Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 17-01-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Keep your friends close, and your enemies closer
-- Sun-Tzu

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 43
Ahli: 0
Jumlah: 43




  Yang Masuk Ke Sini
Martyr: 44 hari yang lalu
Muslim1987: 51 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: MASALAH GOLONGAN YANG BELAJAR SAMBIL BEKERJA


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» MASALAH GOLONGAN YANG BELAJAR SAMBIL BEKERJA

Please Mendaftar To Post


Oleh MASALAH GOLONGAN YANG BELAJAR SAMBIL BEKERJA

altaf
Warga 2 Bintang
Menyertai: 25.09.2006
Ahli No: 26556
Posting: 51
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 08-10-08 11:52


ASSALAMUALAIKUM BUAT WARGA ukhwah.

nak tanya......apa ye masalah yang dihadapi oleh golongan yang

bekerja sambil belajar?

sesiapa ada experience boleh share kat sini k....

sesiapa yang ada article pun boleh letak di sini.

thank you.. :welcome: :welcome: :welcome:


-----------------
***SelAmBer SElaMAnya***


Bookmark and Share

    


  Member Information For altafProfil   Hantar PM kepada altaf   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-10-08 11:56


Boleh tanya Encik trouver_99 yang lebih berpengalaman
luas dalam business niiee... Dan untuk pengetahuan saudara,
beliau masih bergelar pelajar... Tunggu dia reply eekk...
HHEEEE....

p/s: AAIKK? Isu dan Ehwal Semasa?? Huurrmm... Bubuh jelaaahh...
Sekian.

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

altaf
Warga 2 Bintang
Menyertai: 25.09.2006
Ahli No: 26556
Posting: 51
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 08-10-08 12:02


OOO YE KE..... MEMANG DIALU2KAN....

ENCIK OWL_UM tak nak SHARE ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For altafProfil   Hantar PM kepada altaf   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-10-08 13:06


masalah2nye banyak,,,tak ada garam xsedap mkanan...da 5 tahun bjuang kj sambil belajar....hurm...macam-macam masalah ada...kan betul-betul kuat semangat ni...kalau tak,,,kecundang dan jadi malas,...


tak perlu lah senaraikan apa maslhnye,,,huhuhuhuhu,.,,,kalau di ingat balik,,,nak nangis...

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 08-10-08 13:24


SAYA.. BELAJAR SAMBIL BEKERJA..BUT STATUS MORE TO STUDENT..dan SAYA rasa ADA SEDIKIT BEBANAN KERANA SAYA HARUS MENYIAPKAN TUGASAN KULIAH dan ASIMENT before KEMBALI KE KULIAH..SO nak TAK NAK kena lah SIAPKAN benda-benda SEMASA bekerja..dan NASIB BAIKLA APA yang SAYA STUDY TU BERKAITAN DENGAN kerja SAYA.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-10-08 13:42


fuh..betul apa yang umar katakan tu...macam-macam ada....hehehe..
tak larat nak cakap...
sekarang sedang menyambung lagi...........

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-10-08 13:43


time management..mana nak buat kerja lagi..assignment lagi...huhuh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

NurArisha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.03.2005
Ahli No: 15005
Posting: 278
Dari: Wangsa Maju, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-10-08 14:38


saya ada kawan yang kerja dan belajar..kiranya tak mudah lah bagai dia kata. tetapi yang penting adalah kesungguhan..penting juga hubungan baik dengan rakan-rakan pelajar lain supaya up to date dengan perkembangan..pengurusan masa itu sudah tentulah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurArishaProfil   Hantar PM kepada NurArisha   Pergi ke NurArisha's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-10-08 13:12


berat dan penat...
letih tapi seronok... :kelip:

ismi 2 kali agaknya pernah belajar sambil bekerja.. (sebab lama belajarnye :malu:)
apa yang kit abuat, pengurusan masa tu sangat penting...
setiap minit, sangat berharga...

ismi dah rasa, zaman belajar di mana aktif join aktivi kolej dan aktiviti luo.. dan zaman belajar, di mana ismi hanya belajar.. dan menolak semua aktiviti atau kegiatan lain.. (bersaralah kononnya...)..

apa pun, terpulang pada kemahuan dan kesediaan...
okies... :kelip:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

ardani
WARGA SETIA
Menyertai: 24.06.2008
Ahli No: 33778
Posting: 451
Dari: queensland lake

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 13-10-08 18:06


Pada 08-10-08 13:06 , umar_khalil posting:

!!! QUOTE !!!

masalah2nye banyak,,,tak ada garam xsedap mkanan...da 5 tahun bjuang kj sambil belajar....hurm...macam-macam masalah ada...kan betul-betul kuat semangat ni...kalau tak,,,kecundang dan jadi malas,...


tak perlu lah senaraikan apa maslhnye,,,huhuhuhuhu,.,,,kalau di ingat balik,,,nak nangis...


tak kisah lah apa-apa pun..
jangan sampai semngat belajar 2 luntur dah lah..
dah syok2 pegang duit..



Bookmark and Share

    


  Member Information For ardaniProfil   Hantar PM kepada ardani   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 13-10-08 18:24


salam

awatkah nick di mention....

em....jom tengok satu-satu...

perkara yang harus dititik beratkan ialah "time management".walaupun orang fikir poyo lah kalau uruskan time management ni tapi sebenarnya ia penting dan teramat penting.kerana ianya menunjukkan kredibiliti dan perwatakan diri kita sama ada mahu menepati masa ataupun tidak.

kalau janji pukul 9 tu sepatutnya cuba sedaya mungkin on time pukul 9.bukannya lajak sampai setengah jam atau lebih masa.perkara ini telah diberitakan dalam Al-Quran dengan surah yang pendek tetapi payah kita nak amalkan.cuba kita renungkan kalau kita tengah tahan nak terberanak,tiba-tiba doktor buat lambat pula,apa yang kita rasa?boleh kah kita salahkan doktor tersebut sedangkan sebelum ini pun kita selalu tidak cuba untuk menepati masa?

orang bukan Islam boleh usaha untuk menepati waktu apantah lagi kita sebagai orang Islam yang mana kepentingan masa sendiri telah diberitahu dalam buku panduan hidup kita.pengalaman bekerja dengan non-muslim dan muslim betul betul memberi situasi yang berbeza.seharusnya ilmu yang kita pelajari di pelbagai kuliah dan tarbiyah dalam jemaah harus dihayati dan diamalkan.bukannya sekadar berbangga dengan jemaah yang disertai.

kalau "time management" ini boleh di jaga dan di kawal dengan betul,insyaAllah segala perkara akan menjadi senang.jangan kita hanya fikir tentang diri kita sahaja.apakah kita tidak menzalimi orang yang terpaksa menunggu kita hanya kerana kelewatan kita?sekiranya sekali dua tidak mengapa untuk dimaafkan tetapi kalau berterusan akan menimbulkan perasaan kurang percaya dan tidak enak dalam diri orang lain.

wallahu'alam....nanti sambung..


-----------------

= think Islam , think Globally , think Reality =


Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 13-10-08 20:51


huhuhu..saya bukan belajar sambil bekerja tapi bekerja sambil belajar...maksud dia tak sama..

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.109813 saat. Lajunya....