Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-06-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"The word impossible is not in my dictionary"
-- Napoleon Bonaparte

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 77
Ahli: 0
Jumlah: 77




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 15 hari yang lalu
Daeng_Jati: 35 hari yang lalu
Kang: 39 hari yang lalu


Jejak Hobi
Topik: siapa pernah tunggang KUDA??


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Hobi
    »» siapa pernah tunggang KUDA??

Please Mendaftar To Post


Oleh siapa pernah tunggang KUDA??

dziaulhaq
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2004
Ahli No: 12403
Posting: 563
Dari: perut IBU

singapore   avatar


posticon Posting pada: 03-03-08 02:51


:: Assalamualaikum ..ada tak ahli ukhwah yang pernah tunggang kuda?boleh kongsi pengalaman?? :kelip: :bunga:

/


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For dziaulhaqProfil   Hantar PM kepada dziaulhaq   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-03-08 07:47


Waalaikumsalam

Saya pernah menunggang kuda...
Waktu itu saya pergi rombongan lawatan sekolah ke Melaka...
Saya menunggang di Zoo Melaka..
Kena bayar RM 2 kalau tidak silap saya...
Jurulatih kuda tu bawa saya round satu kandang tu 3 pusingan...
Jadilah...hehehe! Merasa tunggang kuda, pegang kuda.. asyik tengok dekat TV saja...
Masa tunggang tu..kadang-kadang kuda tu tak mahu jalan bila ditarik oleh jurulatih.. masa tu risau jugak... ialah kuda tu tinggi..kalau dia naik minyak...huhuhu!
Rupanya dia buang air kecil dahulu sebelum meneruskan perjalanan...hehehe!
Tak lepaskan peluang mengambil gambar ketika menunggang...buat kenangan...
Saya juga menunggang gajah di Zoo Melaka..kena bayar RM 3 kalau tak silap saya... huhuhu! best! macam Sultan Melaka pulak...hehehe!

P/S ; Teringin nak menunggang unta lah... emm mungkin bila pergi Haji atau umrah agaknya... jika berpeluang..

:-D


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-03-08 08:05


saya pernah juga tunggang kuda..
tapi anak kuda dan jalan saja tidak lari..
masa tu sempena hari terbuka kampus..
diiringi pemilik kuda tu..hehe..seronoknya..


kuda tu kecil..saya oklah..kawan saya dia lebih besar dari anak kuda tu..
ketawa dengan dia..macam tunggang keldai pula :lol:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-03-08 09:58


ismi pernah naik kuda...
kalau tak silap...masa tu umur 4-5 tahun agaknya...
tapi tak ingat pasaraya yang mana..
yang ingat masa tu kat area2 keramat atau ampang...
jauh juga jalannya kuda tu.. susah betul nak stopkan dia..

p/s: uhuk uhuk.. jangan marah.... :sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-03-08 10:11


Pada 03-03-08 09:58 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

ismi pernah naik kuda...
kalau tak silap...masa tu umur 4-5 tahun agaknya...
tapi tak ingat pasaraya yang mana..
yang ingat masa tu kat area2 keramat atau ampang...
jauh juga jalannya kuda tu.. susah betul nak stopkan dia..

p/s: uhuk uhuk.. jangan marah.... :sopan:



:lol: kuda plastik tu ke..


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-03-08 22:29


Korek punya korek..terjumpa topik ni...
ana pernah tunggang kuda...kat freaser hill...lau p sana memang wajib p ladang kuda..memang dr kecik lagi suka...
Tapi..kadang-kadang takut juga...huhu...


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

asroal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.04.2006
Ahli No: 24359
Posting: 352
Dari: bumi ALLAH

france   avatar


posticon Posting pada: 06-03-08 22:38


pernah,dah banyak kali dah..masa expo convo kat university dulu,masa pertunjukan kat kampung,masa kecil-kecil pun ada...best tunggang kuda ini...salah satu cara riadah..agak mencabar sikit,tapi fun..;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For asroalProfil   Hantar PM kepada asroal   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 10-03-08 12:46


Pada 03-03-08 10:11 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-03-08 09:58 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

ismi pernah naik kuda...
kalau tak silap...masa tu umur 4-5 tahun agaknya...
tapi tak ingat pasaraya yang mana..
yang ingat masa tu kat area2 keramat atau ampang...
jauh juga jalannya kuda tu.. susah betul nak stopkan dia..

p/s: uhuk uhuk.. jangan marah.... :sopan:



:lol: kuda plastik tu ke..

kuda plastik tu pernahlahhhh.......

:-D :-D :-D :lol: :lol: :lol: :lucu: :lucu: :lucu:

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

ummi_mmas
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.01.2007
Ahli No: 28146
Posting: 133

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 10-03-08 14:01


Assalamualaikum
ana pun pernah tunggang kuda juga bersama abang ana.
umur ana ketika itu lingkungan 4-5 tahun,memang best gila
sebab first time dapat tunggang kuda. :-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummi_mmasProfil   Hantar PM kepada ummi_mmas   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 10-03-08 14:05


pernah juga tunggang kuda masa sek rendah dulu...
masa tu kat TUDM, Butterworth...
pusing satu round bayar RM1...
selalu juga bagi kuda makan time tu..
yang paling tak lupa, tengok kawan hampir ditendang oleh seekor ibu kuda..
nasib baik tak kena..

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 11-03-08 12:34


Bismillahhirrahmanirrahim

pernah tunggang kuda..suka sesangat sebab ana memang sukakan kuda..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

srikandi_islam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.10.2003
Ahli No: 4481
Posting: 260
Dari: BANGI + KB

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-03-08 12:42


Assalamualaikum
pernah tunggang kude...kat tambun......
pakcik tu main tarik saja kude tu,sampai kpale kita terlanggar atap pondok...mujor dapat balance kan badan.....
kalau tak,jatoh,Allah saja yang tau...
dah lah naek kud 2 xstabil atas belakang dia...
ke kiri,kanan...kiri,kanan....
:-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_islamProfil   Hantar PM kepada srikandi_islam   Pergi ke srikandi_islam's Website   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 11-03-08 12:50


Pada 11-03-08 12:42 , srikandi_islam posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
pernah tunggang kude...kat tambun......
pakcik tu main tarik saja kude tu,sampai kpale kita terlanggar atap pondok...mujor dapat balance kan badan.....
kalau tak,jatoh,Allah saja yang tau...
dah lah naek kud 2 xstabil atas belakang dia...
ke kiri,kanan...kiri,kanan....
:-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P
:-P :-P :-P :-P :-P eeee...bestnyerrrr.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 11-03-08 17:00


pernah...masa pergi terengganu...da lama dah...nak naik kuda tu saja makan masa setengah jam sebab takot nak panjat...haha lepas tu da naik baru rasa seronok, best naik kude ni...yang tak best nya tak dapat ambil gambar masa naik kude tu...


-----------------
strong minds talk about ideas, weak minds talk about people.


Bookmark and Share

    


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-12-08 12:15


pernah naik kuda.. kat melaka..
Masa tu darjah 3 atau 4.. tak ingat..
paling tak boleh lupa.. orang tu suruh naik atas badan kuda,saya naik kat tengkuk kuda.. dahlah naik berdua dengan kakak...huhu..orang suruh ke belakang lagi,tak reti2 nak gerak.. takut jatuh..so statik juga kat situ dengan selamba..
mujur tak patah tengkuk kuda tu.. :sopan: :sopan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

lemochi_adachi
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2008
Ahli No: 35332
Posting: 420
Dari: SABAK BERNAM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-12-08 12:32


uik...semua pernah tunggang kuda...best wooo....den tak pernah pun..gajah pernah lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For lemochi_adachiProfil   Hantar PM kepada lemochi_adachi   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.100055 saat. Lajunya....