Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Burung yang akan mati hanya berjalan, tidak lagi terbang
-- Peribahasa Red Indian

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 70
Ahli: 0
Jumlah: 70




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 2 hari yang lalu


Kelakar
Topik: berita gempar!!!


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» berita gempar!!!

Please Mendaftar To Post


Oleh berita gempar!!!

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-10-08 22:07


MALAYSIA HARAMKAN TUDUNG!


MUSIBAH TERBESAR SEDANG MELANDA DI MALAYSIA !!!!!

BERITA GEMPAR,

Baca sampai habis, sedih rasanya. Apa nak jadikkkk dengan Malaysia hari ini


Monday, March 17, 2008 10:31:38 AM
Subject: Haramkan Pemekaian Tudung

haramkan tudung?? baca sampai habis, lepas itu komen Isu pengharaman pemakaian tudung di IPTA dan IPTS di malaysia Ahli ahli parlimen negara sudah mendapat kata sepakat bagi mengharamkan pemakaian tudung bagi pelajar wanita di ipta dan ipts di malaysia ini berikutan dengan faktor faktor kesihatan.

Ini kerana pelajar pelajar wanita yang memakai tudung ini didapati kurang mendapat prestasi yang agak cemerlang. Kenyataan ini juga disahkan oleh pakar-pakar di hospital selayang yang membuat kajian terperinci pemakaian tudung ini.

Mereka berkata tudung ini akan menyebabkan pengedaran udara yang kurang dan menyebabkan kepala yang melindungi otak akan menjadi kurang segar dan akan menjadikan otak mereka tidak aktif seperti pelajar-pelajar yang tidak memakai tudung.

Jadi bagaimana isu ini boleh berlaku topik ni sengaja ditulis dan hanya disiarkan kecil sahaja di bahagian muka surat yang sekiranya tidak deteliti tidak akan nampak.adakah kerajaan malaysia takut akan hal ini.yang dulu begitu marah terhadap singapura yang memberhentikan 2 org murid perempuan kerana memakai tudung ke sekolah.

apa susah jadi dengan isu ini diam begitu sahaja kan.sekarang apa sudah jadi paku dulang paku serpih mengata orang dia yang lebih.

Sekranag malaysia sanggup mengHARAMKAN pemakaian tudung pihak JAKIM juga tidak dapat berbuat apa apa dengan isu ini.

Ini kerana semuaya terletak di tangan menteri menteri di malaysia . bagaimana pula dengan Pak Lah yang selalu menjadi imam di masjid masjid adakah dia juga bersetuju dengan isu pengharaman pemakaian tudung ini. jadi bagaimana seorang imam boleh setuju tentang pengharaman pemakaian tudung ini.

Bagi pihak universiti islam antarabangsa malaysia UIAM).International islamic university malaysia (IIUM) juga hanya menunggu dan lihat sahaja apa yang akan terjadi.universiti ini dahulu yang mewajibkan setiap pelajar wanitanya memakai tudung apabila memasuki kawasan
universiti kini hanya mengambil endah tak endah sahaja mengapa MALAYSIA sekarang ini.

MALAYSIA yang dulunya dikenali kerana agama rasminya adalah agama islam. kiniboleh mengharamkan pemakaian tudung di malaysia yang kita semua sudah maklum sebagai seorang wanita islam wajib
memakai tudung. isu ini sengaja tidak digembar gemburkan agar tidak mahu berlaku kekecohan ataupun apa-apa reformasi. Pihak media massa seperti TV juga tidak mahu mengambil inisiatif bagi membetulkan semua ini. adakah malaysia sudah lemah... .

pihak menteri juga sudah mengeluarkan notis bagi pengharaman pemakaian tudung ini di semua IPTA dan IPTS dan juga akan
menghantar notis ini ke sekolah-sekolah.

Pihak menteri juga telah menyenaraikan beberapa jenis tudung yang haram dipakai sewaktu berada di dalam sekolah ataupun kawasan kampus antara jenis tudung yang tidak boleh dipakai ialah:-

1)TUDUNG SAJI

2)TUDUNG PERIUK

3)TUDUNG TERMOS

4)TUDUNG CAT

dan bagi jenis TUDUNG BOTOL yang selalu menjadi permainan murid sekolah masih di dalam pemerhatian.

kui kui!! kena kena!!

apa lagi forward ke rakan rakan anda..

takkan nak kena seorang seorang agaknya okey okey!!



Biar susah, jangan menyusahkan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 01-10-08 22:48


hmm...tak tau nak komen apa..memang di akui kali ni macam da terkena..but bila peratikan kedudukan topik dan d isu semasa..rasa macam tak senang sikit lah..bukan apa..benda ni tak lah dibuat memain..da lah babitkan nama kemneterian dan badan2 lain..rasa tak patut buat macam tu lah..
tapi Kalau topik ni under lawak jenaka sure saya akan ketawa terbahak2..
so saya sarankan agar lain kali nak posting, posting lah ditempat yang betul..jangan pula mengelirukan org...nasib baik saya rajin baca sampai habis..Kalau tak....hmm..papun maaf atas respon sebegini.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 02-10-08 08:21


hmm......

kat forum ni macam-macam perangai...
baca habih lepas itu percaya bulat2 tak ada selidik2...
ada jenih yang baca habis & selidik...
baca habis lepas itu sebar..
baca habih lepas itu tokok tambah....
dll..

ada jenih tak baca habis lepas itu menembak..
ada jenih tak baca habis lepas itu sebar.....(setakat yang dia baca)
ada jenih baca tajuk saja terus kecoh...
dll...

jadi pilihla kesesuaian bahagian topik untuk dipost...
lebih-lebih yang bahagian isu & ehwal semasa serius gini...
kalau tak.... kan ke dah orang anggap betul walau lawak santai...

apapun.. harap sesama lah kita beringat lelepas ni key.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 02-10-08 13:31


Assalamualaikum
tarikh berita...
17 March 2008...
isu semasakah??? :berfikir:

and by the way, what the others have said are true..don't make such an annoying statement in the serious thread...I myself, once have trust all this rumours..but suddenly realize that I am being lied...(I call lie because...this is not a joke thread...if it is a joke, I will have a same stand like syemarly..)

becareful of what we are trying to convey to others... :jangan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: Terengganu+Selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-10-08 20:17


Akhi wafie, perlu dinyatakan kat sini bahawa forum Isu Semasa adalah forum yang paling popular dan 'panas' kat komuniti ukhwah ni. So segala topik yang nak diposting kat sini mestilah topik yang SERIUS untuk dibincangkan. Topik yang anta hantar sepatutnya berada kat forum kelakar, dan bukannya kat forum isu semasa ini. Jadi, tolong berhati-hati lepas ni jika nak posting topik lagi.

Wassalam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-10-08 11:51


saya minta maaf atas kesilapan yang tak di sengajakan.kalau saya letak di forum kelakar tak suprise .mesti ramai boleh agak lawak yang ingin disampaikan.tapi apapun saya minta maaf sekali lagi.perkara ini takkan saya ulangi lagi.selamat hari raya maaf zahir batin....

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-10-08 11:58


mungkin kesilapan yang tak disengajakan..xpelahkan..
kita semua juga perlu beringat2...ahli ukhwah ni kan semua bijak2...

da pernah baca dulu, so xdelah terkena lagi..hehe....macam mana pula dengan tudung jaring tangguk ikan kat air...huhu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-10-08 14:22


sepaptutnya berita tergempar macam ini bukan untuk gurauan..saya fikir perkara ini betul..sehinggakan diawal pembacaan saya mengeleng kepala.MasyaAllah betulkah Malaysia nak jadi macam itu.mengharamkan pemakaian tudung...saudara wafie perkara ini tidak sepatutunya dijadikan gurauan...jika pihak atasan membaca artikel ini apa akan jadi pada anda??saya tak menyalahkan anda 100%..sebaliknya pihak admin yang patut menapis segala artikel yang patut dipublish atau tak...so hope tak ada lagi perkara macam ini berlaku...Prihatinlah anda pada sensitiviti masyarakat kita...

Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 03-10-08 22:29


Pada 03-10-08 14:22 , shimaku posting:

!!! QUOTE !!!

sebaliknya pihak admin yang patut menapis segala artikel yang patut dipublish atau tak...


Assalamualaikum
jadi, kiranya salah pihak admin eh...hmm..buat pengetahuan shimaku, jika artikel yang dipostkan memanglah terelbih dahulu akan diekstrak oleh admin sebelum dipostkan ke dalam ukhwah ni..tapi, itu untuk artikel...untuk forum seperti ini,sesiapa sahaja boleh memostingkan tajuk, artikel, lawak, nasihat, berita dan apa sahaja tanpa perlu menunggu endorsement dari pihak admin..jadi, perkara seperti ini tidak mampu dikawal sepenuhnya oleh pihak admin..tak patut disalahkan admin..juga, moderator yang ditugaskan menjaga forum bukannya sepanjang masa berada memerhatikan portal ini..harap maklum...
P/S : menjawab bagi pihak admin :-P



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 03-10-08 23:52


aik..sejak bila da transfer ke side 'kelakar' ni? rasnye sedjam tadi baru tengok topik ni masih berada di side 'isu semasa'.. anyway jangan ada yang keliru lagi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 05-10-08 09:04


Pada 03-10-08 11:51 , wafie posting:

!!! QUOTE !!!

saya minta maaf atas kesilapan yang tak di sengajakan.kalau saya letak di forum kelakar tak suprise .mesti ramai boleh agak lawak yang ingin disampaikan.tapi apapun saya minta maaf sekali lagi.perkara ini takkan saya ulangi lagi.selamat hari raya maaf zahir batin....

Jangan harap nak dapat pengampunan daripada aku...


-----------------
Kerbau adalah kerbau... Lembu adalah lembu... Kambing adalah kambing... Dan..., Aku adalah aku...


Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-10-08 13:30


hm, tak kelakar lah..
da tau tudung apa sebenarnya.
pernah baca dulu benda ni.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.101537 saat. Lajunya....