Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 03-08-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Aku bersama sangkaan hambaKu padaKu, jika sangkaannya baik maka baiklah baginya, dan jika sangkaannya buruk maka buruklah baginya.
-- Hadis Qudsi

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 144
Ahli: 0
Jumlah: 144




  Yang Masuk Ke Sini
izad: 14 hari yang lalu
the_brOtherz: 41 hari yang lalu


Copy & Paste
Topik: Rosmah Mansor Terlibat Kes Altantuya?


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Copy & Paste
    »» Rosmah Mansor Terlibat Kes Altantuya?

Please Mendaftar To Post


Oleh Rosmah Mansor Terlibat Kes Altantuya?

Laskar_Allah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2008
Ahli No: 33470
Posting: 928
Dari: Medan Operasi Asia Pasifik

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 21-06-08 10:29


Wahhh... Isu PANAS minggu ini selain cerita parti SAPP yang cadangkan usul tidak percaya kepada PM, Datin Seri Rosmah Mansor isteri TPM Najib didakwa mempunyai kaitan dengan kes pembunuhan Altantuya!

Sila ke link di bawah untuk melihat surat akuan bersumpah penuh Raja Petra;

http://perisikrakyat.blogspot.com

Is this statutory declaration true?

Raja Petra Kamaruddin, editor of online political portal Malaysia Today.net supposedly made this statutory declaration (SD) against Datin Seri Rosmah Mansor, wife of the Deputy Prime Minister was directly involved in the murder of murder Mongolian model Altantuya Shaariibuu, almost two years ago.

The SD was filed at a Commissioner of Oath, registered under the jurisdiction of Kuala Lumpur High Court on 18 June 2008.

SD has been defined as “A statutory declaration is a legal document defined under the law of certain Commonwealth nations. It is similar to a statement made under oath, however, it is not sworn.

Statutory declarations are commonly used to allow a person to affirm something to be true for the purposes of satisfying some legal requirement or regulation when no other evidence is available. They are thus similar to affidavits (which are made on oath).”

At this point of time, the SD is still unable to be authenticated.

However, failing to authenticate it, there are questions still needed to be addressed. What is the intention of Raja Petra making this SD now? Isn’t this subjudice to the on going case in the Shah Alam High Court?

Why is a third person (Raja Petra) to the murder, be making the SD? How could Raja Petra be making a SD to something he was never part or witness of?

Does Raja Petra really have evidence to prove his story, as apa made in the SD? Why Raja Petra did not make a Police report on the issues he alleged in the SD, so that a proper investigation is made?

Is this SD made in the name of finding the truth (justice) or it has some underlying political motive?

For the record, Raja Petra will appear in the Petaling Jaya magistrate’s court in October for trial on sedition charges, for his article “Let send Altantuya’s murderer to the devils playground”.

This SD contain a very serious charge, which also implicates two serving army officers in the Malaysian Armed Forces and alleged a HRH Ruler has been briefed about this so-called crime. He also alleged that a Military Intelligence Officer made a report on this to the Prime Minister and later it was passed to Khairy Jamaluddin for safe keeping.

According to Wikipedia, “Intentionally making a false statement as a statutory declaration is a crime equivalent to perjury, and punishable by fines and/or a prison sentence”.
Will Raja Petra respect the law, legal process and what ever, however and when ever the court’s decision, include being imposed against him, based on this SD that he made on 18 June 2008 in Kuala Lumpur?

Ke "DALAM" lagi nampaknya Raja Petra lepas ni.. :berfikir:


-----------------
WAMAKARU WAMAKARULLAH WALLAHU KHAIRUL MAKIRIIN!
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Laskar_AllahProfil   Hantar PM kepada Laskar_Allah   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 21-06-08 12:23


haa,patutlah najib senyap saja bila orang tanya pasal isu ini

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 21-06-08 16:27


Ooooo....patutlah mahathir cakap najib coward....sebab najib sememangnya dah dibelit, dah diikat oleh paklah.

p/s: dengar cerita....pembunuhan altantuya ini diketahui oleh paklah, menantu paklah si khairy....dan juga diketahui oleh seorang sultan....negari mana tak tahu lah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 21-06-08 20:20


Pada 21-06-08 16:27 , naruto-san posting:

!!! QUOTE !!!

Ooooo....patutlah mahathir cakap najib coward....sebab najib sememangnya dah dibelit, dah diikat oleh paklah.

p/s: dengar cerita....pembunuhan altantuya ini diketahui oleh paklah, menantu paklah si khairy....dan juga diketahui oleh seorang sultan....negari mana tak tahu lah.



tapikan surat mahathir kepada pm israel macam mana pula?


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

marsyalaila
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.10.2004
Ahli No: 12102
Posting: 278
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-06-08 22:32


entah lah depa ni...bila dah tak takut tuhan, macam-macam boleh terjadi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For marsyalailaProfil   Hantar PM kepada marsyalaila   Quote dan BalasQuote

Laskar_Allah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2008
Ahli No: 33470
Posting: 928
Dari: Medan Operasi Asia Pasifik

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 23-06-08 19:03


Altantuya: Raja Petra dipanggil polis
Jun 22, 08 11:31pm

dikemaskini Raja Petra Kamarudin, yang mendakwa mempunyai maklumat pembabitan isteri timbalan perdana menteri dengan pembunuhan Altantuya Shaariibuu, akan disiasat polis.

Selain pengendali blog Malaysia Today, yang mengulangi tuduhannya itu dalam akuan bersumpah 18 Jun, turut disiasat Rosmah Mansor dan dua lagi nama yang dikaitkan - seorang pengawal peribadinya dan suami wanita terbabit yang didakwa "pakar bahan letupan C4".

Raja Petra, yang diseret ke mahkamah awal bulan lalu atas dakwaan serupa, mendakwa ketiga-tiga berada di lokasi jenayah sebelum wanita warga Mongolia diletupkan.

Dihubungi Malaysiakini Jumaat lalu, seorang pembantu Datuk Seri Najib Razak menyifatkan akuan bersumpah ini "memang membingungkan dan mengelirukan."

Pembantu itu mengakui pihaknya sedar kewujudan akuan bersumpah itu yang pertama kali muncul di internet.

Ketua polis negara Tan Sri Musa Hassan berkata ketiga-tiga individu yang disebut dalam akuan bersumpah itu akan dipanggil polis, lapor laman web The Star hari ini.

Beliau juga berkata akuan penulis sensasi itu itu subjudice kerana perbicaraan kes Altantuya masih lagi berjalan.

Najib dan isterinya beberapa kali menafikan pembabitan mereka dengan kes ini, yang masih dalam perbicaraan di Mahkamah Tinggi Shah Alam.

Perbicaraan itu yang bermula Jun tahun lepas melibatkan dua anggota pasukan khas untuk dan penganalisis politik Abdul Razak Baginda.

Jabatan Peguam Negara pula dilaporkan telah membuat aduan polis semalam berhubung akuan bersumpah tersebut.

Menurut laporan itu lagi, Tan Sri Abdul Gani Patil berkata dakwaan penulis itu "akan diteliti dengan serius" dan "jika benar (dakwaannya), kita akan bertindak."

"Jika tidak, penulisnya akan disiasat," beliau dipetik sebagai berkata.

Sementara itu, naib ketua Pemuda Umno, Khairy Jamaluddin - yang didakwa Raja Petra mengetahui maklumat tersebut setelah diberikan laporan perisikan tentera oleh perdana menteri Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi - akan merujuk peguamnya.

Menurut Agendadaily.com hari ini, beliau berkata perkara itu mempunyai implikasi undang-undang, maka beliau perlu berbincang dahulu dengan peguamnya.

Dalam akuan sumpahnya, pengendali blog itu juga mendakwa seorang Sultan mengetahui maklumat yang sama. Beliau bagaimanapun tidak menyebut nama baginda.

Penasihat PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim pula mengarahkan peguamnya memberikan bantuan guaman kepada Raja Petra.

"Sebaik membaca perakuan sumpah Raja Petra dua hari lalu, saya segera menghubungi teman peguam memohon penjelasan," katanya di blog peribadinya semalam.

"Teman tersebut diminta memberikan bantuan guaman kapada Raja Petra. Agak sukar kita memberikan pandangan selain desakan agar siasatan polis rapi dan secara profesional."


-----------------
WAMAKARU WAMAKARULLAH WALLAHU KHAIRUL MAKIRIIN!
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Laskar_AllahProfil   Hantar PM kepada Laskar_Allah   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 24-06-08 00:40


huhuhu....inilah kuasa Allah..semakin nak disembunyikan..semakin terbongkar kebenaran..sesungguhnya Allah sentiasa bersama orang yang benar....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

quick
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19880
Posting: 65

blank  


posticon Posting pada: 24-06-08 09:12


saya rasa Kalau nak buat copy paste pun..terutama bab gambar just letak link saja..
besar dan berat ukhwah ni
dah lah baru bernyawa!

Bookmark and Share

    


  Member Information For quickProfil   Hantar PM kepada quick   Quote dan BalasQuote

Laskar_Allah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2008
Ahli No: 33470
Posting: 928
Dari: Medan Operasi Asia Pasifik

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 24-06-08 10:01


Pada 24-06-08 09:12 , quick posting:

!!! QUOTE !!!

saya rasa Kalau nak buat copy paste pun..terutama bab gambar just letak link saja..
besar dan berat ukhwah ni
dah lah baru bernyawa!


Terima kasih atas teguran saudara. Hamba telah pun edit kembali & hamba memohon maaf kepada semua.


-----------------
WAMAKARU WAMAKARULLAH WALLAHU KHAIRUL MAKIRIIN!
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Laskar_AllahProfil   Hantar PM kepada Laskar_Allah   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 26-06-08 02:15


satu benda yang perlu kita fikirkan....Kenapa...setelah beberapa kali raja petra mendedahkan, menghighlightkan isu ini melalui penulisannya dalam malaysia today....menghighlightkan penglibatan najib dalam pembunuhan altantuya sharibu.....tapi sehingga kini najib tidak mengambil tindakan saman, tidak mengemukakan saman fitnah terhadap raja petra.

Kenapa jawapan dan tindakan daripada najib seperti rileks semacam saja....respon daripada najib seperti pelik.

tuduhan konspirasi membunuh orang bukan calang-calang tuduhan...ianya berat.

najib dan rosmah kalau benar-benar tidak terlibat...sepatutnya mengemukakan saman terhadap raja petra.

Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

cahayakuiman
WARGA SETIA
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23268
Posting: 832

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-06-08 02:37


secara logiknya, Kenapa seorang wanita dibunuh....secara kejam!dibom!....untuk menghilangkan bukti, jika tiada apa-apa kaitan dengan seseorang penting. secara pemerhatiannya, kita boleh kaitkannya dengan isu org 'besar'. sebab ia melibatkan bom!...

dan mungkin juga..altntuya patut dibunuh untuk menutup 'sesuatu' yang berlaku supaya tidak ada siapa yang tahu..

ya Allah! kebenaran akan datang, kebatilan akan hilang....

pemimpin juga manusia biasa, yang bukan lepas dari dosa dan kesalahan. kita tunggu apakah yang akan berlaku selepas ini.

ana yakin, kebenaran akan datang! Allah itu maha tahu segalanya. mungkin manusia boleh menipu manusia lain,......tetapi yang di 'atas' itu... tahu segalanya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayakuimanProfil   Hantar PM kepada cahayakuiman   Pergi ke cahayakuiman's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 26-06-08 02:39


Pada 26-06-08 02:15 , naruto-san posting:

!!! QUOTE !!!

satu benda yang perlu kita fikirkan....Kenapa...setelah beberapa kali raja petra mendedahkan, menghighlightkan isu ini melalui penulisannya dalam malaysia today....menghighlightkan penglibatan najib dalam pembunuhan altantuya sharibu.....tapi sehingga kini najib tidak mengambil tindakan saman, tidak mengemukakan saman fitnah terhadap raja petra.

Kenapa jawapan dan tindakan daripada najib seperti rileks semacam saja....respon daripada najib seperti pelik.

tuduhan konspirasi membunuh orang bukan calang-calang tuduhan...ianya berat.

najib dan rosmah kalau benar-benar tidak terlibat...sepatutnya mengemukakan saman terhadap raja petra.



baling batu sembunyi tangan...tu lah pepatah untuk najib..kalau benar lah semua ni perancangan rosmah..huh..ke tali gantung lah agaknya...



Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

niesa217
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.01.2008
Ahli No: 32266
Posting: 56
Dari: pahang

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-06-08 09:17


Pada 24-06-08 00:40 , muslimin23 posting:

!!! QUOTE !!!

huhuhu....inilah kuasa Allah..semakin nak disembunyikan..semakin terbongkar kebenaran..sesungguhnya Allah sentiasa bersama orang yang benar....


betul tu..ALLAH maha mengetahui apa yang terjadi..andainya org yang bersalah tu terlepas hukuman dunia...di akhirat sana pasti tak kan terlepas...

Bookmark and Share

    


  Member Information For niesa217Profil   Hantar PM kepada niesa217   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-06-08 09:26


Kebenaran akan menang..Kalau tak sempat di dunia, diakhirat sana..

Bookmark and Share

    


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

Laskar_Allah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2008
Ahli No: 33470
Posting: 928
Dari: Medan Operasi Asia Pasifik

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 26-06-08 09:27


Pada 26-06-08 02:15 , naruto-san posting:

!!! QUOTE !!!

satu benda yang perlu kita fikirkan....Kenapa...setelah beberapa kali raja petra mendedahkan, menghighlightkan isu ini melalui penulisannya dalam malaysia today....menghighlightkan penglibatan najib dalam pembunuhan altantuya sharibu.....tapi sehingga kini najib tidak mengambil tindakan saman, tidak mengemukakan saman fitnah terhadap raja petra.


Penyakit 'sindrom penafian' najib sebenarnya takkan sembuh sampai bila-bila.. Malam tadi di tv3suku najib dengan tersenyum simpul mengatakan dakwaan Raja Petra 1 pembohongan, macam tak serius saja nak mempertahankan diri andai benar dia tak bersalah!


-----------------
WAMAKARU WAMAKARULLAH WALLAHU KHAIRUL MAKIRIIN!
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Laskar_AllahProfil   Hantar PM kepada Laskar_Allah   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 26-06-08 12:11


Pada 26-06-08 02:15 , naruto-san posting:

!!! QUOTE !!!

satu benda yang perlu kita fikirkan....Kenapa...setelah beberapa kali raja petra mendedahkan, menghighlightkan isu ini melalui penulisannya dalam malaysia today....menghighlightkan penglibatan najib dalam pembunuhan altantuya sharibu.....tapi sehingga kini najib tidak mengambil tindakan saman, tidak mengemukakan saman fitnah terhadap raja petra.

Kenapa jawapan dan tindakan daripada najib seperti rileks semacam saja....respon daripada najib seperti pelik.

tuduhan konspirasi membunuh orang bukan calang-calang tuduhan...ianya berat.

najib dan rosmah kalau benar-benar tidak terlibat...sepatutnya mengemukakan saman terhadap raja petra.




lagi 1,cuba kita tengok masa di parlimen yang mana najib cabut lari bila nampak ayah altantuya jadi kita dah boleh agak tentang penglibatan najib dan rosmah.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 26-06-08 14:52


Sepandai-pandai kapal selam Scorpene menyelam, akhirnya timbul ke permukaan jua...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 26-06-08 17:54


Pada 26-06-08 14:52 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Sepandai-pandai kapal selam Scorpene menyelam, akhirnya timbul ke permukaan jua...



uik,versi baru untuk najib dan rosmah hehehehehe


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-06-08 18:05


memanglah mana-mana kapal selam akan timbul bila nak berlabuh di daratan. Tetapi ada juga kemungkinan kapal selam yang tak timbul-timbul bila telah rosak peralatan untuk timbul tu. Bila berlaku sebegitu maka terpaksalah dibantu ataupun innalillahi wa inna ilaihi rajiuun.

Wallahuta'ala a'lam bissawab

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

Laskar_Allah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2008
Ahli No: 33470
Posting: 928
Dari: Medan Operasi Asia Pasifik

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 26-06-08 18:23


Dua tiga Nuri terbang tinggi,
Mana nak sama Sukhoi M K-30,
Dua buah Scorpene dibeli,
Sebiji C4 hadiah Menteri...
:lucu:

Hehe, kita boleh wujudkan thread untuk berpantun isu semasa pula lepas ni! :-D


-----------------
WAMAKARU WAMAKARULLAH WALLAHU KHAIRUL MAKIRIIN!
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Laskar_AllahProfil   Hantar PM kepada Laskar_Allah   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 27-06-08 15:47


Pada 26-06-08 17:54 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-06-08 14:52 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Sepandai-pandai kapal selam Scorpene menyelam, akhirnya timbul ke permukaan jua...



uik,versi baru untuk najib dan rosmah hehehehehe



:-D


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 27-06-08 15:57


Pada 26-06-08 18:05 , ummimq posting:

!!! QUOTE !!!

memanglah mana-mana kapal selam akan timbul bila nak berlabuh di daratan. Tetapi ada juga kemungkinan kapal selam yang tak timbul-timbul bila telah rosak peralatan untuk timbul tu. Bila berlaku sebegitu maka terpaksalah dibantu ataupun innalillahi wa inna ilaihi rajiuun.

Wallahuta'ala a'lam bissawab


Selain untuk berlabuh kapal selam berkuasa diesel juga perlu timbul ke permukaan untuk cas bateri selepas beberapa hari digunakan...Macam handset juga lah...Tak boleh selama-lamanya sembunyi dalam air...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

littlemuslimah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 100
Posting: 777
Dari: ::uia @ penang::

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 27-06-08 16:44


ha ha... tak tahu..

siapa buat..

ha ha... tak tahu..

baik ngaku..

:D

Bookmark and Share

    


  Member Information For littlemuslimahProfil   Hantar PM kepada littlemuslimah   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 27-06-08 16:57


Pada 26-06-08 09:27 , Laskar_Allah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-06-08 02:15 , naruto-san posting:

!!! QUOTE !!!

satu benda yang perlu kita fikirkan....Kenapa...setelah beberapa kali raja petra mendedahkan, menghighlightkan isu ini melalui penulisannya dalam malaysia today....menghighlightkan penglibatan najib dalam pembunuhan altantuya sharibu.....tapi sehingga kini najib tidak mengambil tindakan saman, tidak mengemukakan saman fitnah terhadap raja petra.


Penyakit 'sindrom penafian' najib sebenarnya takkan sembuh sampai bila-bila.. Malam tadi di tv3suku najib dengan tersenyum simpul mengatakan dakwaan Raja Petra 1 pembohongan, macam tak serius saja nak mempertahankan diri andai benar dia tak bersalah!



apa maknanya tu...hahaha..memang sah lah mereka bunuh....gila lah...

zaman dulu orang cina takut dengan orang mongolia..sebab tu lah orang cina buat tembok besar cina..sekarang ni orang melaysia lebih berani dari orang negara china..huhu..orang mongolia dibunuh...kalau lah najib betul-betul besalah..mari ramai-ramai kita anta dia kat mongolia..hahaha



Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 27-06-08 21:07


Pada 27-06-08 16:44 , littlemuslimah posting:

!!! QUOTE !!!

ha ha... tak tahu..

siapa buat..

ha ha... tak tahu..

baik ngaku..

:D

Ali...
Ali yang mana satu...?
Abang Ali..
Abang engkau...?
Ali... Mari sini... Apa yang kau dah buat dengan adik engkau...?
Buat apa ayah...?
Buat apa kau tanya..? Baik engkau mengaku...
:-)


-----------------
Kerbau adalah kerbau... Lembu adalah lembu... Kambing adalah kambing... Dan..., Aku adalah aku...


Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.11551 saat. Lajunya....