Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 31-01-2023  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika anda melakukan apa yang selalu anda lakukan, anda akan mendapat apa yang selalu anda dapat
-- Seminat NLP

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 43
Ahli: 0
Jumlah: 43




  Yang Masuk Ke Sini
MaMaT1505: 22 hari yang lalu
Iswadi: 27 hari yang lalu
Martyr: 28 hari yang lalu
kasih_kekasih: 33 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: Lelaki Berpandangan Jauh


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» Lelaki Berpandangan Jauh

Please Mendaftar To Post


Oleh Lelaki Berpandangan Jauh

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 23-10-08 08:10


Lelaki yang berpandangan dan berfikiran jauh.

Bagi yang perempuan, tahukah anda, bukan senang untuk menjadi seorang lelaki? Macam-macam perkara yang perlu difikirkan apabila anda adalah seorang lelaki. Lagi-lagi apabila usia anda meningkat dewasa dan tiba masa untuk mendirikan rumahtangga. Bermacam-macam perkara yang anda perlu anda fikirkan dan rancang supaya segalanya berjalan dengan lancar.

Sebagai contoh, untuk mengahwini seorang perempuan tidaklah mudah seperti yang disangka. Pelbagai perkara perlu dititikberatkan. Bermacam-macam perkara yang perlu seorang lelaki ambil perhatian seperti, adakah duit hantaran mencukupi? Adakah sudah memiliki rumah tempat tinggal? Bagaimana pula apabila sudah mempunyai anak nanti? Adakah terdapat sekolah yang berdekatan dengan rumah? Bagaimana pula dari segi keselamatan di kawasan perumahan? Adakah ianya selamat di situ? Adakah gaji yang diterima setiap bulan dapat menanggung kos sara hidup apabila sudah berkeluarga? Bermacam-macam perkara perlu difikirkan oleh seorang lelaki.

Ada perempuan, yang rasa sangat pelik dengan lelaki ini. Dia kata, lelaki fikir terlampau jauh sangat. Ye lah, mana tak nya, kita perlulah merancang dan mengatur segala-galanya kerana lelaki merupakan ketua keluarga. Kalau ketua keluarga tidak pandai merancang, porak perandalah jadinya.

So kepada yang perempuan, adakah anda pun turut berpandangan dan berfikiran jauh? Ha…jawab… !


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 23-10-08 08:11


Apa yang perempuan tahu, pot pet pot pet pot pet.... lepas tu "Hantar I balik rumah mak"

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

anmahar
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14615
Posting: 703
Dari: Kedah Darul Aman

Kedah  


posticon Posting pada: 23-10-08 09:05


Mmmm... lelaki dikurniakan Allah untuk berpandangan jauh... agar segala sesuatu itu dapat dirancang dan di susun caranya.... :-)
Tetapi lelaki susah untuk berfikiran singkat seperti wanita... itu pulak kelebihan yang Allah beri pada wanita... melihat apa yang terjadi sekeliling.... merasai perubahan emosi dengan peka... :-)
Allah maha adil... Dia mengetahui apa yang kurang dan apa yang lebih... :-)

Sebegai contoh...lihat secara menyeluruh ye... tentang hiasan rumah lah... :-)
kalau rumah sewa, lelaki selalunya fikir... tak payah lah hias hebat2 sebab inikan rumah org... lagipun bukannya lama nak duduk pun... setahun dua saja... sebab dia bayangkan jauh...pemikiran nya terarah ketika suatu masa nanti rumah tu kena kasi balik kat tuan rumah... :-)
tapi bagi wanita... oleh kerana dia berfikiran pendek... dia cuma boleh fikir masa yang terdekat... jadi apa salahnya hias rumah? bagi cantik2... sebab seronok nak duduk... nak hidup di dalamnya pun tenang... jadi dia akan buat sedaya yang boleh untuk menjadikan rumah tu cantik sangat-sangat... kerana pemikirannya terarah pada waktu tu... :-)
jadi kalau campur keduanya... jadi macam mana? mesti lagi baik sebab... wanita akan cuba nak cantikkan rumah... tapi di awasi oleh si suami... kerana rumah tu kan rumah sewa... :-)



kan cantik tu... hehehe saling lengkap melengkapi... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For anmaharProfil   Hantar PM kepada anmahar   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 23-10-08 09:24


Pada 23-10-08 08:11 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Apa yang perempuan tahu, pot pet pot pet pot pet.... lepas tu "Hantar I balik rumah mak"



bukan semua perempuan macam tu dan bukan semua lelaki berpandangan jauh.. ramai yang saya jumpa lelaki yang singkat pemikirannya. tak fikir risiko atas tindakan yang dilalkukan. penyudahnya makan diri sendiri..

perempuan yang pot pet pot pet tu adalah halwa telinga bagi keluarga dan suami.. bukan membebel tak tentu pasal. bayangkan lah kalau lelaki tak ingat,wanita ingatkan dengan cara begini agar tidak lagi mudah lupa.. bila sentiasa di ingat dan dileteri baru akan ingat,ingat dan ingat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 23-10-08 09:34


Secara Ideloginya memang bukan semua lelaki dan wanita begitu. Tetapi realistiknya banyak begitu! perlukan bukti?


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 23-10-08 10:15


Pada 23-10-08 08:11 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Apa yang perempuan tahu, pot pet pot pet pot pet.... lepas tu "Hantar I balik rumah mak"


Ibu yang melahirkan anda dan membesarkan anda juga adalah "perempuan",malah bakal/isteri yang bersabung nyawa melahirkan anak2 anda juga adalah "perempuan"...bila kita ingatkan itu,maka kita tahu setiap hamba Allah itu ada kekurangan dan kelebihannya...setiap penciptaan dan kejadian itu ada hikmahnya tersendiri..bersabarlah..:-)


-----------------
-StaIrWays To HeaVen-http://nurfazilah.hadithuna.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 23-10-08 10:21


Pada 23-10-08 09:34 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Secara Ideloginya memang bukan semua lelaki dan wanita begitu. Tetapi realistiknya banyak begitu! perlukan bukti?



tak perlu bukti en daeng.. Kenapa nak dikusutkan pikiran dengan perkara2 remeh macam itu. semua org lakukan kesilapan. jika perempuan macam tu ditakdirkan untuk kita dan bila lelaki itu ditakdirkan untuk kita..terima saja seadaanya. Kenapa yang buruknya kita nampak,yang baiknya kita tolak ke tepi.. belajar lah terima seadaanya...



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 23-10-08 10:26


Tak kisah, sebab meke pun dah tau hasil pembuktiannya. Kesilapan tidak sunyi dari dari Manusia. Lelaki menampung wanite, wanite menampal lelaki. Saling lengkap melengkapi....

p/s

Kuman seberang laut memang teman nampak, gajah depan mata teman hiraukan...

Sakit bermula mati bersebab, masa kan Tempua bersarang rendah kalau tiada hajat. Selaklah yang tersurat, akan nampak yang tersirat. Yang tersirat itu ada yang menyurat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

irashahirah
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2005
Ahli No: 19675
Posting: 407
Dari: jay bee

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-10-08 10:41


hehe..
saya pernah jumpa lelaki yang berpandangan jauh macam ini.. late 29.. tapi masa saya awal-awal kenal dia umur dia 26.. dah macam-macam dia fikir.. dia nak kerja stable.. nak buat macam-macam kerja supaya dapat meningktkan pendapatan.. dan dia pernah cakap.. selagi dia tak ada rumah.. dia tak kan cari awek. hehe.. macam tu lah lebih kurang.. saya kagum sangat dengan dia ini sebab dia sangat bertanggungjwb esp pada mak bapak dia.. tapi kan tak semua lelaki berpandangan jauh.. ada tu yang tau nak kawin saja.. tapi nak bersedia ke arah tu tak ada.. hehe.. perempuan ada juga yang bpndgn jauh macam saya ini.. kui3..

Bookmark and Share

    


  Member Information For irashahirahProfil   Hantar PM kepada irashahirah   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-10-08 11:25


Pada 23-10-08 10:41 , irashahirah posting:

!!! QUOTE !!!

hehe..
saya pernah jumpa lelaki yang berpandangan jauh macam ini.. late 29.. tapi masa saya awal-awal kenal dia umur dia 26.. dah macam-macam dia fikir.. dia nak kerja stable.. nak buat macam-macam kerja supaya dapat meningktkan pendapatan.. dan dia pernah cakap.. selagi dia tak ada rumah.. dia tak kan cari awek. hehe.. macam tu lah lebih kurang.. saya kagum sangat dengan dia ini sebab dia sangat bertanggungjwb esp pada mak bapak dia.. tapi kan tak semua lelaki berpandangan jauh.. ada tu yang tau nak kawin saja.. tapi nak bersedia ke arah tu tak ada.. hehe.. perempuan ada juga yang bpndgn jauh macam saya ini.. kui3..



bab berpandangan jauh sebenarnya berpunca dari cara dia dibesarkan..ada yang dari kecik semuanya ada..apa nak semuanya ditunaikan...pendek kata semuanya disediakan.Bila dah besar panjang..tak boleh susah sedikit mula "goyang"
ada pulak membesar dari keluarga yag haru biru...mak ayah bercerai sebagainya...dan dia akan memberi kesan emosi sampailah lelaki itu dewasa.

ada yang dari kecik kalau nak sesuatu kena usaha sendiri...manage sendiri..jadi dari awalnya dia dah biasa berdikari..kekurangannya mungkin lelaki ni sedikit kedekut dan berjimat..kerana dah biasa dengan dengan sikap begitu...

basicnya pengalaman hidup akan menentukan padangan lelaki ni jauh ke tak...bukan umur...sebab kadang tu umur dah tau pun masih singkat pandangan...
tahap pendidikan dan bidang pendidikan juga faktor besar..tapi bukan penentu sama ada dia ada pandangan jauh ke tak


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 23-10-08 11:29


Pada 23-10-08 08:11 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Apa yang perempuan tahu, pot pet pot pet pot pet.... lepas tu "Hantar I balik rumah mak"

ada pengalaman ke? :sopan:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 23-10-08 17:02


Pada 23-10-08 08:11 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Apa yang perempuan tahu, pot pet pot pet pot pet.... lepas tu "Hantar I balik rumah mak"


Hehe..daeng2 biasa kena pot pet dengan sapa tu.kwang3.. :lol: gurau saja achik daeng..wanita secara fizikal pun dah berbeda dengan lelaki..apatah lagi secara emosinya..so raikanlah kelainan wanita..kita (lelaki dan wanita) saling melengkapi..berbalik kepada topik diatas, saya rasa tidak semua lelaki begitu..ada juga wanita yang berpandangan jauh..tapi betul juga kata daeng, lelaki ni banyak memikio pasal masa depan..meke mesti suko memikio pasal masa depan juga kan..


-----------------
"Hujung FIKIR pangkal AGAMA"-Pak Hamka


Bookmark and Share

    


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-10-08 17:07


Agaknya semakin berjauhan dari keluarga ( merantau kiranya ) makin berpandangan jauh serta cara bertindak berbeza selama berada di kampung.

Entahlah, kekadang tidak terlintas prof berfikir juga cuma bertindak mengikut keadaan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 23-10-08 17:10


Assalamualaikum
IM...pengalaman dengan kakak dia agaknya :sopan: P.D kan degil orangnya... :sopan: masa pergi jenjalan kat soping komplekP.D buat hal.pot pet pot pet lah kakaknya tu... :lol: lalu menyuruh P.D hantar dia balik, takmo layan P.D... :-P

P/S : kisah mitos legenda...



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 23-11-08 14:59


Pada 23-10-08 17:07 , Prof_Muslim posting:

!!! QUOTE !!!

Agaknya semakin berjauhan dari keluarga ( merantau kiranya ) makin berpandangan jauh serta cara bertindak berbeza selama berada di kampung.

Entahlah, kekadang tidak terlintas prof berfikir juga cuma bertindak mengikut keadaan.


ye ke.. sejauh manakah benarnya?

hmm..jadi org yang tak pernah merantau kemana2 (except melancong lah) tu dikatakan tak berpandangan jauh ke?? hmm..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-11-08 12:11


Hmm..

Lelaki Berpandangan Jauh..?

No komen..
Perempuan berpandangan jauh pun ada juga..

Maybe sebab keadaan zaman kini yang buatkan lelaki atau perempuan 'more struggle' dalam dunia kerjaya yang mencabar especially yang selalunya didominasi para lelaki.. Hmm..??

Setuju..?

Tapi sayanngnya kebanyakkan perempuan yang hanyut dalam kerjaya sebegini.. makin hilang sifat-sifat feminin dan kadang-kadang lagi garang dari rimau kat zoo (huuhhh, ini pengalaman peribadi aku.. tak mahu cerita).

Tapi secara fitrahnya..
lelaki adalah makhluk akal..
wanita adalah makhluk perasaan..


Saling melengkapi..
betulkan jika tersilap..


HambaNYA yang jahil,
-- Muddathsir

Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

hanafirazali
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26499
Posting: 327
Dari: negeri sembilan dan perak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-11-08 12:17


Assalamualaikum... setuju dan tidak setuju... majoriti begitu tapi tak semuanya... malah kadang-kadang kita lihat ramai lelaki yang tak berpandangan jauh.... sanggup mempertaruhkan nyawa dengan merempit di jalanraya... takkan itu dikira berpandangan jauh???

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanafirazaliProfil   Hantar PM kepada hanafirazali   Quote dan BalasQuote

qibtiyah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.07.2005
Ahli No: 17187
Posting: 721
Dari: qaryah_qish

seychelles   avatar


posticon Posting pada: 26-11-08 13:23


kalau perempuan sudah mula berpandangan jauh
alamaynya meranalah kaum adam... :lol: :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For qibtiyahProfil   Hantar PM kepada qibtiyah   Quote dan BalasQuote

imni_1612
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34904
Posting: 336
Dari: Kuala Lumpur

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-11-08 15:29


sebab tu lah lelaki diberikan hak untuk menjatuhkan talak..sebab berfikiran jauh..:kelip: tol tak??

Bookmark and Share

    


  Member Information For imni_1612Profil   Hantar PM kepada imni_1612   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-11-08 15:50


saya setuju dengan pandangan sahabat-sahabat dan sahabiah....

lelaki / perampuan yang berpandangan jauh ni bergantung juga kepada bagaimana mereka dibesarkan, ilmu yang diberi,didikan yang diberi dan pendedahan semasa yang diberi...


Telah ALLAH ciptakan manusia itu lengkap melengkapi, memerlukan satu sama lain tak kira lelaki ataupun perempuan...
diciptaNYA kelebihan yang ada pada lelaki itu untuk memimpin dan menampung kekurangan yang ada pada wanita dan kelebihan yang ALLAH berikan pada wanita itu untuk membantu si lelaki.

contohya kita tengok dari segi ketelitian, majoritinya wanita ini lebih teliti daripd lelaki dalam apa jua yang dilakukannya..


-----------------
Kita selalu melihat dia ketawa,tetapi mungkin sebenarnya dia tidak setabah yang kita sangkakan.Di sebalik senyumannya mungkin banyak cerita sedih yang ingi


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 26-11-08 19:00


Bentuk kepimpinan terendah adalah kepimpinan bersandar ilmu. tidak sepatutnya memimpin tanpa ilmu.

Diatas kepimpinan bersandarkan ilmu, adalah kepimpinan yang berfikiran kreatif. Mempunyai ilmu yang tinggi dan kreatif berfikir melebihi orang lain.

Manakala kepimpinan tertinggi adalah kepimpinan yang melampaui zaman. Ilmunya tinggi, banyak idea2 kreatif, dan berfikir melampaui zaman. Ia nampak dengan jelas perubahan yang ingin dilakukan, walaupun ramai yang tidak boleh menjangkaunya. Inilah yang telah ditunjukkan oleh Rasulullah saw, keilmuannya tiada tandingan, uslubnya canggih dan kepimpinannya melampaui zaman.

Jadi, kepimpinan yang bagaimana anda mahukan? Ilmu saja tidak cukup untuk jadi pemimpin yang hebat, sekadar syarat minima.

Daeng, anda rasa anda yang mana?

Bookmark and Share

    


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

arrantaui
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.12.2008
Ahli No: 36246
Posting: 99

blank   avatar


posticon Posting pada: 17-12-08 14:02


Kerana lelaki nampak jauh, itulah sebab mereka menjadi pemimpin ke atas wanita. Kalau wanita pun sudah berpandangan sama jauh dengan lelaki, maka lelaki tidak perlu menjadi pemimpin ke atas wanita. Lelaki pula jangan mengabaikan wanita kerana wanita lebih nampak perkara dekat yang lelaki tak perasan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For arrantauiProfil   Hantar PM kepada arrantaui   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 23-12-08 12:43


Pada 26-11-08 13:23 , qibtiyah posting:

!!! QUOTE !!!

kalau perempuan sudah mula berpandangan jauh
alamaynya meranalah kaum adam... :lol: :lol: :lol:

salam...

adehh...awat kata lagu tu??

merana dari sudut mana tu??

lah ni, tak ada wanita yang berpandangan jauh ke??

hhmm...musykil jugak ini

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

zalai
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.09.2005
Ahli No: 18844
Posting: 94
Dari: cairo,egypt

egypt   avatar


posticon Posting pada: 23-12-08 12:57


Bagi yang perempuan, tahukah anda, bukan senang untuk menjadi seorang lelaki? Macam-macam perkara yang perlu difikirkan apabila anda adalah seorang lelaki. Lagi-lagi apabila usia anda meningkat dewasa dan tiba masa untuk mendirikan rumahtangga. Bermacam-macam perkara yang anda perlu anda fikirkan dan rancang supaya segalanya berjalan dengan lancar.

memang berat tanggungjawab lelaki..

"laki-laki itu memimpin kaum isteri"

tanggungjawab wanita pun berat jugak..tapi hal-hal sebaliknya..secara otomatiknya..lelaki wanita masing-masing ada tggungjawab..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zalaiProfil   Hantar PM kepada zalai   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.107238 saat. Lajunya....