Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 26-06-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bila sesuatu telah sempurna akan mulalah kelihatan cacat celanya.

-- Saidina Abu Bakar

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 57
Ahli: 0
Jumlah: 57




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 13 hari yang lalu
Daeng_Jati: 33 hari yang lalu
Kang: 37 hari yang lalu


Komputer dan IT
Topik: sesiapa tau pasal ubuntu...


Carian Forum

Moderator: Administrator, ibnuyahya
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Komputer dan IT
    »» sesiapa tau pasal ubuntu...

Please Mendaftar To Post


Oleh sesiapa tau pasal ubuntu...

him_92
Warga Rasmi
Menyertai: 27.10.2007
Ahli No: 31525
Posting: 11
Dari: johor

malaysia  


posticon Posting pada: 01-05-08 15:54


boleh tak cerita lebih detail pasal ubuntu...saya nak sangat tau pasal ubuntu dengan linux..

Bookmark and Share

    


  Member Information For him_92Profil   Hantar PM kepada him_92   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-05-08 16:09


nak tahu apa nya....mungkin sailormoon boleh tolong tak pun mr owl_um....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-05-08 17:37


Assalamualaikum
Ubuntu ni adalah OS yang berasaskan linux...ana pernah post tentang 1st meet-up ubuntu ni... view here

lau nak tau lebih lanjut tentang ubuntu..boleh p ke websites ni www.Ubuntu.com.my

banyak sangat kelebihan pakai ni...buat masa ni ana tak pakai sebab malas nak configure..hihi....
Ish..ttb teringat pula sejarah tak best waktu event ubuntu bulan 2 di hari itu..huhu....


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-05-08 11:11


Ubuntu niiee.. for avrage user and strong focus on usability and ease
of installation... Bukan untuk expert user sahaja... Linux-based server yang secure
lah... Compared than Windows-based server... Tapi saya tak sure antara Fedora
and Ubuntu, which one is much better...

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 19-12-08 11:37


Ubuntu Muslim Edition

UbuntuME stands for Ubuntu Muslim Edition. Ubuntu Muslim Edition is a free, open source operating system based on the popular Ubuntu Linux.

http://www.ubuntume.com/start

;-)


-----------------

= think Islam , think Globally , think Reality =


Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 21-12-08 13:15


ubuntu berasaskan linux...Linux adalah perisian sumber terbuka...Ini bermakna kita boleh dapat dia punya source code dan boleh ubahsuai ikut selera kita...Linux adalah platform yang baik untuk server, firewall, router dan sebagainya sebab tak banyak guna computer resources...Saya ada beli linksys wireless router(WRT54GS v4)...Router ni menggunakan linux...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

ridz07
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.10.2004
Ahli No: 11876
Posting: 102
Dari: Institut Pendidikan Guru Malaysia Kampus Dato' Razali Ismail (IPGM-KDRI), Kuala Terengganu...

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-12-08 21:41


Untuk maklumat lanjut mengenai Ubuntu ni, enta boleh layari :

http://ubuntu.com.my/

Ana rasa maklumat di laman tersebut membantu.
Syukran jazilan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridz07Profil   Hantar PM kepada ridz07   Pergi ke ridz07's Website   Quote dan BalasQuote

solehen
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.08.2006
Ahli No: 25686
Posting: 90
Dari: sentul

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 25-12-08 14:57


ubuntu ni os kepada linux,,
tapi mybe kalau kita baru nak pakai mesti rasa susah sikit..
sebab dia tak sama macam windows....
graphic dia better daripada windows,...

Bookmark and Share

    


  Member Information For solehenProfil   Hantar PM kepada solehen   Pergi ke solehen's Website   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-12-09 15:53


masih tak reti nak guna..hehe

awal-awal membaca bab ubuntu ni..nak menangis ku.. baca pun sebab nak kena jawab exam.. alih-alih yang keluar soalan bab virus trojan saja..

anyway, untuk pengalaman yang tak berapa celik IT ni, sesuatu yang mencabar fizikal..mental semestinya..


-----------------

::KASIH SAYANG KUNCI KEAMANAN SEJAGAT::


Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.094576 saat. Lajunya....