Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 01-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita adalah kaum yang dimuliakan oleh Allah dengan Islam, jikalau kita mencari kemuliaan selain dari kemuliaan yang diberi oleh Allah, maka Allah akan menghinakan kita
-- -- Pesan Saidina Umar semasa pembukaan Kota Baitul Maqdis

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 31
Ahli: 0
Jumlah: 31




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 4 hari yang lalu


Rawatan Alternatif
Topik: Rawatan Iridiology


Carian Forum

Moderator: Administrator, Prof_Muslim
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Rawatan Alternatif
    »» Rawatan Iridiology

Please Mendaftar To Post


Oleh Rawatan Iridiology

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-10-08 15:44


Assalamualaikum

Dah lama nak bertanya tapi selalu terlupa. Ada tak sahabat2 yang pernah try buat pemeriksaan penyakit dan rawatan iridiology ini. Nak tahu sejauh mana ketepatan rawatan kaedah ini. Mohon pandangan pakar dari ukhwah... :kelip:


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

hid_uniten
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.09.2005
Ahli No: 18744
Posting: 252
Dari: :: bumi Allalh ::

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 16-10-08 15:54


rawatan iridiology tu apa ya kak hanan? tak pernah dengar pun,huhu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hid_unitenProfil   Hantar PM kepada hid_uniten   Pergi ke hid_uniten's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 16-10-08 15:56


pada pendapat teman, ilmu yang berkaitan dengan IRIS....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-10-08 15:57


Alaa.. yang periksa penyakit melalui mata. Dari urat2 kat mata tu boleh tahu penyakit yang dihidapi oleh seseorang.


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-10-08 16:15


Nampaknya Cik Presiden kita bertanyakan tentang rawatan Iridiology. Ingatkan siapa hendak kongsikan infonya. Tengok tajuk prof terkejut ( dalam hati seraya berkata Hmm... ada juga sahabat Ukhwah yang tahu ilmu ini ).

Pemerikasan melalui mata adalah satu ilmu yang prof pelajari dalam Ilmu Perubatan Jawi oleh pengasasnya Tuan Haji Ismail bin Hj Ahmad.

Sebelum prof tengok mata orang / pesakit, prof sendiri dirawat oleh doktor herbalis. Ianya memamg diyakini dan bergantung atas penerimaan pesakit. Kebanyakkan terkejut kiranya didengar penyakit yang tidak pernah disangkanya pernah ada. Ia semua telah dilhat pada perubahan bahagian anak mata serta mata putihnya. Ianya bukan kepandaian seseorang perawat tetapi semuanya ilmu milik Allaah Taala

Sebagai contoh rujukan buku diagnosis

Berdasarkan pemerhatian mata kelihatan merah, menunjukkan dua tafsiran :
>Disebabkan kekurangan air, kepanasan, serta pengamalan herba diuretic. Tandanya urin yang kuning pekat, sakit kepala, sakit pinggang dan urat biru di tangan.

>Terdapat jangkitan kuman yang ditandai dengan selaput putih.

Ini mungkin susah nak faham dan sepanjang pelajari ilmu ini kita tahu penyakit yang kita alami dan boleh diberitahu ia dikesan 20 peratus peringkat awal dan kesannya bukan dari masa terdekat tetapi bermula kita kecil lagi.


Insya-Allaah prof akan posting di sini untuk tahu mengenainya. Kena sentiasa rujuk dengan pakar herbalis lain juga dahulu. Al-maklumlah prof masih banyak tidak tahu serta mengajar sambil belajar

Wallahualam

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-10-08 09:13


Terima kasih prof atas ulasan uh. Nanti prof belajar sampai habis boleh kita buka booth ye..

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

hid_uniten
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.09.2005
Ahli No: 18744
Posting: 252
Dari: :: bumi Allalh ::

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 17-10-08 10:12


o..kesan pyakit mlalui mata ye..rasanya pernah tengok kat tv dulu tapi tak ingat..good knowledge to know..:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For hid_unitenProfil   Hantar PM kepada hid_uniten   Pergi ke hid_uniten's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-10-08 10:26


prof.. rasa macam nak belajar saja kaedah2 rawatan macam itu.. boleh juga bagi rawatan tu pada orang2 di kampung.. dapat juga saya berbakti.. saya suka pada perubatan macam ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-10-08 14:34


Assalamualaikum Cik Presiden yang dihormati... Insya-Allaah, kita boleh buka booth ...hehehe.

Itu amatlah sikit dengan apa yang prof tahu dan sebenarnya terlalu luas untuk diceritakan kehebatan ciptaan Allaah s.w.t dengan kita dapat mengetahui penyakit serta situasi oleh sesorang dan secara tidak langsung dapat membantu sesiapa sahaja.

Cara perubatan itu sebenarnya ada juga dalam kaedah perubatan moden tetapi prof tidak pasti bagaimana kaedahnya. Maksudnya cara melihat penyakit dan adalah sesuai muslimat bersama muslimat ( bagi yang bukan muhrim ) dan bimbangnya ibarat pepatah " Dari Mata Jatuh Ke Hati" pula jadinya. hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

A4_paper
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.12.2007
Ahli No: 32078
Posting: 30
Dari: bpmlk

malaysia  


posticon Posting pada: 18-10-08 13:22


saya pernah menjalani rawatan ini (sekali saja) semasa zaman pelajar dulu, itu pun masa pesta konvokesyen..
Doktor itu kata warna anak mata hitam di atas dah bertukar menjadi wrna yang agak bukan hitam, ini menunjukkan masalah ingatan yang semakin lemah antara faktornye minum minuman dalam tin.

Bookmark and Share

    


  Member Information For A4_paperProfil   Hantar PM kepada A4_paper   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 31-10-08 11:31


Assalamualaikum...salam ukhwah. Baiklah adalah lebih bagus kita bermula dengan sejarahnya secara ringkas serta turutan mengenai tentang kelebihan dan kebaikan Iridolgi. Ini sumber yang prof perolehi dan masih banyak perlu dipelajari berdasarkan pengalaman.

Sejarah Iridolgi

Iridologi pertama kali ditemukan oleh Ignatz von peczely (Bapak Iridology) abad ke-18, di Budapest, Hungaria. Beliau melakukan pengamatan sejak kecil, ketika berjumpa dengan seekor burung hantu yang patah kakinya, dan didapatinya suatu garis yang tertera pada mata burung hantu tersebut.

Setelah dewasa dan menjadi dokter, hasil pengamatannya tersebut secara konsisten diteruskan menjadi suatu penelitiannya ilmiah, dimana terdapat tanda-tanda di mata yang berhubungan dengan keadaan tubuh si Penderita, sehingga terciptalah Iridology chart yang pertama.

Dan kini setelah 150 tahun, Iridology makin popular di Kawasan Eropah dan Amerika Syarikat termasuk Asia. Namun yang menghasil carta Iridolgy adalah Dr. Bernard Jensen D.C.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

irashahirah
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2005
Ahli No: 19675
Posting: 407
Dari: jay bee

Johor   avatar


posticon Posting pada: 31-10-08 11:54


Salam..
saya pun pernah cuba rawatan ini
dia kata saya ada pnykt sakit belakang..
tapi betul juga..
tak boleh bongkok lama sikit nanti pinggang sakit

Bookmark and Share

    


  Member Information For irashahirahProfil   Hantar PM kepada irashahirah   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-11-08 11:53


PENGERTIAN IRIDOLOGI

Iridology is the science and practice of analyzing the iri, the most complex external tissue structure of the human anatomy, to reveal levels of healt, degeneration, and toxic settlements in organs, tissues and glands.


    Iridologi merupakan suatu ilmu pengetahuan mengenai bentuk dan struktur dalam iris mata, dimana dapat memberi gambaran setiap organ di dalam system tubuh manusia.
    Iris mata dapat menggambarkan kondisi tubuh, kekuatan dan kelemahannya, tahap kesehatan dan perubahan yang terjadi di dalam tubuh seseorang berdasarkan alamiah. Masalah yang ada di dalam organ system tubuh manusia juga dapat digambarkan melalui kedudukannya di dalam usus / perut

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-11-08 15:20


KEGUNAAN DAN FUNGSI IRIS MATA

DIIRIS MATA MENURUT Dr. BERNARD JENSEN DC ADA LEBIH DARI 90
AREA,yang SPESIFIK yang TERPETA DITIAP IRIS MATA,……

IRIS MATA KANAN MERESPON SEBELAH KANAN TUBUH…..
DAN IRIS MATA KIRI MERESPON SEBELAH KIRI TUBUH.

IRIS MATA LAYAKNYA DIUMPAMAKAN SEPERTI PESAWAT ..TV
DAN OTAK MERUPAKAN SEBUAH STESEN PEMANCARNYA.

IRIS MATA MERUPAKAN PUSAT BERKUMPULNYA SEGALA SISTEM SARAF TUBUH MANUSIA DAN IRIS DILENGKAPI DENGAN BERBAGAI SISTEM SARAF PENTING ANTARA LAIN, URAT DARAH, URAT SARAF, TISU, OTOT MATA, DAN LAPISAN PIGMEN yang MEMBERI WARNA PADA MATA.

                BROWN……KAS ORANG ASIA
                BLUE……….KAS ORANG EROPAH

JARINGAN NERVE FIBER (SERABUT SARAF) AKAN MENGALAMI PERUBAHAN TERGANTUNG PADA KONDISI LEVEL TUBUH :
# ACUTE
# SUBACUTE
# CHRONIC
# DEGENERATIVE

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 11-11-08 15:33


wah sounds interesting ya kaedah rawatan ni...terasa nak cuba kaedah ni..mana tau dapat kesan penyakit yang tidak saya ketahui...

Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-11-08 21:14


Soal kesan penyakit melalui diagnosis anak mata memang bagus dan jika tahu akan sakit tertentu terpulang pada kita untuk percaya atau tidak. Harus sentiasa diingat setiap penyakit ada penawarnya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-12-08 21:52


MUQADIMMAH...

1. Iris mata hitam adalah satu organ tubuh yang darinya dapat terlihat kondisi organ-organ tubuh yang lain pada diri manusia.

2. Melalui iris dapat tergambar sistem tubuh, kekuatan dan kelemahannya, tahap kesihatan dan perubahan yang terjadi dalam tubuh.

3. Melalui iris mata kita juga dapat mengetahui tahap peradangan tubuh, keracunan darah, kolesterol, kelancaran aliran darah dan berfungsi tidaknya suatu organ tubuh.

4.Melalui urat saraf pada iris mata dapat diketahui apakah seseorang itu mengalami sembelit, keadaan pencernaan makanan, penyerapan nutrien, kekurangan zat, luka dalam usus, kualiti peredaran darah dll.



KEGUNAAN IRIDOLOGY

>Apakah tubuh kita kuat atau lemah
>Bagaimana tubuh kita menahan stress
>Tahap kesihatan kita
>Potensi kesihatan kita
>Keperluan tubuh kita dan bahagian mana
>Keperluan nutrisi kita dan bahagian mana
>Terjadinya penumpukan racun dan di bahagian mana
>Kekuatan atau kelemahan saraf
>Reaksi tubuh terhadap ubat atau pengubatan
>Kekuatan tubuh merawat diri sendiri
>Tahap asid/radang selaput lendir di dalam tubuh


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

v850
Warga Rasmi
Menyertai: 31.10.2008
Ahli No: 35668
Posting: 7
Dari: kl

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 12-02-09 14:51


Pada 12-11-08 21:14 , Prof_Muslim posting:

!!! QUOTE !!!

Soal kesan penyakit melalui diagnosis anak mata memang bagus dan jika tahu akan sakit tertentu terpulang pada kita untuk percaya atau tidak. Harus sentiasa diingat setiap penyakit ada penawarnya....


Assalamualaikum pada dasarnya,diagnosis iridologi adalah untuk mengkaji kelemahan-kelemahan pada tisu fiber mata yang mana ia akan mewakili pelbagai fungsi anatomi organ manusia. selanjutnya boleh dikaitkan dengan fungsi fisiologi tubuh manusia. sebagai contoh sekiranya diagnosis mendapati bahawa telah wujud lingkaran kolesterol pada mata, maka iridolgist akan mengkaji bagaimana lingkaran kolesterol ini boleh wujud. maka iridologist akan mengkaji bagaimana keadaan hati, seterusnya mengkaji bagaimana keadaan sistem pencernaan. secara ringkasnya ini yang dimaksudkan anatomi dan fisiologi tubuh manusia. apa yang cuba saya kongsikan disini ialah diagnosis iridologi adalah lebih tepat digunakan untuk mengkaji apakah gabungan kelemahan kepada organ yang membawa kepada penyakit. daripada sini barulah iridologist itu mampu merawat dengan tepat. Insya Allah

seorang iridologist yang cekap boleh mengkaji bagaimana kelemahan kepada sistem tubuh manusia boleh mengubah perangai, sikap dan tingkah laku seseorang. contohnya Kenapa kita cepat meradang, cepat merajuk, seorang yang pendendam ataupun rasa malas sokmo :-D :berfikir: :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For v850Profil   Hantar PM kepada v850   Quote dan BalasQuote

ANSHU
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2009
Ahli No: 36822
Posting: 342
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-02-09 15:41


hm..menariknye..time kasih banyak-banyak atas segala info...:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ANSHUProfil   Hantar PM kepada ANSHU   Quote dan BalasQuote

v850
Warga Rasmi
Menyertai: 31.10.2008
Ahli No: 35668
Posting: 7
Dari: kl

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 23-02-09 11:35


http://i652.photobucket.com/albums/uu249/v850/Picture1.jpg

ini contoh gambar mata yang diambil guna digital kamera yang optical zoomnya 20x. lingkaran putih disekeliling mata itu bukan selaput. itu dipanggil sodium ring atau kolesterol ring.

Bookmark and Share

    


  Member Information For v850Profil   Hantar PM kepada v850   Quote dan BalasQuote

v850
Warga Rasmi
Menyertai: 31.10.2008
Ahli No: 35668
Posting: 7
Dari: kl

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 23-02-09 15:28


Pada 23-02-09 11:35 , v850 posting:

!!! QUOTE !!!

http://i652.photobucket.com/albums/uu249/v850/Picture1.jpg

ini contoh gambar mata yang diambil guna digital kamera yang optical zoomnya 20x. lingkaran putih disekeliling mata itu bukan selaput. itu dipanggil sodium ring atau kolesterol ring.

:malu: ingatkan ada lah gambar. tak ada rupanya..ok ni gambarnya
disini kita boleh diagnosakan bahawa org ni mempunyai masalah kepada aliran darah. antaranya adalah kolesterol yang tinggi, yang mungkin menjadi punca kepada tekanan darah tinggi dsbnya/

Bookmark and Share

    


  Member Information For v850Profil   Hantar PM kepada v850   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-02-09 21:40


AlhamdulilLah..


Terima kasih pada pembuka topik, Kak Hanan..
dan Prof yang berkongsi..


Hmm, best topik ini..

kat sini mana nak cari ek..?
Rawatan Iridology..??

Hmm, yang berubat dengan iridology tepat ke..?

Saya google.. sekadar berkongsi..
Bookmark topik ini.. heee..

http://www.purehealth.com/iridology.html




HambaNYA yang jahil,
-- Muddathsir


-----------------
.: Allahumma Sollia'l a Saiyyidina Muhammad :. "Ya ALLAH kurniakanlah kejayaan, kegemilangan, kecemerlangan & kebangkitan teguh Islam dalam rahmatMu"


Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

v850
Warga Rasmi
Menyertai: 31.10.2008
Ahli No: 35668
Posting: 7
Dari: kl

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-02-09 14:00


Assalamualaikum
carta iridologi ini digunakan untuk mengkaji kelemahan2 organ dan sistem dalam tubuh manusia/

Bookmark and Share

    


  Member Information For v850Profil   Hantar PM kepada v850   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-02-09 22:07


AlhamdulilLah..


Terima kasih kerana berkongsi..


Baru saya tahu ada carta iridology.. Mirip macam carta refleksologi untuk saraf tapak tangan dan tapak kaki, AlhamdulilLah..

Pengalaman saya sendiri.. saya tak berapa percaya pada refleksologi.. Satu hari tu SubhanalLah.. disebabkan kerja shift jadi pengambilan cafein (kopi) saya tinggi.. kepala migrain.. tidur tak cukup.. Jadi hampir ambil mc, cuma tertahan-tahan saja..

Lepas try check tapak tangan guna refleksologi.. (check saraf guna alat mirip akupuntur dengan sedikit arus terus rendah)..
Saya saja tak bagitahu sakit apa, pada tukang check..

Hampir keseluruhan simptom-simptom dan punca hampir tepat, tukang check tu kabor lah.. macam denyutan jantung tak sekuen, sakit pada usus..
SubhanalLah.. Wallahua'lam..

Wallahua'lam.. Tak berani nak komen apa.. Sebab saya tak check detail dengan klinik.. Hmm, sememangnya result hospital/klinik lebih tepat.. Insya-ALLAH..


Sekadar nak bertanya..

Ada mana -mana tempat boleh saya ambil training 'iridology'..?
Saya berminat sebab nak ambil tahu.. dan minat.. AlhamdulilLah.. Selagi komitmen masa tak berat sangat, & ongkos tak mahal.. insya-ALLAH..



Terima kasih,

HambaNYA yang jahil cuma,
-- Muddathsir787


-----------------
.: Allahumma Sollia'l a Saiyyidina Muhammad :. "Ya ALLAH kurniakanlah kejayaan, kegemilangan, kecemerlangan & kebangkitan teguh Islam dalam rahmatMu"


Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

Ashrafi
Warga 1 Bintang
Menyertai: 30.04.2005
Ahli No: 16216
Posting: 31
Dari: Alor Star

Kedah  


posticon Posting pada: 26-02-09 22:48


saya pernah cuba di kedai stokis HPA kat Taman Melewati Gombak. Cuba pergi kat situ check..free saja. Kalau saya Dr tu cakap tanda penyakit saya banyak..tak sepatutnya dengan umur yang masih muda Doktor tu kata...tapi ada yang betul apa yang dia cakap tu dengan apa yang saya rasa kat badan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For AshrafiProfil   Hantar PM kepada Ashrafi   Pergi ke Ashrafi's Website   Quote dan BalasQuote

v850
Warga Rasmi
Menyertai: 31.10.2008
Ahli No: 35668
Posting: 7
Dari: kl

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 27-02-09 10:03


Pada 26-02-09 22:48 , Ashrafi posting:

!!! QUOTE !!!

Doktor tu kata...tapi ada yang betul apa yang dia cakap tu dengan apa yang saya rasa kat badan.


:-D Assalamualaikum
kita akan rasa betul kerana itu yang kita rasa pada badan. tetapi ada yang kita rasa kurang tepat kerana kita tidak rasa. melalui iridologi, walaupun kita tidak rasa seperti apa yang diterangkan mungkin kerana ia hanya diperingkat awal. namun begitu uniknya mata ciptaan Allah ini, ia telah ditunjukkan walaupun ia hanya masalah diperingkat awal.
daripada situ mungkin apa yang kita boleh lakukan ialah mangambil usaha pencegahan seperti mengurangkan pengambilan lemak sebagai contohnya.
tanya tak pada dr itu apa yang patut dibuat untuk mengatasi masalah seperti yang dr tu diagnoskan? 8-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For v850Profil   Hantar PM kepada v850   Quote dan BalasQuote

v850
Warga Rasmi
Menyertai: 31.10.2008
Ahli No: 35668
Posting: 7
Dari: kl

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 27-02-09 11:08


Pada 26-02-09 22:07 , Muddathsir787 posting:

!!! QUOTE !!!

AlhamdulilLah


Sekadar nak bertanya..

Ada mana -mana tempat boleh saya ambil training 'iridology'..?
Saya berminat sebab nak ambil tahu.. dan minat.. AlhamdulilLah.. Selagi komitmen masa tak berat sangat, & ongkos tak mahal.. insya-ALLAH..



Terima kasih,

HambaNYA yang jahil cuma,
-- Muddathsir787


Assalamualaikum

tahniah dan syabas kerana mempunyai minat untuk belajar iridologi. :-D :-D 8-)

check pm

Bookmark and Share

    


  Member Information For v850Profil   Hantar PM kepada v850   Quote dan BalasQuote

YoYoY
Warga Rasmi
Menyertai: 15.05.2008
Ahli No: 33472
Posting: 16
Dari: Malaysia

blank   avatar


posticon Posting pada: 31-08-10 17:28


Iridology amal menarik untuk dipelajari. Berkesan untuk pemeriksaan awal kesihatan.


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For YoYoYProfil   Hantar PM kepada YoYoY   Pergi ke YoYoY's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.118376 saat. Lajunya....