Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-01-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika anda taknak bekerja, carilah duit sebanyak-banyaknya; nanti anda tak perlu bekerja
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 48
Ahli: 0
Jumlah: 48




  Yang Masuk Ke Sini
Martyr: 45 hari yang lalu
Muslim1987: 52 hari yang lalu


Komputer dan IT
Topik: Jom Coding : Sorting


Carian Forum

Moderator: Administrator, ibnuyahya
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Komputer dan IT
    »» Jom Coding : Sorting

Please Mendaftar To Post


Oleh Jom Coding : Sorting

ibnuyahya

Menyertai: 15.10.2004
Ahli No: 11874
Posting: 574
Dari: Ampang, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-11-08 22:30


Assalamualaikum

bina satu program yang akan membaca fail CSV dan lakukan "Sorting" . Fail CSV ini mempunyai format data seperti berikut.

integer ,Quoted String , integer

contoh

10 , "ABCDE" , 20

algoritma "sorting" mestilah di mulakan dengan integer pertama di ikuti dengan string dan integer kedua seperti:

input

19,"DEF",21
19,"ABC",10
4,"XYZ",59
4,"XYZ",47
98,"String Value",1234

Sepatutnya akan mengeluarkan Output

4,"XYZ",47
4,"XYZ",59
19,"ABC",10
19,"DEF",21
98,"String Value",1234


-----------------
Programming notes esp. PHP
Web Zaujah (muslimah_johor)


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnuyahyaProfil   Hantar PM kepada ibnuyahya   Pergi ke ibnuyahya's Website   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 02-11-08 23:06


pening nya...masih lagi blur2...nampak macam menarik....masih lagi tak faham istilah yang digunakan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 02-11-08 23:47


macam faham .. tapi tak faham-faham ..
apa benda ni ek.. nak sort apanye..bukan memang da ada ke mana-mana masa offise, e.pergi word? (ish..soalan macam org tak paham paper saja..:D)

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

irfanmh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.06.2006
Ahli No: 24748
Posting: 127
Dari: Mersing ---> Kuantan

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-11-08 03:43


kena guna software macam borlan c++ ke?
atau guna word etc?

Bookmark and Share

    


  Member Information For irfanmhProfil   Hantar PM kepada irfanmh   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 13:00


Pada 03-11-08 03:43 , irfanmh posting:

!!! QUOTE !!!

kena guna software macam borlan c++ ke?


Ha'ah...Nak guna assembly language ataupun machine language pun boleh... :-D

Hmmm...Dah lama saya nak jawab soalan ni tapi belum dapat lagi sebab komputer saya mengalami masalah teknikal(monitor rosak)...Adik saya dan laptopnya baru sahaja pulang bercuti...Nanti kalau saya dah buat codingnya saya post dekat sini...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.084878 saat. Lajunya....