Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 13-01-2025  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
.....dan janganlah kamu berputus asa daripada rahmat Allah. Sesungguhnya tiada berputus asa daripada rahmat Allah melainkan kaum yang kafir.
-- Yusuf: 12

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 19
Ahli: 0
Jumlah: 19




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 3 hari yang lalu
Jaafar072286: 16 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: iklan tv sekarang semakin melampau!!!


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» iklan tv sekarang semakin melampau!!!

Please Mendaftar To Post


Oleh iklan tv sekarang semakin melampau!!!

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-02-08 22:30


Assalamualaikum
ana tak tahulah sama ada topik ini da pernah wujud atau belum di forum ukhwah.di sini ana ingin meluahkan rasa kecewa dan tidak puas hati terhadap iklan2 yang disiarkan di kaca tv pada masa kini.iklan2 kini semakin mlampau.ia mencabar nilai budaya dan iman.iklan2 untuk melariskan produk semakin terbuka dan tidak bersopan langsung.kita yang tengok rncangan tv scara tak lngsung mesti akan terserempak dengan iklan2 sebegini.sakit betul mata melihatnya.Kenapa tak ada tindakan ye...hmm.. :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

ann_1
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7574
Posting: 304
Dari: utm,johor

Selangor  


posticon Posting pada: 14-02-08 07:55


yup...saya pun rasa scenario yang same...kadang-kadang rasa malu nak tengok...Kenapa pihak berwajib boleh lepas tangan dalam hal ni sedangkan kerajaan sebuk mengatakan tentang islam hadhari...islam hadhari tak kesah ke semua ni??

Bookmark and Share

    


  Member Information For ann_1Profil   Hantar PM kepada ann_1   Pergi ke ann_1's Website   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-02-08 07:57


Pada 13-02-08 22:30 , nurzatul posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
ana tak tahulah sama ada topik ini da pernah wujud atau belum di forum ukhwah.di sini ana ingin meluahkan rasa kecewa dan tidak puas hati terhadap iklan2 yang disiarkan di kaca tv pada masa kini.iklan2 kini semakin mlampau.ia mencabar nilai budaya dan iman.iklan2 untuk melariskan produk semakin terbuka dan tidak bersopan langsung.kita yang tengok rncangan tv scara tak lngsung mesti akan terserempak dengan iklan2 sebegini.sakit betul mata melihatnya.Kenapa tak ada tindakan ye...hmm.. :berfikir:


nak tanya.. iklan apa ye? tak perasan pula...


-----------------
http://aisyahumaira-masayu.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 14-02-08 08:03


Pada 14-02-08 07:55 , ann_1 posting:

!!! QUOTE !!!

yup...saya pun rasa scenario yang same...kadang-kadang rasa malu nak tengok...Kenapa pihak berwajib boleh lepas tangan dalam hal ni sedangkan kerajaan sebuk mengatakan tentang islam hadhari...islam hadhari tak kesah ke semua ni??


ni lah yang dikatakan ISLAM HADHARI nyaaa....



Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-02-08 09:38


Inilah yang dikatakan pemisahan agama dan kehidupan seharian..mungkin bagi agama bagi mereka sekadar solat, puasa dan hari raya..iklan2 ni benda lain daripada agama agaknya..nauzubillah..saya pun malu bila tengok iklan2 macam tu..bagi sya bukan tidak ada prosedur2 penapisan..cuma mungkin tawaran bayaran iklan oleh sykt tu boleh membeli nilai2 / prinsip yang telah ditetapkan kerajaan..selagi pemerintahan Islam tidak berkuasa, beginilah jadinya..secara tidak langsung iklan2 sebegini menyumbang kepada gejala tidak sihat yang berlaku hari ini..

Bookmark and Share

    


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

imtihan_insyirah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24051
Posting: 732
Dari: Darul Ehsan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-02-08 10:10


tu yang iklan minyak wangi, disiarkan tv3. iklan dr luar negara ana rasa sebab pelakon iklan tu wanita bangsa kulit hitam , menyanyi atas pentas dengan memakai pakaian kemban yang singkat (skirt pendek), pulak tu.. buat aksi2 yang tak senonoh

ana memang terkejut. semalam, iklan alat senaman...keluar kat tv3 jugak. guna model perempuan. bergetar2 badan perempuan tu guna alat senaman. pakai seksi pulak,pakai baju jenis tali spaggheti strap tu.. then fokus kat bahagian2 yang memalukan. maaflah.. ana memang cerita detail sebab nak bagitau betapa teruknya media massa sekarang...kalau tak cerita detail, nanti org anggap' ala, biasa saja tu'

eii.. memang ana cukup benci iklan macam ini.

sedar tak sekarang ni malaysia hampir menyamai Indonesia yang mengamalkan Islam liberal, menggugurkan nilai2 dan moral kehidupan.inilah bahana ISLAM HADHARI DI MALAYSIA!!!!!!

kita rasa negara kita aman dan tenang, tiada perang, tiada huru hara..... tetapi hakikatnya, MALAYSIA TAK SELAMAT!! apa yang berlaku sekarang, akan mengakibatkan lebih ramai kanak-kanak dan wanita , menjadi mangsa rogol, bunuh cabul dan penderaan seksual..

P/S: kita asik komen itu ini. jadi apa tindakan kita? hanya mengeluh dan menggeleng kepala? tapi bila bab memilih perintah, boleh pulak sokong puak2 toghut yang menjadi punca kepada segala masalah. ataupun ambik ideologi " aku tak peduli. Aku tak kisah dan taknak ambik tahu sapepun jadi pemerintah"
fikirkan dan bertindak, sebelum Malaysia menjadi lebih parah!

Bookmark and Share

    


  Member Information For imtihan_insyirahProfil   Hantar PM kepada imtihan_insyirah   Pergi ke imtihan_insyirah's Website   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 14-02-08 14:53


salah satu iklan yang ana tak berkenan sangat-sangat,iklan teh ke kopi ke apanya entah yang ada jin tu..konon nak 'power'.. menyampah gila-gila..


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

afina010587
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.01.2008
Ahli No: 32202
Posting: 215
Dari: tanjung malim

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-02-08 15:36


mereka tak ada idea lain agak nya kan....
sian ..
makin maju negara makin kurang pula ilmu...
patutnye makin bercambah idea membangunkan ummah...
hmm... susah nak cakap sekarang ni...
wallahualam

Bookmark and Share

    


  Member Information For afina010587Profil   Hantar PM kepada afina010587   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.097012 saat. Lajunya....