Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 26-06-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Activity gets you busy. But productivity gets you results. Activity consumes time. Productivity frees it.

-- ummimq

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 54
Ahli: 0
Jumlah: 54




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 13 hari yang lalu
Daeng_Jati: 33 hari yang lalu
Kang: 37 hari yang lalu


Komputer dan IT
Topik: nak tanya pendapat sikit


Carian Forum

Moderator: Administrator, ibnuyahya
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Komputer dan IT
    »» nak tanya pendapat sikit

Please Mendaftar To Post


Oleh nak tanya pendapat sikit

zainul
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.08.2007
Ahli No: 30568
Posting: 76
Dari: sepang

malaysia  


posticon Posting pada: 17-04-08 05:54


assalamualaikum semua..
saya ad seorang kawan.
dia selalu on kan kipas berdiri (stand fan) kat tepi laptop dia..
katanya nak bagi sejuk sikit laptop tu..
tak rosak ke kalau buat macam tu? :berfikir: :berfikir:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For zainulProfil   Hantar PM kepada zainul   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-04-08 20:57


ADDDOOOII... Tak rosak laaahh... EEHH!! Saudara tanya kipas tu ke,
ataupun laptop tuu yang rosakk..?? UIIKKSS!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-04-08 21:10


huhuhu...

Kalau rosak tak ada lah keluar jenama jenama kipas khas untuk komputer ni.... ;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 25-04-08 16:45


pernah dengar pc cooler? pc aircond?
Huhu...
cuba buka dalam pc tu...antara component yang ada adalah fan.. lau tak ada fan, pc panas...lepas itu boleh letop...huhu...
Laptop ana ni lau agak-agak lama ana buka..mesti ana bawa keluar cooler...banyak kegunaan cooler ni..slain untuk laptop ana ni... lau tak ada letrik dan agak-agak panas dalam bilik, on lah laptop, pasang cooler...dan halakan ke muka..ahak~.... :-D


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-04-08 16:58


by: niza_ati

!!! QUOTE !!!

lau tak ada letrik dan agak-agak panas dalam bilik, on lah laptop, pasang
cooler...dan halakan ke muka..ahak~.... :-D

p/s: Ini adalah salah satu bentuk penyalahgunaan teknologi. HHIIIEE...

Kipas / fan / cooler / cooling pad ini boleh extend your computer life. Di samping
itu, ia jugak boleeehh prevent your notebook from overheating... sebelum
KABBOOOMMM.... HHIIHHIIHHUUEEEHHOOEEE!!!!!
Mudah sebab hampir semuanya mempunyai USB 2.0 Hub... Dibawa ke mana-mana
sahaja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 25-04-08 17:51


Pada 25-04-08 16:58 , owl_UM posting:

!!! QUOTE !!!

p/s: Ini adalah salah satu bentuk penyalahgunaan teknologi. HHIIIEE...


Kita harus menfaatkan benda-benda yang ada dikala kesusahan...Think widely...hohoho....


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-04-08 18:01


Pada 17-04-08 05:54 , zainul posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum semua..
saya ad seorang kawan.
dia selalu on kan kipas berdiri (stand fan) kat tepi laptop dia..
katanya nak bagi sejuk sikit laptop tu..
tak rosak ke kalau buat macam tu? :berfikir: :berfikir:



suruh dia beli banyak-banyak kipas untuk laptop dia heh! :-P :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.088156 saat. Lajunya....