Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-04-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika perjuangan itu adalah kerana perut, nilai perjuangan itu sama dengan apa yang keluar dari perut.
-- Imam Syafie

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 82
Ahli: 0
Jumlah: 82




  Yang Masuk Ke Sini
Kang: 13 hari yang lalu
lidah-penghunus: 15 hari yang lalu
muslimin23: 23 hari yang lalu


Pengumuman Aktiviti
Topik: -jK peNutUp 2007-


Carian Forum

Moderator: Administrator, limah, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengumuman Aktiviti
    »» -jK peNutUp 2007-

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh -jK peNutUp 2007-

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 05-12-07 14:22


salam alaik..
tafaddal..

:: WACANA ILMIAH ::
`KU SINGKAP JENDELA BARU `

TARIKH :
29 DISEMBER 2007

HARI :
SABTU

MASA:
2.00-6.00 petang

TEMPAT :
DEWAn, MASJID PUTRA, NILAI NEGERI SEMBILAN.
(berhadapan matrikulasi UIa, nilai -nilai square)


jk penutup ukhwah.com 2007
aiwah.. jemput semua para sahabat ukhwah.com
hanan.com.my. semua mahasiwa/wi Usim.uia nilai.kuis.
legenda group of colleges dan semua hadirin.. hadirat...
adik-adik smk dato said.. smk dato shahardin, labu..
maahad ahmadi gemenceh..dan semua lah..
tak kira dari ipta/ipts mana.. ke majlis ILMU...


tentatif..

SABTU - 29 DECEMBER 2007
2.00 petang : Kehadiran peserta dan tetamu jemputan
2.30 -4.30 petang : Slot WACANA ILMIAH bermula
panel : al fadhil UStaz Mohd Gunawan b.Che Abd Aziz
-timbalan.pengarah jbtn perdana menteri.bhg zakat,haji & wakaf
panel lain akan diumumkan kelak..

4.40 petang: solat asar berjemaah
5.00-5.30 petang : minum petang
6.00 petang : bersurai


** mumkin liqa untuk muslimat au muslimin boleh diaturkan
sendiri-sendiri..hihi.. boleh saja sampai isyak kita buat halaqoh di masjid.. ;-)

fwd sms majlis ilmu pada sahabat ya..
ilalliqa.. wsslm..

** sebarang pertanyaan pm ana.. simple-shida

:-D :-P


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-12-07 14:26


kak shida, tolong cerita sikit apa pengisian wacana ilmiah tu? tak faham.. huhu. persediaan nak masuk tahun baru ke?


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 05-12-07 14:30


direction ke masjid putra nilai..

bagi yang ikut highway..

exit tol NILAi..
pusing kanan.. terus sampai jumpa traffic light..
turn KANAN..


boleh lihat sebelah kanan nilai square- banyak kedai kain
nampak pusat matrikulasi uia/ nursing kolej (murni kolej)
masjid dalam sikit.. betul-betul berhadapan dengan
mahallah mtrix uia blok A..


* haa.. pesanan pada qaulah_atrah.fazilah (ups.. tak pasti nickname...) lina_mursyidah boleh lah ajak semua kerabat di mahallah mai p masjid naa..

* tak lupa juga pada sutera_kasih85 dan segala kerabat di usim..
mai naaa.. dokek saja...hehehe.. disebalik bukit tu saja..hihi..

* mohamad min kkl-butl.. haa.. anta booking bas ye..
ajak segerombolan stdnt kkl p masjid nilai..
:-D :-D


bagi yang naik ktm sila turun di stesen NILAi..
kemudian boleh naik taxi ke masjid..
au ana akan minta pertolongan sahabat yang ada kereta
jemput antum au antunna di ktm nilai nanti..

so.. pada yang nak hadir.. boleh berpm dengan ana..
mohamad.. immad.. syahidatul.. qaulah_atrah..dueramiela..
sadiqah.. naza_firman..

muskil lagi.. pm ana..hihi..
ok.. wsslm.. ;-) ;-) ;-)


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 05-12-07 14:34


!!! QUOTE !!!

kak shida, tolong cerita sikit apa pengisian wacana ilmiah tu? tak faham.. huhu. persediaan nak masuk tahun baru ke?


wah.. pantas mengajukan soalan ye..

wacana ilmiah ala-ala talk show.. macam halaqoh..
sempena nak buka tirai 2008...
so, pengisian wacana ilmiah ni.. lebih pada azam tahun 2008..
juga diselitkan unsur-unsur kisah KOrban... memandangkan
baru lepas sambut eidul adha..

jemput datang ye.. ajak adik.kak.abang.mak.abah.tok.nek
jiran sebelah.roomate.sebelah bilik punya roomate.
dan semua rakyat malaysia... :lol: :-D :-D

ok shye.. menjawab persoalan... :berfikir: :berfikir:


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 05-12-07 14:37


oh ye, ada jamuan minuman ringan..
pada sesiapa yang rasa nak bawa kuih muih..
kuih karipap ke.. ketayap ke.. seri ayu ke..
dan macam-macam boleh hubungi ana..

wacana ilmiah ni.. FREE sahaja..
yang perlu bawa buku nota.. pen untuk catitan antum..

insyaallah t-shirt . VEst . buku mutiara
dari ukhwah.com akan dijual di kaunter pendaftaran..
so, bawalah duit lebih untuk membeli sambil menderma
untuk ukhwah.com

t-shirt muslimin-pendek rm20
t-shirt muslimat labuh rm22
VEst rm35.
buku mutiara inspirasi rm5


walllahu'alam...


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-12-07 15:48


Assalamualaikum

macam seronok pengisiannya..
tapi tak mengizinkan untuk ana ke sana..
kerana ana kena masuk utm semula..
moga di lain hari, insyaAllah..

p/s: syukran kak shida menjemput ana..maaf tak dapat menghadirkan diri..mungkin juga untuk program2 yang lain..sedih2 :-(


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'


Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 05-12-07 16:05


Assalamualaikum...

wahh..... ada JK penutup 2007...

insyaALLAH....ana dan beberapa sahabat akan hadir...

wassalam...


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

nur_ila
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12660
Posting: 34
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-12-07 16:17


insyallah, kalau tak ada halangan, dptla pergi :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_ilaProfil   Hantar PM kepada nur_ila   Quote dan BalasQuote

khazinatul_asrar47
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16936
Posting: 308
Dari: .::diMana ada keBerkatanNYA,disitu ana::.

Selangor  


posticon Posting pada: 05-12-07 16:27


inshaAllah kalau tak balik rumah minggu tu. ;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For khazinatul_asrar47Profil   Hantar PM kepada khazinatul_asrar47   Pergi ke khazinatul_asrar47's Website   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 05-12-07 17:11


Assalamualaikum

:-)

baguihnye kak shida set masa.... ;-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 05-12-07 17:13


teringin juga nak join aktiviti uhkwah ni...
insyaAllah, jika diberi kesempatan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 05-12-07 21:14


melepas lagi..
dah balik kelantan dah waktu ni....

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 06-12-07 07:54


InsyaAllah..dekat saja dari tempat kerja..
Tpkan..masa tu kakak dan family datang dari kg..cuma tak pasti flight mereka pukul berapa..kena pergi ambik mereka, bawa pergi rumah dan mereka stay rumah 3 hari sebelum pergi sabah..Nanti k.su confirm balik dengan shida:-P
kalau flight mereka lewat, kita pergi same ye shida:-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-12-07 11:03


salam'alaik..
wah...dekat gila-gila punya dekat dengan mahalah lina..
hehehe...
jalan kaki saja 5 minit...
TETAPI...
tak dapat join...bertembung dengan program abim n9...
maaf banyak-banyak kak shida...
wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-12-07 12:24


Hmm..tak payah balik lah redgirl..hehe..

tapi,rasanya tkleh nak join jugak lah..sama macam lina..
ada program..huhu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 06-12-07 17:28


salam alaik..
jemput datang ye..

pada yang tak dapat hadir.. tak mengapa..
jumpa lagi di next jk 2008 insyaallah..

antum wa antunna tak perlu berkalam tentang
ahli panel.. nak war-warkan di pihak mana
panel berdiri.. au ber...ber... harap faham maksud ana..

ahli panel memang semua a'rif dalam bidang masing-masing.
jadinya.. jangan menimbulkan isu-isu yang bukan
tentang hal majlis ilmu ni...

pesanan pada semua sahabat ukhwah.com

sila BACA topik yang antum balas sebelum POsting..
kadangkala ana tengok antum main hentam kromo saja..
main jawab & menempelkan iklan yang tidak sepatutnya
dalam sesuatu topik..

jadinya.. sila baca dengan teliti sebelum Menjawab..
macam jawab exam lah.. kalau salah jawab..
tak ada lah markah.. jadi.. Jangan membazir rongga dalam ukhwah.com dengan posting yang tidak releven dengan tajuk
dan mohon TIDAK DIPOSTING gambar SENYUM sahaja dalam mana-mana topik.. ini akan memberatkan server ukhwah.com

ni pesanan ana.. mohon dipatuhi deh..
hehhe.. ok.. samihni.. wallahu'alam..
:berfikir: :berfikir: :roll:


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-12-07 00:08


erm :-?
macam best juga dengar nya ye... heh! :D
erm pasal apa name nya JK Penutup :-/ ada apa-apa yang perlu ditutup ke :-/ huh!? :O

Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-12-07 00:09


ouh sejak bila dah ada icon2 best ni ye huhu! ;)) best nya huhu! :D :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-12-07 00:13


:-? = tak paham
:O = geleng kepala
:D = iklan ubat gigi mukmin
:P = heh!
;) = kenyit mata
:) = senyum
:( = masam

ada apa lagi ye... ;;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-12-07 00:16


:cry: = nangis
:malu: = malu2
:kelip: = jeling-jeling / perasaan ingin tahu
:sopan: = huhu
:terliur: = wahhh!!!
:berfikir: = erm...


-----------------
Web, Graphic, Multimedia & Animation Service


Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_aLfA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.08.2007
Ahli No: 30865
Posting: 217
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-12-07 00:56


salam kk shida..
Kenapa buat 29hb?? :-(
ingat nak reg balik kat kolej 1 jan 2008... :-D
tapi tak apa lah..sebab kk shida nya pasal ifa pergi juga..;-)
dah bncg dengan due tadi...
memang kami nak pergi..insyaAllah..
apa-apa hal nanti kami inform kat akak ye.. :-)
nah..munge untuk kk shida.. :bunga: :bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_aLfAProfil   Hantar PM kepada muslimah_aLfA   Quote dan BalasQuote

Linn
WARGA SETIA
Menyertai: 14.04.2004
Ahli No: 8388
Posting: 447
Dari: Serdang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-12-07 07:57


thank you kak shida sudi jemput saya & kawan-kawan..
tempat tu dah dekat dengan rumah parents saya..
insyaAllah kalau ada kelapangan, saya akan hadir.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinnProfil   Hantar PM kepada Linn   Quote dan BalasQuote

addinulhuda
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 31217
Posting: 664
Dari: ~bumi bertuah~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-12-07 10:11


nak pergi..nak pergi...
tapi jauh lah..huhuhu... :cry:


-----------------
~membangun bersama islam~


Bookmark and Share

    


  Member Information For addinulhudaProfil   Hantar PM kepada addinulhuda   Pergi ke addinulhuda's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_aLfA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.08.2007
Ahli No: 30865
Posting: 217
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-12-07 13:37


Pada 07-12-07 00:09 , firdaus_9 posting:

!!! QUOTE !!!

ouh sejak bila dah ada icon2 best ni ye huhu! ;)) best nya huhu! :D :P


:-? :-? :-? :berfikir: :berfikir: :sopan: :sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_aLfAProfil   Hantar PM kepada muslimah_aLfA   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-12-07 22:52


aaiiihhh??
makin banyak smile dan emotion kat site ini??
korangx ini... cuba lah berkata2 daripada menzahirkan smile2
ini.. kan lagi comel...
dekat topic ni sahaja pun da berapa banyak
character dah... aaddduuuiihh....

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

muslimah_aLfA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.08.2007
Ahli No: 30865
Posting: 217
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-12-07 23:49


Pada 07-12-07 22:52 , owl_UM posting:

!!! QUOTE !!!

aaiiihhh??
makin banyak smile dan emotion kat site ini??
korangx ini... cuba lah berkata2 daripada menzahirkan smile2
ini.. kan lagi comel...
dekat topic ni sahaja pun da berapa banyak
character dah... aaddduuuiihh....


:-D :-D
saja saja..nak knakn firdaus tu.. :sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_aLfAProfil   Hantar PM kepada muslimah_aLfA   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-12-07 00:11


Assalammualaikum
insyaAllah nak pergi.. lagipun hari itu memang ada kat kl.. insyaAllah if tak segan nak datang.. :)


-----------------
engkau selalu lupa
sedang hatimu tetap lalai
padahal umur kian tiada
namun dosamu makin bertambah


Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-12-07 08:20


Salam Ukhwah semua...

INSYAALLAH..jika berkesempatan kita jumpa di sana ye..
waktu tu dah habis dah kursus di kg halaman..
mungkin tahun depan peluang bersama lebih banyak..:)

jumpa kami di sana ek.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-12-07 08:53


Pada 07-12-07 10:11 , addinulhuda posting:

!!! QUOTE !!!

nak pergi..nak pergi...
tapi jauh lah..huhuhu... :cry:



ana pun sama nak pergi...
shida acm buat promosi...ana nak buat promosilah ukhwah ini kat tawau...pas itu nak buat jk ukhwah juga...hhehehehe :kelip: :kelip:


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-12-07 10:13


InsyaAllah...
ada kelapangan akan menghadirkan diri... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-12-07 10:43


insya'ALLAH ana akan hadir jika tiada apa yang menghalang...........

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-12-07 10:45


erm,setiap permulaaan mesti ada penamat dan setiap perjuangan mesti ada kesinambungan agar warisan kita sebagai ISLAM terpelihara...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 08-12-07 10:50


Pada 07-12-07 00:08 , firdaus_9 posting:

!!! QUOTE !!!

erm :-?
macam best juga dengar nya ye... heh! :D
erm pasal apa name nya JK Penutup :-/ ada apa-apa yang perlu ditutup ke :-/ huh!? :O


Firdaus ni...
kan kita dah nak masuk tahun baru..mestilah nak tutup untuk tahun ni..
Jejak KAsih Penutup..moga-moga ramai yang datang..walaupun ana tak tahu free ke tak masa tu sebab ada hal, cuma masanye tak tau..
kalau ada kelapangan ana pergi..:-)


-----------------
Sesejuk Mata Memandang, Seindah Akhlak terpampang


Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 09-12-07 20:47


29 disember ke rupanya.....
sesiapa boleh pergi,sila pergi dialu-alukan pergi.
ustat kasi ceramah tu memang best


-----------------

= think Islam , think Globally , think Reality =


Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

syah_apium
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1424
Posting: 415
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 09-12-07 22:34


Assalamualaikum


mesti meriah kan

tapi sdihnya ana tak dapat datang :cry::cry: :cry:

tengah sibuk kemas barang nak pergi kembali ke sabah pada 31 disember

tapi tak mengapalah, support dari belakang tabir sajalah ;-) ;-)


-----------------
ukhwah itu indah bila dihubungkan melalui silaturrahim

layari http://ibnusyah.blogspot.



    


  Member Information For syah_apiumProfil   Hantar PM kepada syah_apium   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 10-12-07 08:19


Pada 08-12-07 00:11 , smile_roses posting:

!!! QUOTE !!!

Assalammualaikum
insyaAllah nak pergi.. lagipun hari itu memang ada kat kl.. insyaAllah if tak segan nak datang.. :)



wa'alaikumsalam..
Kenapa nak segan pula cik senyum_ :bunga: ?
Insyaallah jumpa 29 hb ye..

:welcome: :welcome: :welcome:


-----------------
hIdUP mEsTi TeRuS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 10-12-07 09:56


!!! QUOTE !!!

InsyaAllah..dekat saja dari tempat kerja..
Tpkan..masa tu kakak dan family datang dari kg..cuma tak pasti flight mereka pukul berapa..kena pergi ambik mereka, bawa pergi rumah dan mereka stay rumah 3 hari sebelum pergi sabah..Nanti k.su confirm balik dengan shida
kalau flight mereka lewat, kita pergi same ye shida


insyaallah.. kita pergi sama kak..
sabtu tu.. maybe shida exit ofice awal..
kena p masjid awal.. nak set up all the things..

!!! QUOTE !!!

salam'alaik..
wah...dekat gila-gila punya dekat dengan mahalah lina..
hehehe...
jalan kaki saja 5 minit...
TETAPI...
tak dapat join...bertembung dengan program abim n9...
maaf banyak-banyak kak shida...
wassalam


ya lina.. dekat gila-gila.. boleh ditukar sedap ke dekat sangat-sangat..hihi.. cikgi nahu ni..lughah bahasa baku.. ;-)
erm.. tak dapat nak jumpa lina..huhu..

!!! QUOTE !!!

erm
macam best juga dengar nya ye... heh!
erm pasal apa name nya JK Penutup :-/ ada apa-apa yang perlu ditutup ke :-/ huh!?


haa firdaus.. lam tak mengOnline kan diri?
sibuk exam ek..?
apa yang nak ditutup..
events 2007 lah...

ada lagi pesanan untuk ditutup..
tutup rapat untuk bahasa yang kurang ENAK..
pastikan 2008 bermula dengan kata-kata BERHIKMah..
sOPan.. berdebat.. berHUjah dengan suasana yang harmoni..
tanpa ada KAcau-bilau.. pertelingkahan Melampau..
serta jangan gunakan AYAt yang Kasar & beruNsurkan
penghinAAn.. dan sewaktu dengannya..


:berfikir: :berfikir:


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 10-12-07 10:01


!!! QUOTE !!!

salam kk shida..
Kenapa buat 29hb??
ingat nak reg balik kat kolej 1 jan 2008...
tapi tak apa lah..sebab kk shida nya pasal ifa pergi juga..
dah bncg dengan due tadi...
memang kami nak pergi..insyaAllah..
apa-apa hal nanti kami inform kat akak ye..
nah..munge untuk kk shida..


hehe.. saja nak suruh balik awai..
windu kat adik-adik butl ni..
:terliur: :terliur:

bagi bunga saja..? buah anggur ke.. durian ke..??
:-D :-D


yeahh.. rumaishaa turun juga ye..hihi..
jom ramai-ramai turun jk penutup..
jemput datang ajak kawan-kawan ye..

tiada bayaran dikenakan..

datang bwe diri.. note books.. bawa sikit duit lebih..
beli produk ukhwah.com ;-) ;-)
boleh bagi pada insan yang tersayang.. :-D


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 10-12-07 10:18


nampaknya teman tak dapat nak menyertainye. tak mengapa lah... :(

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 10-12-07 10:41


Pada 10-12-07 10:18 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

nampaknya teman tak dapat nak menyertainye. tak mengapa lah... :(


sama lah.. :-(


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

scenario
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2007
Ahli No: 31016
Posting: 181
Dari: Inti nilai..

Perak  


posticon Posting pada: 10-12-07 17:32


Insyaallah ana hadirkan diri jika ad kesempatan waktu dan tiada halangan yang menghalang..

Bookmark and Share

    


  Member Information For scenarioProfil   Hantar PM kepada scenario   Pergi ke scenario's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 10-12-07 17:42


.. kena datang senyap2 ni.. tak boleh heboh2 yang aku kata aku nak datang.. nanti org lain tahu aku datang.. ok2.. aku cuba datang.. jangan kasi tahu org lain yang aku nak datang..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

muslimah_aLfA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.08.2007
Ahli No: 30865
Posting: 217
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 10-12-07 18:16


Pada 10-12-07 10:01 , simpLe_sHida posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

salam kk shida..
Kenapa buat 29hb??
ingat nak reg balik kat kolej 1 jan 2008...
tapi tak apa lah..sebab kk shida nya pasal ifa pergi juga..
dah bncg dengan due tadi...
memang kami nak pergi..insyaAllah..
apa-apa hal nanti kami inform kat akak ye..
nah..munge untuk kk shida..


hehe.. saja nak suruh balik awai..
windu kat adik-adik butl ni..
:terliur: :terliur:

bagi bunga saja..? buah anggur ke.. durian ke..??
:-D :-D




:sopan: :sopan:
ye ke kk shida ni... :berfikir:
brtuahnye dapat akak macam ini... :-D
aikk..demand lah pula..
nt lah nak beli time balik klate nt.. :-P
charge RM50... :lol: ;-)


~Alangkah indah hidup ini..bila ISLAM bersinar kembali..cahaya iman menyuluh tiap sanubari..kebenaran mewarnai bumi~

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_aLfAProfil   Hantar PM kepada muslimah_aLfA   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 10-12-07 22:00


Pada 10-12-07 17:42 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. kena datang senyap2 ni.. tak boleh heboh2 yang aku kata aku nak datang.. nanti org lain tahu aku datang.. ok2.. aku cuba datang.. jangan kasi tahu org lain yang aku nak datang..


adoi!dia ni :lol: :lol:
ni bukan kira bagitahu ke cik kaki + samun :lol: :-P



Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

kahfi8
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2007
Ahli No: 31129
Posting: 517
Dari: Damansara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-12-07 22:28


ana teringin sangat untuk hadir..
sekarang ni ada kelas BI kat U... 19hb baru balik..
habis cuti tak boleh pergi mana-mana lagi ni.. :(

Bookmark and Share

    


  Member Information For kahfi8Profil   Hantar PM kepada kahfi8   Pergi ke kahfi8's Website   Quote dan BalasQuote

kahfi8
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2007
Ahli No: 31129
Posting: 517
Dari: Damansara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-12-07 22:29


sesiapa sahabat ukhwah dari ipoh, boleh tumpangkan tak?
atau tunjukkan jalan ke.. untuk muslimin ya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kahfi8Profil   Hantar PM kepada kahfi8   Pergi ke kahfi8's Website   Quote dan BalasQuote

fathiha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.11.2005
Ahli No: 20306
Posting: 178
Dari: penang+perak+melaka+n9

Perak  


posticon Posting pada: 11-12-07 09:52


tak dapat nak datang walaupun dekat saja..ada program lain..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fathihaProfil   Hantar PM kepada fathiha   Pergi ke fathiha's Website   Quote dan BalasQuote

cintamadinah_82
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2005
Ahli No: 16646
Posting: 265
Dari: pulau pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 11-12-07 16:08


Assalamualaikum

rasa nak sangat pergi JK penutup ni, sambil tambah ilmu dapat berkenal2 dengan ahli ukhwah yang lain. sempat ikut sekali saja..Jk mini buku 2006 saja.. dah lama tak jumpak rumaishaa, sdra kang, hanan, hanisah dan lain-lain (maaf tak berapa ingat nama2 kalian).. tapi tak dapat nak pergi sebab final exam 29 & 30 dis ni.. huhu.. :cry: :cry: :cry:
windu kat lama xjumpak rumaishaa (mar), sempat SMs saja..
tak mengapa lah semoga majlis tu dapat memberi manfaat pada kita semua.. boleh kongsi ilmu dengan yang tak hadir.. ilal liqa' sekiranya masih dipanjagkan usia..InsyaAllah.. :-) :bunga:


-----------------
'Tidak kamu akan berperasaan gundah walaupun sekali.. jika kamu tahu apa yang dicari...'


Bookmark and Share

    


  Member Information For cintamadinah_82Profil   Hantar PM kepada cintamadinah_82   Pergi ke cintamadinah_82's Website   Quote dan BalasQuote

BDK_SEMPOI85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.11.2007
Ahli No: 31867
Posting: 115
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-12-07 16:28


hmm..ustaz gunawan ke yang akan bagi ceramah...nak datang..nak datang...nak datang... :-D ...saya dah pernah jumpa ustaz gunawan....untngnyer... 8-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For BDK_SEMPOI85Profil   Hantar PM kepada BDK_SEMPOI85   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-12-07 23:40


alaaaa... Daeng tak datang.... tak best lah gini...
Daeng... jomm lah..... tak meriah lah gini...
hiihhhii...

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-12-07 08:26


erm masa pergi sana nanti, ada org minta request burn kan CD nasyid...
ada sesiapa yang nak lagi? free saja :P semua nasyid2 terbaru untuk dikongsi2 kan bersama heh! :D kalau ada sesiapa yang berminat, PM ana ye :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 578
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-12-07 12:44


salam..hmm..nmpaknya ana seperti tak dapat join lagi jk kali ni...bertmbung jugak dengan program fe..ana doakan kat aberjumpa di jk akan datang..insyaALLAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_aLfA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.08.2007
Ahli No: 30865
Posting: 217
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-12-07 13:39


Pada 13-12-07 08:26 , firdaus_9 posting:

!!! QUOTE !!!

erm masa pergi sana nanti, ada org minta request burn kan CD nasyid...
ada sesiapa yang nak lagi? free saja :P semua nasyid2 terbaru untuk dikongsi2 kan bersama heh! :D kalau ada sesiapa yang berminat, PM ana ye :D



:malu: :malu:
terasa lah pula...
sejak bila buat jualan free ni?? :-P


-------------------------------------------
~Alangkah indah hidup ini..bila ISLAM bersinar kembali...cahaya iman menyuluh tiap sanubari..kebenaran mewarnai bumi~

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_aLfAProfil   Hantar PM kepada muslimah_aLfA   Quote dan BalasQuote

zuhaili
Warga Rasmi
Menyertai: 30.08.2006
Ahli No: 26121
Posting: 3
Dari: terNilai yang isinya ada 9

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 13-12-07 15:19


selamat bekenalan...

salam ukhwah...
jangan segan2 nak bagi comment :-) :-D :welcome:

Bookmark and Share

    


  Member Information For zuhailiProfil   Hantar PM kepada zuhaili   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-12-07 20:44


erm,alhamdulilllah,nampaknya ramai yang memberi komen dan jawapan yang positif...insya'ALLAH,majlis kita akan menjadi masjlis yang meriah biarpun majlis kita tak setanding majlis yang rasmi yang menelan perbelanjaan yang mencecah jutaan ringgit,biarpun majlis kita tiada artis jemputan seperti Fiq,Faizal,Mila,Heliza dan lain-lain lagi...

tapi jangan kecewa,kita akan dihiburkan dengan HIBURAN MENDIDIK JIWA yang lagi mantap untuk bimbingan jiwa insya'ALLAH! !!!!!.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-12-07 22:08


order free CD nasyid setakat ni:
1) muslimah_aLfA
2) sadiqah
3) miledi
4) zuhaili
5) mohammad
6) smile_roses
7) dueramiela

antara nasyid2 ana compilekan sekali...
- Soldier of Allah (SOF)
- Xifu & Al-Gebra
- Mu'adz
- Native Deen
- CoTu
- Far East (ada org nak) so masukkan sekali, tapi ana ada yang lama-lama saja :D
- & lain-lain lagi, Sekadar untuk cukupkan saiz 1 CD heh! :P

p/s: nasyid2 terbaru ana tak ada eh...nak kenal ana senang saja, masa JK Penutup nanti, ana orang-orang nya tinggi-tinggi, kurus2 dan botak heh! :D + berkaca mata :P


-----------------
Web, Graphic, Multimedia & Animation Service


Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-12-07 01:00


eMM..jk Pembuka ada tak nanti? Heheh..:p

Bookmark and Share

    


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_aLfA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.08.2007
Ahli No: 30865
Posting: 217
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-12-07 11:46


Pada 13-12-07 22:08 , firdaus_9 posting:

!!! QUOTE !!!

order free CD nasyid setakat ni:
1) muslimah_aLfA
2) sadiqah
3) miledi
4) zuhaili

antara nasyid2 ana compilekan sekali...
- Soldier of Allah (SOF)
- Xifu & Al-Gebra
- Mu'adz
- Native Deen
- CoTu
- Far East (ada org nak) so masukkan sekali, tapi ana ada yang lama-lama saja :D
- & lain-lain lagi, Sekadar untuk cukupkan saiz 1 CD heh! :P

p/s: nasyid2 terbaru ana tak ada eh...nak kenal ana senang saja, masa JK Penutup nanti, ana orang-orang nya tinggi-tinggi, kurus2 dan botak heh! :D + berkaca mata :P


:-o :-o
alamak..Kenapa xckp ada lgu xifu dan Al-gebra??
nt msukkn semua ye dalam cd tu.. :-D
syukrann jazilann.. ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_aLfAProfil   Hantar PM kepada muslimah_aLfA   Quote dan BalasQuote

miledi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.07.2006
Ahli No: 25473
Posting: 531
Dari: peneng

malaysia  


posticon Posting pada: 14-12-07 14:19


insyaALLAH...kalau tak ada aral melintang.ana akan pergi....eheheh..dah request cd awal-awal lagi walaupun belum konpem nak p......

Bookmark and Share

    


  Member Information For milediProfil   Hantar PM kepada miledi   Pergi ke miledi's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-12-07 15:53


makluman kepada semua pentandingan nasyid peringkat kebangsaan pada 30/12/2007 jam 8.30 mlm bertempat di PICC..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-12-07 21:58


eh,ye ke?

Ada maklumat lanjut tak untuk pertandingan nasyid tu?
Nak check kat mana ye info?

Bookmark and Share

    


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

mohd
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 401
Posting: 283
Dari: kl

ireland  


posticon Posting pada: 17-12-07 03:13


sesiapa ada dr shah alam...macam jauh juga..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdProfil   Hantar PM kepada mohd   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 17-12-07 11:08


tak dapat join lagi aktiviti ukhwah ini...jumaat mlm dah pergi penang...hu2...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-12-07 12:29


aL-azyM dan semua
makluman tu pun ana dapat waktu pergi solat jumaa'at..
terbaca kat bina yang digantung....
erm,tak silap ana,insya'ALLAH,fareast pun datang,hijjaz dan lain-lain lagi

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

zuhaili
Warga Rasmi
Menyertai: 30.08.2006
Ahli No: 26121
Posting: 3
Dari: terNilai yang isinya ada 9

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 19-12-07 09:47


Pada 13-12-07 22:08 , firdaus_9 posting:

!!! QUOTE !!!

order free CD nasyid setakat ni:
1) muslimah_aLfA
2) sadiqah
3) miledi
4) zuhaili
5) mohammad
6) smile_roses
7) dueramiela

antara nasyid2 ana compilekan sekali...
- Soldier of Allah (SOF)
- Xifu & Al-Gebra
- Mu'adz
- Native Deen
- CoTu
- Far East (ada org nak) so masukkan sekali, tapi ana ada yang lama-lama saja :D
- & lain-lain lagi, Sekadar untuk cukupkan saiz 1 CD heh! :P

p/s: nasyid2 terbaru ana tak ada eh...nak kenal ana senang saja, masa JK Penutup nanti, ana orang-orang nya tinggi-tinggi, kurus2 dan botak heh! :D + berkaca mata :P


nanti tolong pas kan cd 2 ke wakil ana ;dueramila eh...k..syukran jazilan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zuhailiProfil   Hantar PM kepada zuhaili   Quote dan BalasQuote

zuhaili
Warga Rasmi
Menyertai: 30.08.2006
Ahli No: 26121
Posting: 3
Dari: terNilai yang isinya ada 9

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 19-12-07 09:50


Pada 05-12-07 14:22 , simpLe_sHida posting:

!!! QUOTE !!!

salam alaik..
tafaddal..

:: WACANA ILMIAH ::
`KU SINGKAP JENDELA BARU `

TARIKH :
29 DISEMBER 2007

HARI :
SABTU

MASA:
2.00-6.00 petang

TEMPAT :
DEWAn, MASJID PUTRA, NILAI NEGERI SEMBILAN.
(berhadapan matrikulasi UIa, nilai -nilai square)


jk penutup ukhwah.com 2007
aiwah.. jemput semua para sahabat ukhwah.com
hanan.com.my. semua mahasiwa/wi Usim.uia nilai.kuis.
legenda group of colleges dan semua hadirin.. hadirat...
adik-adik smk dato said.. smk dato shahardin, labu..
maahad ahmadi gemenceh..dan semua lah..
tak kira dari ipta/ipts mana.. ke majlis ILMU...


tentatif..

SABTU - 29 DECEMBER 2007
2.00 petang : Kehadiran peserta dan tetamu jemputan
2.30 -4.30 petang : Slot WACANA ILMIAH bermula
panel : al fadhil UStaz Mohd Gunawan b.Che Abd Aziz
-timbalan.pengarah jbtn perdana menteri.bhg zakat,haji & wakaf
panel lain akan diumumkan kelak..

4.40 petang: solat asar berjemaah
5.00-5.30 petang : minum petang
6.00 petang : bersurai


** mumkin liqa untuk muslimat au muslimin boleh diaturkan
sendiri-sendiri..hihi.. boleh saja sampai isyak kita buat halaqoh di masjid.. ;-)

fwd sms majlis ilmu pada sahabat ya..
ilalliqa.. wsslm..

** sebarang pertanyaan pm ana.. simple-shida

:-D :-P


salam...syukran sebab jemput. tapi ana tak dapat hadir sebab ad program brtindih...ana baru lagi dalam ukhwah...so,kalau ad program lain...insyaALLAH ana hadir....

Bookmark and Share

    


  Member Information For zuhailiProfil   Hantar PM kepada zuhaili   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 19-12-07 10:11


dari putrajaya ikut arah ke dengkil.. then.. ikut nilai.. strait saja..
akan jumpa 2 roudabout..

lepas salak tinggi.. terus.. 1st roundaoubut.. ambil jm12..
second roundabout pun jam 12..

jumpa traffic light 1st.. ambil kiri.. masjid sebelah kiri.
jumpa nanti ye.. sahabiah raudhah.com


jemput ramai-ramai.. sahabat ukhwah.com yang lain..
pada muslimat yang nak hadir.. boleh pm au boleh sms ana..
012 5408708- simple-shida


pada muslimin yang nak hadir
boleh pm pada mohamad..


kalau yang bekelapangn.
boleh solat jemaah zohor di masjid nilai nanti.

tafaddal wa ilalliqa'...

* team usim.. salimna.. subqi.. muslim dan lain-lain
jemputlaa datang ye..


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

littlemuslimah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 100
Posting: 777
Dari: ::uia @ penang::

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 19-12-07 13:47


Semoga antum beroleh manfaat daripada forum tersebut.

Semoga perancangan allah seiring dengan perancangan antum juga. Ana tak boleh nak guna perkataan 'perancangan kita' sebab ana tak terlibat pun dalam penganjuran JK Penutup kali ini. Bahkan ana tidak dapat menghadirkan diri kerana ada program wajib lain yang terpaksa diawlakan.

Moga diberkati.

Sirru 'ala barakatiLlah.

wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For littlemuslimahProfil   Hantar PM kepada littlemuslimah   Quote dan BalasQuote

qaulah_atrah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 79
Posting: 646
Dari: gombak

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 20-12-07 07:39


salam..
kak shieda.. .. tak pasti, boleh pergi ke tak..
bertindih dengan program..sama macam kak lina jugak..
insyaALLAH..kalau berpeluang, sedaya upaya umai turun k..
maaf bebanyak ye..

Bookmark and Share

    


  Member Information For qaulah_atrahProfil   Hantar PM kepada qaulah_atrah   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 21-12-07 23:45


salam alaik..
tafaddal..

:: WACANA ILMIAH ::
`KU SINGKAP JENDELA BARU `

TARIKH :
29 DISEMBER 2007

HARI :
SABTU

MASA:
2.00-6.00 petang

TEMPAT :
DEWAn, MASJID PUTRA, NILAI NEGERI SEMBILAN.
(berhadapan matrikulasi UIa, nilai -nilai square)

tentatif..

SABTU - 29 DECEMBER 2007
2.00 petang : Kehadiran peserta dan tetamu jemputan

2.30 -4.30 petang : Slot WACANA ILMIAH bermula
panel : al fadhil UStaz Mohd Gunawan b.Che Abd Aziz
-timbalan.pengarah jbtn perdana menteri.bhg zakat,haji & wakaf

panel : al fadhil ustaz mohd azmi b. ismail
-pegawai hal ehwal Islam, Imam masjid daerah jelebu.

panel : en. Amin Idris
-motivator RK Training

4.40 petang: solat asar berjemaah
5.00-5.30 petang : minum petang
6.00 petang : bersurai


fwd sms majlis ilmu pada sahabat ya..
ilalliqa.. wsslm..

** sebarang pertanyaan pm ana.. simple-shida
012 5408708

dicadangkan...antum datang sebelum zohor.. boleh jemaah sekali..
kalau nak lagi awal.. boleh lunch sama-sama...hehe..
segala kemuskilan sms ana...





-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 22-12-07 22:25


jom... aktifkan jemari antumm
fwd sms pada sahabat

ahLan wasAhLan
wacaNa iLmiah 29dec jm2pm
d dewan masjid putra,nilai
more info www.ukhwah.com
fwd pada sahabat, syukran

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-12-07 22:25


ana memohon maaf tak dapat hadir JK PENUTUP ni..ana dah kena balik Skudai 25hn ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-12-07 22:49


saya juga tak dapat datang. ada program yang lebih aula'...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 24-12-07 12:08


salam alaik..
em... menghitung hari ...menanti 29disember 2007
jom ramai-ramai turun ke dewan masjid putra, nilai.

3 orang PANEl...fuhh.. hebat-hebat belaka!! ;-) :-D
rugi kalau tak datang..hehe..
bila lagi nak jumpa insan Hebat ni?
:kelip: ;-)

oh ye.. siapa ye ada video camera??
firdaus_9 ada tak?? kalau sesiapa ada boleh rakam..
pada yang ada.. boleh sms ana... ye..


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 24-12-07 15:13


Pada 24-12-07 12:08 , simpLe_sHida posting:

!!! QUOTE !!!

salam alaik..
em... menghitung hari ...menanti 29disember 2007
jom ramai-ramai turun ke dewan masjid putra, nilai.

3 orang PANEl...fuhh.. hebat-hebat belaka!! ;-) :-D
rugi kalau tak datang..hehe..
bila lagi nak jumpa insan Hebat ni?
:kelip: ;-)

oh ye.. siapa ye ada video camera??
firdaus_9 ada tak?? kalau sesiapa ada boleh rakam..
pada yang ada.. boleh sms ana... ye..


Assalamualaikum....

ada Insan hebat ye?
hhmm... macam ni kena lah pergi.
:-D

insyaALLAH....kalau tak ada apa-apa halangan...
akan cuba sampai awai..
nak solat zohor disana...
:-)


video camera ??
huurrmm..... :berfikir: siapa yang ada ye..
hhuurrmm...
nanti lah...
cuba tanya2 kawan-kawan....
tapi...
rasa macam tak ada saja.... :-P


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-12-07 20:46


heh! :D ana baru balik dr Taiping... :P huh!? :O memang penat bawa kereta... huh! :O
tak mengapa, rehat2 dulu huhu! :P erm video camera? :-/
camera saja ana ada :P heh! :D

p/s: ana InsyaAllah boleh datang awal :) erm kalau ada apa-apa program lepas tu, ana boleh saja lepak2 sampai lepas maghrib or isyak heh! :D sesiapa yang tempah CD, jangan lupa jumpa dengan ana :) Pakcik Firdaus :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 24-12-07 20:48


ala, pirdaus dah dapat video tu, buat lah editing sikit. biat macam filem. lepas tu boleh lah jadi asset Ukhwah.com...

kita anjakkan lagi paradigma Ukhwah.com merentasi teknologi....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 24-12-07 20:49


.. hantaran CD melalui pos tak ada ke???

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-12-07 14:19


siapa nak melalui pos, sila bagi name dan alamat penuh pada ana :) PM ana ye heh! :D
nak edit video boleh lah, tapi video nya lah mana :D huhu! :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 25-12-07 14:35


Pada 25-12-07 14:19 , firdaus_9 posting:

!!! QUOTE !!!

siapa nak melalui pos, sila bagi name dan alamat penuh pada ana :) PM ana ye heh! :D


.. cun:malu:..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-12-07 14:40


Assalamu'alaikum wrt wbt

Alhamdulillah masa mendapat sms dari anakanda simple shida umi terkejut sebab seolah-olah ukhwah.com nak tutup. Tetapi rupanya perjumpaan menjelang akhir tahun 2007. Agaknya ni pertama kali dibuat agaknya sebab tu umi terkejut. Walau tidak dapat hadir insyaAllah umi doakan agar ia berjalan lancar dan silaturrahmi terus terjalin.

Wallahuta'ala a'lam bissawab
Wassalamu'alaikum wrt wbt
ummimq

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 25-12-07 16:08


!!! QUOTE !!!

Assalamu'alaikum wrt wbt

Alhamdulillah masa mendapat sms dari anakanda simple shida umi terkejut sebab seolah-olah ukhwah.com nak tutup. Tetapi rupanya perjumpaan menjelang akhir tahun 2007. Agaknya ni pertama kali dibuat agaknya sebab tu umi terkejut. Walau tidak dapat hadir insyaAllah umi doakan agar ia berjalan lancar dan silaturrahmi terus terjalin.

Wallahuta'ala a'lam bissawab
Wassalamu'alaikum wrt wbt
ummimq


waalaikumussalam..
ehehhe.. tersenyum ana baca kalam ummi.. :-D
jk penutup nak tutup events JK 2007

insyaallah, jk 2008 bakal menyusul..

ana mengharapkan kalungan munajat DOa dari
antum wa antunnaa.. yang terlibat secara langsung
au tidak langsung..
moga perjalanan wacana berjalan lancar..aminnn

jom..ramai-ramai ajak sahabat..
tak kira yang bukan ahli ukhwah.com atau hanan.com.my
ajak sahaja.. imarahkan majlis..

untuk muslimat yang dalam keuzuran..
antunna masuk dewan ..tak mengapa..
bukan masuk dalam masjid..

jumpa antum di sana...
jangan lupa bawa duit lebih..
untuk beli t-shirt ukhwah.com/ buku mutira inspirasi / Vest

motivator akhi amin idris juga akan bawa buku motivasi..
so... nak dapat tandatangan ....
apa lagi.. bawa pitis lebih deh..

mumkin ustz gunawan juga ada membawa ole-ole..
so, jangan lepaskan peluang.. jumpa dengan tokoh hadis muktabar..
insan hebat... ambil berkat dari mereka...
insyaallah...

moga tirai Jendela BAru 2008
kita buka dengan aZam Baru!!
jangan hanya BerAzam sokkmo..
tapi tak ada tindakan.. no ACTIOn no points lah...


wallahu'alam...

:-D :-D ;-) :berfikir:


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 25-12-07 16:20


ulang suara...
pada yang naik KTM.. turun stesen NILAI

sesudah sampai.. muslimat mohon SMS dengan ana
simple_shida 012 5408708

muslimin boleh sms dengan akhi ana
ustz jasma / akhi jasma 017 5972015

jika antum naik taxi dari ktm nilai to masjid nilai square..
mybe kena charge dalam rm8-10..
ana tak pasti..atau paling murah dia bagi rm6

jarak dari ktm nilai ke masjid naik kereta dalam 5 minit saja..
jalan kaki lenguh juga...hehhe..mybe dalam 15 minit..
so.. untuk penjimatan masa..duit..tenaga..
sms lah no di atas..

insyaallah.. pihak pelaksana jk akan cuba membantu..
meringankan bebanan..hihii..

mohon lagi dan lagi..
ajak ramai-ramai sahabat antum..

moh kita penuhkan ruang rongga kosong dalam dewan
yang boleh muat dalam 500 orang..
errm... ana menantikan kepenuhan dewan sewaktu jk nanti..
insyaallah......
:-D ;-) :berfikir:


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 25-12-07 16:21


salam alaik..
tafaddal..

:: WACANA ILMIAH ::
`KU SINGKAP JENDELA BARU `

TARIKH :
29 DISEMBER 2007

HARI :
SABTU

MASA:
2.00-6.00 petang

TEMPAT :
DEWAn, MASJID PUTRA, NILAI NEGERI SEMBILAN.
(berhadapan matrikulasi UIa, nilai -nilai square)

tentatif..

SABTU - 29 DECEMBER 2007
2.00 petang : Kehadiran peserta dan tetamu jemputan

2.30 -4.30 petang : Slot WACANA ILMIAH bermula
panel : al fadhil UStaz Mohd Gunawan b.Che Abd Aziz
-timbalan.pengarah jbtn perdana menteri.bhg zakat,haji & wakaf

panel : al fadhil ustaz mohd azmi b. ismail
-pegawai hal ehwal Islam, Imam masjid daerah jelebu.

panel : en. Amin Idris
-motivator RK Training

4.40 petang: solat asar berjemaah
5.00-5.30 petang : minum petang
6.00 petang : bersurai


fwd sms majlis ilmu pada sahabat ya..
ilalliqa.. wsslm..
:welcome: :-D ;-)


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 25-12-07 16:31


.. apa-apa pun.. mudah-mudahan semuanya dipermudahkan dan semuanya berjalan dengan lancar.. Amin:welcome:..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

aisyahfarhah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.05.2007
Ahli No: 29995
Posting: 62

malaysia  


posticon Posting pada: 26-12-07 22:17


emm.....insyallah Kalau tak ada apa-apa yang menghalangnya..huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For aisyahfarhahProfil   Hantar PM kepada aisyahfarhah   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-12-07 18:24


assalamua'alaikum semua.....
semoga pgram jk penutup tu berjalan lancar.....
wassalamm...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

syah_apium
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1424
Posting: 415
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-12-07 21:23


Assalamualaikum

sedih ana tak dapat pergi ikut sama
tak mengapalah ana sokong dari belakangla

satu lagi nak tanya,
almaklumla, dah lama xronda kl
matriks uia dah pindah nilai ke?
kan ke dulu kat pj


-----------------
ukhwah itu indah bila dihubungkan melalui silaturrahim

layari http://ibnusyah.blogspot.



    


  Member Information For syah_apiumProfil   Hantar PM kepada syah_apium   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-12-07 21:44


so ada sesiapa lagi nak CD nasyid, semua nya dah di burn kan :-)
jadi ana just type antum nya id saja... nanti ngaku lah diri ye, siapa yang minta tu...

yang ana cuma kenal dalam id ni...ada 4 org saja agaknya...
1) Azhar Kolej Legenda
2) Duratul Kamilah Kolej Legenda
3) Nik Fatihah Kolej Legenda
4) Nur Syakirah USIM


-----------------
Web, Graphic, Multimedia & Animation Service


Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_aLfA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.08.2007
Ahli No: 30865
Posting: 217
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-12-07 22:07


Pada 25-12-07 16:21 , simpLe_sHida posting:

!!! QUOTE !!!

salam alaik..
tafaddal..

:: WACANA ILMIAH ::
`KU SINGKAP JENDELA BARU `

TARIKH :
29 DISEMBER 2007

HARI :
SABTU

MASA:
2.00-6.00 petang

TEMPAT :
DEWAn, MASJID PUTRA, NILAI NEGERI SEMBILAN.
(berhadapan matrikulasi UIa, nilai -nilai square)

tentatif..

SABTU - 29 DECEMBER 2007
2.00 petang : Kehadiran peserta dan tetamu jemputan

2.30 -4.30 petang : Slot WACANA ILMIAH bermula
panel : al fadhil UStaz Mohd Gunawan b.Che Abd Aziz
-timbalan.pengarah jbtn perdana menteri.bhg zakat,haji & wakaf

panel : al fadhil ustaz mohd azmi b. ismail
-pegawai hal ehwal Islam, Imam masjid daerah jelebu.

panel : en. Amin Idris
-motivator RK Training

4.40 petang: solat asar berjemaah
5.00-5.30 petang : minum petang
6.00 petang : bersurai


fwd sms majlis ilmu pada sahabat ya..
ilalliqa.. wsslm..
:welcome: :-D ;-)


salam kk shida..
ifa minta maaf sangat-sangat..
sebab tak dapat hadir ke majlis 2..
sepatutnya ifa kena jadi AJK hari sbtu ni kan..
tapi ifa betul-betul minta maaf.. :-(
hati ifa ni rasa xsedap nak tinggalkan abah buat masa sekarang ni..
abah xbrp sihat..jadi ifa minta kk shida ganti lah ifa dengan sesiapa..
kk zaf pun boleh rasanya.. :-)
sekarang ni ifa masih kat rumah di kelantan..
mumkin balik kolej 30hb ni..insyaAllah kalau diizinkanNya..
ifa doakan moga-moga majlis tu berjalan dengan lancar..:-)

nah munge untuk kk shida.. :bunga: :bunga:
kirim salam kat sahabat2 ukhwh nanti ye..
terutama kak mar..:D
yang lain jangan jeles ye..
huhuhu...


-------------------------------------------
~Alangkah indah hidup ini..bila ISLAM bersinar kembali...cahaya iman menyuluh tiap sanubari..kebenaran mewarnai bumi~

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_aLfAProfil   Hantar PM kepada muslimah_aLfA   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-12-07 22:24


From Miss simpLe_sHida:
1. Sesiapa yang ada vest sila pakai. (MUST!)
2. Sesiapa yang sudah beli T-shirt ukhwah(green-white) previously, sila pakai. (MUST!)

See you all!!!

p/s: Azhar!!! Naik komuter ke?? uu.. sian ana seorang-seorang...
tak tau lah nak naik motor ke komuter pergi Nilai...

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-12-07 07:21


ana maybe naik kereta saja :D
Bangi dengan Nilai dekat2 saja :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-12-07 08:19


.. asal tiba-tiba rasa macam nak pergi ke JK Penutup dan berkenalan dengan owl_UM:kelip:.. hai awak:malu:..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 28-12-07 08:20


Pada 27-12-07 22:24 , owl_UM posting:

!!! QUOTE !!!

From Miss simpLe_sHida:
1. Sesiapa yang ada vest sila pakai. (MUST!)
2. Sesiapa yang sudah beli T-shirt ukhwah(green-white) previously, sila pakai. (MUST!)

See you all!!!

p/s: Azhar!!! Naik komuter ke?? uu.. sian ana seorang-seorang...
tak tau lah nak naik motor ke komuter pergi Nilai...

Assalamualaikum...

ha??...naik komuter?

tak lah.
kolej ana dekat saja.
jadi...ana naik motor (MEREMPIT) ke sana. :sopan:


insyaALLAH...jumpa disana.
dan boleh bincang bagaimana untuk program hari seterusnya...
huuu.... :sopan:


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 28-12-07 08:28


Pada 28-12-07 08:19 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. asal tiba-tiba rasa macam nak pergi ke JK Penutup dan berkenalan dengan owl_UM:kelip:.. hai awak:malu:..

eh....

kalau macam tu,

ana pun nak kenai dengan akhi kakisamun lah...
boleh kan??... :-D

bukan apa...
nanti disana...
ana dan akhi owl_UM bekerja bersama2....
:sopan:


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-12-07 08:36


!!! QUOTE !!!

.. asal tiba-tiba rasa macam nak pergi ke JK Penutup dan berkenalan dengan owl_UM:kelip:.. hai awak:malu:..


uueeekkk!!!! eerrrgghhh!!!! tanaaakkkk!!!! ha, cari gaduh lah tu!!! apa haa!!!
da2!!! pergi kerja!! boss kat office da marah!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-12-07 08:38


.. niat nak pergi.. tapi malu lah saudara mohamad.. saya malu dengan saudara owl_UM.. garang betul dia itu:-(.. saya kasi bunga ye kat awak owl_UM.. nah bunga:bunga:..:kelip:..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 28-12-07 08:40


Pada 25-12-07 16:31 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. apa-apa pun.. mudah-mudahan semuanya dipermudahkan dan semuanya berjalan dengan lancar.. Amin:welcome:..



ye...semoga berjaya dengan jayanya....


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

salimna
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.07.2007
Ahli No: 30531
Posting: 45
Dari: kuala krai

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-12-07 15:32


salam sejahtera kepada semua sahabat2 ukhwah.com
ana minta maaf banyak-banyak sebab dah lama tak jenguk ukhwah.com(kalau ana masuk pun tak ada apa-apa faedah kepada antum semua..
ana minta maaf banyak-banyak pada kak shida kerana tak dapat bersama esok.kerana nak p Pahang.
insyaAllah ana akan kerah kawan-kawan yang ada kat sutera indah ini untuk sama-sama menyertai majlis tersebut esok.
akhirnya ana berharap majlis esok bejalan lancar dan dirahmati Allah hendaknya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For salimnaProfil   Hantar PM kepada salimna   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 28-12-07 15:42


mohon maaf, saya dengan confirmnya tak dapat pergi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, limah, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengumuman Aktiviti
    »» -jK peNutUp 2007-

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.19387 saat. Lajunya....