Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 01-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita hidup biar macam biskut Oreo, hitam di luar tak mengapa asal putih kat dalam, manis pula tu..
-- SHAMR (Warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 53
Ahli: 0
Jumlah: 53




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 4 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: awak juling ke?


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» awak juling ke?

Please Mendaftar To Post


Oleh awak juling ke?

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 31-03-08 06:57


Assalamualaikum wbt..

ada kawan cerita, kawan dia bertanya kepada calon suaminya (baru berkenalan)
depan kawan saya itu.. (mereka duduk semeja)

"awak juling ke?"
"awak nampak macam ada juling sikitlah"


terdetik dalam hati saya..ish tak patut betul kawan dia tu..


apa pendapat anda tentang hal ini?
kalau andalah si kawan lelaki itu apa perasaan dan respon anda?


wassalam..


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-03-08 11:04


kena jage2 dengan orang yang juling ni, kita tak tau celah mana yang dia tengok.....

jangan buat-buat juling dah lah, nanti juling angan tak sudah baru tau

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 31-03-08 13:34


boleh ke orang buat-buat juling :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 31-03-08 14:28


pada pandangan hamba, dia juling ke dia tempang sekalipun si kawan tadi tidak boleh berkata begitu kerana perkataan seumpama itu seperti merendahkan diri dia. behave yourself, jaga adab2. even dia tak terasa hati sekalipun kl kita berkata sedemikian namun kita perlu menghormati dan menjaga maruah sesama sedara seagama kita. if i were si kawan lelaki itu, nak bagi satu lagu yang dinyanyikan oleh Rabbani tajuk KITA SAMA SAJA kat dia. hehe.


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

rose_itam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 19.05.2007
Ahli No: 29976
Posting: 371
Dari: Temerloh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 31-03-08 14:34


em saya yang perempuan ini pun punya keegoan yang agak tinggi dan kadang-kadang xterkawal..ni kan pulak lelaki...

em kalau saya jadi laki itu,musti saya terasa, dan saya akan fikir yang perempuan itu macam tak pandai nak cakap berlapik,spjg dia berborak2 dengan kita musti lah dia sedar kalau kita bermata juling,kenapa perlu tanyer2 lagi? nak dapatkan kepastian?rasanya tak perlu terlalu direct (tanya depan btg idung) ,melalui pemerhatian pun dah boleh tau...

kalau dia tanya secara direct,hanya akan mngeruhkan kdaan dan buat laki itu berasa amat rendah diri,so perempuan itu memang tak patut tanya macam itu...



Bookmark and Share

    


  Member Information For rose_itamProfil   Hantar PM kepada rose_itam   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 31-03-08 15:01


boleh saja cik kinah, org buat-buat juling...
menmen juling...

tapi, ismi rasa, sangat tak patut dia cakap begitu...
kalau ismi berada pada tempat yang ditanya... kalaupun ismi tak julinhg.. tapi tetap jugak malu... :jangan: jangan buat kat orang begitu... cuba jadi sensitif sikit dengan benda-benda macam ni...
kalau nak terkejut pun, terkejut dalam hati saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 31-03-08 15:07


saya pun terkejut juga dengar..
ingat nak menegur tapi takpalah dah berlalu..

kawan itu baik saja cuma mungkin sebab dalam baru kenal lelaki itu

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.098973 saat. Lajunya....