Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 29-07-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Activity gets you busy. But productivity gets you results. Activity consumes time. Productivity frees it.

-- ummimq

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 89
Ahli: 0
Jumlah: 89




  Yang Masuk Ke Sini
izad: 8 hari yang lalu
the_brOtherz: 36 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: Sabar...sabar..sabar...


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» Sabar...sabar..sabar...

Please Mendaftar To Post


Oleh Sabar...sabar..sabar...

kita_insan
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.04.2007
Ahli No: 29595
Posting: 21
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-05-08 00:45


hari ni memang cukup menguji kesabaran aku, kisah ni jadi kenangan kat aku lah. kerja punya hal, manusia punya perangai, semua kena layan dengan berhati-hati dan penuh kesabaran. hal kerja, bukan part kita terpaksa buat juga bila ada manusia yang tak semena mena bagi tau kita lah org yang akan selesaikan tugas tu. manusia punya perangai yang nak lepas tanggungjawab pulak, bagi tugas yang tak sepatutnya pada kita. yang kita ni, sabar saja lah...bila bos tanya apa kena mengena awak dengan hal ni, kita terdiam sebab tak ada jawapan yang bernas. orang yang bagi tugas tu pulak buat muka masam dan macam nak tak nak cakap dengan kita gara-gara bos tanya sebab apa kita terlibat dalam tugas tu, dan seolah olah kita mengadu pada bos. pada hakikatnya kita dah terlibat secara tak langsung. akibatnya, kita terpaksa balik lewat untuk selesaikan masalah yang timbul, dan org yang buat hal tiba-tiba tak mahu bercakap dengan kita. sabar saja lah...nak buat macam mana lagi.

macam tu lah rutin manusia yang suka lepas kan tanggungjawab pada org lain, masa kerja p chtg, p update friendster, download lagu, tu saja lah kejenya. apa nak jadi lah...sabar saja lah melihatkan perangai manusia yang tak kenal erti tanggungjawab.


-----------------
Salam perkenalan untuk semua. Kita insan meneruskan perjuangan, menegakkan kebenaran dibumi Allah untuk semua yang bergelar insan.


Bookmark and Share

    


  Member Information For kita_insanProfil   Hantar PM kepada kita_insan   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-05-08 01:06


apa yang jadi isu semasa kat sini? Macam luahan perasan hati jerh...


-----------------
Wahai orang2 beriman, berselawatlah ke atas nabi muhammad....
Arahan hanya kepada orang yang beriman


Bookmark and Share

    


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-05-08 01:36


teringat masa kerja dulu, niat kita nak tolong saja dan sebab kerja kita da hbis cepat...time nak tolong tu sempat lagi nak bagi kerja banyak-banyak,dan minta kita siapkn...mereka pula buat benda lain....macam-macam..sabar sajalah..biasalah pekeja baru....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.108482 saat. Lajunya....