Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 29-07-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bila kita terlalu sibuk memikirkan kedudukan diri; kita lupa tanggung jawab kita yang sebenar
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 81
Ahli: 0
Jumlah: 81




  Yang Masuk Ke Sini
izad: 8 hari yang lalu
the_brOtherz: 36 hari yang lalu


Kelakar
Topik: surat ersi nogori sembilan buat Pak Lah


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» surat ersi nogori sembilan buat Pak Lah

Please Mendaftar To Post


Oleh surat ersi nogori sembilan buat Pak Lah

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 23-07-08 17:03


siapa yang tak faham loghat negeri sembilan...boleh lah suruh org nogori yang tolong
bacakan ini....lagi best...selamat membaca....hehehe. ...


kepado pak lah... PM paling sey sayang...I lap u

namo sey ni KARIM...pengundi bedaftar DUN CHOMBUNG, PARLIMEN
ROMBAU...alaaaa tompek si KERY yang abah'eh JAMALUDIN tuuu...tak kona'????
menantu PAK LAH tu laaaaa....suko bona' sey dengan dio tu...ghaso nak buek
menantu pula...

sey nulih surat ni bukan apo...sajo yor nak ucap'an timo kasih kek pak lah
sobab naik'an hargo minyak hari tu..
lopeh ini bilo hargo minyak naik..hargo barang lain pun naik juga
laaaa...banggo boto' sey ghaso...macam duduk kek LAS VEGAS pula...HIDUP PAK
LAH!!!!!!!

sey janji dengan pak lah yang sey akan ubah tebiat sey dari makan ikan kombung
yang dah merah menyalo mato'eh & pocah bedorai porut ikan tu pado ikan koring
yor...

sey sanggup bekoban untuk UMNO dan bn..
anak sey yang 7 org tu yang dah boleh buek team futsal tu boleh lah bekojo lopeh
sekolah buek bantu mak ayah mereka ni haaa...kok tak bekojo pun boleh lah
jadi mat rompit kek SENAWANG tu...dapek juga lah duit sesikit...boleh juga lah
menoruskan tradisi keluargo sey ni yang nyokong UMNO dan bn

ghaso2 sey ni nak ubahsuai bilik bilik yang ado kek ghumah sey...nak buek
tompek bolo ikan & tanam sayur cagho hidroponik (apo binchek'eh ni???) sey
tepakso tanam kek dalam bilik sobab sey tingga' kek rumah flat...

rebet yang pak lah bagi kek sey memang melampuh2 lobeh'eh dari keperluan
sey..

bilo sey congak2.. sey cumo guno 20 sen yor duit minyak moto sehari.. ado
lah untung 21 sen...bak kato si SAIDA AF6 "ok lah tuuuu"

sey tak pakai pun keto... sobab bilo minyak naik hargo.. sey kono jual
datsun kotak mancis sey tu.. dapek juga lah duit....tokih2 pun ado lah
hasil'eh..

team futsal sey tu, sey nak suruh eksesais hari2 berjalan kaki tak pun
naik beska' poie sekolah...ado lah 5 km...dokek yor tuuuuu...
walaupon gaji sey ni rm 1000..sbona' eh terlobih cukup untuk keluargo sey...

buek permulaan nak ngubah kehidupan sey..
sey tak akan guno'an gulo bilo buek kopi... tak akan guno'an topung untuk
buek kodok

sey nak ganti'an bogheh dengan ubi... tiap hari sey dengan keluargo akan
berposo (kecuali pado hari hari yang dilarang beposo)
sey akan buek minyak masak sendiri
itu antaro caro sey ngubah caro hidup..
ada banyak lagi caro
semuo kerano UMNO dan bn...

dan sey minta bona' pak lah naik'an lagi hargo minyak yang ado..
bukan tu yorrr.. sey minta bona' naik'an lagi hargo tol sobab org sbolah
rumah sey ini org pembangkang. ..dio selalu guno highway, biar padan muko
dio...tu lah...suko bona' nyokong pembangkang. ..PAKATAN RAKYAT konon...palo
hayah dio tu...


nanti pak lah boleh lah melawat sey dan sedokah pado sey solai kain pelikat
bilo dah nak dokek2 pilihanraya nanti...
insyaallah kain pelikat tu sey nak bubuh dalam frame dahtu gantung kek rumah...
tapi jangan lupo pula.. pak lah sain otogeraf yor kek kain tu....

jangan lupo pak lah.. naik'an lagi hargo minyak..
jangan lah diturun'an gaji mentori2 tuuu..siannn mereka...kang apo pula anak
bini'eh nak mentodarah.. ..
sey totap nyokong pak lah..

akhir kato biar pak lah sonang, janji kami papo kedano.. hidup UMNO, hidup
bn..

sekian timo kasih..

ps/ sampai'an salam sey kek si KERY samo PATRICK BADAWI tu yor..tak lupo
juga tuan punyo syarikat SCOMI...sapo tah namo'eh...lupo pula...

pocah kaco, pocah golas,
sudah baco, harap baleh..

:lol: :lol:


-----------------
"Hujung FIKIR pangkal AGAMA"-Pak Hamka


Bookmark and Share

    


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-07-08 17:21


adess.. adess...
manitik aye mato den membaco eh.. sibbaik tak pocah yor poghut den ni ha... muahahha....

!!! QUOTE !!!

buek permulaan nak ngubah kehidupan sey..
sey tak akan guno'an gulo bilo buek kopi... tak akan guno'an topung untuk
buek kodok


dalam banyak-banyak usoho eh.. tang ni yang palin sian.. uhuk uhuk...

sampai an salam den kek penulih ni yor...

p/s: kalau dah pocah goleh eh, apo lagi nak dibuek an...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 23-07-08 17:33


Pada 23-07-08 17:21 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

adess.. adess...
manitik aye mato den membaco eh.. sibbaik tak pocah yor poghut den ni ha... muahahha....

!!! QUOTE !!!

buek permulaan nak ngubah kehidupan sey..
sey tak akan guno'an gulo bilo buek kopi... tak akan guno'an topung untuk
buek kodok


dalam banyak-banyak usoho eh.. tang ni yang palin sian.. uhuk uhuk...

sampai an salam den kek penulih ni yor...

p/s: kalau dah pocah goleh eh, apo lagi nak dibuek an...


pocah poghut?huhu.bahayo tu ismi_atikah..biar bonar?hehe..
hm.kelakar pun ado..sayu pun ado..luahan ikhlah dr pongundi BN buek pak lah sekabinet..


-----------------
"Hujung FIKIR pangkal AGAMA"-Pak Hamka


Bookmark and Share

    


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

Ulfah_AzZahra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.07.2008
Ahli No: 34018
Posting: 77
Dari: Kajang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-07-08 18:26


Salam buat semua:-


            
                            Tak dapek den nak nolong!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For Ulfah_AzZahraProfil   Hantar PM kepada Ulfah_AzZahra   Quote dan BalasQuote

Laskar_Allah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2008
Ahli No: 33470
Posting: 928
Dari: Medan Operasi Asia Pasifik

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 23-07-08 18:39


Apo nak dikato... :sopan:


-----------------
WAMAKARU WAMAKARULLAH WALLAHU KHAIRUL MAKIRIIN!
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Laskar_AllahProfil   Hantar PM kepada Laskar_Allah   Quote dan BalasQuote

akhdanie
Warga 1 Bintang
Menyertai: 21.07.2008
Ahli No: 34099
Posting: 28

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 23-07-08 20:31


harap-harap surat ni sampai lah pada pak lah.. kita tunggu reaksinya nanti sama ada pocah porut membacanyo or pocah kopalo nak membalehnyo.. hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For akhdanieProfil   Hantar PM kepada akhdanie   Quote dan BalasQuote

nie_nadia
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8745
Posting: 133
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 24-07-08 00:04


suruh kery lah balas. tu kan kawsn dia.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nie_nadiaProfil   Hantar PM kepada nie_nadia   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-07-08 07:56


Pada 23-07-08 18:26 , Ulfah_AzZahra posting:

!!! QUOTE !!!

Salam buat semua:-


            
                            Tak dapek den nak nolong!!!!


Ulfah_AzZahra, tolonglah yang mana patut..jangan tak dapek nak nolong yo..hehe.. :lol:

kasihan ek kat Pak Karim..penyokong kuat tu..istilahnya penyokong totok.. :lucu:


-----------------
"Hujung FIKIR pangkal AGAMA"-Pak Hamka


Bookmark and Share

    


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-07-08 13:14


Pada 24-07-08 00:04 , nie_nadia posting:

!!! QUOTE !!!

suruh kery lah balas. tu kan kawsn dia.


ha'ah kan... kok di bagi kek paklah..ontahkan paham, ontah kan tidak..hmm.. tah pun,boleh yor emailkan tughus kek paklah.. kan dah ada website 'eh sekarang ni...

p/s: bahayo yor azemi... :malu: tapi,yang bona eh, tak bona... kuangkuangkuang... :-D


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 24-07-08 13:34


salam alaik..
bagus juga kita belajr banyak sangat bahasa..
banyak sangat loghat..

cadangan ana..
kita buat lah suatu tajuk yang best..
tak perlu berbaur politik semata.. ..
tajuk.. semut saya..
kucing saya.. kereta saya.. etc..

boleh lah kecek loghat masing-masing.
OK deh.. bereh ye..

harap tiada lagi topik yang kadang-kadang sangat remeh untuk dibincangkan..
kita sama-sama fikir ke arah global..arah yang tinggi sikit.
agak-agak ada tinggi pokok kelapa..tak pun tinggi everest lah..
hehe..

maaf.. ana bukan khususan pada pembuka topik..
hanya pesanan umum untuk semua bakal pembuka topik baru..

wallahu'alam.. asif jiddan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-07-08 15:07


Pada 24-07-08 13:34 , simpLe_sHida posting:

!!! QUOTE !!!

salam alaik..
bagus juga kita belajr banyak sangat bahasa..
banyak sangat loghat..

cadangan ana..
kita buat lah suatu tajuk yang best..
tak perlu berbaur politik semata.. ..
tajuk.. semut saya..
kucing saya.. kereta saya.. etc..

boleh lah kecek loghat masing-masing.
OK deh.. bereh ye..

harap tiada lagi topik yang kadang-kadang sangat remeh untuk dibincangkan..
kita sama-sama fikir ke arah global..arah yang tinggi sikit.
agak-agak ada tinggi pokok kelapa..tak pun tinggi everest lah..
hehe..

maaf.. ana bukan khususan pada pembuka topik..
hanya pesanan umum untuk semua bakal pembuka topik baru..

wallahu'alam.. asif jiddan....



hm.bagiuh cdangan meke yo..hehe..loghat ni bila cuba boleh jadi bahan jonako..ok deh, bereh..terima kasih ya simpLe_shida.. :-)


-----------------
"Hujung FIKIR pangkal AGAMA"-Pak Hamka


Bookmark and Share

    


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-07-08 15:07


Pada 24-07-08 13:34 , simpLe_sHida posting:

!!! QUOTE !!!

salam alaik..
bagus juga kita belajr banyak sangat bahasa..
banyak sangat loghat..

cadangan ana..
kita buat lah suatu tajuk yang best..
tak perlu berbaur politik semata.. ..
tajuk.. semut saya..
kucing saya.. kereta saya.. etc..

boleh lah kecek loghat masing-masing.
OK deh.. bereh ye..

harap tiada lagi topik yang kadang-kadang sangat remeh untuk dibincangkan..
kita sama-sama fikir ke arah global..arah yang tinggi sikit.
agak-agak ada tinggi pokok kelapa..tak pun tinggi everest lah..
hehe..

maaf.. ana bukan khususan pada pembuka topik..
hanya pesanan umum untuk semua bakal pembuka topik baru..

wallahu'alam.. asif jiddan....



-----------------
"Hujung FIKIR pangkal AGAMA"-Pak Hamka


Bookmark and Share

    


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-07-08 15:11


Pada 24-07-08 13:14 , ismi_atikah posting:

p/s: bahayo yor azemi... :malu: tapi,yang bona eh, tak bona... kuangkuangkuang... :-D



bahayo tak bahayo..den tak kiro lah ismi_atikah..hehe..yang bona tetap bona, takdo yang tak bona melainkan yang bona bona belako.. :lol: pueh dah cakap loghat nogori.huhu..wak karim, terima kasih ya atas surat ni..


-----------------
"Hujung FIKIR pangkal AGAMA"-Pak Hamka


Bookmark and Share

    


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

alam_barzakh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.05.2007
Ahli No: 30091
Posting: 137
Dari: Mantin-Nilai-Sepang-Salak Tinggi-KLIA-Kuching-Kota Samarahan-Serian

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 24-07-08 15:13


wawawawawawa....
tergelak baca.....
walaupun org sarawak....
paham lah jugak sebab sekarang ni duduk study kat negeri sembilan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alam_barzakhProfil   Hantar PM kepada alam_barzakh   Pergi ke alam_barzakh's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 24-07-08 17:32


azemi,,anda budak jemapoh anda?ke anda yang tulis surat 2?baguih2,,,den faham bona isi kandung eh 2......kalau baco macam biaso xklaka bona mi...tapi kan kalau baco surat tu,,ado lenggok eh,,den ghaso...ado yang pergi spita agak eh.....

idea kak ss kat 2,,,memang best.....ramai yang tak tahu sangat cakap n9 ni...
lenggok loghat n9 ni,,paling best donga,,lenggok org ghombau,,,dokek da tu dengan chombung 2....

p/s..bagi muslimat nak tau tak...kat ukhwah ni,,ada seorang muslimat budak ghombau....org kg pilin..ha,,,muslimat2 boleh belajar cakap dengan dio....

banggo den dengan anda mi......dayst!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

Along_Safa
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 180
Posting: 348
Dari: tilamhotel.com

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-07-08 19:47


susah juga mahu faham bhasa orang negeri sembilan ni. baca satu satu


-----------------
Mountain View


Bookmark and Share

    


  Member Information For Along_SafaProfil   Hantar PM kepada Along_Safa   Pergi ke Along_Safa's Website   Quote dan BalasQuote

Ulfah_AzZahra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.07.2008
Ahli No: 34018
Posting: 77
Dari: Kajang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-07-08 21:35


Salam buat semua:-


     Buat Along_Safa, memang benar orang luar susah nak faham bahasa n9 ni. Misalnya adik ipar saya ni orang Muar memang tak faham langsung bila dengar orang n9 ni bercakap, tambah lagi campur dengan bahasa Minang sekali. Hanya golongan tua seperti emak saya tu bolehlah faham cakap bahasa Minang siap boleh berbual dengan orang seberang di Pagar Ruyung, Sumatera sana. Saudara-mara adalah disebelah sana.
     Kalau berjumpa dengan mereka tu, bila dengar bahasa Minang ni, faham-faham sikit sajalah, cuma cakap saja tak berapa reti. Lagipun membesar kat KL, duduk kat KL jadi bahasa tradisi ni dah tinggal lah......

Bookmark and Share

    


  Member Information For Ulfah_AzZahraProfil   Hantar PM kepada Ulfah_AzZahra   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-07-08 14:05


uhuk.. boss telah memberi titahnya... baik... lain kali buat topik lain pulak..
mungkin topik ini boleh dijadikan penerus kepad apembelajaran loghat noghoro.. uhuk uhuk..

umar_khalil: sapo budak ghombau tu...? rumah wan den kek ghombau.. kundur, pilin satu kawasan lah tu dengan kampung den.. mampong.. tapi ehh.. doghang nya dielek laiee pokek..nak2 pula yang veteren.. alahai... mujur yor tak tekua gogondang den ni ha... adess...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 26-07-08 13:19


sey ni haa ismi_atikah... dokat lah dah dengan pilin tu... tapi pilin dalam laye...
taklah pandai bonar cakap ngori... sey ni colup.... xlak dduk pilin sejak kocik...
kalau, org veteren cakap laye tak faham... trkobil2 kito dongar...
mmandai yo, saudara umar khalil tu... dio laye pior... pokat macam ngori itu...
tanyo dio, best juga tajuk ni haa... montang2 sey dduk pilin.... sobar saja lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 26-07-08 13:23


Pada 26-07-08 13:19 , ziyah posting:

!!! QUOTE !!!

sey ni haa ismi_atikah... dokat lah dah dengan pilin tu... tapi pilin dalam laye...
taklah pandai bonar cakap ngori... sey ni colup.... xlak dduk pilin sejak kocik...
kalau, org veteren cakap laye tak faham... trkobil2 kito dongar...
mmandai yo, saudara umar khalil tu... dio laye pior... pokat macam ngori itu...
tanyo dio, best juga tajuk ni haa... montang2 sey dduk pilin.... sobar saja lah...





hahahahaha.....budak pilin da muncul,,,so tak payah lah den cakap sapo org eh......



Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 26-07-08 13:30


budak paloooooog tigooooo mmang terar bab-bab bhaso ngori ini....
loghat eh pokat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 26-07-08 14:00


Pada 26-07-08 13:30 , ziyah posting:

!!! QUOTE !!!

budak paloooooog tigooooo mmang terar bab-bab bhaso ngori ini....
loghat eh pokat...



bahaso ni kan unik,,,setiap negri ada wakil logaht eh,,,samo juga dengan n9....tapi ghombau memang,,da lah pokek cakap eh,,tu bolom dengan adat eh...kuek juga adat eh...anak mati xpo,,jangan adat mati,,wakakakak....

ismi atikah ni kiro waris dr ghombau?sapo dr ghombau?angkek tangan....haaaa....sapo angkek tangan tu,,org keri(kj) lah 2.....ngeh2x....

mak den asal org ghombau yo...tapi astano ghajo...den jarang balik sano...so den balik palong lah...bhso budak palong dan ghombau lain sikit...ghombau ni kigho ammi(bahasa pasar) eh pokek,,,kalau kek palong,,da ado campuran dengan fushah eh.....

nak sodap lagi cakap n9...pergi pilah...

k lah.,..da lr tajuk da ni ha,,,,,,,,,sapo2 ado maso,,buat lah kelab bahasa n9....den ikut yo...



Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

kita_insan
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.04.2007
Ahli No: 29595
Posting: 21
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-07-08 23:08


yo kito kono ubah caro hidup kito apo nak dikato...


-----------------
Salam perkenalan untuk semua. Kita insan meneruskan perjuangan, menegakkan kebenaran dibumi Allah untuk semua yang bergelar insan.


Bookmark and Share

    


  Member Information For kita_insanProfil   Hantar PM kepada kita_insan   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 27-07-08 08:20


Perlu ke ada surat macam ni kat dalam portal Ukhwah.com ni? Sebagai bahan lawak? Biarpun bukan nak berdiri sebelah Perdana Menteri Malaysia tu, tapi...sebagai orang yang waras, ana tak rasa ni bagus...ini ke org Islam? org Melayu? Biar org lain nak jatuhkan kita, tapi jangan kita menjatuhkan org lain kerana sebenarnya itu yang membuatkan kita akan selamanya terjatuh dan mundur....
WaAllahualam...Wassalam


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 28-07-08 16:47


hmm... surat ni bukan tujuan untuk mjatuhkan mne2 phak atau berbaur untuk menyokong mne2 pihak... trpulang kat niat atau diri masing-masing untuk menilai sesuatu perkara semua ada dr pelbagai sudut semua ada positif atau sebaliknya. maaf jk brlbh2hn dalam bgurau.. WaAllahualam...Wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

alexander
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13282
Posting: 747
Dari: Bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 31-07-08 04:18


:-) Assalamualaikum


Sey pun sokong bonar Pak Karim nak bagi surat ni kek Pak Lah...biar Pak LAh banggo..ramai lagi rakyat dok sokong dio...bukan dok peghabih bogheh yor..


-----------------
Mengharap Cinta Sejati,Mendamba Kasih ILAHI......


Bookmark and Share

    


  Member Information For alexanderProfil   Hantar PM kepada alexander   Pergi ke alexander's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 31-07-08 13:10


Pada 26-07-08 13:19 , ziyah posting:

!!! QUOTE !!!

sey ni haa ismi_atikah... dokat lah dah dengan pilin tu... tapi pilin dalam laye...
taklah pandai bonar cakap ngori... sey ni colup.... xlak dduk pilin sejak kocik...
kalau, org veteren cakap laye tak faham... trkobil2 kito dongar...
mmandai yo, saudara umar khalil tu... dio laye pior... pokat macam ngori itu...
tanyo dio, best juga tajuk ni haa... montang2 sey dduk pilin.... sobar saja lah...


ouh.. ziyah ghupo eh...ha'ah.. dalam pilin layie..kampung ismi tu, topi jalan bosa yorr..memang bas trans pun bonti kek situ jugak..
huhu.. umar_khalil tu sajo yor hak eh.. nak promot 'an ziyah.. takpolah..maap an ajolah...

p/s: tu belum layie org veteren yang duduk di corok2 kampung.. adess... ghaso macam alien yor den ni ha.. kuangkuangkuang...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

nurul_huda3110
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.05.2005
Ahli No: 16604
Posting: 171
Dari: klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 31-07-08 14:19


Assalamualaikum

xsangka cik ismi pandai cakap nogori..
den suko donga lenggok loghat n9 ni..paling best donga termasuk loghat utara dan sarawak.sebab pernah belajar kek tempat-tempat tu..

kalau jumpa kawan-kawan yang dari nogori2 tu memang keluar slang negeri.
tapi sampai sekarang tak reti nak spikang kelate..

kalau paklah o kery balas surat,jangan lupa posting kek sini.


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_huda3110Profil   Hantar PM kepada nurul_huda3110   Quote dan BalasQuote

are_rule1981
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.09.2003
Ahli No: 3442
Posting: 293
Dari: Ampang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 31-07-08 14:25


Salam 'Alaik...perghhh...memang pokat boto eikau cakap nogori..tak dapek disangkal lagi hehehehe..apo pun muhawalah jayyidah (good try) in order to make them (government) insaf di atas apa jua bentuk penindasan yang dilakukan demi kepentingan politik dan peribadi..apapun bersyukurlah dengan segala ni'mat yang melimpah ruah yang dianugerahkan olehNya..rezqi ada dimana2..cuma kita kena usahakan..jangan harapkan kepada kerajaan semata-mata..mereka bukan penentu kita miskin,papa,lapar,dan sebagaiNya..yang menentukan adalah Allah..berbalikla kepada firmanNya dalam muhkam tanzilih : ((..Innallaha lah yughoiyiru ma bi qowmin hatta yughoiyiru~ ma bi anfusihim ))


p/s: maaf kalau salah..den kek congkau..dokek jo dengan pokan ghombau..den sokong bonar usul nak buwek kelab anak2 nogori tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For are_rule1981Profil   Hantar PM kepada are_rule1981   Quote dan BalasQuote

umianas
Warga Rasmi
Menyertai: 29.07.2008
Ahli No: 34197
Posting: 5
Dari: Selangor

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 31-07-08 14:33


alahai..sodih eh den baco cito si karim ni..samo-samo lah kito makan ikan koring..koring pun koring lah janji kito tak koring..

Bookmark and Share

    


  Member Information For umianasProfil   Hantar PM kepada umianas   Quote dan BalasQuote

comel
Warga 5 Bintang
Menyertai: 12.06.2003
Ahli No: 1334
Posting: 399
Dari: Mont'Kiara

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 31-07-08 15:36


memang penyokong sotio boto pak karim ni yoo....sabar ajo lah. Apa nak buek ann lagi.

goma jugak den baco lograt Nogori ini..sodap di dongar...

Apo pun timo kasih lah yooo...

Bookmark and Share

    


  Member Information For comelProfil   Hantar PM kepada comel   Quote dan BalasQuote

idie04
WARGA SETIA
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20831
Posting: 413
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 31-07-08 15:45


hahaha........ana 'salute' pak karim :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For idie04Profil   Hantar PM kepada idie04   Pergi ke idie04's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 04-08-08 11:03


golak seorang-seorang den baco posting kawan-kawan kek dalam topik ni.,.........sampai terbolit lidah den baco posting antum,,,,,,,xpo2 boleh belajar,,,,belajar kek org pilin or ghombau 2,,,,,,masing-masing pure cakap tu......xdo colup2....

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 04-08-08 13:19


blja benda po eh... memandai2 yo saudara umar_khalil ni...
sey ni ni xghoti doh..
xdo makno eh ghombau ni, loghat eh dah dikigho ammi(bahasa pasar) koh..
apo2 koh...
kalau kek palong itu dah ado campuran, loghat eh dah dikigho fushah doh..
xdo lah doh... loghat eh ngori... standard... cmo ado kelainan sikit yo... lenggok eh lain-lain sikit... pokat atau tak yo..

apo2lah... macam dah keluar tajuk saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: Terengganu+Selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-08-08 00:36


Hahahahahaha!! :D :D

kelakar betul artikel ni...bagus2...Teruskan posting artikel begini...:P

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 12-08-08 10:55


memang best baca surat ini...memang pure betul org yang buat surat ini..hu2..malunya saya,memang tak dapat nak bercakap dalam loghat negeri...kalau nak cakap pun macam ada yang tak kena saja...apa-apa pun tahniah kepada penulis kerana memartabatkan loghat negeri sembilan..kelakar tulla surat ini..memang surat ini sepatutnya si khairy yang baca..kalau paklah baca mesti tetido punya..

p/s:takelokla kata senawang tempat merempit..macamla teruk sangat kawasan senawang itu...hu2...kasihan tempat tinggal saya..dah buruk sebab budak-budak rempit ini...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 12-08-08 11:26


lah budak senawang koh?senawang kurang sikit pandai cakap n9 eh...org pada lagi pula,,,macam bukan org n9 kalau cakap n9......


senawang?best lyn lap dan merempit kat seri pagi tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.120903 saat. Lajunya....