Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 14-06-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Burung yang akan mati hanya berjalan, tidak lagi terbang
-- Peribahasa Red Indian

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 168
Ahli: 0
Jumlah: 168




  Yang Masuk Ke Sini
hajime_kindaichi: 13 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Yakjuj & Makjuj (berita gempar dari NASA!!!


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Yakjuj & Makjuj (berita gempar dari NASA!!!

Please Mendaftar To Post


Oleh Yakjuj & Makjuj (berita gempar dari NASA!!!

srikandi_islam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.10.2003
Ahli No: 4481
Posting: 260
Dari: BANGI + KB

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-03-08 16:15


WASHINGTON -- Weekly World News telah mendedahkan tentang penemuan
mengejutkan mengenai satu kaum primitif yang di panggil Mole People hidup
20 batu di bawah tanah, menggunakan terowong rahsia untuk memasuki United
States! Penemuan ini telah dibuat bukan oleh ahli kaji purba, tetapi oleh
saintis NASA yang menggali jauh ke dalam Bumi - dan mereka cuba
menyembunyikan kewujudan kaum ini dari pengetahuan awam.. Seorang pekerja
NASA yang tidak mahu dikenali telah mendedahkan gambar-gambar eksklusif and
informasi mengenai kaum 'orang gua' ini. "Cerita ini harus diberitahu,"
kata sumber itu. "Ia terlalu besar untuk disorok". Sumber itu telah
mendedahkan beberapa rahsia besar mengenai Mole People. "nampaknya mereka
seperti kaum yang peramah", beliau berkata, "Tetapi mereka amat primitif.
Kami cuba berkomunikasi dengan mereka, tetapi ia satu kerja yang susah
memandangkan mereka tidak tahu bahasa English". "Mole People, sebagaimana
yang kami panggil, mempunyai laluan senang untuk ke muka Bumi (surface
world)", kata sumber itu. "Dengan demikian, President Bush mengendalikan
situasi ini dengan penuh berhati-hati. "Tersilap langkah boleh
mengakibatkan makhluk ini mengisytiharkan perang dengan manusia di atas.
Kami tidak pasti berapa jumlah mereka ini. Kami baru melihat satu bandar
setakat ini, dengan anggaran 2000 orang Mole tinggai di situ. "Tetapi ada
pihak yang menyatakan bahawa mungkin berjuta-juta orang Mole tinggal
merata-rata di dalam bandar-bandar bawah tanah, berselerak di bawah muka
Bumi".
Makhluk itu mempunyai beberapa persamaan dengan manusia - dan juga sedikit
perbezaan. "Seperti kita, mereka berjalan dengan dua kaki, tetapi mereka
jauh lebih tinggi dari manusia biasa - setinggi 8 ke 10 kaki tinggi.
Jari-jari mereka seperti kuku binatang. Dan tangan mereka juga seperti kaki
itik (webbed), direka untuk menggali, bukan seperti kuku mole"
"Kulit mereka sangat kuat. Ia adalah untuk menahan panas yang melampau dan
juga keadaan yang teruk di bawah Bumi". "Didapati bahawa terdapat
perhubungan dan interaksi di antara manusia dengan makhluk ini suatu ketika
dahulu - mereka bercakap di dalam bahasa yang hampir sama dengan dialek
Navajo Lama.
Sumber itu juga menyatakan bahawa kaum Mole ini mempunyai sistem otot-otot
yang sangat besar, membuatkan mereka mampu bertindak ganas. "Apabila salah
seorang ahli ekspedisi itu menyalakan rokok, kaum Mole menganggap itu
sebagai satu ancaman dan terus menyerang beliau".
"Mereka mencakar dan menyerang beliau seperti kucing hutan, hampir
menjatuhkan beliau bersama rokoknya. Beliau amat bertuah selamat dan hidup
dari insiden itu". Kaum Mole amat berminat dengan dunia atas muka Bumi -
pakaian, alat-alatan dan makanan terutamanya. Mereka amat meminati
buah-buahan segar.
"Saya belikan mereka sedikit anggur, dan mereka terus berpesta dan
bersukaria", mengikut kata sumber."Amat jelas mereka tidak boleh menanam
buah-buahan mereka sendiri memandangkan mereka tinggal 20 batu di bawah
muka Bumi". NASA amat berminat untuk mengkaji kaum Mole. "Kami mahu tahu
segala-galanya mengenai mereka - apa yang mereka makan,bagaimana mereka
tinggal dan yang paling mustahak, apakah perhubungan mereka dengan kaum
manusia".
"Kami tertanya-tanya jikalau mereka itu ada kaitan dengan manusia di dalam
aspek-aspek yang tertentu. Adakah mereka adalah nenek moyang manusia moden
hari ini secara genetiknya ?"
Pakar berkata terdapat spekulasi yang pelbagai mengenai kaum Mole.
"Mereka boleh jadi apa saja, dari Yetis (BigFoot), makhluk asing dari
angkasa atau saki baki orang yang terselamat dari bandar Atlantis Yang
Hilang. Pakar juga berkata penemuan ini telah menimbulkan beberapa
Adakah makhluk itu musuh dan suka berperang ataupon peramah dan sanggup
bekerjasaman? Dan bagaimana dengan minyak dan simpanan mineral di bawah
Bumi? Siapa yang memiliki mereka: kaum Mole atau kita? Bagaimanakah dengan
NASA dimana misi asalnya adalah untuk meneroka ruang angkasa - telah
menjumpai kaum yang hidup di bawah muka Bumi? Jurucakap NASA tidak
menafikan mahupun mengiyakan laporan itu. Setelah menerima tekanan hebat
dari wartawan, jurucakap White House menjanjikan informasi yang dibenarkan
oleh White House untuk disebarkan. Teapi beliau telah memberi amaran
"mungkin tidak untuk jangkamasa yang terdekat". Menurut sumber itu, NASA
menjumpai kaum bawah tanah itu dalam bulan Ogos ketika sedang menjalankan
projek rahsia yang di beri nama Operation Mole Hole - satu inisiatif dimana
wartawan sekarang percaya ia mungkin untuk mengintip China, menggunakan
"teknologi bawah tanah". Setakat ini NASA telah menjumpai pintu laluan
rahsia ke dunia bawah tanah di kawasan sekitar Washington State's Mount
Shasta, gua Mammoth di Kentucky dan juga gua-gua yang berselerak sekitar
barat daya U.S mengikut kata sumber. Berkurun lamanya manusia telah
bercerita tentang kewujudan makhluk di bawah muka Bumi.
Sekarang, buat pertama kalinya, spekulasi itu telah dibuktikan
kesahihannya. Tetapi sama ada makhluk-makhluk ini kawan ataupun lawan masih
tidak diketahui.
terjermahan bebas ke bahasa melayu
* the true is out there

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_islamProfil   Hantar PM kepada srikandi_islam   Pergi ke srikandi_islam's Website   Quote dan BalasQuote

srikandi_islam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.10.2003
Ahli No: 4481
Posting: 260
Dari: BANGI + KB

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-03-08 16:18


tapi kan...saya rasa apa yang disebut,ya'juj ma'juj ni adalah makhluk yang tingginye hanya 1 hasta dan ganaz makhluk nya.....
tapi dalam artikel ni kata makhluk ni lagi tinggi dari manusie.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_islamProfil   Hantar PM kepada srikandi_islam   Pergi ke srikandi_islam's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7870
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 20-03-08 16:25


tapi tiada mustahil.rasanya apa akan jadi bila mereka dapat naik ke atas bumi?.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

An_nas
Warga Rasmi
Menyertai: 17.03.2008
Ahli No: 32921
Posting: 17
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-03-08 16:30


tak kira makhluk tu benar atau tidak adalah yakjuj dan makjuj , marilah kita semua meningkatkan amal ibadat kepada Nya kerana hari kiamat semakin hampir.

Bookmark and Share

    


  Member Information For An_nasProfil   Hantar PM kepada An_nas   Quote dan BalasQuote

wahidatulfarahah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32315
Posting: 328
Dari: malaysia

morocco   avatar


posticon Posting pada: 20-03-08 17:15


menyeramkan lah plakkk...aduss.. amal tak banyak lagi ini..

Bookmark and Share

    


  Member Information For wahidatulfarahahProfil   Hantar PM kepada wahidatulfarahah   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7870
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 20-03-08 17:45


Pada 20-03-08 16:18 , srikandi_islam posting:

!!! QUOTE !!!

tapi kan...saya rasa apa yang disebut,ya'juj ma'juj ni adalah makhluk yang tingginye hanya 1 hasta dan ganaz makhluk nya.....
tapi dalam artikel ni kata makhluk ni lagi tinggi dari manusie.....


tu anggaran saja sebab masa tu mereka hanya tengok sekali imbas.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

yusrar
Warga Rasmi
Menyertai: 27.01.2008
Ahli No: 32453
Posting: 3
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 20-03-08 18:18


wallahua'lam..apa-apa pun..kita tak boleh terlalu percaya..just tingkatkan amal dan taqarrub billah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For yusrarProfil   Hantar PM kepada yusrar   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7870
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 20-03-08 18:37


Pada 20-03-08 18:18 , yusrar posting:

!!! QUOTE !!!

wallahua'lam..apa-apa pun..kita tak boleh terlalu percaya..just tingkatkan amal dan taqarrub billah..




tiada mustahil didunia ini.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

dmz
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26613
Posting: 442
Dari: selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 20-03-08 18:47


Pada 20-03-08 17:45 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-03-08 16:18 , srikandi_islam posting:

!!! QUOTE !!!

tapi kan...saya rasa apa yang disebut,ya'juj ma'juj ni adalah makhluk yang tingginye hanya 1 hasta dan ganaz makhluk nya.....
tapi dalam artikel ni kata makhluk ni lagi tinggi dari manusie.....


tu anggaran saja sebab masa tu mereka hanya tengok sekali imbas.



Mungkin bila mereka naik ke permukaan bumi..hmmmm....mereka menjadi rendah...maklumlah di permukaan bumi mempunyai cahaya matahari...kan...kan...kan...heh..heh...


-----------------
http://studiouniversiti.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For dmzProfil   Hantar PM kepada dmz   Pergi ke dmz's Website   Quote dan BalasQuote

najla_azzahra
Warga Rasmi
Menyertai: 19.03.2008
Ahli No: 32945
Posting: 15
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 20-03-08 20:46


ishh...takutnya...amalan tak banyak ini....tingkatknlah amalan kita selama kita hidup ini....

Bookmark and Share

    


  Member Information For najla_azzahraProfil   Hantar PM kepada najla_azzahra   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7870
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 20-03-08 21:08


Pada 20-03-08 18:47 , dmz posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-03-08 17:45 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-03-08 16:18 , srikandi_islam posting:

!!! QUOTE !!!

tapi kan...saya rasa apa yang disebut,ya'juj ma'juj ni adalah makhluk yang tingginye hanya 1 hasta dan ganaz makhluk nya.....
tapi dalam artikel ni kata makhluk ni lagi tinggi dari manusie.....


tu anggaran saja sebab masa tu mereka hanya tengok sekali imbas.



Mungkin bila mereka naik ke permukaan bumi..hmmmm....mereka menjadi rendah...maklumlah di permukaan bumi mempunyai cahaya matahari...kan...kan...kan...heh..heh...




takut mereka langgar apa yang ada didepan mata mereka saja.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

e_yahan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.04.2007
Ahli No: 29636
Posting: 93
Dari: kemaman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-03-08 21:32


menakutkan betul bila mendengar cerita ni...
dunia akhir zaman macam-macam yang berlaku...

Bookmark and Share

    


  Member Information For e_yahanProfil   Hantar PM kepada e_yahan   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7870
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 20-03-08 21:33


dulu rasanya ada gambar dia tapi sekarang dah tak ada.bila tengok muka makhluk tu memang takut sangat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

sharil
Warga Rasmi
Menyertai: 28.01.2008
Ahli No: 32456
Posting: 15
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-03-08 10:22


apa²pun,kti sebagai umat islam akhir zaman perlu meningkat tahap amalan kti,dan paling penting tiada apa yang mustahil dimata dan tangan ALLAH S.W.T,dan kti jangan berputus asa dengan rahamatNYA,kerana ALLAH MAHA PENGASIH dan MAHA PENYAYANG

Bookmark and Share

    


  Member Information For sharilProfil   Hantar PM kepada sharil   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7870
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 21-03-08 10:28


Pada 20-03-08 21:32 , e_yahan posting:

!!! QUOTE !!!

menakutkan betul bila mendengar cerita ni...
dunia akhir zaman macam-macam yang berlaku...



betul tu.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

searchforguidance
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30916
Posting: 403
Dari: johore

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-03-08 10:36


Pada 20-03-08 21:33 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

dulu rasanya ada gambar dia tapi sekarang dah tak ada.bila tengok muka makhluk tu memang takut sangat.


iyakah...rasa teringin pulak nak tengok walaupun penakut yang amat.
citela sikit macam mana features makhluk tu.


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For searchforguidanceProfil   Hantar PM kepada searchforguidance   Quote dan BalasQuote

lading21
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.03.2008
Ahli No: 32849
Posting: 125

blank  


posticon Posting pada: 21-03-08 10:39


Pada 20-03-08 21:32 , e_yahan posting:

!!! QUOTE !!!

menakutkan betul bila mendengar cerita ni...
dunia akhir zaman macam-macam yang berlaku...


bila kita mdpat sesuatu info tu,harus di kaji dan di selidiki akan kesahihan sumber itu...apa pun terjadi, amal ibadah seharian mesti kita "istiqamahkan" hanya semata-mata ikhlas kerana Allah dan takut kepadaNya...pesan arwah guru saya,"Takut sama jadi(makhluk), mati tanggal iman"

Bookmark and Share

    


  Member Information For lading21Profil   Hantar PM kepada lading21   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-03-08 10:51


!!! QUOTE !!!

"Saya belikan mereka sedikit anggur, dan mereka terus berpesta dan
bersukaria", mengikut kata sumber."Amat jelas mereka tidak boleh menanam
buah-buahan mereka sendiri memandangkan mereka tinggal 20 batu di bawah
muka Bumi".


Hmm, kalau mole people tu nak try Budu, belacan dengan cencalok..
Moh lah.. baru kick!!

Anggur tak kick lagi.. :-D


-----------------
.: Allahumma Sollia'l a Saiyyidina Muhammad :. "Ya ALLAH kurniakanlah kejayaan, kegemilangan, kecemerlangan & kebangkitan teguh Islam dalam rahmatMu"


Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 21-03-08 10:57


Pada 21-03-08 10:51 , Muddathsir787 posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

"Saya belikan mereka sedikit anggur, dan mereka terus berpesta dan
bersukaria", mengikut kata sumber."Amat jelas mereka tidak boleh menanam
buah-buahan mereka sendiri memandangkan mereka tinggal 20 batu di bawah
muka Bumi".


Hmm, kalau mole people tu nak try Budu, belacan dengan cencalok..
Moh lah.. baru kick!!

Anggur tak kick lagi.. :-D


salam....

:sopan:

ok juga tu.... baru depa tahu.... :-D

moh kita....moh....


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-03-08 10:58


Salam,

Hm, pendapat gue saja lah.

Kita kena selidik dulu kisah-kisah israiliyat terutama melibatkan cerita-cerita meragukan.. kononnya melibatkan bush, penyelidikan nasa, dll..

Sekadar berkongsi,

Yakjuj Makjuj akan keluar setelah berlakunya tanda-tanda besar Hari Qiamat.

Dan Hari Qiamat akan berlaku pada Hari Jumaat. Itu janji ALLAH.

Yakjuj Makjuj ni akan melakukan kerosakan di muka bumi dalam tempoh tertentu sehingga didatangkan fitnah. LAlu mereka berbunuhan sesama sendiri.

Masa ni kaum muslimin yang bertakwa dipimpin oleh Imam Mahadi akan berdoa agar dibersihkan segala mayat-mayat dan darah daripada mayat-mayat Yakjuj Makjuj.

Apa yang saya faham, Yakjuj Makjuj adalah dari golongan barmata sepet.. Wallahua'lam.

Persoalannya sudah berlaku tanda besar Kiamat?
Macam mana orang US boleh bagi makan anggur lagi kat Yakjuj Makjuj itu??
BAnyak lagi petikan yang meragukan..


Subhanallah..

Renungan untuk kita bersama..

Sama-sama kita menambahkan ilmu pengetahuan saat-saat dunia yang hampir ke penghujung usia. Insya-ALLAH..!!!

Sama-sama amalkan 10 surah awal atau 10 surah terakhir Al-Kahfi. Semoga kita dilindungi daripada fitnah al-masih dajjal, insya-ALLAH.


Takbirrr..!!!


-----------------
.: Allahumma Sollia'l a Saiyyidina Muhammad :. "Ya ALLAH kurniakanlah kejayaan, kegemilangan, kecemerlangan & kebangkitan teguh Islam dalam rahmatMu"


Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

lading21
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.03.2008
Ahli No: 32849
Posting: 125

blank  


posticon Posting pada: 21-03-08 11:08


Pada 21-03-08 10:58 , Muddathsir787 posting:

!!! QUOTE !!!

Salam,

Hm, pendapat gue saja lah.

Kita kena selidik dulu kisah-kisah israiliyat terutama melibatkan cerita-cerita meragukan.. kononnya melibatkan bush, penyelidikan nasa, dll..

Sekadar berkongsi,

Yakjuj Makjuj akan keluar setelah berlakunya tanda-tanda besar Hari Qiamat.

Dan Hari Qiamat akan berlaku pada Hari Jumaat. Itu janji ALLAH.

Yakjuj Makjuj ni akan melakukan kerosakan di muka bumi dalam tempoh tertentu sehingga didatangkan fitnah. LAlu mereka berbunuhan sesama sendiri.

Masa ni kaum muslimin yang bertakwa dipimpin oleh Imam Mahadi akan berdoa agar dibersihkan segala mayat-mayat dan darah daripada mayat-mayat Yakjuj Makjuj.

Apa yang saya faham, Yakjuj Makjuj adalah dari golongan barmata sepet.. Wallahua'lam.

Persoalannya sudah berlaku tanda besar Kiamat?
Macam mana orang US boleh bagi makan anggur lagi kat Yakjuj Makjuj itu??
BAnyak lagi petikan yang meragukan..


Subhanallah..

Renungan untuk kita bersama..

Sama-sama kita menambahkan ilmu pengetahuan saat-saat dunia yang hampir ke penghujung usia. Insya-ALLAH..!!!

Sama-sama amalkan 10 surah awal atau 10 surah terakhir Al-Kahfi. Semoga kita dilindungi daripada fitnah al-masih dajjal, insya-ALLAH.


Takbirrr..!!!



yezzzaaa.....betul tu...gue sokong bangat...jangan mudah tpdaya dengan cerita-cerita macam ni...."Bekerjalah kamu seolah-olah akan hidup seribu tahun lagi dan beribadahlah kamu seolah-olah akan mati esok hari"-Maksud Hadis

Bookmark and Share

    


  Member Information For lading21Profil   Hantar PM kepada lading21   Quote dan BalasQuote

lading21
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.03.2008
Ahli No: 32849
Posting: 125

blank  


posticon Posting pada: 21-03-08 11:09


Pada 21-03-08 10:58 , Muddathsir787 posting:

!!! QUOTE !!!

Salam,

Hm, pendapat gue saja lah.

Kita kena selidik dulu kisah-kisah israiliyat terutama melibatkan cerita-cerita meragukan.. kononnya melibatkan bush, penyelidikan nasa, dll..

Sekadar berkongsi,

Yakjuj Makjuj akan keluar setelah berlakunya tanda-tanda besar Hari Qiamat.

Dan Hari Qiamat akan berlaku pada Hari Jumaat. Itu janji ALLAH.

Yakjuj Makjuj ni akan melakukan kerosakan di muka bumi dalam tempoh tertentu sehingga didatangkan fitnah. LAlu mereka berbunuhan sesama sendiri.

Masa ni kaum muslimin yang bertakwa dipimpin oleh Imam Mahadi akan berdoa agar dibersihkan segala mayat-mayat dan darah daripada mayat-mayat Yakjuj Makjuj.

Apa yang saya faham, Yakjuj Makjuj adalah dari golongan barmata sepet.. Wallahua'lam.

Persoalannya sudah berlaku tanda besar Kiamat?
Macam mana orang US boleh bagi makan anggur lagi kat Yakjuj Makjuj itu??
BAnyak lagi petikan yang meragukan..


Subhanallah..

Renungan untuk kita bersama..

Sama-sama kita menambahkan ilmu pengetahuan saat-saat dunia yang hampir ke penghujung usia. Insya-ALLAH..!!!

Sama-sama amalkan 10 surah awal atau 10 surah terakhir Al-Kahfi. Semoga kita dilindungi daripada fitnah al-masih dajjal, insya-ALLAH.


Takbirrr..!!!



Bookmark and Share

    


  Member Information For lading21Profil   Hantar PM kepada lading21   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7870
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 21-03-08 11:12


hmm,apa-apa pun yang terjadi tak mustahil akan terjadi dengan izin DIA dan kita kena beriman dengan perkara2 ghaib.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

lading21
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.03.2008
Ahli No: 32849
Posting: 125

blank  


posticon Posting pada: 21-03-08 11:35


Pada 21-03-08 11:12 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

hmm,apa-apa pun yang terjadi tak mustahil akan terjadi dengan izin DIA dan kita kena beriman dengan perkara2 ghaib.


kita WAJIB beriman kepada hal-hal yang ghaib iaitu hal-hal yang telah termaktub di dalam Al-Quran dan Hadis,bukan pada brita2 internet dan sebagainya yang belum pasti kesahihannya dan tak terlepas dari tokok tambah manusia..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lading21Profil   Hantar PM kepada lading21   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7870
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 21-03-08 11:43


Pada 21-03-08 11:35 , lading21 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-03-08 11:12 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

hmm,apa-apa pun yang terjadi tak mustahil akan terjadi dengan izin DIA dan kita kena beriman dengan perkara2 ghaib.


kita WAJIB beriman kepada hal-hal yang ghaib iaitu hal-hal yang telah termaktub di dalam Al-Quran dan Hadis,bukan pada brita2 internet dan sebagainya yang belum pasti kesahihannya dan tak terlepas dari tokok tambah manusia..




betul tu.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Penama
Deleted User


posticon Posting pada: 21-03-08 13:12


er... :-P

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Mole_People

The Mole People is a 1956 science fiction film directed by Virgil W. Vogel. This film was parodied on the television show Mystery Science Theater 3000.

adeih.... :lucu: :lucu:

hehe saja buat selingan...



Bookmark and Share

    


  Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7870
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 21-03-08 13:30


Pada 21-03-08 13:12 , eniliana posting:

!!! QUOTE !!!

er... :-P

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Mole_People

The Mole People is a 1956 science fiction film directed by Virgil W. Vogel. This film was parodied on the television show Mystery Science Theater 3000.

adeih.... :lucu: :lucu:

hehe saja buat selingan...




:lol: :lol: :lol: :lucu: :lucu: :lucu: :lucu:


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-03-08 13:42


assalamualaikum, dalam suratul kahfi ada dikisahkan bagaimana Zulqarnain membina tembok dinding untuk menghalang ya'juj wal ma'juj dari keluar merosakkan suatu kaum dinding tersebut dibina dengan tembaga... Rasulullah Sallallahu alaihi wasalam menyatakan bahawa pada masa Rasulullah masih hidup, dinding tersebut sudah bocor berlubang sebesar bulatan apabila jari ibu di circle dengan jari telunjuk kira-kira 3 macam diameter, jika ukuran jari manusia zaman ini...

kisah ini dinyatakan dalam hadis sahih...Asif saya tak sempat tulis hari tu, hari ini sebab penat...InsyaAllah saya akan tuliskan di sini nanti.
ya'juj ,a'juj ini seolah seperti makhluk yang merosakkan ummat lain, suka membunuh.
Mujahidiin dari kalangan Muslimin, tentera alMahdi akan berjuang untuk membinasakan ya'juj ma'juj ini...

Mahdi jika dilihat dalam kamus Arab bermakna buai...
Al Mahdi akan lahir dari zuriat keturunan Nabi Muhammad...

Allah telah menetapkan hal ini seperti kisah yang dipaparkan dalam hadis sahih ini...

Apabila Nabi Isa AlaihisSalam Turun

Hadis sahih Muslim jilid 1 No. 127.

Dari Abu Hurairah .a katanya Rasulullah saw. Bersabda “Demi Allah yang jiwaku ditanganNya, sesungguhnya telah dekat masanya Isa Ibnu Maryam akan turun di tengah-tengah kamu. Dia akan menjadi Hakim yang ADIL, akan dihancurnya salib, dibunuhnya bab*/khinzir, dihapuskannya pajak, dan kekayaan akan melimpah ruah (ma’mur) sehingga tidak seorang pun lagi bersedia menerima pemberian”

Hadis 128

Jabir bin Abdullah .a mendengar Nabi saw. Bersabda”Akan senantiasa ada hingga hari Kiamat segolongan umatku yang berjuang menegakkan kebenaran dan mereka pasti menang” sementara itu nabi ‘Isa a.s akan turun ke tengah-tengah umat. Lalu pemimpin-pemimpin mereka berkata kepadanya: “Sudilah Anda solat dan menjadi Imam (pemimpin) kami.” Jawab Nabi ‘Isa a.s ,”Tidak, Masing-masing kamu boleh menjadi pemimpin bagi yang lain, selaku suatu kehormatan yang dilimpahkan Allah kepada ummat ini”.



Dari Ibnu Umar .a katanya Rasulullah saw. Berbicara mengenai dajjal di hadapan orang banyak. Sabda beliau “Sesungguhnya Allah Taala tidak picek (buta matanya sebelah). Ketahilah sesungguhnya Al masih Dajjal yang picek mata kanannya seperti buah anggur mengembung”

Dari Anas bin malik .a katanya Rasulullah saw. Bersabda “Tidak ada seorang Nabi melainkan dia mengingatkan ummatnya supaya waspada terhadap sipicek pembohong besar. Ketahuilah dia picek, sedang Tuhanmu tidak picek. Antara kedua matanya tertulis k-f- (kafir)

Dari Hudzaifah .a katanya Rasulullah saw. Bersabda “ aku lebih tahu tentang dajjal daripada dajjal itu sendiri. Dia mempunyai dua sungai yang mengalir. Yang satu kelihatan oleh mata mengalirkan air putih bersih, sedang yang satu lagi kelihatan bagai api bergejolak yang sedang mengalir.Siapa yang menemukannya hendaklah didatangi sungai yang kelihatan seperti api menyala, lalu picingkan mata, tundukkan kepala dan minumlah airnya. Maka sesungguhnya itulah air. Sejuk. dajjal matanya tertutup oleh selapi daging tebal. Antara kedua matanya terdapat tulisan”kafir” yang dapat dibaca oleh setiap orang mukmin baik yang tahu tulis baca atau tidak”

Dari Hudzaifah .a dari Nabi saw. Sabdanya”dajjal selalu membawa air dan api. Api itu sebenarnya adalah air sejuk, sedang air sebenarnya adalah api. Kerana itu waspadalah kamu agar tidak celaka”

Dari Nawas bin Sam’an .a katanya “Pada suatu pagi Rasulullah saw. Berbicara mengenai dajjal. Tempo-tempo beliau merendahkan suara dan kadang-kadang meninggikannya, sehingga kami merasakan seolah-olah berada dalam kelompok lebah. Petang hari kami mendatangi beliau. Beliau sudah tahu persoalan kami. Tanya beliau “apakah kabar kalian?” jawab kami” Ya Rasulullah, tadi pagi anda berbicara mengenai dajjal. Kadang kadang anda merendahkan suara kadang-kadang meninggikan suara sehingga kami merasakan seolah-olah berada dalam kelompok lebah” Jawab Rasululah saw. “Bukan dajjal yang mengkhuatirkanku terhadap kamu sekelian. Jika dia muncul, sedang aku sudah tidak berada disampingmu, maka ummat manusia akan menjadi pembela atas dirinya sendiri, dan Allah Taala penggantiku menjadi pembela atas setiap orang muslim. dajjal pemuda berambut kerinting, mata picek. Aku lebih condong mengatakannya serupa dengan abdul uzza bin qathan. Barang siapa di antara kamu bertemu dengannya bacakan kepadanya permulaan surat Kahfi. Dia muncul di suatu tempat sunyi antara Syam dan Iraq. Lalu dia merusak ke kanan dan ke kiri. “Wahai hamba Allah! Kerana itu teguhkan pendirianmu!. “Tanya kami”Ya rasulullah, berapa lama dia tinggal di bumi” jawab Rasululah saw. ”empat puluh hari. Satu hari seperti setahun,satu hari seperti sebulan, satu hari seperti sepekan (minggu) dan selebihnya seperti hari-hari kamu sekarang.” Tanya kami” ya Rasulullah, ketika sehari seperti setahun, cukupkah kalau kami solat seperti solat kami sekarang?” Jawab beliau”tidak, tetapi hitunglah bagaimana pantasnya” Tanya kami berapa kecepatannya berjalan dibumi?” Jawab beliau “Seperti hujan ditiup angin. Dia mendatangi suatu kaum, maka diajaknya kaum itu supaya iman kepadanya, lalu meraka iman dan mematuhi segala perintahnya. Diperintahkannya langit supaya hujan maka turunlah hujan. Diperintahkannya bumi supaya subur maka tumbuhlah tumbuh-tumbuhan. Bila hari telah petang, ternak mereka pulang ke kandang dalam keadaan lebih gemuk dan dengan susu lebih besar cukup makan. Kemudia didatanginya kaum yang lain dan diajaknya mereka supaya iman kepadanya Tetapi mereka menolak ajakannya. Maka ia berlalu dari mereka. Besok pagi negeri mereka menjadi kering kerontang dan kekayaanan mereka habis ludes. Kemudian dia lewat di suatu negeri yang telah rusak binasa. Katanya ”keluarkan perbendaharaanmu. Maka keluarlah seluruh kekayaan negeri itu dan pergi mengikuti dajjal seperti pemimpin lebah diikuti rakyatnya. Kemudian dipanggil seorang muda remaja lalu dipukulnya dengan pedang sehingga anak muda itu belah dua dan belahannya terlempar sejauh anak panah dipanahkan. Dajjal memanggil tubuh yang terbelah itu kembali. Dia datang seutuhnya dan dengan wajah berseri-seri sambil tertawa. Sementra dajjal asyik dengan perbuatan-perbuatannya yang merusakkan, Allah Taala membangkitkan Isa Al Masih Ibnu Maryam. Dia diturunkan dekat menara putih sebelah timur Damsyiq, memakai dua pakai bewarna, berpegang pada sayap dua malaikat. Apabila dia menundukkan kepala hujan turun,dan apabila dia mengangkat kepala berjatuhan daripadanya biji-biji perak bagaikan mutiara. Orang kafir tidak diperkenankan bau nafasnya. Siapa yang menciumnya dia langsung mati. Bau nafasnya tercium sejauh mata memandang. Maka dicari dajjal dan bertemu olehnya di pintu gerbang kota Lud. (sebuah kota dekat Baitul Maqdis), lalu dibunuhnya dajjal. Kemudian didatanginya kaum yang dipelihara Allah dari kejahatan dajjal. Maka diusapnya mereka dan dikabarkan kepada mereka kedudukannya di Syurga. Allah mewahyukan kepada Isa a.s ”Aku akan mengeluarkan hamba-hambaku yang tak terkalahkan oleh sesiapa pun Kerana itu selamatkanlah hamba-hambaKu yang Soleh ke bukit” lalu Allah Taala membangkitkan ya’juj dan Ma’juj Mereka turun melanda dari tempat yang tinggi. Gelombang pertama melewati telaga Thiber, lalu mereka minum habis air telaga tersebut Kemudian lewat pula kumpulan yang lain. Kata mereka”Sesungguhnya dahulu di sini ada air. Nabi Isa dan para sahabatnya terkepung sehingga sebuah kepala sapi lebih berharga bagi mereka dari seratus dinar bagi seorang kamu hari ini (kerana kekurangan makanan) Nabiyallah Isa dan para sahabatnya mendoakan semoga AllahTaala menghancurkan ya’juj ma’juj maka dikirimkan kepada mereka penyakit hidung seperti pada haiwan-haiwan sehingga mereka mati semuanya. Kemudian nabi Isa dan para sahabatnya turun ke Bumi. Tetapi tidak sejengkal tanah pun didapati melainkan penuh dengan bangkai-bangkai busuk. Nabiyallah Isa dan para sahabatnya mendoakan semoga Allah sudi menyingkirkan bangkai-bangkai busuk itu. Maka dikirimkan Allah burung-burung sebesar unta lalu diangkatnya bangkai-bangkai tersebut. Dan dilemparkannya di tempat yang dikehendaki Allah. Kemudian diturunkan Allah hujan, sehingga walaupun rumahnya tanah liat dan rumah-rumah bulu di bersihkannya. Sehingga bumi kelihatan seperti kaca Kemudian diperintahkan Allah kepada bumi “ Tumbuhkanlah tumbuh-tumbuhanmu dan kembalikanlah keberkatanmu. Ketika itu sekelompok keluarga kenyang makan sebuah delima. Dan mereka dapat berteduh di bawah kulitnya, Rezeki mereka sangat berkah sehingga susu seekor unta cukup untuk orang sekampung. Susu seekor sapi cukup untuk orang satu qabilah. Susu seekor biri-biri cukup untuk sekelompok keluarga dekat. Ketika mereka berada dalam keadaan keredhaan Tuhan yang demikian, tiba-tiba Allah mengirimkan angin baik melewati ketiak mereka, maka tercabut ruh setiap mukmin dan orang muslim. Maka tinggal orang jahat belaka, bercampur-baur seperti keldai. Maka ketika itu terjadilah Kiamat.

Hadis 2481 jilid 4 sahih muslim

Dari Abu Said Al Kudri .a katanya :”Rasulullah saw menceritakan yang panjang mengenai dajjal. Antara lain beliau menceritakan: dajjal itu datang. Dia terlarang masuk Madinah. Kerana itu dia berhenti di sebuah kebun di pinggir kota. Pada hari itu datang kepadanya seorang lelaki elok. Kata lelaki itu”Aku memastikan bahwa engkau adalah dajjal yang diceritakan Rasulullah saw kepada kami” kata dajjal kepada para pengikutnya “Bagaimana pendapat kalian, jika kubunuh orang ini. Aku bisa menghidupkannya kembali. Ragukah kalian akan hal itu.? Jawab mereka”Tidak maka dibunuhnya orang itu, kemudian dihidupkannya kembali. Setelah hidup kembali lelaki itu berkata kepada dajjal,”Demi Allah ,sekarang aku tambah yakin engkau sesungguhnya Dajjal”.Dajjal hendak membunuhnya kembali, tetapi dia tidak sanggup lagi melakukannya. Kata Abu Ishaq ”Lelaki itu ialah Nabi Khidhir ‘alaihissalam”
Abu Ishaq yang disebut itu ialah Ibrahim bin Sufyan, perawi kitab Sahih Muslim. Jadi, dia memasukkan pendapatnya dalam kitab Muslim.



Dari Anas bin Malik ra.a katanya Rasulullah saw bersabda:”Tidak sebuah jua negeri, melainkan semua diinjak oleh dajjal.Kecuali makkah dan madinah. Semua jalan yang menuju ke sana dijaga malaikat dengan berbaris. Maka berhenti dajjal disebuah kebun (dipinggir kota Madinah). Madinah bergoyang (gempa) tiga kali. Orang-orang kafir dan orang munafik keluar semuanya dari kota Madinah menemui dajjal”

Dari Abu Hurairah .a katanya Rasulullah saw bersabda:”Segeralah kamu beramal sebelum terjadi enam perkara (1) Sebelum matahari terbit dari barat (2) keluar dajjal (3) keluar dabbatul ard (binatang melata) (5) peristiwa yang menimpa dirimu sendiri(maut) (6) peristiwa yang menimpa orang banyak (kiamat)

Dari Ma’qil bin Yasar .a katanya rasulullah saw bersabda:”Beribadat masa-masa sulit sama dengan hijrah kepadaku”

Hadis no 2485 jilid 4 sahih muslim
Dari Abdullah .a dari Nabi saw sabdanya:”Tidak terjadi kiamat melainkan kerana kejahatan manusia

Perang besar antara dua kekuatan besar (Sahih Muslim jilid 4)
Hadis 2461 dari Abu Hurairah .a katanya “Rasulullah saw. Bersabda “Belum akan terjadi kiamat sebelum dua golongan besar saling memerangi satu sama lain, sedangkan kurban di kedua pihak sangat besar pula.dan alasan kedua-duanya hanya satu”

Hadis sahih Muslim No 2463jilid 4.
Dari Tsauban .a katanya rasulullah saw, bersabda”sesungguhnya Allah taala telah memperlihatkan kapada ku peta bumi secara keseluruhannya, sehingga aku dapat melihat bumi sebelah Timur dan barat dan sesungguhnya kekuasaan ummatku akan sampai ke seluruh tempat yang telah diperlihatkan Allah Taala kepadaku. Kepadaku diberikan dua jenis perbendaharaan, iaitu merah dan putih. Aku memohon kepada Tuhan untuk membantu ummatku agar mereka tidak binasa dengan musim susah yang panjang, dan agar mereka tidak dijajah oleh kuasa asing selain mereka sendiri, sehingga kekuasaan mereka menjadi hancur luluh. Tuhanku berfirman “Ya Muhammad, apabila Aku telah memutuskan suatu keputusan, maka keputusanKu tidak dapat diubah lagi Aku memperkenankan doamu untuk ummatmu, bahawa mereka tidak akan binasa dengan musim susah yang panjang. Dan bahawa Aku tidak akan menjajahkan kepada mereka suatu kekuatan musuh selain diri mereka sehingga kekuatan mereka hancur luluh, sekalipun musuh-musuh mereka bersatu mengelilingi, kecuali bila sebagian mereka membinasakan yang sebagian dan mereka saling tawan menawan.

Hadis no 2464 jilid sahih Muslim
Dari Amir bin saad dari bapanya ra. Katanya “Pada suatu hari Rasulullah saw. Datang dari daerah perbukitan. Ketika baginda sampai di Masjid bani Muawiyah baginda masuk ke masjid lalu solat dua rakaat.kami pun solat pula bersama-sama dengan baginda. Baginda berdoa kepada Tuhan panjang sekali. Setelah mendoa baginda menoleh kepada kami lalu bersabda “Aku memohon kepada tuhanku tiga perkara. Dia memperkenankan dua perkara dan menolak satu perkara. Aku memohon kepada Tuhanku supaya jangan membinasakan ummatku dengan musim susah yang panjang. Maka diperkenankan. Aku memohon supaya ummatku jangan dibinasakan dengan bencana tenggelam (seperti banjir besar yang melanda ummat Nabi Nuh, atau seperti tentera dan Firaun yang tenggelam di lautan), permohonanku itu diperkenankanNya juga. Aku memohon supaya ummatku jangan dibinasakan kerana pertentangan sesama mereka. Permohonanku ini tidak diperkenankan”

Hadis no 2474 sahih Muslim jilid 4 dari Abu Hurairah .a dari nabi saw, sabdanya “Belum terjadi kiamat sebelum dibangkitkan dajjal, pembohong besar yang jumlahnya hampir 30 orang. Semuanya mengatakan bahawa mereka adalah rasulullah.

Hadis no 2486 jilid 4 sahih Muslim ,kiamat sudah dekat:
Dari Anas .a katanya rasulullah saw bersabda “(Jarak waktu. Aku diutuskan dan hari kiamat seperti ini “Baginda memberikan isyarat dengan merapatkan telunjuk dengan jari tengah”

Hadis no 127 jilid 1 sahih Muslim
Dari Abu Hurairah .a katanya rasulullah saw bersabda “Demi Allah yang jiwaku di TanganNya, sesungguhnya telah dekat masanya Isa ibnu Maryam akan turun di tengah-tengah kamu. Dia akan menjadi hakim yang Adil, akan dihancurkannya salib, dibunuhnya bab*, dihapuskannya pajak dan kekayaan akan melimpah ruah sehingga tidak seorang pun lagi yang bersedia (layak ) menerima pemberian”

Hadis sahih Muslim jilid 4 no 2294
Dari Anas bin Malik .a. katanya rasulullah saw bersabda “sebagian di antara tanda-tanda hari kiamat ialah hapusnya ilmu agama , berjangkitnya kejahilan, merajalelanya perzinaan (pelacuran), melimpahnya minuman keras, habis (extince) kaum lelaki, dan yang tinggal hanya wanita, dengan nisbah seorang lelaki berdiri di tengah-tengah lima puluh wanita”

Hadis sahih Muslim jlid 4 no 2014
Dari Mughirah bin Syu’bah .a katanya “Tidak ada sahabat yang bertanya kepada Rasulullah s.a.w. perihal dajjal yang lebih banyak dari pertanyaanku” Kerana itu Rasulullah saw. Bersabda kepadaku, “Hai anakku, Engkau tak usah terlalu risau memikirkannya. Dia tidak akan mencelakakanmu” Kataku, “Orang ramai mengatakan dajjal mempunyai sungai yang mengalir dan bukit roti.” Sabda baginda, “Itu amat mudah bagi Allah Ta’ala menciptakannya.”



Robohnya Kaabah
Hadis 1512 Bukhari
Aisyah .anha berkata :”Nabi s.a.w. bersabda :”Kaabah itu akan diperangi oleh musuh , tetapi mereka itu lalu ditenggelamkan dalam bumi yakni di Baida’, suatu tempat antara Makkah dan Madinah”

Hadis 1513 dari Ubaidillah bin Akhnas , katanya :”Aku diberitahu oleh Ibnu Abi Mulaikah dari Ibnu Abbas .anhuma dari Nabi s.a.w. , sabdanya: ”Seolah-olah aku dapat melihat orang-orang yang merobohkan Kaabah itu berkulit hitam, merenggangkan kedua kakinya dan membongkar Kaabah itu batu-batunya satu demi satu”

Hadis 1514 dari Ibnu Syihab dari Sa’id bin Musayyab bahawasanya Abu Hurairah .a. berkata:” Rasulullah s.a.w bersabda :” Kaabah itu akan diruntuhkan oleh yang mempunyai dua betis yang kecil, berasal dari negeri Habasyah (Abesenia)”

Keterangan:
Ya’juj dan ma’juj keluar, Kaabah dirobohkan dan tidak ada yang berhaji di Baitullah adalah tanda-tanda dekat hari Kiamat tiba.

Hadis 94 jilid 1 Muslim
Dari Abu Hurairah .a, katanya Rasulullah saw. Bersabda “Sesungguhnya Allah akan meniupkan angin dari Yaman lebih lembut dari Sutera. Namun tidak seorang pun yang ada (iman) di hatinya” Abu Alamah mengatakan “Walaupun seberat biji bayam?” Kata Abdul Aziz “Iman yang seberat debu pun akan tercabut nyawa olehnya”


Hadis sahih Muslim jilid 4 no 2293
Dari Anas bin malik .a katanya Rasulullah saw. Bersabda “ Sebagian di antara tanda-tanda hari Kiamat ialah hapusnya Ilmu (Agama Islam), berjangkitnya kejahilan, melimpahnya minuman keras dan merajalelanya perzinaan (pelacuran)”


Hadis sahih Muslim jilid 4 no 2294
Dari Anas bin malik .a katanya Rasulullah saw. Bersabda “Sebagian di antara tanda-tanda hari Kiamat ialah : hapusnya Ilmu (Agama Islam) , berjangkitnya kejahilan, merajalelanya perzinaan (pelacuran), melimpahnya minuman keras, habis/extince kaum lelaki dan yang tinggal hanya wanita dengan perbandingan seorang lelaki berdiri ditangah-tengah lima puluh wanita.


Hadis sahih Muslim jilid 4 no 2295
Dari Abdullah dan Abu Musa .a. keduanya berkata bahawa Rasulullah saw. Bersabda :”Sebelum terjadi hari kiamat terlebih dahulu hapus ilmu (Addin) dan berjangkit kejahilan (maksiat, kejahatan dan sebagainya) dan banyak terjadi pembunuhan.



Hadis sahih Muslim jilid 4 no 2296
Dari Abu Hurairah .a katanya Rasulullah saw. Bersabda “Tanda hari Kiamat semakin dekat, dihapus (dicabut) Ilmu (Addin), lalu timbul fitnah (bala bencana/kekacauan). Di mana-mana dijumpai kebakhilan serta banyak pembunuhan”






Hadis sahih Muslim jilid 4 no 2297
Dari Abdullah bin Amru bin Al‘Ash, katanya dia mendengar Rasulullah saw. Bersabda “ Allah tidak menghapuskan ilmu (Addin) dengan cara mencabutnya dari dada seluruh manusia tetapi dengan jalan mewafatkan para Ulama’. Apabila Ulama’ sudah habis, umat manusia mengangkat orang bodoh menjadi pemimpin mereka. Lalu mereka bertanya kepada para pemimpin yang bodoh. Si pemimpin memberi fatwa tanpa pengetahuan, menyesatkan orang banyak maka sesatlah mereka semuanya”


Bila wanita lebih banyak daripada pria/pemuda
Hadis 965 sahih Muslim jilid 2
Dari Abu Musa .a dari Nabi saw. Sabdanya “Kelak akan datang suatu masa di mana seorang lelaki berkeliling membawa emas/zahab untuk disedekahkannya, tetapi dia tidak mendapatkan orang yang bersedia menerima sedekahnya itu. Akan terjadi pula kelak, seorang laki-laki direbuti oleh empat puluh wanita yang kesemuanya menginginkan lelaki itu untuk menjadi suaminya. Hal itu terjadi kerana jumlah lelaki jauh lebih sedikit daripada perempuan”

Bila zaman makmur
Hadis 966 sahih muslim jilid 2
Dari Abu Hurairah .a katanya Rasulullah saw bersabda “Tidak akan terjadi Kiamat sebelum harta kekayaan telah bertumpuk tumpuk dan melimpah ruah; sehingga seorang lelaki pergi kemana-mana sambil membawa hartanya untuk dizakatkannya, tetapi dia tidak mendapatkan seorang jua pun yang bersedia / layak menerima zakatnya itu; dan sehingga tanah Arab menjadi subur makmur kembali dengan padang-padang rumput dan sungai-sungai”

Hadis 967 Sahih Muslim jilid 2

Dari Abu Hurairah .a., dari Nabi saw. Sabdanya “Tidak akan terjadi kiamat, sebelum harta kekayaan telah bertumpuk-tumpuk dan melimpah ruah (kemakmuran telah merata); sehingga si pemilik harta merasa sedih kerana tidak ada orang yang bersedia menerima sedekahnya. Dan orang yang dimintanya untuk menerima sedekahnya menjawab; “Aku tidak memerlukan sedekah anda”

Hadis 968 sahih Muslim jilid 2

Abu Hurairah .a. katanya Rasulullah saw. Bersabda:”Kelak bumi akan memuntahkan jantung hatinya berupa tiang-tiang emas dan perak. Maka datanglah seorang pembunuh seraya berkata:” Kerana inilah aku jadi pembunuh. Kemudian datang pula si perompak, lalu berkata:”kerana inilah aku putuskan silaturrahim. Kemudian datang pula si pencuri seraya berkata: Kerana inilah tanganku dipotong. Sesudah itu mereka tinggalkan saja harta kekayaan itu, tiada mereka ambil sedikitpun.


"Dajjal adalah seorang laki-laki yang gemuk, berkulit merah dan berambut keriting..."(hari.Bukhari dan Muslim)

Dajjal itu matanya buta sebelah, mata yang ada itu seperti anggur yang masak. lalu sahabat yang mendengar hadith itu berkata, kalau macam tu dajjal tu sama dengan Ibn Qathn, seorang lelaki bani Khuza'ah. "
* Ibn Qathn ialah Abdul 'Uzza bin Qathn bin Amar al-Khuza'iy, dia bukan sahabat Nabi dan meninggal pada zaman jahiliyah lagi. (alFath, 6/488)

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7870
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 21-03-08 13:46


dengar kata tembok tu pun dah nak longgar dan bila2 masa saja mereka akan naik ke atas.hmm takut nya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-03-08 13:49


kita perlu siapkan dengan kekuatan Wa a'iddu lakum mastato'tum min quwwah...
kita perlu ada kemantapan Iman...senjata seperti pedang, perisai, mesingun untuk menghadapi makhluk ganas ini...hanya pandangan insan ranjer... jika boleh kita perlu ada jet fighter...helikopter, meriam, kereta kebal, kereta perisai, buatnya bush gila tu guna makhluk ganas tu untuk serang negara ummat Islam...
bush tu kan kafir harbi...dia sudah jajah Iraq... hanya Mujahidiin Usamah yang berani lawan pakai senjata...

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7870
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 21-03-08 15:15


Pada 21-03-08 13:49 , Saifuddin posting:

!!! QUOTE !!!

kita perlu siapkan dengan kekuatan Wa a'iddu lakum mastato'tum min quwwah...
kita perlu ada kemantapan Iman...senjata seperti pedang, perisai, mesingun untuk menghadapi makhluk ganas ini...hanya pandangan insan ranjer... jika boleh kita perlu ada jet fighter...helikopter, meriam, kereta kebal, kereta perisai, buatnya bush gila tu guna makhluk ganas tu untuk serang negara ummat Islam...
bush tu kan kafir harbi...dia sudah jajah Iraq... hanya Mujahidiin Usamah yang berani lawan pakai senjata...



sebenarnya dulu amerika dah ada lancarkan satu program yang dipanggil UNISOL(universal soldier) tapi ramai saintis2 bantah.UNISOL ni sekiranya berjaya,amerika akan hantar askar ni sahaja dalam bilangan yang kecil sebab mereka dah memang tiada sifat kemanusiaan.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

nuhan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.01.2004
Ahli No: 6399
Posting: 214
Dari: bangi

Perak  


posticon Posting pada: 21-03-08 15:29


subhanallah..takutnya...tu lah, macam-macam akan jadi bila dah akhir zaman.amal ibadah tak cukup lagi ni...ya Allah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuhanProfil   Hantar PM kepada nuhan   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-03-08 15:35


katanya tentera penjajah USA diinject steroid masa serang Iraq, mereka pakai dadah...bila dadah tak ada mereka jadi lemah, boleh jadi gila musuh USA ni, ada info ramai bekas penjajah USA ni bila balik ke USA jadi gila, serta sakit yang pelik...

naktanya Rashdin yang tahu bab tentera, bagaimana kita nak pakai GPS sedangkan satelit GPS itu sendiri milik Amerika... saya ada GPS personal satu, bili saya buka saja GPS tu, maka datanglah satelit di atas saya... saya fikir bagaimana Usmah survive di pandang pasir dalam kahfi... saya fikir Usamah pakai kusa minda, sebab saya pernah trekking di banjaran gunung sabah berbekalkan kompas saja, yang saya pakai masa tu adalah minda serta firasat...cuma sekarang ni sejak ada GPS saya banyak bergantung dengan GPS masa nak pandu arah serta travel dalam hutan. sedangkan GPS dilink kan dengan satelit Amerika... habis kalau perang dengan USA, takka kita nak pakai GPS masa bergerak di hutan masa counter insurgency warfare,
kalau ATM terlibat dengan conventionmal warfare dengan musuh , berapa lama kita boleh bertahan...atau perlu ke kita serang dulu musuh sebelum musuh masuk dalam sempadan negara...
serta adakah rakyat awam akan dibekalkan dengan mesingun serta peluru...adakah palatih PLKN akan dibekalkan dengan mesingun serta peluru.

adakah bekas Officer Rejimen Askar Wataniah akan dipanggil kembali untuk ke medan jihad...
saya adalah bekas Leftenan Muda Rejimen Askar Wataniah sehingga tahun 1996.

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7870
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 21-03-08 18:24


Pada 21-03-08 15:35 , Saifuddin posting:

!!! QUOTE !!!

katanya tentera penjajah USA diinject steroid masa serang Iraq, mereka pakai dadah...bila dadah tak ada mereka jadi lemah, boleh jadi gila musuh USA ni, ada info ramai bekas penjajah USA ni bila balik ke USA jadi gila, serta sakit yang pelik...

naktanya Rashdin yang tahu bab tentera, bagaimana kita nak pakai GPS sedangkan satelit GPS itu sendiri milik Amerika... saya ada GPS personal satu, bili saya buka saja GPS tu, maka datanglah satelit di atas saya... saya fikir bagaimana Usmah survive di pandang pasir dalam kahfi... saya fikir Usamah pakai kusa minda, sebab saya pernah trekking di banjaran gunung sabah berbekalkan kompas saja, yang saya pakai masa tu adalah minda serta firasat...cuma sekarang ni sejak ada GPS saya banyak bergantung dengan GPS masa nak pandu arah serta travel dalam hutan. sedangkan GPS dilink kan dengan satelit Amerika... habis kalau perang dengan USA, takka kita nak pakai GPS masa bergerak di hutan masa counter insurgency warfare,
kalau ATM terlibat dengan conventionmal warfare dengan musuh , berapa lama kita boleh bertahan...atau perlu ke kita serang dulu musuh sebelum musuh masuk dalam sempadan negara...
serta adakah rakyat awam akan dibekalkan dengan mesingun serta peluru...adakah palatih PLKN akan dibekalkan dengan mesingun serta peluru.

adakah bekas Officer Rejimen Askar Wataniah akan dipanggil kembali untuk ke medan jihad...
saya adalah bekas Leftenan Muda Rejimen Askar Wataniah sehingga tahun 1996.




ok macam ni.gps memang sudah dilink kepada satelit2 amerika kerana mereka banyak mempelopori teknologi ni.sekiranya kita berperang dengan mereka(amerika) kita terpaksa menggunakan cara lama iaitu guna kompas,naluri hati dan pendekatan primitif untuk menyampaikan maklumat seperti osama tu dia melarang apa jua gajet moden menghampiri dia kerana bimbang akan mendedahkan kedudukan dia kepada musuh dan juga menyampaikan maklumat kepada orang lain menerusi orang lain secara hafalan.berapa lama askar kita boleh bertahan adalah bergantung kepada moral dan sokongan logistik yang mantap.semasa perang memang setiap rakyat tak kira yang pernah masuk pkn atau tak akan dibekalkan dengan senjata dan semua anggota dan pegawai yang bersara akan dipanggil balik termasuk askar simpanan yang akan bertindak mempertahankan negara.



p/s------>sekiranya amerika hantar askar UNISOL tu hmm memang habislah orang dibuatnya.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

e_yahan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.04.2007
Ahli No: 29636
Posting: 93
Dari: kemaman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-03-08 22:13


Pada 21-03-08 10:39 , lading21 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-03-08 21:32 , e_yahan posting:

!!! QUOTE !!!

menakutkan betul bila mendengar cerita ni...
dunia akhir zaman macam-macam yang berlaku...


bila kita mdpat sesuatu info tu,harus di kaji dan di selidiki akan kesahihan sumber itu...apa pun terjadi, amal ibadah seharian mesti kita "istiqamahkan" hanya semata-mata ikhlas kerana Allah dan takut kepadaNya...pesan arwah guru saya,"Takut sama jadi(makhluk), mati tanggal iman"




betul jugakkan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For e_yahanProfil   Hantar PM kepada e_yahan   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 21-03-08 22:41


Assalamualaikum...takut mendengarnya...sama-sama kita tingkatkan amalan...Semoga kita terlinung dari bencana ini...

Bookmark and Share

    


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7870
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 21-03-08 23:02


Pada 21-03-08 22:41 , Wuddah posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...takut mendengarnya...sama-sama kita tingkatkan amalan...Semoga kita terlinung dari bencana ini...


AMIN


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 22-03-08 18:10


assalamualaikum, nak tanya Rashdin,

Unisol tu spesis klon ke...

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7870
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 23-03-08 10:33


Pada 22-03-08 18:10 , Saifuddin posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum, nak tanya Rashdin,

Unisol tu spesis klon ke...




bukan.ia adalah manusia biasa tapi mempunyai kekuatan lebih dari sifat manusia biasa yang tiada apa perasaan pun.kekuatannya adalah kombinasi manusia dan makhluk Grey.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-03-08 12:09


assalamualaikum, makhluk grey tu apa pula...

sejenis alien ke yang dah meresap ke dalam unisol, adakah mereka ini di inject drug untuk wujudkan unisol..., apa kesan jangka panjang kepada otak unisol jika tak dapat drug tersebut...,

berapa masa unisol ni boleh bertahan energy yang ada padanya...,
unisol ni makan apa...,
darah unisol ni warna merah juga ke...,

setahu saya unisol ni tak lah hebat mana , kalau terkena bedilan mesingun, boleh mati juga..., kalau dipenggal kepala unisol ni dengan pedang, mati juga...,

Kekuatan Iman boleh mengalahkan unisol..., kira unisol ni engine dia alien ke...

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

lading21
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.03.2008
Ahli No: 32849
Posting: 125

blank  


posticon Posting pada: 24-03-08 12:42


Pada 21-03-08 18:24 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-03-08 15:35 , Saifuddin posting:

!!! QUOTE !!!

katanya tentera penjajah USA diinject steroid masa serang Iraq, mereka pakai dadah...bila dadah tak ada mereka jadi lemah, boleh jadi gila musuh USA ni, ada info ramai bekas penjajah USA ni bila balik ke USA jadi gila, serta sakit yang pelik...

naktanya Rashdin yang tahu bab tentera, bagaimana kita nak pakai GPS sedangkan satelit GPS itu sendiri milik Amerika... saya ada GPS personal satu, bili saya buka saja GPS tu, maka datanglah satelit di atas saya... saya fikir bagaimana Usmah survive di pandang pasir dalam kahfi... saya fikir Usamah pakai kusa minda, sebab saya pernah trekking di banjaran gunung sabah berbekalkan kompas saja, yang saya pakai masa tu adalah minda serta firasat...cuma sekarang ni sejak ada GPS saya banyak bergantung dengan GPS masa nak pandu arah serta travel dalam hutan. sedangkan GPS dilink kan dengan satelit Amerika... habis kalau perang dengan USA, takka kita nak pakai GPS masa bergerak di hutan masa counter insurgency warfare,
kalau ATM terlibat dengan conventionmal warfare dengan musuh , berapa lama kita boleh bertahan...atau perlu ke kita serang dulu musuh sebelum musuh masuk dalam sempadan negara...
serta adakah rakyat awam akan dibekalkan dengan mesingun serta peluru...adakah palatih PLKN akan dibekalkan dengan mesingun serta peluru.

adakah bekas Officer Rejimen Askar Wataniah akan dipanggil kembali untuk ke medan jihad...
saya adalah bekas Leftenan Muda Rejimen Askar Wataniah sehingga tahun 1996.




ok macam ni.gps memang sudah dilink kepada satelit2 amerika kerana mereka banyak mempelopori teknologi ni.sekiranya kita berperang dengan mereka(amerika) kita terpaksa menggunakan cara lama iaitu guna kompas,naluri hati dan pendekatan primitif untuk menyampaikan maklumat seperti osama tu dia melarang apa jua gajet moden menghampiri dia kerana bimbang akan mendedahkan kedudukan dia kepada musuh dan juga menyampaikan maklumat kepada orang lain menerusi orang lain secara hafalan.berapa lama askar kita boleh bertahan adalah bergantung kepada moral dan sokongan logistik yang mantap.semasa perang memang setiap rakyat tak kira yang pernah masuk pkn atau tak akan dibekalkan dengan senjata dan semua anggota dan pegawai yang bersara akan dipanggil balik termasuk askar simpanan yang akan bertindak mempertahankan negara.



p/s------>sekiranya amerika hantar askar UNISOL tu hmm memang habislah orang dibuatnya.



kl betul US ada tentera UNISOL,apa lagi orang-orang kampung semua..jom kita ramai-ramai pagi belajar silat..selain kelengkapan teknologi moden,ilmu beladiri fizikal juga amat penting agar kita dapat mngenal dan memahami gerak-geri musuh..barulah mudah menewaskan mereka.."makan gerak dalam gerak yang Satu"-pesan org tua2

Bookmark and Share

    


  Member Information For lading21Profil   Hantar PM kepada lading21   Quote dan BalasQuote

cahayakuiman
WARGA SETIA
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23268
Posting: 832

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-03-08 12:47


Pada 20-03-08 16:15 , srikandi_islam posting:

!!! QUOTE !!!

WASHINGTON -- Weekly World News telah mendedahkan tentang penemuan
mengejutkan mengenai satu kaum primitif yang di panggil Mole People hidup
20 batu di bawah tanah, menggunakan terowong rahsia untuk memasuki United
States! Penemuan ini telah dibuat bukan oleh ahli kaji purba, tetapi oleh
saintis NASA yang menggali jauh ke dalam Bumi - dan mereka cuba
menyembunyikan kewujudan kaum ini dari pengetahuan awam.. Seorang pekerja
NASA yang tidak mahu dikenali telah mendedahkan gambar-gambar eksklusif and
informasi mengenai kaum 'orang gua' ini. "Cerita ini harus diberitahu,"
kata sumber itu. "Ia terlalu besar untuk disorok". Sumber itu telah
mendedahkan beberapa rahsia besar mengenai Mole People. "nampaknya mereka
seperti kaum yang peramah", beliau berkata, "Tetapi mereka amat primitif.
Kami cuba berkomunikasi dengan mereka, tetapi ia satu kerja yang susah
memandangkan mereka tidak tahu bahasa English". "Mole People, sebagaimana
yang kami panggil, mempunyai laluan senang untuk ke muka Bumi (surface
world)", kata sumber itu. "Dengan demikian, President Bush mengendalikan
situasi ini dengan penuh berhati-hati. "Tersilap langkah boleh
mengakibatkan makhluk ini mengisytiharkan perang dengan manusia di atas.
Kami tidak pasti berapa jumlah mereka ini. Kami baru melihat satu bandar
setakat ini, dengan anggaran 2000 orang Mole tinggai di situ. "Tetapi ada
pihak yang menyatakan bahawa mungkin berjuta-juta orang Mole tinggal
merata-rata di dalam bandar-bandar bawah tanah, berselerak di bawah muka
Bumi".
Makhluk itu mempunyai beberapa persamaan dengan manusia - dan juga sedikit
perbezaan. "Seperti kita, mereka berjalan dengan dua kaki, tetapi mereka
jauh lebih tinggi dari manusia biasa - setinggi 8 ke 10 kaki tinggi.
Jari-jari mereka seperti kuku binatang. Dan tangan mereka juga seperti kaki
itik (webbed), direka untuk menggali, bukan seperti kuku mole"
"Kulit mereka sangat kuat. Ia adalah untuk menahan panas yang melampau dan
juga keadaan yang teruk di bawah Bumi". "Didapati bahawa terdapat
perhubungan dan interaksi di antara manusia dengan makhluk ini suatu ketika
dahulu - mereka bercakap di dalam bahasa yang hampir sama dengan dialek
Navajo Lama.
Sumber itu juga menyatakan bahawa kaum Mole ini mempunyai sistem otot-otot
yang sangat besar, membuatkan mereka mampu bertindak ganas. "Apabila salah
seorang ahli ekspedisi itu menyalakan rokok, kaum Mole menganggap itu
sebagai satu ancaman dan terus menyerang beliau".
"Mereka mencakar dan menyerang beliau seperti kucing hutan, hampir
menjatuhkan beliau bersama rokoknya. Beliau amat bertuah selamat dan hidup
dari insiden itu". Kaum Mole amat berminat dengan dunia atas muka Bumi -
pakaian, alat-alatan dan makanan terutamanya. Mereka amat meminati
buah-buahan segar.
"Saya belikan mereka sedikit anggur, dan mereka terus berpesta dan
bersukaria", mengikut kata sumber."Amat jelas mereka tidak boleh menanam
buah-buahan mereka sendiri memandangkan mereka tinggal 20 batu di bawah
muka Bumi". NASA amat berminat untuk mengkaji kaum Mole. "Kami mahu tahu
segala-galanya mengenai mereka - apa yang mereka makan,bagaimana mereka
tinggal dan yang paling mustahak, apakah perhubungan mereka dengan kaum
manusia".
"Kami tertanya-tanya jikalau mereka itu ada kaitan dengan manusia di dalam
aspek-aspek yang tertentu. Adakah mereka adalah nenek moyang manusia moden
hari ini secara genetiknya ?"
Pakar berkata terdapat spekulasi yang pelbagai mengenai kaum Mole.
"Mereka boleh jadi apa saja, dari Yetis (BigFoot), makhluk asing dari
angkasa atau saki baki orang yang terselamat dari bandar Atlantis Yang
Hilang. Pakar juga berkata penemuan ini telah menimbulkan beberapa
Adakah makhluk itu musuh dan suka berperang ataupon peramah dan sanggup
bekerjasaman? Dan bagaimana dengan minyak dan simpanan mineral di bawah
Bumi? Siapa yang memiliki mereka: kaum Mole atau kita? Bagaimanakah dengan
NASA dimana misi asalnya adalah untuk meneroka ruang angkasa - telah
menjumpai kaum yang hidup di bawah muka Bumi? Jurucakap NASA tidak
menafikan mahupun mengiyakan laporan itu. Setelah menerima tekanan hebat
dari wartawan, jurucakap White House menjanjikan informasi yang dibenarkan
oleh White House untuk disebarkan. Teapi beliau telah memberi amaran
"mungkin tidak untuk jangkamasa yang terdekat". Menurut sumber itu, NASA
menjumpai kaum bawah tanah itu dalam bulan Ogos ketika sedang menjalankan
projek rahsia yang di beri nama Operation Mole Hole - satu inisiatif dimana
wartawan sekarang percaya ia mungkin untuk mengintip China, menggunakan
"teknologi bawah tanah". Setakat ini NASA telah menjumpai pintu laluan
rahsia ke dunia bawah tanah di kawasan sekitar Washington State's Mount
Shasta, gua Mammoth di Kentucky dan juga gua-gua yang berselerak sekitar
barat daya U.S mengikut kata sumber. Berkurun lamanya manusia telah
bercerita tentang kewujudan makhluk di bawah muka Bumi.
Sekarang, buat pertama kalinya, spekulasi itu telah dibuktikan
kesahihannya. Tetapi sama ada makhluk-makhluk ini kawan ataupun lawan masih
tidak diketahui.
terjermahan bebas ke bahasa melayu
* the true is out there


betul ke sumber ni....ya Allah! sungguh besar kuasa Allah


-----------------
kehidupan adalah sebuah perjalanan menuju sebuah kematian...yang hakiki lagi abadi.UJIan akan datang dan pergi sebagai tanda bukti keimanan.


Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayakuimanProfil   Hantar PM kepada cahayakuiman   Pergi ke cahayakuiman's Website   Quote dan BalasQuote

lading21
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.03.2008
Ahli No: 32849
Posting: 125

blank  


posticon Posting pada: 24-03-08 12:49


Pada 24-03-08 12:47 , cahayakuiman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-03-08 16:15 , srikandi_islam posting:

!!! QUOTE !!!

WASHINGTON -- Weekly World News telah mendedahkan tentang penemuan
mengejutkan mengenai satu kaum primitif yang di panggil Mole People hidup
20 batu di bawah tanah, menggunakan terowong rahsia untuk memasuki United
States! Penemuan ini telah dibuat bukan oleh ahli kaji purba, tetapi oleh
saintis NASA yang menggali jauh ke dalam Bumi - dan mereka cuba
menyembunyikan kewujudan kaum ini dari pengetahuan awam.. Seorang pekerja
NASA yang tidak mahu dikenali telah mendedahkan gambar-gambar eksklusif and
informasi mengenai kaum 'orang gua' ini. "Cerita ini harus diberitahu,"
kata sumber itu. "Ia terlalu besar untuk disorok". Sumber itu telah
mendedahkan beberapa rahsia besar mengenai Mole People. "nampaknya mereka
seperti kaum yang peramah", beliau berkata, "Tetapi mereka amat primitif.
Kami cuba berkomunikasi dengan mereka, tetapi ia satu kerja yang susah
memandangkan mereka tidak tahu bahasa English". "Mole People, sebagaimana
yang kami panggil, mempunyai laluan senang untuk ke muka Bumi (surface
world)", kata sumber itu. "Dengan demikian, President Bush mengendalikan
situasi ini dengan penuh berhati-hati. "Tersilap langkah boleh
mengakibatkan makhluk ini mengisytiharkan perang dengan manusia di atas.
Kami tidak pasti berapa jumlah mereka ini. Kami baru melihat satu bandar
setakat ini, dengan anggaran 2000 orang Mole tinggai di situ. "Tetapi ada
pihak yang menyatakan bahawa mungkin berjuta-juta orang Mole tinggal
merata-rata di dalam bandar-bandar bawah tanah, berselerak di bawah muka
Bumi".
Makhluk itu mempunyai beberapa persamaan dengan manusia - dan juga sedikit
perbezaan. "Seperti kita, mereka berjalan dengan dua kaki, tetapi mereka
jauh lebih tinggi dari manusia biasa - setinggi 8 ke 10 kaki tinggi.
Jari-jari mereka seperti kuku binatang. Dan tangan mereka juga seperti kaki
itik (webbed), direka untuk menggali, bukan seperti kuku mole"
"Kulit mereka sangat kuat. Ia adalah untuk menahan panas yang melampau dan
juga keadaan yang teruk di bawah Bumi". "Didapati bahawa terdapat
perhubungan dan interaksi di antara manusia dengan makhluk ini suatu ketika
dahulu - mereka bercakap di dalam bahasa yang hampir sama dengan dialek
Navajo Lama.
Sumber itu juga menyatakan bahawa kaum Mole ini mempunyai sistem otot-otot
yang sangat besar, membuatkan mereka mampu bertindak ganas. "Apabila salah
seorang ahli ekspedisi itu menyalakan rokok, kaum Mole menganggap itu
sebagai satu ancaman dan terus menyerang beliau".
"Mereka mencakar dan menyerang beliau seperti kucing hutan, hampir
menjatuhkan beliau bersama rokoknya. Beliau amat bertuah selamat dan hidup
dari insiden itu". Kaum Mole amat berminat dengan dunia atas muka Bumi -
pakaian, alat-alatan dan makanan terutamanya. Mereka amat meminati
buah-buahan segar.
"Saya belikan mereka sedikit anggur, dan mereka terus berpesta dan
bersukaria", mengikut kata sumber."Amat jelas mereka tidak boleh menanam
buah-buahan mereka sendiri memandangkan mereka tinggal 20 batu di bawah
muka Bumi". NASA amat berminat untuk mengkaji kaum Mole. "Kami mahu tahu
segala-galanya mengenai mereka - apa yang mereka makan,bagaimana mereka
tinggal dan yang paling mustahak, apakah perhubungan mereka dengan kaum
manusia".
"Kami tertanya-tanya jikalau mereka itu ada kaitan dengan manusia di dalam
aspek-aspek yang tertentu. Adakah mereka adalah nenek moyang manusia moden
hari ini secara genetiknya ?"
Pakar berkata terdapat spekulasi yang pelbagai mengenai kaum Mole.
"Mereka boleh jadi apa saja, dari Yetis (BigFoot), makhluk asing dari
angkasa atau saki baki orang yang terselamat dari bandar Atlantis Yang
Hilang. Pakar juga berkata penemuan ini telah menimbulkan beberapa
Adakah makhluk itu musuh dan suka berperang ataupon peramah dan sanggup
bekerjasaman? Dan bagaimana dengan minyak dan simpanan mineral di bawah
Bumi? Siapa yang memiliki mereka: kaum Mole atau kita? Bagaimanakah dengan
NASA dimana misi asalnya adalah untuk meneroka ruang angkasa - telah
menjumpai kaum yang hidup di bawah muka Bumi? Jurucakap NASA tidak
menafikan mahupun mengiyakan laporan itu. Setelah menerima tekanan hebat
dari wartawan, jurucakap White House menjanjikan informasi yang dibenarkan
oleh White House untuk disebarkan. Teapi beliau telah memberi amaran
"mungkin tidak untuk jangkamasa yang terdekat". Menurut sumber itu, NASA
menjumpai kaum bawah tanah itu dalam bulan Ogos ketika sedang menjalankan
projek rahsia yang di beri nama Operation Mole Hole - satu inisiatif dimana
wartawan sekarang percaya ia mungkin untuk mengintip China, menggunakan
"teknologi bawah tanah". Setakat ini NASA telah menjumpai pintu laluan
rahsia ke dunia bawah tanah di kawasan sekitar Washington State's Mount
Shasta, gua Mammoth di Kentucky dan juga gua-gua yang berselerak sekitar
barat daya U.S mengikut kata sumber. Berkurun lamanya manusia telah
bercerita tentang kewujudan makhluk di bawah muka Bumi.
Sekarang, buat pertama kalinya, spekulasi itu telah dibuktikan
kesahihannya. Tetapi sama ada makhluk-makhluk ini kawan ataupun lawan masih
tidak diketahui.
terjermahan bebas ke bahasa melayu
* the true is out there


betul ke sumber ni....ya Allah! sungguh besar kuasa Allah



:berfikir: entah lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lading21Profil   Hantar PM kepada lading21   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 24-03-08 13:19


Pada 21-03-08 10:39 , lading21 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-03-08 21:32 , e_yahan posting:

!!! QUOTE !!!

menakutkan betul bila mendengar cerita ni...
dunia akhir zaman macam-macam yang berlaku...


bila kita mdpat sesuatu info tu,harus di kaji dan di selidiki akan kesahihan sumber itu...apa pun terjadi, amal ibadah seharian mesti kita "istiqamahkan" hanya semata-mata ikhlas kerana Allah dan takut kepadaNya...pesan arwah guru saya,"Takut sama jadi(makhluk), mati tanggal iman"


Salam..betul tu..tiap maklumat mesti diselidiki tambah pulak datangnya berita ni dari orang-orang US yang terkenal dengan kebolehannya memutar belit fakta..sebab tu pentingnya kemajuan teknologi dari negara2 Islam..sekurangnya berita sebigi dapat diselidik oleh orang-orang muslim untuk mengetahui kesahihannya..tklah kita ditipu bulat2 hingga merosakkn akidah dan keimanan pada Allah..


-----------------
-StaIrWays To HeaVen-http://nurfazilah.hadithuna.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 24-03-08 13:37


!!! QUOTE !!!


kl betul US ada tentera UNISOL,apa lagi orang-orang kampung semua..jom kita ramai-ramai pagi belajar silat..selain kelengkapan teknologi moden,ilmu beladiri fizikal juga amat penting agar kita dapat mngenal dan memahami gerak-geri musuh..barulah mudah menewaskan mereka.."makan gerak dalam gerak yang Satu"-pesan org tua2


'Malah Presiden AS sekarang, George W. Bush pernah terlepas cakap bahawa perang sabil baru telah bermula. Bagaimanapun seorang ulama Islam di AS mencabar Bush agar mengisytiharkan Islam sebagai musuh jika beliau berani. Kalau dahulu, Barat menggunakan istilah ini sebagai memburuk-burukkan Islam. Kini selepas 11 September, ia digantikan dengan perkataan pengganas.'

Sumber - Utusan Malaysia

p/s

ada benarnye kata-kata Saudara Lading21, kita perlu persiapkan diri dengan segala aspek dari kepelbagaian ilmu.
Di antara hiburan yang dibenarkan oleh syara' ialah bermain memanah dan perang-perangan. Sebab di satu saat Nabi pernah berjalan-jalan menjumpai sekelompok sahabatnya yang sedang mengadakan pertandingan memanah, maka waktu itu Rasulullah s.a.w. memberikan dorongan kepada mereka dengan sabdanya:

"Lemparkanlah panahmu itu, saya bersama kamu." (Riwayat Bukhari)

Pertandingan lempar panah itu bukan sekedar hobby atau sekedar bermain-main saja, tetapi salah satu bentuk daripada mempersiapkan kekuatan sebagai yang diperintah Allah dalam firmanNya:

"Dan bersiap-siaplah kamu untuk menghadapi mereka (musuh) dengan kekuatan yang kamu sanggup."
Dalam menafsirkan ayat ini Rasulullah bersabda:

"Ketahuilah! Bahwa yang dimaksud 'kekuatan' itu ialah memanah - beliau ucapkan kata-kata itu tiga kali." (Riwayat Muslim)

Umar bin Khathab berkata :

Ajarilah anak-anakmu untuk berenang, memanah, dan perintahkanlah kepada
mereka agar mereka dapat meloncat dari punggung kuda dengan baik.


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

albarlasy
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18103
Posting: 248
Dari: dunia fana'

egypt   avatar


posticon Posting pada: 24-03-08 13:56


Pada 23-03-08 10:33 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-03-08 18:10 , Saifuddin posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum, nak tanya Rashdin,

Unisol tu spesis klon ke...




bukan.ia adalah manusia biasa tapi mempunyai kekuatan lebih dari sifat manusia biasa yang tiada apa perasaan pun.kekuatannya adalah kombinasi manusia dan makhluk Grey.



em malaysia pun ada juga tentera yang ala begini... abang ipar koi seorang tentera,dia ada kata yang kita ni ada sejumlah komando yang tak ada peri kemanusiaan begini lah dan puak2 ni lah yang singapore takut sangat..

sebab tu dulu kerap keluar berita yang tentera singpore menceroboh negara kita dan yang kantoi tu bukan tentera2 besar tapi askar tahap komando blaka...

hampeh betul singapore ni.... :oops:

Bookmark and Share

    


  Member Information For albarlasyProfil   Hantar PM kepada albarlasy   Quote dan BalasQuote

lading21
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.03.2008
Ahli No: 32849
Posting: 125

blank  


posticon Posting pada: 24-03-08 13:58


Pada 24-03-08 13:37 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!


kl betul US ada tentera UNISOL,apa lagi orang-orang kampung semua..jom kita ramai-ramai pagi belajar silat..selain kelengkapan teknologi moden,ilmu beladiri fizikal juga amat penting agar kita dapat mngenal dan memahami gerak-geri musuh..barulah mudah menewaskan mereka.."makan gerak dalam gerak yang Satu"-pesan org tua2


'Malah Presiden AS sekarang, George W. Bush pernah terlepas cakap bahawa perang sabil baru telah bermula. Bagaimanapun seorang ulama Islam di AS mencabar Bush agar mengisytiharkan Islam sebagai musuh jika beliau berani. Kalau dahulu, Barat menggunakan istilah ini sebagai memburuk-burukkan Islam. Kini selepas 11 September, ia digantikan dengan perkataan pengganas.'

Sumber - Utusan Malaysia

p/s

ada benarnye kata-kata Saudara Lading21, kita perlu persiapkan diri dengan segala aspek dari kepelbagaian ilmu.
Di antara hiburan yang dibenarkan oleh syara' ialah bermain memanah dan perang-perangan. Sebab di satu saat Nabi pernah berjalan-jalan menjumpai sekelompok sahabatnya yang sedang mengadakan pertandingan memanah, maka waktu itu Rasulullah s.a.w. memberikan dorongan kepada mereka dengan sabdanya:

"Lemparkanlah panahmu itu, saya bersama kamu." (Riwayat Bukhari)

Pertandingan lempar panah itu bukan sekedar hobby atau sekedar bermain-main saja, tetapi salah satu bentuk daripada mempersiapkan kekuatan sebagai yang diperintah Allah dalam firmanNya:

"Dan bersiap-siaplah kamu untuk menghadapi mereka (musuh) dengan kekuatan yang kamu sanggup."
Dalam menafsirkan ayat ini Rasulullah bersabda:

"Ketahuilah! Bahwa yang dimaksud 'kekuatan' itu ialah memanah - beliau ucapkan kata-kata itu tiga kali." (Riwayat Muslim)

Umar bin Khathab berkata :

Ajarilah anak-anakmu untuk berenang, memanah, dan perintahkanlah kepada
mereka agar mereka dapat meloncat dari punggung kuda dengan baik.



:welcome: kl begitu marilah semua sedara2 ku..kita mpersiapkan diri dengan segala kelengkapan2 dan ilmu2 yang boleh menjaga diri....Islam itu letaknyer di dalam diri,kl diri tak mampu di jaga macam mana dengan Islam?...

Bookmark and Share

    


  Member Information For lading21Profil   Hantar PM kepada lading21   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-03-08 15:10


betullah syor saudara lading 21, anta ni dari Perguruan Cekak Ustaz Hanafi yang terkenal dengan parang lading...

ana fikir memang kita perlu ada persiapan, ana nak simpan jacket kalis peluru, dengarnya jentayu SDN BHD ada keluarkan jacket kalis peluru, bahan materialnya di perbuat dari sumber sarang labah-labah yang mempunyai sifat keanjalan yang tinggi. cuma bila ana tanya kawan katanya perlu ada kad kuasa tentera... Rashdin, bagaimana saya bekas Officer Wataniah nak dapatkan jacket kalis peluru yang ada di produce oleh Company Jentayu Sdn Bhd di Kelang ,


kad Bat 20 ana dah hilang ke mana...expired tahun 1996,
ada sesiapa yang mahir buat pedang dalam forum ni..., teknik bermain pedang, jika kita mahir memang berfaedah. saiyidina Husin sebelum dia syahid di Karbala semasa nak menuju ke Kufah, dia sudah penggal kepala musuhnya 34 orang yang dihantar oleh Yazid bin Muawiyah,
Kita ada pendekar-pendekar yang di panggil Selendang Merah,

dari beberapa perguruan,
kita di Nusantara ini jua ada pendekar hebat yang boleh tendang didinding bangunan hingga hancur. cuma tak ramai yang di Anugerah Allah kekuatan sebegini.

ada pedang yang boleh belah besi,

saya dapat Info mengatakan technology metal besi di Jermany tinggi...ada dikalangan siswa kita di hantar berkursus di Jermany, diantaranya adalah siswa Ijazah Jurutera Mekanikal.
syor lading 21 untuk kita TAQWA , persiapkan diri dengan Ilmu Islam adalah amat penting seperti ayat al Qur'an pesan:

wa A'iddulakum mastatho'tum min quwwah

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7870
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 24-03-08 16:04


Pada 24-03-08 12:09 , Saifuddin posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum, makhluk grey tu apa pula...

sejenis alien ke yang dah meresap ke dalam unisol, adakah mereka ini di inject drug untuk wujudkan unisol..., apa kesan jangka panjang kepada otak unisol jika tak dapat drug tersebut...,

berapa masa unisol ni boleh bertahan energy yang ada padanya...,
unisol ni makan apa...,
darah unisol ni warna merah juga ke...,

setahu saya unisol ni tak lah hebat mana , kalau terkena bedilan mesingun, boleh mati juga..., kalau dipenggal kepala unisol ni dengan pedang, mati juga...,

Kekuatan Iman boleh mengalahkan unisol..., kira unisol ni engine dia alien ke...




ok macam ni,makhluk grey ni adalah salah satu dari pelbagai makhluk asing yang berasal dari galaksi lain.pernah jatuh dibumi dalam 60 tahun lepas dan gambar kapal angkasanya ada saya post dalam topik lain disini.projek UNISOL(universal soldier)ni adalah dilancarkan bagi menjadikan askar amerika kebal dan tiada langsung sifat peri kemanusiaan dengan sejenis alat diimplan di otak.projek ni tak jadi dibuat kerana bantahan oleh ramai saintis kerana terlalu merbahaya.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

lading21
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.03.2008
Ahli No: 32849
Posting: 125

blank  


posticon Posting pada: 24-03-08 17:22


Pada 24-03-08 15:10 , Saifuddin posting:

!!! QUOTE !!!

betullah syor saudara lading 21, anta ni dari Perguruan Cekak Ustaz Hanafi yang terkenal dengan parang lading...

ana fikir memang kita perlu ada persiapan, ana nak simpan jacket kalis peluru, dengarnya jentayu SDN BHD ada keluarkan jacket kalis peluru, bahan materialnya di perbuat dari sumber sarang labah-labah yang mempunyai sifat keanjalan yang tinggi. cuma bila ana tanya kawan katanya perlu ada kad kuasa tentera... Rashdin, bagaimana saya bekas Officer Wataniah nak dapatkan jacket kalis peluru yang ada di produce oleh Company Jentayu Sdn Bhd di Kelang ,


kad Bat 20 ana dah hilang ke mana...expired tahun 1996,
ada sesiapa yang mahir buat pedang dalam forum ni..., teknik bermain pedang, jika kita mahir memang berfaedah. saiyidina Husin sebelum dia syahid di Karbala semasa nak menuju ke Kufah, dia sudah penggal kepala musuhnya 34 orang yang dihantar oleh Yazid bin Muawiyah,
Kita ada pendekar-pendekar yang di panggil Selendang Merah,

dari beberapa perguruan,
kita di Nusantara ini jua ada pendekar hebat yang boleh tendang didinding bangunan hingga hancur. cuma tak ramai yang di Anugerah Allah kekuatan sebegini.

ada pedang yang boleh belah besi,

saya dapat Info mengatakan technology metal besi di Jermany tinggi...ada dikalangan siswa kita di hantar berkursus di Jermany, diantaranya adalah siswa Ijazah Jurutera Mekanikal.
syor lading 21 untuk kita TAQWA , persiapkan diri dengan Ilmu Islam adalah amat penting seperti ayat al Qur'an pesan:

wa A'iddulakum mastatho'tum min quwwah


:-D sedara minat bermain pedang ke?kita serupa lah huhuhu...betul ke ada pedang boleh belah besi ni sedara?..kl ada,mesti spesel material yang dioarg guna..kena kaji ini..mana tau boleh apply for our military purposes...banyak senjata2 melayu lama yang hebat contohnyer keris yang boleh bdiri tpacak dengan sendiri,racun yang boleh tsimpan dalam keris, parang yang ringan tapi keras dan macam-macam lagi lah.tapi sayangnya, tak ada pun saintis2 kita yang bminat nak try kaji...ish2,kena kaji ini hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For lading21Profil   Hantar PM kepada lading21   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7870
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 24-03-08 17:27


Pada 24-03-08 13:56 , albarlasy posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-08 10:33 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-03-08 18:10 , Saifuddin posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum, nak tanya Rashdin,

Unisol tu spesis klon ke...




bukan.ia adalah manusia biasa tapi mempunyai kekuatan lebih dari sifat manusia biasa yang tiada apa perasaan pun.kekuatannya adalah kombinasi manusia dan makhluk Grey.



em malaysia pun ada juga tentera yang ala begini... abang ipar koi seorang tentera,dia ada kata yang kita ni ada sejumlah komando yang tak ada peri kemanusiaan begini lah dan puak2 ni lah yang singapore takut sangat..

sebab tu dulu kerap keluar berita yang tentera singpore menceroboh negara kita dan yang kantoi tu bukan tentera2 besar tapi askar tahap komando blaka...

hampeh betul singapore ni.... :oops:



yang unisol ni dia implan chip di otak dan tenaga dari the grey.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

cahayakuiman
WARGA SETIA
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23268
Posting: 832

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-03-08 17:31


em...dunia akhir zaman sekrang ni.....Ya Allah, selamatakan iman ku...

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayakuimanProfil   Hantar PM kepada cahayakuiman   Pergi ke cahayakuiman's Website   Quote dan BalasQuote

cahayakuiman
WARGA SETIA
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23268
Posting: 832

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-03-08 17:32


em...dunia akhir zaman sekrang ni.....Ya Allah, selamatkan iman ku...

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayakuimanProfil   Hantar PM kepada cahayakuiman   Pergi ke cahayakuiman's Website   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 24-03-08 17:33


Bismillahhirrahmanirrahim

erm,dunia dah nak sampai akhirnya..ya Allah..cukupkah amalku..diterimakah olehMu akan amalku.............

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

lading21
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.03.2008
Ahli No: 32849
Posting: 125

blank  


posticon Posting pada: 24-03-08 17:36


Pada 24-03-08 17:27 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-03-08 13:56 , albarlasy posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-08 10:33 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-03-08 18:10 , Saifuddin posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum, nak tanya Rashdin,

Unisol tu spesis klon ke...




bukan.ia adalah manusia biasa tapi mempunyai kekuatan lebih dari sifat manusia biasa yang tiada apa perasaan pun.kekuatannya adalah kombinasi manusia dan makhluk Grey.



em malaysia pun ada juga tentera yang ala begini... abang ipar koi seorang tentera,dia ada kata yang kita ni ada sejumlah komando yang tak ada peri kemanusiaan begini lah dan puak2 ni lah yang singapore takut sangat..

sebab tu dulu kerap keluar berita yang tentera singpore menceroboh negara kita dan yang kantoi tu bukan tentera2 besar tapi askar tahap komando blaka...

hampeh betul singapore ni.... :oops:



yang unisol ni dia implan chip di otak dan tenaga dari the grey.



emmm...kl mereka ada apply microchip selain dr tenaga grey,kita da boleh agak da kelemahan mamat2 UNISOL ni...try guna EMP bila bdepan dengan mereka...tapi kena buat testing dulu lah takut2 US guna microchip yang ada EMP-shield lah pula..ish2...

Bookmark and Share

    


  Member Information For lading21Profil   Hantar PM kepada lading21   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7870
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 24-03-08 17:45


Pada 24-03-08 17:36 , lading21 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-03-08 17:27 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-03-08 13:56 , albarlasy posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-08 10:33 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-03-08 18:10 , Saifuddin posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum, nak tanya Rashdin,

Unisol tu spesis klon ke...




bukan.ia adalah manusia biasa tapi mempunyai kekuatan lebih dari sifat manusia biasa yang tiada apa perasaan pun.kekuatannya adalah kombinasi manusia dan makhluk Grey.



em malaysia pun ada juga tentera yang ala begini... abang ipar koi seorang tentera,dia ada kata yang kita ni ada sejumlah komando yang tak ada peri kemanusiaan begini lah dan puak2 ni lah yang singapore takut sangat..

sebab tu dulu kerap keluar berita yang tentera singpore menceroboh negara kita dan yang kantoi tu bukan tentera2 besar tapi askar tahap komando blaka...

hampeh betul singapore ni.... :oops:



yang unisol ni dia implan chip di otak dan tenaga dari the grey.



emmm...kl mereka ada apply microchip selain dr tenaga grey,kita da boleh agak da kelemahan mamat2 UNISOL ni...try guna EMP bila bdepan dengan mereka...tapi kena buat testing dulu lah takut2 US guna microchip yang ada EMP-shield lah pula..ish2...



tak apa dah batal pun program tu sebab ia program gila.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

cahayakuiman
WARGA SETIA
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23268
Posting: 832

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-03-08 17:58


memang betul dunia dah akhir zaman..dah banyak perkara2 ajaib berlaku,manusia kkdang terlupa dengan urusan dunia.....dunia ni dah terlalu tua...dah bongkok tiga..tunggu saat saja...

byk2kanlah brdoa agar kita mati dllm keadaan iman......

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayakuimanProfil   Hantar PM kepada cahayakuiman   Pergi ke cahayakuiman's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7870
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 24-03-08 18:06


Pada 24-03-08 17:58 , cahayakuiman posting:

!!! QUOTE !!!

memang betul dunia dah akhir zaman..dah banyak perkara2 ajaib berlaku,manusia kkdang terlupa dengan urusan dunia.....dunia ni dah terlalu tua...dah bongkok tiga..tunggu saat saja...

byk2kanlah brdoa agar kita mati dllm keadaan iman......




AMIN


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 24-03-08 18:07


Pada 24-03-08 15:10 , Saifuddin posting:

!!! QUOTE !!!


Kita ada pendekar-pendekar yang di panggil Selendang Merah,


Sekadar gambar hiasan;

/

/

/

/

masa : siang lepas asar sebelum berbuka puasa
lokasi : benut, pontian, johor


"Seram jugak bila aku tengok dia org terlibat dalam kumpulan selempang merah ni.. ni berikutan kes perkauman dekat pasir gudang tu pasal dia org berjaga jaga..." - Faiez Batu Pahat, Johor


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7870
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 24-03-08 18:09


hmm,dah lari topik pula ya.hmm tapi info yang berguna juga.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 24-03-08 18:15


Pada 24-03-08 15:10 , Saifuddin posting:

!!! QUOTE !!!

ada sesiapa yang mahir buat pedang dalam forum ni..., teknik bermain pedang, jika kita mahir memang berfaedah. saiyidina Husin sebelum dia syahid di Karbala semasa nak menuju ke Kufah, dia sudah penggal kepala musuhnya 34 orang yang dihantar oleh Yazid bin Muawiyah,
Kita ada pendekar-pendekar yang di panggil Selendang Merah,


Abang Saifuddin, meke nak tempah pedang ikut ukuran badan sendiri ke? secukup rasa, tak kurang gule dan garamnye...

teman ada sesuatu nak beritahu,
itupun kalau abang Saifuddin berminat. Abang boleh pm teman k?


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 24-03-08 18:18


Pada 24-03-08 18:09 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

hmm,dah lari topik pula ya.hmm tapi info yang berguna juga.


maap lah Rashdin, teman minta maap lari jauh dari topik, teman cuma tersentak kata-kata Abang Saifuddin tu....

maap sekali lagi ye, maap....


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

NisaAdDeen
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.02.2008
Ahli No: 32631
Posting: 92
Dari: ulu kinta,perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-03-08 18:25


Assalamualaikum...eh, betul ke ni??
bukan apa, kdng2 kjian NASA banyak yang di tokok tambah, krnk tujun mereka nak mnjthkan Islam.banyak maklumat yang menimbulkan kekeliruan..tetapi tak musthil kalau sesuatu diizinkan A
llah dengan kekuasaanNya, sesuatu yang dil luar logik akal...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NisaAdDeenProfil   Hantar PM kepada NisaAdDeen   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 24-03-08 18:31


setahu teman lah, Yakjuj dan Makjuj ni akan tertimbus selagi azan berkumandang setiap detik...
mereka sentiasa mengorek tanah untuk keluor, tapi azan lah yang menyebabkan mereka terkambus kembali...
mereka akan keluor dari tempat halangan sekirenye azan tidak berkumandang lagi di dunia ni....

p/s

maaplah kalau salah... minta perbetui kan


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7870
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 24-03-08 19:06


Pada 24-03-08 18:18 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-03-08 18:09 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

hmm,dah lari topik pula ya.hmm tapi info yang berguna juga.


maap lah Rashdin, teman minta maap lari jauh dari topik, teman cuma tersentak kata-kata Abang Saifuddin tu....

maap sekali lagi ye, maap....





tak apa,takut nanti admin lock


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

RijaludDeen
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2006
Ahli No: 27105
Posting: 305
Dari: Perak..

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-03-08 08:14


Pada 24-03-08 18:25 , NisaAdDeen posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...eh, betul ke ni??
bukan apa, kdng2 kjian NASA banyak yang di tokok tambah, krnk tujun mereka nak mnjthkan Islam.banyak maklumat yang menimbulkan kekeliruan..tetapi tak musthil kalau sesuatu diizinkan A
llah dengan kekuasaanNya, sesuatu yang dil luar logik akal...


Assalamualaikum..
tak salah untuk percaya..nak buat research sendiri pun tak apa..hehe..nak tak nak,benda PASTI akan berlaku..cuma masa saja tak tahu bila..so,bukan kudrat kita untuk menghalang or pergi timbus yakjuj dan makjuj tu..tunggu,dan bersiap sedia untuk menghadapi hari yang pasti akan tiba tu dengan amalan2...Janji Allah tu benar..
Ya Allah,terimalah amalan kami ini yang tidak seberapa di pandangan-Mu ..


-----------------
"Put Our Trust In ALLAH"




Bookmark and Share

    


  Member Information For RijaludDeenProfil   Hantar PM kepada RijaludDeen   Pergi ke RijaludDeen's Website   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 25-03-08 15:09


salam..sepengetahuan saya...yakjuj dan makjuj..mereka dikurung dengan tmbok dari besi yang dicairkan...mereka akan keluar ketika tembok tu mencair...dan akan meminum air sungai tiggris hingga sungai itu kering...
    ingat..tombok besi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 25-03-08 16:05


Mulya,
yang minum air sampai kering ialah makhluk lain, disebut Dabbatul Ard....

makhluk ni binasa bila Allah hantar tentera Allah sejenis ulat yang memakan binatang ni...,
Rashdin, boleh beli ke jaket kalis peluru...

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

RijaludDeen
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2006
Ahli No: 27105
Posting: 305
Dari: Perak..

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-03-08 16:09


Pada 25-03-08 16:05 , Saifuddin posting:

!!! QUOTE !!!


Rashdin, boleh beli ke jaket kalis peluru...


Assalamualaikum..
Kalau boleh beli,ana nak beli jugak lah..


-----------------
"Put Our Trust In ALLAH"




Bookmark and Share

    


  Member Information For RijaludDeenProfil   Hantar PM kepada RijaludDeen   Pergi ke RijaludDeen's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7870
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 25-03-08 16:14


Pada 25-03-08 16:09 , RijaludDeen posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-03-08 16:05 , Saifuddin posting:

!!! QUOTE !!!


Rashdin, boleh beli ke jaket kalis peluru...


Assalamualaikum..
Kalau boleh beli,ana nak beli jugak lah..





boleh tapi tak tahu berapa harga sepasang.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 31-03-08 15:26


Imam Al mahdi, Nabi Isa, Pemuda Bani Tamim, Mujahidiin yang ada di setiap zaman akan menentang musuh Islam...




Imam Muhammad Abdul Wahab dan Syaikh Saleh al-Uthaimin adalah dari Bani Tamim.


Bani Tamim:
Hadis Sahih Bukhari no 1204 jilid 3
Dari Abu Hurairah Radhiallahu anhu katanya: saya senantiasa mengasihi Bani Tamim semenjak saya mendengar 3 hal dari Rasulullahu SallAllahu alaihi waSalam yang disabdakan baginda mengenai Bani Tamim. Saya dengar baginda bersabda “ Mereka itu umatku yang paling berani melawan dajjal,“
dan waktu sedekah dari mereka tiba, Rasulullah Sallallahu alaihi wasalam bersabda : Inilah sedekah kaum kita (kaumina) “ dan hal tawanan dari kalangan mereka yang ada pada Aisyah, baginda bersabda : Merdekakanlah tawanan itu. Sesungguhnya ia dari anak Ismail.

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.182193 saat. Lajunya....