Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 26-06-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bukanlah kerja yang membunuh manusia, sebaliknya rasa risau, bimbang, khuatir.
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 42
Ahli: 0
Jumlah: 42




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 13 hari yang lalu
Daeng_Jati: 34 hari yang lalu
Kang: 38 hari yang lalu


Kelakar
Topik: ::Kisah Dua Orang Hantu::


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» ::Kisah Dua Orang Hantu::

Please Mendaftar To Post


Oleh ::Kisah Dua Orang Hantu::

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 07-09-08 01:04


Assalamualaikum

Tersebutlah kisah dua orang hantu. Mereka ni baru bertemu lalu mereka pun berborakla untuk mengisi masa lapang kehidupan mereka sebagai hantu. Sepanjang perbualan mereka, Hantu B ni tak habis-habis menggigil. Lalu, Hantu A yang kehairanan ni pun bertanya,

"Kenapa kau ni asyik menggigil saja?"

"Oh..cara aku mati dulu teruk..aku mati dalam peti ais...sejuk!!" Jawab Hantu B sambil menggigil lagi.

"Ooo..kasihan... aku dulu mati sebab heart attack." Kata Hantu A ramah.

"Kau memang sakit jantung kronik ye? Kenapa anda tak pergi buat operation? Kalau tak, sure kau tengah lepak-lepak dengan family kau sekarang." Balas Hantu B.

"Dah,aku dah buat dah !In fact masa aku mati tu. Aku in recovery. Panjang ceritanya..." jawab Hantu A sayu.

"Ceritala sikit..Sambil-sambil lepak ini.."

"begini..Aku syak isteri aku main kayu tiga dengan aku. So this one day. Aku ingat nak perangkap lah isteri aku..Aku pura-pura pergi kerja tapi actually aku park kereta aku kat simpang hujung rumah aku saja. Seperti yang aku syak, masuk sebuah kereta kat carpark rumah aku. Aku rilex dulu sebab nak carik masa sesuai tangkap mereka."

"So, anda dapatla tangkap mereka?" tanya Hantu B penuh minat.

"Tak. Aku cuma jumpa isteri aku saja kat dalam bilik. Yang aku hairan, masa aku masuk rumah tu. Aku nampak ada kasut laki kat pintu rumah aku. Aku tanya isteri aku tapi dia takmo jawab. So aku pun lari-lari sekeliling rumah aku nak carik jantan itu. habis semua bilik aku carik tapi tak ada pun... Last-last, sebab aku penat sangat berlari carik jantan itu. Aku pun jatuh pengsan sebab heart attack. And aku tak sangka aku mati pula..." kata Hantu A mengakhiri ceritanya dengan kesedihan.

Hantu B terdiam mendengarkan cerita Hantu A. Selepas beberapa ketika, Hantu B berkata,

"Kenapa kau tak check kat dalam peti sejuk? Kalau kau check kat situ, sure kita berdua still hidup lagi.

:lol: :lol::lol:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-09-08 09:29


hahaha....lawaknya.....hantu2...
kalau tak ada dalam peti ais mesti kat dalam mesin basuh...huhu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

darosa
Warga Rasmi
Menyertai: 03.09.2008
Ahli No: 34767
Posting: 11

Kedah  


posticon Posting pada: 07-09-08 13:50


macam bisa dengar,..tapi di mana ya...
ahak-ahak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For darosaProfil   Hantar PM kepada darosa   Quote dan BalasQuote

nie_nadia
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8745
Posting: 133
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 07-09-08 15:10


tak pasal-pasal kedua-duanya tu mati katak. huhuhu.... kelakar betul

Bookmark and Share

    


  Member Information For nie_nadiaProfil   Hantar PM kepada nie_nadia   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 07-09-08 22:25


Assalamualaikum
a'ah...ada dua tiga versi yang lebih kurang dengan lawak ni...semuanya cerita hantu mati teringat balik kisah mereka sebelum mati... :sopan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-09-08 00:23


macam pernah baca, tapi kat mana ye...hehe...lawak yang terdahulu agaknya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 08-09-08 07:40


:lucu: cerita ni memang kelakar... agaknya hantu B tu kekasih isteri hantu A agaknya... :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

Nil
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20136
Posting: 435
Dari: Temerloh

Pahang  


posticon Posting pada: 15-09-08 15:00


Pada 07-09-08 09:29 , amira_aqilah posting:

!!! QUOTE !!!

hahaha....lawaknya.....hantu2...
kalau tak ada dalam peti ais mesti kat dalam mesin basuh...huhu...


amira aqilah macam ada pengalaman saja ye...biasa nyorok ke dalam mesin basuh...hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For NilProfil   Hantar PM kepada Nil   Quote dan BalasQuote

fathiha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.11.2005
Ahli No: 20306
Posting: 178
Dari: penang+perak+melaka+n9

Perak  


posticon Posting pada: 15-09-08 15:11


kelakrnya..rupa-rupanya hantu b tu satu kejadian dengan hantu a..hehe..akhirnya jumpa masa jadi hantu

Bookmark and Share

    


  Member Information For fathihaProfil   Hantar PM kepada fathiha   Pergi ke fathiha's Website   Quote dan BalasQuote

imni_1612
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34904
Posting: 336
Dari: Kuala Lumpur

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-09-08 15:50


suka cerita ini..
baru first time dengar..
hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For imni_1612Profil   Hantar PM kepada imni_1612   Quote dan BalasQuote

areyien
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34006
Posting: 168
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 15-09-08 16:11


erm saya da pernah dengar cerita ini dulu...tapi still rasa nak tergelak bila baca lagi..hehe :lol:


-----------------
Insan yang mulia ialah insan yang selalu mengakui kelemahannya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For areyienProfil   Hantar PM kepada areyien   Quote dan BalasQuote

eira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2341
Posting: 182
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-09-08 22:16


hahahha.. betapa kecek nya dunia ni.

Bookmark and Share

    


  Member Information For eiraProfil   Hantar PM kepada eira   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.095045 saat. Lajunya....