Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 14-06-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Rahsia kejayaan hidup adalah persediaan seseorang untuk menyambut datangnya kesempatan.
-- Benjamin Disraeli

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 57
Ahli: 0
Jumlah: 57




  Yang Masuk Ke Sini
hajime_kindaichi: 23 jam, 11 minit yang lalu
isa777_musa: 1 hari, 3 jam, 54 minit yang lalu
zam_rizal: 10 hari yang lalu
wanja: 20 hari yang lalu
MTMKi: 28 hari yang lalu
Kang: 28 hari yang lalu


Jejak Hobi
Topik: JOM BACA BUKU


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Hobi
    »» JOM BACA BUKU

Please Mendaftar To Post


Oleh JOM BACA BUKU

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 10:19


Assalamualaikum

minat baca buku tak? mas tau, mesti rakan-rakan ukhwah ni suka baca buku...jom lah kongsi buku2 yang sahabat sekalian dah baca...

buku apa yang suka baca?


:welcome: :welcome: :welcome:


-----------------
http://aisyahumaira-masayu.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

ainunhub
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2007
Ahli No: 30954
Posting: 495
Dari: Melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 26-03-08 10:23


buku masakan.. hiasan dalaman, seni taman lain-lain travel zine.. sebab suka tengok keindahan alam. + naruto manggaaaa!! :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainunhubProfil   Hantar PM kepada ainunhub   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 10:24


Pada 26-03-08 10:23 , ainunhub posting:

!!! QUOTE !!!

buku masakan.. hiasan dalaman, seni taman lain-lain travel zine.. sebab suka tengok keindahan alam. + naruto manggaaaa!! :P


mesti pandai masak, hias rumah ni... :-D


-----------------
http://aisyahumaira-masayu.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_syaz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.02.2005
Ahli No: 14542
Posting: 68
Dari: USMkkj

Kedah  


posticon Posting pada: 28-07-08 16:02


salam...

saya suka baca buku motivasi islamic...bukan yang berat2..tapi buku yang ringan2 saja..contoh macam buku kisah2 org yang redha dengan ujian Allah, kisah2 wanita syurgawi, jangan bersedih (lah Tahzan) dll...buku2 macam ni memang dapat insaf dan motivasikan diri saya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_syazProfil   Hantar PM kepada ismi_syaz   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 28-07-08 19:17


salam alaik..
kalau tak silap dah ada topik ni..
kalau ada sahabat yang tau link lain..boleh link kan dalam ni ye..

the latest ana beli 2 buah buku. both belum khatam..
the pOwer of dzikir - amru khaled.. satu lagi pasal hadis.. tak ingat tjuknye..

ok..nak promote.. jom..

/

:roll: :terliur: :-D selamat bershoping sakan..

nak promot novel junior.. juga sahabat ukhwah..
nick diya.. sometin like that.. kena carilah...
berjaya launched novelnye..

http://juz4u.blogdrive.com/
http://diya1902.blogspot.com/
Naqiah Khalida - mustrea sdn bhd.. rm25

jk tercipta 2003.. ana join usrah online.. then.. blind date di uum..
ehehe.. indahnye Ukhwah.com..

selamat berjuang diya.. :-D


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

putriadam
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.07.2008
Ahli No: 34115
Posting: 37
Dari: ums,kota kinabalu

Sabah  


posticon Posting pada: 28-07-08 21:26


Pada 28-07-08 16:02 , ismi_syaz posting:

!!! QUOTE !!!

salam...

saya suka baca buku motivasi islamic...bukan yang berat2..tapi buku yang ringan2 saja..contoh macam buku kisah2 org yang redha dengan ujian Allah, kisah2 wanita syurgawi, jangan bersedih (lah Tahzan) dll...buku2 macam ni memang dapat insaf dan motivasikan diri saya...



-salam, minat kita pun sama dengan awak

Bookmark and Share

    


  Member Information For putriadamProfil   Hantar PM kepada putriadam   Quote dan BalasQuote

putriadam
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.07.2008
Ahli No: 34115
Posting: 37
Dari: ums,kota kinabalu

Sabah  


posticon Posting pada: 28-07-08 21:28


saya suka baca macam-macam buku. make sure boleh bagi manfaat kat saya. tapi saya paling suka baca if pnulis dia faisal tehrani and ramlah adan

Bookmark and Share

    


  Member Information For putriadamProfil   Hantar PM kepada putriadam   Quote dan BalasQuote

putriadam
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.07.2008
Ahli No: 34115
Posting: 37
Dari: ums,kota kinabalu

Sabah  


posticon Posting pada: 28-07-08 21:28


saya suka baca macam-macam buku. make sure boleh bagi manfaat kat saya. tapi saya paling suka baca if pnulis dia faisal tehrani and ramlah adan

Bookmark and Share

    


  Member Information For putriadamProfil   Hantar PM kepada putriadam   Quote dan BalasQuote

putriadam
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.07.2008
Ahli No: 34115
Posting: 37
Dari: ums,kota kinabalu

Sabah  


posticon Posting pada: 28-07-08 21:34


kalau saya tak membaca apa-apa bahan bacaan dalam satu hari, saya rasa kpla saya macam ada sesuatu yang tak kena...sebab hobi saya membaca..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For putriadamProfil   Hantar PM kepada putriadam   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-07-08 21:39


salamun alaik..
ana suka suka sangat membaca..paling minat bahan bcaan yang berkaitan kesihatan..lepas itu suka baca buku yang membina psikologi dan motivasi diri..kadang-kadang suka juga baca komik cintan jepun..hehe..2 kalau time nak berangan2.. :-P
baru-baru ini baru nak pupuk minat baca novel psikologi Islamik..dulu tak suka baca novel sebab tebal..hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-07-08 21:42


Pada 28-07-08 21:34 , putriadam posting:

!!! QUOTE !!!

kalau saya tak membaca apa-apa bahan bacaan dalam satu hari, saya rasa kpla saya macam ada sesuatu yang tak kena...sebab hobi saya membaca..hehe


satu geng lah..hehe..kalau ana tak baca paper 1 hari rasa macam katak bawah tempurung saja..hehe..


-----------------
masih ku di dalam pencarian abadi..yang belum pasti kutemui jika mendamba cinta selain Illahi...


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 31-07-08 13:44


salam..
untuk pesta buku selangor..

ramai penulis buku akan turun..
pada yang jumpa penulis dapatkan sign autograf.. jemput turun..
jangan malu-malu..free saja..ehehe...

ustz zaid akhtar ada tu.. yang nak jumpa..sila ke booth pts..
kang razzi armansur.. yumkin ada tu.. haa.. grab lah the books. ;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.093377 saat. Lajunya....