Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 03-08-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita hidup biar macam biskut Oreo, hitam di luar tak mengapa asal putih kat dalam, manis pula tu..
-- SHAMR (Warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 148
Ahli: 0
Jumlah: 148




  Yang Masuk Ke Sini
izad: 14 hari yang lalu
the_brOtherz: 41 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: JELMAAN WAJAH pada KUBAH MASJID KRISTAL


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» JELMAAN WAJAH pada KUBAH MASJID KRISTAL

Please Mendaftar To Post


Oleh JELMAAN WAJAH pada KUBAH MASJID KRISTAL

aesyah86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.11.2007
Ahli No: 31801
Posting: 109
Dari: chendering, tGanu

Terengganu  


posticon Posting pada: 22-02-08 10:58


Seorang pelancong telah datang melawat Masjid Kristal di Pulau Wan Man dan merakamkan video Masjid Kristal.

Apabila beliau pulang ke hotel dan memainkan semula video yang dirakam, dia terkejut apabila melihat imej aneh pada kubah masjid tersebut. Kenapa jadi begitu?

Masjid yang menghabiskan duit rakyat jutaan ringgit namun tidak boleh ditunaikan solat Jumaat.

Mungkin video klip ini akan menjadi satu peringatan buat kita semua dan tanda amaran buat Idris Jusoh.

Saksikan video ini..

http://www.youtube.com/watch?v=5Rmpx0qk-Ks

Download video ni..

http://www.zshare.net/download/76730766530e4f


sumber TranungKiteOnline


-----------------
Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu.


Bookmark and Share

    


  Member Information For aesyah86Profil   Hantar PM kepada aesyah86   Quote dan BalasQuote

aesyah86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.11.2007
Ahli No: 31801
Posting: 109
Dari: chendering, tGanu

Terengganu  


posticon Posting pada: 22-02-08 11:04


Ada imej syaitan, anjing di Masjid Kristal?
Rantisi Jr
Mon | Feb 18, 08 | 2:38:20 pm MYT

Saudara Pengarang,
Assalamualaikum,

Saya ke Kota Bharu hujung minggu kerana ada urusan. Kembali dari Kota Bharu, sengaja saya melintasi bandar Kuala Terengganu untuk 'menikmati' pemandangan di Jambatan Sultan Mahmud, khususnya Masjid Kristal dan Taman Tamadun Islam (Baca: Jahiliah).

Dengan gemerlapan pelbagai cahaya, nampak begitu cantik pada waktu Maghrib itu. Saya katakan kepada rakan sekereta: 'Nampak macam Disneyland saja'. Memang cahaya sedemikian hanya mengingatkan saya pada cahaya-cahaya yang terpancar daripada rekabentuk bangunan seperti Disneyland.

Kalau tidak salah ingatan saya, arkitek Masjid Kristal dan Taman Tamadun Islam ialah arkitek yang sama merekabentuk Disneyland dan lain-lain.

Singgah di satu pos UPU, saya ditunjuk oleh seorang sahabat dua imej yang menunjukkan gambar Masjid Kristal. Imej itu diambil oleh seorang pelancong asing di tepi Sungai Terengganu dalam bentuk 'videoshot'. Anehnya, pada salah satu kubah masjid itu terdapat mej yang menakutkan.

Wajah syaitan, anjing di kubah, menara Masjid Kristal?

Dalam keadaan agak kabur tetapi boleh dilihat, kelihatan seperti satu wajah. Ada mata, hidung, mulut pada kubah. Menara tajam kubah itu menjadi seolah-olah tanduknya. Pada satu kubah lagi di sebelah kanan kelihatan imej wajah anjing. Telinga panjangnya, mata, hidungnya juga kelihatan.

Barangkali dengan penerangan seperti ini tanpa imej sebenar amat sulit untuk digambarkan. Saya tidak mempunyai imej tersebut, tetapi dengarnya ia baru tersebar dalam telefon bimbit dan kalau tidak salah, ada juga VCD mengenainya.

Oleh kerana keanehannya, imej itu diberikan oleh pelancong tersebut kepada salah seorang pekerja hotel, dan kemudiannya ia mula tersebar. Jadi, kalau ada mana-mana pihak yang menyimpan imej itu, tolonglah siarkannya.

Kerajaan Terengganu 'Darul Kristal' mungkin menolak imej tersebut dengan mengatakan ia taktik pembangkang untuk memelihara kesucian Masjid Kristal. Tetapi, harus diingat bahawa imej itu bukannya ahli PAS yang ambil, sebaliknya pelancong asing.

Apapun, kalau imej itu benar dan bukan 'super impose', ia menunjukkan bahawa, ada sesuatu yang tak kena dengan Masjid Kristal.

Dan, kalau tanpa imej itu pun, ia memang tidak kena kerana ratusan juta ringgit wang rakyat telah pun dibazirkan. Ingatlah bahawa si pembazir itu adalah saudara syaitan. Maka, wajah syaitanlah yang ada pada imej kubah 'Masjid Dhirar' (Masjid Kristal) itu! --- aba.


sumber HarakahDaily.Net


-----------------
Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu.


Bookmark and Share

    


  Member Information For aesyah86Profil   Hantar PM kepada aesyah86   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 22-02-08 11:38


Salam..pelik ni tapi tak mustahil Allah nak memperlihatkn fenomena ni..tapi kena lah selidik sebelum kita percaya..sebab macam-macam hal pada zaman kecanggihan teknologi ni..


-----------------
-StaIrWays To HeaVen-http://nurfazilah.hadithuna.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-02-08 12:59


saya dah tengok dah imej wajah yang diperkatakan tu dalam video juga...

klik SINI.

baca saja lah komen-komen yang ada di situ.


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 22-02-08 22:19


hmm tiada mustahil didunia ini.teringat lagu raihan dulu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 18-03-08 21:58


Cuba kita renungi firman Allah ini dalam surah Taubah :


والذين اتخذوا مسـجدا ضرارا وكفرا وتفريقا بين المؤمنين وإرصادا لمن حارب الله ورسـوله من قبل وليحلفن إن أردنا إلا الحسـنى والله يشـهد إنهم لكاذبون * لا تقم فيه أبدا لمسـجد أسـس على التقوى من أول يوم أحق أن تقوم فيه فيه رجال يحبون أن يتطهروا والله يحب المطهرين * أفمن أسـس بنينه على تقوى من الله ورضوان خير أم من أسـس بنينه على شـفا جرف هار فانهار به فى نار جهنم والله لا يهدى القوم الظالمين * لا يزال بنينهم الذى بنوا ريبة فى قلوبهم إلا أن تقطع قلوبهم والله عليم حكيم – سورة التوبة : 110-107


107 : Dan (di antara orang-orang munafik itu) ada yang mendirikan masjid untuk menimbulkan bencana pada orang-orang yang beriman, untuk kekafiran dan untuk memecah belahkan di antara orang-orang beriman, serta untuk menunggu kedatangan orang-orang yang telah memerangi Allah dan Rasulnya sejak dahulu. Mereka dengan pasti bersumpah, “Kami hanya menghendaki kebaikan.” Dan Allah menjadi saksi bahawa mereka itu pendusta (dalam sumpahnya). 108 : Janganlah engkau melaksanakan solat dalam masjid itu selama-lamanya. Sungguh masjid yang didirikan atas dasar taqwa sejak hari pertama adalah lebih pantas engkau laksanakan solat di dalamnya. Di dalamnya ada orang-orang yang ingin membersihkan diri. Allah menyukai orang-orang bersih. 109 : Maka apakah orang-orang yang mendirikan masjid atas dasar taqwa kepada Allah dan keredhaanNya itu lebih baik, atau orang-orang yang mendirikan bangunannya di tepi jurang yang runtuh, lalu bangunan itu roboh bersama-sama dengan dia ke dalam neraka jahanam? Allah tidak memberi petunjuk kepada orang-orang zalim. 110 : Bangunan yang mereka dirikan itu senantiasa menjadi penyebab keraguan dalam hati mereka, sampai hati mereka hancur. Dan Allah Maha Mengetahui lagi Maha Bijaksana.

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-03-08 23:09


biasalah tu....buat masjid kat tempat tak ada penghuni....lepas itu pulak yang buat masjid tu kontraktor bukan islam....apa nak jdlah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

emirmizan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.01.2006
Ahli No: 22006
Posting: 91
Dari: seremban

australia   avatar


posticon Posting pada: 19-03-08 19:05


huhu.. pelik ek?? nak kat gambar tu jadi begitu sebab bergegar, rasanya tak.. huhu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For emirmizanProfil   Hantar PM kepada emirmizan   Pergi ke emirmizan's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 19-03-08 20:16


Pada 18-03-08 23:09 , qudwah posting:

!!! QUOTE !!!

biasalah tu....buat masjid kat tempat tak ada penghuni....lepas itu pulak yang buat masjid tu kontraktor bukan islam....apa nak jdlah....




tu kena tanya patrick lim sebab dia yang bina.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-03-08 21:33


entahlah...boleh katakan duduk kat rumah pun boleh nampak masjid tu tapi tak teringin pun nak pergi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 19-03-08 21:35


Pada 19-03-08 21:33 , qudwah posting:

!!! QUOTE !!!

entahlah...boleh katakan duduk kat rumah pun boleh nampak masjid tu tapi tak teringin pun nak pergi...



cubalah tengok mana tahu ada ke jelmaan muka tu.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 19-03-08 23:52


Assalamualaikum....nauzubillahlah...rakyat pun tahu yang masjid tu hanya perhiasan sahaja untuk tarikan pelancong...azb besar datang macam tsunami tu baru masing-masing nak ingat...Jauhkanlah dari malapetaka yang tidak diingini...

Bookmark and Share

    


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-03-08 01:24


.. jelmaan itu sahih ke:berfikir:..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-03-08 03:26


ni lah jadi jika rumah Allah, tempat umat Islam beribadat dibina oleh orang kafir yang tak memahami Islam.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

emirmizan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.01.2006
Ahli No: 22006
Posting: 91
Dari: seremban

australia   avatar


posticon Posting pada: 20-03-08 06:17


uhrm... ya Allah, lindungilah ummat Islam daripada petaka bencana...

Bookmark and Share

    


  Member Information For emirmizanProfil   Hantar PM kepada emirmizan   Pergi ke emirmizan's Website   Quote dan BalasQuote

hiddenblade
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2007
Ahli No: 31318
Posting: 157
Dari: IBRAHzine

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-03-08 07:04


betul atau tidak video tu?

kalau betul, ambillah iktibar
kalau tak betul, ambillah iktibar
so...?


-----------------------------------------




Bookmark and Share

    


  Member Information For hiddenbladeProfil   Hantar PM kepada hiddenblade   Pergi ke hiddenblade's Website   Quote dan BalasQuote

emirmizan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.01.2006
Ahli No: 22006
Posting: 91
Dari: seremban

australia   avatar


posticon Posting pada: 20-03-08 09:11


uhrm... entah lah.. kena lah ada pakar untuk sahkan, tapi apapun, ambillah iktibar.. huhu... tak salah rasanya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For emirmizanProfil   Hantar PM kepada emirmizan   Pergi ke emirmizan's Website   Quote dan BalasQuote

moustafa
Warga Rasmi
Menyertai: 20.03.2008
Ahli No: 32955
Posting: 20
Dari: pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 20-03-08 09:20


Assalamualaikum, betul ke masjid Darul Kristal di Kuala Terenganu tu ada nampak wajah imej syaitan dan imej anjing? Kalau begitu kita orang islam seharusnya ambik ikhtibar dan dijadikan pedoman atas perkara tersebut.Sekarang ni dah macam zaman jahilyah.Masyarakat melayu di Pulau pinang sudah di pimpin oleh DAP.Perkara itu seharusnya tidak patut berlaku.Undilah islam bukan saja UMNO tetapi PAS :oops:


-----------------
ilmu dan amal


Bookmark and Share

    


  Member Information For moustafaProfil   Hantar PM kepada moustafa   Quote dan BalasQuote

moustafa
Warga Rasmi
Menyertai: 20.03.2008
Ahli No: 32955
Posting: 20
Dari: pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 20-03-08 09:25


Waalaikumsalam,jika jelmaan itu sahih undilah PAS    8-)


-----------------
ilmu dan amal


Bookmark and Share

    


  Member Information For moustafaProfil   Hantar PM kepada moustafa   Quote dan BalasQuote

emirmizan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.01.2006
Ahli No: 22006
Posting: 91
Dari: seremban

australia   avatar


posticon Posting pada: 20-03-08 10:52


hehee... boleh ke macam tu... undilah kerana Allah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For emirmizanProfil   Hantar PM kepada emirmizan   Pergi ke emirmizan's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-03-08 22:02


Pada 19-03-08 21:35 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-03-08 21:33 , qudwah posting:

!!! QUOTE !!!

entahlah...boleh katakan duduk kat rumah pun boleh nampak masjid tu tapi tak teringin pun nak pergi...



cubalah tengok mana tahu ada ke jelmaan muka tu.



malas lagi nak pergi...


-----------------
BERTEMU DAN BERPISAH ADALAH KETENTUAN ALLAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 20-03-08 22:04


Pada 20-03-08 22:02 , qudwah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-03-08 21:35 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-03-08 21:33 , qudwah posting:

!!! QUOTE !!!

entahlah...boleh katakan duduk kat rumah pun boleh nampak masjid tu tapi tak teringin pun nak pergi...



cubalah tengok mana tahu ada ke jelmaan muka tu.



malas lagi nak pergi...




nanti awak bawa lah gambar baru masjid tu.ada ke muka tu.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

nur_eiman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.03.2006
Ahli No: 23130
Posting: 113
Dari: Kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 20-03-08 22:43


Inilah yang di katakan pemerintah hari ini. rakyatnya di lalaikan dari memahami Islam..Apa salahnya bina masjid walaupun habis jutaan ringgit tapi dapat di gunakan dengan sebaik-baiknya.. ni tak, semata-mata untuk pelancong tengok..teruk betul!!!!



:-o :-o

:-|


-----------------
ISLAM itu indah..tiada agama yang boleh menandinginya..
JANGAN biarkan kesucian ISLAM terus dicemari..


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_eimanProfil   Hantar PM kepada nur_eiman   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 20-03-08 23:28


Pada 20-03-08 22:43 , nur_eiman posting:

!!! QUOTE !!!

Inilah yang di katakan pemerintah hari ini. rakyatnya di lalaikan dari memahami Islam..Apa salahnya bina masjid walaupun habis jutaan ringgit tapi dapat di gunakan dengan sebaik-baiknya.. ni tak, semata-mata untuk pelancong tengok..teruk betul!!!!



:-o :-o

:-|




betul tu.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

harima_kenji
Warga Rasmi
Menyertai: 17.03.2008
Ahli No: 32919
Posting: 8

gabon   avatar


posticon Posting pada: 20-03-08 23:55


salam..harap kalian tidak mempercayaainya.ia adalah muslihat yahudi yang mahu merosakan keindahan masjid tu.

rakaman vedio tu maybe boleh diubahsuai.so, janganlah taksub sangat dengan apa yang anda saksikan. mata boleh menipu dan ditipu~~~

yakinlah Allah akan menjaga rumah ibadatNya tanpa unsur2 yang merosakan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For harima_kenjiProfil   Hantar PM kepada harima_kenji   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 20-03-08 23:58


tapikan,Kenapa pula masjid tu jadi hiasan saja dan solat jumaat pun tak boleh buat?dan Kenapa pula orang kafir patrick lim pula yang sponsor?.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

harima_kenji
Warga Rasmi
Menyertai: 17.03.2008
Ahli No: 32919
Posting: 8

gabon   avatar


posticon Posting pada: 21-03-08 00:00


Pada 20-03-08 09:25 , moustafa posting:

!!! QUOTE !!!

Waalaikumsalam,jika jelmaan itu sahih undilah PAS    8-)




tak relevan

Bookmark and Share

    


  Member Information For harima_kenjiProfil   Hantar PM kepada harima_kenji   Quote dan BalasQuote

harima_kenji
Warga Rasmi
Menyertai: 17.03.2008
Ahli No: 32919
Posting: 8

gabon   avatar


posticon Posting pada: 21-03-08 00:02


Pada 20-03-08 07:04 , hiddenblade posting:

!!! QUOTE !!!

betul atau tidak video tu?

kalau betul, ambillah iktibar
kalau tak betul, ambillah iktibar
so...?


-----------------------------------------
Dapatkan Majalah Elektornik Muslim percuma!! Dari Sahabat untuk sahabat..
http://www.ibrahzine.com/Forums/ForumSign.jpg




pergi tengok sendiri untuk mendapatkan kesahihannya..jangan merapu tak tentu pasal..

Bookmark and Share

    


  Member Information For harima_kenjiProfil   Hantar PM kepada harima_kenji   Quote dan BalasQuote

raudhatulmardhiah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 140
Posting: 262
Dari: Kluang, Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-03-08 00:05


Pada 20-03-08 23:58 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

tapikan,Kenapa pula masjid tu jadi hiasan saja dan solat jumaat pun tak boleh buat?dan Kenapa pula orang kafir patrick lim pula yang sponsor?.



Tanda-tanda kiamat kecil menurut dalil


    * Menghias masjid dan membanggakannya

"Di antara tanda-tanda telah dekatnya kiamat ialah manusia bermegah-megahan dalam mendirikan masjid" - Riwayat Nasai.


-----------------
Mencurah Kasih Berkongsi Ilmu http://raudhatulmardhiah.blogspot.com Ingatlah hanya dengan mengingati ALLAH hati menjadi tenang


Bookmark and Share

    


  Member Information For raudhatulmardhiahProfil   Hantar PM kepada raudhatulmardhiah   Pergi ke raudhatulmardhiah's Website   Quote dan BalasQuote

harima_kenji
Warga Rasmi
Menyertai: 17.03.2008
Ahli No: 32919
Posting: 8

gabon   avatar


posticon Posting pada: 21-03-08 00:05


Pada 18-03-08 23:09 , qudwah posting:

!!! QUOTE !!!

biasalah tu....buat masjid kat tempat tak ada penghuni....lepas itu pulak yang buat masjid tu kontraktor bukan islam....apa nak jdlah....


tak payah percaya kepada unsur khurafat. yakinlah Allah akan menjaga rumah ibadatNya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For harima_kenjiProfil   Hantar PM kepada harima_kenji   Quote dan BalasQuote

harima_kenji
Warga Rasmi
Menyertai: 17.03.2008
Ahli No: 32919
Posting: 8

gabon   avatar


posticon Posting pada: 21-03-08 00:07


Pada 22-02-08 10:58 , aesyah86 posting:

!!! QUOTE !!!

Seorang pelancong telah datang melawat Masjid Kristal di Pulau Wan Man dan merakamkan video Masjid Kristal.

Apabila beliau pulang ke hotel dan memainkan semula video yang dirakam, dia terkejut apabila melihat imej aneh pada kubah masjid tersebut. Kenapa jadi begitu?

Masjid yang menghabiskan duit rakyat jutaan ringgit namun tidak boleh ditunaikan solat Jumaat.

Mungkin video klip ini akan menjadi satu peringatan buat kita semua dan tanda amaran buat Idris Jusoh.

Saksikan video ini..

http://www.youtube.com/watch?v=5Rmpx0qk-Ks

Download video ni..

http://www.zshare.net/download/76730766530e4f


sumber TranungKiteOnline



saya nak tahu kebenaran mengapa masjid itu tak boleh solat jumaat. tolong buktikan dengan bukti2 yang jelas....

Bookmark and Share

    


  Member Information For harima_kenjiProfil   Hantar PM kepada harima_kenji   Quote dan BalasQuote

harima_kenji
Warga Rasmi
Menyertai: 17.03.2008
Ahli No: 32919
Posting: 8

gabon   avatar


posticon Posting pada: 21-03-08 00:15


Pada 20-03-08 23:58 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

tapikan,Kenapa pula masjid tu jadi hiasan saja dan solat jumaat pun tak boleh buat?dan Kenapa pula orang kafir patrick lim pula yang sponsor?.



si easyah86 tolong jawab dengan bukti2 yang jelas dan boleh dipercayaai..

Bookmark and Share

    


  Member Information For harima_kenjiProfil   Hantar PM kepada harima_kenji   Quote dan BalasQuote

wahidatulfarahah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32315
Posting: 328
Dari: malaysia

morocco   avatar


posticon Posting pada: 21-03-08 00:15


Pada 21-03-08 00:02 , harima_kenji posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-03-08 07:04 , hiddenblade posting:

!!! QUOTE !!!

betul atau tidak video tu?

kalau betul, ambillah iktibar
kalau tak betul, ambillah iktibar
so...?


-----------------------------------------
Dapatkan Majalah Elektornik Muslim percuma!! Dari Sahabat untuk sahabat..
http://www.ibrahzine.com/Forums/ForumSign.jpg




pergi tengok sendiri untuk mendapatkan kesahihannya..jangan merapu tak tentu pasal..


aii.org tu bagi nasihat pun awak kata merapu ke? :oops: :oops:

kalau sahih imej itu, undilah PAS


-----------------
~GELITA KERANA CINTA, BERDERANG KERANA KASIH~


Bookmark and Share

    


  Member Information For wahidatulfarahahProfil   Hantar PM kepada wahidatulfarahah   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 21-03-08 00:25


Pada 21-03-08 00:05 , raudhatulmardhiah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-03-08 23:58 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

tapikan,Kenapa pula masjid tu jadi hiasan saja dan solat jumaat pun tak boleh buat?dan Kenapa pula orang kafir patrick lim pula yang sponsor?.



Tanda-tanda kiamat kecil menurut dalil


    * Menghias masjid dan membanggakannya

"Di antara tanda-tanda telah dekatnya kiamat ialah manusia bermegah-megahan dalam mendirikan masjid" - Riwayat Nasai.





betul tu.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

hiddenblade
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2007
Ahli No: 31318
Posting: 157
Dari: IBRAHzine

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-03-08 07:00


Pada 21-03-08 00:15 , wahidatulfarahah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-03-08 00:02 , harima_kenji posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-03-08 07:04 , hiddenblade posting:

!!! QUOTE !!!

betul atau tidak video tu?

kalau betul, ambillah iktibar
kalau tak betul, ambillah iktibar
so...?


-----------------------------------------
Dapatkan Majalah Elektornik Muslim percuma!! Dari Sahabat untuk sahabat..
http://www.ibrahzine.com/Forums/ForumSign.jpg




pergi tengok sendiri untuk mendapatkan kesahihannya..jangan merapu tak tentu pasal..


aii.org tu bagi nasihat pun awak kata merapu ke? :oops: :oops:

kalau sahih imej itu, undilah PAS




salam

apa yang merapunya pasal yang aku tulis

kalau benda tu betul, memang patut ambik iktibar
kalau salah pun, banyak juga iktibar boleh ambik

Allah tak jadikan satu perkara atau kejadian pun
tanpa apa-apa makna



Bookmark and Share

    


  Member Information For hiddenbladeProfil   Hantar PM kepada hiddenblade   Pergi ke hiddenblade's Website   Quote dan BalasQuote

NurArisha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.03.2005
Ahli No: 15005
Posting: 278
Dari: Wangsa Maju, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-03-08 15:24


Saya dah tengok video itu. tapi saya tidak percaya dengan video itu. apatah lagi ia melibatkan masjid. jadi, saya tidak mahu kita mudah percaya dengan apa yang kita tak jelas depan mata kita..

kalau betul, biar kita tengok sendiri depan mata. Dengan video dan teknologi ni fitnah itu mudah sahaja tersebar. sebagai orang islam kita tak boleh terima sesuatu berita itu bulat2 dan sebarkannya..

sama-samala kita fikir..

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurArishaProfil   Hantar PM kepada NurArisha   Pergi ke NurArisha's Website   Quote dan BalasQuote

nuhan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.01.2004
Ahli No: 6399
Posting: 214
Dari: bangi

Perak  


posticon Posting pada: 21-03-08 15:46


salam..mmm..nothing is impossible..setiap kejadian tu pasti ada hikmah tersembunyi...tak kisah lah video tu betul ke tak, tapi masjid tu memang nampak menakutkan :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuhanProfil   Hantar PM kepada nuhan   Quote dan BalasQuote

ana_lia
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2004
Ahli No: 9598
Posting: 338
Dari: gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 22-03-08 12:32


Assalamualaikum
ana dengar bukan saja jelmaan wajah pada kubah masjid kristal tapi arah kiblatnya pun salah...sebabnya semalam mak ana baru tunjukkan email yang baru diterima.student dia yang bagi email tu semasa dia buat kajian kat masjid tu...student dia budak uia.ada gambarnya.tapi ana tak berapa tau lah macam mana nak letakkan gambar tu kat ukhwah ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_liaProfil   Hantar PM kepada ana_lia   Quote dan BalasQuote

ana_lia
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2004
Ahli No: 9598
Posting: 338
Dari: gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 22-03-08 12:35


nampak sangat org yang buat masjid tu tak tengok betul-betul arah kiblatnya.ana rasa sebab tu lah solat jumaat tak boleh dilakukan sebab masih was-was dengan arah kiblatnya dan cuma boleh dibenarkan melancong saja..wallahua'lam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_liaProfil   Hantar PM kepada ana_lia   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 22-03-08 12:45


Pada 21-03-08 15:46 , nuhan posting:

!!! QUOTE !!!

salam..mmm..nothing is impossible..setiap kejadian tu pasti ada hikmah tersembunyi...tak kisah lah video tu betul ke tak, tapi masjid tu memang nampak menakutkan :-D




betul tu.nak juga tau betul ke kiblat salah


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

lading21
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.03.2008
Ahli No: 32849
Posting: 125

blank  


posticon Posting pada: 22-03-08 12:48


Pada 21-03-08 15:24 , NurArisha posting:

!!! QUOTE !!!

Saya dah tengok video itu. tapi saya tidak percaya dengan video itu. apatah lagi ia melibatkan masjid. jadi, saya tidak mahu kita mudah percaya dengan apa yang kita tak jelas depan mata kita..

kalau betul, biar kita tengok sendiri depan mata. Dengan video dan teknologi ni fitnah itu mudah sahaja tersebar. sebagai orang islam kita tak boleh terima sesuatu berita itu bulat2 dan sebarkannya..

sama-samala kita fikir..


betul tu,kita perlukan satu kajian yang lebih menyeluruh dan santifik tntag video ni..harap-harap ada sedara/i kita dalam portal ni yang mahir atau ada ambil course dapat mberikan penjelasan...jangan mudah mbuat kesimpulan yang terburu2 kerana ia akan mberikan imej yang negatif thadap Islam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For lading21Profil   Hantar PM kepada lading21   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 22-03-08 12:50


Pada 22-03-08 12:48 , lading21 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-03-08 15:24 , NurArisha posting:

!!! QUOTE !!!

Saya dah tengok video itu. tapi saya tidak percaya dengan video itu. apatah lagi ia melibatkan masjid. jadi, saya tidak mahu kita mudah percaya dengan apa yang kita tak jelas depan mata kita..

kalau betul, biar kita tengok sendiri depan mata. Dengan video dan teknologi ni fitnah itu mudah sahaja tersebar. sebagai orang islam kita tak boleh terima sesuatu berita itu bulat2 dan sebarkannya..

sama-samala kita fikir..


betul tu,kita perlukan satu kajian yang lebih menyeluruh dan santifik tntag video ni..harap-harap ada sedara/i kita dalam portal ni yang mahir atau ada ambil course dapat mberikan penjelasan...jangan mudah mbuat kesimpulan yang terburu2 kerana ia akan mberikan imej yang negatif thadap Islam...



sekiranya betul macam mana?.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

lading21
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.03.2008
Ahli No: 32849
Posting: 125

blank  


posticon Posting pada: 22-03-08 12:54


Pada 22-03-08 12:45 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-03-08 15:46 , nuhan posting:

!!! QUOTE !!!

salam..mmm..nothing is impossible..setiap kejadian tu pasti ada hikmah tersembunyi...tak kisah lah video tu betul ke tak, tapi masjid tu memang nampak menakutkan :-D




betul tu.nak juga tau betul ke kiblat salah



:jangan: maaf..tak betul tu sedara/i...kita kena pastikan yang video ini betul or palsu kerana ia melibatkan nama Islam...pada pendapat saya,masjid tu menakutkan sedara/i adalah kerana 'mind set' dan imaginasi sedara/i semata-mata..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lading21Profil   Hantar PM kepada lading21   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 22-03-08 12:55


tak apalah,lagipun ada yang dah post diatas cakap arah kiblat masjid tu pun dah tak betul.jadi tu macam mana pula?.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

lading21
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.03.2008
Ahli No: 32849
Posting: 125

blank  


posticon Posting pada: 22-03-08 13:04


Pada 22-03-08 12:50 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-03-08 12:48 , lading21 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-03-08 15:24 , NurArisha posting:

!!! QUOTE !!!

Saya dah tengok video itu. tapi saya tidak percaya dengan video itu. apatah lagi ia melibatkan masjid. jadi, saya tidak mahu kita mudah percaya dengan apa yang kita tak jelas depan mata kita..

kalau betul, biar kita tengok sendiri depan mata. Dengan video dan teknologi ni fitnah itu mudah sahaja tersebar. sebagai orang islam kita tak boleh terima sesuatu berita itu bulat2 dan sebarkannya..

sama-samala kita fikir..


betul tu,kita perlukan satu kajian yang lebih menyeluruh dan santifik tntag video ni..harap-harap ada sedara/i kita dalam portal ni yang mahir atau ada ambil course dapat mberikan penjelasan...jangan mudah mbuat kesimpulan yang terburu2 kerana ia akan mberikan imej yang negatif thadap Islam...



sekiranya betul macam mana?.



kalau betul,buktikanla secara santific dan islamic...jangan jadi macam kes pokok pinang "berwajah" manusia di Pulau Pinang sudah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For lading21Profil   Hantar PM kepada lading21   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 22-03-08 13:08


sekarang ni dengar kata kiblat pun salah macam mana ya?

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

lading21
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.03.2008
Ahli No: 32849
Posting: 125

blank  


posticon Posting pada: 22-03-08 13:08


Pada 22-03-08 12:55 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

tak apalah,lagipun ada yang dah post diatas cakap arah kiblat masjid tu pun dah tak betul.jadi tu macam mana pula?.


saya ada juga terbaca tentang post arah kiblat tak betul tu tapi kl boleh minta tuan yang post tu lampirkan gambarnya sekali,boleh kita sama-sama kaji tengok berapa degree angle kiblat tu tersasar ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For lading21Profil   Hantar PM kepada lading21   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-03-08 13:12


EERRRMM.. Tumpang tanya.. Betul ke Masjid Kristal tu tidak
mempunyai imam, bilal dan siak permanently disebabkan ia dibina
di kawasan yang tiada qaryah? Dan sekiranya berdekatan dengan
qaryah pun, saudara Terengganu cakap di kawasan itu cuma ada
qaryah berdekatan, tapi semua qaryah itu sudah mempunyai
masjid dan buat apa hendak ke masjid jauh-jauh.. Dan saya agak
geli hati apabila ada yang mengatakan Pulau Wan Man asalnya
adalah tempat pembiakan ular dan biawak, jadi adakah mereka
dikira sebagai anggota qaryah? AADDUUSS!!! Lawak sungguh!!!!
HHIIEEE... No offence!!! Eheh.

p/s: Pasal video dan kiblat itu tanakk ulass lagi... Sehingga sahih
baru cakap... HHMM.. Tolong jawab soalan saya dulu tau... Tapi
video tu memang seram abiss laahh.. Serius!! Cuak tengok..
ADDOOII...

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 22-03-08 13:20


Pada 22-03-08 12:32 , ana_lia posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
ana dengar bukan saja jelmaan wajah pada kubah masjid kristal tapi arah kiblatnya pun salah...sebabnya semalam mak ana baru tunjukkan email yang baru diterima.student dia yang bagi email tu semasa dia buat kajian kat masjid tu...student dia budak uia.ada gambarnya.tapi ana tak berapa tau lah macam mana nak letakkan gambar tu kat ukhwah ni..


awak ada gambar dia tak?.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

zatil_alwani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.12.2007
Ahli No: 31993
Posting: 206
Dari: kuala selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-03-08 21:26


tak beranila nak buka video tu.. sebab saudara owl_UM kata nampak seram
imagine pun dah rasa takut, huhu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zatil_alwaniProfil   Hantar PM kepada zatil_alwani   Quote dan BalasQuote

ana_lia
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2004
Ahli No: 9598
Posting: 338
Dari: gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 27-03-08 22:02


Assalamualaikum
minta maaf lah...ana tak boleh nak letakkan gambar tu kat ukhwah ni..ana dah cuba beberapa kali tapi tak boleh..gambar tu mak ana yang dapat kat email dia tentang arah kiblat yang salah tu..student dia yang bagi.tapi kalau ada org sudi tunjukkan cara-cara macam mana nak letakkan gambar tu kat ukhwah ni nanti ana try buat..sudi2 lah tunjuk ye dengan org yang baru belajar ni..kalau nak tengok buktinya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_liaProfil   Hantar PM kepada ana_lia   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.14974 saat. Lajunya....