslimin23: 16 hari yang lalu


Kaki Jiwang Karat!!
Topik: ..Jodohnya..belum tiba @ terlepas peluang..??


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» ..Jodohnya..belum tiba @ terlepas peluang..??

Please Mendaftar To Post


Oleh ..Jodohnya..belum tiba @ terlepas peluang..??

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 13-11-08 21:31


salam..lately ni banyak pula cerita org nak kawin kat ukhwah ni..bydeway saya pun adse story nak kongsi...

seorang member kamching saya sekarang tengah dilanda resah gelisah..dia bertanya saya, adakah jodohnya belum tiba atau sudah terlepas?

actly dia ada seorang member girl yang so close dengan dia since zaman sekolah..even da lama tak jumpa tapi selalu kontek mengontek..even juga tinggal berdekatan tapi tak pernah berjumpa..

dan kini..baru-baru ni perempuan tu posting ke borneo..kerja..dan dia kat sini memula cool lah..iyalah..lantak sana lah..tapi..at the end dia mula rasa sangsi kat hati dia..tetiba rasa betapa di bekal kesunyian bilamana girl tu tak fly sana..padahal before ni tak ada pula dia rasa sumting pelik macam tu..

dan now dia mula terpikir adakah itu soulmatenye..? iyalah..before ni dia tak pernah menyatakan rasa sukanya pda kawan dia tu..dan rasanya kawan dia tu tak tau pula apa dia rasa..tapi maybe jugak dia tau but buat-buat tak tahu..lepas itu pula dia still layan boy ni even tak pernah ada apa-apa related pun..

dan kawan saya juga fikir..Kalau itu memang jodohnya dia mula bimbang kerana seolah-olah dia telah melepaskan peluang 'mesra'nya selama ni..patutnya dari dulu dia da beritahu yang dia suka kat perempuan tu..dan now?????

saya pun tak dapat nak tolong..huhu.... :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 13-11-08 21:36


Terdetik pula teman dengan lagu ni...

Apabila engkau berjumpa
Dengan seorang dara
Yang banyak memberi harapan
Dengan sepenuh jiwa
Jangan biarkan ia menunggu
Janganlah sampai ia berlalu

Jangan fikir lama-lama
Nanti lama-lama
Dia diambil orang

Sesal dan kesal engkau nantinya
Bila bungamu dirayu orang
Ke mana engkau akan mencari
Bila sang bunga melangkah pergi

Kerna tunggu lama-lama
Nanti lama-lama
Dia diambil orang

Apabila engkau berjumpa
Dengan seorang dara
Yang terlalu banyak meminta
tanpa menimbang rasa
Jangan ditanya atau dipandang
Walaupun hanya sebelah mata

Jangan tunggu lama-lama
Nanti lama-lama
Dia makin menyiksa

p/s

maap kerene mendedikasikan lagu ini. ehe


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-11-08 22:06


macam dalam cerita filem/drama korea lah pula.. cepat pergi kejar kat airport.. huhu :D

jodoh ni bukannya kita boleh dapat dengan hanya menunggu dan menanti tanpa sebarang usaha... so, kalau hati dah berkenan, pergilah dapatkannya, sebelum terlambat... nanti terlepas kang menyesal.. hoho :kelip:

tapi kalau memang ada jodoh antara kawan syemarly ni dengan kawan sekolahnya tu, pasti girl tu akan kembali padanya... cepat ke lambat ke, kalau dah jodoh, takkan ke mana lah.. :)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 13-11-08 22:16


Assalamualaikum...kalau kawannya, rasa hati dah berkenan, cblah usaha dapatkan perempuan tu balik..entah-entah perempuan tu pun rasa macam tu cuma malu nak mulakan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 13-11-08 22:17


Pada 13-11-08 22:06 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!


jodoh ni bukannya kita boleh dapat dengan hanya menunggu dan menanti tanpa sebarang usaha... so, kalau hati dah berkenan, pergilah dapatkannya, sebelum terlambat... nanti terlepas kang menyesal.. hoho :kelip:





soalnye..dia selama ni tak lah rasa perasaan 'aneh' tu.. biasa-biasa saja.. tapi bila dengar saja girl tu nak fly dia mula sasau sikit.. istikaharah konon2nya buat langsung tak nampak color hijau atau merah..tu yang dia dok btanye adakah itu jodohnya..atau bukan..Kalau ye kenapa dulu tak rasa macam ni..Kalau tak apa pasal pula dia rasa macam ni?

girl tu pula baru fly tadi..dia masih blur..sampai kini dia tak luahkan apa-apa..tak berapa nak konfiden..sebab tak ada signal dr istikahrahnye..hmm..

(saya pun sasau dibuatnya.. :D )

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-11-08 22:40


syemarly... takkan tak faham Kenapa kut?

tu lah tandanya yang sebenarnya kawan awak tu mencintai si kawan sekolah tu...

biasalah.. kalau dah cinta. kita biasa tak perasan apa perasaan kita pada seseorang tu selagi ia tidak diuji dengan sesuatu... sebenarnya perasaan tu dah ada dalam hatinya tapi dia sendiri tak perasan. kemudian bila diuji dengan perkara sedemikian ni (berpisah), baru hati dia tersentak dan terkejut.. hasil ujiannya dia merasai sesuatu yang aneh di dalam hatinya, sekarang baru dia perasan. maka itulah tandanye cinta.

dah.. saya dah macam doktor cinta pulak. haih tak sesuai. uhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

qing_er
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.01.2004
Ahli No: 6711
Posting: 45
Dari: Pontian,Johor D.Takzim

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-11-08 01:37


Ewah daeng!!!.. suka saja dia berpantun dan bernyanyi... sejak akhir2 ini..

Untuk kes ni...

Tunggu saja waktunya nanti kawannya tu pasti jumpa seseorang...

Jodoh ni kita bukannya tahu..

kadang-kadang kita berlari-lari mendekati seseorang ... tapi akhirnya bukan jodoh kita...

Dan kadang-kadang kita berlari-lari menjauhi seseorang..... tapi itulah teman dan jodoh kita sampai akhir hayat...

Mengikut pengalaman... uhuk2!!!

Saya tak pasti sama ada istikhoroh ni memang akan ditunjukkan pada mimpi... tapi saya rasa istikhoroh ni akan juga di beri petunjuk dengan gerak hati dan kita berfikir... oh begini seeloknya... oh begitu sepatutnya... dan kemudian kita tahu apa priority yang kita perlu buat... kadang-kadang kita tak perasan pun bahawa secara tidak sengaja kita telah membuat keputusan sepatutnya.. maka teruskanlah beristikhoroh tu...

Tapi kena usaha juga... kena doa... kena usha sikit-sikit... ewah!!!

Ada juga yang kena fire dengan kakak2 usroh ni... esok ada usroh ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qing_erProfil   Hantar PM kepada qing_er   Quote dan BalasQuote

nafas
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29298
Posting: 355
Dari: kl

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 14-11-08 02:03


Pada 13-11-08 22:06 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

macam dalam cerita filem/drama korea lah pula.. cepat pergi kejar kat airport.. huhu :D

jodoh ni bukannya kita boleh dapat dengan hanya menunggu dan menanti tanpa sebarang usaha... so, kalau hati dah berkenan, pergilah dapatkannya, sebelum terlambat... nanti terlepas kang menyesal.. hoho :kelip:





macam filem hindustan pulak teman nengok..... :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For nafasProfil   Hantar PM kepada nafas   Quote dan BalasQuote

shaf-a
Warga Rasmi
Menyertai: 13.11.2008
Ahli No: 35867
Posting: 19
Dari: kajang

malaysia  


posticon Posting pada: 14-11-08 03:46


syemerly..

saya rasa..kawan awak tu da jatuh cinta lah kat perempuan tu..kan..kalau tak,takkan rasa gelisah saja..tapi..pada pendapat saya..tu bukan lah bermakna dia da terlepas jodohnya..kerana..sejauh mana pun perempuan tu pergi..kalau da jodoh dia bersama dengan perempuan tu..tetap bersama..tapi..sedekat mana pun dia dengan perempuan tu..kalau da tak ada jodoh..tetap xbersame..tapi tu semua kena lah ada usaha..rs2 berkenan dihati..sunting lah bunga tu..jangan biakan saja..nanti ada org ambil dulu..eheh..ni pendapat saya saja.. ;-)


-----------------
~shafafellaz~


Bookmark and Share

    


  Member Information For shaf-aProfil   Hantar PM kepada shaf-a   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 14-11-08 09:32


Pada 13-11-08 22:06 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

macam dalam cerita filem/drama korea lah pula.. cepat pergi kejar kat airport.. huhu :D

jodoh ni bukannya kita boleh dapat dengan hanya menunggu dan menanti tanpa sebarang usaha... so, kalau hati dah berkenan, pergilah dapatkannya, sebelum terlambat... nanti terlepas kang menyesal..


kalau dah usaha tak dapat juga kategori bagaimana pula? :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

marsyalaila
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.10.2004
Ahli No: 12102
Posting: 278
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-11-08 09:40


Pada 14-11-08 09:32 , hafeezzul posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-11-08 22:06 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

macam dalam cerita filem/drama korea lah pula.. cepat pergi kejar kat airport.. huhu :D

jodoh ni bukannya kita boleh dapat dengan hanya menunggu dan menanti tanpa sebarang usaha... so, kalau hati dah berkenan, pergilah dapatkannya, sebelum terlambat... nanti terlepas kang menyesal..


kalau dah usaha tak dapat juga kategori bagaimana pula? :-P




Kalau tak dapat jugak, bukan jodoh lah jawabnyer... :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For marsyalailaProfil   Hantar PM kepada marsyalaila   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-11-08 09:54


mr. hafeezzul.. kalau dah usaha tak dapat juga, tu kategori redha lah atas segalanya... even though ia memedihkan hati, belajar lah juga untuk melepaskan :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 14-11-08 10:02


aik kena kat kita pula...sekadar bertanya saja..tiada kaitan sama ada yang hidup mahupun meninggal dunia. ehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 14-11-08 11:52


Pada 14-11-08 01:37 , qing_er posting:

!!! QUOTE !!!

Ewah daeng!!!.. suka saja dia berpantun dan bernyanyi... sejak akhir2 ini..

ye, teman memang suka berpantun dan teman suka lagu retro... terkenang semasa duloooo... eheh


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-11-08 14:21


saya nak beri pandangan ringkas...


apalah sangat perancangan kita berbanding perancangan Allah..

fahami maksud pernyataan ini...barulah kita faham akan perkara "terlepas peluang" tidak akan timbul.


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 14-11-08 15:38


Syemarly...

Pada pandangan saya, kawan kamching awak tu tak jatuh hati pada kawan sekolah dia.. dia hanya terbayang rasa sunyi bula tak ada kawan 'mesra'nya saja.. malah saya rasa dia tak ada rasa cinta pun selama ini malah tak ada rasa itu ketika ini.. dan istikharah yang dibuatnya tu pula ada unsur-unsur bias di dalamnya..

Kalau kawan kamching awak tu dah jatuh hati, perasaannya akan lebih hebat dari sekarang ni.. bukan sasau saja, tapi extra-sasau.. dan selagi dia tak ada perasaan nak memiliki kawan sekolah dia tu, maka saya berpendapat dia tak jatuh hati lagi..


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 14-11-08 18:19


Pada 14-11-08 15:38 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

Syemarly...

dan istikharah yang dibuatnya tu pula ada unsur-unsur bias di dalamnya..



Kalau kawan kamching awak tu dah jatuh hati, perasaannya akan lebih hebat dari sekarang ni.. bukan sasau saja, tapi extra-sasau.. dan selagi dia tak ada perasaan nak memiliki kawan sekolah dia tu, maka saya berpendapat dia tak jatuh hati lagi..




unsur bias dalam isrikharah?? ishk..tak paham lah..explain sikit..
sebenarnya dia tu ego sikit orangnya..dia susah nak akui sumthing.. even org da syak or tau or gosipkan..dia still relax..tak melatah.. saya tak tau apa yang tersirat kat hatinya..cuma apa yang dapat saya buata adalah gelakkan dia
:lucu:

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

Nu_uL
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.05.2010
Ahli No: 39911
Posting: 128
Dari: Kangar

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 23-06-10 21:55


semua dah tertulis kat luh mahfuz.....
sedih memang lah sedih..itukan fitrah manusia...
yang penting keyakinan dan selalu bersangka baik dengan ALLAH..insyaallah..


-----------------
Jaga Diri,Hiasi Peribadi


Bookmark and Share

    


  Member Information For Nu_uLProfil   Hantar PM kepada Nu_uL   Quote dan BalasQuote

SiNaRaBaDi
WARGA SETIA
Menyertai: 07.02.2010
Ahli No: 39229
Posting: 621

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 23-06-10 23:10


Pada 14-11-08 01:37 , qing_er posting:

!!! QUOTE !!!


Jodoh ni kita bukannya tahu..

kadang-kadang kita berlari-lari mendekati seseorang ... tapi akhirnya bukan jodoh kita...

Dan kadang-kadang kita berlari-lari menjauhi seseorang..... tapi itulah teman dan jodoh kita sampai akhir hayat...

Mengikut pengalaman... uhuk2!!!

Saya tak pasti sama ada istikhoroh ni memang akan ditunjukkan pada mimpi... tapi saya rasa istikhoroh ni akan juga di beri petunjuk dengan gerak hati dan kita berfikir... oh begini seeloknya... oh begitu sepatutnya... dan kemudian kita tahu apa priority yang kita perlu buat... kadang-kadang kita tak perasan pun bahawa secara tidak sengaja kita telah membuat keputusan sepatutnya.. maka teruskanlah beristikhoroh tu...



Benar sangat pendapat ini.


-----------------
SENYUMLAH pada segala cubaan kerana ketenangan meraih kebijaksanaan & mencetus kematangan. Terimalah SERIBU KEKALAHAN sebelum menerima SATU KEMENANGAN.


Bookmark and Share

    


  Member Information For SiNaRaBaDiProfil   Hantar PM kepada SiNaRaBaDi   Quote dan BalasQuote

Nu_uL
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.05.2010
Ahli No: 39911
Posting: 128
Dari: Kangar

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 24-06-10 13:16


Pada 23-06-10 23:10 , SiNaRaBaDi posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 14-11-08 01:37 , qing_er posting:

!!! QUOTE !!!


Jodoh ni kita bukannya tahu..

kadang-kadang kita berlari-lari mendekati seseorang ... tapi akhirnya bukan jodoh kita...

Dan kadang-kadang kita berlari-lari menjauhi seseorang..... tapi itulah teman dan jodoh kita sampai akhir hayat...

Mengikut pengalaman... uhuk2!!!

Saya tak pasti sama ada istikhoroh ni memang akan ditunjukkan pada mimpi... tapi saya rasa istikhoroh ni akan juga di beri petunjuk dengan gerak hati dan kita berfikir... oh begini seeloknya... oh begitu sepatutnya... dan kemudian kita tahu apa priority yang kita perlu buat... kadang-kadang kita tak perasan pun bahawa secara tidak sengaja kita telah membuat keputusan sepatutnya.. maka teruskanlah beristikhoroh tu...



Benar sangat pendapat ini.




ye betul...istikharah bukanlah hanya ALLAH akan memberi mimpi sahaja tapi ALLAH akan memberi hati kita keyakinan untuk membuat pilihan dalam apa-apa jua perkara pun. :bunga:


-----------------
Jaga Diri,Hiasi Peribadi


Bookmark and Share

    


  Member Information For Nu_uLProfil   Hantar PM kepada Nu_uL   Quote dan BalasQuote

faqir_imara
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.06.2010
Ahli No: 40024
Posting: 351
Dari: Fatih Istanbul

turkey   avatar


posticon Posting pada: 24-06-10 13:21


macam hindustanlah pula. Apa apapun isthikarahlah jalan terbaik tapi jangan hanya istikharah bila nak cari jodoh saja.

Bookmark and Share

    


  Member Information For faqir_imaraProfil   Hantar PM kepada faqir_imara   Quote dan BalasQuote

Nu_uL
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.05.2010
Ahli No: 39911
Posting: 128
Dari: Kangar

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 24-06-10 21:19


Pada 24-06-10 13:21 , faqir_imara posting:

!!! QUOTE !!!

macam hindustanlah pula. Apa apapun isthikarahlah jalan terbaik tapi jangan hanya istikharah bila nak cari jodoh saja.



betul..betul...betul..
istikharah ni untuk meminta kepada Allah mengenai 2 perkara yang nak pilih bukan jodoh saja... :bunga: ;-) :-)


-----------------
Jaga Diri,Hiasi Peribadi


Bookmark and Share

    


  Member Information For Nu_uLProfil   Hantar PM kepada Nu_uL   Quote dan BalasQuote

daLL
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.04.2005
Ahli No: 15609
Posting: 148
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 25-06-10 00:42


hihiihi...jangan jadi perasaan terpendam sudah...betul tu buat solat istikharah, kalau suka katakan suka, boleh diikat janji....huhuhu


-----------------
>


Bookmark and Share

    


  Member Information For daLLProfil   Hantar PM kepada daLL   Quote dan BalasQuote

faqir_imara
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.06.2010
Ahli No: 40024
Posting: 351
Dari: Fatih Istanbul

turkey   avatar


posticon Posting pada: 25-06-10 09:20


Rakan anda mungkin kurang berjalan. Mungkin. Kata org tua2 jauh berjalan luas pandangan. Kata org tua2. org lelaki kena banyak berjalan. Melihat dunia luar dan menimba pengalaman. Siapa tahu jodoh anda bukan org setempat? Mungkin org seberang, mungkin Geylang Serai,Seri Begawan,Naratiwat atau mungkin sejauh Yalova(Turkey).

Bookmark and Share

    


  Member Information For faqir_imaraProfil   Hantar PM kepada faqir_imara   Quote dan BalasQuote

Nu_uL
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.05.2010
Ahli No: 39911
Posting: 128
Dari: Kangar

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 26-06-10 15:01


Pada 25-06-10 09:20 , faqir_imara posting:

!!! QUOTE !!!

Rakan anda mungkin kurang berjalan. Mungkin. Kata org tua2 jauh berjalan luas pandangan. Kata org tua2. org lelaki kena banyak berjalan. Melihat dunia luar dan menimba pengalaman. Siapa tahu jodoh anda bukan org setempat? Mungkin org seberang, mungkin Geylang Serai,Seri Begawan,Naratiwat atau mungkin sejauh Yalova(Turkey).



jauh nyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer.... :-o


-----------------
Jaga Diri,Hiasi Peribadi


Bookmark and Share

    


  Member Information For Nu_uLProfil   Hantar PM kepada Nu_uL   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.111489 saat. Lajunya....