Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 25-10-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dengan jalan sabar dan mengerjakan sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk
-- Al-Baqarah: 45

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 76
Ahli: 0
Jumlah: 76




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 6 hari yang lalu
Daeng_Jati: 13 hari yang lalu
skater: 16 hari yang lalu
HIKAL: 35 hari yang lalu


Kaki Jiwang Karat!!
Topik: ada apa dengan cinta sebenarnya???


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» ada apa dengan cinta sebenarnya???

Please Mendaftar To Post


Oleh ada apa dengan cinta sebenarnya???

taman_syurga
Warga Rasmi
Menyertai: 12.06.2006
Ahli No: 24787
Posting: 17
Dari: taman ilmu & budi

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 25-01-08 16:57


ana bukan apa...ana nak tahu apa sebenarnya yang dikatakan cinta???adakan semua org akan mengalami nya???bagaimana yang dikatakan cinta suci??cuba komen sikit...ana teringin nak tahu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For taman_syurgaProfil   Hantar PM kepada taman_syurga   Quote dan BalasQuote

mohdmuazzin
Warga Rasmi
Menyertai: 26.01.2008
Ahli No: 32443
Posting: 6
Dari: Jelebu

Melaka  


posticon Posting pada: 30-01-08 01:12


Cinta suci..Tentulah Cinta Ilahi...kita perlu sedar...siapa yang paling berhak keatas kita...Allah dan RasulNya, Keluarga, dan barulah orang sekitar...Jangan biar cinta dunia merosakkan cinta yang lain..Kalau kita dapat ikut peringkat cinta yang tadi, InsyaAllah, kita di jalan yang betul...Kadang-kadang memang kita keliru...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdmuazzinProfil   Hantar PM kepada mohdmuazzin   Pergi ke mohdmuazzin's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 30-01-08 08:48


hmm cinta...cinta lagi...
tak payah cakap pasal cinta lagi..
takkan tak tahu cinta tu apa..


rasanya kejap lagi topik ni kena kunci..


p/s: dibaca dengan intonasi yang lembut...


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

nurulislamiafiqah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.02.2005
Ahli No: 14540
Posting: 178
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-01-08 10:35


Pada 30-01-08 08:48 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

hmm cinta...cinta lagi...
tak payah cakap pasal cinta lagi..
takkan tak tahu cinta tu apa..


rasanya kejap lagi topik ni kena kunci..


p/s: dibaca dengan intonasi yang lembut...

:-P :-D :sopan: :bunga:


-----------------
Live in the present, learn from the pasti!


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulislamiafiqahProfil   Hantar PM kepada nurulislamiafiqah   Pergi ke nurulislamiafiqah's Website   Quote dan BalasQuote

nur_syam
Warga Rasmi
Menyertai: 30.01.2008
Ahli No: 32484
Posting: 9
Dari: kuantan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 31-01-08 17:01


hmm cinta...cinta lagi...
tak payah cakap pasal cinta lagi..
takkan tak tahu cinta tu apa..


rasanya kejap lagi topik ni kena kunci..


p/s: dibaca dengan intonasi yang lembut...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_syamProfil   Hantar PM kepada nur_syam   Quote dan BalasQuote

nur_syam
Warga Rasmi
Menyertai: 30.01.2008
Ahli No: 32484
Posting: 9
Dari: kuantan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 31-01-08 17:13


hmm...bercakap tentang cinta...


AKU DAN KEKASIHKU

Kali ni aku nak share tentang KEKASIH aku? (aku type huruf besar tu sebab aku terlampau sangat sayang kat DIA!) Penyayang sifatnya. Betul ni..tak tipu punya! Pure cintalah nak dikategorikan tu.

Apa taknya, masa aku susah, minta tolong sajalah pada DIA. Sure akan datang bantuan. Bila aku susah hati, boleh terus ngadu kat DIA -> direct! Pergghh !! Yang bestnya tu, bila aku dah ngadu kat DIA, terasa peace saja. For surelah...KEKASIH, kan?! Ish! Beruntung betul dapat KEKASIH macam ni...tak pernah nak sakitkan hati aku. Bila-bila masa saja aku boleh contact DIA. Yang seronok tu, sebab memang betul-betul rasa DIA tu dekat kat hati ni! Ye lah, cinta punya pasal, kan?

DIA tak kisah pun kalau aku tak ingat kat DIA. Tapi rugilah aku. Sebab, kalau aku ingat & contact saja DIA, sure macam-macam lah yang aku dapat. Tak kiralah, material ke...spiritual ke...emm memang kekasih sejatilah tu!

Bila aku rindu kat DIA, bacaje surat-surat yang DIA bagi tu. Macam-macam nasihat ada dalam tu. Siap bagi example lagi nak suruh aku faham. Sebelum ni. Aku pernah juga frust. Memang sedih giller lah masa tu. Ye lah, cinta bagai nak rak, tiba-tiba clash begitu saja.

Tapi KEKASIH aku yang ni lain, DIA tak kisah pun dengan cerita aku frust tu. Siap bagi semangat lagi. DIA tak ada jeles pun.Cuma aku saja yang jeles dengan DIA. Memang ramai yang jatuh cinta dengan DIA. So. Aku pun kenalah usaha betul-betul. Kata orang putih ~what you give, you get back~ so, kalau aku usaha lebih sikit. Aku dapat lebih lah, kan? KEKASIH aku ni baik sangat-sangat.

Perfect! Tu yang kadang-kadang aku tengah-tengah malam ...area pukul 3-4 pagi tu pun, kalau aku terjaga. Aku sure akan contact DIA. Rindu aaaa! Sebenarnya, KEKASIH aku ni kaya ...millionaire ...billionaire...dan entah apa-apa naire lagi... Tu yang pemurah sangat tu. Semua keperluan hidup aku, DIA yang support...percaya tak?

Free of charge...Tapi aku tak sedap hati lah...mestilah kena hargai apa yang DIA bagi tu, kan? Mak aku kata, kalau orang dah bagi, suka ke tak suka, ambil saja lah...lepas itu pandai-pandailah membalas budi.. tu yang buat aku sanggup berkorban apa sahaja...cheewah!

DIA suruh aku belajar sungguh-sungguh. Kalau boleh belajar semua ilmu. Sebab, KEKASIH aku ni memang cerdik+bijak+genius etc...DIA kata, tanpa ilmu, setiap amal yang aku buat semua sia-sia. DIA pun tambah sayang kat aku kalau aku rajin belajar. Malu lah sebenarnya nak cakap ni. Emm...aku sebenarnya belum pernah jumpa DIA lagi pun. Belum bersedia lah... tapi KEKASIH aku ni dah janji, satu hari nanti, mesti jumpa.

Sekarang ni menghitung hari lah aku ni. Tapi kecut perut juga! Takuut. Aku mesti prepare awal-awal.

Daripada surat-surat DIA yang ada tu. Aku tahu lah apa yang DIA suka, apa yang DIA tak suka. Mestilah aku nak buat apa yang DIA suka, so that, DIA tambah-tambah sayang lah kat aku, kan? tak mengapa lah, berkorban sekarang, sebab dia dah janji, sapa-sapa yang DIA sayang, DIA bagi hadiah special yang aku tak pernah terfikir pun!

Ish! Rindu sangat dah ni!


KEKASIH....AKU BERJANJI. Aku AKAN PERTAHANKAN CINTA $SUCI INI...WALAU NYAWA DIGALANG GANTI, MENGGADAIKAN CINTA TERAGUNG INI ,TIDAK SAMA SEKALI. WALAUPUN TAK PERNAH BERJUMPA. Aku TETAP BAHAGIA...ITULAH KEKASIHKU...ALLAH S.W.T. ... CINTA TERAGUNGKU!



p/s:ha...ini lah yang dkatakan cinta yang sebenar...cinta yang hakiki...yang tak terdapat pada mana-mana kekasih sekalipun..harus diingat..cinta ini perlu disemai dan dijaga agar tak terhapus dek hal-hal duniawi...Sama-sama lah kita mencari cinta Ilahi ini..Wallahu'alam

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_syamProfil   Hantar PM kepada nur_syam   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 31-01-08 17:21


cinta...?
jangan lah pengaruh teman untuk bercinta, teman ni mudah terpengaruh, pengaruh rakan sebaya, jangan lah pengaruh teman nak bercinta...
kang teman ikut kang....teman tak kuat nak lawan perasaan ni.... :(

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 31-01-08 17:36


Assalamualaikum
P.D nak bercintun dengan siapa ye... :berfikir:
hoho...menrahsia ye... :jangan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 01-02-08 15:50


Assalamualaikum
cinta...cinta hanya pada yang satu...hanya diaaaaa..... :-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

musafirsepi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.08.2005
Ahli No: 17831
Posting: 110
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-02-08 17:18


Assalamualaikum..

Ya Allah engkau Tuhanku,
Tiada Tuhan melainkan Engkau,
Engkau cinta agungku,
Nabi Muhammad pesuruhMu,

Ya Allah Engkau sumber bahagia,
Engkau sumber keselamatan,
Ya Allah Engkau sumber keamanan,
Engkau adalah segalanya..

Allah..cinta agungku..

Bookmark and Share

    


  Member Information For musafirsepiProfil   Hantar PM kepada musafirsepi   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 04-02-08 12:48


Assalamualaikum
puteri...
diaaaaa......?? :berfikir:
atau Dia......??? :berfikir:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 04-02-08 13:08


i love to love and to be loved....*winks


-----------------
strong minds talk about ideas, weak minds talk about people.


Bookmark and Share

    


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

taman_syurga
Warga Rasmi
Menyertai: 12.06.2006
Ahli No: 24787
Posting: 17
Dari: taman ilmu & budi

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-02-08 10:15


walaupun topic ni ada yang rasa tak menarik dan dah lama tapi sebenarnya ni lah masalah utama remaja sekarang....

Bookmark and Share

    


  Member Information For taman_syurgaProfil   Hantar PM kepada taman_syurga   Quote dan BalasQuote

wardah_suci
Warga Rasmi
Menyertai: 21.02.2008
Ahli No: 32678
Posting: 2

malaysia  


posticon Posting pada: 22-02-08 11:22


salam..

ada apa dengan cinta??
cinta pada Ilahi yang kekal abadi..
mdh2an Allah menetapkan hati ku ini..aminn ya robbal 'alamin

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardah_suciProfil   Hantar PM kepada wardah_suci   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 22-02-08 11:33


cinta..jangan coba2 nak masuk mencintai lawan jenis sebelum menikah...sangat berbahaya..jangan katakan bahwa iman anda kuat..anda akan dikalahkan..
    jika kamu menyukai seseorang(lawan jenis)..,sebaiknya cukup allah dan anda saja yang tau...sembunyikan perasaan anda itu..jika anda mati sebelum mendapatkan apa yang anda inginkan itu,dan anda masih dalam menyembunyikan perasaan anda,maka anda terhitung jihad..insyaallah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 22-02-08 11:46


Pada 22-02-08 11:33 , Mulya posting:

!!! QUOTE !!!

cinta..jangan coba2 nak masuk mencintai lawan jenis sebelum menikah...sangat berbahaya..jangan katakan bahwa iman anda kuat..anda akan dikalahkan..
    jika kamu menyukai seseorang(lawan jenis)..,sebaiknya cukup allah dan anda saja yang tau...sembunyikan perasaan anda itu..jika anda mati sebelum mendapatkan apa yang anda inginkan itu,dan anda masih dalam menyembunyikan perasaan anda,maka anda terhitung jihad..insyaallah..


.. terima kasih:welcome:..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

moustafa
Warga Rasmi
Menyertai: 20.03.2008
Ahli No: 32955
Posting: 20
Dari: pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 20-03-08 10:09


Assalamualaikum,apakah itu cinta?Adakah apabila kita memiliki cinta, mata kita buta?Cinta itu boleh dibeli/dijual?Atau membuatkan kita merana apabila memilikinya fikirlah,renunglah.     :berfikir:


-----------------
ilmu dan amal


Bookmark and Share

    


  Member Information For moustafaProfil   Hantar PM kepada moustafa   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-03-08 10:19


nak tahu cinta yang lebih bermakna?

cinta yang sebenar cinta...

cinta pada Allah dan Rasulullah SAW..

ungkapan cinta yang berpijak pada realiti..

bahasa cinta para bijaksana yang berlandaskan cinta Allah..

lihat sini :bunga: CINTA :bunga: jom sama-sama berkongsi.. :-)

wassalam


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-03-08 10:43


ini lagi kisah tentang cinta yang menarik :-)

                 CINTA PALSU


p/s: lamanya pukul 12.. nak tengok tarannum tv1


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

Sweetcouple_07
Warga Rasmi
Menyertai: 24.07.2008
Ahli No: 34143
Posting: 16
Dari: Sandakan,Sabah...

Sabah  


posticon Posting pada: 30-07-08 13:05


Pada 25-01-08 16:57 , taman_syurga posting:

!!! QUOTE !!!

ana bukan apa...ana nak tahu apa sebenarnya yang dikatakan cinta???adakan semua org akan mengalami nya???bagaimana yang dikatakan cinta suci??cuba komen sikit...ana teringin nak tahu...

maksud cinta begitu dalam maksud ssuh d'ungkapkn dengan kata-kata...mmeng semua kita akan mengalami nya....cinta suci ialah cinta yang kita saling m'yangi pasang kita dalam keadaan ssah @ senang,sentiasa berkongsi masalah,saling p'cya m'percayai & nda bersikap prasngka terhadap psangnya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Sweetcouple_07Profil   Hantar PM kepada Sweetcouple_07   Quote dan BalasQuote

alam_barzakh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.05.2007
Ahli No: 30091
Posting: 137
Dari: Mantin-Nilai-Sepang-Salak Tinggi-KLIA-Kuching-Kota Samarahan-Serian

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 30-07-08 13:06


Pada 20-03-08 10:43 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

ini lagi kisah tentang cinta yang menarik :-)

                 CINTA PALSU


p/s: lamanya pukul 12.. nak tengok tarannum tv1



ada satu lagi kisah cinta...

CINTA MONYET...


-----------------
"Permata Idaman, Mutiara Syurga........"


Bookmark and Share

    


  Member Information For alam_barzakhProfil   Hantar PM kepada alam_barzakh   Pergi ke alam_barzakh's Website   Quote dan BalasQuote

pejuang_terakhir
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30837
Posting: 533
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 30-07-08 13:29


di sebalik cinta ada hakikat rahsia kepada segala rahsia.....di sebalik rahsia itu ada keagungan yang melebihi keagungan segala yang wujud....hanya yang sampai kepada martabat cinta saja yang mampu mengungkapkan apa yang ada di sebalik cinta....begitulah betapa hebatnya cinta....cinta me'fana'kan kewujudan segala yang maujud...itulah yang ada pada C.I.dan.T.A

Bookmark and Share

    


  Member Information For pejuang_terakhirProfil   Hantar PM kepada pejuang_terakhir   Quote dan BalasQuote

sofya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.06.2007
Ahli No: 30381
Posting: 156
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 30-07-08 16:10


salam..

Kalaulah ramai yang mengatakan betapa cinta itu sungguh indah dan mampu membawa manusia mengecapi bahagia tetapi bagi aku cinta pada manusia sebenarnya tidak ada apa-apa nilai.

Satu perasaan yang bisa sahaja berubah selari dengan perubahan fungsi seseorang manusia itu kepada manusia lain.

Masa kecil semua takut tanpa emak. Kalau tidak ada emak tidak boleh lena. Malah termimpi-mimpi. Tetapi bila besar, sudah kahwin…wajah emak sudah tidak ada lagi. usahkan dalam mimpi..ketika mata celik pun jarang hendak terbayangkan muka emak apalagi bila sudah tidur..
yang ada hanya wajah kekasih atau wajah suami atau wajah isteri. Itulah sebenarnya cinta dan kasih sayang manusia.

Dan Allah …. bermula dari janin sehinggalah manusia ini tua merangkak pun tetap Dia berikan rezeki tetap Dia kasihi sekiranya kita juga merasakan demikian terhadapNya. itulah kasih yang maha abadi . Cuma kita sahaja yang tidak marasainya…Cuma kita sahaja yang menjauhiNya..

just copy dan paste dr novel MAAFKAN AKU hasil tulisan zaharah muhammad...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sofyaProfil   Hantar PM kepada sofya   Quote dan BalasQuote

fizal86_anakpadi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.07.2006
Ahli No: 25417
Posting: 179
Dari: sg petani

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-09-08 16:49


cinta ada manyak....
yang utama cinta kepada pencipta.
rasulnya.
diikuti ibubapa, pasangan keluarga dan sebagainya.
cinta kucing pun dikira cinta jugak.
dia mai sekali dengan kasih sayang dan tanggungjawab.
entah....
cinta suci adalah cinta yang datang dari hati yang ikhlas tanpa mengharapkan balasan

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizal86_anakpadiProfil   Hantar PM kepada fizal86_anakpadi   Quote dan BalasQuote

immad

Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11221
Posting: 968
Dari: minal mahdi ila lahdi(UIAM)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-09-08 17:03


ngeh2..saja layan topik jiwang kejap..pnin kepala memikirkan hari esok..ase macam apa dah ni..

heee...cinta tu Kalau before kahwin..tidak ada langsung manisnya..malah menyakitkan lagi adalah...seriusly
tapi Kalau pas kahwin...insyaallah..if kedua-duanya pandai suburkan dengan keimanan dan kasih sayang..nothing to be worry...

heheh ni bercakap dari penglaman lepas lah ni...Kalau antum jenis xkesah..mungkinlah antum akan rasa syok saja ye bercinta..tapi Kalau antum jenis yang kisah...baik tinggalkan..dan ignore sajalah...

Kalau ikut seminar pengurusan cinta....Kalau dalam masa kurang setahun pasangan yang berkenalan secara baik(guna org tengah ke..paperla,....or yang baru berkenan kat sso) tidak ada usaha ke arah perkawinan...tok sah duduk menggatal nak cari pasangan..tu nasihat ustaz..

sebab dalam masa setahun tu..merisik..tunang dan kahwin akan dijalankan...

ni nasihat untuk diri ana juga lah..erm nak tinggalkan perkara ni memang susah..tapi hati kena kuat..pilihlah..nak cinta allah dan rasul dan ibubapa or nak cinta dia seorang?tanya hati....
ok..tu sajalah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For immadProfil   Hantar PM kepada immad   Quote dan BalasQuote

Aezza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.09.2005
Ahli No: 18979
Posting: 264
Dari: Klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-09-08 11:42


nampaknya nur_syam kita berkongsi KEKASIH yang sama. saya baru sahaja menemui DIA dalam hati ini.. rasa bahagia sangat. cuma, saya selalu juga lupa mengingati DIA. tapi DIA tetap menyayangi diri ini dengan tidak putus-putus memberi hadiah kepada saya.


YA ALLAH...

Bookmark and Share

    


  Member Information For AezzaProfil   Hantar PM kepada Aezza   Pergi ke Aezza's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.116099 saat. Lajunya....