Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-01-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
JANGAN sesekali memulakan jika tidak bersedia untuk menyudahkan

-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 54
Ahli: 0
Jumlah: 54




  Yang Masuk Ke Sini
Martyr: 45 hari yang lalu
Muslim1987: 52 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: tahun ni bagi duit raya ke dapat duit raya??


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» tahun ni bagi duit raya ke dapat duit raya??

Please Mendaftar To Post


Oleh tahun ni bagi duit raya ke dapat duit raya??

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 19-09-08 10:05


tahun ni antum semua bagi duit raya ke dapat duit raya?

selalu dapat saja kan...mana tau ramai yang dah bekerja dan sedekah kat anak2 buah... :-D


-----------------
Assalamualaikum...salam ukhwahfillah...
www.marul-nashirassunnah.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 19-09-08 10:17


tangan yang memberi lebih mulia dr tangan menerima.

tangan kanan memberi,,sorokan tangan kiri..

kita nak jadi yang mano??

pemberi ke penerima...

anak buah ana kecik lagi,,budak kecik tak boleh pegang duit,hehehhehe :lol:



Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

ladylolida_aina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.08.2008
Ahli No: 34562
Posting: 162
Dari: Johor

malaysia  


posticon Posting pada: 19-09-08 10:33


anak buah ana kecik lagi,,budak kecik tak boleh pegang duit,hehehhehe :lol:



sokong 100% budak kecik tak boleh pegang duit...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ladylolida_ainaProfil   Hantar PM kepada ladylolida_aina   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 19-09-08 10:48


ecehh...pandai umar main ayat...

InsyaAllah tahun ni dapat bagi..untuk pertama kalinya...:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 19-09-08 12:16


tahun ni dapat duit dan bagi duit.. insyaAllah.. dapat duit dr makcik pakcik.. bagi duit kat orgtua,adik2,sepupu sepapat yang kecil-kecil lagi... hehe kiranya ni berbalas2 lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

areyien
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34006
Posting: 168
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-09-08 12:57


hurm,saya masih dapat duit raya lagi...huhuhu :-P
sebab masih belajar.. :kelip:
rasa segan jugak da besar-besar masih dapat duit raya...
tapi dah orang nak bagi so ambil saja lah..
tak baik tolak rezeki..hehe :-D


-----------------
Insan yang mulia ialah insan yang selalu mengakui kelemahannya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For areyienProfil   Hantar PM kepada areyien   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 19-09-08 13:18


Pada 19-09-08 12:57 , areyien posting:

!!! QUOTE !!!

hurm,saya masih dapat duit raya lagi...huhuhu :-P
sebab masih belajar.. :kelip:
rasa segan jugak da besar-besar masih dapat duit raya...
tapi dah orang nak bagi so ambil saja lah..
tak baik tolak rezeki..hehe :-D




kat JOHOR..SELAGI KITA TAK KAWIN DAPAT DUIT RAYA KAN? sebab saya PUN org SANA JUGA. memang DAPAT DUIT RAYA WALAUPUN DAH kerja. syaratnya belum KAWIN lagi.. tapi saya BAGI JUGA DUIT RAYA PADA SEPUPU2 YANG LAIN..



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 19-09-08 13:18


salam..

biasala keluarga saya masih ikut 'tradisi' ;)

selagi belum kawin.. masih dapat angpau dari ayah. so tahun ini adik yang no 3 bawah saya lah yang akan dapat angpau even umur sudah cecah 27 dan dah kerja elok.begitu juga yang masih sekolah.dan saya pula memandangkan dah berkeluarga sendiri, saya pun akan beri duit angpau pada adik2 & semua pakcik makcik. namun nilai dalamnya akan lebih lah untuk yang masih bachelor.

tapi kami dah mula pecahkan 'tradisi itu' sebab walaupun dapat angpau, kami semua balas balik angpau masing-masing. walaupun adik yang masih darjah enam. kiranya.. saya akan beri angpau pada dia, & dia akan beri balik angpau pada saya.

** kalau ditolak campur.. kira macam duit angpau tu balik pada diri kita balik lah. . ehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

areyien
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34006
Posting: 168
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-09-08 13:25


Pada 19-09-08 13:18 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-09-08 12:57 , areyien posting:

!!! QUOTE !!!

hurm,saya masih dapat duit raya lagi...huhuhu :-P
sebab masih belajar.. :kelip:
rasa segan jugak da besar-besar masih dapat duit raya...
tapi dah orang nak bagi so ambil saja lah..
tak baik tolak rezeki..hehe :-D




kat JOHOR..SELAGI KITA TAK KAWIN DAPAT DUIT RAYA KAN? sebab saya PUN org SANA JUGA. memang DAPAT DUIT RAYA WALAUPUN DAH kerja. syaratnya belum KAWIN lagi.. tapi saya BAGI JUGA DUIT RAYA PADA SEPUPU2 YANG LAIN..



biasa lah...orang johor kan pemurah..hehe
erm tapi tak jugak lah...ada sedara dan sepupu2 yang tak futher study, terus kerja pas bis sekolah...da tak dapat duit raya dah...huu
kekadang kalau pergi beraya, tuan rumah tanya belajar lagi ke da kerja...siapa yang belajar lagi dapat lah duit... :-D :-D


-----------------
Insan yang mulia ialah insan yang selalu mengakui kelemahannya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For areyienProfil   Hantar PM kepada areyien   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-09-08 13:51


hmm... rasa2 macam dapat duit raya lagi...
maklumla.. penanam anggur yagn dihormati lagi dikasihi.. muahaha... :sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

futurama
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2334
Posting: 324
Dari: muar, johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-09-08 14:01


hehe..tak juga
ana orang johor dan stil single tapi tak dapat pun duit raya.
mereka cakap kami dah besar so tak payah bagi duit.huhu~(T_T)

tahun ni insyaAllah, giliran ana bagi duit raya kat orang.
siapa nak duit raya, jemputlah datang rumah..
hehe (^^)

Bookmark and Share

    


  Member Information For futuramaProfil   Hantar PM kepada futurama   Quote dan BalasQuote

rabiatuladawiyahabdlatif
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.12.2006
Ahli No: 27800
Posting: 77
Dari: n9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 19-09-08 14:11


hmm, tahun ni sedih sikit.. macam tak dapat saja duit raya.. sebab family dah pos kan barang2 keperluan raya.. hehehehe..
yang penting, tak pernah lagi bagi duit raya kat sesiapa... ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For rabiatuladawiyahabdlatifProfil   Hantar PM kepada rabiatuladawiyahabdlatif   Quote dan BalasQuote

danielHakimi
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.08.2008
Ahli No: 34461
Posting: 27

blank   avatar


posticon Posting pada: 19-09-08 14:31


eemmm...dah 4tahun dah bagi duit raya...last dapat duit raya umur 15
tapi seronok juga bagi duit raya kat budak-budak..teringat pula masa zaman budak dulu..

"LAWAN TETAP LAWAN"

Bookmark and Share

    


  Member Information For danielHakimiProfil   Hantar PM kepada danielHakimi   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 28-09-08 23:35


not too sure pula..tapi tahun lepas saya still dapat pasal memegang status menganggur..tak tau lah tahun ni..dengan title student KPLI..masihkah saya berpeluang merasainya? dapat agaknya...sebab family2 saya yang jauh yang dekat berprinsipkan..asalkan masih berstatsu pelajar..aka dapat..takkirelah umur time belajar tu dekat 30..!so?

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

amylela
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.12.2003
Ahli No: 5447
Posting: 54
Dari: malaysia

jordan  


posticon Posting pada: 28-09-08 23:59


tahun ni tahun kedua ana bagi duit raya...tapi kadang-kadang bila beraya dapat juga duit raya sebab tuan rumah ingat saya bersekolah lagi dan ikut emak ayah beraya hehe...

tahun ni juga rasa bertambah2 rezeki dari tahun lepas...rasa syukur sangat..Alhamdullillah

Bookmark and Share

    


  Member Information For amylelaProfil   Hantar PM kepada amylela   Pergi ke amylela's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-09-08 00:07


ewah syemarly... mentang2 masih bergelar student....

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 29-09-08 14:43


Pada 29-09-08 00:07 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

ewah syemarly... mentang2 masih bergelar student....



:-P

jeles ke?? :lol:
atau cik shye nak hulur kat saya juga?? :-D

tapi kan...umur kita yang belum nak jubli perak ni tak kisahla..tak pelek..tapi kawan-kawan saya dr KPLI juga umur dekat 30 (paling tua sampai 35) pun bgelar student juga..saya tak dapat byang Kalau mereka pun dapat juga dengan title student tu..huhu... :-o

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-09-08 14:53


tak ada maknanya nak bagi duit raya kat syemarly jugak.. sedangkan saya ni pun terkontang kanting nak korek duit dari tang mana untuk buat duit raya... huk huk huk.

tahun ni 1st time saya kena bagi duit raya.... tapi, rasa tak mampu sangat... mungkin bagi kat mak ayah sahaja.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

cipoi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.05.2006
Ahli No: 24504
Posting: 242
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 29-09-08 14:55


tahun ni kena bagi duit raya....sebab dah mula kerja.....
habis lah kopak gaji bulan ni......huuuuu

Bookmark and Share

    


  Member Information For cipoiProfil   Hantar PM kepada cipoi   Pergi ke cipoi's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-09-08 15:00


Pada 19-09-08 13:51 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

hmm... rasa2 macam dapat duit raya lagi...
maklumla.. penanam anggur yagn dihormati lagi dikasihi.. muahaha... :sopan:

ooo, cik ismi ni bisneswomen ye, kalau tak nak bagi duit raya, boleh saja bagi buah anggur tu kat saya, best juga makan anggur time2 raya ni :sopan:

saya: sejak dah membesar ni, dah tak menerima dah tapi dah jadi pemberi pula... kalau boleh mengecil balik kan besttt... :berfikir:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-09-08 15:01


erm.. kalau balik kg sendiri, masih boleh dapat duit raya..tak kisah dr fama ke..pakcik makcik..

tapi..dah balik johor..mungkin tak ada hasil lah..huhu.. kecuali dr suami..yey!

dan seperti biasa, huluran duit raya pasti lebih kepada anak2 sedara yang berpuluh2 lemon tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: Terengganu+Selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 30-09-08 01:45


Masuk tahun ni dah tahun ketiga ana bagi duit raya...Tapi tak banyakla dapat bagi...Hehe :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 30-09-08 02:21


nampak gaya...
campur tolak kali bahagi

duit raya tahun ni kami tunda ke raya haji.....

** raya jugak lah kan kan kan wahai adik2 & anak cucu tok mek sekalian...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

altaf
Warga 2 Bintang
Menyertai: 25.09.2006
Ahli No: 26556
Posting: 51
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 30-09-08 02:25


raya ini....first time bagi duit raya kat students saya. ada lah juga terima duit raya dari abang, kakak. tak apa lah, setahun sekali kan.


-----------------
***SelAmBer SElaMAnya***


Bookmark and Share

    


  Member Information For altafProfil   Hantar PM kepada altaf   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 30-09-08 07:55


tahun ni saya bagi duit raya insyaAllah...
tapi bagi sekadarnya saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 30-09-08 09:34


Pada 30-09-08 07:55 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

tahun ni saya bagi duit raya insyaAllah...
tapi bagi sekadarnya saja..

biasanya memberi, tapi tahun ni tak tahu ada lagi ke tak baki duit nak bagi duit raya kat adik2 dan budak-budak, dah dilaburkan ke tempat lain dah... :sopan:

tapi dah lama tak merasa duit raya, beberapa tahun lepas akak ada nak bagi duit raya, tapi saya tolak sebab seganla dah besau2 pun dapat duit raya juga, macam tak macho saja, ngeh3x


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 30-09-08 10:41


saya telah mengepos duit raya memlaui machine ATM..uhuk :kelip:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 01-10-08 17:01


alhamduliilllah.. ada juga saudara mara yang admited that saya ni still pegang status student..huhu.. but before tu puas saya explain yang even saya da d posting mengajar saya still on prektikel.. dala kurusus dan belum lagi grad dr kursus ni..huhu..sebab ada yang confuze tahun lepas saya kan da grad..hehe..papun saya hanya explain kedudukan sebenar..kira update diri lah..lama tak jumpa tu yang kadang-kadang or nak tau apa khabar kita kan..anyway saya takkan jatuhkan maruah diri dengan menadah tangan..Kalau ada..saya terima dengan senang hati..but on the same times saya juga mhulur kat adik2, dan spuput spapat jugak dengan anak2 buah..ada lah sekadarnya..mereka pun redha..pada aunti dan uncle saya hadiahi kain pelekat dan kain batik..beli bundle..as a alternative bagi angpou..hehehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-10-08 18:39


nak bagi duit raya kat anak2 buah, tak kerja lagi...so,tahun ni still lagi dapat duit raya...huhuhu...ingatkan dah besar dah tak dapat duit raya tapi makin banyak pulak :-P student lagi kan...huhuhuhu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-10-08 19:11


salam..dah pastilah ana yang bagi sebab ana dah lama bekerja..untuk dapat tu yang payah sikit tapi alhamdulillah masih dapat lagi duit raya daripada syarikat ana bekerja..jadi kira memberi dan mendapat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-10-08 19:11


salam..dah pastilah ana yang bagi sebab ana dah lama bekerja..untuk dapat tu yang payah sikit tapi alhamdulillah masih dapat lagi duit raya daripada syarikat ana bekerja..jadi kira memberi dan menerima..

Bookmark and Share

    


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-10-08 19:11


salam..dah pastilah ana yang bagi sebab ana dah lama bekerja..untuk dapat tu yang payah sikit tapi alhamdulillah masih dapat lagi duit raya daripada syarikat ana bekerja..jadi kira memberi dan menerima..

Bookmark and Share

    


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 03-10-08 11:47


Tahun ni saya bagi duit raya kat mak saja...Tak sangka pulak masih ada yang sudi bagi duit raya kat saya...Duit raya saya tahun ni RM 26... :-D


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

sitishairah
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2007
Ahli No: 29948
Posting: 513
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-10-08 23:41


Assalamualaikum wr wbt

Alhamdulillah..Tahun ni adalah tahun kedua saya bagi duit raya kat anak buah..dan tahun ni anak buah saya genap 20 org..huhu..anak2 buah pun dah beso2 kebanyakannya..so, kena lah up sikit ikut taraf umoq mereka tu..

pagi2 raya saja..tak ada soalan lain.."maksu, nak duit raya"..hadui..bebudak2 ni bukannya nak minta ampun zahir batin dulu..hehe..

saya??ada lah dapat jugak sikit..hehe..tapi kalau masa student..saya lah paling banyak dapat..hihi

Bookmark and Share

    


  Member Information For sitishairahProfil   Hantar PM kepada sitishairah   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-10-08 21:09


bagi duit raya... sebab dah kerja... :(

Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

sofya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.06.2007
Ahli No: 30381
Posting: 156
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 04-10-08 21:25


salam...

beri pun ye...menerima pun ye..alhamdulillah :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For sofyaProfil   Hantar PM kepada sofya   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-10-08 00:49


salamun alaik..
alhamdulillah ana dapat duit raya dan beri duit raya..1st time kerja kena lah bagi kat adik2 dan anak2 sdara..srnk saja tengok wjh org dapat duit .a.. :-D


-----------------
masih ku di dalam pencarian abadi..yang belum pasti kutemui jika mendamba cinta selain Illahi...


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

hid_uniten
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.09.2005
Ahli No: 18744
Posting: 252
Dari: :: bumi Allalh ::

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 06-10-08 09:13


saya dah kerja so bagi lah kat cousin, parents dan my nephews..tapi ada juga org bagi duit raya so saya xtolak..hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hid_unitenProfil   Hantar PM kepada hid_uniten   Pergi ke hid_uniten's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-10-08 15:47


dapat lah 65 hinggit duit raya.. hehe lepas juga duit tol balik kl..

Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 06-10-08 15:58


Assalamualaikum
tak dapat duit raya..dan tak bagi duit raya.. :roll:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-10-08 17:08


hmm.. alhamdulillah...
tahun ni masih juga dapat duit raya...cukuplah untuk bayo sewe rumah dengan bil api.. :kelip::sopan:
tapinya...
teringin jugak nak bagik duit raya,macam best saja bila tengok ayong bagik duit raya kat ummi, ayah, wan atuk.. rasa teringin jugak nak bagik..
tapi ummi kata 'tak payah nak ngengada.. awak tu makan pun bersuap lagi" :malu: adess...
tak mengapa.. tak mengapa... ismi tunggu tahun depan... :berdoa:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 06-10-08 19:04


heheheh....masih dapat duit raya...tak sangka tahun ni banyak juga collection duit raya even umur dah makin meningkat...
dalam keluarga kami, makin tua, makin banyak duit rayanye...
as long as belom bekerja...
next year insyaAllah dah kerja...giliran den pula bagi duit raya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 07-10-08 13:13


orang dah bagi ambik... pelik sepupu bagi padahal setahun saja tua... mungkin nampak muda agaknya... dah niat dia nak bagi... jangan tolak..
ambik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

fateha_82
Warga 2 Bintang
Menyertai: 29.07.2008
Ahli No: 34202
Posting: 41
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 07-10-08 13:16


salam.. terharu lah pulak, tak sangka masih lagi dapat duit raya dari abah dan abang, walaupun dah bekerja.. rasa macam main tukar2 sampul raya dengan abah di pagi raya :sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For fateha_82Profil   Hantar PM kepada fateha_82   Pergi ke fateha_82's Website   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 07-10-08 13:35


Salam Alaik

tahun ni raya...ana tak dapat duit raya and tak bagi duit raya. tapi ana dapat hadiah raya... wahahaha... mahal bangat pula tu.. :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-10-08 14:05


assalamualaikum..

tahun ni dah tak dapat duit raya..
sapolah nak bagi eden ni..
erm tahun ni yang bagi duit raya kat anak2 buah..
adik2 dan mak ayah..
termasuk sgolongan yang perlu dibantu..
yang penting kena ikhlas..
baru ganjaran pahala diperoleh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-10-08 14:14


tahun ni 1st time saya bagi duit raya..... rasa dah grown-up pula dah :sopan:

habis RM ratus-ratus.. huhu

tapi dapat jugak duit raya.. ada lah dalam RM 20 :)


Pada 07-10-08 13:35 , syira_qistina posting:

!!! QUOTE !!!


tahun ni raya...ana tak dapat duit raya and tak bagi duit raya. tapi ana dapat hadiah raya... wahahaha... mahal bangat pula tu.. :-D


bestnya syira dapat hadiah raya.... ni musti dari someone special. kalau tak, takkan mahal bangat.. :P (jangan marah syira, selamat hari raya, maap zahir batin :D )

siapa lah nak bagi saya hadiah raya.... :( saya nak jugak.. :welcome:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 07-10-08 15:24


Pada 07-10-08 14:14 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!



Pada 07-10-08 13:35 , syira_qistina posting:

!!! QUOTE !!!


tahun ni raya...ana tak dapat duit raya and tak bagi duit raya. tapi ana dapat hadiah raya... wahahaha... mahal bangat pula tu.. :-D


bestnya syira dapat hadiah raya.... ni musti dari someone special. kalau tak, takkan mahal bangat.. :P (jangan marah syira, selamat hari raya, maap zahir batin :D )

siapa lah nak bagi saya hadiah raya.... :( saya nak jugak.. :welcome:



oppppsss...dah terkantoi dengan shye....malu..malu.. :malu:



Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 03-11-08 14:55


huhuhu,cedih..tak dapat duit raya tahun ni..mak ayah pun tak bagi duit raya..kakak dengan abang ipar tak balik untuk bagi ana duit raya..zauji pulak kata duit raya postpone sampai tahun depan sebab katanya tahun ni dia dah bagi duit hantaran..sedih...nak duit raya.. :-( ..bagi duit raya saja..erm,tapi yang syoknya dapat 'hadiah raya' sebab dapat anak sedara baru raya ke2 hari tu,amirul farhan.. :-)


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 03-11-08 15:06


Assalamualaikum..tahun ni ana dapat duit raya & beri duit raya..dah kerja kena hulur sikit-sikit mana yang perlu...disebabkan ana ni tak besar-besar dptlah duit raya lagi :)..malu saja..tapi org dah nak bagi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

mulukhiyyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.08.2008
Ahli No: 34681
Posting: 82

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 04-11-08 14:00


saya dapat duit raya tapi kena bagi kat org lain sebab duit raya tu org bagi tahun lepas........

Bookmark and Share

    


  Member Information For mulukhiyyahProfil   Hantar PM kepada mulukhiyyah   Quote dan BalasQuote

shaf-a
Warga Rasmi
Menyertai: 13.11.2008
Ahli No: 35867
Posting: 19
Dari: kajang

malaysia  


posticon Posting pada: 14-11-08 04:38


da tak dapat duit raya da..hm.. :cry:

tahun ni bagi kat adik2 dan cousin yang masih sekolah pergi..

eheh.. ;-)


-----------------
~shafafellaz~


Bookmark and Share

    


  Member Information For shaf-aProfil   Hantar PM kepada shaf-a   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.146586 saat. Lajunya....