Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 01-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Setiap tindakan menghasilkan tindakbalas
-- Hukum Newton

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 58
Ahli: 0
Jumlah: 58




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 4 hari yang lalu


Petua Warisan
Topik: tips maintain badan..


Carian Forum

Moderator: Administrator, anis_zulaikha
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Petua Warisan
    »» tips maintain badan..

Please Mendaftar To Post


Oleh tips maintain badan..

dziaulhaq
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2004
Ahli No: 12403
Posting: 563
Dari: perut IBU

singapore   avatar


posticon Posting pada: 28-02-08 02:57


Tahu tak!!

Tahukah anda mengamal minum secawan air
teh "O" setiap pagi boleh mengawal berat
badan anda. Isyaallah jika anda
mengamalkannya, berat badan anda akan
berkurangan. (memang terbukti
keberkesanan) .

Al-Quran Juga ada mengajar kita menjaga
kesihatan seperti membuat amalan seperti:-

1. Mandi Pagi sebelum subuh @ sekurang
kurangnya sejam sebelum matahari naik.
Air sejuk yang meresap kedalam badan
boleh mengurangkan lemak mengumpul. Kita
boleh saksikan orang mengamal mandi pagi
kebanyakan badan tak gemuk.

2. Rasulullah mengamalkan minum segelas
air sejuk setiap pagi. Mujarabnya
Insayallah jauh dari penyakit (susah nak
kena sakit).

3. waktu sembahyang subuh disunatkan
kita bertafakur ( iaitu sujud sekurang
kurangnya seminit selepas membaca doa).
Ia boleh mengelak dari sakit pening atau
migrin. Ini terbukti oleh para saintis
yang membuat kajian Kenapa dalam sehari
perlu kita sujud. Ahli-ahli sains telah
menemui beberapa milimeter ruang udara
dalam saluran darah di kepala yang tidak
dipenuhi darah.. dengan bersujud makan
darah akan mengalir keruang berkenaan.

4. dalam kitab juga ada melarang kita
makan makanan darat bercampur dengan
makanan laut. Nabi pernah menegah kita
makan ikan bersama susu. di kuatiri akan
cepat mendapat penyakit. Ini terbukti
oleh saintis yang menjumpai dimana dalam
badan ayam mengandungi ion (+) manakala
dalam ikan mengandungi ion (-). jika
dalam suapan ayam bercampur dengan ikan
maka terjadi tidakkan balas biokimia yang
terhasil yang boleh merosakkan usus kita.

5. Nabi juga mengajar kita makan dengan
tangan dan bila habis hendaklah menjilat
jari. Begitu juga ahli saintis telah
menjumpa bahaw a enzime banyak
terkandung di celah jari jari, iaitu 10
kali ganda terdapat dalam air liur.
(enzime sejenis alat percerna makanan,
tanpanya makanan tidak hadam)

Wassalam...

Sabda nabi Ilmu itu milik tuhan, barang
siapa menyebarkan ilmu demi kebaikkan
insyaallah tuhan akan mengandakan 10
kali kepadanya.

Wallahu'alam
:bunga:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For dziaulhaqProfil   Hantar PM kepada dziaulhaq   Quote dan BalasQuote

rose_itam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 19.05.2007
Ahli No: 29976
Posting: 371
Dari: Temerloh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 28-02-08 08:42


tips maintain badan??

em after makan xakan minum minuman berais, lepas makan jangan terus minum air, tunggu paling kurang 10 minit, paling lama setengah jam baru minum air, then jangan terus duduk, berjalan dulu skrg2nyer 44 lgkah, after kerja tiap petang pergi joging... :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For rose_itamProfil   Hantar PM kepada rose_itam   Quote dan BalasQuote

Nil
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20136
Posting: 435
Dari: Temerloh

Pahang  


posticon Posting pada: 28-02-08 16:03


Pada 28-02-08 08:42 , rose_itam posting:

!!! QUOTE !!!

tips maintain badan??

em after makan xakan minum minuman berais, lepas makan jangan terus minum air, tunggu paling kurang 10 minit, paling lama setengah jam baru minum air, then jangan terus duduk, berjalan dulu skrg2nyer 44 lgkah, after kerja tiap petang pergi joging... :-D



berat ros itam berapa ek..?? Pandai ros itam bab-bab ilmu kesihatan ni ek

Bookmark and Share

    


  Member Information For NilProfil   Hantar PM kepada Nil   Quote dan BalasQuote

fardina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5918
Posting: 125
Dari: Melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 01-03-08 21:56


thank you! insyaalllah saya amalkan...
nak ringan kan badan sikit...
sebab naik tangga cepat letih

Bookmark and Share

    


  Member Information For fardinaProfil   Hantar PM kepada fardina   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 01-03-08 22:30


Pada 28-02-08 02:57 , dziaulhaq posting:

!!! QUOTE !!!

Tahu tak!!

Tahukah anda mengamal minum secawan air
teh "O" setiap pagi boleh mengawal berat
badan anda. Isyaallah jika anda
mengamalkannya, berat badan anda akan
berkurangan. (memang terbukti
keberkesanan) .


Wallahu'alam
:bunga:



bagaimana nak tambah berat badan pulak..kena opposite dia ke? :-D


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-03-08 14:52


Pada 28-02-08 08:42 , rose_itam posting:

!!! QUOTE !!!

tips maintain badan??

em after makan xakan minum minuman berais, lepas makan jangan terus minum air, tunggu paling kurang 10 minit, paling lama setengah jam baru minum air, then jangan terus duduk, berjalan dulu skrg2nyer 44 lgkah, after kerja tiap petang pergi joging... :-D



betul tu... kalau boleh jangan mnum selama 1/2 jam... lebihkan air putih... jangan mnum ais... tak elok untuk paru2. sekurang2nya 8 gelas sehari... :-)


-----------------
http://aisyahumaira-masayu.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 05-03-08 15:06


Assalamualaikum
a'ah....ada masalah macam syemarly...bagaimana hendak menambahkan berat badan ye... :berfikir:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

immad

Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11221
Posting: 968
Dari: minal mahdi ila lahdi(UIAM)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-03-08 15:15


to MR TT dan SYEMARLY

ana asa Kalau dah genetik nya memang tak berat,susah sikitla
bukan apa,abang ana tu,adesh macam-macam dah dia buat untuk bagi gemuk,tapi macam papan juga lah,

dah try minum weight gain pun tak dapat

tapi paling tak tahan,dia beli ubat kat farmasi,dia kata nak ubat tambah berat badan,org kat situ bagi yang nak suruh tinggi,hukhuk dia balik rumah terus makan cecair tu habis sebotol,huhu pas habis minum baru dia baca

hukhuk tak pasal2 ketinggian dia meningkat sikit
hikhik :)
kasihan abang ku

tapi org laki o perempuan yang memang genetik memang susah nak naik

huhu abang ana ni pun kira makan banyak juga,hukhuk

tapi ada peluang org laki nak naik bert badan Kalau tak reti jaga pas kahwin,tu fakta yang ana terbaca kat majalah kesihatan
wallahua'lam

Bookmark and Share

    


  Member Information For immadProfil   Hantar PM kepada immad   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-03-08 15:15


Pada 05-03-08 15:06 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
a'ah....ada masalah macam syemarly...bagaimana hendak menambahkan berat badan ye... :berfikir:



makan banyak-banyak... :-D :-D :-D


-----------------
http://aisyahumaira-masayu.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-03-08 15:22


dah cuba susu weight gain ke TT..
kena habiskan dalam masa 3 minggu tu..

eheh saya dah tambah 2 kg..
rajin makan nasi waktu malam..
tapi di samping melakukan aktiviti fizikal..

nak juga cuba susu tu tapi rasanya dah tak perlu..
hikhik dah cukup berat dah..



tips maintain badan :

1. cara hidup sihat - tak merokok, tiada alkohol
2. hidup aktif - rajin2 senaman - banyak caranya tak terhad pergi taman ke pergi gym - contoh naik rumah flat tingkat berapa2 bukan naik lif..
3. jaga pemakanan - pengambilan sayur, buah,2an, daging dll seimbang..


kita terlupa fokus pada satu benda saja, yang lain abai = tak jadi maintain badan :-D


saya nak tips menguruskan pipi yang bulat.. :-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

Linn
WARGA SETIA
Menyertai: 14.04.2004
Ahli No: 8388
Posting: 447
Dari: Serdang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-03-08 15:37


Pada 05-03-08 15:15 , immad posting:

!!! QUOTE !!!


tapi paling tak tahan,dia beli ubat kat farmasi,dia kata nak ubat tambah berat badan,org kat situ bagi yang nak suruh tinggi,hukhuk dia balik rumah terus makan cecair tu habis sebotol,huhu pas habis minum baru dia baca

hukhuk tak pasal2 ketinggian dia meningkat sikit
hikhik :)



ada ke ubat untuk tambah ketinggian? ubat apa ye?


-----------------
gunakan kesempatan untuk kebaikan


Bookmark and Share

    


  Member Information For LinnProfil   Hantar PM kepada Linn   Quote dan BalasQuote

immad

Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11221
Posting: 968
Dari: minal mahdi ila lahdi(UIAM)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-03-08 15:41


Pada 05-03-08 15:37 , Linn posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-03-08 15:15 , immad posting:

!!! QUOTE !!!


tapi paling tak tahan,dia beli ubat kat farmasi,dia kata nak ubat tambah berat badan,org kat situ bagi yang nak suruh tinggi,hukhuk dia balik rumah terus makan cecair tu habis sebotol,huhu pas habis minum baru dia baca

hukhuk tak pasal2 ketinggian dia meningkat sikit
hikhik :)




ada ke ubat untuk tambah ketinggian? ubat apa ye?




ada,tapi imad pun tak tau apa nama ubat tu
abang dan sepupu imad pernah guna
abang tu sebab salah beli
sepupu tu,memang gen dia rendah,sebab dia lelaki,dan gemuk pula tu,mak dia wisau lah,huhu memang xenecm sungguh jadinya,sekarang ni,bila dah tinggi sikit,nampak lah macam pak arab sikit,hukhuk

Kenapa?
linn nak beli ka?
cubala tanya2 kat farmasi,abang imad dulu dia beli yang perisa pisang

huhuhu sepupu tu tak tau lah


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For immadProfil   Hantar PM kepada immad   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-03-08 15:41


ada ke ubat tambah tinggi :-o

ingatkan sambung tulang saja untuk tinggi.. :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

immad

Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11221
Posting: 968
Dari: minal mahdi ila lahdi(UIAM)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-03-08 15:46


Pada 05-03-08 15:41 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

ada ke ubat tambah tinggi :-o

ingatkan sambung tulang saja untuk tinggi.. :lol:


sambung2 tulang ni kat negara cina sangat popular lah

ada,Kalau tak macammana sepupu wa my lovely brother boleh minum

tapi perempuan tak payah lah tinggi-tinggi sangat,huhuhu tak berapa sesuai


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For immadProfil   Hantar PM kepada immad   Quote dan BalasQuote

cipoi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.05.2006
Ahli No: 24504
Posting: 242
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 05-03-08 15:48


bagaimana nak tambah selera makan? nak tambah berat badan lah....saya selalu makan tak habis lah..... kadang-kadang sampai kawan perempuan tegur...... "awat hang makan sikit sangat? tak macam laki lain..."

maluu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For cipoiProfil   Hantar PM kepada cipoi   Pergi ke cipoi's Website   Quote dan BalasQuote

Linn
WARGA SETIA
Menyertai: 14.04.2004
Ahli No: 8388
Posting: 447
Dari: Serdang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-03-08 15:57


Pada 05-03-08 15:41 , immad posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-03-08 15:37 , Linn posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-03-08 15:15 , immad posting:

!!! QUOTE !!!


tapi paling tak tahan,dia beli ubat kat farmasi,dia kata nak ubat tambah berat badan,org kat situ bagi yang nak suruh tinggi,hukhuk dia balik rumah terus makan cecair tu habis sebotol,huhu pas habis minum baru dia baca

hukhuk tak pasal2 ketinggian dia meningkat sikit
hikhik :)




ada ke ubat untuk tambah ketinggian? ubat apa ye?




ada,tapi imad pun tak tau apa nama ubat tu
abang dan sepupu imad pernah guna
abang tu sebab salah beli
sepupu tu,memang gen dia rendah,sebab dia lelaki,dan gemuk pula tu,mak dia wisau lah,huhu memang xenecm sungguh jadinya,sekarang ni,bila dah tinggi sikit,nampak lah macam pak arab sikit,hukhuk

Kenapa?
linn nak beli ka?
cubala tanya2 kat farmasi,abang imad dulu dia beli yang perisa pisang

huhuhu sepupu tu tak tau lah



eh bukan saya yang nak lah immad.. :-P
tinggi saya ni dah dekat 170cm tau.. :jangan:
saya tanya sebab rasa macam pelik.. huhu.. tapi thank you lah sebab sekurang2nya hari ni saya tau ada ubat untuk menambah ketinggian..

bolehlaa saya bagitahu pada kawan-kawan yang kurang ketinggian tu... :-D


-----------------
gunakan kesempatan untuk kebaikan


Bookmark and Share

    


  Member Information For LinnProfil   Hantar PM kepada Linn   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-03-08 16:04


eheh saya kurang ketinggian suka dengan ketinggian ini..kuikui

ada tak ubat untuk orang tinggi jadi rendah.. :lol:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

zatil_alwani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.12.2007
Ahli No: 31993
Posting: 206
Dari: kuala selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-03-08 21:39


Pada 05-03-08 15:57 , Linn posting:



eh bukan saya yang nak lah immad.. :-P
tinggi saya ni dah dekat 170cm tau.. :jangan:
saya tanya sebab rasa macam pelik.. huhu.. tapi thank you lah sebab sekurang2nya hari ni saya tau ada ubat untuk menambah ketinggian..

bolehlaa saya bagitahu pada kawan-kawan yang kurang ketinggian tu... :-D



kurang ketinggian....terasa.... :cry: :cry: :cry:

Bookmark and Share

    


  Member Information For zatil_alwaniProfil   Hantar PM kepada zatil_alwani   Quote dan BalasQuote

zatil_alwani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.12.2007
Ahli No: 31993
Posting: 206
Dari: kuala selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-03-08 21:39


Pada 05-03-08 15:57 , Linn posting:



eh bukan saya yang nak lah immad.. :-P
tinggi saya ni dah dekat 170cm tau.. :jangan:
saya tanya sebab rasa macam pelik.. huhu.. tapi thank you lah sebab sekurang2nya hari ni saya tau ada ubat untuk menambah ketinggian..

bolehlaa saya bagitahu pada kawan-kawan yang kurang ketinggian tu... :-D



kurang ketinggian....terasa.... :cry: :cry: :cry:

Bookmark and Share

    


  Member Information For zatil_alwaniProfil   Hantar PM kepada zatil_alwani   Quote dan BalasQuote

nurulain
WARGA SETIA
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8792
Posting: 450
Dari: somewhere i belong

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-03-08 04:30


amalkan puasa sunat...
2 kali seminggu,,isnin khamis....that what i did

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulainProfil   Hantar PM kepada nurulain   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 06-03-08 14:10


Assalamualaikum
untuk immad dan CK...cuba lihat semula apa sebenarnya fungsi weight gain tu....dia hanya menambahkan selera makan kita...dia tak menambahkan berat badan kita.... :-(



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 06-03-08 14:23


Pada 06-03-08 14:10 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
untuk immad dan CK...cuba lihat semula apa sebenarnya fungsi weight gain tu....dia hanya menambahkan selera makan kita...dia tak menambahkan berat badan kita.... :-(




yup...kalau pasal makan saya ni kira antara orangnya lah..tapi tak lah hantu makan..kira memang perut ni cept lapor...tapi cepat jugak kenayang pasal perut kecik..huhuhu...

lagi 1..takkan abang imad boleh tambah tinggi..kan Kalau da umur 21 dan above tak boleh tiggi2 lagi...peliks?? ada ke? nak tau juga..


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

immad

Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11221
Posting: 968
Dari: minal mahdi ila lahdi(UIAM)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-03-08 14:27


Pada 06-03-08 14:23 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-03-08 14:10 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
untuk immad dan CK...cuba lihat semula apa sebenarnya fungsi weight gain tu....dia hanya menambahkan selera makan kita...dia tak menambahkan berat badan kita.... :-(




yup...kalau pasal makan saya ni kira antara orangnya lah..tapi tak lah hantu makan..kira memang perut ni cept lapor...tapi cepat jugak kenayang pasal perut kecik..huhuhu...

lagi 1..takkan abang imad boleh tambah tinggi..kan Kalau da umur 21 dan above tak boleh tiggi2 lagi...peliks?? ada ke? nak tau juga..



aik
mana awak tahu umur abang saya 21?
pandai2 saja
dia minum ubat tu masa umur dia masih belasan tahun
sama lah dengan sepupu saya tu
sepupu tu baru umur 14 sekarang ni,kiranya dia macam membantu lagi lah proses nak tinggi tu
dan dia still minum until now,(my cousin tu lah)
abang ana sekarang bawu umur 21 tahun 5bulan


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For immadProfil   Hantar PM kepada immad   Quote dan BalasQuote

immad

Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11221
Posting: 968
Dari: minal mahdi ila lahdi(UIAM)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-03-08 14:28


tapi kan,apa awak nak kesah,besok dah kahwin,org laki cepat naik badannya,
pak cik dan sepupu2 saya dah buktikan dah
hehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For immadProfil   Hantar PM kepada immad   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 06-03-08 15:30


Assalamualaikum
Hehe..kadang-kadang lawak pulak bila baca posting dalam forum ni..yang paling lawak ubat tinggi perasa piisang hehe..tapi yelah,kena berikhtiar.kalau tak berjaya mungkin ada hikmahnya Allah jadikan begitu..Janji badan sihat tak ada penyakit,boleh beribadat...


-----------------
-StaIrWays To HeaVen-http://nurfazilah.hadithuna.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

rose_itam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 19.05.2007
Ahli No: 29976
Posting: 371
Dari: Temerloh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-03-08 16:39


Pada 28-02-08 16:03 , Nil posting:

!!! QUOTE !!!





berat ros itam berapa ek..?? Pandai ros itam bab-bab ilmu kesihatan ni ek


berat xseberapa... :-D (gurauan semata-mata ye), bukan pandai pun, just tau sikit-sikit dan amal mana yang tau sajalah...



Bookmark and Share

    


  Member Information For rose_itamProfil   Hantar PM kepada rose_itam   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 07-04-08 15:17


Pada 06-03-08 14:28 , immad posting:

!!! QUOTE !!!

tapi kan,apa awak nak kesah,besok dah kahwin,org laki cepat naik badannya,
pak cik dan sepupu2 saya dah buktikan dah
hehehehe


Bismillahhirrahmanirrahim

erm,betul agaknya immad..lepas kawin suami cepat saja naik badannya..tengok zauji pun dulu sebelum kawin taklah kurus tapi taklah gemuk..biasa ajerler..padanlah dengan lampai dia tu..tapi sekarang ni lepas kawin,muka dah makin lebar..hehe..hari tu balik kampung,mak mentua tegur suami katanya dah makin berisi.. hehe.. ana suka bila tengok suami dah makin lebar mukanya,itu maknanya dalam hal masakan ana dah 'jaga' dia tapi perut dia tu ana takkan bagi naik..jangan sampai boroi..hehe..

ana : aii,nasiblah abang..dapat isteri yang suka masak macam sayang ni..


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

sitishairah
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2007
Ahli No: 29948
Posting: 513
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-04-08 15:45


!!! QUOTE !!!

tapi perempuan tak payah lah tinggi-tinggi sangat,huhuhu tak berapa sesuai




huhu..tak berapa sesuai ke... :cry:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For sitishairahProfil   Hantar PM kepada sitishairah   Quote dan BalasQuote

abdullah_nafisi
Warga Rasmi
Menyertai: 04.04.2008
Ahli No: 33110
Posting: 13
Dari: Machang Kelantan/Shah Alam/Putrajaya

Kelantan  


posticon Posting pada: 09-04-08 11:24


Huhu baru tau ada juga ubat nak tambah ketinggian..
tak ada efek apa-apa ke??

Bookmark and Share

    


  Member Information For abdullah_nafisiProfil   Hantar PM kepada abdullah_nafisi   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-04-08 12:38


salamun alaik..
bagaimana pula kalau kita rasa diri kita ini tak adalah kurus sangat tapi org kata kita ini kurus keding?hmm plik betul..sokmo org cakap macam itu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

aisya_aqmar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.08.2004
Ahli No: 10643
Posting: 195
Dari: pasir puteh ~ kaiy ell ~ k. tganu ~ next....?

Kelantan  


posticon Posting pada: 09-04-08 12:57


nak jaga berat ini kena istiqamah... dan masalah saya tak istiqamah... huhu... so, solutionnye... kena lah istiqamah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aisya_aqmarProfil   Hantar PM kepada aisya_aqmar   Quote dan BalasQuote

fazilah_fazie89
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.02.2008
Ahli No: 32700
Posting: 55
Dari: taiping

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-04-08 20:25


erk.. tumpang tanya..
air teh 'o' tu yang manis ke yang tawar...?? :-? :-?

Bookmark and Share

    


  Member Information For fazilah_fazie89Profil   Hantar PM kepada fazilah_fazie89   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.108003 saat. Lajunya....