Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 03-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Mencari lilin lebih baik dari merungut bila kegelapan

-- Peribahasa Tionghua

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 53
Ahli: 0
Jumlah: 53




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 5 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: ADUHAI, TENSIONNYE.....


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» ADUHAI, TENSIONNYE.....

Please Mendaftar To Post


Oleh ADUHAI, TENSIONNYE.....

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 25-03-08 12:27


Assalamualaikum

Aduh... tensionnye.............
apa nak buat bila tension???? semua kerja tak menjadi.............. Bosannnnn.........


-----------------
http://aisyahumaira-masayu.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

wardatul_shuhada
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.11.2006
Ahli No: 27283
Posting: 43
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 25-03-08 12:48


Pada 25-03-08 12:27 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

Aduh... tensionnye.............
apa nak buat bila tension???? semua kerja tak menjadi.............. Bosannnnn.........



alahai kesiannya mas...bersabar ok.. :kelip: :kelip:


-----------------
diriku terasa terhibur tatkala aku mengejar cita2ku, jika bukan kerana cita2ku luas pasti dunia ini terasa sempit.


Bookmark and Share

    


  Member Information For wardatul_shuhadaProfil   Hantar PM kepada wardatul_shuhada   Quote dan BalasQuote

didad
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1966
Posting: 114
Dari: penang

Selangor  


posticon Posting pada: 25-03-08 12:49


salam..

makan lah coklat...bila makan coklat ia akan menggalakkan hormon endorphin terhasil dalam badan.tapi kalau takut gemuk boleh cuba cara ni pulak...

mandi dengan air yang diletakkan sedikit ais.air yang sejuk dapat mengurangkan ketegangan otot dalam badan.tapi kalau ada kat opis takkan nak mandi pula kan.cuba cara ni pulak...

kalau anda sedang dudukcuba legakan tulang belakang anda dengan meregangkan kedua2 tangan ke atas dan tolk sedikit ke belakang sambil kedua2 kaki diunjurkan...

kalau tak berkesan jugak, pergi ambil wudhuk solat sunat dua rakaat....

Bookmark and Share

    


  Member Information For didadProfil   Hantar PM kepada didad   Quote dan BalasQuote

nuhan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.01.2004
Ahli No: 6399
Posting: 214
Dari: bangi

Perak  


posticon Posting pada: 25-03-08 12:51


Pada 25-03-08 12:49 , didad posting:

!!! QUOTE !!!



makan lah coklat...bila makan coklat ia akan menggalakkan hormon endorphin terhasil dalam badan.tapi kalau takut gemuk boleh cuba cara ni pulak...

mandi dengan air yang diletakkan sedikit ais.air yang sejuk dapat mengurangkan ketegangan otot dalam badan.tapi kalau ada kat opis takkan nak mandi pula kan.cuba cara ni pulak...

kalau anda sedang dudukcuba legakan tulang belakang anda dengan meregangkan kedua2 tangan ke atas dan tolk sedikit ke belakang sambil kedua2 kaki diunjurkan...

kalau tak berkesan jugak, pergi ambil wudhuk solat sunat dua rakaat....


salam..waaaahhh..banyak option..bgus3... :-)


-----------------
~biar kamu tidak cantik di mata penduduk bumi tetapi namamu menjadi perbualan penghuni langit ~


Bookmark and Share

    


  Member Information For nuhanProfil   Hantar PM kepada nuhan   Quote dan BalasQuote

swordofdeen
WARGA SETIA
Menyertai: 11.06.2003
Ahli No: 1307
Posting: 632
Dari: Somewhere on this earth

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-03-08 12:53


Pada 25-03-08 12:27 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

Aduh... tensionnye.............
apa nak buat bila tension???? semua kerja tak menjadi.............. Bosannnnn.........



kalau ada masalah dengan orang lain, awak ambil saja ayat2 yang awak letak sebagai signature profile awak tu sendiri dan try laksanakan..ngam tu

Bookmark and Share

    


  Member Information For swordofdeenProfil   Hantar PM kepada swordofdeen   Pergi ke swordofdeen's Website   Quote dan BalasQuote

carrotsusu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.03.2008
Ahli No: 32924
Posting: 134
Dari: klate...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-03-08 13:05


ala,kesiannya mas...
kalau saya,minum carrot susu saja...
best~~~~
:-D :-D :-D
mesti hilang tension...hehe :-P :-P :-P


-----------------
Senyum secantik ciptaan Allah dalam dirimu...senyum ye. because of your smile you make life more beautiful..^___^ .

Bookmark and Share

    


  Member Information For carrotsusuProfil   Hantar PM kepada carrotsusu   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 25-03-08 13:22


Banyakkan istighfar ek..bwk2 mengucap..tarik nafas dalam2 dan bertenang... :-)


-----------------
-StaIrWays To HeaVen-http://nurfazilah.hadithuna.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 25-03-08 14:10


Assalamualaikum

"Belajar memaafkan ialah melepaskan beban kisah silam. Hidup kita akan lebih tenang dan bahagia.."

kisah silam ialah sesuatu yang berlaku hatta sesaat yang lepas...bukan sahaja yang telah bertahun² dahulu....
makanya...'maafkanlah' perkara yang membuatkan anda tension tu..



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 25-03-08 14:13


bukan tengah marah, tapi tengah tension juga.... sejak dua menjak ni, macam-macam hal berlaku dalam hidup mas....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

rose_itam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 19.05.2007
Ahli No: 29976
Posting: 371
Dari: Temerloh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 25-03-08 14:54


Pada 25-03-08 14:13 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

bukan tengah marah, tapi tengah tension juga.... sejak dua menjak ni, macam-macam hal berlaku dalam hidup mas....


salam...

hehe..apa yang mas tension sangat ini? hehe, Apa pun janganlah salo tensen2 nanti cepat tua tau... :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For rose_itamProfil   Hantar PM kepada rose_itam   Quote dan BalasQuote

nur_anis
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1496
Posting: 395
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 25-03-08 15:07


tenangkn fikiran dan fikir perkara2 yang indah

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 25-03-08 15:22


Pada 25-03-08 14:54 , rose_itam posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-03-08 14:13 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

bukan tengah marah, tapi tengah tension juga.... sejak dua menjak ni, macam-macam hal berlaku dalam hidup mas....


salam...

hehe..apa yang mas tension sangat ini? hehe, Apa pun janganlah salo tensen2 nanti cepat tua tau... :-D



memang dah tua pun.hehehe.... entah lah rose,banyak sangat benda yang buat mas pening...


-----------------
http://aisyahumaira-masayu.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

carrotsusu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.03.2008
Ahli No: 32924
Posting: 134
Dari: klate...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-03-08 15:26


mas2...sabe ye.. :-) :-) :-)
ana pun tengah ngantuk ni,tension juga,banyak kerja,tapi tak reti nak buat...
hehe..
sabar ye my frend...
:bunga: :bunga: :bunga:


-----------------
Senyum secantik ciptaan Allah dalam dirimu...senyum ye. because of your smile you make life more beautiful..^___^ .

Bookmark and Share

    


  Member Information For carrotsusuProfil   Hantar PM kepada carrotsusu   Quote dan BalasQuote

lat-terang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.03.2008
Ahli No: 32894
Posting: 156
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 25-03-08 15:27


pergi kat atas bukit lepas itu jerit kuat2 ..tengok-tengok lah kejadian ALlah yang amat indah..pernah jugak buat begitu..

hehe lagi bagus dok ngaji @ dengar ayat2 suci al-quran..ianya boleh tenangkan hati

Bookmark and Share

    


  Member Information For lat-terangProfil   Hantar PM kepada lat-terang   Quote dan BalasQuote

carrotsusu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.03.2008
Ahli No: 32924
Posting: 134
Dari: klate...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-03-08 15:30


Pada 25-03-08 15:27 , lat-terang posting:

!!! QUOTE !!!

pergi kat atas bukit lepas itu jerit kuat2 ..tengok-tengok lah kejadian ALlah yang amat indah..pernah jugak buat begitu..

hehe lagi bagus dok ngaji @ dengar ayat2 suci al-quran..ianya boleh tenangkan hati


a'ah,betul tu...ngaji saja banyak-banyak...
tak pun,pasang saja ayat quran kat computer,dengar sambil buat kerja..
hehe..
just bagi pendapat~~
:-D :-D :-D


-----------------
Senyum secantik ciptaan Allah dalam dirimu...senyum ye. because of your smile you make life more beautiful..^___^ .

Bookmark and Share

    


  Member Information For carrotsusuProfil   Hantar PM kepada carrotsusu   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 25-03-08 15:31


Pada 25-03-08 15:26 , carrotsusu posting:

!!! QUOTE !!!

mas2...sabe ye.. :-) :-) :-)
ana pun tengah ngantuk ni,tension juga,banyak kerja,tapi tak reti nak buat...
hehe..
sabar ye my frend...
:bunga: :bunga: :bunga:



bukan sebab kerja, kerja mas senang juga... tension kat rumah lah... rasa macam malas saja nak balik rumah... bosan lah... :cry: :cry:


-----------------
http://aisyahumaira-masayu.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

carrotsusu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.03.2008
Ahli No: 32924
Posting: 134
Dari: klate...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-03-08 15:34


Pada 25-03-08 15:31 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-03-08 15:26 , carrotsusu posting:

!!! QUOTE !!!

mas2...sabe ye.. :-) :-) :-)
ana pun tengah ngantuk ni,tension juga,banyak kerja,tapi tak reti nak buat...
hehe..
sabar ye my frend...
:bunga: :bunga: :bunga:



bukan sebab kerja, kerja mas senang juga... tension kat rumah lah... rasa macam malas saja nak balik rumah... bosan lah... :cry: :cry:



hmmm..susah pula,tension kat rumah...
kalau saya,nak balik rumah selalu,tapi nak buat macam mana,duduk perantauan..
hmm,macam mana ek nak tolong mas ni??? :berfikir: :berfikir: :berfikir: :berfikir:


-----------------
Senyum secantik ciptaan Allah dalam dirimu...senyum ye. because of your smile you make life more beautiful..^___^ .

Bookmark and Share

    


  Member Information For carrotsusuProfil   Hantar PM kepada carrotsusu   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-03-08 16:01


hmm...
tension kat rumah yee...
cuba janganbalik rumah.. adess.. adess..

jangan tensen2... :jengan:
penat tensen2 ni... tapi tak dapat apa-apa.. selainmenambahkan serabut...
makan tak kenyang, tdur pun asik terjaga2 saja..

cadangan ismi...
cuba mas fikirkan dari sudut yang positif...
Kenapa mas tension...
lepas tu senyum dan fikirkan penyelesaiannya...
kalau berkaitan dengan org...
cuba slow talk dengan org tu.. cakap kat dia leklok apa yang mas tensenkan dengan dia...
takpun, setiap kali mas terfikir akan ke'tension'an tu...
cuba mas istighfar... sejukkan hati sendiri...

hmm... ni cadangan ismi saja selain dari kekawan di atas...
ismi tak tahu keadaan sebenar...
jadi ini sajalah agaknya yang generalnya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

rose_itam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 19.05.2007
Ahli No: 29976
Posting: 371
Dari: Temerloh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 09:14


rsnye kalau mas ada masalah dengan kawan kat rumah sewa, yang sebaiknya pertama sekali mas kena control emosi mas dulu,mas tak boleh pendam (nanti makan diri,or mybe trkena penyakit kemurungan yang melampau), mas kena cari seseorang untuk meluahkan, nak tak nak kena luah dulu...bagi kepala rasa releks..release dulu..bagi diri mas stabil dulu..

jangan bersemuka time tengah panas hati dengan dia...then bila dah sejuk,dan emosi agak stabil,baru boleh bersemuka dengan kawan mas itu,guna pndekatan yang boleh diterima oleh kedua-duanya pihak, slowtalk ke apa ke..
emm..ok mas kwnku? gd luck



Bookmark and Share

    


  Member Information For rose_itamProfil   Hantar PM kepada rose_itam   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 09:46


mas ni jenis yang tak suka nak ambik hati-hati.. apa-apa yang org buat biasanya mas just buat dek saja. tak pernah terasa.. tapi kali ni moga terasa sangat... tak pernah menangis, boleh menangis..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

ann_1
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7574
Posting: 304
Dari: utm,johor

Selangor  


posticon Posting pada: 26-03-08 09:55


aiyokk susah jugak kalau dapat sindrom malas nak balik rumah ni..hmmm pernah juga alami begini...tapi kat hostel lah...senang saja pergi lepak tempat lain..tapi kalau dok kat romah tak pernah lah pulak malas nak balik huhu...kecuali kalau balik dari kg nak kerja soknye...waaaaa malas gilerrrrr.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ann_1Profil   Hantar PM kepada ann_1   Pergi ke ann_1's Website   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 11:05


Pada 25-03-08 12:27 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

Aduh... tensionnye.............
apa nak buat bila tension???? semua kerja tak menjadi.............. Bosannnnn.........



this is da time to made love......

huhuhuhu

:-D :-D :-D

taklah bukan tu lah....

apa kata berehat sebentar, tak makan kitkat pun tak apa, lagi pun kitkat kan nestle buat, nestle tu yahudi nya....

apa kata mai secawan dulu....(promote sih)
tarik nafas dalam2....
beristighfar.....

dan mula semula.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

rose_itam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 19.05.2007
Ahli No: 29976
Posting: 371
Dari: Temerloh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 11:42


Pada 26-03-08 09:46 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

mas ni jenis yang tak suka nak ambik hati-hati.. apa-apa yang org buat biasanya mas just buat dek saja. tak pernah terasa.. tapi kali ni moga terasa sangat... tak pernah menangis, boleh menangis..


em kita manusia ini memang macam itu kan,kadang-kadang hati kita ini cepat tersentuh. then kadang-kadang kita boleh lupakan macam itu saja dan kadang-kadang tak,
apa-apa pun kita kena fikir panjang,kita kena sayangkan diri kita dan kawan kita itu,kalau boleh jangan biarkan diri kita sarat tanggung derita sakit hati itu, dan jangan pula kita lepaskan terus pada kawan kita itu,sebab kita nak kawan lama lagi dengan dia kan? tambah lagi kalau serumah, hari-hari kena ngadap muka dia kan...

so..buatla yang terbaik mas ye..benda itu dah jadi pun,mas sekarang ini just kena fikir macam mana nak overcome masalah tu saja,tapi jangan sampai terbawak kat opis pula...nanti makin tension hehe



Bookmark and Share

    


  Member Information For rose_itamProfil   Hantar PM kepada rose_itam   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 11:59


Tension, yaa.. Sekarang pun saya tengah tension. rasa benci apabila apa yang
dibuat tak jadi. Contohnya apabila saya fikir bagaimana mahu buat satu
search function in the system, that can retrieve back all data that already
been uploaded in the database, then based from what the user key-in, break
semua string-string yang saya retrieve tadi satu-satu, kemudian mana yang
set=trueStringMatch, display, dengan the whole text sekali. Peningnya... Dan
bila tension melanda, mula lahh buka ukhwah and keep reading... The idea, ini
haa...

!!! CODE !!!


String keyword [] = text.split( searchWord );
for ( int i = 0; i < keyword.length; i++ )
     {
         if (keyword[i].equals( searchWord ) == true )
         {
             list_of_finds.add( text ); //add to a list of the results
         }
     }
Dan sesiapa yang pernah buat
function ini, minta tolonglah PM saya.. Tengah pening scripting and coding
niiee.. Benci, benci, benci!!!! Penaaaatt!!! Penaatt!! Nyampahhh pun ada!!
Macam katak bawah helmet sajaa tengok apa yang sedang on workspace
niiee.... ARRGGHH!!!! Kebengongan melandaaaa.... BENCI BETUL!! BENCII!!!
p/s: Maaf, memang sedang emosional... Ampun baaahhh...

2nd p/s: ISSHH!! Betul ke makan coklat hilang teennseen??
Betul ke? Tak tipu???

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 12:05


tak suka ambik hati? sian meke....
mari makan hati dengan teman mari, hati masak kicap

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

atiey11
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.04.2005
Ahli No: 15667
Posting: 93
Dari: selangor

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 12:18


Pada 25-03-08 15:31 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-03-08 15:26 , carrotsusu posting:

!!! QUOTE !!!

mas2...sabe ye.. :-) :-) :-)
ana pun tengah ngantuk ni,tension juga,banyak kerja,tapi tak reti nak buat...
hehe..
sabar ye my frend...
:bunga: :bunga: :bunga:



bukan sebab kerja, kerja mas senang juga... tension kat rumah lah... rasa macam malas saja nak balik rumah... bosan lah... :cry: :cry:



malas nak balik rumah?? :berfikir:
rumah tu duduk dengan kawan ke famili??? kalau dok dengan kawan, jalan mudah dia pindah saja.. cari hsmate lain.. kalau ada masalah dengan famili, tu kena cari jalan penyelesaian, cari punca masalah.. :bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For atiey11Profil   Hantar PM kepada atiey11   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 26-03-08 12:25


nak tumpang topik ni lah
sebenarnya tengah tensioon juga ni...nak ngis pun ada..
final exam da makin dekat...22/4 first paper..takutttt!
tension juga Kalau betul konvo nak buat ikut fak..
ada org nak buat demontrasi tak?nak ikut..duduk barisan depan sekali pun tak apa...
mana boleh buat kat KPS tu..tak nak lah..susah2 mak bapak ummu datang dr jauh
tapi bagi duduk kat KPs tu..nak lah bagi rasa masuk DTC...uwaaaa..nak ngis..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 12:28


Pada 26-03-08 11:42 , rose_itam posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-03-08 09:46 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

mas ni jenis yang tak suka nak ambik hati-hati.. apa-apa yang org buat biasanya mas just buat dek saja. tak pernah terasa.. tapi kali ni moga terasa sangat... tak pernah menangis, boleh menangis..


em kita manusia ini memang macam itu kan,kadang-kadang hati kita ini cepat tersentuh. then kadang-kadang kita boleh lupakan macam itu saja dan kadang-kadang tak,
apa-apa pun kita kena fikir panjang,kita kena sayangkan diri kita dan kawan kita itu,kalau boleh jangan biarkan diri kita sarat tanggung derita sakit hati itu, dan jangan pula kita lepaskan terus pada kawan kita itu,sebab kita nak kawan lama lagi dengan dia kan? tambah lagi kalau serumah, hari-hari kena ngadap muka dia kan...

so..buatla yang terbaik mas ye..benda itu dah jadi pun,mas sekarang ini just kena fikir macam mana nak overcome masalah tu saja,tapi jangan sampai terbawak kat opis pula...nanti makin tension hehe



nak kawan lama? adoii.... tak sanggup dah nak lama2... saya dengan cara saya saja lah... kawan macam ni susah nak bertahan lama...


-----------------
http://aisyahumaira-masayu.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 12:30


Pada 26-03-08 12:05 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

tak suka ambik hati? sian meke....
mari makan hati dengan teman mari, hati masak kicap


tak gemor makan hati masak kicap... memang tak gemor makan hati ni daeng... :-D


-----------------
http://aisyahumaira-masayu.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 12:32


Pada 26-03-08 12:18 , atiey11 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-03-08 15:31 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-03-08 15:26 , carrotsusu posting:

!!! QUOTE !!!

mas2...sabe ye.. :-) :-) :-)
ana pun tengah ngantuk ni,tension juga,banyak kerja,tapi tak reti nak buat...
hehe..
sabar ye my frend...
:bunga: :bunga: :bunga:



bukan sebab kerja, kerja mas senang juga... tension kat rumah lah... rasa macam malas saja nak balik rumah... bosan lah... :cry: :cry:



malas nak balik rumah?? :berfikir:
rumah tu duduk dengan kawan ke famili??? kalau dok dengan kawan, jalan mudah dia pindah saja.. cari hsmate lain.. kalau ada masalah dengan famili, tu kena cari jalan penyelesaian, cari punca masalah.. :bunga:


kalau dengan famili tak lah saya post dalam ni... kalau duduk dengan famili tak ada lah tension begini.... tapi ni rumah sewa.. :cry: :cry: :cry:


-----------------
http://aisyahumaira-masayu.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

didad
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1966
Posting: 114
Dari: penang

Selangor  


posticon Posting pada: 26-03-08 12:34


salam...

alah apa susah pindah saja lah.dok rumah lain..kalau dok tension and nangis pun tak guna.menghabihkan boreh yoo..

Bookmark and Share

    


  Member Information For didadProfil   Hantar PM kepada didad   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 12:37


mas_ayu, kawin lah tu saja jalan penyelesaian yang paling baik. hati halus meke perlukan belaian kasih seurang lelaki.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 12:44


Pada 26-03-08 12:37 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

mas_ayu, kawin lah tu saja jalan penyelesaian yang paling baik. hati halus meke perlukan belaian kasih seurang lelaki.


nasihat dari hubby in making

huhuhuhu

mungkin juga betul apa yang bro Daeng kata tu....

sama-sama kita doa

ameen....

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

didad
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1966
Posting: 114
Dari: penang

Selangor  


posticon Posting pada: 26-03-08 12:51


Pada 26-03-08 12:37 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

mas_ayu, kawin lah tu saja jalan penyelesaian yang paling baik. hati halus meke perlukan belaian kasih seurang lelaki.

apa kata daeng jati yang pinang mas ayu.tak begitu daeng... :lucu:

Bookmark and Share

    


  Member Information For didadProfil   Hantar PM kepada didad   Quote dan BalasQuote

mashyafinas
Warga 1 Bintang
Menyertai: 09.02.2004
Ahli No: 7130
Posting: 28
Dari: banting,selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 12:52


Pada 26-03-08 12:37 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

mas_ayu, kawin lah tu saja jalan penyelesaian yang paling baik. hati halus meke perlukan belaian kasih seurang lelaki.


...daeng ni asyik cakap pasal kahwin saja... :-D :-D :-D

apapun untuk cik mas, cuba tengok gambar2 kucing yang cute..saya selalu buat macam tu....rasanya ok jugalah...Kucing kan haiwan kesayangan nabi...kucingCute

Bookmark and Share

    


  Member Information For mashyafinasProfil   Hantar PM kepada mashyafinas   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 12:53


Pada 26-03-08 12:37 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

mas_ayu, kawin lah tu saja jalan penyelesaian yang paling baik. hati halus meke perlukan belaian kasih seurang lelaki.


Hmm... daeng2... kalau lah jodoh itu seng macam makan kacang, tak ada lah mas ni masih bujang lagi... saya ni belum terdesak lagi nak kawin... bakal suami pun tak nmpk2 lagi.... siapa lah agknya yang bakal jadi suami saya ini... :cry: :cry: :cry:


-----------------
http://aisyahumaira-masayu.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

mashyafinas
Warga 1 Bintang
Menyertai: 09.02.2004
Ahli No: 7130
Posting: 28
Dari: banting,selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 12:54


Comel kan kucing gemuk ni...harap-harap dapat rileks kan sedikit serabut fikiran mas tu....jangan tension2..nanti muka cepat berkedut...hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For mashyafinasProfil   Hantar PM kepada mashyafinas   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 12:55


Pada 26-03-08 12:52 , mashyafinas posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-03-08 12:37 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

mas_ayu, kawin lah tu saja jalan penyelesaian yang paling baik. hati halus meke perlukan belaian kasih seurang lelaki.


...daeng ni asyik cakap pasal kahwin saja... :-D :-D :-D

apapun untuk cik mas, cuba tengok gambar2 kucing yang cute..saya selalu buat macam tu....rasanya ok jugalah...Kucing kan haiwan kesayangan nabi...kucingCute


besor betul kucing ni.. kucing apa ni? :-o :-o :-o


-----------------
http://aisyahumaira-masayu.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 12:55


Pada 26-03-08 12:51 , didad posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-03-08 12:37 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

mas_ayu, kawin lah tu saja jalan penyelesaian yang paling baik. hati halus meke perlukan belaian kasih seurang lelaki.

apa kata daeng jati yang pinang mas ayu.tak begitu daeng... :lucu:


mana nak campak wife jowo in da making????

parit sulung ke parit raya????

:lol: :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

mashyafinas
Warga 1 Bintang
Menyertai: 09.02.2004
Ahli No: 7130
Posting: 28
Dari: banting,selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 12:59


tak taula kucing apa??rasanya kucing dari negara jepun atau korea...saya peminat kucing...ada sumber yang kata,kucing2 kat area sana disuntik ubat supaya gemuk macam tu...supaya nampak comel.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mashyafinasProfil   Hantar PM kepada mashyafinas   Quote dan BalasQuote

carrotsusu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.03.2008
Ahli No: 32924
Posting: 134
Dari: klate...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 13:04


Pada 26-03-08 12:32 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-03-08 12:18 , atiey11 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-03-08 15:31 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-03-08 15:26 , carrotsusu posting:

!!! QUOTE !!!

mas2...sabe ye.. :-) :-) :-)
ana pun tengah ngantuk ni,tension juga,banyak kerja,tapi tak reti nak buat...
hehe..
sabar ye my frend...
:bunga: :bunga: :bunga:



bukan sebab kerja, kerja mas senang juga... tension kat rumah lah... rasa macam malas saja nak balik rumah... bosan lah... :cry: :cry:



malas nak balik rumah?? :berfikir:
rumah tu duduk dengan kawan ke famili??? kalau dok dengan kawan, jalan mudah dia pindah saja.. cari hsmate lain.. kalau ada masalah dengan famili, tu kena cari jalan penyelesaian, cari punca masalah.. :bunga:


kalau dengan famili tak lah saya post dalam ni... kalau duduk dengan famili tak ada lah tension begini.... tapi ni rumah sewa.. :cry: :cry: :cry:




wah..mas ada mlsh kat rumah sewa ke??huwaaaaaaaa!kita serupa..
tapi nak buat macam mana,dahx ada tempat lain nak tinggal..
semua pujuk suruh pindah,tapi susah lah nak cari rumah lain...
ada jugak yang senasib dgnku rupanya.. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
hmmm..bagi saya,saya ignore saja mereka 2...duduk dalam bilik saja memnjang..keluar bila nak pergi toilet dan masak saja...
lagipun saya ni jenis susah nak marh org,buat dek saja bila mereka marah...just dengar saja lah...
:-) :-) :-) :-)
tapi situasi mas tak tau lah macam mana pula...
may be mas susah agaknya nak duduk dalam bilik saja kan??


-----------------
Senyum secantik ciptaan Allah dalam dirimu...senyum ye. because of your smile you make life more beautiful..^___^ .

Bookmark and Share

    


  Member Information For carrotsusuProfil   Hantar PM kepada carrotsusu   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 13:07


Pada 26-03-08 13:04 , carrotsusu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-03-08 12:32 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-03-08 12:18 , atiey11 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-03-08 15:31 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-03-08 15:26 , carrotsusu posting:

!!! QUOTE !!!

mas2...sabe ye.. :-) :-) :-)
ana pun tengah ngantuk ni,tension juga,banyak kerja,tapi tak reti nak buat...
hehe..
sabar ye my frend...
:bunga: :bunga: :bunga:



bukan sebab kerja, kerja mas senang juga... tension kat rumah lah... rasa macam malas saja nak balik rumah... bosan lah... :cry: :cry:



malas nak balik rumah?? :berfikir:
rumah tu duduk dengan kawan ke famili??? kalau dok dengan kawan, jalan mudah dia pindah saja.. cari hsmate lain.. kalau ada masalah dengan famili, tu kena cari jalan penyelesaian, cari punca masalah.. :bunga:


kalau dengan famili tak lah saya post dalam ni... kalau duduk dengan famili tak ada lah tension begini.... tapi ni rumah sewa.. :cry: :cry: :cry:




wah..mas ada mlsh kat rumah sewa ke??huwaaaaaaaa!kita serupa..
tapi nak buat macam mana,dahx ada tempat lain nak tinggal..
semua pujuk suruh pindah,tapi susah lah nak cari rumah lain...
ada jugak yang senasib dgnku rupanya.. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
hmmm..bagi saya,saya ignore saja mereka 2...duduk dalam bilik saja memnjang..keluar bila nak pergi toilet dan masak saja...
lagipun saya ni jenis susah nak marh org,buat dek saja bila mereka marah...just dengar saja lah...
:-) :-) :-) :-)
tapi situasi mas tak tau lah macam mana pula...
may be mas susah agaknya nak duduk dalam bilik saja kan??



lebih kurang lah... tapi beza sikit, dia suka duduk dulu bilik, tak kuar2.. ni dah seminggu tak bercakap.. :-(


-----------------
http://aisyahumaira-masayu.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 13:08


/

sebut pasai kucing ni, teman nak war-war kan sesuatu.

sesiapa yang ada jumpa kucing perang bermata biru, diminta menghubungi teman. Telah hilang sejak beberape hari yang lalu. :(


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 13:08


Pada 26-03-08 12:34 , didad posting:

!!! QUOTE !!!

salam...

alah apa susah pindah saja lah.dok rumah lain..kalau dok tension and nangis pun tak guna.menghabihkan boreh yoo..


bukan senang nak cari uma sewa sekarang ni... susoh bebenor weh... mahal pula itu...


-----------------
http://aisyahumaira-masayu.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 13:10


Pada 26-03-08 12:53 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!



Hmm... daeng2... kalau lah jodoh itu seng macam makan kacang, tak ada lah mas ni masih bujang lagi... saya ni belum terdesak lagi nak kawin... bakal suami pun tak nmpk2 lagi.... siapa lah agknya yang bakal jadi suami saya ini... :cry: :cry: :cry:



Seng tu apa?

jangan lah nangeh, insyaAllahuta'ala akan dinampakkan nanti bakal suami meke....

Yang penting berpegang lah dengan tali Allah SWT, jangan lepas.


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 13:13


Pada 26-03-08 13:10 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-03-08 12:53 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!



Hmm... daeng2... kalau lah jodoh itu seng macam makan kacang, tak ada lah mas ni masih bujang lagi... saya ni belum terdesak lagi nak kawin... bakal suami pun tak nmpk2 lagi.... siapa lah agknya yang bakal jadi suami saya ini... :cry: :cry: :cry:



Seng tu apa?

jangan lah nangeh, insyaAllahuta'ala akan dinampakkan nanti bakal suami meke....

Yang penting berpegang lah dengan tali Allah SWT, jangan lepas.



seng tu senang agaknya????

mistyping gamaknya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

carrotsusu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.03.2008
Ahli No: 32924
Posting: 134
Dari: klate...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 13:13


lor,tak keluar bilik ke??
ni yang susah ni..
dah seminggu tu...dalam islam sampai 3 hari saja kan..
macam ni lah,mas mengalah saja lah..
minta maaf,kita tak rugi apa-apa pun kalau minta maaf...
:-) :-) :-) :bunga: :bunga:


-----------------
Senyum secantik ciptaan Allah dalam dirimu...senyum ye. because of your smile you make life more beautiful..^___^ .

Bookmark and Share

    


  Member Information For carrotsusuProfil   Hantar PM kepada carrotsusu   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 13:25


Pada 26-03-08 13:13 , alwalid posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-03-08 13:10 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-03-08 12:53 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!



Hmm... daeng2... kalau lah jodoh itu seng macam makan kacang, tak ada lah mas ni masih bujang lagi... saya ni belum terdesak lagi nak kawin... bakal suami pun tak nmpk2 lagi.... siapa lah agknya yang bakal jadi suami saya ini... :cry: :cry: :cry:



Seng tu apa?

jangan lah nangeh, insyaAllahuta'ala akan dinampakkan nanti bakal suami meke....

Yang penting berpegang lah dengan tali Allah SWT, jangan lepas.



seng tu senang agaknya????

mistyping gamaknya....


pandai pun... SENANG.... tak sempat nak abiskan ayat... hehe...


-----------------
http://aisyahumaira-masayu.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 13:26


Pada 26-03-08 13:13 , carrotsusu posting:

!!! QUOTE !!!

lor,tak keluar bilik ke??
ni yang susah ni..
dah seminggu tu...dalam islam sampai 3 hari saja kan..
macam ni lah,mas mengalah saja lah..
minta maaf,kita tak rugi apa-apa pun kalau minta maaf...
:-) :-) :-) :bunga: :bunga:



mas ni dah beralah tapi org buat dek saja... so, baik saya pun buat tak tahu juga...


-----------------
http://aisyahumaira-masayu.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

carrotsusu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.03.2008
Ahli No: 32924
Posting: 134
Dari: klate...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 13:30


Pada 26-03-08 13:26 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-03-08 13:13 , carrotsusu posting:

!!! QUOTE !!!

lor,tak keluar bilik ke??
ni yang susah ni..
dah seminggu tu...dalam islam sampai 3 hari saja kan..
macam ni lah,mas mengalah saja lah..
minta maaf,kita tak rugi apa-apa pun kalau minta maaf...
:-) :-) :-) :bunga: :bunga:



mas ni dah beralah tapi org buat dek saja... so, baik saya pun buat tak tahu juga...



hmm..kalau mas dah beralah,kira ok lah tu..
dia nak buat dek saja,mereka punya pasal lah..
good girl,mas di jalan yang betul...
saya pun macam tu jugak,dah beralah dan mereka macam tegur tak nak tegur saja...so masing-masing buat hal masing-masing lah...
hehe
:-D :-D :-D :-D


-----------------
Senyum secantik ciptaan Allah dalam dirimu...senyum ye. because of your smile you make life more beautiful..^___^ .

Bookmark and Share

    


  Member Information For carrotsusuProfil   Hantar PM kepada carrotsusu   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 13:39


betul tu carotsusu....saya pun buat dek saja lah... hehehehehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 13:54


haha...saya sekarang pula tension dengan study ni...dulu kerja taklah tension macam ni...rasa macam mnyesal pula study lagi ni...hehehe..duduk kerja, pukul 8 hingga pukul 5 saja,ni da study ni,24 jam fikir nak study saja,asgmen lah ,apa lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

carrotsusu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.03.2008
Ahli No: 32924
Posting: 134
Dari: klate...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 14:19


Pada 26-03-08 13:39 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

betul tu carotsusu....saya pun buat dek saja lah... hehehehehe...


hehe...mas2...kita senasib ye~~
hihi... :-D :-D :-D :-D :malu: :malu:


-----------------
Senyum secantik ciptaan Allah dalam dirimu...senyum ye. because of your smile you make life more beautiful..^___^ .

Bookmark and Share

    


  Member Information For carrotsusuProfil   Hantar PM kepada carrotsusu   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 14:42


Pada 26-03-08 14:19 , carrotsusu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-03-08 13:39 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

betul tu carotsusu....saya pun buat dek saja lah... hehehehehe...


hehe...mas2...kita senasib ye~~
hihi... :-D :-D :-D :-D :malu: :malu:



:cry: :cry: :cry:


-----------------
http://aisyahumaira-masayu.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

carrotsusu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.03.2008
Ahli No: 32924
Posting: 134
Dari: klate...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 14:46


Pada 26-03-08 14:42 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-03-08 14:19 , carrotsusu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-03-08 13:39 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

betul tu carotsusu....saya pun buat dek saja lah... hehehehehe...


hehe...mas2...kita senasib ye~~
hihi... :-D :-D :-D :-D :malu: :malu:



:cry: :cry: :cry:



huwaaaaaaaaa!!!!!!!!
nak nangis jugak...sedih jugak~~
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:


-----------------
Senyum secantik ciptaan Allah dalam dirimu...senyum ye. because of your smile you make life more beautiful..^___^ .

Bookmark and Share

    


  Member Information For carrotsusuProfil   Hantar PM kepada carrotsusu   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-03-08 14:59


jangan lah sedih2... biar saja.... lama2 nanti biasa lah... saya dulu pun pernah kena macam ni juga... nak jaga hati seorang sahabat ni bukan senang.. kadang-kadang kita akan terluka sendiri... sebab tu saya jarang nak terasa dalam persahabatan, tapi sekali saya terasa, sampai bila2 pun saya akan terasa... :oops:


-----------------
http://aisyahumaira-masayu.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 27-03-08 11:47


Yup...tension juga ni...
sekarang kat makmal computer yang tak digunakan.... My group ngah buat configure network.
My loptop juga server...my friend py laptop jadi client...tapi memandangkan laptop ana py security ni entah apa yang ana buat sampai yang lain tak boleh nak access laptop ana, so nak kena tukar lah pula...huhu...penat2....sok petang pula ada test....arrrgghhhh...roomate ana boleh ajak teman dia pergi shopping pula ahad ni..argh...xkuase ana...work/project come 1st ok.....3 project nak disiapkan dalam masa 2 minggu.....


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 27-03-08 12:57


Pada 27-03-08 11:47 , niza_ati posting:

!!! QUOTE !!!

Yup...tension juga ni...
sekarang kat makmal computer yang tak digunakan.... My group ngah buat configure network.
My loptop juga server...my friend py laptop jadi client...tapi memandangkan laptop ana py security ni entah apa yang ana buat sampai yang lain tak boleh nak access laptop ana, so nak kena tukar lah pula...huhu...penat2....sok petang pula ada test....arrrgghhhh...roomate ana boleh ajak teman dia pergi shopping pula ahad ni..argh...xkuase ana...work/project come 1st ok.....3 project nak disiapkan dalam masa 2 minggu.....



hari ni pun tension juga... :cry: :cry: :cry:


-----------------
http://aisyahumaira-masayu.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 27-03-08 13:38


Pada 27-03-08 12:57 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!


hari ni pun tension juga... :cry: :cry: :cry:



Ana tertanye2 siapakah gerangan mas_ayu ni...adakah ku kenali siapakah gerangannya?

--> Alhamdulillah...dah ok dah masalah network tadi..rupenya ana not allow permission to access the page..haha....sengal pula tetiba tadi.... Dah tak tension agaknya...keep feel cool... Just jangan kaco my time management..ni baru ana akan TEMSION....


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 27-03-08 14:13


Pada 27-03-08 13:38 , niza_ati posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-03-08 12:57 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!


hari ni pun tension juga... :cry: :cry: :cry:



Ana tertanye2 siapakah gerangan mas_ayu ni...adakah ku kenali siapakah gerangannya?

--> Alhamdulillah...dah ok dah masalah network tadi..rupenya ana not allow permission to access the page..haha....sengal pula tiba-tiba tadi.... Dah tak tension agaknya...keep feel cool... Just jangan kaco my time management..ni baru ana akan TEMSION....



kenal saya ke? tak tau lah pula..


-----------------
http://aisyahumaira-masayu.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

rose_itam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 19.05.2007
Ahli No: 29976
Posting: 371
Dari: Temerloh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 27-03-08 14:40


Pada 26-03-08 13:26 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!



mas ni dah beralah tapi org buat dek saja... so, baik saya pun buat tak tahu juga...




em mybe kena ambil masa sikit mas,kalau mas dah beralah,dah tegur dia..tapi manusia ini kan ada keegoannyer tersendiri,mybe bila mas tegur itu dia rasa terpana dan tak tahu nak buat apa sebab mybe dah 2 3 hari bermasam muka,jadi dia still xbersedia dan campur pula dengan keegoan lam diri dia buat dia jadi brsikap buat-buat tak nampak..tapi lam hati dia, sikit sebanyak akan tersentuh nsbnrnyer dia nak saja kembali macam sediakala dengan mas..mybe dia harap mas tegur lagi dia untuk kali kedua supaya dia lebih brsedia dan terbuka hati untuk mghulur senyuman manis pada mas. kalau sekali tegur dia buat tatau, cuba lagi dan lagi..lama-lama Insya Allah dia akan sambut teguran mas..dan lama-lama akan jadi seperti sediakala.

mas kawan ku, kalau boleh jangan lari dari masalah,kalau mas pindah rumah lain,mas sendiri tatau macam mana gelagat bakal kawan serumah mas nanti?kalau ok alhamdulillah..tapi kalau lagi teruk?kita sendiri tatau kan?em so daripada kita nak cuba benda baru yang belum pasti baik or buruknyer, adalah lebih baik kita hadapi benda yang kita memang dah tau baik buruknyer...

em apa-apa pun kawan-kawan boleh bagi macam-macam pandangan kat mas,tapi yang mghadapi..yang buat keputusan adalah diri mas kan..hope mas buat yang trbaik...



Bookmark and Share

    


  Member Information For rose_itamProfil   Hantar PM kepada rose_itam   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 27-03-08 14:47


pindah? tak nak lah.... saya yang dapatkan rumah tu dulu... biar lah dia macam tu, malas nak ambik tau dah pasal dia... biar dia dengan cara hidup dia.... mas dah tegur dia, tapi dia macam tu juga...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

atiey11
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.04.2005
Ahli No: 15667
Posting: 93
Dari: selangor

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-03-08 15:13


Pada 27-03-08 14:47 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

pindah? tak nak lah.... saya yang dapatkan rumah tu dulu... biar lah dia macam tu, malas nak ambik tau dah pasal dia... biar dia dengan cara hidup dia.... mas dah tegur dia, tapi dia macam tu juga...


kalau macam tu apa nak tension2 lagi?? kira dah setel lah ye? jangan selalu tension.. nanti muka cepat berkedut, ok mas? senyuuuummmm :-D :-D :-D :-D :-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For atiey11Profil   Hantar PM kepada atiey11   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 27-03-08 15:21


tak setel pun, tapi saya ambik pendekatan mudah... iaitu, buat bodoh juga... :-D :-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 28-03-08 02:48


Pada 27-03-08 15:21 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

tak setel pun, tapi saya ambik pendekatan mudah... iaitu, buat bodoh juga... :-D :-D :-D



Erm..tak tahu lah kenapa ana tak suka perkataan "buat bodoh". Ana lagi suka pakai "buat pandai" :sopan:


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 28-03-08 06:45


Pada 28-03-08 02:48 , niza_ati posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-03-08 15:21 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

tak setel pun, tapi saya ambik pendekatan mudah... iaitu, buat bodoh juga... :-D :-D :-D



Erm..tak tahu lah Kenapa ana tak suka perkataan "buat bodoh". Ana lagi suka pakai "buat pandai" :sopan:



:-D :-D :-D maksud saya buat dek juga...


-----------------
http://aisyahumaira-masayu.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 28-03-08 06:52


buat 'Dek'? Dek tu kalau kat sini salah satu Platform yang ada di Platform..
eh, bebelit pula cakap ni.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 28-03-08 07:21


sshnye nak terang... hehe... maksud saya, buat tak tau saja... :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 28-03-08 07:44


mas, pergi ambik lampu suluh, suluh bior terang sikit ;)
ala buat nohen saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 28-03-08 08:04


Pada 28-03-08 07:44 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

mas, pergi ambik lampu suluh, suluh bior terang sikit ;)
ala buat nohen saja...


nohen tu benda pulok daeng? :berfikir:


-----------------
http://aisyahumaira-masayu.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 28-03-08 09:01


nohen tu maksudnya buat tak tau saja. same saja maksud dengan yang atas2 tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 28-03-08 09:02


Pada 28-03-08 09:01 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

nohen tu maksudnya buat tak tau saja. same saja maksud dengan yang atas2 tu...


oooo................. :-D


-----------------
http://aisyahumaira-masayu.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-03-08 09:08


kalau tension apakate berehat sebentar. pandang pokok2 hijau, bagi mata tu rehat sikit, pala tu relax sikit..sebab kadangkala bila da tension semua benda tokleh nak piki dengan baik, ada saja yang tak betul dan akan menambahkan lagi kekusutan yang pergi ada. apa kata rehatkan diri sekejap lepas itu bila da ok sikit baru teruskan kerja.

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 28-03-08 14:36


Pada 25-03-08 15:31 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-03-08 15:26 , carrotsusu posting:

!!! QUOTE !!!

mas2...sabe ye.. :-) :-) :-)
ana pun tengah ngantuk ni,tension juga,banyak kerja,tapi tak reti nak buat...
hehe..
sabar ye my frend...
:bunga: :bunga: :bunga:



bukan sebab kerja, kerja mas senang juga... tension kat rumah lah... rasa macam malas saja nak balik rumah... bosan lah... :cry: :cry:



sama macam kes aku lah..
kak mas buat dono dah lah..saya pun mula-mula bengang dan hangat juga ni tapi tak lah terbakar..sabar saja lah..baca ayat yang dapat sejukkan hati,insyaallah kak mas dapat sabar..

bila kerja nanti baik dok sewe seorang-seorang,tak ada orang nak sibuk2 hal kita..kalau takut bela saja kucing..kawan dengan kucing lagi bagus..

kalau tak tahan sangat,kak mas cari rumah lain lah..tak pun dok saja menyewe dengan saya ini.. :-D


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 28-03-08 14:39


Pada 26-03-08 13:30 , carrotsusu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-03-08 13:26 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-03-08 13:13 , carrotsusu posting:

!!! QUOTE !!!

lor,tak keluar bilik ke??
ni yang susah ni..
dah seminggu tu...dalam islam sampai 3 hari saja kan..
macam ni lah,mas mengalah saja lah..
minta maaf,kita tak rugi apa-apa pun kalau minta maaf...
:-) :-) :-) :bunga: :bunga:



mas ni dah beralah tapi org buat dek saja... so, baik saya pun buat tak tahu juga...



hmm..kalau mas dah beralah,kira ok lah tu..
dia nak buat dek saja,mereka punya pasal lah..
good girl,mas di jalan yang betul...
saya pun macam tu jugak,dah beralah dan mereka macam tegur tak nak tegur saja...so masing-masing buat hal masing-masing lah...
hehe
:-D :-D :-D :-D



a'aa betul tu..
kita beralah tak semestinya kita salah,kita menang tapi kita tak layan org yang macam tak cukup pot tu..
kira akal kita ok sikit lah pada depa tu..


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 03-04-08 11:03


sekarang ni dah tak tension... tapi ada pulak masalah lain... :cry:

Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.166204 saat. Lajunya....