Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 26-06-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika orang lain boleh melakukan, kita boleh belajar melakukan
-- Prinsip NLP

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 50
Ahli: 0
Jumlah: 50




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 13 hari yang lalu
Daeng_Jati: 33 hari yang lalu
Kang: 37 hari yang lalu


Komputer dan IT
Topik: saya perlukan pertolongan untuk reka logo


Carian Forum

Moderator: Administrator, ibnuyahya
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Komputer dan IT
    »» saya perlukan pertolongan untuk reka logo

Please Mendaftar To Post


Oleh saya perlukan pertolongan untuk reka logo

skater
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2004
Ahli No: 8611
Posting: 542
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-11-08 15:51


salam..
saya ingin meminta pertolongan kepada ahli2 disini yang pakar tentang grafik dan membuat logo..
saya mewakili kelab saya membuat satu logo..
saya kurang arif dalam grafik..
null
atas ni logo asal..
saya nak ubah kepada jata yang lebih sesuai..
lepas tu warna nak ubah...
siapa yang terror tenang buat logo, saya harap dapat ubah logo tu...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For skaterProfil   Hantar PM kepada skater   Pergi ke skater's Website   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-11-08 15:59


Pada 08-11-08 15:51 , skater posting:

!!! QUOTE !!!

salam..
saya ingin meminta pertolongan kepada ahli2 disini yang pakar tentang grafik dan membuat logo..
saya mewakili kelab saya membuat satu logo..
saya kurang arif dalam grafik..
null
atas ni logo asal..
saya nak ubah kepada jata yang lebih sesuai..
lepas tu warna nak ubah...
siapa yang terror tenang buat logo, saya harap dapat ubah logo tu...



ok...tengok dari warna pun memang dah tak menarik..nak buat logo kenalah yang menarik dan buat seseorang teruja untuk melihatnya..ok ini ide saya..
1)Tukar warna padi itu kepada warna keemas2an sikit...
2)Kapak ke apa itu?? ehmmmm rasa macam tak sesuailah..apa kata ubah kepada benda yang lebih elok sikit...
3)Tulisan pada logo sepatutnya di elakkan..
*serba sikit cadangan dari saya...cuma nak tahu sebenarnya tu logo apa??boleh jelaskan sikit??nanti boleh bagi ide lagi if dah jelas kepada maksud logo itu ye..
:kelip:

Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

skater
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2004
Ahli No: 8611
Posting: 542
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-11-08 17:56


Pada 08-11-08 15:59 , shimaku posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-11-08 15:51 , skater posting:

!!! QUOTE !!!

salam..
saya ingin meminta pertolongan kepada ahli2 disini yang pakar tentang grafik dan membuat logo..
saya mewakili kelab saya membuat satu logo..
saya kurang arif dalam grafik..
null
atas ni logo asal..
saya nak ubah kepada jata yang lebih sesuai..
lepas tu warna nak ubah...
siapa yang terror tenang buat logo, saya harap dapat ubah logo tu...



ok...tengok dari warna pun memang dah tak menarik..nak buat logo kenalah yang menarik dan buat seseorang teruja untuk melihatnya..ok ini ide saya..
1)Tukar warna padi itu kepada warna keemas2an sikit...
2)Kapak ke apa itu?? ehmmmm rasa macam tak sesuailah..apa kata ubah kepada benda yang lebih elok sikit...
3)Tulisan pada logo sepatutnya di elakkan..
*serba sikit cadangan dari saya...cuma nak tahu sebenarnya tu logo apa??boleh jelaskan sikit??nanti boleh bagi ide lagi if dah jelas kepada maksud logo itu ye..
:kelip:


saya hargai cadangan anda .. logo tersebut saya hanya draf.. saya mengharapkan bantuan dari antum2 semua untuk reka loga seperti bentuk berkenaan.. harap yang pandai tu boleh reka logo seperti itu.. dan tunjukkan kat sini


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For skaterProfil   Hantar PM kepada skater   Pergi ke skater's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.08496 saat. Lajunya....