Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Mencari lilin lebih baik dari merungut bila kegelapan

-- Peribahasa Tionghua

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 67
Ahli: 0
Jumlah: 67




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 2 hari yang lalu


Kelakar
Topik: Samad Nak Kahwin


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» Samad Nak Kahwin

Please Mendaftar To Post


Oleh Samad Nak Kahwin

adzizi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.10.2006
Ahli No: 26934
Posting: 177

malaysia  


posticon Posting pada: 04-11-08 11:04


Samad dan Husin merupakan sahabat karib. Kekariban mereka memang di luar batasan pemikiran manusia normal ibarat cubit peha kiri, peha kanan terasa geli. Hari demi hari berlaku sehinggalah pada suatu hari di mana kedua sahabat baik tersebut dengan seriusnya berbincang tentang perkahwinan.

Samad: Sin. Aku dah buat keputusan muktamad. Aku nak kawin bulan depan.

Husin: Iyeke mad?kau biar betul?kau nak kawin dengan siapa nanti? Tak pernah pulak aku nampak kau keluar dating dengan mana-mana perempuan. Sepanjang masa kau ada dengan aku saja sampai orang kata kita macam belangkas..

Samad: Betul lah sin. Aku memang nak kawin. Sebab kau sahabat karib aku, maka aku bagitahu kau dulu. Aku nak kawin dengan Leha, anak mak Salmah kat hujung kampung tu. Kali pertama aku pandang wajahnya aku sudah jatuh hati..

Husin: Leha? boleh tahan jugak citarasa kau ye. Gadis paling cantik dalam kampung kita jugak jadi pilihan hati kau..

Samad. Aku pun ada hati dan perasaan jugak sin. Hendak jugak... (sebelum sempat Samad menghabiskan ayat terakhir kepala beliau dengan deras telah ditempeleng dari belakang sehingga menyebabkan beliau bengong seketika)

5 saat kemudian...


Bapak Samad: Bertuah punya anak, baru seminggu masuk darjah satu dah sibuk fikir pasal kawin! Hah, mana rokok yang aku suruh kau beli itu?!

Samad: Err..Sorry bapak. Lupa daratan sekejap..hehe


-----------------
Dont Judge A Book By Its Cover


Bookmark and Share

    


  Member Information For adziziProfil   Hantar PM kepada adzizi   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-11-08 11:07


hahahahaha..lawk juga lah..ingatkan dah beso.ruponya baru masuk darjah satu..hehe...

moral : belajar lah dulu rajin2...hehehe..hahah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-11-08 11:08


lah.. masih dibawah umur rupanya.. adui lah budak-budak lelaki zaman sekarang.. kecil-kecil dah miang.. :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

bintanghati2008
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.07.2008
Ahli No: 34147
Posting: 217
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-11-08 11:27


assalammualaikum

ish...ish..ish... baru masuk sekolah dah berangan... berangan kahwin pula itu... hehehe....

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintanghati2008Profil   Hantar PM kepada bintanghati2008   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 04-11-08 11:30


Bismillahhirrahmanirrahim..

alahai,samad lah samad..gatai ye nak kawin..baru darjah satu..hehe..


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-11-08 11:38


Pada 04-11-08 11:08 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

adui lah budak-budak lelaki zaman sekarang.. kecil-kecil dah miang.. :-P



budak-budak zaman sekarang memang berfikiran advance...
mungkin terpengaruh dengan budaya couple yang dibawa oleh media...

samad oo samad.....

!!! QUOTE !!!

Bapak Samad: Bertuah punya anak, baru seminggu masuk darjah satu dah sibuk fikir pasal kawin! Hah, mana rokok yang aku suruh kau beli itu?!


ayahnya pun satu....suruh anak yang belikan rokok...isy,tak patot...pengaruh yang sangat merbahaya...


-----------------
Dalam Kerendahan Diri, Ada Ketinggian Budi,
Dalam Kemiskinan Harta, Ada Kekayaan Jiwa,
Dalam Kesempitan Hidup, Ada Keluasan Ilmu....


Bookmark and Share

    


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

ct_sumayyah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 418
Posting: 201
Dari: Negeri Sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 04-11-08 12:44


budak-budak sekarang memang cerdik..pemikiran diluar pemikiran org dewasa..hehehe..apapun,memang kelakar

Bookmark and Share

    


  Member Information For ct_sumayyahProfil   Hantar PM kepada ct_sumayyah   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 04-11-08 12:45


eleh tak ada lah kelako sangat..apa yang lawak

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

jumjumatonne
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.02.2008
Ahli No: 32561
Posting: 119
Dari: Johor Darul Takzim

Johor  


posticon Posting pada: 05-11-08 10:32


samad...samad....
kan lagi elok kalau dibualkan pasal bush...
barulah mantap....

Bookmark and Share

    


  Member Information For jumjumatonneProfil   Hantar PM kepada jumjumatonne   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-11-08 14:20


:-D amboi si samad ni..tak padan dengan baru masuk darjah 1..ada hati nak kahwin dah..ingatkan kena tempeleng dengan bapak leha atau tunang leha ke..rupanya bapak dia sendiri.. :-D :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

sikinshaharudin
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.11.2008
Ahli No: 36109
Posting: 87
Dari: zi ji l0ng p0

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-12-08 12:27


:-o :-o uishhhhhh.......... terlebih maju si samad ini......
danger.....dangerr :jangan:


-----------------
senYum s0km0 =)


Bookmark and Share

    


  Member Information For sikinshaharudinProfil   Hantar PM kepada sikinshaharudin   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 11-12-08 13:02


mak aaaii... ingatkan da beso..bawah umur lagi rupanya... budak-budak ni.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

lemochi_adachi
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2008
Ahli No: 35332
Posting: 420
Dari: SABAK BERNAM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-12-08 13:43


kecil-kecil dah berangan nak khawin kang dah beso bagaimana lah pula....kuikuikui

Bookmark and Share

    


  Member Information For lemochi_adachiProfil   Hantar PM kepada lemochi_adachi   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-12-08 13:58


hahahaha entah da sunat ke belum samad tu hehehe ada hati nak kawin. :lol: :lol:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.100533 saat. Lajunya....