Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 01-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Ibnu al-Qayyim al-Jauziyah pernah berkata: Tidak dimungkiri bahawa hati itu dapat berkarat seperti berkaratnya besi dan perak. Alat yang dapat membersihkan hati berkarat adalah zikir. Zikir dapat membersihkan hati berkarat sehingga dapat berubah menjadi bening seperti cermin yang bersih. Apabila seseorang meninggalkan zikir, hatinya akan berkarat. Dan apabila ia berzikir, hatinya akan bersih.
--

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 57
Ahli: 0
Jumlah: 57




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 4 hari yang lalu


Kaki Jiwang Karat!!
Topik: Kenapa Cinta & Sahabat...........


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» Kenapa Cinta & Sahabat...........

Please Mendaftar To Post


Oleh Kenapa Cinta & Sahabat...........

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-04-08 11:10


Suatu petang yang damai, CINTA dan SAHABAT berjalan2 pusing2 kampung, tetiba CINTA terjatuh ke dalam telaga,

Kenapa???

Kerana CINTA itu buta, lalu SAHABAT tanpa berfikir panjang terjun ke dalam telaga untuk menyelamatkan CINTA,

Kenapa????

kerana SAHABAT sanggup buat apa saja demi demi CINTA...

dalam telaga yang gelap tu, hilanglah CINTA,

Kenapa????

kerana cinta itu halus, mudah hilang jika tidak dijaga, sukar dicari apatah lagi dalam telaga yang gelap kedemat tu...
sedangkan SAHABAT masih lagi tercari2 di mana CINTA dan terus mencari.........

Kenapa????

kerana SAHABAT itu sejati & akan kekal sebagai SAHABAT yang sejati................

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 09-04-08 13:08


Assalamualaikum...betul tu..sahabat akan kekal selamnya..cinta akan hilang..

Bookmark and Share

    


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

shikazu
Warga Rasmi
Menyertai: 10.04.2008
Ahli No: 33166
Posting: 11

japan  


posticon Posting pada: 10-04-08 17:44


Sahabat payah nak jumpa tapi kawn senang agaknya..
lebih-lebih lagi zaman sekarang ni semua orang tak boleh dipercayai hehe..kecuali saya
jangan marah gurau saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For shikazuProfil   Hantar PM kepada shikazu   Quote dan BalasQuote

cahaya_hatiku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2007
Ahli No: 31094
Posting: 217
Dari: serambi mekah...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 10-04-08 23:16


tu ah sahabat masa senang ramai tapi nak cari sahabat masa susah punya lah payah...inilah lumrah hidup manusia.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya_hatikuProfil   Hantar PM kepada cahaya_hatiku   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.08249 saat. Lajunya....