Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 03-08-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Yang meninggikan darjat seseorang ialah akal dan adabnya, bukan asal keturunannya
-- Hukama'

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 151
Ahli: 0
Jumlah: 151




  Yang Masuk Ke Sini
izad: 14 hari yang lalu
the_brOtherz: 41 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: malaysia... selamat.. aman ..makmur...


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» malaysia... selamat.. aman ..makmur...

Please Mendaftar To Post


Oleh malaysia... selamat.. aman ..makmur...

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 06-03-08 11:26


bila tengok slogan ni kadang-kadang terpikir juga selamat ke kita sekarang ni aman ke kita sekarang ni..... bila pergi mana-mana saja nampak warga asing saja,, naik bas pun penuh warga asing...kadang-kadang rasa macam kita pula yang datang negara mereka...sampai kan ada kolej swasta dan juga taman perumahan guna warga asing sebagai pengawal keselamatan....peluang pekerjaan pun banyak yang majikan bagi kat warga asing sebab gaji murah..so kita rakyat tempatan pula yang tnganga.merempat di negara sendiri...apalah nasib anak cucu kita nanti........

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 06-03-08 11:36


Pada 06-03-08 11:26 , izdham posting:

!!! QUOTE !!!

peluang pekerjaan pun banyak yang majikan bagi kat warga asing sebab gaji murah..so kita rakyat tempatan pula yang tnganga.merempat di negara sendiri...


saya nak tanya saudara,saudara nak ke jadi pengawal keselamatan,pekerja kilang dan buruh binaan? :-? setahu saya,banyak masuk pendatang asing ni,untuk tujuan begitulah...kerja kilang,buruh binaan,pengawal keselamatan...sebab,orang kita, TAK MAHU kerja macam tu..jaga standart...

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

mmas_forever1991
WARGA SETIA
Menyertai: 28.05.2007
Ahli No: 30088
Posting: 741
Dari: AS

Kedah  


posticon Posting pada: 06-03-08 11:38


Pada 06-03-08 11:36 , solskjaer posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-03-08 11:26 , izdham posting:

!!! QUOTE !!!

peluang pekerjaan pun banyak yang majikan bagi kat warga asing sebab gaji murah..so kita rakyat tempatan pula yang tnganga.merempat di negara sendiri...


saya nak tanya saudara,saudara nak ke jadi pengawal keselamatan,pekerja kilang dan buruh binaan? :-? setahu saya,banyak masuk pendatang asing ni,untuk tujuan begitulah...kerja kilang,buruh binaan,pengawal keselamatan...sebab,orang kita, TAK MAHU kerja macam tu..jaga standart...


tak kan ngaji tinggi.....nak kerja macam tu......

saya bukan nak menghina pekerjaan tu.....


-----------------
www.myspace.com/mmas_forever


Bookmark and Share

    


  Member Information For mmas_forever1991Profil   Hantar PM kepada mmas_forever1991   Pergi ke mmas_forever1991's Website   Quote dan BalasQuote

aisya_aqmar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.08.2004
Ahli No: 10643
Posting: 195
Dari: pasir puteh ~ kaiy ell ~ k. tganu ~ next....?

Kelantan  


posticon Posting pada: 06-03-08 11:42


Pada 06-03-08 11:36 , solskjaer posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-03-08 11:26 , izdham posting:

!!! QUOTE !!!

peluang pekerjaan pun banyak yang majikan bagi kat warga asing sebab gaji murah..so kita rakyat tempatan pula yang tnganga.merempat di negara sendiri...


saya nak tanya saudara,saudara nak ke jadi pengawal keselamatan,pekerja kilang dan buruh binaan? :-? setahu saya,banyak masuk pendatang asing ni,untuk tujuan begitulah...kerja kilang,buruh binaan,pengawal keselamatan...sebab,orang kita, TAK MAHU kerja macam tu..jaga standart...


semua ni bergantung kepada mentaliti kita lah... untuk ubah mentaliti sangat susah, melainkan kita sendiri yang mahu berubah


-----------------
~Islam is our way of life~

http://ungulavender.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For aisya_aqmarProfil   Hantar PM kepada aisya_aqmar   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 06-03-08 11:48


Pada 06-03-08 11:38 , mmas_forever1991 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-03-08 11:36 , solskjaer posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-03-08 11:26 , izdham posting:

!!! QUOTE !!!

peluang pekerjaan pun banyak yang majikan bagi kat warga asing sebab gaji murah..so kita rakyat tempatan pula yang tnganga.merempat di negara sendiri...


saya nak tanya saudara,saudara nak ke jadi pengawal keselamatan,pekerja kilang dan buruh binaan? :-? setahu saya,banyak masuk pendatang asing ni,untuk tujuan begitulah...kerja kilang,buruh binaan,pengawal keselamatan...sebab,orang kita, TAK MAHU kerja macam tu..jaga standart...


tak kan ngaji tinggi.....nak kerja macam tu......

saya bukan nak menghina pekerjaan tu.....




betul tu cuma gaji saja perlu dpertimbang semula.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

mmas_forever1991
WARGA SETIA
Menyertai: 28.05.2007
Ahli No: 30088
Posting: 741
Dari: AS

Kedah  


posticon Posting pada: 06-03-08 12:00


Pada 06-03-08 11:48 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-03-08 11:38 , mmas_forever1991 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-03-08 11:36 , solskjaer posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-03-08 11:26 , izdham posting:

!!! QUOTE !!!

peluang pekerjaan pun banyak yang majikan bagi kat warga asing sebab gaji murah..so kita rakyat tempatan pula yang tnganga.merempat di negara sendiri...


saya nak tanya saudara,saudara nak ke jadi pengawal keselamatan,pekerja kilang dan buruh binaan? :-? setahu saya,banyak masuk pendatang asing ni,untuk tujuan begitulah...kerja kilang,buruh binaan,pengawal keselamatan...sebab,orang kita, TAK MAHU kerja macam tu..jaga standart...


tak kan ngaji tinggi.....nak kerja macam tu......

saya bukan nak menghina pekerjaan tu.....




betul tu cuma gaji saja perlu dpertimbang semula.



sebab tu BA mahu gaji sekurang2 nya 1400.....Kalau tak silap


-----------------
www.myspace.com/mmas_forever


Bookmark and Share

    


  Member Information For mmas_forever1991Profil   Hantar PM kepada mmas_forever1991   Pergi ke mmas_forever1991's Website   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 06-03-08 12:07


Pada 06-03-08 11:36 , solskjaer posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-03-08 11:26 , izdham posting:

!!! QUOTE !!!

peluang pekerjaan pun banyak yang majikan bagi kat warga asing sebab gaji murah..so kita rakyat tempatan pula yang tnganga.merempat di negara sendiri...


saya nak tanya saudara,saudara nak ke jadi pengawal keselamatan,pekerja kilang dan buruh binaan? :-? setahu saya,banyak masuk pendatang asing ni,untuk tujuan begitulah...kerja kilang,buruh binaan,pengawal keselamatan...sebab,orang kita, TAK MAHU kerja macam tu..jaga standart...

anda tau tak saya ada seorang pekerja indon.. datang malaysia, tak ada apa harta sekarang dia ambil sub dengan company saya. pakai prado dan beli rumah di damansara.dalam masa tak sampai 10 tahun dia ada harta yang kebanyakan org melayu sekarang tak ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

TheSaint
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5229
Posting: 203
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 06-03-08 14:22


Pada 06-03-08 11:36 , solskjaer posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-03-08 11:26 , izdham posting:

!!! QUOTE !!!

peluang pekerjaan pun banyak yang majikan bagi kat warga asing sebab gaji murah..so kita rakyat tempatan pula yang tnganga.merempat di negara sendiri...


saya nak tanya saudara,saudara nak ke jadi pengawal keselamatan,pekerja kilang dan buruh binaan? :-? setahu saya,banyak masuk pendatang asing ni,untuk tujuan begitulah...kerja kilang,buruh binaan,pengawal keselamatan...sebab,orang kita, TAK MAHU kerja macam tu..jaga standart...


Saya pulak nak tanya solskjaer. Ini main bajet atau fakta? atau pandai2 sendiri?

saya nak tanya juga pada solskjaer, tolong perjelaskan dengan tepat:

1. Siapa yang selamat?
2. Siapa yang aman?
3. Siapa yang makmur?

jangan main bajet. fakta yang tepat. kalau betul dan tepat saya sokong saudara

Bookmark and Share

    


  Member Information For TheSaintProfil   Hantar PM kepada TheSaint   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 06-03-08 14:25


Pada 06-03-08 12:00 , mmas_forever1991 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-03-08 11:48 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-03-08 11:38 , mmas_forever1991 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-03-08 11:36 , solskjaer posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-03-08 11:26 , izdham posting:

!!! QUOTE !!!

peluang pekerjaan pun banyak yang majikan bagi kat warga asing sebab gaji murah..so kita rakyat tempatan pula yang tnganga.merempat di negara sendiri...


saya nak tanya saudara,saudara nak ke jadi pengawal keselamatan,pekerja kilang dan buruh binaan? :-? setahu saya,banyak masuk pendatang asing ni,untuk tujuan begitulah...kerja kilang,buruh binaan,pengawal keselamatan...sebab,orang kita, TAK MAHU kerja macam tu..jaga standart...


tak kan ngaji tinggi.....nak kerja macam tu......

saya bukan nak menghina pekerjaan tu.....




betul tu cuma gaji saja perlu dpertimbang semula.



sebab tu BA mahu gaji sekurang2 nya 1400.....Kalau tak silap




memang betul,sebab nak tampung taraf hidup.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 06-03-08 15:37


Pada 06-03-08 14:22 , TheSaint posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-03-08 11:36 , solskjaer posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-03-08 11:26 , izdham posting:

!!! QUOTE !!!

peluang pekerjaan pun banyak yang majikan bagi kat warga asing sebab gaji murah..so kita rakyat tempatan pula yang tnganga.merempat di negara sendiri...


saya nak tanya saudara,saudara nak ke jadi pengawal keselamatan,pekerja kilang dan buruh binaan? :-? setahu saya,banyak masuk pendatang asing ni,untuk tujuan begitulah...kerja kilang,buruh binaan,pengawal keselamatan...sebab,orang kita, TAK MAHU kerja macam tu..jaga standart...


Saya pulak nak tanya solskjaer. Ini main bajet atau fakta? atau pandai2 sendiri?

saya nak tanya juga pada solskjaer, tolong perjelaskan dengan tepat:

1. Siapa yang selamat?
2. Siapa yang aman?
3. Siapa yang makmur?

jangan main bajet. fakta yang tepat. kalau betul dan tepat saya sokong saudara


saudara,apa yang saya cakapkan,adalah berdasarkan fakta..saya amat sedih...saya bagi satu contoh keadaaan sahabat saya tentang pekerjaan..

dah 10 tahun sahabat saya ni mengganggur..kerja dia,naik moto pusing pekan..masuk waktu solat,azan...kira dia ni muazzinla...tapi larat ke dia menampung kehidupan dia dalam keadaan macam tu?saya pernah bagi cadangan agar dia kerja sebagai pegawai keselamatan,gaji RM700 tak termasuk overtime..

nak tahu apa jawapan dia?tak maula..tak standart..kerja shiftla..macam-macam...patut ke?saya yakin,bukan sahabat saya saja macam tu...remaja kita yang lain pun macam tu jugak saudara...nak jaga standart..yang lepasan diploma,nak kerja setaraf dengannya...tak nak susah dahulu...lepas2 habis belajar,target gaji hebat2...mana boleh saudara...rezeki 2 ALLAH yang tentukan...bila interviuw,suruh cerita pengalaman,apa pun tak ada...kalau dah tak boleh,apa salahnya kalau kerja kilang dulu ke,buruh binaan ke...cari pengalaman...bila dah ada pengalaman,barulah bila ada peluang interviuw,kita dapat menceritakan pengalaman kita sebelum2 ni...

saya bercakap ni berdasarkan fakta sahabat.... :welcome:


berkenaan selamat aman dan makmur itu,saya nak bertanya saudara,bagaimana keadaan saudara kita seislam di selatan thailand?bagaimana keadaan saudara kita di palestin?bagaimana keadaan saudara kita di iraq?bagaimana keadaan saudara kita di lubnan?sedangkan mereka dari satu bangsa...satu agama...tak bersatu menentang keganasan..nak sembahyang pun takut2...sembahyang kat jalan-jalan...nak makan pun sukar...bangunan habis hancur...kemudian di darfur,nak makan pun susah saudara..di india,wujud kasta...britain,umat islam nak solat pun susah..saya sekurang2nya bersyukur kerana kita tidak macam tu..ada pun mungkin tak terlalu darurat..segera diselesaikan..saya mempunyai keluarga..saya bersyukur kerana keluarga sentiasa selamat dan bersatu..tak macam saudara kita yang terpaksa bergelut dengan keganasan,budak-budak kecil dibunuh, mak ayah dibunuh..

saya terasa amat sedih..nasib baikla saya ni tak mempunyai wang dan kelebihan 'silent killer'..macam hitman..kalau ada,saya akan membantu mereka...

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 06-03-08 16:01


Pada 06-03-08 15:37 , solskjaer posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-03-08 14:22 , TheSaint posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-03-08 11:36 , solskjaer posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-03-08 11:26 , izdham posting:

!!! QUOTE !!!

peluang pekerjaan pun banyak yang majikan bagi kat warga asing sebab gaji murah..so kita rakyat tempatan pula yang tnganga.merempat di negara sendiri...


saya nak tanya saudara,saudara nak ke jadi pengawal keselamatan,pekerja kilang dan buruh binaan? :-? setahu saya,banyak masuk pendatang asing ni,untuk tujuan begitulah...kerja kilang,buruh binaan,pengawal keselamatan...sebab,orang kita, TAK MAHU kerja macam tu..jaga standart...


Saya pulak nak tanya solskjaer. Ini main bajet atau fakta? atau pandai2 sendiri?

saya nak tanya juga pada solskjaer, tolong perjelaskan dengan tepat:

1. Siapa yang selamat?
2. Siapa yang aman?
3. Siapa yang makmur?

jangan main bajet. fakta yang tepat. kalau betul dan tepat saya sokong saudara



berkenaan selamat aman dan makmur itu,saya nak bertanya saudara,bagaimana keadaan saudara kita seislam di selatan thailand?bagaimana keadaan saudara kita di palestin?bagaimana keadaan saudara kita di iraq?bagaimana keadaan saudara kita di lubnan?sedangkan mereka dari satu bangsa...satu agama...tak bersatu menentang keganasan..nak sembahyang pun takut2...sembahyang kat jalan-jalan...nak makan pun sukar...bangunan habis hancur...kemudian di darfur,nak makan pun susah saudara..di india,wujud kasta...britain,umat islam nak solat pun susah..saya sekurang2nya bersyukur kerana kita tidak macam tu..ada pun mungkin tak terlalu darurat..segera diselesaikan..saya mempunyai keluarga..saya bersyukur kerana keluarga sentiasa selamat dan bersatu..tak macam saudara kita yang terpaksa bergelut dengan keganasan,budak-budak kecil dibunuh, mak ayah dibunuh..



Kenapa ambil contoh pergolakan agama di tempat yang bukan Islam majoritinya atau pun Iraq yang sedang berlaku peperangan kaum dan pahaman walaupon Islam. Malaysia ini kita declare apa? as a negara Islam kan?bermakna majoriti nya Islam. jadi contoh yang terbaik Kenapa tak ikut negara Arab ke yang mengamalkan ajaran Islam juga.Ekonomi stabil, hukum Islam jalan..rakyat tak ada yang miskin semua mewah2 sebab kaya..atau ambil contoh Brunai Darussalam as negara Islam. Penjara mereka bukan dipenuhi oleh perompak atau perogol..negara tiada perompak sebab semua rakyat kaya2...jenayah mereka cuma hanya sekadar remaja hisap ganja or dadah..itu saja..Malaysia?? negara petroluem jugak...tapi sebab kerajaan yang pelahap ambil semua hasil negara dan menyusahkan rakyat..hutang berselerak...

PETRONAS declare boleh bagi setiap penduduk Malaysia 22 juta ini 3 ribu seorang kalau tak bagi kepada kerajaan..tapi sebab kerajaan manage duit PETRONAS, konon-konon nya minyak ini Malaysia punya so kena kerajaan manage..last2 semu masuk poket sendiri...pemimpin apa anda bangga...rumah sahaja macam istana...kereta saja kalau boleh nak ada bmw 10 bijik...rakyat dapat apa???"rakyat dok cakap..syukur lahh kita ini tak macam negara Thailand" common lah luaskan minda..dunia tanpa sempadan sekarang....bukan org BN cakap provok terus nak percaya agaknya???sebab tu rakyat susah, mundur..itu pun xnmpak?

bersyukur lah sebab kes sherline bukan kena pada keluarga sendiri..kalau dah kena esok time tu baru nak menyesal...tak guna lah nak pangkah lain..tunggu lah lagi 5 tahun saudara!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 06-03-08 16:45


Pada 06-03-08 16:01 , hafeezzul posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-03-08 15:37 , solskjaer posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-03-08 14:22 , TheSaint posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-03-08 11:36 , solskjaer posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-03-08 11:26 , izdham posting:

!!! QUOTE !!!

peluang pekerjaan pun banyak yang majikan bagi kat warga asing sebab gaji murah..so kita rakyat tempatan pula yang tnganga.merempat di negara sendiri...


saya nak tanya saudara,saudara nak ke jadi pengawal keselamatan,pekerja kilang dan buruh binaan? :-? setahu saya,banyak masuk pendatang asing ni,untuk tujuan begitulah...kerja kilang,buruh binaan,pengawal keselamatan...sebab,orang kita, TAK MAHU kerja macam tu..jaga standart...


Saya pulak nak tanya solskjaer. Ini main bajet atau fakta? atau pandai2 sendiri?

saya nak tanya juga pada solskjaer, tolong perjelaskan dengan tepat:

1. Siapa yang selamat?
2. Siapa yang aman?
3. Siapa yang makmur?

jangan main bajet. fakta yang tepat. kalau betul dan tepat saya sokong saudara



berkenaan selamat aman dan makmur itu,saya nak bertanya saudara,bagaimana keadaan saudara kita seislam di selatan thailand?bagaimana keadaan saudara kita di palestin?bagaimana keadaan saudara kita di iraq?bagaimana keadaan saudara kita di lubnan?sedangkan mereka dari satu bangsa...satu agama...tak bersatu menentang keganasan..nak sembahyang pun takut2...sembahyang kat jalan-jalan...nak makan pun sukar...bangunan habis hancur...kemudian di darfur,nak makan pun susah saudara..di india,wujud kasta...britain,umat islam nak solat pun susah..saya sekurang2nya bersyukur kerana kita tidak macam tu..ada pun mungkin tak terlalu darurat..segera diselesaikan..saya mempunyai keluarga..saya bersyukur kerana keluarga sentiasa selamat dan bersatu..tak macam saudara kita yang terpaksa bergelut dengan keganasan,budak-budak kecil dibunuh, mak ayah dibunuh..



Kenapa ambil contoh pergolakan agama di tempat yang bukan Islam majoritinya atau pun Iraq yang sedang berlaku peperangan kaum dan pahaman walaupon Islam. Malaysia ini kita declare apa? as a negara Islam kan?bermakna majoriti nya Islam. jadi contoh yang terbaik Kenapa tak ikut negara Arab ke yang mengamalkan ajaran Islam juga.Ekonomi stabil, hukum Islam jalan..rakyat tak ada yang miskin semua mewah2 sebab kaya..atau ambil contoh Brunai Darussalam as negara Islam. Penjara mereka bukan dipenuhi oleh perompak atau perogol..negara tiada perompak sebab semua rakyat kaya2...jenayah mereka cuma hanya sekadar remaja hisap ganja or dadah..itu saja..Malaysia?? negara petroluem jugak...tapi sebab kerajaan yang pelahap ambil semua hasil negara dan menyusahkan rakyat..hutang berselerak...

PETRONAS declare boleh bagi setiap penduduk Malaysia 22 juta ini 3 ribu seorang kalau tak bagi kepada kerajaan..tapi sebab kerajaan manage duit PETRONAS, konon-konon nya minyak ini Malaysia punya so kena kerajaan manage..last2 semu masuk poket sendiri...pemimpin apa anda bangga...rumah sahaja macam istana...kereta saja kalau boleh nak ada bmw 10 bijik...rakyat dapat apa???"rakyat dok cakap..syukur lahh kita ini tak macam negara Thailand" common lah luaskan minda..dunia tanpa sempadan sekarang....bukan org BN cakap provok terus nak percaya agaknya???sebab tu rakyat susah, mundur..itu pun xnmpak?

bersyukur lah sebab kes sherline bukan kena pada keluarga sendiri..kalau dah kena esok time tu baru nak menyesal...tak guna lah nak pangkah lain..tunggu lah lagi 5 tahun saudara!!


kalau pangkah parti lain,boleh tentu ke tak berlaku benda-benda macam tu saudara?

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

TheSaint
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5229
Posting: 203
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 06-03-08 16:50


Jawapan yang paling tepat dari hafeezzul! bukan jawapan kelakar dan berbelit2 macam solskjaer. Inilah beza pandai dengan memandai.

Bookmark and Share

    


  Member Information For TheSaintProfil   Hantar PM kepada TheSaint   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 07-03-08 09:29


Pada 06-03-08 16:50 , TheSaint posting:

!!! QUOTE !!!

Jawapan yang paling tepat dari hafeezzul! bukan jawapan kelakar dan berbelit2 macam solskjaer. Inilah beza pandai dengan memandai.


kelakar ke saudara?berbelit ke? :-? hmm...lain orang lain cara fikiran dia...kalau dah fikiran nak ke pembangkang,apa yang orang lain cakap,takkan dipersetujui jugak... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

wahidatulfarahah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32315
Posting: 328
Dari: malaysia

morocco   avatar


posticon Posting pada: 07-03-08 09:36


semoga Allah bukakan hati mu SOLSKJAER agar jelas nampak jalan yang benar..

semoga Allah bukakan hatimu untuk menolah pemimpin yang tidak bermoral..

AAMIIINN..

Bookmark and Share

    


  Member Information For wahidatulfarahahProfil   Hantar PM kepada wahidatulfarahah   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 07-03-08 09:39


Pada 07-03-08 09:36 , wahidatulfarahah posting:

!!! QUOTE !!!

semoga Allah bukakan hati mu SOLSKJAER agar jelas nampak jalan yang benar..

semoga Allah bukakan hatimu untuk menolah pemimpin yang tidak bermoral..

AAMIIINN..


terima kasih kerana mendoakan saya...;-) tak semua manusia sempurna...pemimpin pun tak 100% bagus...tak maksum..

saya sebagai pemerhati.... :sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 07-03-08 11:35


Pada 06-03-08 16:45 , solskjaer posting:

!!! QUOTE !!!



kalau pangkah parti lain,boleh tentu ke tak berlaku benda-benda macam tu saudara?


saudara kasi lah chance dulu menang..ini dah 50 tahun asyik macam tu saja...macam mana saudara nak tau benda-benda macam tu tak boleh jadi kalau saudara tak pernah bagi chance kan? kalau saudara dah bagi chance lepas itu masih berlaku jugak saudara sokong lah balik parti saudara..apa masalahnya saudara? tapi rakyat malaysia ini xbijak esp org melayu...kalau tok nenek sokong umno sampai ke cicit lah kena sokong umno...walhal kalau rakyat semu bersatu bagi peluang rakyat yang untung...mudah saja..

tahun ini kita kasi pembangkang...lepas itu 5 tahun kita adili..kita rakyat kita yang paling berkuasa sebab negara kita demokrasi...kita tengok apa pembangkang buat....lebih elok ke lebih teruk..kalau elok kita continue sepenggal akan datang...kalau lagi worse kita undi lah balik BN...

jadi apa masalahnya? adoiii....sshnye nak bagi org faham.....dah jadi macam-macam dalam Malaysia ini masih tak sedar lagi ke? jenayah worse,harga barang worse, maksiat berleluasa...lagi mahu sokong ke? terpulangla saudara....

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 07-03-08 11:46


macam mana nak membuktikan kalau tak beri peluang?
pelik juga tu....
asyik kata PAS tak beleh saja...tapi tak bagi peluang....

sian betul lah

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

aisya_aqmar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.08.2004
Ahli No: 10643
Posting: 195
Dari: pasir puteh ~ kaiy ell ~ k. tganu ~ next....?

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-03-08 11:47


sekadar nak tambah pandangan saudara hafeezzul... cubalah dulu... belum cuba, belum tahu... elakkan daripada menyokong dan m'bangkang m'buta tuli... buka mata, buka hati, buka akal... fikirkan dunia dan akhirat sekali... insya Allah selamat, aman dan makmur.... berfikir guna akal dan keimanan... jangan jadi terlalu rasional pulak... macam muktazilah... berpegang kepada rasional...
selamat mengundi... :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For aisya_aqmarProfil   Hantar PM kepada aisya_aqmar   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 07-03-08 11:58


FAKTA MINYAK YANG SEMUA KENA AMBIK TAHU

Baru baru ini dalam akhbar tempatan, kerajaan telah keluarkan satu statistik kononnya harga minyak di malaysia adalah yang paling rendah di rantau ini.Kemudian mereka membandingkan harga minyak malaysia dengan hargi minyak di Thailand, Singapore, Filifina dan vietnam.Persoalan sekarang apakah asas perbandingan tersebut sedangkan negara negara tersebut bukan pengeluar minyak?Hujah seperti inilah yang di gunakan oleh barisan nasional untuk memperbodohkan orang kampung.

Ok, disini fakta yang semua orang kena tahu.Pertama sekali sila lihat perbandingan harga minyak malaysia dan negara negara pengeluar minyak yang lain:-

Negara Harga minyak seliter (dalam RM)

Malaysia RM1.92
Iran RM0.29
Venezuela RM0.16
Turkemenistan RM0.39
Arab Saudi RM0.19
Mesir RM0.81


Dari data di atas, membuktikan propaganda kerajaan adalah palsu dan tidak benar.Kesemua negara pengeluar minyak di atas, harga minyak adalah di bawah RM1.00 seliter.Ada sesetengah alasan mengatakan keluaran minyak kita tak sebanyak arab saudi yang mengeluarkan sejuta tong sehari.Menurut kerajaan, pengeluaran minyak kita adalah dalam lingkungan 700 ribu tong sehari.Oleh itu kalau berdasarkan ratio pengeluaran minyak antara arab saudi dan malaysia 1 juta : 700 ribu, sepatutnya harga minyak malaysia dalam lingkungan RM0.30 sen sahaja.Kenapa arab saudi boleh kekalkan harga minyak pada 0.19 sen seliter tapi malaysia pada 1.92 sen?Bukan kah jauh bezanya?Bagaimana pula dengan venezuella yang jumlah penduduk hampir sama dengan malaysia boleh kekalkan harga minyak pada 0.16 sen seliter sahaja?Ini menunjukkan ada sesuatu yang tak kena dalam menguruskan hasil minyak dalam negara.

Ketika dato seri anwar ibrahim menjawat jawatan menteri kewangan malaysia pada tahun 1991-1998, harga minyak di kekalkan pada 1.10 sen seliter.Bagaimana beliau boleh mengekalkan harga minyak selama lapan tahun sedangkan harga minyak dunia naik mendadak ketika perang teluk di iraq?Pada masa yang sama juga pembangunan dan projek projek banyak juga di jalankan dalam negara tanpa perlu naikkan harga minyak.Tapi pemimpin kerajaan beri alasan untuk naikan harga minyak supaya duit tersebut dapat tampung projek pembangunan.Masalah sekarang projek pembangunan untuk faedah siapa?Rakyat atau kroni?Berepa kerat orang yang dapat faedah dari koridor pembangunan di sana sini?

Subsidi minyak yang di tanggung kerajaan mencapai 35 billion setahun.Barisan Nasional bersungguh sungguh untuk mengurang kan subsidi minyak ini kerana kalau harga minyak tidak di naikkan dengan segera ianya akan mengganggu peruntukan kerajaan bagi membangunkan koridor koridor di seluruh negara yang bernilai ratusan billion.

Yang orang asyik berhujah ialah harga minyak perlu di naikkan kerana harga minyak dunia telah naik.Ada yang mengatakan ia masalah global.So yang kita kita fikir ialah Kenapa nak risau tentang harga minyak dunia yang melambung naik kerana sepatutnya sebagai negara pengeluar minyak, malaysia seharusnya gembira kerana bila harga minyak dunia naik, pendapatan petronas jadi berlipat ganda.So apa masalahnya?Walaupun malaysia ada mengimport minyak dari luar untuk kegunaan tempatan, tapi bila dah net off dari pendapatan export, masih untung besar lagi.

Adakah negara akan bankrupt kalau turunkan harga minyak??

Sudah tentu tidak.Sila lihat statistik di bawah:-

Allocation untuk mega projek:-

Koridor utara : RM17.5 billion
Koridor timur : RM112 billion
Wilayah iskandar :RM47 billion
Koridor sabah :105 billion
Koridor Serawak :107 billion

Bila kerajaan membuat pelan untuk pembangunan projek di atas, sudah tentulah kerajaan mempunyai wang yang banyak.Jadi,jika kerajaan sanggup membelanjakan ratusan billion untuk projek pembangunan seperti di atas yang hanya boleh di manafaatkan oleh segelintir rakyat sahaja, Kenapa nak tampung subsidi 35 billion setahun pun tak mampu?Mana yang lebih penting?Mana yang perlu di utamakan?Kebajikan rakyat atau projek mega?

Bila menteri menteri beri komen tentang ekonomi, semuanya berkata yang bagus bagus, tapi bila bercakap soal subsidi minyak, dah cakap lain pulak.So kalau Dato najib kata turunkan harga minyak akan buat negara bankrup,bagaimana projek ratusan billion di atas? Tak bankrup kah negara dengan projek ratusan billion tersebut?Perlu di ingat bahawa di samping pendapatan hasil petroleum, negara juga mempunyai hasil dari sumber lain seperti getah, sawit, taxation, balak dan lain lain.Pendapatan tahunan negara kalau di ambil kira harga minyak yang melambung naik bakal mencecah 200 billion setahun.Dari jumlah tersebut susah sangat ke nak sumbangkan 50 billion untuk beri subsidi pada rakyat?

Kepada pengundi pengundi semua tepuk dada tanya selera.






Ni anda compare dengan Turkmenistan.

Oil - production: 196,700 bbl/day (2005 est.)
GDP - apa capita (PPP): $9,200 (2007 est.)
https://www.cia.gov/library/publicat...s/tx.html#Econ

Ni Malaysia punya
Oil - production: 751,800 bbl/day (2005 est.)
GDP - apa capita (PPP): $14,400 (2007 est.)
https://www.cia.gov/library/publicat...s/my.html#Econ

ana kerja company minyak, anda bandingkan lah sendiri harga minyak Malaysia dengan Turkmenistan...Malaysia produced 751,8000bbl (billion barel oil every day) . Tapi Turkmenistan baru RM0.39 dan Malaysia RM1.92..Ambik calculator tolak sendiri beza dia.

anda KENA MAIN lah dengan PEMIMPIN PUJAAN anda!!!!


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 07-03-08 14:27


macam pernah ku lihat data ni, tapi di mana ya?

erm....
kalau nak banding dengan negara thailand, moh lah banding dengan road tax sekali....
lesen sekali....
jalan sekali.....

kan best kalau malaysia ikut thailand....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

shinfay_de
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2007
Ahli No: 31653
Posting: 616
Dari: Wilayah Persekutuan

blank   avatar


posticon Posting pada: 07-03-08 15:19


Pada 07-03-08 11:58 , hafeezzul posting:

!!! QUOTE !!!

FAKTA MINYAK YANG SEMUA KENA AMBIK TAHU.............


fyi, negara thailand adalah salah sebuah negara pengeluar minyak jugak (terlibat dalam usaha carigali + penapisan/pemprosesan minyak mentah)

tentang kewajaran perbandingan harga barangan akhir petoleum anatara malaysia dan beberapa negara asean lagi, komen saya ada di: http://ukhwah.com/viewtopic.php?forum=3&topic=36601

berdasarkan laporan akhbar tempatan, harga bahan bakar di turkmenistan adalah sekitar 3000 - 4000 tmm (turkmenistan manat) dan kenaikan adalah lapan kali ganda berbanding harga sebelumnya.

!!! QUOTE !!!

News agencies reported that 95 octane petrol would now cost 3,100 manats a litre ($0.16), which is eight times more than the previous price of 400 manats a litre ($0.02).

http://www.uznews.net/news_single.php?lng=en&cid=9&sub=&nid=3431

bahan bakar yang digunakan di turkmenistan adalah octane 95 dan malaysia adalah ontane 97. berdasarkan kadar nilai tukaran, myr1 = tmm1963(07/03/2008).

kadar penggunaan bahan bakar di malaysia adalah sekitar 501,000 bbl/day (2005 est.), berbanding turkmenistan iaitu 98,000 bbl/day (2005 est.). berdasarkan teori asas keseimbangan pasaran, permintaan tinggi mendoronng kepada peningkatan harga sekiranya kadar penawaran adalah tetap.

!!! QUOTE !!!

oil production is the total oil produced in barrels apa day (bbl/day). The discrepancy between the amount of oil produced and/or imported and the amount consumed and/or exported is due to the omission of stock changes, refinery gains, and other complicating factors.


dalam accounting system, nilai sesuatu projek dicatatkan berdasarkan asas akru bukannya asas tunai.


-----------------
I have my own id now.... :)


Bookmark and Share

    


  Member Information For shinfay_deProfil   Hantar PM kepada shinfay_de   Quote dan BalasQuote

mmas_forever1991
WARGA SETIA
Menyertai: 28.05.2007
Ahli No: 30088
Posting: 741
Dari: AS

Kedah  


posticon Posting pada: 07-03-08 16:52


yang ni pun kena tahu juga......



BN mahu Kelantan untuk dapatkan hasil gas asli
Syed Azidi Aziz
Fri | Mar 07, 08 | 3:59:27 pm MYT

Kesungguhan Barisan Nasional (BN) mahu merampas Kelantan dari tangan PAS bukanlah kerana mahu membangunkan Kelantan tetapi sebaliknya mahu mengaut kekayaan dari hasil bumi negeri Cik Siti Wan Kembang ini untuk menambah kekayaan peribadi dan kroni mereka sahaja.

Simpanan gas asli sebanyak 13 trillion kaki persegi (13,000,000,000,000) di perairan Kelantan cukup membuatkan pemimpin BN dan kroni mereka tidak senang duduk dan mahu kembali memerintah agar hasil tersebut dapat mereka kaut.

Hasil bumi Kelantan itu sudah sedia untuk diterokai dan hasilnya cukup untuk tempoh 500 tahun iaitu cukup untuk tujuh generasi rakyat Kelantan.

Simpanan gas asli tersebut terletak di Blok-Blok berikut,
Blok A18
Blok B17 & C19
PM3
Sub-Blok Ular
PM301 & PM302
PM303
PM311 & 312

Rakyat Kelantan menerusi kerajaan pimpinan Tuan Guru menuntuk hak Pendaratan GAS ASLI itu di buat di pantai Kelantan dan menuntut royalti GAS ASLI yang menjadi hasil bumi rakyat Kelantan di bayar kepada Rakyat Kelantan.

APA YANG BARISAN NASIONAL SEMBUNYIKAN DARI RAKYAT KELANTAN

Petronas mengesahkan bahawa operasi GAS ASLI di BLOK A 18 sudah bermula menerusi Syarikat Carigali HESS.

Petronas memegang 50% saham di dalam syarikat tersebut menerusi Petronas Carigali Sdn Bhd dan 50% lagi dipegang oleh Aremada Hess Inc.

Sekarang ini, operasinya mengeluarkan 6,000 tong GAS ASLI sehari. Jarak Blok A18 adalah lebih dekat ke Kota Bharu daripada di hantar ke Kerteh dan Songkla.

Kerajaan BN bagaimanapun memilih pendaratan GAS ASLI itu dibuat di Songkla walaupun kosnya lebih tinggi akibat jarak yang jauh itu.

Dalam usaha mempertahankan hak rakyat Kelantan dan memperkasakan hasil bumi Kelantan untuk rakyat Kelantan, Kerajaan Kelantan pimpinan PAS telah meluluskan pembinaan Terminal Pendaratan Gas Asli dan juga Supply Base untuk Petroleum.

Menerusi penerokaan GAS ASLI di Blok A 18, setiap hari, Petronas sepatutnya membayar rakyat Kelantan royalti yang bernilai RM512,000.00 (RM512 ribu) sehari dan ini bererti Kerajaan Kelantan seharusnya mendapat pendapatan tambahan dari royalti GAS ASLI yang bernilai RM186,880,000 (RM186 juta) setahun.

Menerusi hasil terbaharu ini, PAS Kelantan sudah berjanji untuk memberi subsidi gas memasak sebanyak RM3.00 se tong bagi rakyat Kelantan. PAS Kelantan juga akan menggunakan hasil pendapatan baru itu untuk tujuan kebajikan dan mempertingkatkan taraf hidup rakyat Kelantan serta membasmi kemiskinan.

PERANCANGAN OPERASI TELAGA-TELAGA GAS ASLI LAIN DI PERAIRAN KELANTAN

Blok A 18 Fasa 2 pada tahun 2010
Blok B 17 dan C 19 – Operasi bermula suku ke tiga 2009.
Blok PM301 dan PM302 – Operasi bermula 2011 dan 2012
Blok PM3 – Operasi bermula suku ke tiga 2008

Sebab itulah BN berusaha sangat merampas semula Kelantan kerana tidak mahu royalti GAS ASLI ini digunakan oleh Kerajaan PAS membangunkan Kelantan sehingga mengakibatkan Kelantan semakin pesat membangun dan membuat mustahil bagi BN untuk merampas Kelantan semula.

BERAPA BANYAK ROYALTI GAS ASLI YANG MENJADI HAK RAKYAT KELANTAN

Apabila semua telaga-telaga GAS ASLI ini beroperasi Royalti GAS ASLI yang akan diterima rakyat Kelantan ialah bernilai RM1,000,000,000 (RM1 Billion).

Sebab itulah BN mahu perampas Kelantan sebelum telaga-telaga GAS ASLI ini mula beroperasi.

ROYALTI GAS ASLI HAK RAKYAT KELANTAN

PAS komited dan akan memperjuangkan habis-habisan bersama rakyat Kelantan untuk mendapatkan royalti GAS ASLI ini.

Jika BN merampas Kelantan, royalti GAS ASLI tidak akan menjadi milik rakyat Kelantan dan rakyat Kelantan akan menerima nasib yang sama seperti Terengganu.

Terengganu menikmati royalti minyak dan GAS ASLI sebanyak RM1.2 billion setahun di dalam bentuk wang ehsan.

Wang Ehsan tidak diberi kepada kerajaan Terengganu tetapi disalurkan kepada orang tertentu seperti Patrick Lim untuk digunakan untuk projek seperti Monsoon Cup dan Pembinaan Taman Islam Hadhari yang tidak mendatangkan hasil terus kepada rakyat Terengganu.

Jika BN memerintah, rakyat akan terus hidup dibelenggu kemiskinan dan ekonomi negeri akan semakin teruk seperti di Terengganu.

Walaupun menerima RM1.2 billion setahun, rakyat Terengganu lebih miskin dari rakyat Kelantan. Hutang tertunggak Terengganu, lebih RM300 juta sedangkan hutang tertunggak Kelantan semenjak pemerintahan PAS hanya tinggal kurang RM12 juta./wann.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mmas_forever1991Profil   Hantar PM kepada mmas_forever1991   Pergi ke mmas_forever1991's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 07-03-08 16:56


Malaysia aman??...makmur??... selamat..???

macam dah tak rasa macam tu saja...

rasa tak selamat saja..

risau kat adik2 perempuan kat rumah tu...

tau tak!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 07-03-08 16:59


erm...
teman nak beritahu sesuatu ni...
Malaysia ialah negara ketiga terbesor pengeluor dan pembekal gas cecair semulejadi (LNG).
Projek Carigali Hess, teman ada terlibat, dia bukan carigali minyak, tapi gas.
Armada Hess tu Amerike punya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 07-03-08 20:35


Pada 07-03-08 16:56 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

Malaysia aman??...makmur??... selamat..???

macam dah tak rasa macam tu saja...

rasa tak selamat saja..

risau kat adik2 perempuan kat rumah tu...

tau tak!!!


betul tu.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

ibtisam89
Warga Rasmi
Menyertai: 05.03.2008
Ahli No: 32814
Posting: 6
Dari: nEgEri di baWaH baYu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-03-08 21:07


selamat...aman...makmur...???

bagi saya makin tak selamat adalah...tempat saya ni nak keluar pergi pasar pun takut...ramai pendatang...mereka ni kalau tengok orang....bikin gerun saja...


-----------------
zwani.com myspace graphic comments


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibtisam89Profil   Hantar PM kepada ibtisam89   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 10-03-08 11:34


Pada 07-03-08 21:07 , ibtisam89 posting:

!!! QUOTE !!!

selamat...aman...makmur...???

bagi saya makin tak selamat adalah...tempat saya ni nak keluar pergi pasar pun takut...ramai pendatang...mereka ni kalau tengok orang....bikin gerun saja...




tu hanyalah gimik semata.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 10-03-08 14:51


Pada 06-03-08 11:26 , izdham posting:

!!! QUOTE !!!

bila tengok slogan ni kadang-kadang terpikir juga selamat ke kita sekarang ni aman ke kita sekarang ni..... bila pergi mana-mana saja nampak warga asing saja,, naik bas pun penuh warga asing...kadang-kadang rasa macam kita pula yang datang negara mereka...sampai kan ada kolej swasta dan juga taman perumahan guna warga asing sebagai pengawal keselamatan....peluang pekerjaan pun banyak yang majikan bagi kat warga asing sebab gaji murah..so kita rakyat tempatan pula yang tnganga.merempat di negara sendiri...apalah nasib anak cucu kita nanti........
  • salam..ada baiknya kalau awak dah jadi perdana menteri, awak tutup pintu masuk k negara ni..dan tak payahlah ada orang asing masuk kat sini..saat, tentu anak2 awak boleh kerja buat bangunan..boleh jadi pengawal keselamatan..he,..he..he..

    Bookmark and Share

  •     


      Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

    sailormoon
    WARGA SETIA
    Menyertai: 20.07.2005
    Ahli No: 17423
    Posting: 2621
    Dari: Application Layer^__^

    iraq   avatar


    posticon Posting pada: 10-03-08 15:30


    Dulu ada orang datang dekat tempat saya belajar dan bagi ceramah...Dan dalam ceramah tu dia ada kata petroleum dekat Terengganu adalah milik kerajaan pusat...Kebetulan tempat saya belajar tu dekat Terengguanu...


    -----------------
    DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


    Bookmark and Share

        


      Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

    Rashdin
    -WARGA AMAT SETIA-
    Menyertai: 31.03.2004
    Ahli No: 8143
    Posting: 7868
    Dari: dekat pada PC

    uk   avatar


    posticon Posting pada: 10-03-08 15:39


    Pada 10-03-08 15:30 , sailormoon posting:

    !!! QUOTE !!!

    Dulu ada orang datang dekat tempat saya belajar dan bagi ceramah...Dan dalam ceramah tu dia ada kata petroleum dekat Terengganu adalah milik kerajaan pusat...Kebetulan tempat saya belajar tu dekat Terengguanu...




    ya ke?siapa penceramah tu?.nak tahu juga.


    -----------------
    "It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


    Bookmark and Share

        


      Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

    sailormoon
    WARGA SETIA
    Menyertai: 20.07.2005
    Ahli No: 17423
    Posting: 2621
    Dari: Application Layer^__^

    iraq   avatar


    posticon Posting pada: 10-03-08 15:43


    Saya tak ingat lah...Rasanya orang kerajaan agaknya...


    -----------------
    DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


    Bookmark and Share

        


      Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

    Rashdin
    -WARGA AMAT SETIA-
    Menyertai: 31.03.2004
    Ahli No: 8143
    Posting: 7868
    Dari: dekat pada PC

    uk   avatar


    posticon Posting pada: 10-03-08 15:46


    Pada 10-03-08 15:43 , sailormoon posting:

    !!! QUOTE !!!

    Saya tak ingat lah...Rasanya orang kerajaan agaknya...




    hmm kerajaan2.tak ada kerja lain ke?.


    -----------------
    "It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


    Bookmark and Share

        


      Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

    Mulya
    WARGA SETIA
    Menyertai: 10.09.2007
    Ahli No: 31000
    Posting: 1015
    Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

    indonesia  


    posticon Posting pada: 11-03-08 12:48


    saya sangat yakin...suatu saat nanti akan ada pembangkang yang sebenar yang akan menghancurkan kekuasaan tu...walau pun sudah lama memerintah. dalam yang saya bayangkan.."saat tu pemuda pemuda bersatu bergerak bersama dan menghancurkan kekuasaan yang selama ni bergerak sesuka hati dan dipandang baik dimata masyarakat....saat tulah REVORMASI BERMULA...perubahan akan terjadi secara cepat...
         ALLAHUAKBAR..!!!!!!!

    Bookmark and Share

        


      Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

    ann_1
    Warga 4 Bintang
    Menyertai: 26.02.2004
    Ahli No: 7574
    Posting: 304
    Dari: utm,johor

    Selangor  


    posticon Posting pada: 11-03-08 13:18


    Pada 06-03-08 11:26 , izdham posting:

    !!! QUOTE !!!

    bila tengok slogan ni kadang-kadang terpikir juga selamat ke kita sekarang ni aman ke kita sekarang ni..... bila pergi mana-mana saja nampak warga asing saja,, naik bas pun penuh warga asing...kadang-kadang rasa macam kita pula yang datang negara mereka...sampai kan ada kolej swasta dan juga taman perumahan guna warga asing sebagai pengawal keselamatan....peluang pekerjaan pun banyak yang majikan bagi kat warga asing sebab gaji murah..so kita rakyat tempatan pula yang tnganga.merempat di negara sendiri...apalah nasib anak cucu kita nanti........


    betul betul...dekat joho tempat saya belajar memang penuh dengan warga asing(indon)kalau naik bus nak pergi jb!tengok lah tepi2 jalan tu muka siapa...kenal sangat!naik takut nak jalan!!
    dekat kl...pergi lah kat ceruk mana pun bangse tu jugak lah yang ramai...tapi lagi variasi dengan lcality lain pulak dah banladesghi pkistani nepal dan so on...pun mennakkutttkaannnn....
    kat n9 saya pernah kerja..area taman tempat tinggal...penoh dengan nepallll...indonnnn dan dll...bila naik bus memang penuh dengan foreigner...rasa macam dok kat oversea pulak!!!
    balik penang...pun sameee...naik bus rasa macam dok jalan-jalan kat luar negara...penuh dengan "foreigner" ni....
    back last 4 0 5 year rasanya tak lah seramai dan setakut ini nak balik kampong o jalan!!!


    -----------------




    Bookmark and Share

        


      Member Information For ann_1Profil   Hantar PM kepada ann_1   Pergi ke ann_1's Website   Quote dan BalasQuote

    Rashdin
    -WARGA AMAT SETIA-
    Menyertai: 31.03.2004
    Ahli No: 8143
    Posting: 7868
    Dari: dekat pada PC

    uk   avatar


    posticon Posting pada: 11-03-08 13:28


    Pada 11-03-08 12:48 , Mulya posting:

    !!! QUOTE !!!

    saya sangat yakin...suatu saat nanti akan ada pembangkang yang sebenar yang akan menghancurkan kekuasaan tu...walau pun sudah lama memerintah. dalam yang saya bayangkan.."saat tu pemuda pemuda bersatu bergerak bersama dan menghancurkan kekuasaan yang selama ni bergerak sesuka hati dan dipandang baik dimata masyarakat....saat tulah REVORMASI BERMULA...perubahan akan terjadi secara cepat...
         ALLAHUAKBAR..!!!!!!!



    betul tu.


    -----------------
    "It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


    Bookmark and Share

        


      Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

    Putribonda
    Warga 1 Bintang
    Menyertai: 24.12.2007
    Ahli No: 32085
    Posting: 24
    Dari: perak

    Perak   avatar


    posticon Posting pada: 11-03-08 14:06


    Saya berharap dengan adanye pembangkang yang ramai mewakili suara-suara rakyat di parlimen negara kita akan sentiasa SELAMAT..AMAN..MAKMUR...InsyaALLAH..

    Bookmark and Share

        


      Member Information For PutribondaProfil   Hantar PM kepada Putribonda   Quote dan BalasQuote

    niza_ati
    WARGA SETIA
    Menyertai: 17.12.2004
    Ahli No: 13107
    Posting: 1488
    Dari: KL-Sarawak-Selangor

    KualaLumpur   avatar


    posticon Posting pada: 11-03-08 15:00


    Masyarakat sesama melayu & sesama islam bersengketa...puak tu puak ni....macam-macam lagi....
    Orang lain masuk malaysia...untuk cari rezeki....kita asyik bertelagah...balik2 borak tang tu jugak....so..we are not moving...in da same place and area.
    org lain terus bergerak mencari rezeki....
    tak lama lagi..org lain ambil alih negara...nak ke?
    Melayu ke mana? Ummat Islam?

    Ana suka ayat ni:
    "Bersatu teguh, bercerai roboh"
    Lau yang buat loqlaq..."Bercerai kawin lain"
    Tapi...kita sebenarnya dah makin jauh....ketinggalan :-( :-( :-(
    fikir-fikir kan....


    -----------------

    cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


    Bookmark and Share

        


      Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

    Rashdin
    -WARGA AMAT SETIA-
    Menyertai: 31.03.2004
    Ahli No: 8143
    Posting: 7868
    Dari: dekat pada PC

    uk   avatar


    posticon Posting pada: 11-03-08 15:04


    Pada 11-03-08 14:06 , Putribonda posting:

    !!! QUOTE !!!

    Saya berharap dengan adanye pembangkang yang ramai mewakili suara-suara rakyat di parlimen negara kita akan sentiasa SELAMAT..AMAN..MAKMUR...InsyaALLAH..



    aminn


    -----------------
    "It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


    Bookmark and Share

        


      Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

    gsrturbo
    Warga 4 Bintang
    Menyertai: 28.07.2005
    Ahli No: 17654
    Posting: 251
    Dari: Kedah

    Kedah   avatar


    posticon Posting pada: 11-03-08 16:53


    tapi kat kedah BA dah bukan pembangkang tau..hehehe

    Bookmark and Share

        


      Member Information For gsrturboProfil   Hantar PM kepada gsrturbo   Quote dan BalasQuote

    ABg_IMaM

    Menyertai: 10.09.2003
    Ahli No: 3444
    Posting: 2187
    Dari: Seremban

    NegeriSembilan  


    posticon Posting pada: 11-03-08 20:36


    ana teringat dulu slogan Bersih Cekap Amanah(slogan BN dalam PRU tahun 1982 - PRU pertama Tun Dr M sebagai PM)

    Bersih - sapu bersih(harta negara)...
    Cekap - cekap dalam sapu bersih harta negara tu...
    Amanah - sama-sama kita(pemimpin BN) amanah dalam menyapu harta negara...

    sekarang ni Selamat..Aman..Makmur...

    Selamat - harta negara 'selamat' dikaut pemimpin BN...
    Aman    - pemimpin BN hidup aman kerana rakyat tetap sokong BN...
    Makmur - hidup pemimpin BN makin makmur walaupun rakyat
                 menderita...

    mujur rakyat sekarang jauh lebih faham slogan BN untuk PRU kali ni berbanding PRU tahun 1982 dulu.....

    cukuplah Perikatan sejak tahun 1955 dan BN sejak tahun 1974 perbodoh rakyat...mari sama-sama kita 'talqin'kan BN dalam PRU 13 nanti...

    TAKBIR!REFORMASI!JOM UBAH!!!!!

    Bookmark and Share

        


      Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

    zc
    WARGA SETIA
    Menyertai: 23.01.2007
    Ahli No: 28322
    Posting: 666
    Dari: somewhere

    Terengganu   avatar


    posticon Posting pada: 11-03-08 20:45


    Pada 06-03-08 16:01 , hafeezzul posting:

    !!! QUOTE !!!

    Pada 06-03-08 15:37 , solskjaer posting:

    !!! QUOTE !!!

    Pada 06-03-08 14:22 , TheSaint posting:

    !!! QUOTE !!!

    Pada 06-03-08 11:36 , solskjaer posting:

    !!! QUOTE !!!

    Pada 06-03-08 11:26 , izdham posting:

    !!! QUOTE !!!

    peluang pekerjaan pun banyak yang majikan bagi kat warga asing sebab gaji murah..so kita rakyat tempatan pula yang tnganga.merempat di negara sendiri...


    saya nak tanya saudara,saudara nak ke jadi pengawal keselamatan,pekerja kilang dan buruh binaan? :-? setahu saya,banyak masuk pendatang asing ni,untuk tujuan begitulah...kerja kilang,buruh binaan,pengawal keselamatan...sebab,orang kita, TAK MAHU kerja macam tu..jaga standart...


    Saya pulak nak tanya solskjaer. Ini main bajet atau fakta? atau pandai2 sendiri?

    saya nak tanya juga pada solskjaer, tolong perjelaskan dengan tepat:

    1. Siapa yang selamat?
    2. Siapa yang aman?
    3. Siapa yang makmur?

    jangan main bajet. fakta yang tepat. kalau betul dan tepat saya sokong saudara



    berkenaan selamat aman dan makmur itu,saya nak bertanya saudara,bagaimana keadaan saudara kita seislam di selatan thailand?bagaimana keadaan saudara kita di palestin?bagaimana keadaan saudara kita di iraq?bagaimana keadaan saudara kita di lubnan?sedangkan mereka dari satu bangsa...satu agama...tak bersatu menentang keganasan..nak sembahyang pun takut2...sembahyang kat jalan-jalan...nak makan pun sukar...bangunan habis hancur...kemudian di darfur,nak makan pun susah saudara..di india,wujud kasta...britain,umat islam nak solat pun susah..saya sekurang2nya bersyukur kerana kita tidak macam tu..ada pun mungkin tak terlalu darurat..segera diselesaikan..saya mempunyai keluarga..saya bersyukur kerana keluarga sentiasa selamat dan bersatu..tak macam saudara kita yang terpaksa bergelut dengan keganasan,budak-budak kecil dibunuh, mak ayah dibunuh..



    Kenapa ambil contoh pergolakan agama di tempat yang bukan Islam majoritinya atau pun Iraq yang sedang berlaku peperangan kaum dan pahaman walaupon Islam. Malaysia ini kita declare apa? as a negara Islam kan?bermakna majoriti nya Islam. jadi contoh yang terbaik Kenapa tak ikut negara Arab ke yang mengamalkan ajaran Islam juga.Ekonomi stabil, hukum Islam jalan..rakyat tak ada yang miskin semua mewah2 sebab kaya..atau ambil contoh Brunai Darussalam as negara Islam. Penjara mereka bukan dipenuhi oleh perompak atau perogol..negara tiada perompak sebab semua rakyat kaya2...jenayah mereka cuma hanya sekadar remaja hisap ganja or dadah..itu saja..Malaysia?? negara petroluem jugak...tapi sebab kerajaan yang pelahap ambil semua hasil negara dan menyusahkan rakyat..hutang berselerak...

    PETRONAS declare boleh bagi setiap penduduk Malaysia 22 juta ini 3 ribu seorang kalau tak bagi kepada kerajaan..tapi sebab kerajaan manage duit PETRONAS, konon-konon nya minyak ini Malaysia punya so kena kerajaan manage..last2 semu masuk poket sendiri...pemimpin apa anda bangga...rumah sahaja macam istana...kereta saja kalau boleh nak ada bmw 10 bijik...rakyat dapat apa???"rakyat dok cakap..syukur lahh kita ini tak macam negara Thailand" common lah luaskan minda..dunia tanpa sempadan sekarang....bukan org BN cakap provok terus nak percaya agaknya???sebab tu rakyat susah, mundur..itu pun xnmpak?

    bersyukur lah sebab kes sherline bukan kena pada keluarga sendiri..kalau dah kena esok time tu baru nak menyesal...tak guna lah nak pangkah lain..tunggu lah lagi 5 tahun saudara!!


    betul!
    banyak buat pembangunan yang tak ada faedah untuk rakyat.


    -----------------



    Bookmark and Share

        


      Member Information For zcProfil   Hantar PM kepada zc   Quote dan BalasQuote

    Rashdin
    -WARGA AMAT SETIA-
    Menyertai: 31.03.2004
    Ahli No: 8143
    Posting: 7868
    Dari: dekat pada PC

    uk   avatar


    posticon Posting pada: 11-03-08 20:48


    Pada 11-03-08 16:53 , gsrturbo posting:

    !!! QUOTE !!!

    tapi kat kedah BA dah bukan pembangkang tau..hehehe



    ya pas dah kuasai kedah... :-)


    -----------------
    "It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


    Bookmark and Share

        


      Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

    ABg_IMaM

    Menyertai: 10.09.2003
    Ahli No: 3444
    Posting: 2187
    Dari: Seremban

    NegeriSembilan  


    posticon Posting pada: 11-03-08 20:55


    bukan PAS....tapi BA yang diterajui PAS...

    Kelantan : BA(diterajui PAS)
    Kedah : BA(diterajui PAS)
    PP     : BA(diterajui DAP)
    Perak : BA(diterajui DAP)
    Selangor : BA(diterajui PKR)

    Bookmark and Share

        


      Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

    aesyah86
    Warga 3 Bintang
    Menyertai: 22.11.2007
    Ahli No: 31801
    Posting: 109
    Dari: chendering, tGanu

    Terengganu  


    posticon Posting pada: 11-03-08 23:55


    GURINDAM PAK LAH

    Ku sangka panas sampai ke petang,
    Rupanya hujan di tengahari,
    Ku sangka KELANTAN dapat ku julang,
    Rupanya ku hilang 5 negeri..

    Alangkah malangnya nasibku ini,
    Kampungku sendiri tiada lagi,
    PENANG negeri ku sudah ditakluki,
    Lebih baik ku mengundur diri,
    Membawa jeans yang ku sayangi!!!

    :lucu: :lucu: :lucu:


    -----------------
    Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu.


    Bookmark and Share

        


      Member Information For aesyah86Profil   Hantar PM kepada aesyah86   Quote dan BalasQuote

    Rashdin
    -WARGA AMAT SETIA-
    Menyertai: 31.03.2004
    Ahli No: 8143
    Posting: 7868
    Dari: dekat pada PC

    uk   avatar


    posticon Posting pada: 12-03-08 00:01


    Pada 11-03-08 20:55 , ABg_IMaM posting:

    !!! QUOTE !!!

    bukan PAS....tapi BA yang diterajui PAS...

    Kelantan : BA(diterajui PAS)
    Kedah : BA(diterajui PAS)
    PP     : BA(diterajui DAP)
    Perak : BA(diterajui DAP)
    Selangor : BA(diterajui PKR)



    betul tu


    -----------------
    "It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


    Bookmark and Share

        


      Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

    azemi
    WARGA SETIA
    Menyertai: 16.01.2004
    Ahli No: 6494
    Posting: 681
    Dari: K.pilah Somban

    Pahang   avatar


    posticon Posting pada: 12-03-08 10:48


    Ingat..B.A bukan lagi dipanggil pembangkang dinegeri2 tersebut, tetapi kerajaan..ini banyak yang salah faham, mengatakan pembangkang telah memerintah selangor, perak dll..walhal mereka bukan lagi pembangkang..adalah malang kita tidak dapat membezakan antara parti dan kerajaan..SELAMAT AMAN MAKMUR hanyalah slogan kempen BN..dengar hari2 muak juga kerana realiti sebenar tidak begitu..agaknya terlebih kempen pun satu faktor kekalahan teruk BN..

    Bookmark and Share

        


      Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

    Member Messages

    Forum Search & Navigation

     

    Log in to check your private messages

    Silakan Login atau Mendaftar





      


     

    [ Carian Advance ]

    Jum ke Forum 




    Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

    Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
    yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
    Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
    dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


    Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
    atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
    hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
    kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

    Portal Ukhwah
    Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
    Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
    Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
    Dibina oleh Team Walasri




    Loading: 0.161928 saat. Lajunya....