Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 01-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Setiap jiwa yang dilahirkan telah tertanam dengan benih untuk mencapai keunggulan hidup . Tetapi benih itu tidak akan tumbuh seandainya tidak dibajai dengan keberanian
-- Hukama'

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 58
Ahli: 0
Jumlah: 58




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 4 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: bila terlampau menyayangi


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» bila terlampau menyayangi

Please Mendaftar To Post


Oleh bila terlampau menyayangi

amancalledboy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.07.2008
Ahli No: 33940
Posting: 128
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-08-08 18:33


Bila mula menyayangi ‘seseorang’..
The desire wells up to protect dat ‘seseorang’ at all cost..
Also just being able to see dat ‘seseorang’ smile..
Make you smile..=)
Just being able to see dat ‘seseorang’ happy..
Make you happy..
Even though you know dat ‘seseorang’ not for you..
Even though you know it will end up by hurting yourself..
But..tetap..selalu bantu tolong dat ‘seseorang’…
Tetap selalu berkorban untuk dat ‘seseorang’..
Just for being able to see dat ‘seseorang’ smile..
tak sanggup tengok dat ‘seseorang’ bersedih..tension..tertekan..terbeban..
Even though you know dat ‘seseorang’ not for you..
Even though you know it will end up by hurting yourself..
Aku tau..aku tak hebat bab-bab agama..aku nakal..tapi tak lah jahat..
Tapi..naluri manusia..sejahat2 lelaki..juga meng ingin kan isteri yang baik-baik..
Ofkos aku tak terkecuali..uhuk..

To know that ‘someone else’ try to approach dat ‘seseorang’..
To know ‘someone else’ tu..agak hebat bab agamanya..compare dengan aku lah..
Buat aku terfikir..termenung..terasa..
Nak jadi lebih baik..
I wanna be the best..the bestest..
tak hendak kalah dengan ‘someone else’…
Tapi kalau niat nak berubah sebab dat ‘seseorang’..whats d point? Isn’t?

Sungguh..aku sayang dat ‘seseorang’..
Tapi..aku menyayangi nya dengan cara yang salah..
bila dat ‘seseorang’ sedih..aku bagi dia cd drama korea yang kelakar..
konon nya it will cheer up dat ‘seseorang’..
berbanding ‘someone else’ yang bagi cd ceramah2 agama untuk mengurang kesedihan dat ‘seseorang’…

aku selalu dedicate lagu cinta..lagu rindu..lagu jiwang..
yang memang kompem lagho lagi melagho kan…
Compare dengan ‘someone else’ yang dedicate nasyid2 yang mendekatkan diri pada Tuhan…

bila birthday dat ‘seseorang’..aku bagi teddy..
kononnya teman time kesunyian..
Compare dengan ‘someone else’ yang bagi sumthing berbentuk ayat2 suci al-Quran, doa2..
yang sememangnya teman time kesunyian..

aku puji dat ‘seseorang’ pakai bedak..aku suka bau bedak dat ‘seseorang’ pakai..wangi..
konon nya nampak elegent..
berbanding ‘someone else’ yang menasihati dat ‘seseorang’ yang semua tu tabarruj..

aku lebih menghabis kan masa untuk urusan duniawi..
berbanding ‘someone else’ yang mengisi masanya dengan menyertai usrah..yang memang lebih menekan kan ukhrawi..

uhuk..

Sungguh…aku tak layak untuk dat ‘seseorang’…
Im not for dat ‘seseorang’..
Im not even deserved dat ‘seseorang’..
Ya…jodoh itu rahsia Tuhan yang Maha Mengetahui..
Tapi…kata-kata..
‘tak usah mengharapkan isteri seperti Fatimah, jika akidah tak semantap saidina Ali’
Buat aku sedikit demi sedikit..
Terfikir..terasa..ingin melepaskan dat ‘seseorang’..
Buat aku tefikir..terasa..’someone else’ lebih layak untuk dat ‘seseorang’..

Sungguh aku menyayangi dat ‘seseorang’…
Jika benar ‘someone else’ lebih baik untuk dat ‘seseorang’..
Biarlah aku mengundur diri…

Walaupun kompem selepas ini aku sure frust menonggeng!!
sangat sure akan frust menonggeng!!

Tapi selagi boleh..aku akan cuba.. try my bestest…
To make dat ‘seseorang’ happy..
Even though it will end up by hurting myself..
Bila mula menyayangi ‘seseorang’..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amancalledboyProfil   Hantar PM kepada amancalledboy   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 24-08-08 05:50


ni simptom2 di lamun cinta yang kritikal....
hmmm

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

cipoi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.05.2006
Ahli No: 24504
Posting: 242
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 24-08-08 08:10


kenapa aku macam terasa pula ni?!
huhuhu.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For cipoiProfil   Hantar PM kepada cipoi   Pergi ke cipoi's Website   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-08-08 08:47


Pada 24-08-08 08:10 , cipoi posting:

!!! QUOTE !!!

Kenapa aku macam terasa pula ni?!
huhuhu.........

:berfikir: :sopan: :berfikir: :sopan: :berfikir:


Ana kasihan pula kat amancalledboy, berdoalah ye...jika dia terbaik buat mu, bermohon lah moga didekatkan hati, jika tidak minta dijauhkan hati. Dan..jika ingin berubah...berubah lah kerana diri kamu...


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

cahaya_hatiku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2007
Ahli No: 31094
Posting: 217
Dari: serambi mekah...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-08-08 22:19


itulah cinta datang tak di undang tapi pergi membawa hati yang kecundang....

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya_hatikuProfil   Hantar PM kepada cahaya_hatiku   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-08-08 03:43


Salam,

Bro biarlah Dat seseorang tu bahagia dengan pasangannya (ijab kabul)..
Ameen dunia akhirat..

Pasai Mak Ayah dia risau orang puan..
Mu laki-laki.. jangan frust nonggeng.. kahwin lambat pun tak apa..

Pulun kerja.. dan pulun kerja..
bunga bukan sekuntum..
Cuma nak cari bunga sekuntum makan masa lah.
Tambah ilmu, insya-ALLAH mudah-mudahan..


HambaNYA yang jahil,
Muddathsir787


-----------------
.: Allahumma Sollia'l a Saiyyidina Muhammad :. "Ya ALLAH kurniakanlah kejayaan, kegemilangan, kecemerlangan & kebangkitan teguh Islam dalam rahmatMu"


Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 26-08-08 13:01


aduyai...'dat seseorang' tu sure ada kat org lain juga...actually,ada juga hamba Allah mengalami nasib yang sama macam amancalledboy...

cuma..janganlah give up...try to move on..
sebab hambo dah ponah kono...
okay??

give your best to Allah...sebab..Allah has created the best companion for you...:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-08-08 14:40


Some inspiring quotes that I'd like to share with all the broken hearted...


"It is better to have loved and lost than never to have loved at all." - Alfred Lord Tennyson

"If you really love something set it free. If it comes back it’s yours, if not it wasn’t meant to be." - unknown

"You have to forgive to forget, and forget, to feel again." - unknown

"Relationships are like glass. Sometimes it’s better to leave them broken than try to hurt yourself putting it back together." - unknown

"Some people think that it’s holding on that makes one strong; sometimes it’s letting go." - unknown

"I’m going to smile and make you think I’m happy, I’m going to laugh, so you don’t see me cry, I’m going to let you go in style, and even if it kills me - I’m going to smile." - unknown

"Pain is inevitable. Suffering is optional." - M. Kathleen Casey



p/s: bergembiralah... ada banyak lagi kebahagiaan yang boleh dicari...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

comel
Warga 5 Bintang
Menyertai: 12.06.2003
Ahli No: 1334
Posting: 399
Dari: Mont'Kiara

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 26-08-08 14:49


Membuat orang lain gembira dan bahagia pun dapat pahala...apa nak risau dan sedih....yang baik tetap akan di balas baik.....insya-Allah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For comelProfil   Hantar PM kepada comel   Quote dan BalasQuote

alexander
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13282
Posting: 747
Dari: Bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-08-08 15:51


:-) Assalamualaikum




ALLAH akan kurniakan kita seseorang yang bersepadanan dengan kita....jika seseorang itu tidak sesuai..ALLAH akan gantikan yang lain untuk kita yang sesuai dengan kita....


    Selaulah memohon petunjuk dariNYA.....


-----------------
Mengharap Cinta Sejati,Mendamba Kasih ILAHI......


Bookmark and Share

    


  Member Information For alexanderProfil   Hantar PM kepada alexander   Pergi ke alexander's Website   Quote dan BalasQuote

kaizers
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.01.2008
Ahli No: 32494
Posting: 50
Dari: Ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-08-08 02:34


aduhai... sikit terasa bila membaca...(2 kali rasa)huhuh

tapi hidup memang begini... ujian kepada yang dikehendaki oleh-Nya,
lain org lain ujiannye.. hhehe
jangan lari dari bergantung pada-Nya cukuplaa

Bookmark and Share

    


  Member Information For kaizersProfil   Hantar PM kepada kaizers   Pergi ke kaizers's Website   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-08-08 11:55


kepada amancalledboy : sesunggunhya hidup ini penuh dugaan..apa yang berlaku pada anda adalah satu ujian untuk melihat sejauh mana ketabahan anda menghadapinya...

saya pernah mengalami masalah seperti ini tapi dat 'seseorang' yang suka dan sayang kat saya.. katanya dia telah berubah dari sikap dia yang lama.. tapi apabila saya dapat tahu bahawa dia berubah semata-mata untuk mendapatkan saya bukan kerana NYA ..jadi apa point dia berubahkan?? adakah kerana rupa saya dia berubah??adakah kerana keperibadian saya dia berubah?? masyaAllah lindungilah dia agar kembali kepadamu dengan sesungguhnya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-08-08 11:59


sesungguhnya beruntunglah sesiapa yang menjadi perantara hidayah ALLAH kepada insan lain.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

zahratul_wardah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.06.2004
Ahli No: 9470
Posting: 283
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-08-08 12:39


berpegang lah kepada iman bila melakukan sesuatu, jangan di ikut kan sangat perasaan tu..


-----------------
ilmu itu penyuluh hidup


Bookmark and Share

    


  Member Information For zahratul_wardahProfil   Hantar PM kepada zahratul_wardah   Quote dan BalasQuote

amancalledboy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.07.2008
Ahli No: 33940
Posting: 128
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-08-08 18:44


terima kasih semua..thanks a lot..saya sangat appreciate..yup..saya perlu tabah..lebih tabah lagi..

i believe dan yaqin in 'ad hikmah di sebalik apa yang berlaku'...

thanks semua..syukran ya akhi..syukran ya ukhti..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amancalledboyProfil   Hantar PM kepada amancalledboy   Quote dan BalasQuote

pulu
WARGA SETIA
Menyertai: 27.01.2005
Ahli No: 13934
Posting: 697
Dari: Gorontalo

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 14-10-08 03:27


:D cintaaa... cintaaa... memang bikin mabuk kepayang.

Sabar dalam cinta memang sulit, namun tetaplah dalam kesabaran.

Bookmark and Share

    


  Member Information For puluProfil   Hantar PM kepada pulu   Pergi ke pulu's Website   Quote dan BalasQuote

nithtah_hujannah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.08.2008
Ahli No: 34427
Posting: 89
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-10-08 08:24


assalamualaikum..
kepada saudara amancalledboy, jangan lah berseih sangat k? dalam bab-bab percntan2an ini.. memang banyak pengorbanan yang perlu dilakukan.. salah satu darinya apa yang awak tengah buat ni..
insya allah.. jika ini pengorbanan yang baik dan diredhai oleh Allah.. maka satu hari nanti, awak akan dapat kebahagiaan yang lebih dari apa yang awak impikan... InsyaAllah...

sesungguhnya Allah itu Maha Mengetahui apa yang lebih terbaik untuk diri kita semua... MasyaAllah..
banyakkan berdoa dan tawaka... good luck in future...
moga awak akan dapat jodoh yang terbaik untuk diri awak... Aminnn

Bookmark and Share

    


  Member Information For nithtah_hujannahProfil   Hantar PM kepada nithtah_hujannah   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 14-10-08 10:24


seseorang pernah juga pesan pada Wawa .. Biar dilukai, jangan melukai .. tapi susah kan ?? :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-10-08 10:49


Pada 14-10-08 10:24 , Wawa_83 posting:

!!! QUOTE !!!

seseorang pernah juga pesan pada Wawa .. Biar dilukai, jangan melukai .. tapi susah kan ?? :-)



Wawa..jangan main pisau..nanti luka...


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

Bilal_al-HidaYah
Warga Rasmi
Menyertai: 09.10.2008
Ahli No: 35314
Posting: 3
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-10-08 11:54


salam ukhwah fillah..

bagi org yang kita kasihi, kebahagiaannya adalah kebahagian kita juga..

membuat org yang kita sayangi tersenyum, juga membahagiakan kita, walaupun senyuman dia tanda gembira tapi senyuman kita tanda berduka..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Bilal_al-HidaYahProfil   Hantar PM kepada Bilal_al-HidaYah   Quote dan BalasQuote

areyien
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34006
Posting: 168
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-10-08 13:12


Pada 14-10-08 11:54 , Bilal_al-HidaYah posting:

!!! QUOTE !!!

salam ukhwah fillah..

bagi org yang kita kasihi, kebahagiaannya adalah kebahagian kita juga..

membuat org yang kita sayangi tersenyum, juga membahagiakan kita, walaupun senyuman dia tanda gembira tapi senyuman kita tanda berduka..


yup...betul..betul..betul... :-)
dan rasa sakit sangat bila orang yang kita sayang tu,
tak menghargai apa yang telah kita lakukan untuknya.. :-(


-----------------
Insan yang mulia ialah insan yang selalu mengakui kelemahannya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For areyienProfil   Hantar PM kepada areyien   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 14-10-08 13:18


Bismillahhirrahamnirrahim..

erm,jangan terlalu menyayangi..simpan sedikit ruang dalam hati tanpa sayang yang melampau..takut terluka bekecai hati..bila dah terlalu menyayangi,selitkan ia dengan keredhaan kerana ia akan menjadi pengubat jika sayang itu 'menikam hati'..


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

islamic_gil
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14692
Posting: 427
Dari: SATU KAWASAN DI SATU MASA

Selangor  


posticon Posting pada: 14-10-08 13:46


boleh terlalu menyayang tapi jangan menunjuk sangat sayang kita pada orang berkenaan.sendiri tahu sudah..macamtu pun boleh.

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_gilProfil   Hantar PM kepada islamic_gil   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.107833 saat. Lajunya....